Jaunākais izdevums

SIA HugLock, kas ražo Latvijā godalgotu inovatīvu priekšmetu savienojuma furnitūru, ievadījusi sarunas ar mēbeļu ražotāju Ikea par savienojuma HugLock izmantošanu ražotāja mēbelēs, stāsta uzņēmuma īpašnieks Bruno Mellis.

B. Mellis stāsta, ka furnitūra HugLock, kas 2011.gadā uzvarēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotajā inovatīvo biznesa ideju konkursā Ideju kauss 2011, būtiski atvieglo mēbeļu montāžu.

«Lai samontētu mēbeles, vairs nav nepieciešami darba rīki, tās ir ērti un ātri saliekamas un izjaucamas, no kā gala patērētāji un mēbeļu lietotāji ir tikai ieguvēji,» sacīja uzņēmējs un atzina, ka HugLock izmantojams ne tikai mēbeļu savienošanā, bet arī citās jomās - patlaban uzņēmuma aktuālie projekti ir saistīti ar izstāžu stendiem un aprīkojumu, saliekamo terašu konceptu, pop-up veikalu segmentu u.c.

Pēc B. Meļļa teiktā, HugLock npasaulē konkurentu nav. Līdzīgu savienojumu izstrādājusi kāda britu izstāžu stendu kompānija, taču šī versija nav spējīga pastāvēt ārpus konkrētās stendu sistēmas. «Līdz šim ar HugLock esam piedalījušies dažādās starptautiskās izstādēs, un nozares speciālisti mūsu izstrādāto risinājumu uztver kā nopietnu inovāciju industrijā. Interese par HugLock ir ļoti liela,» uzsvēra B. Mellis un atzina, ka, lai aizsargātu HugLock ideju, šis savienojums ir patentēts teju visos lielajos pasaules tirgos.

Neskatoties uz to, ka HugLock tika izgudrots pirms pāris gadiem, tomēr savienojums nemitīgi tika uzlabots. Gala variants tika radīts vien 2013.gada vasarā, tāpēc aktīvāka produkta virzīšana tirgū notiek kopš pagājušā gada. Lielākoties HugLock tiek piedāvāts potenciālajiem partneriem ārvalstīs.

«Ārvalstu tirgus iekarojam pamazām, piedaloties izstādēs. Paraugproduktus esam nosūtījuši teju visiem lielākajiem potenciālajiem sadarbības partneriem pasaulē, bet reāla tirdzniecība notiek ar partneriem Spānijā, ASV un Kanādā. Lielākoties klientus atrodam izstādēs, jo tajās vieglāk dibināt kontaktus. Patlaban sākam uzrunāt arī Latvijas mēbeļu ražotājus,» teica B. Mellis.

HugLock arī vērsies pie viena no lielākajiem Eiropas mēbeļu ražotājiem Ikea. Pēc B. Meļļa teiktā, darbs ar Ikea norit gausi, lai gan kontakti ir iedibināti.

«Esam nosūtījuši paraugus, kas tālāk nodoti Ikea pētniecības nodaļai. Esam saņēmuši atbildi, ka viss ir procesā, bet tas nozīmē, ka šis process ilgs ne mazāk kā gadu. Katrā ziņā sarunas ir ievadītas. Protams, Ikea var atļauties nesteigties ar lēmuma pieņemšanu, un ir normāli, ka viņi tā dara. Mums drīzāk jāmeklē otrs lielākais mēbeļu ražotājs, jo, kā zināms, otrie vienmēr ir vairāk atvērti inovācijām,» uzskata B. Mellis.

Vaicāts, vai HugLock izmantošana būtiski samazinātu mēbeļu ražotāju izmaksas, B. Mellis atzina, ka cenas ziņā tas nebūtu daudz lētāks risinājums, taču arī ne dārgāks. «Pievienotā vērtībā ir nesalīdzināmi augstāka, jo par to pašu cenu var iegādāties daudz labāku produktu. Un gala patērētājs to noteikti novērtēs,» piebilda uzņēmējs.

SIA HugLock dibināta 2011.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu (2846 eiro). 75% uzņēmuma daļu pieder Mellim, bet 25% - Guntaram Vaišļam, liecina SIA Firmas.lv informācija.

2012.gadu HugLock noslēdza ar 25 260 latu (35 942 eiro) apgrozījumu un 29 524 latu (42 009 eiro) zaudējumiem.

HugLock ideja 2011.gadā uzvarēja LIAA rīkotajā inovatīvo biznesa ideju konkursā Ideju kauss 2011, bet 2013.gadā HugLock tika nominēts arī LIAA un Ekonomikas ministrijas konkursa Eksporta un inovācijas balva 2013 kategorijā Inovatīvākais produkts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arvien vairāk Latvijas uzņēmumu un zinātnisko institūciju cenšas savām inovācijām nodrošināt starptautisku intelektuālo aizsardzību; patenta saņemšana ES drīzumā solās kļūt ērtāka, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«HugLock ir inovatīvs furnitūras risinājums, saprotams, ka brīdī, kad tas gūst patērētāja atsaucību, ir svarīgi, lai mēs būtu vienīgie šī savienojuma piegādātāji. Tā ir patenta būtība – būt monopolistam attiecībā uz sava izgudrojuma ražošanu, pārdošanu,» DB saka SIA Huglock valdes priekšsēdētājs Bruno Mellis. Slēgmehānisms saņēmis Eiropas patentu, tas patentēts arī ASV, Ķīnā, Kanādā, Krievijā. Arī SIA Hygen izveidotā unikālā mājsaimniecībās izmantojamā duālās degvielas automašīnas iekārta jau plaši patentēta daudzviet pasaulē, piemēram, ASV, Kanādā, Japānā, Ķīnā, Austrālijā, Jaunzēlandē; jau piekto gadu noris arī Eiropas patenta saņemšanas procedūra. Kompānijas izpilddirektors Roberts Strods ir pārliecināts, ka Eiropas patents tiks piešķirts. Viņš arī uzsver – biznesu var attīstīt divos ātrumos: lēnāk – ražojot produktu un pakāpeniski iekarojot tirgus –, un ātrāk – radot unikālu, aizsargātu tehnoloģiju un pārdodot to stratēģiskam partnerim. Ar patentu aizsargātai tehnoloģijai ir ļoti liela pievienotā vērtība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta ar foto - Sumina labākos eksportētājus un inovatorus

Anda Asere, 12.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apbalvoti Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotā konkursa Eksporta un inovācijas balva 2013 laureāti.

Latvijas uzņēmumi, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē, balvas sadalīja sešās kategorijās.

Par Eksporta čempionu atzina a/s UPB. UPB galvenie noieta tirgi ir Zviedrija, Norvēģija, Vācija, arī Šveice, Itālija, Somija, Dānija, Islande un Lietuva. Pēdējos divus gadus UPB aktīvi meklē sadarbības partnerus arī muitas ūnijas valstīs – Krievijā un Kazahstānā.

Pirmo vietu kategorijā Eksportspējīgākais komersants lielo un vidējo komercsabiedrību grupā ieguva SIA Valpro, kas ražo metāla kannas, ugunsdzēšamos aparātus un to korpusus. Uzņēmuma eksports veido 94% no apgrozījuma. Otrajā vietā ierindojās a/s Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca, bet trešajā – SIA V.O.V.A.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto stāsts

Kas Tev jāzina 27. martā (atjaunota plkst. 18:00)

Dienas Bizness, 27.03.2014

Pasaulē.

ASV ekonomika aug straujāk nekā lēsts

Pēdējā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, ASV ekonomika auga par 2,6%, kas ir vairāk nekā iepriekšējā mēnesī publicētais provizoriskais rezultāts – 2,4%. Lasīt tālāk...

Foto: AFP/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV izlūkdienesti secina, ka Krievijas iebrukums Austrumukrainā ir reālāks, nekā domāts iepriekš. CAF sūdzas Eiropas Komisijā par Latvijas vilcienu konkursu. Latvijā radītā furnitūra HugLock ielikusi kāju Ikea durvīs. Dienas Biznesā šodien lasiet - Notikumi Ukrainā un Krievijas rubļa nestabilā situācija ietekmēs arī tūristu plūsmu uz Latviju.

Šīs un citas šodien aktuālākās un svarīgākās ziņas skatiet galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Papildināta galerija - Dibinātājs no fonda izpērk uzņēmuma Art Fairs Service kapitāldaļas

Lelde Petrāne, 30.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Riska kapitāla fonds «ZGI-3», kuru pārvalda alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieks «ZGI Capital», pārdevis savus 28% izstāžu pakalpojumu sniedzēja «Art Fairs Service» kapitāldaļu. Uzņēmums ir attīstījies pēc biznesa plāna un dibinātājs Bruno Mellis izmanto savas tiesības nopirkt fondam piederošās kapitāla daļas, vēsta fonda investīciju direktors Rūdolfs Krese.

Uzņēmums tika reģistrēts 2014. gada pavasarī un vērsās pie investīciju fonda pēc finansējuma aprīkojuma iegādei. «ZGI Capital» novērtēja uzņēmēja biznesa plānu, komandu un klientus un piešķīra nepieciešamās investīcijas 280 tūkstošu eiro apjomā. Uzņēmums sekmīgi atrada savu nišu, kuru izdevās apgūt, pateicoties gan inovatīviem tehniskiem risinājumiem, gan jauninājumiem loģistikā un darbu organizācijā. Tas pavēra iespēju Latvijas uzņēmumam izkonkurēt vietējās kompānijas, kas attiecīgajos tirgos darbojās jau gadiem.

Pirmajā gadā «Art Fairs Service» sasniedza 336 tūkstošu eiro apgrozījumu, 2015. gadā to dubultoja un 2016. gadā nonāca līdz 825 tūkstošu eiro apgrozījumam. Gadu no gada uzņēmums turpina gan ģeogrāfisko ekspansiju, gan jaunu tirgu iekarošanu. 2016. gadā aprīkotas izstādes Beļģijā, Zviedrijā, Nīderlandē, Vācijā, Itālijā, Anglijā, Dānijā, Lielbritānijā, Spānijā un Latvijā. 99% no apgrozījuma veido eksports. Uzņēmums plāno turpmāku izaugsmi Eiropas tirgū un paplašinājumu uz Tuvo Austrumu tirgu, pielietojot jaunus biznesa modeļus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apmēram 95% no SIA Art Fairs Service apgrozījuma nodrošina tehniskais atbalsts mākslas pasākumiem – izstādēm, izsolēm, galeriju prezentācijām ārvalstīs

«Mēs esam pieraduši iet uz izstādi un skatīties gleznas, bet sienām neviens vērību nepievērš, bet tas ir mūsu rūpju bērns. Tā lieta nav tik vienkārša, kā izskatās. Mākslas aprindās ir svarīgi, lai siena, pie kuras ir piekārta glezna, ir pareizā augstumā, krāsā, matējumā, lai uz tās pareizi krīt gaisma un mākslas darbs uz šī fona izskatās vislabāk,» skaidro SIA Art Fairs Service līdzīpašnieks Bruno Mellis.

Uzņēmums ar Latvijā ražotu izstāžu aprīkojumu iekārto pasūtītāja nomātas telpas, kur notiek mākslas izstādes. Tas pasūtītājam piedāvā ne tikai sienas, bet arī gaismekļus, paklājus, mēbeles, audio iekārtas u.c. Mākslas izstādes notiek dažādās vietās – ne tikai mākslas galerijās, bet arī vecās baznīcās, angāros un šķūņos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmais klients mums nāca kā dāvana. Viens mūsu draugs Anglijas pabā dzēra aliņu ar savu čomu – mākslas izstāžu rīkotāju. Lāga skotu puika bija vaicājis mūsu draugam, vai viņš var palīdzēt saorganizēt un uzbūvēt viņam izstādes, jo tā esot problēma. Viņš bija atbildējis – var gan, bet zinot kādu, kas var vēl labāk. Tagad šis skotu puisis ir viens no mūsu galvenajiem klientiem, mākslas pasaulē viens no TOP 30 organizatoriem, stāsta Art Fairs Service dibinātājs Bruno Mellis.

Tā no reklāmas dizaina lietām nonācām pie mākslas izstādēm. Klienta noteikums bija – ja pirmo izstādi uzbūvējam foršu, dabūsim piecas. Pirmā izstāde bija liels risks, tomēr nevienu mirkli mums nepietrūka pārliecības, ka to uztaisīsim un ka uztaisīsim labi. Turklāt nebija laika nobīties, par kaut ko šaubīties. Trīs gadi pagājuši, un šinī sezonā mēs būvējam jau 30 izstādes.

Izstādes parasti notiek kaut kādā hallē, vecā baznīcā vai vecā rūpnīcā, kāds nu tagad ir tas mākslas trends. Tās ir tukšas, tur nekā nav. Parasti izstādes organizatori katru pakalpojumu pasūta atsevišķi – sienas vienam piegādātājam, gaismas citam, apskaņošanu vēl trešajam, papildu āra gaismas vai reklāmas no ceturtā. Mēs to visu piedāvājam kopā. Tā ir specifiska publika. Mākslinieki jau tāpat ir bišķiņ ķerti, un viņu vajadzības brīžiem ir ķertas, tur domādams neizdomāsi, kas tik nāk priekšā. Bet ir jautri un interesanti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) 23. martā Biedru kopsapulcē pasniedza Eksporta balvas. Krišjāņa Valdemāra balvu “Latvji, brauciet jūriņā!” saņēma SIA “Peruza”, bet “Sprīdīša balvu” ieguva SIA “Art Fairs Service”.

Latvijā netrūkst uzņēmīgu, perspektīvu un enerģisku uzņēmēju ar lielām ambīcijām un potenciālu. Tieši tāpēc jau par tradīciju ir kļuvusi LTRK Eksporta balvas pasniegšana, lai novērtētu uzņēmēju sasniegumus un motivētu darboties ar aizvien pieaugošu jaudu, tādā veidā ne tikai nesot Latvijas vārdu pasaulē, bet arī vairojot Latvijas iedzīvotāju labklājību.

Šogad LTRK Eksporta balvu “Latvji, brauciet jūriņā!” saņēma ražošanas iekārtu un robotizēto līniju izgatavotājs SIA “Peruza”. Valdes priekšsēdētājs Roberts Dlohi, saņemot balvu, stāsta: “Šī balva ir mūsu lielisko darbinieku godam sasniegtais rezultāts. Mēs ļoti lepojamies ar saviem darbiniekiem, jo mēs darām to, ko tradicionāli dara Vācija, Zviedrija un citas pasaulē atzītas ražošanas iekārtu ražotājvalstis. Un tas, ka mēs esam iegājuši starptautiskā apritē ar saviem robotizēto ražošanas līniju projektiem, ir liels panākums.” Goda rakstus šajā kategorijā saņēma uzņēmumi SIA “Sport Revolution” un SIA “Mežroze”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pirmā investīcija no ZGI Capital trešā riska kapitāla fonda - izstāžu aprīkojuma ražotājam

Žanete Hāka, 04.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ZGI Capital investīciju fonds ir veicis pirmo investīciju no pagājušajā gadā izveidotā trešā riska kapitāla fonda, ieguldot 200 tūkstošus eiro uzņēmumā Art Fairs Service, informē Latvijas Garantiju aģentūra.

Uzņēmums Art Fairs Service izstrādājis modulāru izstāžu stendu sistēmu, izmantojot jaunu un inovatīvu savienojumu. Tas nodrošina trīs reizes lielāku montāžas un demontāžas ātrumu, salīdzinot ar standarta pieejamo izstāžu aprīkojumu. Ar šādu risinājumu ir sasniegta ļoti augsta cenas un kvalitātes attiecība, kas paver klientiem jaunas izstāžu aprīkojuma iespējas, turklāt risinājums ļauj samazināt izmaksas un atteikties no vairāku ārpakalpojumu sniedzēju izmantošanas, skaidro LGA.

Uzņēmuma Art Fairs Service dibinātājs Bruno Mellis norāda, ka kompānijas radītais risinājums ļauj vienkāršot izstāžu aprīkojuma nodrošināšanu klientiem. Šī investīcija no ZGI-3 fonda ļauj strauji attīstīt uzņēmumu un sekmē tā izaugsmi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

Kā top?: Krekli Brun! Atelier ražotnē

Žanete Hāka, 02.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties Brun! Atelier šūšanas ražotnē.

Zīmols pieder uzņēmumam IRVE, stāsta Brun! Atelier vadītāja Rita Erdmane. Jau kopš 1995. gada Irve šūšanas ražotnē darbojas arī kreklu šūšanas darbnīca Irve Line, kurā tiek radīti individuāli šūti krekli privātpersonām un arī lielāki korporatīvie pasūtījumi – individuāli krekli ar laikošanu uzņēmumu vajadzībām – vidējā līmeņa vadītājiem, pakalpojumu sniedzējiem – restorānu, kazino un citu nozaru uzņēmumu darbiniekiem. Daļa šūšanas ceha produkcijas tiek ražota eksportam.

Atsaucoties klientu interesei pēc ekskluzīvākiem, dizaina ziņā augstāka līmeņa krekliem un saredzot perspektīvu individuālajā šūšanā, kā arī saglabājot līdzšinējās iestrādes biznesa apģērbu ražošanas nišā, 2015. gadā kompānijas īpašnieks Jānis Bumbulis iegādājās zīmolu Brun! (Bruni), kam Irve Line iepriekš šuva dizaina kreklus.

Komentāri

Pievienot komentāru