Kopumā a/s Laima šokolādes produkcijas ražošanā tiks realizētas investīcijas 200 000 EUR apjomā iekārtu iegādei un telpu renovācijai.

 

Jaunā sortimenta izveidē a/s Laima pirmo reizi sadarbojusies ar profesionāļiem no citas nozares, informē kompānija.  Recepšu izstrādē iesaistīti Latvijā atzīti šefpavāri Raimonds Zommers no restorāna Kaļķu vārti, Havjers Garsija - restorāns Tex Mex, Lauris Aleksejevs - restorāns 36. līnija un Jānis Kairis - Tallink restorāns Elements. Katrs no pavāriem radījis konfekšu receptes. Jaunais sortiments apvienots konfekšu kārbā Compliments. 

 

Šobrīd, pieaugot a/s Laima eksporta rādītājiem un pieprasījumam pašmāju tirgū, iespējams attīstīt produktu ražošanu ar augstāku pievienoto vērtību. Ekskluzīvās produkcijas īpatsvars Laima šokolādes grupas produktu portfelī 2012. gadā varētu sasniegt 3%. “ Kopumā šogad plānojam eksporta tirgos pārdot 35 t ekskluzīvās produkcijas. Tā ir jauna sadaļa mūsu produktu portfelī, ko akcentējam. Prioritārās eksporta valstis ir Krievija, ASV, Japāna, Lielbritānija, Īrija, Vācija un Slovākija.

 

Tā kā eksporta attīstību  plānojam arī Ķīnā, Japānā, kā arī Brazīlijā, tad uz šīm valstīm trīs gadu laikā ekskluzīvās produkcijas eksports varētu pieaugt 35 - 50%. Jauno sortimentu Compliments sāksim piedāvāt eksporta valstīs Lielbritānijā, Īrijā, Vācijā un Slovākijā, kur Laima produktiem ir liela piekrišana,”  plānoto raksturo Ieva Jonsone, eksporta direktore. Jau aprīlī jaunā produkcija būs pieejama Latvijā, Laima zīmola veikalos un Lidostā. Šobrīd norit sarunas par produkcijas izplatīšanu arī veikalu tīklos SKY, STOCKMANN, RIMI un MAXIMA. 

Ekonomika

Finanses

Mazais bizness

Tehnoloģijas

Dzīvesstils

Karikatūra