Enerģētika

Biogāzes rūpnīcu Nīcā sāks būvēt jau šovasar

Vēsma Lēvalde, 12.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Piejūra energo biogāzes koģenerācijas stacijas būvniecību Nīcas pagastā sāks aptuveni pēc mēneša.

Nīcas novada dome 12. maijā atbalstījusi biogāzes stacijas būvniecību izvēlētajā vietā ar nosacījumu, ka projekta attīstītājs saskaņos skiču projektu pirms tehniskā projekta izstrādes, Db.lv informēja SIA Piejūra energo pārstāvis Ģirts Folmanis. Process aizņemšot aptuveni mēnesi.

Db.lv rakstīja, ka Grieķijas investīciju kompānija Libra Group piekritusi ieguldīt alternatīvās enerģētikas projektā Nīcas novadā, kas ir investoru izmēģinājuma solis, lai izpētītu biznesa attīstības iespējas Latvijā. Biogāzes stacijas vajadzībām plānots iepirkt izejvielas no vietējiem lauksaimniekiem, bet saražoto siltumu izmantos zivju pārstrādes uzņēmums Piejūra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grieķijas investīciju kompānija Libra Group piekritusi ieguldīt alternatīvās enerģētikas projektā Nīcas novadā, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas bizness.

Nīcas biogāzes un koģenerācijas stacija ir Grieķijas investoru izmēģinājuma solis izpētīt biznesa attīstības iespējas Latvijā. «Libra ir ieinteresēta attīstīt savu darbību Latvijā,» DB informēja Libra Group sadarbības partnera Latvijā SIA Piejūra energo projekta vadītājs Ģirts Folmanis.

«Mums ir izstrādāts stratēģisks sadarbības plāns, kas iekļauj sevī vairākus attīstības posmus. Pēc katra sekmīgi paveiktā posma mēs uzsākam realizēt nākamo,» tā Ģ. Folmanis. Pirmais posms ir Nīcas biogāzes un koģenerācijas stacija, un no šī projekta veiksmes atkarīgas turpmākās grieķu investīcijas. Libra Group darbību attīsta 18 pasaules valstīs vairākos uzņēmējdarbības virzienos, tostarp tai pieder solārās un vēju enerģijas parku tīkls Vidusjūras reģionā. Nīcas projekta finansēšanu uzņēmušās līdzvērtīgi abas puses - Latvijas un Grieķijas partneri.

Komentāri

Pievienot komentāru