Ražošana

Liepājā plāno vērienīgu industriālā parka projektu

Vēsma Lēvalde, 31.10.2011

Jaunākais izdevums

SIA BHC industriālais parks aktualizējusi pirms vairākiem gadiem izstrādātu projektu par vērienīga industriālā parka izveidi Liepājā.

Aktualizējot projektu, palielināts uzņēmuma pamatkapitāls līdz 119 400 latiem, Db.lv informēja SIA BHC industriālais parks valdes priekšsēdētājs Imants Cibulis.

Parka izveide paredzēta blakus a/s Baltic Holding Company (BHC) labības un rapša pirmapstrādes kompleksam aptuveni 30 ha plašā teritorijā. Zemes īpašumu kapitālsabiedrība ilgtermiņā nomās no Liepājas pašvaldības. Parkā paredzēta vieta vairākiem uzņēmumiem, kas varētu būt savstarpēji saistīti. Izstrādāti biznesa plāni par dažādu ražotņu attīstīšanu, tostarp ar ļoti augstām tehnoloģijām. Parkā varētu būt gan bioenerģētikas, gan mikrobioloģijas nozares ražotnes, kuru izveidē sadarbosies vairāku valstu zinātnieki un uzņēmēji. Pagaidām parka projekts vēl top, tāpēc sīkāku informāciju par ieceri I. Cibulis sola sniegt pēc pilnīgas projekta izstrādes. SIA BHC industriālais parks dibināta 2001.gada nogalē kā a/s BHC saistītais uzņēmums. Attīstot rapša pirmapstrādes kompleksu, industriālā parka projekts tika atlikts malā.

Db.lv jau rakstīja, ka a/s BHC teritorijā 2010. gada vasarā darbu sāka nomnieks - SIA Vendo, kas kompleksu pārņēma maksātnespējas procesa rezultātā. Valmieras rajona tiesa a/s BHC maksātnespējas procesu pasludināja 2010.gada aprīlī. Saistībā ar a/s BHC maksātnespējas procesu tika lūgts ierosināt vairākas krimināllietas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan publiski apgalvots, ka par SIA Daudznozaru kompānija Daugava puses kapitāldaļu īpašnieku te kļūstot, te atkal nekļūstot uzņēmums, kas tiek saukts par «Bislana Abdulmuslimova vadīto AB holdingu, kura lielākie uzņēmumi pašlaik nodarbojas galvenokārt ar gaļas un zivju pārstrādi», patiesība esot nedaudz cita – kā rāda portāla pietiek.com noskaidrotais, patiesībā SIA AB Holding ir tikai gandrīz tukša izkārtne ar mikroskopiskiem saimnieciskās darbības datiem.

Abdulmuslimova kā valdes locekļa vadītā SIA AB Holding, kurā padomes priekšsēdētāja posteni ieņem Jurģis Liepnieks (padomes locekļi ir arī bijušais iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons, uzņēmēji Guntis Piteronoks un Andris Bite), pagājušo gadu beigusi ar rezultātiem, kas uzņēmumam neļautu pat sapņot par tāda kaut smagā finansiālā stāvoklī esoša, bet ievērojama uzņēmuma kā DK Daugava iegādi, skaidro pietiek.com. Kā rādot Lursoft dati, AB Holding pagājušo gadu beidzis ar 28,5 tūkstošu latu apgrozījumu un 3563 latu peļņu, turklāt tam arī nav bijis nevienas meitas sabiedrības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rapšu apstrādes uzņēmuma Baltic Holding Company īpašums nonāk izsolē

Dienas Bizness, 06.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākammēnes, 9.februārī, notiks maksātnespējīgā Liepājas uzņēmuma Baltic Holding Company īpašuma izsole, ziņo laikraksts Latvijas Vēstnesis. Maksātnespējīgā uzņēmuma, kas savulaik nodarbojās ar graudu pārstrādi un rapšu eļļas ražošanu, īpašuma izsoles sākumcena ir 1,25 miljoni latu.

Īpašuma izsole notiks 2012.gada 9.februārī plkst.11 Rīgā, K.Barona ielā 33A-6. Pirmajā izsolē ar augšupejošu soli paredzēts izsolīt visu AS Baltic Holding Company piederošo mantu, kas sastāv no atsevišķiem nekustamajiem īpašumiem - vairākiem apbūvētiem zemesgabaliem Kapsēdes ielā, Liepājā, - un kustamās mantas, kas sastāv no graudu un rapšu pirmapstrādes kompleksa tehnoloģiskajām iekārtām, rapšu eļļas ražošanas tehnoloģiskās līnijas iekārtām, transporta līdzekļiem, autosvariem un pamatlīdzekļiem.

Īpašuma piespiedu pārdošanas vērtība un izsoles sākumcena ir 1 251 200 lati. Nekustamā īpašuma vērtība ir 727 800 lati, bet kustamās mantas vērtība - 523 400 lati. Lai kļūtu par izsoles dalībnieku, pretendentam vismaz trīs darba dienas pirms izsoles ir jāiemaksā nodrošinājuma summa 10% apmērā no izsoles sākumcenas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Abdulmuslimovs palielina savu kapitāldaļu apjomu AB Holding

LETA, 15.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mainījies kapitāldaļu sadalījums uzņēmēja Bislana Abdulmuslimova vadītajā kompānijā AB Holding, liecina Firmas.lv informācija.

B. Abdulmuslimovs palielinājis līdzšinējo 0,1% holdinga kapitāldaļu līdz 33,4%, līdz ar to viņa rīcībā ir 668 holdinga kapitāldaļas.

Savas 5,55% daļas katrs uzņēmējam pārdevuši SIA Freedomlab, SIA Vērdiņš Pluss, SIA Skonto FC, SIA Latbord, Daugavieši un Pildne.

Pārējie 66,6% holdinga kapitāldaļu pieder 12 Latvijas uzņēmumiem, no kuriem daži ir labāk zināmi, bet daži - plašākai sabiedrībai nepazīstami. Tie ir - a/s Ventspils zivju konservu kombināts, SIA GoAdventure, SIA RGK Security, SIA A.R. BCC, SIA AZ-Inter, SIA Baltic Metal Company, SIA Bars Security Inkasso, SIA Baltic Wood Company, SIA Daugavpils gaļas kombināts, SIA Karavela, SIA RGK būve un SIA Rēzeknes gaļas kombināts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Intrigas ap rapša kompleksu nerimst

Vēsma Lēvalde, 31.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārvalstu uzņēmējam piedāvāts iesaistīties shēmā, lai, apejot izsoli, pārņemtu rapša pārstrādes kompleksu Baltic Holding Company.

Tā DB apgalvoja kāds kaimiņvalsts uzņēmējs, kurš savu vārdu publiskot gan nevēlējās. Vienlaikus jāatzīst, ka arī paša uzņēmēja vēlme pārņemt maksātnespējīgu uzņēmumu bez izsoles nav likumīga. Juristi, kam pārmet «shēmošanu», pieļauj, ka potenciālajam pircējam nemaz nav finansiālu iespēju izsolē piedalīties un viņš, iespējams, nepārstāv savas intereses. Pirmajā izsolē piedalījās trīs pretendenti, liecina DB rīcībā esošā informācija – ar banku saistīts uzņēmums, SIA Vendo un Latraps.

Uzņēmējs, kurš vērsās redakcijā, jau sen esot vēlējies iegādāties rekonstruēto rapša pārstrādes kompleksu, lai attīstītu biodegvielas ražošanu. Pirkuma iespējas pārrunātas ar iepriekšējiem BHC īpašniekiem – Vācijas uzņēmuma EOP Biodiesel pārstāvjiem. Kad uzzinājis par a/s Baltic Holding Company (BHC) maksātnespēju, viņš vērsies pie administratora, lai uzzinātu, kādas ir iespējas ražotni iegādāties bez izsoles. Administrators ieteicis juristus, ar kuriem konsultēties. Juristi viņam piedāvājuši shēmu – iegādāties kompleksam blakus esošās zemes, tad viņam būšot pirmpirkuma tiesības. Lai darījums būtu drošāks, vajagot iegādāties arī kādu Latvijā strādājošu agrofirmu. Uzņēmējs shēmai būtu piekritis, taču nav dotas nekādas garantijas, ka viņš tiešām tiks pie kārotā kompleksa. Turklāt ārvalstnieks iebildis, ka pusmiljons par firmu, kas strādā ar zaudējumiem un kuras pamatkapitāls ir 2000 latu, izskatītos pēc naudas atmazgāšanas un par to varētu ieinteresēties Latvijas specdienesti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Rapša kompleksu Baltic Holding Company iegādājas Baltic Agro

Vēsma Lēvalde, 09.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsolē pārdots rapša pārstrādes komplekss Liepājā a/s Baltic Holding Company (BHC).

Izsole notikusi un objektu izdevies pārdot, Db.lv informēja maksātnespējas administratora Haralda Velmera birojā, taču sīkāku informāciju atturējās sniegt. Savukārt SIA Baltic Agro apliecināja, ka piedalījusies un uzvarējusi izsolē, bet plašāku informāciju sniegs tuvākajā laikā.

Db.lv rakstīja, ka a/s BHC bija plānots izsolīt 2011. gada 25. novembrī, taču administratora slimības dēļ tā nenotika. Tagad plānota atkārtota izsole šā gada 9. februārī un izsoles sākumcena ir pieaugusi - no 1,2 līdz aptuveni 1,25 miljoniem latu. Objekts sastāv no vairākiem zemesgabaliem un ēkām, kurās izvietotas rapša pirmapstrādes un eļļas spiešanas iekārtas, kā arī noliktavas un cita ar ražošanu un uzglabāšanu saistīta infrastruktūra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

AB Holdings plāno «halal» pelmeņu eksportu uz Kataru

Nozare.lv, 26.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncerns AB Holding tuvākajos gados plāno produkcijas eksportu uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Kataras tirgum piedāvājot īpašus «halal» pelmeņus ar brieža gaļu, kūpinātas brieža un arī zirga gaļas desas, atzīst holdinga īpašnieks Bislans Abdulmuslimovs.

Viņš norādīja, ka minētā reģiona tirgus ir ļoti perspektīvs, tomēr jārēķinās ar garšas īpatnībām un ļoti augstām kvalitātes prasībām.

«Pagājušajā gadā premjera vadībā liela delegācija brauca uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Kataru un citām reģiona valstīm. Politiķi «atvēra durvis» uz šo tirgu, tālāk ir biznesa uzdevums - to apgūt. Reģionā darbojas kompānija Hassad food - tas ir valsts fonds ar septiņu miljardu gada apgrozījumu, kas nodarbojas ar pārtikas produktu iepirkumiem arābu tirgiem. Vienīgais, kas viņus ieinteresēja Latvijā, ir lauksaimniecības produkcija un «halal» gaļa, kas iegūta atbilstoši islāma reliģiskajām tradīcijām. Šajā reģionā ļoti iecienīta kūpināta desa, kur iespējami daudz piparu un sāls. Tāpat ļoti lielā cieņā brieža un zirga gaļa un tās izstrādājumi. Piemēram, mēs sākām pārrunas par iespējām piegādāt reģionam vītinātu «halal» briežu un arī zirga gaļas desu,» sacīja Abdulmuslimovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncerns AB holdings turpmāk paplašinās lauksaimniecības un pārtikas biznesu, pievēršoties arī aitu audzēšanai, tādējādi apgādājot ar izejvielu gaļas pārstrādes uzņēmumus Rēzeknē un Daugavpilī, biznesa portālam Nozare.lv atzina holdinga īpašnieks Bislans Abdulmuslimovs.

Viņš gan neatklāja investīciju apmēru ganāmpulkā, norādot, ka šķirnes dzīvnieki iepirkti Eiropas Savienībā.

«Šovasar Eiropā esmu iepircis 1000 aitas un aunus, kuri tiks audzēti kādā saimniecībā Latgales pusē. Gribu pārliecināties, vai konkrētās šķirnes dzīvnieki būs piemēroti Latvijas klimatam, neslimos un dos ģenētiski augstvērtīgus pēcnācējus. Plānojam izvērst augstvērtīgu gaļas dzīvnieku ražošanu ar mērķi apgādāt Rēzeknes un Daugavpils gaļas kombinātus ar izcilu izejvielu kūpinājumu ražošanā,» sacīja uzņēmējs.

Viņš arī atzina, ka holdinga uzņēmumiem ir būtiski apstrādāt pašiem savu izejvielu, jo šogad plānota paplašināšanās specifiskos eksporta tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīmisko vielu vairumtirgotāja SIA Baltic Agro vadībā notikušas izmaiņas, to pametot līdzšinējam padomes loceklim novēģim Alvinam Kristianam Rosvolam (Alvin Kristian Rosvoll) un viņa vietā stājoties citam Norvēģijas valstspiederīgajam Terjem Knutsenam (Terje Knutsen), liecina informācija Lursoft.

Pēc Baltic Agro padomes pārvēlēšanas tajā darbu turpina padomes priekšsēdētājs dānis Kristians Pagards Junkers (Christian Pagard Junker), viņa vietnieks Dānijas valstspiederīgais Karstns Kildergārds Lauridsens (Carsten Kildegaard Lauridsen), kā arī padomes loceklis Dānijas pilsonis Peteres Iversens (Peter Iversen), liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma valdē turpina darboties tās vienīgais valdes loceklis Ainars Upmanis, kas šo amatu pārstāv kopš 2006. gada februāra.

SIA Baltic Agro dibināta 1994. gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,67 milj. Ls. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Lielirbes iela 32a, Rīga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Abdulmuslimovs: Food Union agri vai vēlu pārdos Danone; Latvijā jāveido jauns piena pārstrādes holdings

Nozare.lv, 25.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs pēc koncerna AB holdings reorganizācijas un tā kapitāldaļu pārņemšanas atbalsta ideju izveidot piena pārstrādes koncernu kā pretsparu Krievijas investoru izveidotajam Food Union, kurš, pēc viņa prognozēm, agri vai vēlu tiks pārdots franču kompānijai Danone.

«Viens ir skaidrs - ja gribam saglabāt vietējo piena pārstrādi, jāveido liels koncerns. Piemēram - AS Rankas piens, AS Tukuma piens, AS Smiltenes piens - tie ir lieliski uzņēmumi, tomēr to apgrozījums, tirgus daļa un zīmoli nav spēcīgi. Tikai jauns piena pārstrādes holdings varēs veidot pretsvaru AS Rīgas piena kombināts (RPK) un AS Valmieras piens (VP) apvienotajam koncernam Food Union,» norāda Abdulmuslimovs.

Jautāts, kāpēc būtu jāveido pretspars un vai tiek prognozētas izmaiņas piena tirgū, viņš norādīja, ka izmaiņas būs un to shēma būs «visai vienkārša».

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Atkal ierosināta savulaik Abdulmuslimova holdingā iekļautās Baltijas markas maksātnespējas lieta

LETA, 04.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šonedēļ atkal ierosinājusi savulaik Bislana Abdulmuslimova holdingā AB Holding iekļautās SIA Baltijas marka maksātnespējas procesa lietu.

Kā liecina Maksātnespējas administrācijas mājaslapā pieejamie dati, minētā lieta ierosināta 3.aprīlī pēc SIA Rēzeknes gaļas kombināts pieteikuma.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks atturējās komentēt situāciju. «Esmu burtiski nupat atgriezies no ārzemju komandējuma un nepārzinu lietas norisi,» Nozare.lv sacīja Piteronoks.

Kā ziņots, pēc Rēzeknes gaļas kombināta pieteikuma Baltijas markas maksātnespējas lieta tika ierosināta arī pērn, taču 12.decembrī Vidzemes priekšpilsētas tiesa to izbeidza, jo Rēzeknes gaļas kombināts savu pieteikumu atsauca.

LETA jau ziņoja, ka pērn oktobrī Baltijas markai mainījās īpašnieki un vadība. Par Baltijas markas 100% īpašnieku kļuva apsardzes firma SIA Bars Security, kas pieder Edgaram Rubīnam. Iepriekš Baltijas marka vienādās daļās piederēja Vasilija Meļņika SIA Eiroholdings un SIA Rēzeknes gaļas kombināts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vērienīgais a/s Baltic Holding Company (BHC) ražošanas komplekss izsolē tiek piedāvāts par cenu, kas ir tikai puse no tā nomnieka gada apgrozījuma.

Mantas kopībā ietilpst pieci zemesgabali, ražošanas ēkas, tehniskās ēkas, kā arī graudu un rapša pirmapstrādes kompleksa tehnoloģiskās iekārtas, rapšu eļļas ražošanas tehnoloģiskā līnija, autosvari un transports. Īpašuma kopības piespiedu pārdošanas vērtība un izsoles sākumcena ir 1,224 miljoni latu, tai skaitā nekustamā īpašuma vērtība ir 727,8 tūkst. Ls, bet kustamā manta novērtēta par 496,2 tūkstošiem latu. Tā kā komplekss darbojas, iekārtas ir vienas no modernākajām Latvijā un graudu uzglabāšana ir ienesīgs bizness, izsoles cena ir zema, atzīst DB aptaujātie nozares uzņēmēji.

Savukārt maksātnespējas administrators Haralds Velmers uzsver, ka izsoles sākumcena noteikta atbilstoši tirgus situācijai, nevis veiktajiem ieguldījumiem. DB rīcībā ir informācija, ka vēl pirms a/s BHC maksātnespējas pasludināšanas vestas sarunas ar kādu potenciālo investoru, un vienošanās cena bijusi astoņi miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Abdulmuslimovs pametisDaugavpils gaļas kombināta valdes priekšsēdētāja amatu

Gunta Kursiša, 14.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaļas pārstrādes uzņēmuma SIA Daugavpils gaļas kombināts valdes priekšsēdētāja amatu pametis čečenu izcelsmes Latvijas uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma valde turpina darboties divu amatpersonu sastāvā. Valdes priekšsēdētājas amatā darbojas uzņēmuma 50% kapitāldaļu īpašniece Julita Burova, bet valdes locekļa amata pienākumus pilda otrs līdzīpašnieks (atlikušo 50% uzņēmuma kapitāldaļu īpašnieks) Mairis Trupavnieks.

Izmaiņas reģistrētas 13. maijā.

B. Abdulmuslimovs turpina ieņemt amatus piecos citos uzņēmumos, tostarp SIA Rēzeknes gaļas kombināts un a/s Ventspils zivju konservu kombināts, kā arī ir vairāku uzņēmumu kapitāldaļu turētājs.

2013. gadā SIA Daugavpils gaļas kombināts apgrozīja 4,8 miljonus latu, bet peļņa veidoja 92 tūkstošus latu. Uzņēmumā strādāja vidēji 86 darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Abdulmuslimovs pilnībā pārņēmis uzņēmumu AB Holding

Dienas Bizness, 05.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs palielinājis dalību savā vadītajā uzņēmumā AB Holding līdz 100%, atpērkot holdinga daļas no 12 Latvijas uzņēmumiem.

Līdz šim Abdulmuslimovam piederēja 33,4% holdinga kapitāldaļu, par kuru īpašnieku uzņēmējs kļuva pērn oktobrī, kad savas 5,55% daļas katrs uzņēmējam pārdeva SIA Freedomlab, SIA Vērdiņš Pluss, SIA Skonto FC, SIA Latbord, Daugavieši un Pildne.

Līdz šim 66,6% AB Holding kapitāldaļas piederēja 12 Latvijas uzņēmumiem, no kuriem daži ir labāk zināmi, bet daži - plašākai sabiedrībai nepazīstami. Tie ir - a/s Ventspils zivju konservu kombināts, SIA GoAdventure, SIA RGK Security, SIA A.R. BCC, SIA AZ-Inter, SIA Baltic Metal Company, SIA Bars Security Inkasso, SIA Baltic Wood Company, SIA Daugavpils gaļas kombināts, SIA Karavela, SIA RGK būve un SIA Rēzeknes gaļas kombināts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Latvijas Karavela ar jaunu projektu no Skandināvijas tirgiem «izspiež» vācu zivrūpniekus

Nozare.lv, 21.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zivju konservu ražotājs SIA Karavela, kam pieder produktu līnija Kaija, šonedēļ, 25.janvārī, atklāj 3,5 miljonus latu vērtu jaunu konservu ražotni, līdz ar to dubultojot līdzšinējās jaudas, kas savukārt ļāvis no Skandināvijas lielveikalu tīkla pilnībā izkonkurēt Vācijas zivrūpnieku ražojumus, apgalvo kompānijas līdzīpašnieks Andris Bite.

«Jaunajā ražotnē ieguldījām 3,5 miljonus latu. Projektu finansē AS UniCredit Bank, kā arī tam piesaistīts Eiropas Savienības līdzfinansējums 1,8 miljonu latu apmērā. Jaunajā cehā tiks ražoti siļķu un skumbriju konservi, kas ir paredzēti mūsu jaunajiem tirgiem Somijā, Zviedrijā un Dānijā. Ir noslēgti līgumi ar šo valstu lielākajiem veikalu tīkliem par piegādi, līdz ar to no Skandināvijas tirgus esam pilnībā «izspieduši» lielākos šī segmenta konkurentus - vāciešus,» sacīja Bite.

Viņš arī sacīja, ka jaunajā uzņēmuma ražotnē tiks ražoti divi miljoni konservu kārbu, kas divkārt pārsniedz uzņēmuma līdzšinējās jaudas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "New Yacht Marina", Ventspils jahtu ostas īpašnieks un operators, turpina jahtu ostas sagatavošanu jaunajai 2020. gada sezonai.

2018.–2019. gada laikā jahtu osta, izmantojot savu akcionāru investīcijas un pārrobežu sadarbības programmas Igaunija–Latvija atbalstu, veica savas galvenās piestātnes rekonstrukcijas programmu. Piestātnes remonta un peldošo pietauvošanās vietu būvniecības rezultātā vispārējais pietauvošanās līnijas garums palielinājās līdz 110 metriem. Sākot ar 2020. gada sezonu, jahtu osta spēs vienlaicīgi uzņemt līdz 50 jahtām.

Sagatavošanās programma jaunajai sezonai ietver kā tehniskas, tā arī mārketinga aktivitātes.

Ventspils jahtu ostas galvenais īpašnieks Igor Šechelev skaidro: "2019. gada sezonā jahtu ostu apmeklēja 146 jahtas no Vācijas, kas veido 29% no visiem apmeklētājiem. Tāpēc esam pievērsuši īpašu uzmanību darbam ar mūsu iespējamajiem klientiem Vācijā, un gatavošanos 2020. gada sezonai esam uzsākuši ar piedalīšanos izstādē "Boot Dusseldorf 2020". Kā jau gadu iepriekš, interese no vācu burātāju puses bija nozīmīga: kopīgais programmas East Baltic Coast stends uzņēma vairāk nekā astoņsimt apmeklētāju – burātājus no Vācijas un citām valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

M&A un riska kapitāla gada nozīmīgākie darījumi

Dienas Bizness, 25.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Baltijas M&A un privātā kapitāla foruma ietvaros jau trešo gadu tiek turpināta tradīcija – ikgadējie apbalvojumi par nozīmīgākajiem sasniegumiem šajā jomā Baltijā.

M&A un riska kapitāla gada darījumus izvēlējās vērtēšanas komiteja, kuras sastāvā bija tirgus dalībnieki un eksperti: Kristiina Vassilkova (Igaunijas Riska kapitāla asociācija), Kristo Oidermaa (LHV), Edgars Pīgoznis (Latvijas Riska kapitāla asociācija), Jānis Maršāns (Dienas Bizness), Dr. Asta Klimavičienė (ISM Vadības un ekonomikas universitāte) un Valērijs Judins (Summa Advisers).

Lai noteiktu balvas saņēmēju, tika vērtēti kritēriji: darījuma vērtība un stratēģiskā nozīme Baltijas reģionā, sarežģītība, inovācija un finanšu struktūra.

Sekojošajā sarakstā nejaušā secībā sarindoti trīs, pēc ekspertu domām, ievērojamākie darījumi. Katras kategorijas uzvarētājs tiks paziņots Baltijas M&A un privātā kapitāla forumā, 27. oktobra vakarā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgava attīsta industriālās teritorijas, plāno ar baržām pa Lielupi transportēt graudus; gaida Ķīnas investorus, kas bijušās lidostas teritorijā varētu veidot multimodālu loģistikas centru

Jelgavas pilsētā attīstās metālapstrādes un mašīnbūves, kokapstrādes, plastmasas un pārtikas ražošana. Pilsētā ir samazinājies bezdarbs un trūkst kvalificēta darbaspēka, tāpēc pašvaldība ir iecerējusi piesaistīt finansējumu un būvēt īres namus.

Uzlabo infrastruktūru

Jelgavā ir divas industriālās zonas – SIA NP Jelgavas Biznesa parks (14 ha platībā) un rūpnieciskā teritorija (Aviācijas ielas turpinājums – Loka maģistrāle), kurā atrodas SIA AKG Thermotechnik Lettland. Šobrīd Jelgavas pilsēta kopā ar Ozolnieku novadu posmā no Rubeņu ceļa (Loka maģistrāles) līdz Ozolnieku novada administratīvajai robežai pilnveido Raubēnu rūpnieciskās apbūves teritoriju, kas ir 115 hektāru platībā. Pašlaik tiek īstenota projekta pirmā kārta, kas paredz piekļuves uzlabošanu. Šim mērķim no Jelgavas pašvaldības maka tiks tērēti 355 tūkst. eiro, bet Ozolnieku novads šajā projektā kopumā ieguldīs aptuveni 2,5 milj. eiro. Teritorijā, kas atrodas Jelgavas pievārtē, jau saimnieko dažādi uzņēmumi, piemēram, SIA IKT rūpnieciskais pētījumu centrs Lielizmēra liekti līmētas konstrukcijas u.c. Tajos kopumā ir nodarbināti vairāk nekā 800 darbinieki. Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš lēš, ka šogad varētu noslēgties infrastruktūras uzlabošanas darbi, kas veicinās jaunu uzņēmumu piesaisti šai teritorijai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Rīgas satiksmei degvielu par 60 miljoniem eiro piegādās RDZ Energy

LETA, 06.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degvielu par 60 miljoniem eiro piecus gadus ilgā periodā pašvaldības SIA Rīgas satiksme (RS) piegādās SIA RDZ Energy, kas konkursa piedāvājumu pārvērtēšanas rezultātā atzīta par konkursa uzvarētāju.

Arī iepriekš degvielas iepirkuma konkursā SIA RDZ Energy tika atzīta par uzvarētāju, taču tam iebilda citi pretendenti, uzsverot, ka uzņēmums par uzvarētāju atzīts negodīgi, jo pēc piedāvājumu atvēršanas mainījis cenu.

Kā pastāstīja RS preses pārstāvis Viktors Zaķis, RS Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) uzdevumā pēcāk pārvērtēja visus atklātajam konkursam iesniegtos piedāvājumus, tostarp East West Transit (EWT) piedāvājumu, par kura nodokļa parāda faktu IUB uzdeva pārliecināties RS. Citu iebildumu saistībā ar konkursa norisi IUB neesot bijis.

Zaķis skaidro, EWT iesniegtie dokumenti apliecinājuši, ka uzņēmumam, piesakoties konkursam, nav bijis nodokļu parāda, tādēļ RS vēlreiz bija jāizvērtē visi konkursa piedāvājumi.

Komentāri

Pievienot komentāru