Citas ziņas

Izbeidz SIA Saga Trade ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesu.

Elīna Pankovska, 04.03.2010

Jaunākais izdevums

Ir izbeigts SIA Saga Trade ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process, jo komercsabiedrība nepildot tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistra mājaslapā.

Par uzņēmuma maksātnespējas administratoru ir iecelta Ivita Baumane. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa maksātnespējas procesu ir pasludinājusi šā gada 24.februārī. Kreditori savus prasījumus pret parādnieku var iesniegt mēneša laikā, liecina informācija.

Jāatgādina, ka ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna īstenošanai bija noteikts termiņš divi gadi.

Db jau ziņoja, ka pagājušā gada oktobrī šī pati tiesa pēc SIA Saga Trade pieteikuma atzina SIA Sāga par maksātnespējīgu.

Saga Group ietilpst uzņēmumi Sāga un Laiko, kura maksātnespēju arī tiesa ir atzinusi.

Savukārt pagājušā gada decembrī Rīgas apgabaltiesa atcēla lēmumu, ar kuru pirms prasības celšanas tiesā bija nodrošināta iespējamā AS Swedbank prasība par 300 tūkstošu latu piedziņu no maksātnespējīgā uzņēmuma Sāga.

Šā gada rudenī Swedbank apturēja uzņēmuma darbību un neielaida tanī strādniekus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Saga Trade atlaiž 550 darbiniekus

, 24.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no lielākajiem Baltijas mēbeļu ražošanas uzņēmumiem SIA Saga Trade no darba atbrīvojis apmēram 200 darbiniekus ražotnē Tukumā un vēl 350 citās ražotnēs Latvijā, raksta Neatkarīgās Tukuma Ziņas.

Atlaistie Tukuma ražotnes darbinieki uzskata, ka no darba atbrīvoti nelikumīgi, tāpēc pirmdien viņi tikās ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības Zemgales reģionālo konsultantu darba tiesisko attiecību un darba aizsardzības jautājumos Ligitu Brahmani, kas 50 bijušajiem SIA Saga Trade darbiniekiem palīdzēja sagatavot pieteikumu tiesai.

Kā laikrakstam pastāstīja L. Brahmane, SIA Saga Trade vadība nav ievērojusi likumā noteikto darba uzteikuma termiņu - vienu mēnesi, un nav arī minējusi, kāpēc atbrīvoti darbinieki. Katrs strādājošais ir tiesīgs mēneša laikā iesniegt tiesā prasību uzteikuma atzīšanai par spēkā neesošu.

L. Brahmane norādījusi, ka tagad darbinieku mērķis ir panākt kompensāciju vidējās izpeļņas apmērā, atlaišanas pabalstu un atvaļinājuma kompensāciju izmaksu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes tiesa ierosinājusi SIA Sāga maksātnespējas procesu, liecina Uzņēmumu reģistra Maksātnespējas reģistra dati.

Pēc Uzņēmumu reģistra ziņām maksātnespējas procesu pret SIA Sāga ierosinājusi SIA Saga Trade. Interesanti, ka pēc SIA Lursoft datu bāzē esošās informācijas SIA Sāga valdes locekļi un SIA Saga Trade valdes locekļi ir vienas un tās pašas personas — Vitālijs Judins un Jurijs Azarovs.

Db.lv jau vakar rakstīja, ka ekonomikas ministram Artim Kamparam, iesaistoties kā vidutājam strīdā starp Swedbank un SIA Sāga, izdevās panākt vienošanos par abas puses apmierinošu situācijas risinājumu un rūpnīcas darbības atjaunošanu. Pēc pārrunām tika panākta vienošanās, ka mēbeļu SIA Sāga vadība nodrošinās banku ar visiem grāmatvedības datiem, savukārt banka pēc grāmatvedības informācijas saņemšanas noņems fizisko apsardzi rūpnīcai un bankas interešu aizsardzībai tās deleģētiem pārstāvjiem būs tiesības piedalīties izejošo preču kontrolē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saga Group maksātnespēju iesniegusi tāpēc, lai pasargātu holdingu no kreditoru prasījumiem, laikrakstam Bizness&Baltija (B&B) atzinusi holdinga vadība.

«Maksātnespējas prasību iesniegušas firmas, kas ietilpst holdingā, tā aizsargājot visu holdingu no viena kreditora neadekvātām darbībām,» B&B atzinis Vitālijs Judins, Saga group valdes loceklis. Prasību pret Sāga iesniedza Sаga Trade, bet pret Laiko — Laiko Trade. Visi šie uzņēmumi ietilpst Saga Group.

Runājot par nākotni, V Judins skaidro, ka, ja notiks Laiko un Sāgas īpašumu izpārdošana, «vēlreiz savu īpašumu nepirksim». Turklāt, ja netikšot saņemts skaidrs piedāvājums no bankas, tikšot pieņemts lēmums par jaunas mēbeļu ražotnes atvēršanu Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidzemes priekšpilsētas tiesa ir pasludinājusi SIA Saga Trade ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesu.

Šī procesa pasākumu plāna īstenošanas termiņš ir noteikts divi gadi, liecina Maksātnespējas reģistra mājas lapā pieejamā informācija.

(Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB) Db jau ziņoja, ka pagājušā gada oktobrī šī pati tiesa pēc SIA Saga Trade pieteikuma atzina SIA Sāga par maksātnespējīgu.

Savukārt pagājušā gada decembrī Rīgas apgabaltiesa atcēla lēmumu, ar kuru pirms prasības celšanas tiesā bija nodrošināta iespējamā AS Swedbank prasība par 300 tūkstošu latu piedziņu no maksātnespējīgā uzņēmuma Sāga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Swedbank Tukumā piekāvusi darbiniekus, kas vēlējās iekļūt savā darba vietā Sāga grupas uzņēmumā, kā arī lietojusi pret viņiem gāzi, paziņojumā presei pauž Sāga.

Lai gan 22. septembrī panākta noruna ar banku, «/../Swedbank pozīcija joprojām palikusi nemainīga un nekonstruktīva,» raksta SAGA-GROUP Juridiskā dienesta juriste Daina Drela.

Banka pieprasot konfidenciālu finanšu informāciju par ar banku nesaistītām juridiskajām personām un draudot, ka informācijas nesaņemšanas gadījumā bankas rīcība paliks nemainīga un varētu kļūt vēl neprognozējamāka.

Pēc pieprasītās informācijas nesaņemšanas banka trīskāršojusi apsardzi SIA LAIKO un SIA SĀGA teritorijās. Papildus tam piektajā oktobrī uzņēmuma vadību un darbiniekus negaidīti pārsteidzis «bankas pieļautais bandītu cienīgais brutālais konflikta risinājums Tukumā, », kur SIA SAGA TRADE ražošanas teritorijā esot piekauti darbinieki, kas bija ieradušies savās darba vietās un, lai nepieļautu gandrīz 300 personu iekļūšanu uzņēmumu teritorijā, izpludināta nezināmas izcelsmes gāze. Uzņēmuma darbinieki vērsušies policijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas apgabaltiesa ir atcēlusi lēmumu, ar kuru pirms prasības celšanas tiesā nodrošināta iespējamā AS Swedbank prasība par 300 tūkstošu latu piedziņu no maksātnespējīgā uzņēmuma SIA Sāga.

Tiesa iepriekš bija piemērojusi bankas prasības nodrošinājumu pirms tās celšanas tiesā un apķīlājusi Sāgai piederošo skaidro naudu un mantu. Apgabaltiesa atcēla lēmumu par prasības nodrošināšanu un izbeidza tiesvedību tajā prasības daļā, kurā bija lūgts tiesvedību strīdā apturēt.

Tiesā Swedbank prasības pieteikums ir saņemts, bet tiesa to līdz 9.decembrim bija atstājusi bez virzības, jo tanī tika konstatēti trūkumi. Trūkumi vēl nav novērsti, bet tā kā dokumenti var tikt sūtīti pa pastu, vēl ir laiks, Db informēja tiesas preses sekretāre Inese Auniņa.

Db jau ziņoja, ka Vidzemes priekšpilsētas tiesa oktobrī pēc SIA Saga Trade pieteikuma atzina Sāga par maksātnespējīgu. Saga Group ietilpst uzņēmumi Sāga un Laiko, kura maksātnespēju arī tiesa ir atzinusi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan vēl pirms trim dienām Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) apgalvoja, ka a/s Latvijas Krājbanka maksātnespējas administratora kandidāta amatam izvirzītā Aigara Lūša reputācija ir nevainojama, šovakar viņa kandidatūra tomēr tika atsaukta.

Komisija izvirzīja A. Lūša kandidatūru administratora amatam, jo uzskatīja šo kandidātu par profesionāli atbilstošu, taču pēc tam tika saņemta papildu informācija no tiesībsargājošajām institūcijām, un šī kandidatūra tika atsaukta, teikts komisijas paziņojumā.

Saņemtā informācija ir saistīta ar izvirzītā kandidāta reputāciju, kā arī sabiedrības pastiprināta uzmanība šim aspektam apgrūtinātu maksātnespējas procesa veiksmīgu gaitu, kas ir būtiski, lai realizētu visas kreditoru intereses. Ņemot vērā, ka tiesībsargājošo institūciju sniegtā informācija ir klasificēta, tad papildu komentāri publiski par to netiks sniegti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Krājbankas administratora amatam virza Intu Goldmani

Elīna Pankovska, 12.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) iesniegusi Rīgas apgabaltiesā lūgumu lemt par Inta Goldmaņa apstiprināšanu par a/s Latvijas Krājbanka maksātnespējas procesa administratoru. Kā arī komisija novērsusi maksātnespējas pieteikumā konstatētās nepilnības un iesniegusi visus nepieciešamos tulkojumus maksātnespējas pieteikumam, DB informēja FKTK pārstāve Agnese Līcīte.

Jāatgādina, ka iepriekšējā maksātnespējas administratora kandidāta Aigara Lūša kandidatūra tika atsaukta. Komisija izvirzīja A. Lūša kandidatūru administratora amatam, jo uzskatīja šo kandidātu par profesionāli atbilstošu, taču pēc tam tika saņemta papildu informācija no tiesībsargājošajām institūcijām, un šī kandidatūra tika atsaukta, teikts komisijas paziņojumā.

Saņemtā informācija ir saistīta ar izvirzītā kandidāta reputāciju, kā arī - sabiedrības pastiprinātu uzmanību šim aspektam apgrūtinātu maksātnespējas procesa veiksmīgu gaitu, kas ir būtiski, lai realizētu visas kreditoru intereses. Ņemot vērā, ka tiesībsargājošo institūciju sniegtā informācija ir klasificēta, tad papildu komentāri publiski par to netiks sniegti. DB jau vēstīja, ka Aigars Lūsis pirms dažiem gadiem ar citu maksātnespējas lietu saistītā kriminālprocesā desmit dienas pavadījis apcietinājumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konflikts starp uzņēmumu Laiko un Swedbank atstājis bez iztikas avota ap 300 ģimeņu Mālpilī. Banka vaino uzņēmuma īpašniekus nelikumīgas shēmas veidošanā, bet iedzīvotāji cer uz investoru.

Vienlaicīgi uzņēmumu gatavi pārņemt to bijušie darbineiki.

"Strādājam pie biznesa plāna, kas parādīs mūsu pārliecību par to, ka darbību var atjaunot. Ja investors tomēr neatrdīsies, būsim ar mieru ar bankas to pārvaldīt paši," stāsta viens no bijušajiem Laiko galvenajiem speciālistiem Gints Žukovskis.

Par to šodien raksta Diena. Mālpilij, kur dzīvo ap četriem tūkstošiem cilvēku, Laiko darbības pārtraukšana ir bijis nopietns trieciens. «Ap 300 ģimeņu palikušas bez ienākumiem. Tā būs liela slodze uz sociālo dienestu,» saka Mālpils novada domes priekšsēdētājs Aleksandrs Lielmežs. Iedragāta visa Mālpils ekonomiskā dzīve. Ap jūniju no Laiko atlaistajiem sāk beigties bezdarbnieka pabalsts, un cilvēki cer, ka varēs tomēr atgriezties darbā.

Komentāri

Pievienot komentāru