Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Augļi bez maksas,» šāds uzraksts un īpaši gatavots stends parādījās ceļa malā, braucot no Aizkraukles uz Seces pusi. Cilvēki šo ideju uzņēma ar sajūsmu un neparasti lielu atsaucību, vēsta reģionālais laikraksts Staburags.

Uzraksts stendā vēsta: «Sveiks, garāmbraucēj! Šie augļi ir priekš tevis! Ņem, cik vēlies!» Un piebilde, ka augļi lasīti tepat Lielmellēnu dārzā, var izmantot arī turpat noliktos maisiņus. Blakus daudzajām augļu kastēm novietota metāla tējkanna, kurā, ja vēlas, var ziedot arī naudu dārza kopšanai.

Edgars Nenišķis, kurš dzīvo Lielmellēnos, atklāj, ka šī ideja noskatīta Dānijā, kur viņš kādu laiku dzīvojis. Arī tur saimnieki šādi atvēl augļus garāmbraucējiem, bet līdz šim Latvijā pats neko tādu neesot redzējis. «Dārzā ir ap simt ābeļu, raža liela, un negribas augļiem ļaut sapūt zemē, labāk atdot cilvēkiem,» spriež Edgars.

Viņš atzīst, ka pirmajās dienās cilvēki īsti nav sapratuši, ko nozīmē šis ceļa malā novietotais stends, un apstājies vien retais. Taču ar katru dienu atsaucība bijusi aizvien lielāka.

«Īstenībā esam patīkami pārsteigti, ka cilvēki novērtē mūsu darbu un atstāj arī naudu,» atklāj Lielmellēnu saimnieku dēls.

Komentāri

Pievienot komentāru