Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lēnām tiek izauklēts sieviešu apģērbu uzņēmums Modista, par attīstības vietu izvēloties telpas Romas dārzā Liepājā. Jaunā zīmola autore ir liepājniece Laine Laugale-Veilande, kurai ideja par kaut ko savu nākusi, aizejot no pēdējās darbavietas. Sapratusi, ka labāk ir strādāt pašam sev nekā citiem, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.

Apģērbu radīšanā uzsvars tiks likts uz sievišķību, jo tāda ir pati Laine un viņas būtība. Šobrīd pa vienam eksemplāram no ārzemēm ievesti apģērbi, apavi un somas. Tie pavisam drīz tiks papildināti ar paša uzņēmuma īpašnieces dizainētiem apģērbiem.

Laine studējusi drēbniecību, tāpēc konstruēšana, skicēšana un salikumu veidošana nav sveša. Pati gan pie šujmašīnas nesēdīsies, jo, kā atzīst, šo to var uzšūt tikai sev. Modistas telpās strādās šuvēja, kura realizēs Laines idejas.

Vairums tērpu būs pasteļtoņos, tie tuvi arī Lainei. «Galvenais – ka pašai patīk, nevis tikai tāpēc, ka ir jāņem un jāpārdod. Tās lietas ir jāgrib ielikt arī savā skapī, citādāk nekas nesanāks,» pārliecināta ir apģērbu dizainere. Potenciālo auditoriju viņa raksturo kā dāmas ar gaumi, lai gan saprot, ka katram izpratne par to ir citādāka. Arī cenas solās būt draudzīgas, jo Laine apzinās pircēju maksātspēju.

Visu rakstu lasiet reģionālajā laikrakstā Kursas Laiks.

Komentāri

Pievienot komentāru