Ražošana

Emme Latvia: ideja par itāliešu kompanjonu piesaisti izrādījusies veiksmīga

Lelde Petrāne, 06.09.2012

Jaunākais izdevums

Pirmajos astoņos darbības mēnešos SIA Emme Latvia secinājusi, ka ideja par itāliešu kompanjonu piesaisti ir izrādījusies veiksmīga. Uzņēmuma apgrozījums šajā laikā ir sasniedzis 625 tūkstošus eiro.

No Itālijas atvestās iekārtas dod iespēju Liepājā ražot modernas un konkurētspējīgas izšūtās mežģīnes, norāda uzņēmums. SIA Emme Latvia mārketinga un pārdošanas daļas vadītāja Inga Āreniece-Podiņa konstatējusi, ka tirgus pieprasa aizvien greznākas izšūtās mežģīnes.

SIA Emme Latvia produkciju pasūtot veļas šūšanas uzņēmumi gan austrumu, gan rietumu tirgū. Aptuveni 80% no saražotā izšuvuma šobrīd tiek eksportēti, bet 20% paliek vietējā tirgū. Uzņēmuma ražoto produkciju izmantojot arī Liepājas veļas ražotāji.

Jūlija sākumā SIA Emme Latvia kopīgā stendā ar Lauma Fabrics piedalījās vadošajā audumu ražotāju izstādē Intefiliere Paris 2012, kur prezentēja savu jaunāko kolekciju.

SIA Emme Latvia ir Lauma Fabrics un Itāliešu uzņēmēju Gianluigi Locatelli un Antonio Solinas kopuzņēmums, kas tika dibinats 2011. gada novembrī.

SIA Emme Latvia īrē telpas no Lauma Fabrics, kā arī izmanto uzņēmuma ražotos pavadmateriālus un apdares pakalpojumus. Emme Latvia šobrīd nodarbina 27 darbiniekus, un ir plānots darbinieku skaitu palielināt. Uzņēmuma ražošanas process notiek Liepājā, bet dizaini tiek izstrādāti Itālijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Šodien laikrakstā

Liepāja balansē viļņa korē

Vēsma Lēvalde, 07.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas ekonomiskās izaugsmes dati pērn sasnieguši rekordus, vienlaikus uzrādot nopietnus riskus.

Aizvadītajā gadā Liepājā būtiski pieaudzis apstrādes rūpniecības apjoms, preču un pakalpojumu eksports, sasniegts Liepājas ostas kravu apgrozījuma rekords, samazinājies bezdarbs, pieaudzis tūristu mītnēs apkalpoto cilvēku skaits. Mazāk ir sociālo pabalstu saņēmēju, zemāks bezdarba līmenis. Pozitīvajai dinamikai kusli sekojusi darba samaksa, līdzīgi, kā visā valstī, rūk iedzīvotāju skaits.

Pilsētas attīstība lielā mērā ir saistīta ar ražotāju konkurētspēju, ārējo tirgu stabilitāti un pašvaldības spēju mazināt atkarību no Eiropas Savienības struktūrfondiem, sabalansēt ieguldījumus starp infrastruktūru un zinātni, kā arī veicināt mazo un vidējo uzņēmumu attīstību. Liels drauds ir demogrāfija, turklāt secināts, ka no Liepājas vairāk emigrē darbaspējas vecuma vīrieši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lauma Fabrics pērn nopelna 3,92 miljonus

Gunta Kursiša, 16.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Audumu ražotāja LSEZ SIA Lauma Fabrics pērno gadu noslēdza ar 15,6% apgrozījuma kāpumu gada griezumā, kā arī peļņu 3,92 miljonu eiro apmērā, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma apgrozījums 2013. gadā sasniedza 39,8 miljonus eiro. No uzņēmuma kopējā apgrozījuma pērn 90,30% veidoja ieņēmumi no sieviešu veļas šūšanas, vēl 8,51% - no medicīnas precēm, bet atlikušo daļu veidoja ieņēmumi no korsešu un formēšanas izstrādājumiem.

Lauma Fabrics pērn gan nav izdevies pārspēt savu līdzšinējo peļņas rekordu, kas tika uzstādīts 2012. gadā, kad uzņēmums nopelnīja 2,8 miljonus latu 3,98 miljonus eiro.

Šogad uzņēmums paredzējis pārdošanas apjomus palielināt līdz 44,26 miljoniem eiro, investīcijās esošā sortimenta palielināšanai un jauna sortimenta ražošanai ieguldot 1,856 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru