Jaunākais izdevums

Inovatīvas idejas un labākās prakses pārņemšana komplektā ar ugunsisturības un skaņas izolācijas sertifikāciju ir atvēris daudzus tirgus durvju ražotājam SIA Līva AB Nord.

Arī tādai jebkurai mājai nepieciešama elementa kā durvis ražošanā ir ne tikai iespējamas inovācijas, bet tās pat ir nepieciešamas, lai spētu īstenot dažādus un pirmajā brīdī pat šķietami neiespējamus uzdevumus. To savā darbībā ir īstenojis SIA Līva AB Nord valdes loceklis Dzintars Ābele. Uzņēmējs savulaik ir sācis no nulles un pakāpeniski daudzu gadu garumā ir spējis atklāt dažādus gan specifisku durvju ražošanas knifiņus, gan arī iedzīvinājis Latvijā ārzemēs noskatītus risinājumus durvju apdarē. Tomēr, nenoliedzami, ražošanas tehnoloģiju izstrādāšanas pamatā ir iegūtā izglītība Latvijas Lauksaimniecības Akadēmijas Kokapstrādes tehnologa specialitātē un pieredze savulaik vadot Rīgas mēbeļu kombināta fabrikas Teika cehu. SIA Līva AB Nord specializējas tikai durvju ražošanā pēc pasūtījuma, un tā dēvēto masveida lēto produkciju neražo. Pateicoties trīs dažādiem sertifikātiem – ugunsdrošības, skaņas izolācijas un tolerances (izgatavošanas precizitātes) uzņēmuma izstrādājumi ir atrodami ne tikai visdažādākajās būvēs Latvijā, bet arī Norvēģijā, Zviedrijā, Šveicē, arī Krievijā (Maskavā). Vēl vairāk – uzņēmuma ienākumi turpina pieaugt, pat neraugoties uz būvniecības apjomu sarukumu.

Skolojas nemitīgi

«Šobrīd projektējam un ražojam durvis gan slimnīcām, gan koncertzālēm, gan dzīvojamām un sabiedriskajām ēkām, to ražošanā tiek izmantoti plātņu materiāli,» savu darbības jomu iezīmē SIA Līva AB Nord valdes loceklis Dzintars Ābele. Potenciālo klientu vajadzības pēc ugunsdrošajām un skaņu izolējošajām durvīm ir stimulējusi ne tikai vēlmi meklēt iespējas, kā apmierināt klientu prasības, bet arī veicinājusi uzņēmuma konkurētspēju tirgū. Vēl vairāk – mājbūves uzņēmums Huswik bija saņēmis pasūtījumu no Norvēģijas, kur ēkai ugunsdrošajām ārdurvīm bija jāiztur milzīga temperatūras starpība + 30grādi iekšpusē, kamēr ārpusē ir mīnus 30 grādi. «Tās nedrīkst liekties, kaut arī temperatūras starpība ir milzīga. Nācās meklēt risinājumus un materiālus. Tika atrasta tāda durvju apdare, kura sniegā, aukustumā un saulē nezaudē savas īpašības,» uzņēmuma pieredzi inovācijās atklāj Dz. Ābele. Viņš atzīst, ka sekmīgi īstenotais pasūtījums un augstā kvalitāte ļāvuši iegūt analogus pasūtījumus. Norvēģijā viņš izpētījis iekšdurvis, kuras to kopšanas un nodilumizturības paaugstināšanai aplīmētas ar speciālu plastikātu. «Atradām šāda materiāla ražotāju Vācijā, iemācījāmies tādas ražot, un tagad tādas pasūta daudzi celtnieki, kuri renovē slimnīcas un citas medicīniskās un arī sociālās iestādes, kā arī bērnudārzus,» stāsta uzņēmuma vadītājs. Līva AB Nord ražo arī ļoti specifiskas durvis, piemēram, rentgena kabinetiem , durvīs un to karkasā iestrādā starojumu necaurlaidīgu svina plāksnīti. Jaunums ir arī tāda izgatavošanas tehnoloģija, kur tiklīdz durvis atveras, tā slieksnis ieiet durvju vērtnē. Tādas durvis tiek izmantotas gan veselības, gan arī sociālās aprūpes iestādēs, lai gan faktiski tās ir ērti lietojamas jebkurā ēkā,» tā Dz. Ābele.

Celtnieku spiediens

Dz. Ābele atzīst, ka par durvju sertifikāciju savulaik piespieduši aizdomāties celtnieki, kuri taujājuši, vai ražotājam nav «kāds» sertifikāts produkcijai. «Uzņēmumu, kuri ražoja durvis, tirgū bija ļoti daudz un joprojām valda milzīga konkurence, iespējams, tādēļ arī produkta sertifikācija bija savdabīgs ražotāju «šķirošanas» instruments,» tā uz jautājumu par produkcijas sertifikāciju kā konkurences elementu atbild Dz. Ābele. Pirmais tika iegūts tā dēvētais durvju tolerances – cik precīzi durvis izgatavotas, kādas ir tā dēvētās pielaides – sertifikāts. «Šādu sertifikāciju sekmīgi īstenojām un piedāvājām konkursiem celtniecības uzņēmumiem, atceras Dz. Ābele. Tomēr pēc kāda brīža parādījās pieprasījums pēc ugunsdrošajām durvīm, kurām bija nepieciešams ugunsdrošibas sertifikāts. «Ugunsdrošo durvju ražošanas tehnoloģija un attiecīgās instrukcijas nebūt nemētājas apkārt, un tās nav arī tik brīvi pieejamas, un arī tie, kuriem tādas ir, ar tām dalīties nebūt netaisās, jo papildu konkurentus nevienam jau tirgū nevajag , tāpēc ražošanas tehnoloģiju bija jāveido pašiem kopā ar uzņēmuma darbiniekiem,» atzīst Dz. Ābele. Lai veiktu ugunsizturības testu bija jāatrod laboratoriju, tomēr šādi testi ir ļoti dārgi. «Sakrājām 10 000 eiro un aizsūtījām trīs ugunsdrošo durvju paraugus uz Tallinas laboratoriju, un aptuveni 20 minūšu laikā, šie paraugi vienkārši sadega, jo, kā vēlāk izrādījās, ugunsdrošās durvju vidējās plātnes piegādātājs nebija atsūtījis pasūtīto ugunsdrošo materiālu,» tā Dz. Ābele. Tāpēc laboratorijas testu veikšanai bija jāizgatavo vēl trīs durvis un jāsagādā vēl 10 000 eiro. «Ar otro piegājienu laboratorijas testu durvis izturēja, noturot uguni dedzināšanas krāsnī vairāk nekā 34 minūtes, neizmainot savu ģeometriju.Nevarētu teikt, ka šīs minūtes mums bija viegli pavadītas» saka Dz. Ābele. Šī testa rezultātus apstiprināja Latvijas Zinātņu akadēmijas Sertifikācijas centrs un izsniedza attiecīgu sertifikātu par durvju ugunsizsturību. «Lai saņemtu attiecīgu sertifikātu Tallinas laboratorija vēl vienu durvju eksmplāru vienkārši sazāģēja, lai pārliecinātos par tajos izmantotajiem materiāliem, vai tie nav izmantoti tikai testa durvīm, bet ekonomiski tos nav izdevīgi izmantot šādas klases durvju ražošanā. «Taču, iegūt šo gunsdrošības sertifikātu, bija vērts un tas ļāva ne tikai noturēties tirgū, bet pat iekarot lielu daļu celtnieku uzticības, kas tik mazā tirgū kā Latvija ir ļoti svarīgi» atzīst Dz. Ābele. Viņš norāda, ka ugundrošās drurvis šobrīd tiek ražotas, gan skolām, slimnīcām, biroju ēkām un pat īpašām privātmājām. Vēl ir daudz ko apgūt arī no ārzenju ražotājiem, piemēram, elektromagnētus durvju atvēršanai, kamēr Latvijā , lai durvis stāvētu vaļā, lieto ķīlīšus un tādējādi bojā durvju ģeometriju un saīsina to kalpošanas laiku.

Iztur 40 decibelus

Līdz ar koncertzāļu projektiem no celtniekiem Līva AB Nord saņēma pieprasījumu pēc skaņu izolējošajām durvīm. Jautājums bija vienkāršs: vai varat izgatavot durvis ar 40 decibelu skaņas izturības robežu un to apliecināt ar attiecīgu sertifikātu? «Faktiski viss sākās no gala, jo nācās meklēt ne tikai skaņu slāpējošus materiālus, ko izmantot durvīs, bet arī izdomāt šādu durvju konstrukcijas principus,» atceras Dz. Ābele. Uzņēmums ir sekmīgi ticis galā ari ar šo pārbaudījumu un veicis testus akustiskajā laboratorijā Radiotehnikas sistēmā. «Uzņēmuma ražotās durvis 40 decibelu skaļuma testu izturēja un arī ieguva apliecinošo sertifikātu,» ar lepnumu atzīst uzņēmuma vadītājs. Tādējādi uzņēmumam bija iespēja šādas durvis izgatavot Krievu drāmas teātrim Rīgā un vairākām koncertzālēm. Uzņēmumā tika izgatavotas un pat veikti testi durvīm par 48 decibelu skaņu izolācijas līmeni, tomēr potenciālos klientus vēl nav izdevies atrast. Durvīm nepieciešamos materiālus iepērkot gan Latvijā (bērza saplāksni, masīvkoku), gan arī importējot – no Lietuvas – OSB un MDF plātnes, kā arī speciālās ugunsdrošas plānes.

Aug ienākumi

Durvju sertifikāti un nemitīga inovatīvu risinājumu un materiālu ieviešana ir ļāvusi sekmīgi audzēt uzņēmuma neto apgrozījumu. Pērn tas ievērojami pieaudzis salīdzinot ar 2010. gadu. «Varbūt daudziem tas šķitīs neticami, bet šobrīd mums pasūtījumu ir vairāk, nekā bija tā dēvētajos pirmskrīzes gados,» uzsver Dz. Ābele. Šobrīd uzņēmumā kopumā strādā vairāk kā 20 cilvēku, no kuriem trīs nodarbojas ar durvju montāžu. Arī par perspektīvu Dz. Ābele nesatraucas, jo strādājot ar dažādiem pasūtītājiem – gan Latvijā gan ārzemēs. Produkcijas tiek arī eksportēta sadarbojoties ar celtniecības uzņēmumiem «Piemēram, uzņēmumā ražotās durvis Maskavā nonāca ar Lietuvas celtnieku starpniecību, Norvēģijā – ar mājbūves uzņēmumu Huswik, sadarbojamies ar celtniecības uzņēmumiem Arčers, Merks u.c.» tā Dz. Ābele. Viņš piebilst, kā ekonomiskās krīzes apstākļos ir tikuši izgatavoti arī nelieli mēbeļu pasūtījumi.

Biznesa fakti:

Nosaukums: SIA Līva AB Nord

Nozare: durvju projektēšāna, izgatavošana un uzstādīšana

Neto apgrozījums: ap 0,7 milj. Ls

Strādājošo skaits: 20

Atrodas: Mārupē

Dibināts: 2010.g.

Avots: SIA Līva AB Nord

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ražotāju piedāvājumā ir iespējams atrast dažādu dizainu, izmēru un materiālu durvis. Lai daudzveidīgajā piedāvājumā neapmulstu un varētu atrast kvalitatīvas un funkcionālas durvis, kas kalpotu vēl ilgi, vispirms nepieciešams apsvērt durvju novietojumu telpā un tam atbilstošāko durvju tipu. M-Lux kompānijas speciālisti sniedz ieteikumus, kā izvēlēties tās atbilstošākās durvis.

Vieta, kur durvis atradīsies

Durvis kalpo kā barjera starp mājokļa iekštelpām vai mājokli un ārtelpu. Durvīm ir jābūt viegli atveramām un aizveramām, kā arī tām jānodrošina mājokļa iemītnieku privātums un drošība. Ar to saprotot arī telpu ērtu pieejamību, nenobloķējot iekļūšanu tajās ar nepareiza izmēra vai vērsuma durvīm.

Durvju atrašanās vieta mājoklī ietekmē durvju tipu, to iekšējo konstrukciju un durvju apdares materiālu. Piemeklējot durvis noteiktai vietai mājoklī, ir jāņem vērā vērtnes iespējamais vēršanās virziens, to, vai tiek izmantota jau esoša vai no jauna veidota durvju aile, nepieciešamība pēc durvju aplodām, kā arī to, vai durvju konstrukcija spēs nodrošināt atbilstošu izturību un drošību, piemēram, ārdurvīm ir jābūt daudzreiz izturīgākām par iekšdurvīm. Laba izvēle ir M-lux dzelzs durvis, kas ir drošas un izturīgas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SKYDAS metāla durvis – uzticamības garantija. Galvenā prasība, kas tiek izvirzīta attiecībā uz ieejas durvīm, ir šāda – lai tās kalpotu kā īsts vairogs, droši aizsargājot mūs un mūsu mājokli pret nelūgtiem viesiem. Salonu un uzņēmumu, kas piedāvā metāla durvis un sola garantētu aizsardzību, ir atliku likām. Taču tikai viens uzņēmums Baltijas valstīs piedāvā durvis ar sertifikātu, kas garantē aizsardzību pret ielaušanos. Tās ir SKYDAS metāla durvis.

Uzņēmums SKYDAS ir lietuviešu kompānijas – durvju ražotājas – UAB Plieninis skydas oficiālais pārstāvis Latvijā. Augstā produkcijas kvalitāte un ievērojamā tehnoloģiskā izaugsme ir rezultāts, kas panākts, pateicoties visu pušu auglīgajai sadarbībai un strādāšanai pēc principa: «Tas, kas bija pieņemams vakar, nevar apmierināt rītdienas vajadzības.» Tādēļ pastāvīgi tiek izstrādāti jauni durvju modeļi un to specifiskās īpašības tiek pārbaudītas notificētās laboratorijās. Klientiem tiek piedāvāti paši veiksmīgākie, sertificētie produkti.

SKYDAS turas pie uzskata: ielikt metāla durvis bez superdrošām atslēgām nav jēgas. Tāpēc visas piedāvātās durvis tiek komplektētas ar slēdzenēm, ko izgatavojuši pasaules labākie ražotāji: ASSA, ABLOY, DORMA, CISA, ATRA-DIERRE, MUL-T-LOCK, FIAM, MOTTURA. Kā papildaizsardzības līdzekli pret uzlaušanu kompānija piedāvā SKYDAS SAFETY DEVICE. Šī unikālā ierīce ir slēdzeni aizsedzoša rūdīta metāla plāksnīte jeb aizbultnis. Tas ne tikai apslēpj slēdzenes ražotāja nosaukumu, bet arī pasargā slēdzeni no izurbšanas. Pārliecinājies par šādu papildaizsardzību, zaglis uzreiz zaudēs interesi par durvīm. Savukārt saimniekam vajag tikai pielikt speciālu magnētisku atslēgu aizbultnim, to pavilkt uz leju un… durvis var atvērt! Aizbultnis viegli paceļas uz augšu, un pieeja durvīm atkal ir slēgta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pienācis laiks mainīt durvis.

Uzņēmums Skydas specializējas sertificētu metāla durvju uzstādīšanā un apkalpošanā. Pie mums ir pieejamas durvis ar dažādām specifikācijām no bāzes modeļa Skydas Standart, kas nodrošina augstu skaņas un siltumizolāciju gan kā dzīvokļu ieejas durvis, gan kā privātmājas ārdurvis. (Pilna komplekta cena, sākot no 609 EUR.) Privātmājas ārdurvis neizsalst līdz -30 grādiem. Visi Skydas durvju modeļi tiek aprīkoti tikai ar pasaules vadošo firmu slēdzenēm. Skydas Standart 2 durvju modelis ir ieteicams tiem klientiem, kuri vēlas apvienot augstu skaņas un siltumizolāciju, ugunsdrošību un paaugstinātu drošību. (Pilna komplekta cena, sākot no 945 EUR.)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Eirodurvis kopš šā gada septembra ir oficiāls MetaLux rūpnīcas pārstāvis Latvijā.

MetaLux metāla durvis tiek izgatavotas Baltkrievijā vienā no lielākajām rūpnīcām savā nozarē, un milzīgie ražošanas apjomi ļauj izstrādājumiem nodrošināt zemu cenu.

Ražošanas procesā tiek izmantotas jaunas iekārtu līnijas, jo ražotne ir atklāta pavisam nesen – 2015. gadā. Pirmsākumos kompāniju nesauca MetaLux, un tas nebija ražotājuzņēmums, jo līdz 2015. gadam Baltkrievijas uzņēmums bija darbojies kā Ķīnā ražoto metāla durvju lielākais vairumtirgotājs, veidojot milzīgus pārdošanas apmērus – 120 000 vienību gadā. Izveidojot lielu sadarbības partneru loku un nopelnot kapitālu, tika pieņemts lēmums veidot savu rūpnīcu. Tā tika izveidota MetaLux rūpnīca. Galvenā uzņēmuma darbības veiksme ir augstas kvalitātes durvis par ļoti zemām cenām. Tāpat tika likts akcents uz standarta izmēru durvju ražošanu, lai panāktu īsus izpildes termiņus un augstāku produktivitāti. Standarta izmēri ļauj MetaLux produkciju ražot pat tad, ja vēl nav klientu, kas gatavi to pasūtīt. Tas dod iespēju rūpnīcu noslogot ar darbu, un gala rezultātā tiek panākta ļoti izdevīga cena klientiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Īpašumus apzog profesionālāk; lielākais guvums - 300 tūkstošu eiro apmērā

Laura Mazbērziņa, 15.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īpašuma zādzības Rīgā un Rīgas reģionā zagļi veic aizvien profesionālāk, līdz ar to viņu guvums ir krietni lielāks

Kaut arī par īpašumu apzagšanas gadījumiem dzirdams vai ik dienas, Valsts policijas statistika liecina, ka kopumā šādu zādzību skaits Rīgā un Rīgas reģionā sarucis par teju 30%. «Domāju, ka zagļi kļūst arvien profesionālāki, jo gadu laikā ir pieaudzis zaudējuma apmērs. Zagļi vairāk koncentrē savu uzmanību uz finansiāli vērtīgākajām un vieglāk realizējamajām lietām, tāpēc veiksmīgas zādzības gadījumā mantas īpašniekam tiek nodarīti ievērojami zaudējumi. Lielākie zaudējumi kādam privātmājas īpašniekam bijuši 300 tūkstošu eiro apmērā,» pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona Kriminālpolicijas pārvaldes 2.biroja 2.nodaļas priekšnieks Jevgeņijs Semjonovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Vērs durvis uz Skandināviju

Kristīne Stepiņa, 24.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas metāla durvju tirgus ir piesātināts un konkurence liela, iespējas pašmāju ražotāji saskata eksportā

SIA Meko un Ko ir viens no lielākajiem metāla durvju ražotājiem Latvijā, kas darbojas jau 15 gadus. Uzņēmums tās ražo, uzstāda, kā arī apkalpo elektroniskās kodu sistēmas un veic metālapstrādes ārpakalpojumus. Uzņēmuma klienti ir gan privātpersonas, gan namu apsaimniekošanas uzņēmumi, gan pašvaldības.

Tā kā konkurence metāla durvju tirgū ir ļoti sīva, SIA Meko un Ko uzsvaru liek uz kvalitāti un cenu. «Ideāli būtu, ja mēs vienmēr varētu saražot un piegādāt produkciju laikā, bet, tā kā pasūtījumu skaits ir liels, gadās, ka iekrītam ar termiņiem,» neslēpj SIA Meko un Ko valdes loceklis Kristians Riekstiņš. 2016. gadā uzņēmums ir palielinājis apgrozījumu par vairāk nekā 50%. Tas ieviesa metālapstrādes ārpakalpojumus – griešanu, metināšanu, locīšanu, kas nodrošināja aptuveni trešo daļu no apgrozījuma. Šim mērķim uzņēmums ir iegādājies modernas tehnoloģijas, tostarp, piemēram, optisko lāzeru. «Ar to varam metālu griezt kā sviestu,» salīdzina K. Riekstiņš. Pārējo apgrozījumu uz pusēm veido metāla durvju ražošana un elektronisko kodu sistēmu uzstādīšana. «Prasības metāla durvīm gadu gaitā ir augušas. Pirms kāda laika cilvēkiem vajadzēja durvis, kuras tikai labi funkcionē, tagad viņi grib skaistas durvis – ar interesantu dizainu, kurās ir iestrādāti, piemēram, logi. Tāpat durvīm ir uzlabojusies siltumefektivitāte un skaņas izolācija,» stāsta K. Riekstiņš. Pēdējos divos gados uzņēmums ir iegādājies jaunas metāla izciršanas, locīšanas, kontaktmetināšanas un valcēšanas iekārtas vairāku simtu tūkstošu eiro apjomā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudznozaru uzņēmuma Reaton durvju ražotnē Rīgā sākta ugunsizturīgo koka durvju metāla kārbā ražošana. Produkta izstrādē ieguldīti ap 50 tūkstošiem eiro, informē uzņēmumā.

Uzņēmums norāda, ka ir vienīgais Baltijā, kas piedāvā Eiropas standartiem atbilstošas ugunsizturīgas durvis, un, papildinot vairāk nekā 200 durvju modeļu klāstu ar šo produkciju, tas ļaus durvju ražotnei kāpināt eksportu vairāk nekā uz pusi.

Ugunsizturīgo durvju izstrādes tehnoloģiskais process bija garš un sarežģīts, atklāj Reaton Durvju ražošanas departamenta direktors Artūrs Ozoliņš : «Sākotnēji uzņēmumā radīts inovatīvs produkts ne tikai Latvijas kontekstā, bet visā reģionā – koka durvis metāla kārbā, kuru priekšrocība salīdzinājumā ar durvīm koka kārbā ir nesalīdzināmi lielāka izturība pret, piemēram, mitruma ietekmi vai mehāniskiem bojājumiem, kas rodas lielas noslodzes sabiedriskos objektos: slimnīcās, skolās, biroja ēkās, sporta zālēs, ražošanas telpās, viesnīcās u.c. Šādas durvis ir viegli kopt un atjaunot, veicot tikai kosmētiskus defektu novēršanas pasākumus. Metāla kārba nodrošina arī nesalīdzināmi labākas higiēnas prasības, kas ir svarīgas, piemēram, medicīnas iestādēs vai profesionālās virtuvēs».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Priekules novadā netālu no robežas ar Vaiņodes novadu atrodas apdzīvota vieta Audari. Reiz tur bijusi muiža, baznīca kalna galā, šobrīd dzīvo vien pāris cilvēku, vecie grausti nojaukti. Lai izdzīvotu, jāstrādā savā saimniecībā vai kooperatīvajā sabiedrībā Audarmuiža, kurā saimnieko Priekules novada domes deputāts Andis Eveliņš, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.

Inese Daškēviča dzīvo pirmajā no dažām mājām, kas Audaros vēl saglabājušās. Pie mājas ir uzraksts Lielā iela, kam aizkrāsots krievu valodā tulkotais nosaukums. «Ielu mums tagad likvidēs un katrai mājai būs savs nosaukums,» viņa stāsta. Mājai blakus bijis sagruvis šķūnis un māja, grausti novākti, un tagad labāks skats uz apkārtni. «Kādreiz bija Audaru muiža. Te ir viena ferma un tālāk Muceniekos arī viena. Pati te dzīvoju jau 27 gadus.» Pirms tam dzīvojusi mazliet tālāk - Zeidakos. Tagad Inese ir pašnodarbinātā un saimnieko savā saimniecībā, kurā ir piecas slaucamas govis. «Iztikšanai, var teikt,» viņa noteic. Arī kaimiņi strādā vai nu fermās, vai ir pensionāri. «Nekas cits te nav, ko darīt. Uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt tos, kas te vēl palikuši. Tukšs palicis,» nopūšas Inese. «Pārsvarā vecie bija, kas jau ir apmiruši, un jaunie neviens te nepaliek,» atzīst sieviete.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Faktam, ka nu jau vairākas nedēļas slēgtas abas automātiskās Jelgavas tirdzniecības centra Pilsētas pasāža durvis, skaidrojums meklējams nevis tehniskās ķibelēs, bet gan vēlmē ieekonomēt siltumu. Tā portāls zz.lv noskaidrojis lielveikalā.

Kopš janvāra tirdzniecības centra galvenās durvis, pa kurām kopš tā atvēršanas organizēta galvenā gājēju plūsma, ir slēgtas. Uz tām uzlikta norāde, kurā bulta iekļūšanai vai izkļūšanai no veikala aicina izmantot mazās sānu durvis, kas jāver pašiem pircējiem. Tādējādi pie lielveikala vērojama pircēju drūzmēšanās, situāciju raksturo reģionālais medijs.

Tirdzniecības centra direktore Kristīne Breiere līdz 18. februārim baudot atvaļinājumu, bet viņas pienākumu izpildītājs un centra īpašnieces SIA Marno J nekustamā īpašuma pārvaldnieks Jelgavā Ainārs Žibenko durvju slēgšanu komentēt nav gribējis. Tas esot jāprasa vadībai Rīgā. Uz jautājumu, vai automātiskās durvis abās centra pusēs salūzušas un vairākas nedēļas nav salabojamas, gan viņš atbildējis noliedzoši un noteicis, ka tādējādi tiek taupīts siltums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Biznesa vieta: Avotu iela kļuvusi par kāzinieku magnētu

Linda Zalāne, 17.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Avotu ielu Rīgā pavisam noteikti varētu pārdēvēt par kāzu ielu, jo nelielajā ielas posmā no Čaka līdz Lāčplēša ielai cits citam blakus atrodas seši kāzu saloni.

Faktam, ka vienā ielā līdzās pastāv tik daudz vienas specializācijas salonu ir gan plusi, gan mīnusi. Lielākās ieguvējas ir klientes, proti, sievietes, kuras nolēmušas nolūkot kāzu kleitu, jo, iegriežoties Avotu ielā, iespējams koncentrētā veidā apskatīt plašu sortimentu dažādās cenu kategorijās un izvēlēties sev tīkamāko. «Klientēm ir ļoti ērti, it īpaši tām, kuras atbraukušas no citas pilsētas ar mērķi vienā dienā atrast kāzu kleitu. Viņām nav «jāskraida» pa pilsētu meklējot salonus, jo, atnākot šeit, viss ir vienuviet. Šādu praksi, ka vienā ielā atrodas vairāki kāzu saloni, redzēju arī ASV,» stāsta kāzu salona Pērle īpašniece Diāna Svetlova. Pirms astoņiem gadiem viņas salons šeit bijis viens no pirmajiem. Pie ilgdzīvotājiem pieskaitāms arī salons Jūlija, kas esot bijis celmlauzis. Lielākā daļa Avotu ielas kāzu salonu strādājot jau ilgus gadus, bet netrūkstot arī tādu, kas izmēģina savu varēšanu, paļaujoties uz «specializētās» ielas slavu, taču pēc laika durvis ver ciet. Iemesls ir lēmums salonu atvērt kādā citā Rīgas rajonā vai arī nespēja izturēt milzīgās konkurences slogu, atzīst DB aptaujātie kāzu salonu īpašnieki. «Vienu brīdi šeit bija vēl vairāk šādu veikalu. Šķiet, – desmit. Patlaban ar esošajiem ir gana. Negribētos, lai šeit uzrastos vēl kāds, jo konkurence ir sīva. Katrs klientus piesaista ar savu sortimentu un cenām, bet kopumā dzīvojam draudzīgi,» atzīst D. Svetlova. Piemēram, ja kliente Pērlē esot noskatījusi kleitu, bet blakus esošajā salonā plīvuru, tad abu uzņēmumu īpašnieces sadarbojoties un abas preces ļaujot uzmērīt vienā salonā. Runājot par pieprasījumu, aptaujātās kāzu salonu saimnieces atzīst, ka pēdējā gadā vērojama lielāka pircēju aktivitāte. Iespējams, tāpēc, ka pagājušā gada skaitlī bijis 13, kas daudziem asociējas ar ķibelēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Traģēdiju uz Vanšu tilta vakar nebija iespējams novērst tāpēc, ka vienīgais atbildīgais cilvēks no Rīgas tiltiem, kuram ir pieejama tilta atslēga, bija izbraucis ārpus Rīgas, šodien preses brīfingā žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis.

Pirmie notikuma vietā bija ieradušies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji, kuriem, izmantojot autopacēlāju, aptuveni uz desmit minūtēm izdevās nodibināt kontaktu ar pārgalvīgo kāpēju. Taču viņš atteicās sadarboties.

Pēc tam glābēji un policisti saprata, ka pārrunu vedējam ir nepieciešams doties augšā uz tilta smaili, taču nevienam no klātesošajiem nebija atslēgas, ar kuru atvērt tilta durvis.

Noskaidrojās, ka cilvēks, kuram ir piekļuve šai atslēgai, ir devies ārpus galvaspilsētas robežām. Pēc viņa nekavējoties tika nosūtīts operatīvais transports ar bākugunīm, taču atgriežoties bija jau par vēlu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Rīgas satiksme radina iedzīvotājus atvērt sabiedriskā transporta durvis pašiem

Gunta Kursiša, 19.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas satiksme pakāpeniski pāriet uz sistēmu, kad pasažieri, lai iekāptu un izkāptu no sabiedriskā transporta, durvis varētu atvērt paši ar speciālu pogu palīdzību, kas iebūvētas visos jaunākā tipa sabiedriskā transporta līdzekļos.

Lai īstenotu šo ieceri, Rīgas satiksme 19. septembrī uzsākusi informatīvo kampaņu «Nospied pogu un atver durvis pats!». Kampaņas laikā pasažieri sabiedriskajā transportā un pieturvietās tiks informēti par jauno sistēmu.

Uzņēmuma pārstāvji skaidro, ka šīs sistēmas ieguvums ir izvairīšanās no liekas durvju virināšanas. «Ņemot vērā to, ka galvaspilsētā attālumi starp pieturvietām ir salīdzinoši nelieli, sabiedriskā transporta līdzeklis tos bieži vien veic īsā laika posmā. Lai lieki nevērtu durvis, tādējādi ziemas periodā atdzesējot salonu, bet vasaras periodā izlaižot atdzesēto gaisu, pasažieri paši varēs regulēt durvju atvēršanu, nodrošinot komfortablāko temperatūru sabiedriskā transporta salonā,» teikts Rīgas satiksmes paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Accenture, RBSSKALS un citi mudina jauniešus rūpīgi apsvērt profesijas izvēli

Lelde Petrāne, 06.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai jauniešos raisītu interesi par profesiju daudzveidību un vēlmi tās tuvāk iepazīt, šodien Vecrīgā atklāta interaktīva instalācija Atver profesijas durvis!. Instalācija vizualizē konditora, mikrobiologa, ārsta, programmētāja, ugunsdzēsēja, modes dizainera un būvinženiera profesijas, ieskandinot Karjeras nedēļu, kas 20 Latvijas pilsētās norisināsies no 12. līdz 16. oktobrim.

Atklāšanas pasākumā simboliski durvis uz šīm profesijām atvēra septiņi profesionāļi, kas iedvesmoja jauniešus iepazīt dažādas profesijas.

Liene Zemīte, kafejnīcas Lapsas Māja īpašniece un konditore: «Jau skolas laikā jāsāk eksperimentēt un pamēģināt strādāt ne tikai jomā, kas pašam tobrīd interesē, bet paplašināt redzesloku, izmēģinot arī citas lietas. Pati jau bērnībā izmēģināju visdažādākās receptes. Tad sapratu, ka vēlos pati savu uzņēmumu un mērķtiecīgi studēju uzņēmumu vadību. Pašlaik nodarbojos ar savu sirdslietu un vadu uzņēmumu.»

Edgars Štrauss, grupas uzņēmuma SIA RBSSKALS Būvvadība valdes priekšsēdētājs, uzskata: «Katrā cilvēkā jau ir ielikts kodiņš, kas nosaka virzienu. Atšķirīgs ir tikai vecums, kurā cilvēks šo virzienu atpazīst. Nevajag izvēlēties darbu pēc tā, cik tajā var nopelnīt, jo nopelnīt var jebkurā profesijā - viss atkarīgs no cilvēka fiziskās un intelektuālās atdeves. Nav labo vai slikto profesiju, jo katrā darbā ir gan maize, gan garoza.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Itālijā un Šveicē atvieglos pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus

LETA--AFP/BBC, 27.04.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijā no 4.maija tiks atviegloti koronavīrusa pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi, tostarp, cilvēkiem tiks atļauts pastaigāties parkos un apciemot savus radiniekus, svētdien televīzijā paziņoja Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte.

Taču, apciemojot radiniekus, cilvēkiem būs jāvalkā sejas maskas un jāievēro distance, norādīja Konte. Cilvēkiem būs atļauts pārvietoties sava reģiona ietvaros, bet nebūs atļauts ceļot uz citiem reģioniem.

Publiskās vietās obligāta prasība būs sejas maskas, kuru cena gabalā nedrīkstēs pārsniegt 50 centus, nolēmusi valdība. Cilvēkiem ieteikts arī turpmāk izvairīties no apskaušanās un sarokošanās.

Konte norādīja, ka Itālijā sākas posms, kurā jāiemācās sadzīvot ar vīrusu un būt atbildīgiem. "Ja jūs mīlat Itāliju, ievērojot distanci," sacīja Konte. Tiks atļautas bēres, bet tajās drīkstēs piedalīties ne vairāk kā 15 cilvēki.

Individuālajiem sportistiem būs atļauts atsākt treniņus un cilvēkiem būs atļauts sportot ne tikai tiešā savu dzīvesvietu tuvumā, bet plašākā apvidū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā 50 apartamentu durvis no slavenās Ņujorkas viesnīcas «Chelsea Hotel», kur savulaik apmetušies daudzi rakstnieki un mākslinieki, nākamnedēļ tiks pārdotas izsolē, pateicoties uzņēmīgam bijušajam bezpajumtniekam.

Neparastā izsole tiek rīkota pēc tam, kad bohēmistu iecienītā viesnīca 2011.gadā tika slēgta uz plašu renovāciju, kuras gaitā tiks saglabāta tikai šīs 12 stāvu ēkas oriģinālā fasāde, bet pārējais tiks uzbūvēts no jauna.

«Chelsea Hotel» kopš tās atvēršanas 1884.gadā bija iecienījuši daudzi radoši cilvēki, kas tur dzīvoja dienām ilgi, reizēm pat uz nenoteiktu laiku. Starp viņiem bija Marks Tvens, Džeks Keruaks, Bobs Mārlijs, Hamfrijs Bogarts, Madonna, Endijs Vorhols un daudzi citi.

Leonards Koens iemūžināja šo ēku savā dziesmā «Chelsea Hotel No. 2». Viesnīca arī kļuva bēdīgi slavena, kad pankroka mūziķis Sids Višess tika apsūdzēts par savas draudzenes Nensijas Spungenas noduršanu tajā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LG Electronics (LG) uzsācis Latvijā pirmā viedā ledusskapja pārdošanu, kura saturu var redzēt, neatverot durvis.

InstaView Door-in-Door™ modelis aprīkots ar spoguļstikla paneli, kas izgaismojas, pie tā divreiz pieklauvējot, un ļauj apskatīt ātrās piekļuves nodalījumus neatverot durvis, tāpēc tiek samazināti aukstā gaisa zudumi, taupīta elektroenerģija un pārtika saglabājas svaiga ilgāk.

Neatverot durvis, aukstā gaisa zudums tiek samazināts par 41%.

LG InstaView Door-in-Door™ aprīkots ar vairākām funkcijām ilgstošākai un precīzākai produktu uzglabāšanai. Atvilktne Fresh Balancer ir aprīkota ar slēdzi, kas ļauj regulēt mitruma līmeni, lai to īpaši piemērotu augļu vai dārzeņu uzglabāšanai, tādējādi ilgāk tos uzturot svaigus. Tāpat ledusskapī izveidoti vairāki nodalījumi nelieliem produktiem, piemēram, delikatesēm un sieram, lai uzglabātu tos piemērotā temperatūrā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijā negaidīti durvis slēgušas Latvijas pilsones vadītas angļu valodas mācību iestādes, kuru apmeklētāji par kursiem samaksājuši ievērojamas naudas summas, vēsta laikraksts Irish Examiner.

Piektdien negaidīti darbu pārtrauca Dublinā bāzētā Millennium College, bet pirmdien durvis slēdza Allied Irish College Korkā.

Dublinas skolā kā direktore ir reģistrēta Latvijas pilsone Džoana Gadajska, bet Korkas mācību iestādes vadītāji reģistrēti Gadajska un Bangladešas pilsonis Rezauls Haks.

Kā laikrakstam stāstīja viena no kursu apmeklētājām, pirmdien, ierodoties apmācības vietā, viņa atklājusi, ka skolas izkārtnes ir noņemtas un durvis ir slēgtas.

26 gadus vecā Marija no Brazīlijas par trīs mēnešus ilgiem angļu valodas kursiem bija samaksājusi 1000 eiro.

«Es samaksāju Dublinas Millennium College, bet, kad es ierados Dublinā, viņi mani pārsūtīja uz Korku, jo viņiem bija radušās kādas problēmas,» stāstīja Marija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Kamēr visa sapakotā iedzīve noglabāta īrētā noliktavā, Anita līdz jaunas mājvietas atrašanai nakšņo pie tuviniekiem. Olainē īrētā dzīvokļa īres līguma pārtraukšanai viņa gan joprojām nav piekritusi, tomēr, baidoties par savu drošību un pat dzīvību, Anita šobrīd to atstājusi,» par īrnieku problēmām vēsta laikraksts Diena.

Anita Romane pagājušā gada maijā noslēgusi dzīvokļa īres līgumu uz gadu ar kādu sievieti, kura pati devusies uz Angliju, taču vienā jaukā dienā visas Anitas cerības sabrukušas. Pērnā gada novembrī Anitai piezvanījusi dzīvokļa saimniece un paziņojusi, ka īrniecēm līdz Ziemassvētkiem jāizvācas, jo mājoklis vajadzīgs viņas dēlam, kurš no ārzemēm atgriezies dzimtenē.

«Tā kā līgumā bija rakstīts, ka tā darbību var pārtraukt, abām pusēm rakstiski vienojoties trīs mēnešus iepriekš, cerēju, ka man būs laiks atrast jaunu dzīvesvietu,» laikrakstam stāstījusi Anita.

Taču saimnieces dēls pat negrasījies gaidīt ne līguma termiņa beigas, ne noteiktos trīs mēnešus. Anita stāstījusi, ka pirms Ziemassvētkiem saimnieces dēls sācis zvanīt un uzstājīgi pieprasījis izvākties. Draudējis izmest mēbeles uz ielas un piedraudējis ar tiesu. Sajutusies apdraudēta, Anita vērsusies ar iesniegumu policijā, kur gan atteikts uzsākt kriminālprocesu, jo tādi draudi neesot uzskatāmi par reāliem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kā top?: Metāla durvis uzņēmumā Meko un Ko

Žanete Hāka, 04.03.2016

Metālu durvju ražošanai uzņēmums iepērk uzņēmumā SIA Latvijas metāls.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties uzņēmuma SIA Meko un Ko ražotnē, kur top metāla durvis.

Uzņēmums SIA Meko un Ko ir dibināts 2002. gadā un nodarbojas ar metālapstrādes pakalpojumu sniegšanu. Kompānija specializējas metāla durvju izgatavošanā, uzstādīšanā, aprīkošanā ar drošības sistēmām, apkalpošanā un apkopē, kā arī metāla konstrukciju ražošanā, apstrādāšanā un ierīkošanā pēc individuāliem klientu pasūtījumiem, stāsta uzņēmuma pārstāvis Igors Masļakovs.

Viņš stāsta, ka uzņēmums būtībā ir izaudzis no garāžas, taču tagad viena tā ražotne atrodas plašās telpās bijušās rūpnīcas Stars teritorijā, bet otra - Bolderājā.

Kompānijas klienti pamatā ir lielie namsaimnieki, kur iegādājas durvis kāpņutelpām. Patlaban pieprasījums pēc dzelzs durvīm palielinās, tāpēc darba ir gana, norāda kompānijas pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Opel Movano modelim ir pieejams visplašākais virsbūves versiju klāsts visā komerctransporta tirgū, tādējādi ļaujot katram pircējam izvēlēties automobili, kas precīzi atbilst viņa vajadzībām. Šajā klāstā ietilpst kravas furgoni, kravas – pasažieru furgoni, autobusi, kravas platformas, šasijas ar vienkāršo vai dubulto vadītāja un pasažieru kabīni. Piedāvājums ietver arī plašas virsbūves pārveides iespējas – pašizgāzējus, modeļus ar nolaižamām kravas platformas malām, furgonus un autobusu versijas, lai Movano modelis spētu izpildīt jebkuras vajadzības.

Opel Movano kravas furgoni ir pieejami četrās dažādās garuma un trīs augstuma versijās un piedāvā vieglu piekļuvi kravas telpai. Platās 1,270 mm sānu durvis atvieglo kravas iekraušanu vai novietošanu. Aizmugurējās durvis pilnā augstumā līdz pat 1820 mm. Kravas garums ir iespējams līdz 4383 mm. Stabila metāla starpsiena aizsargās vadītāju.

Opel Movano kravas – pasažieru furgons ir pieejams ar dažādiem parametriem, kas pielāgoti gandrīz jebkuram uzdevumam: trīs dažādi garumi, trīs bruto transportlīdzekļu masas iespējas, trīs dzinēji un trīs augstumi. Salons ar pilnu apdari un trīs priekšējiem sēdekļiem, centrālo atlokāmo sēdekli un četrām sēdvietām otrajā rindā, kas iestrādātas starpsienā, sniedz ērtības septiņu cilvēku komandai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

VIDEO: Piemērs, kā mājoklis tiek apzagts pāris minūšu laikā

Ilze Žaime, 16.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eksperimentā noskaidrots, ka mājokļa apzagšanai pietiek vien ar 1,5 minūtēm.

«Mājās un dzīvokļos zādzības visbiežāk notiek, atmūķējot terases durvis, logus vai āra durvis. Tāpat, ja logi vai balkona durvis ir atstāti vēdināšanas režīmā, zaglis tos var atspiest vaļā. Situācijas ir dažādas, bet parasti zagļi izvēlas īpašumu, kas nav labi apsargāts un tajā viegli iekļūt,» komentē eksperimenta veicēja If Apdrošināšana Privātīpašuma apdrošināšanas produktu vadītājs Endijs Melecis.

Visbiežāk zagtās lietas ir tādas, kuras zaglim būs viegli iznest un kas ir ātri pamanāmas. Visbiežāk tiek zagtas vērtslietas, bižutērija, somas, rokaspulksteņi, nauda, mazā elektrotehnika – foto kameras, datori un to aprīkojums. Nereti arī alkohols un apģērbi, piemēram, zīmolu apģērbi un krekli, kas vēl ir iepakojumos. Ja būs iespējams lietas aizvest, tiks nozagtas arī mantas no dārza vai šķūnīša.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Biznesa vieta: Cēsīs dzīvība kūsā

Lāsma Vaivare, 26.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ap Rožu laukumu Cēsīs dzīvība kūsā, biznesa veiksme gan lielā mērā atkarīga no tūristiem.

Cēsu vēsturiskajā daļā esošais Rožu laukums pēdējos gados pārvērties par pilsētas centru, atņemot šīs pozīcijas Vienības laukumam, saka vietējie. Lai gan banku, lielāku veikalu, jaunās Cēsu koncertzāles, intensīvākas satiksmes dēļ par pilsētas centru uzskatāms Vienības laukums ar Uzvaras pieminekli, dzīves baudītājiem īstā vieta, šķiet, ir Rožu laukums. Te līdzās viena otrai rindojas kafejnīcas, karstās dienās strūklakā šļakstās bērni, paveras skats uz Sv. Jāņa baznīcu un tikai rokas stiepiena attālumā ir Cēsu pils. Gar laukumu vijas Rīgas iela, pa kuru no galvaspilsētas puses viduslaiku pilsētā ierodas tūristi.

Ārpilsētas valdzinājums

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Sākam biznesu: jaunajā CrossFit sporta zālē trenēs kā armijā

Linda Zalāne, 23.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā durvis vērusi CrossFit zāle, kurā nav nedz modīgu trenažieru, nedz spoguļiem klātu sienu. Šeit treniņi notiek skarbi un disciplinēti, gluži kā armijā.

CrossFit ir paaugstinātās intensitātes treniņi. Pasaulē šis tautas klases sporta virziens, it īpaši ASV, zināms jau desmit gadu, bet pēdējos divos gados tas ir sācis uzvaras gājienu arī Eiropā. «Esam izpildījuši pirmos priekšnoteikumus, lai mūsu CrossFit centrs Andrejsala (CrossFit) kļūtu par pirmo Latvijā, kas ir oficiāli atzīts. Jāizpilda vēl dažas birokrātiskas lietas. Esam pietuvojušies finišam,» stāsta sporta zāles līdzīpašnieks, sertificēts CrossFit treneris Kaspars Zlidnis, kurš savulaik aktīvi iesaistījies ielu vingrošanas kustības attīstīšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Papildināts - McDonald’s jaunais Rīgas restorāns ekspluatācijā pieņemts tikai šodien

Lelde Petrāne, 02.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrais ēdinātājs McDonald’s jūnija sākumā informēja, ka ir mainīts jaunā restorāna Rīgā, Kārļa Ulmaņa gatvē atklāšanas datums. Kā pārliecinājās Db.lv, vēl vakar - 1. jūlija vakarā - restorāna durvis bija slēgtas. Tikko izplatīts paziņojums liecina, ka tā durvis vērušās apmeklētājiem.

Uz durvīm vakar vakarā vēl bija lasāms uzraksts, ka atklāšana ir pārcelta. Taču pārstāve Linda Anaite biznesa portālam Db.lv šorīt stāstīja, ka restorāna durvis plānots vērt drīzumā - tuvākajās dienās, iespējams, šodien, rītdien, bet oficiāla atklāšana būs vēlāk. Iemeslus, kādēļ atklāšana aizkavējusies, viņa neminēja, vien norādīja, ka restorāns tiks atvērts, kad tas atklāšanai būs pilnībā gatavs.

Taču, sazinoties ar Rīgas pilsētas būvvaldi, iemeslu bija iespējams uzzināt. Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāve Ilze Žūka informēja: «Šodien (02.07.2015) Rīgas pilsētas būvvalde ir sagatavojusi aktu Par objekta McDonald’s ātrās apkalpošanas restorāna jaunbūve, Rīgā, Kārļa Ulmaņa gatvē 88 (būves kad. Nr. 01000752132008) pieņemšanu ekspluatācijā. Tātad- šodien Jūsu minētā ēka ir pieņemta ekspluatācijā.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas zemo cenu veikals Lidl noskatījis vietu veikala būvniecībai arī Jēkabpilī un rosina nojaukt un pārvietot Jēkabpils autoostu, vēsta Jēkabpils ziņu portāls radio1.lv.

Jēkabpils domes Attīstības un tautsaimniecības komitejas sēdē izskatīts jautājums par attīstību zemes gabaliem Jēkabpilī, Kļavu ielā 15, Ledus ielā 5 un Vienības ielā 1. Šie zemes gabali atrodas pilsētas centrā starp lielveikaliem Rimi un Mego un uz viena no tiem atrodas Jēkabpils autoosta. Jēkabpils pilsētas pašvaldības Attīstības un tautsaimniecības komiteja saņēmusi vēstuli no zemes gabalu Kļavu ielā 15 un Ledus ielā 5 īpašniekiem jeb šo teritoriju attīstītājiem, ar lūgumu izskatīt iespēju nojaukt Jēkabpils autoostu uz pašvaldībai piederošās zemes Vienības ielā 1 un tur uzbūvēt stāvlaukumu topošajam lielveikalam, kas atradīsies Ledus ielā 5. Projekta attīstītāji piedāvā uzcelt jaunu autoostu uz tiem piederošā zemes gabala Kļavu ielā 15.

Komentāri

Pievienot komentāru