Ieguldot simts tūkstošus eiro, Cēsu alus alus vārīšanas procesā sāk izmantot Latvijā audzētus miežus, ko pievienos jau izmantotajām alus sastāvdaļām, informē uzņēmuma pārstāvji.
Tādējādi tagad galvenajām alus sastāvdaļām – miežu iesalam, apiņiem, raugam un ūdenim – tiks pievienoti attīrīti, neapstrādāti un neiesalināti miežu graudi. Miežu iegādes līgumu Cēsu alus noslēdzis ar a/s Dobeles Dzirnavnieks, kas no vietējiem zemniekiem iepērk Latvijā audzētus miežus.
Pirmā alus šķirne, kuras brūvēšanā izmantoti Latvijā audzēti mieži, būs alus ar jaunu zīmolu – «Miezītis» («Miezītis Gaišais» (4,7% alkohola) un «Miezītis Stiprais» (7,1% alkohola)).
Jaunās alus šķirnes pārdošanā nonākšot jau šonedēļ. Šogad tiek plānots realizēt miljons pudeles.