Jaunākais izdevums

SIA Daudznozaru kompānija Daugava (DK Daugava) risina sarunas ar banku Citadele, lai varētu pārkreditēt savas saistības un turpināt normāli strādāt.

DK Daugava līdzšinējais īpašnieks Aigars Vaivars norādīja, ka viņam ir vēlme saistīties ar banku, kurā ir valsts kapitāldaļas, lai Daugava varētu droši strādāt un pildīt savas saistības.

Komentējot problēmas ar Swedbank viņš norādīja, ka pats vien esot vainīgs, jo savulaik «uzķēros uz lētās makšķeres un paņēmu kredītu ar likmi 1,5%,» uzsver A.Vaivars.

Viņš atkārtoti norādīja, ka maksājumi Swedbank veikti laikus, un arī šobrīd nauda kontā ir rezervēta, bet banka to neizmanto. Tiesa problēmas radījusi kredītlīnija.

DB jau rakstīja, ka Swedbank pieņēmusi lēmumu pieprasīt DK Daugava atmaksāt bankai aizdevuma līdzekļus. Kopējās uzņēmuma neatmaksātās saistības bankai ir aptuveni 1,5 miljoni latu. Swedbank jau ir saņēmusi Zemgales apgabaltiesas lēmumu par prasības nodrošināšanu, ar kuru nolemts uzlikt virkni apgrūtinājumu uz DK Daugava un SIA Piena un maizes nams Daugava aktīviem, kā arī apķīlāt saistīto personu naudas līdzekļus un mantu.

Savukārt uzņēmuma vadība lūgs Finanšu un kapitāla tirgus komisiju izvērtēt Swedbank rīcību. A.Vaivars uzsver, ka bankas pārmetumiem par maksājumu neveikšanu laikus un nepamatotu preču zīmju pārreģistrāciju nav pamata un šobrīd uzņēmuma juristi strādā, lai bankai izvirzītu pretenzijas par apmelošanu un zīmola iedragāšanu.

Uzņēmējs stāsta, ka banka uzņēmumam piešķīrusi vienu kontu, caur kuru notikušas visas operācijas - «no konta viņi ņēma nost līzinga maksājumus, kredītlīnijas % un maksājumus, pamatsummas atmaksu kredītam un procentmaksājumus.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” kopā ar partneri “Riga Rent” pabeigusi trīs Latvijā nozīmīgu hidrobūvju atjaunošanu un pārbūvi.

Tās ir Gaujas – Daugavas kanāls Ādažu novadā, kā arī Bārtas un tās pietekas Toseles valsts nozīmes ūdensnotekas Nīcas novadā.

1903. gadā uzbūvētais Gaujas – Daugavas kanāls ir būve ar unikālu kultūrvēsturisku vērtību. Atjaunotais kanāls kalpos plūdu draudu samazināšanai Ādažu un Garkalnes novadu teritorijās.

Kanāls pārbūvēts 3,1 kilometra garumā, ir veikta grunts rakšana un izlīdzināšana, apauguma novākšana un grunts izsūknēšana no ezera. Būvdarbu gaitā ir nostiprināta kanāla gultne, izmantojot augstas kvalitātes šķembas, ieklājot ģeotekstilu un iedzenot rievpāļus. Tāpat ir pārbūvēts ūdens līmeņa regulators, veikta vītņu tipa pacēlāja ar elektropiedziņu un aizvaru izbūve. Teritorijā ierīkota videi draudzīga meliorācijas sistēma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" (ZMNĪ), ieguldot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļus, ir pabeigusi valsts nozīmes ūdensnotekas Gaujas - Daugavas kanāls pārbūvi, informē Zemkopības ministrija (ZM).

Projekta mērķis bija samazināt plūdu apdraudējumu Ādažu novadā un palielināt novada iedzīvotāju drošību, tādējādi veicinot uzņēmējdarbības attīstību teritorijā un uzlabojot iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Gaujas - Daugavas kanāls būvēts laika posmā līdz 1903. gadam. Pēdējo reizi kanāla atjaunošanas darbi veikti 20. gadsimta 80. gados un 90. gadu sākumā.

ZM norāda, ka Gaujas - Daugavas kanāla pārbūve ir būtiska Ādažu novada pastāvēšanai un aizsardzībai no plūdu draudiem. Īstenojot projektu, ir samazināti plūdu draudi Ādažu novada teritorijā un palielinājusies dabas teritorijas vērtība, pievilcīgums un produktīva izmantošana Latvijas lauku teritorijās. Gaujas - Daugavas kanāls pasargās Ādažu novada 290 ha plūdu riska teritoriju no applūšanas, kā arī samazināsies plūdu draudi aptuveni tūkstotim iedzīvotāju Ādažu novada un Garkalnes novados.

Komentāri

Pievienot komentāru