Ražošana

Gerčikovs jaunākais nebūtu gatavs stūrēt Dzintaru

Sandra Dieziņa, 06.09.2011

Jaunākais izdevums

Kosmētikas ražotāja a/s Dzintars valdes priekšsēdētāja Iļjas Gerčikova dēls Mihails nebūtu gatavs vadīt kompāniju.

Intervijā Db.lv Mihails Gerčikovs stāsta, ka Dzintarā jau nostrādājis astoņus gadus un pirmais darbs bija saistīts ar kvalitātes un sertificēšanas, bet vēlāk arī citiem jautājumiem. Viņš pats pēc izglītības ir farmaceits un atzīst, ka jau 4 - 5 gadu vecumā zinājis, ka kļūs par mediķi. Sākotnēji bijusi doma skoloties par ārstu, bet vēlāk dota priekšroka farmācijai, jo kosmētika un farmācija esot ļoti tuvas. «Farmaceitiem ir sava domāšana, domu precizitāte un sava dzīves vīzija,» tā M. Gerčikovs. Viņaprāt, ir amati un profesija, piemēram, par skolotāju vai ārstu nevarot strādāt tikai algas dēļ, jābūt citai domāšanai.

Jautāts, cik liela ietekme viņa profesijas izvēlē bijusi tēvam, Mihails atbild, ka visdrīzāk tā bijusi uzņēmuma ietekme, jo «Dzintars ir vesels organisms un var ietekmēt ikvienu cilvēku». Iepriekš LD intervijā jautāts, vai neapsver iespēju nodot vadības grožus dēlam Mihailam, kas aktīvi piedalās uzņēmuma darbā, I.Gerčikovs atbildēja: «Mēs strādājam paralēli, pat ne visai bieži saskaramies. Katrs dara savu darbu. Ja būtu piemērots cilvēks, es labprāt vadības grožus nodotu, taču tas viss nav tik vienkārši.» Pats Mihails gan uzsver, ka viņš nebūtu gatavs pārņemt vadības grožus, jo uzņēmums ir liels un spēcīgs un arī vadītājam būtu jābūt «ļoti stipram un izglītotam».

Kādu viņš saredz uzņēmuma nākotni? «Tagad apkārt viss mainās ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Ja atceramies, 20. gs. sākumā klasiskajās mākslās cilvēki meklēja izeju, parādījās avangardisms, kubisms. Ja paskatāmies Purvīša, Rozentāla darbus – arī viņi meklēja izeju, jo cilvēki vairs negribēja dzīvot kā iepriekš. Jūgendstils, modernisms – tā bija revolūcija. Arī tagad kosmētiku negrib lietot to pašu, ko pirms 20 gadiem. Kas būs tālāk, grūti pateikt. Tagad, piemēram, arvien jaunāki cilvēki lieto dekoratīvo kosmētiku. Mēs piedāvājam produktus ar pārtikas aromatizētājiem, lai tas nebūtu kaitīgi – domāju, ka šis virziens attīstīsies. No otras puses sievietes nelieto tik daudz un tik spilgtu dekoratīvo kosmētiku, bet ļoti maigu, kas ir pareizi, jo sievietes skaistums pats par sevi ir pārliecinošs,» uzsver M. Gerčikovs. Dzintars situāciju monitorējot, taču daudz būšot atkarīgs no pasaules kosmētikas tendencēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudzas sievietes joprojām pavasaros iesmaržojas ar Rīgas ceriņiem, ko a/s Dzintars ražo kopš sendienām.

Dzintars ir viens no vecākajiem kosmētikas ražošanas uzņēmumiem Eiropā, stāsta Iļja Gerčikovs, kosmētikas ražotāja a/s Dzintars valdes priekšsēdētājs. Viņš šo kompāniju vada kopš pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem.

Par kompānijas dzimšanas gadu oficiāli tiek uzskatīts 1849. gads, kad tika dibināta Heinriha Ādolfa Brigera ziepju un parfimērijas fabrika, kas ražoja ziepes, sveces un veica nenozīmīga daudzuma smaržu un odekolonu iepildīšanu no Francijas ievestām gatavām kompozīcijām. «Tolaik parfimēriju, ziepes, kosmētiku pārdeva aptiekās, atsevišķu veikalu nebija. Tas bija dārgs prieks, jo tikai XX gadsimta sākumā radās ķīmisko produktu ražotnes un kosmētika kļuva pieejama,» klāsta I. Gerčikovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augstākajai tiesai (AT) atsakoties ierosināt kasācijas tiesvedību pēc bijušās maksātnespējīgās AS "Dzintars" īpašnieka un valdes priekšsēdētāja Iļjas Gerčikova kasācijas sūdzības strīdā par īpašumtiesībām uz "Dzintara" preču zīmēm, ir stājies spēkā spriedums, kas paredz "Dzintara" preču zīmes atsavināšanu no Gerčikova un maksātnespējīgā uzņēmuma īpašumtiesību atjaunošanu uz šo preču zīmi.

Rīgas apgabaltiesa iepriekš atzina par nepamatotu Gerčikova apelācijas sūdzību par viņam nelabvēlīgo pirmās instances tiesas spriedumu lietā, kas bija ierosināta pēc "Dzintara" maksātnespējas administratora prasības. Administrators prasīja atzīt par nelikumīgu Gerčikova izdarīto preču zīmju pārreģistrēšanu bez atlīdzības uz sev piederošu citu juridisku personu laikā, kad "Dzintaram" bija noteikts tiesiskās aizsardzības process.

Gerčikovs apgabaltiesas spriedumu bija pārsūdzējis kasācijas kārtībā AT, bet AT pēc viņa sūdzības atteicās ierosināt kasācijas tiesvedību. Šis AT lēmums vairs nav pārsūdzams.

Rīgas apgabaltiesa iepriekš gandrīz pilnībā pievienojās pirmās instances tiesas spriedumam, atzīstot, ka nebija pieļaujama preču zīmju bezatlīdzības nodošana ieinteresētajai personai tiesiskās aizsardzības procesa laikā un četru mēnešu periodā pirms maksātnespējas procesa pasludināšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Uzņēmējs Soifers pārdevis zemes gabalu Jūrmalā par 3,6 miljoniem latu

NOZARE.LV, 29.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mediju biznesā iesaistītais uzņēmējs Mihails Soifers pārdevis zemes gabalu Jūrmalā par 3,6 miljoniem latu, šodien preses konferencē informēja Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (LPP/LC).

«Šim zemes gabalam jau ir izstrādāts attīstības projekts, taču Soiferam nebija iespēju investēt. Konkursa Jaunais vilnis laikā Soiferam izdevās atrast investorus, un darījums ir noticis. Tas tikai vēlreiz apstiprina Jaunā viļņa nozīmi arī Latvijas ekonomikai,» uzsvēra Šlesers.

Viņš skaidroja, ka valsts tiešais ieguvums būs vairāk nekā 700 000 eiro (vairāk nekā 490 000 latu), ko Soifers par šo darījumu samaksās nodokļos.

«Otrkārt, uz šī zemes gabala tiks realizēts nekustamo īpašumu projekts, kurā tiks ieguldīti pieci līdz desmit miljoni eiro (3,5 līdz septiņi miljoni latu). Arī tas nozīmēs nodokļus, darbavietas būvniekiem. Un tas nebūs vienīgais objekts, investorus ir atraduši arī citi īpašumi,» sacīja Šlesers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Gerčikovs: nodokļu sloga palielināšanas vietā jāveic reformas valsts aparātā

Dienas Bizness, 28.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«2006. gadā, pirms krīzes, visā valsts aparātā, ieskaitot pašvaldības, strādāja 160 tūkstoši cilvēku pie iedzīvotāju skaita vairāk nekā 2,3 miljoni cilvēku, tātad aptuveni 7%. Tagad 183 tūkstoši cilvēku pie faktiskā iedzīvotāju skaita 1,8 miljoniem cilvēku, t.i. 10%. Pieaugums par 150%,» Diena.lv norādīja a/s Dzintars vadītājs Iļja Gerčikovs, piebilstot, ka «jautājuma cena ir vairāk nekā 300 miljoni eiro gadā».

«Tas ir neskaitot savairojušās dažāda veida aģentūras, kuras apkalpo dažādas ministrijas un tiek apmaksātas no budžeta. To patiesās izmaksas nevar noteikt, jo Finanšu ministrija to rūpīgi slēpj,» skarbs ir I. Gerčikovs.

« Un cik vēl daudz kā cita nekontrolēta un neizmērojama... Domāju, ka tie arī ir apmēram 200 miljoni eiro gadā,» kritizēja a/sDzintars valdes priekšsēdētājs.

Komentējot Latvijas finanšu ministra Andra Vilka izteikumus, ka Latvijā ir zems nodokļu slogs un tas nav pietiekams, a/s Dzintars valdes priekšsēdētājs I. Gerčikovs pauda, ka šāda pieeja budžetu veidošanas jautājumam ir vienpusēja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Privāta smaržu aromāta izveidošana uzņēmumā AS Dzintars izmaksā ap 25 000 eiro, atklāj uzņēmuma Dzintars valdes priekšsēdētājs Iļja Gerčikovs.

Viņš norāda, ka tāda ir samaksa vien par aromāta izveidošanu. «Ja kāds privāti grib pasūtīt aromāta izveidošanu, tad tas maksās ap 25 000 eiro. Savukārt, ja privātā aromāta pasūtītājs gribēs savu produktu iepildīt flakonā, tad privāto smaržu izveidošanas izmaksas kopā var sasniegt no 50 000 līdz 100 000 eiro un vairāk.» Taču gala cena būs atkarīga no tā, kāda dizaina un formas flakonā un eksemplāru skaitā privātais pasūtītājs gribēs saņemt savu pasūtījumu, piebilst Gerčikovs.

Jautāts, vai kāds ir izmantojis iespēju izveidot savu privāto aromātu, uzņēmuma Dzintars valdes priekšsēdētājs Gerčikovs teica, ka to ir izdarījuši daži ārvalstu pasūtītāji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parfimērijas un kosmētikas ražotāja AS Dzintars patlaban turpina izstrādāt tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plānu, vienlaikus attīstot produkcijas eksportu uz Ķīnu, sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Iļja Gerčikovs.

Lūgts komentēt Ķīnas tirgus apgūšanu, Gerčikovs atgādināja, ka septembrī uz Ķīnu nosūtīta krava ar ādas kopšanas līdzekļiem, bet 2017.gada pirmajā ceturksnī plānots nosūtīt arī Dzintara ražotu kosmētikas līdzekli, kas paredzēts specifiski Ķīnas klimatā dzīvojošiem cilvēkiem. «Tā būs antismoga kosmētikas līnija,» viņš atklāja.

Ieguldīto investīciju apjomu Dzintara valdes priekšsēdētājs neatklāja, bet pastāstīja, ka uz antismoga produktu līnijas izplatīšanu Ķīnā uzņēmums liek lielas cerības. «Esam šo produktu Ķīnā jau pārbaudījuši. Paredzam tam labus panākumus, jo pagaidām viss liecina, ka tas varētu būt ļoti pieprasīts Ķīnas iedzīvotāju vidū. Tā kā tas nebūs premium segmenta produkts, tas noteikti kļūs par ikdienā lietojamu produktu.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Iļja Gerčikovs: Dzintars un akcijas? Es ar tiem papīrīšiem nespēlējos

Natālija Poriete, 04.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akcijas ir papīrīši, tās neko nav vērtas, un es uzskatu, ka tas nav bizness, bet finanšu piramīda, atbildot uz DB jautājumu, vai kompānija neplāno sākt biržā pārdot savas akcijas, paziņoja AS Dzintars īpašnieks Iļja Gerčikovs.

Viņš arī nav plānojis piesaistīt investorus no malas. «Tas viss ir sarežģīti. Es pats esmu ieguldījis uzņēmumā daudz personisko līdzekļu, un tādēļ mēs paši izstrādājam savu darbības virzienu. Tiekam galā paši,» viņš atzīmē. I. Gerčikovs piebilst, ka uzņēmums pastāvīgi investē līdzekļus savā attīstībā un virzās uz priekšu, tādēļ tagad uzsvars tiek likts uz jauno medicīniskās kosmētikas līniju Future Formula SOA.

«Mēs vairs nevēlamies darīt to, ko dara visi – ražot ikdienas šampūnus vai kārtējo krēmu. Mēs veidojam produktus, kuri risina problēmas. Tas ir sarežģīti, taču resursi mums ir – mums ir sava laboratorija, zinātniskā bāze un sagatavots personāls. Medicīniskās kosmētikas līnija tirgū būs nepieciešama vienmēr, jo cilvēkiem ir daudz problēmu – piemēram, kāju sēnīte vai saplaisājusi āda,» viņš piebilst.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Konkursā par Dzintaru koncertzāles vasaras zāles atjaunošanu noteikts uzvarējušais projekts

Lelde Petrāne, 14.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas domes rīkotajā arhitektūras metu konkursā Dzintaru koncertzāles vasaras zāles atjaunošanai ir noteikts uzvarējušais projekts. Izvērtējot iesniegtos darbus, otrā godalga piešķirta projektam, ko izstrādājis arhitektūras un projektēšanas uzņēmums SIA «Vincents».

Kopumā metu konkursam tika iesniegti pieci darbi, kas paredzēja dažādus Dzintaru koncertzāles lielās zāles attīstības scenārijus no vēsturiskās zāles pilnīgas pārbūves līdz modernu risinājumu piedāvājumam, saglabājot vēsturiskās zāles aprises, kā arī tika piedāvāti dažādi Dzintaru koncertzāles lielās zāles teritorijas labiekārtošanas virzieni.

Atbilstoši konkursa nolikumam otrās godalgas ieguvējs, SIA «Vincents» saņems 7500 eiro, savukārt trīs konkursa dalībniekiem, kuri izpildījuši visas darbu iesniegšanas un kvalifikācijas prasības – SIA «MARK arhitekti», pilnsabiedrība «ZGT», SIA «DUAL arhitekti» –, piešķirs 4000 eiro. Pirmā godalga konkursā netika piešķirta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas dzintara tirgotājiem šobrīd nākas pazemināt savas preces cenas, kas pašiem lietuviešiem pēdējos gados vairs nav īsti pa kabatai, tomēr tās vēl aizvien ir nesamērīgi augstas, raksta avīze Lietuvos žinios.

Ķīnieši, kas pirms dažiem gadiem dzintaru uzpirka masveidā, nu vairs to nedara, jo paši sākuši nomāt dzintara raktuves Krievijas Kaļiņingradas apgabalā.

Dzintara tirgū vērojamas arī citas tendences - pieaugusi interese par lētāko Ukrainas dzintaru, bet baltais jeb ziloņkaula krāsas dzintars, kas agrāk netika vērtēts īpaši augstu, nu kļuvis par kārotāko un arī dārgāko preci.

«Cenas, ko uzpircēji bija pacēluši līdz kosmiskiem augstumiem, sākušas atspēlēties,» avīzei sacījis Padomes loceklis, pazīstamais Lietuvas dzintara kolekcionārs un vairāku galeriju īpašnieks Kazimirs Mizgiris. «Pirms četriem gadiem prāvāks tīrradnis ielas tirdzniecībā maksāja vienu eiro gramā, bet šobrīd - vismaz piecus līdz septiņus eiro. Vairs neatradīsiet arī slīpētas, apaļas krelles, jo no vecmāmiņu pūralādēm viss jau uzpirkts un aizceļojis uz ārzemēm. Ja nu arī kāds saka, ka dzintara cenas kritušās, jāatzīst, ka tās joprojām ir neadekvāti augstas. Nākamās lietuviešu paaudzes par dzintara rotām un dzintara izstrādājumiem varēs tikai pasapņot.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gerčikovs: «Treknie gadi» ir MMM piramīdas gadi

Nozare.lv, 30.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Vai zināt, kas ir «treknie gadi»? Tie ir MMM piramīdas gadi. Visi saņēma lielu naudu, tērēja pa kreisi un pa labi. Par apģērbu, brauca kur kurais - visu pasauli apbraukāja. Taču beigās nekas nepalika. Smiltis. Neieguldīja attīstībā. (..)»

Tā žurnālam Kapitāls norāda kosmētikas ražotāja AS Dzintars valdes priekšsēdētājs Iļja Gerčikovs. «Atceraties, kā pie mums uzplauka Kolonna? Tā taču bija «number one» [numur viens]. Uz turieni tauta lauzās! 12 gadus vecas meitenītes iegādājās Dior lūpu krāsu par 15-20 latiem!» atceras Gerčikovs.

Šajā laikā Dzintars veicis ieguldījumus ražošanā un paaugstināta produkcijas kvalitāte. Nomainīts iepakojums, atvērti firmas veikali, segti darbinieku ēdināšanas izdevumi, bija bezmaksas medicīniskā apdrošināšana, nodrošinātas piemaksas pensionāriem. «Tagad to nav. Arī algas nācās samazināt,» atzīst uzņēmējs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kosmētikas ražotājs a/s Dzintars plāno sadarboties ar sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu a/s Lido.

Kā biznesa portālu db.lv informē a/s Dzintars vadītājs Iļja Gerčikovs, sadarbība notiks no abām pusēm. «Mēs reklamēsim viņus, bet viņi – mūs. Mēs dodamies vienā virzienā. Mūsu uzņēmumi ir līdzīgi – esam vietējie ražotāji, nevienam savus uzņēmumus netaisāmies pārdot. Mums ar Gunāru Ķirsonu [Lido dibinātājs, ilggadējais īpašnieks un vadītājs] ir līdzīgi uzskati. Kā jau teicu, viss atkarīgs no tā, ko ēdam. Viņš pārdod labu maltīti, viņam ir ekoprodukcija. Savukārt, Ķirsonam patīk, ka mēs turamies. Uz šī pamata mūsu uzskati sakrīt un mēs popularizēsim veselīgu dzīvesveidu,» sacīja Iļja Gerčikovs.

Viņš stāsta, ka Lido tiks veidoti Dzintars veikali un pirmais jau drīzumā būs Krasta ielas Lido Rīgā. Lido apmeklē daudz tūristu un veikaliņa izveide ļaus tūristiem iegādāties Dzintara produkciju. Savukārt, Dzintars reklamēšot Lido. Kāds būs šīs idejas turpinājums un vai veikaliņi tiks atvērti arī citos Lido, laiks rādīšot. «Mums ir jāatbalsta vienam otru. Uzskatu, ka mums jāmācās no lietuviešiem un igauņiem, kā vienam otru atbalstīt,» piebilda I. Gerčikovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Dzintars strādā pie Latvijas franšīzes veikalu koncepcijas

Sandra Dieziņa, 04.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā lielākais parfimērijas un biokosmētikas ražotājs a/s Dzintars līdz šim investējis 300 tūkstošus Ls un līdz gada beigām plānots ieguldīt vēl 100 tūkstošus Ls.

Uzņēmuma tirgzinības un sabiedrisko attiecību vadītājs Mihails Gerčikovs informē, ka lielu investīciju daļu aizņem ieguldījumi izstrādājuma procesos - gan laboratorijas darbu nodrošināšanā, gan personāla apmācībā un citos. Līdzās esošajiem 48 veikaliem Dzintars šogad iecerējis atvērt vēl divus jaunus – šomēnes Bauskā, bet septembrī – Daugavpilī. Veikalu darbība nepārtraukti tiekot analizēta un, ja kāds ir nerentabls, to slēdz, vietā atverot jaunu. M. Gerčikovs atklāj, ka pēdējā laikā uzņēmumā bieži vēršas Latvijas uzņēmēji ar piedāvājumu atvērt franšīzes veikalus savā pilsētā vai rajonā. «Franšīze mums ir kaut kas jauns, jo līdz šim brīdim atvērām Latvijā tikai savus, nevis franšīzes veikalus. Sakarā ar šo interesi darbojamies ar Latvijas franšīzes veikalu koncepcijas izveidi,» skaidro M. Gerčikovs. Lai arī citi kosmētikas ražotāji attīsta interneta veikalus, Dzintars pagaidām to negrasās darīt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušās maksātnespējīgās AS "Dzintars" īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Iļja Gerčikovs pārsūdzējis pirmās instances tiesas spriedumu, ar kuru viņam atsavināta preču zīme "Dzintars" un atjaunota maksātnespējīgās AS "Dzintars" īpašumtiesības uz šo preču zīmi, noskaidrots Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

Tagad lieta būs jāskata Rīgas apgabaltiesai.

Pērn 23.decembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa nolasīja spriedumu strīdā par preču zīmes "Dzintars" piederību. "Dzintara" maksātnespējas administrators Jānis Ozoliņš prasīja tiesu atzīt par nelikumīgu "Dzintara" bijušā valdes priekšsēdētāja Gerčikova preču zīmju pārreģistrēšanu bez atlīdzības uz sev piederošu citu juridisku personu laikā, kad "Dzintaram" bija noteikts tiesiskās aizsardzības process.

Administratora pārstāvji skaidroja, ka tiesa savā lēmumā atzinusi, ka preču zīmju vērtība ir ļoti nozīmīgs "Dzintara" aktīvs. Tiesa spriedumā paziņoja, ka apmierina Ozoliņa prasību pret Gerčikovu par darījumu atzīšanu par spēkā neesošu un īpašuma tiesību atjaunošanu uz preču zīmēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais maksātnespējīgās AS "Dzintars" īpašnieks un vadītājs Iļja Gerčikovs kļuvis par 2001.gadā dibinātā skaistumkopšanas salona SIA "Salons Flamingo" vienīgo īpašnieku, patieso labuma guvēju un valdes locekli, liecina "Lursoft" informācija.

Līdz ar īpašnieka maiņu "Salons Flamingo" nosaukums nomainīts uz SIA "Real Dream".

Tāpat piektdien, 5.martā, reģistrēta "Real Dream" jaunā juridiskā adrese, kas pārcelta no Madonas uz Baznīcas ielu 7-14, Rīgā. Šajā adresē reģistrēts arī Gerčikovam piederošais skaistumkopšanas līdzekļu ražošanas uzņēmums SIA "Dzintars Beauty".

"Real Dream" 2019.gadā strādāja ar 3747 eiro apgrozījumu un cieta 1048 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Real Dream" līdzšinējās īpašnieces bija Īrisa Bedeice (24,51%) un Inita Bortņikova (75,49%). Kopš 2020.gada septembra Bortņikova bija iecelta par "Real Dream" likvidatori, bet pirms tam viņa ieņēmusi uzņēmuma vienīgās valdes locekles amatu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Dzintaru koncertzālei ievēlēta jauna valde

Gunta Kursiša, 27.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas domei piederošajā SIA Dzintaru koncertzāle ievēlēta jauna valde, un par tās vadītāju kļuvis Svens Renemanis, liecina Lursoft dati.

Valdes locekles amatā iecelta Diāna Bērza. Iepriekš SIA Dzintaru koncertzāle valdē darbojās Ingrīda Vilkārse un Viesturs Krauksts.

S. Renemanis SIA Dzintaru koncertzāle valdes priekšsēdētāja amatu jau ieņēmis laika posmā no 2009. gada 12. augusta līdz 2012. gada 17. augusta. Arī D. Bērza jau iepriekš darbojusies uzņēmuma vadībā, valdes locekles amatu ieņemot no 2009. gada 12. augusta līdz 2010. gada 1. oktobrim.

SIA Dzintaru koncertzāle reģistrēta 1998. gadā, un tās pamatkapitāls ir 209,5 tūkst. Ls. Pērn tā apgrozījusi 332 tūkst. Ls, un koncertzāles peļņa pēc nodokļu nomaksas veidoja 14,4 tūkst. Ls. Uzņēmumā 2012. gadā tika nodarbināti vidēji 33 strādājošie.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Izsludināts metu konkurss Dzintaru koncertzāles lielās zāles atjaunošanai

Zane Atlāce - Bistere, 13.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Konkursantu uzdevums ir piedāvāt risinājumus lielās zāles ietilpības palielināšanai, vīziju koncertzāles priekšlaukumam, kā arī veikt kompleksu teritorijas analīzi un pielāgošanu publikas un mūziķu ērtībām.

Jūrmalas pilsētas dome izsludinājusi arhitektūras metu konkursu Dzintaru koncertzāles teritorijas un vasaras zāles atjaunošanai, informē pašvaldībā.

Konkursa rezultātā plānots saņemt vienotu apbūves ieceri lielās zāles pārbūvei, paplašināšanai un apkārtējās teritorijas labiekārtošanai.

Konkursantu uzdevums ir piedāvāt risinājumus lielās zāles ietilpības palielināšanai, vīziju koncertzāles priekšlaukumam un ieejai, SIA Dzintaru koncertzāle administrācijas ēkai, kā arī veikt kompleksu teritorijas analīzi un pielāgošanu publikas un mūziķu ērtībām.

Pārbūvējot koncertzāli, nozīmīgi ir rast risinājumus arī koncertzāles izmantošanas laika paildzināšanai pirms un pēc vasaras sezonas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta ar foto - Sākusies Dzintaru koncertzāles Mazās zāles restaurācija un rekonstrukcija

Lelde Petrāne, 24.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar vēsturiskās Mazās (slēgtās) zāles atslēgu svinīgu nodošanu būvniekiem sākusies Dzintaru koncertzāles restaurācija un rekonstrukcija, ko paredzēts paveikt divās ziemās, netraucējot vasaras koncertsezonu.

Dzintaru koncertzāles atslēgas Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis svinīgi nodeva būvfirmas RE&RE valdes priekšsēdētājam Aināram Pauniņam 2012. gada 23. oktobrī.

G.Truksnis norāda: «Dzintaru koncertzāle Jūrmalai ir viens no nozīmīgākajiem objektiem, un šī skaistā ēka sen jau bija pelnījusi jaunu veidolu, kas atbilstu mūsdienu vajadzībām. Pirms vairākiem gadiem modernizējām brīvdabas zāli, pēc tam – koncertzāles apkaimi, tagad varam ķerties klāt pašai vēsturiskajai ēkai.»

Kopējās restaurācijas un rekonstrukcijas projekta izmaksas ir 8,47 miljoni latu. Būvdarbus plānots veikt par Valsts kases izsniegtiem kredītlīdzekļiem. Pašlaik Jūrmalas pilsētas dome ir noslēgusi kredītlīgumu ar Valsts kasi par 723 tūkstošus latu lielu aizņēmumu 2012. gadam. Nākamajos gados tiek domāts slēgt aizdevuma līgumus par būvdarbu atlikušo summu. Rekonstrukciju un restaurāciju plānots pabeigti divu gadu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas dome izsludinājusi arhitektūras metu konkursu Dzintaru koncertzāles teritorijas un vasaras zāles atjaunošanai.

Konkursā tiek sagaidīta vienota apbūves iecere koncertzāles lielās zāles pārbūvei, paplašināšanai un apkārtējās teritorijas labiekārtošanai.

Konkursantu uzdevums ir piedāvāt risinājumus lielās zāles ietilpības palielināšanai, vīziju koncertzāles priekšlaukumam un ieejai, SIA Dzintaru koncertzāle administrācijas ēkai, kā arī veikt kompleksu teritorijas analīzi un pielāgošanu publikas un mūziķu ērtībām. Pārbūvējot koncertzāli, nozīmīgi ir rast risinājumus arī koncertzāles izmantošanas laika paildzināšanai pirms un pēc vasaras sezonas.Piedāvājumu iesniegšanas termiņš metu konkursam ir 2019. gada 5. jūlijs. 2019. gada 25 aprīlī plkst. 13 visi interesenti tiek aicināti uz objekta apskati un tikšanos ar pašvaldības un Dzintaru koncertzāles pārstāvjiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kosmētikas zīmola "Livonijas dzintars" produktos izmanto Baltijas dzintaru.

"Dzintarskābe ir mūsu ķermenī esoša viela, kurai ir nozīmīga funkcija vielmaiņas procesos. Jau labu laiku Krievijā ir izpētīta dzintarskābes iedarbība, arī Rīgas Stradiņa universitātē notiek pētījumi par dzintarskābes pielietošanu. Pasaulē tieši Baltijas dzintars ir ļoti pieprasīts tajā esošās lielās dzintarskābes koncentrācijas dēļ. Visi citi pasaules dzintari šo vielu satur daudz mazāk. Baltijā dzintarā ir 3 līdz 5% dzintarskābes, bet baltajā dzintarā līdz pat 11%," saka Daiga Šķiņķe, SIA "Livonijas dzintars" īpašniece.

Ideja par kosmētiku ar dzintaru viņai radās pirms septiņiem gadiem, kad savām vajadzībām sāka nodarboties ar krēmu izgatavošanu. Viņai tuvs cilvēks nodarbojās ar masāžām, apguva dzintara terapiju un lūdza uztaisīt kādu produktu, ko izmantot viņa privātpraksē. "Es tolaik biju izmācījusies aromterapiju un savām vajadzībām sāku šo to gatavot un blakus esošie cilvēki to novērtēja. Viens Lietuvas uzņēmums padalījās pieredzē par to, cik daudz dzintarskābes jāpievieno. Tā eksperimentu ceļā tapa mani produkti, kādu Latvijā iepriekš nebija," stāsta D. Šķiņķe.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Dzintars laiž klajā pirmo produktu, kas uzlabos biznesu

Sandra Dieziņa, 26.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzintars laiž klajā pirmo produktu jaunajā sērijā, ar ko plāno audzēt ieņēmumus

Kā sarunā ar laikrakstu Dienas Bizness atklāj AS Dzintars valdes priekšsēdētājs Iļja Gerčikovs, jaunās līnijas ārstnieciskā kosmētika palīdzēs risināt ne tikai ādas problēmas, bet arī uzlabos biznesu.

Jāatgādina, ka Dzintaram šā gada janvārī tika apstiprināts Tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) plāns, kas jārealizē divu gadu laikā. Plāna ietvaros paredzēts pārdot vairākus īpašumus, kas ļaus norēķināties ar kreditoriem.

«Dzintaram tagad viss ir kārtībā. Mūs pārstāja žņaugt, jo esam saņēmuši aizsardzību un tagad varam attīstīties. Augam vidēji par 18%. Tas nav liels apjoms, bet perspektīvā esam iecerējuši lielāku pieaugumu,» stāsta I. Gerčikovs. To varētu dot jauno produktu laišana klajā, un pirmais no šiem produktiem veikalos nonāks šomēnes. Ražošana līdz šim ne reizi neesot apstādināta, un tagad tā tiek attīstīta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā kā viena no versijām, kāpēc starptautiskais mūzikas festivāls Jaunais Vilnis ir gatavs pamest Jūrmalu, ir nolaistās Dzintaru koncertzāles tualetes, PAA Vannu Fabrika ir gatava dāvināt Dzintaru koncertzālei jaunas, moderna dizaina izlietnes un pisuārus.

Mūzikas festivāls Jaunais Vilnis ir svarīgs pasākums Latvijas ekonomikas stimulēšanai un žēl, ka nemākam strādāt ar ārvalstu organizatoriem, kas gatavi investēt Latvijā, paudis SIA PAA vadītājs Pēteris Treicis. «Ja tiešām viens no iemesliem, kas kavē festivāla Jaunais Vilnis rīkošanu Jūrmalā – ir sliktā stāvoklī esošās tualetes, esam gatavi dāvināt mūsu ražoto produkciju, lai nāktu pretī šī jautājuma atrisināšanai. Esmu pārliecināts, ka atrastos arī kompānijas, kuras būtu gatavas atbalstīt Dzintara koncertzāli ar citu nepieciešamo produkciju un remonta darbiem.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Gerčikovs: Mikrouzņēmumu nodokļa likums jālabo

Zanda Zablovska, 23.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mikrouzņēmumu nodokļa likums noteikti ir jālabo un visiem mikrouzņēmumu darbiniekiem ir jāmaksā visi nodokļi.

Tā DB norāda a/s Dzintars valdes priekšsēdētājs, ekonomikas doktors, profesors Iļja Gerčikovs. Tāpat likumā esot jāparedz visu mikrouzņēmumu dalībnieku obligāti atskaitījumi pensiju fondā.

DB jau rakstīja, ka Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) uzsākusi parakstu vākšanu pret deputātes Elīnas Siliņas virzīto un Saeimas 1.lasījumā apstiprināto priekšlikumu mikrouzņēmumu nodokļa likmi paaugstināt no 9% līdz 15%.

I. Gerčikovs klāsta, ka LTRK uzsver tikai mikrouzņēmumu nodokļa pozitīvo efektu, taču fakti liecinot par ko citu. «Mikrouzņēmumu skaits divos gados ir palielinājies gandrīz desmitkārt un tajos deklarēti 53 tūkstoši nodarbināto. Vienkāršs aprēķins norāda, ka viņiem būtu jāsaražo bruto produkcija par gandrīz vienu miljardu latu,» min I. Gerčikovs, piebilstot, ka tādu sasniegumu gan nav. Darbavietu skaitam vajadzēja palielināties par 50 tūkstošiem, bet arī to nav. «90% no reģistrētajiem mikrouzņēmumiem ir sadalījušies daudzie mazie uzņēmumi, kuri maksāja algu aploksnēs, bet tagad, pateicoties šim likumam, pārgājuši likumīgā statusā,» viņš skaidro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas sēdē 10.jūnijā tika skatīta bijušās maksātnespējīgās AS "Dzintars" īpašnieka un valdes priekšsēdētāja Iļjas Gerčikova apelācijas sūdzība par pirmās instances tiesas spriedumu, kas paredz preču zīmes “Dzintars” atsavināšanu un maksātnespējīgā "Dzintars" īpašumtiesību atjaunošanu uz šo preču zīmi.

Noklausoties lietas dalībnieku paskaidrojumus, pārbaudot lietas materiālus, kā arī izvērtējot pušu argumentus un iesniegtos rakstveida pierādījumus, Civillietu tiesas kolēģija atzinusi apelācijas sūdzību par nepamatotu, norādot, ka civillietas prasība atzīt I.Gerčikova darījumus ar “Dzintars” preču zīmēm par spēkā neesošiem ir pamatota un apmierināma pilnā apmērā.

Pērn 23. decembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa nolasīja spriedumu strīdā par vārdisku un figurālu nacionālo un starptautisko preču zīmju "Dzintars" un "Future Formula" piederību.

"Dzintars" maksātnespējas administrators Jānis Ozoliņš prasīja tiesu atzīt par nelikumīgu "Dzintars" bijušā valdes priekšsēdētāja I.Gerčikova preču zīmju pārreģistrēšanu bez atlīdzības uz sev piederošu citu juridisku personu laikā, kad uzņēmumam "Dzintars" bija noteikts tiesiskās aizsardzības process.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Dzintara produktu pārdošanas apjomi pēdējo dienu laikā trīskāršojušies

Zane Atlāce - Bistere, 26.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālajos tīklos izplatītais aicinājums pirkt Latvijas ražotāja preci vainagojies panākumiem - AS Dzintars veikalos pārdošanas apjomi pēdējo piecu dienu laikā ir trīskāršojušies, informē Dzintara valdes priekšsēdētājs Iļja Gerčikovs.

Viņaprāt, tas noteikti palīdzēs ātrāk kāpināt uzņēmuma ražošanas jaudas, samazināt preces deficītu veikalu plauktos un ātrāk izpildīt uzņēmuma saistības pret valsts budžetu.

I.Gerčikovs uzsver, ka tiesiskās aizsardzības process (TAP) ir Dzintara brīvprātīga izvēle, jo uzņēmumam radušās finansiālas grūtības un tas vēlas turpināt veiksmīgu saimniecisko darbību: «Vienkāršā valodā runājot - tas nav bankrots» uzsvēra Gerčikovs.

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa kosmētikas ražotājam AS Dzintars 17.oktobrī ierosinājusi TAP lietu. Pērn a/s Dzintars zaudējumi palielinājās par 76% un sasniedza 2,6 milj. eiro. Būtiski samazinājās uzņēmuma eksporta apjomi, kas saistīts galvenokārt ar ģeopolitisko situāciju Krievijā un Ukrainā, nevēlēšanos šos tirgus pamest un nespēju pārstrukturizēt eksporta potenciālu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kosmētikas ražotājs AS Dzintars šonedēļ iepazīstinās ar jaunu ārstnieciskās kosmētikas produktu līniju kāju kopšanai Future Formula SOS, informē uzņēmumā.

Jaunie produkti ir paredzēti kāju kopšanai un tādu izplatītu problēmu efektīvai profilaksei kā pietūkums, smagums un sasprindzinājums kājās, raupja pēdu āda un saplaisājuši papēži, nagu un pēdu sēnīšu infekcijas.

Uzņēmumā norāda, ka jaunie produkti ir nākamais solis ārstnieciskās kosmētikas segmenta attīstībā.

«Šīs sērijas produkti satur rūpīgi atlasītas dabiskas izcelsmes aktīvās sastāvdaļas, kuru iedarbība novērš konkrētas veselības problēmas. Izejvielas ir jāizvēlas un jākombinē tā, lai tās iedarbotos sinerģiski,» saka AS Dzintars valdes priekšsēdētājs Iļja Gerčikovs.

Ārstnieciskās kosmētikas produkti kāju kopšanai jau ir pieejami tirdzniecības tīkla Dzintars firmas veikalos. Tuvākajā laikā tos būs iespējams iegādāties arī aptiekās visā Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru