Ražošana

Liepājas papīrs: iekausējamo etiķešu ieviešana ļauj cerēt uz peļņu arī šogad

Vēsma Lēvalde, 13.02.2012

Jaunākais izdevums

A/s Liepājas papīrs neauditētie aizvadītā gada rezultāti uzrāda apgrozījuma un peļņas pieaugumu, salīdzinot ar 2010.gadu. Uzņēmuma vadība to saista ar strukturālām izmaiņām ražošanā.

Apgrozījums, salīdzinot ar 2010.gadu, pēn audzis par 600 tūkstošiem latu un sasniedzis 4,4 miljonus latu. Savukārt peļņa ne tikai pārsniedz iepriekšējā gada rezultātus, bet arī prognozi, un bijusi vairāk nekā 150 tūkstoši latu, Db.lv informēja a/s Liepājas papīrs finanšu direktors Normunds Jansons. «Esam labāk izmantojuši savus aktīvus,» skaidro finanšu direktors. Attaisnojušās pērn realizētās strukturālās pārmaiņas, pārceļot vienkāršāko ražošanas daļu uz Baltkrieviju un ieviešot inovatīvus produktus Liepājas ražotnē.

Db.lv rakstīja, ka a/s Liepājas papīrs uzstādīta Nīderlandē izgatavota tehnoloģiskā līnija iekausējamo etiķešu ražošanai, kas kopā ar palīgierīcēm izmaksājusi aptuveni vienu miljonu eiro. Iekausējamās etiķetes nelīmē uz iepakojuma, tās nav atdalāmas, jo tiek iekausētas iepakojumā. Līdz ar to iepakojuma utilizācija ir vienkāršāka, jo to var pārkausēt otrreiz izmantojamās plastmasas granulās kopā ar etiķeti - šāda tehnoloģija jau tiekot izmantota Skandināvijā. Latvijā šādu iepakojumu lieto vairāki saldējuma ražotāji.

Pagaidām ar jaunajām iekārtām Liepājas papīrā tiek ražotas etiķetes, ko pasūtījuši uzticami, ilggadēji klienti. Sadarbībā ar viņiem tiekot precizētas tehniskas nianses, lai produkts atbilstu konkrētā klienta prasībām. Tāpat esot jāslēdz trīspusēji līgumi, jo starp pasūtītāju un etiķešu izgatavotāju bieži esot trešā puse - iepakojuma izgatavotājs. Līdz ar to vēl grūti prognozēt šā gada ražošanas apjomu ar jaunajām iekārtām, atzina N. Jansons. «Eiropa tomēr dzīvo iespējamas jaunas krīzes priekšnojautās, tāpēc arī mēs esam piesardzīgi prognozēs,» sacīja a/s Liepājas papīrs finanšu direktors. Uzņēmums prognozē šogad nelielu apgrozījuma kritumu - 4 - 5%, tomēr peļņa varētu būt pērnajā līmenī. 2012.gada janvāris gan uzrādot labākus rezultātus par prognozi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Liepājas papīrs, ieķīlājot krājumus, reģistrē 252 tūkstošu latu ķīlu

Žanete Hāka, 06.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunu komercķīlu reģistrējis uzņēmums AS Liepājas papīrs, liecina Lursoft dati.

Komercķīlu reģistrā esošā informācija liecina, ka ķīlas ņēmējs ir AS SEB banka un darījuma nodrošinātā prasījuma maksimālo summa ir 252,45 tūkstoši latu.

Uzņēmums ieķīlājis savus krājumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības.

Patlaban AS Liepājas papīrs ir reģistrētas kopumā piecas komercķīlas, visos gadījumos ķīlu ņēmējs bijusi AS SEB banka.

AS Liepājas papīrs pirmsākumi meklējami 1898.gadā, taču pašreizējais uzņēmums reģistrēts 1993.gada 19.janvārī. Patlaban AS Liepājas papīrs pamatdarbība ir pašlīmējošo etiķešu, termosarukuma plēves etiķešu ražošana, kā arī kancelejas preču tirdzniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Liepājas Papīrs sāk izmantot Baltijā pirmo hibrīddrukas iekārtu

Zane Atlāce - Bistere, 01.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS «Liepājas Papīrs» ražotnē Liepājā jūlijā darbu sāk Baltijā pirmā hibrīddrukas iekārta MPS EF SYMJET, kura apvieno fleksogrāfijas drukas sniegumu un digitālās drukas plašās iespējas, informē uzņēmumā.

Jaunā iekārta ir Nīderlandes uzņēmuma MPS Systems B.V. un Lielbritānijas drukas uzņēmuma DOMINO UK Limited radīto iekārtu apvienojums, ar kuras palīdzību AS «Liepājas Papīrs» saviem klientiem vietējā tirgū un eksporta tirgos varēs piedāvāt konkurētspējīgāku produktu vidējo tirāžu uzlīmju un etiķešu drukas segmentā. Būtiskākās jaunās iekārtas priekšrocības, strādājot ar visdažādāko veidu pašlīmējošo materiālu apdruku, ir iespēja sasniegt niansētākus toņus.

Uz iekārtas var īstenot folija aukstspiedes projektus, veikt darbu laminēšanu un iegūt sietspiedei līdzvērtīgu krāsas uznesumu, tādējādi rodot iespēju veidot pilnīgi unikālus tekstūras efektus. Uzņēmuma vadītājs Normunds Jansons kā galveno jaunās iekārtas priekšrocību uzver to, ka «ar šo iekārtu vienas stundas laikā varam saražot to, kam veltījām nesalīdzināmi vairāk laika, strādājot ar iepriekšējo digitālās drukas iekārtu». Viņš arī norāda, ka jaunās iekārtas integrēšana uzņēmuma darbībā un jaunu drukas procesu ieviešana ir būtisks solis uzņēmuma attīstībā gan produkcijas klāsta paplašināšanā, gan uzņēmuma iekšienē noritošo procesu pārstrukturizācijā, jo jāņem vērā, ka šādas iekārtas iegāde ir uzņēmuma vēsturē lielākā investīcija, kurai jānes atdeve un jāceļ uzņēmuma konkurētspēja jau tuvāko trīs gadu periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Uzņēmējs: Krievijas tirgus kā eksporta iespēja ir jāsaglabā, taču jāskatās uz rietumiem

LETA, 12.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas un Baltkrievijas tirgus kā eksporta iespēja ir jāsaglabā, taču jāskatās tur, kur var labāk un drošāk nopelnīt, un to var izdarīt rietumos, intervijā Rietumu radio sacīja AS Liepājas papīrs prezidents Jānis Vilnītis.

Gada sākums uzņēmumam bijis «vēsturiski sliktākais», un tas bijis saistīts ar problēmām Krievijā un Baltkrievijā, taču Liepājas papīrs veicis tirgus pārstrukturēšanu un pārlicis akcentus uz jauniem tirgiem, galvenokārt rietumos, sacīja Vilnītis.

Aizvadītajā gadā Liepājas papīra apgrozījums sasniedza 7,57 miljonus eiro, kas ir par 30% vairāk nekā 2013.gadā, taču šogad ražošanas kopējais apjoms varētu būt par 15%-16% zemāks nekā 2014.gadā, sacīja Vilnītis, norādot, ka, neraugoties uz apgrozījuma samazināšanos, uzņēmums ir rentabls.

«Galvenie tirgi mums ir Vācija un Dānija, un šobrīd jau parādījusies jauna iespēja strādāt Lielbritānijā,» sacīja Vilnītis. «Šī gada laikā daudz kas nācis klāt neplānoti, ko sākumā nemaz nebijām domājuši, taču esam gatavi apsvērt katru iespēju un idejas. Ja no desmit jaunām idejām realizēsies pat mazākā daļa, tas būs labi, jo tas vienalga būs ar pievienoto vērtību.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumam AS “Liepājas papīrs” aizvadītais pandēmijas gads ir bijis izaicinājumiem pilns gan saistībā ar COVID - 19 ierobežojumiem un ar to saistīto darba pārstrukturizēšanu, gan saistībā ar jaunu produktu un tehnoloģiju ieviešanu un eksporta tirgu paplašināšanu.

Uzņēmuma apgrozījums drukas nozarē 2020. gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir pieaudzis par vairāk nekā 16%, sasniedzot 7,4 miljonus eiro. Kāpis arī saražotais kopapjoms, proti, 2020. gadā Liepājā saražotas vairāk nekā 944,5 miljoni produkcijas vienību. Pozitīvi vērtējams ir arī eksporta pieaugums par 26%. Jau vairākus gadus lielākais eksportēto preču klāsts nokļūst Krievijā, Lietuvā un Vācijā, tomēr arī Skandināvijas valstis un Igaunija ir vērā ņemami tirgi ar augošu pārdošanas apjomu. Uzņēmuma pārdošanas daļas vadītājs Artūrs Gabaliņš piebilst, ka uzsākts produkcijas eksports uz ASV un Franciju, kas uzņēmumam iepriekš bijušas pilnīgi neapgūtas valstis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz sarežģīto situāciju Krievijas tirgū, pārdošanas izmaksu un darba algu izmaksu kāpumu, pagājušajā gadā poligrāfijas uzņēmums AS Liepājas papīrs ir strādājis ar peļņu. Proti, tā apgrozījums bija 6,1 milj. eiro, bet peļņa - 46 tūkst. eiro, liecina uzņēmuma akcionāru sapulcē izskatītais gada pārskats. Pozitīvu tendenci pērn uzrādīja arī uzņēmuma likviditātes rādītājs, pieaugot par 13% pret iepriekšējo gadu un sasniedzot 1,7.

AS Liepājas papīrs valdes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis uzsver, ka 2017. gads uzņēmumam bijis izaicinājumiem bagāts. Tas saistīts gan ar eksporta apjomu pārstrukturizāciju no Austrumeiropas uz Rietumeiropas tirgiem, gan ar pārmaiņām akcionāru struktūrā. Uzņēmuma vadītājs uzsver, ka pagājušajā gadā eksports uz Krieviju bijis 19,84%, kas ir par 4,15% mazāk nekā 2016. gadā un ko kompensē eksporta apjoma pieaugums uz tādām Rietumvalstīm kā Vācija, Dānija un Zviedrija.

Tāpat pērn uzņēmums uz divdesmit pasaules valstīm ir eksportējis gandrīz pusi no saražotā produkcijas kopapjoma. Tā kā eksporta apjomu kāpināšana ir būtisks darbības virziens, tieši rietumu tirgu apgūšana un starptautisko izstāžu apmeklēšana līdztekus iekārtu iegādei un pozīciju stiprināšanai vietējā tirgū ir arī viens no šā gada mērķiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Liepājas papīrs pārdevis ražotni Baltkrievijā

Vēsma Lēvalde, 11.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Liepājas papīrs pārdevusi savas kapitāldaļas Baltkrievijas uzņēmumā NTS Poligrafija.

«Tas nebija sasteigts lēmums,» db.lv apgalvoja a/s Liepājas papīrs akcionārs Jānis Vilnītis. Darījums sākts jau 2012.gada pavasarī un līgums parakstīts vasarā. Tagad lielākā daļa naudas par kapitāldaļām jau saņemta un to plānots ieguldīt jaunās ražošanas iekārtās Liepājas ražotnē. Darījuma summa saskaņā ar līguma noteikumiem netiek atklāta.

Iemesls pārdošanai ir mainīgā tirgus situācija. Kopš Baltkrievija ir vienotajā muitas ūnijā, tirgū sākusies Krievijas ražotāju ekspansija. «Ar tādām jaudām un ražošanas apjomiem agri vai vēlu kritīsies cenas un mūsu ražotnei zudīs rentabilitāte,» skaidro J. Vilnītis. Pēc viņa teiktā, bijuši iespējami divi risinājumi - ieguldīt un attīstīt Baltkrievijas uzņēmumu, līdz tas spētu ražot augstākas pievienotās vērtības produkciju, vai arī pārdot, kamēr vēl tā rentabilitāte ir augstākajā punktā. «Abos uzņēmumos - Baltkrievijā un Latvijā - mēs ieguldīt nespētu, tāpēc pieņēmām lēmumu pārdot kapitāldaļas,» norādīja uzņēmējs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Vilnītis plāno atstāt Liepājas papīra prezidenta amatu

LETA, 06.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs un Liepājas domes deputāts Jānis Vilnītis (LRA) nolēmis atteikties no amata pienākumiem Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) padomē, kā arī nākamvasar plāno atstāt AS «Liepājas papīrs» valdes priekšsēdētāja amatu, aģentūrai LETA apstiprināja uzņēmējs.

«Nākamajā rudenī man plānoti jauni pienākumi, ko nevarēšu apvienot ar vairākiem līdzšinējiem darbiem. Gatavojoties tam, šo laiku izmantoju, lai sakārtotu lietas un nodotu līdzšinējos pienākumus citās rokās,» skaidroja Vilnītis. Viņš apstiprināja, ka šos lēmumus pieņēmis, gatavojoties nākamā gada rudenī pārņemt Liepājas pilsētas domes vadības grožus, kā to paredz pēc pašvaldību vēlēšanām panāktā vienošanās starp LRA un pašreizējā Liepājas mēra Ulda Seska pārstāvēto Liepājas partiju.

Vilnītis nolēmis atteikties no LTRK Kurzemes padomes vadītāja pienākumiem, ko pildījis pēdējos trīs gadus. Pirms pāris mēnešiem viņš uzrunājis Talsu novada uzņēmēju, mežistrādes uzņēmuma SIA «Krauzers» valdes priekšsēdētāju Andi Araku, aicinot uzņemties LTRK Kurzemes padomes vadīšanu. Kā skaidroja Vilnītis, Araks līdz šim ļoti aktīvi darbojies LTRK Kurzemes padomē, kā arī iepriekš vadījis Talsu komersantu klubu, gūstot vērtīgu pieredzi. Vilnītis plāno atteikties arī no dalības LTRK lielajā padomē, par savu pēcteci tajā iesakot virzīt Araku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Mainīts AS Liepājas Papīrs valdes un padomes sastāvs

Dienas Bizness, 12.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmaiņas vakar piedzīvojusi arī AS Liepājas Papīrs valde un padome. Valdē darbu saglabājuši cčetri no pieciem tās locekļiem, savukārt padomes sastāvā veiktas būtiskākas izmaiņu, savu amatu saglabājot vien padomes priekšsēdētājam Agrim Šulcam.

Pilnvaru termiņš pagarināts praktiski visām uzņēmuma valdes amatpersonām, izņemot Aiju Hovecku. Lursoft pieejamie dati rāda, ka viņas vietā valdes locekļa pienākumus uzņēmumā kopš vakardienas pilda līdzšinējais padomes loceklis Normunds Jansons.

Pēc izmaiņu reģistrācijas AS Liepājas Papīrs valde turpina strādāt piecu amatpersonu sastāvā – valdes priekšsēdētāja amatu arī turpmāk ieņems Jānis Vilnītis, savukārt valdes locekļu amati uzticēti Annai Bružei, Armandam Dejum, Normundam Jansonam un Ilmāram Ozoliņam-Ozolam.

Būtiskākas izmaiņas vakar skārušas AS Liepājas Papīrs padomi, jo savu amatu saglabājis tikai līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Agris Šulcs. Par uzņēmuma padomes locekļiem iecelti Zane Vilnīte un Imants Vismins, kas nozīmē, ka savu amatu nācies pamest līdzšinējai padomes loceklei Ludmilai Vaļčikai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Liepājas papīrs sācis testēt iekausējamo etiķešu ražošanas iekārtas, kas pagaidām ir vienīgās Latvijā, vēsta laikraksts Dienas bizness.

Jau daļēji uzstādīta Nīderlandē ražota tehnoloģiskā līnija, kas kopā ar palīgierīcēm izmaksājusi aptuveni vienu miljonu eiro. Sākta tās testēšana un darbinieku apmācība. Vēl vienu iekārtu uzņēmums cer saņemt no ražotāja līdz gada beigām, lai pēc jaunā gada pabeigtu Eiropas Savienības līdzfinansēto projektu un sāktu jauna produkta ražošanu. Pieprasījums pēc iekausējamām etiķetēm varētu būt gan vietējā tirgū, gan ārvalstīs, lēš a/s Liepājas papīrs prezidents Jānis Vilnītis.

«Tā ir inovatīva tehnoloģija, kas ļaus uzņēmumam labāk pelnīt, lai gan vienlaikus no darbiniekiem prasīs dziļākas zināšanas,» DB stāsta J. Vilnītis. Viņš uzsver, ka tā ir jauna, augoša tirgus niša visā pasaulē. Iekausējamās etiķetes nelīmē uz iepakojuma, tās nav atdalāmas, jo tiek iekausētas iepakojumā. Līdz ar to iepakojuma utilizācija ir vienkāršāka, jo to var pārkausēt otrreiz izmantojamās plastmasas granulās kopā ar etiķeti - šāda tehnoloģija jau tiekot izmantota Skandināvijā. Latvijā šādu iepakojumu lieto vairāki saldējuma ražotāji - Rūjienas saldējumu, arī saldējumu Ekselence tirgo kārbās ar iekausētu etiķeti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Etiķešu ražošanā lielākais skolotājs – Krievijas tirgus

Ilze Šķietniece, speciāli DB, 26.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas papīrs koncentrējas uz konkurētspēju pasaules līmenī.

Pēdējā pusotrā gadā AS Liepājas papīrs koncentrējas uz eksporta tirgu apgūšanu. Jaunais uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Normunds Jansons plāno pilnveidot etiķešu un uzlīmju ražošanas tehnoloģijas un uzsver, ka nozīmīgi ir iet laikam līdzi, ieviešot modernākās iekārtas.

Sūta pat uz Meksiku

Viens no Baltijā lielākajiem uzņēmumiem fleksogrāfijā patlaban eksportē aptuveni 40% savas produkcijas uz 15 valstīm. Galvenais noieta tirgus ir Lietuva, Vācija, Dānija, Krievija, tāpat arī Somija, Zviedrija, Itālija, Francija, Anglija, Īrija. Liepājā drukātas etiķetes redzamas arī uz tekilas pudelēm, ko ražo Meksikā. «Sadarbība izveidojās, pateicoties Zviedrijas uzņēmējiem, kas visu organizēja. Mēs bijām tikai kā ražotāji,» N. Jansons skaidro. Viens no atpazīstamākajiem sadarbības partneriem aiz valsts robežām ir kosmētikas koncerns Faberlic Krievijā, alkohola ražotne Vācijā. Latvijā lielākie klienti ir Orkla Food Latvia, kuras paspārnē darbojas tādi uzņēmumi kā Spilva, Laima, Staburadze, sadarbība notiek arī ar putnu fabriku Ķekava, uzņēmumiem Pure Food, Spodrība, Dzintars, Latvijas Balzams un GamaPlast. Vidēji mēnesī Liepājas papīrs apkalpo divus līdz trīs simtus kompāniju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

FOTO, VIDEO: Uzņēmumā Liepājas Papīrs darbu sāk pirmā hibrīddrukas iekārta Baltijā

Ilze Žaime, 19.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumā «Liepājas Papīrs» sākusi darboties Baltijā pirmā hibrīddrukas iekārta MPS EF SYMJET. Tajā apvienotas fleksogrāfijas un digitālās drukas plašās iespējas, tādējādi attīstot uzņēmuma piedāvājumu un ražošanas iespējas.

«Pastāvēs, kas mainīsies,» ar šādiem vārdiem jauno iekārtu atklāja uzņēmuma tehniskais direktors Ilmārs Ozoliņš-Ozols, klātesot arī AS «Liepājas Papīrs» valdes priekšsēdētājam Normundam Jansonam un Pārdošanas daļas vadītājam Artūram Gabaliņam.

Iekārtas izmaksas sasniedz 985 000 EUR, taču kopā ar iekārtas novietnes izbūvi, darbinieku apmācīšanu un papildu izmaksām uzstādīšanai kopējās investīcijas sasniedz vairāk nekā viena miljona eiro apmēru. Iekārtas uzstādīšanā tika iesaistīti profesionāļi no visas pasaules. Tā tika uzstādīja maijā un līdz šim darbojās testa režīmā.

Lai gūtu nepieciešamos finanšu līdzekļus, uzņēmums ņēmis aizņēmumu SEB bankā. Ieguldītās investīcijas ir paredzēts atpelnīt turpmāko piecu gadu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdi nemaina

Egons Mudulis, 30.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība atkārtoti ieceļ Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdē (LSEZ) četrus valdes locekļus, kuriem beidzies uzticēto pilnvaru termiņš, tādējādi atjaunojot valdes lemttiesību.

LSEZ valdē turpinās darboties Liepājas pilsētas domes pārstāvis Uldis Sesks (Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs), Liepājas komersantu pārstāvis Aloizs Norkus (a/s LPB padomes loceklis), Liepājas komersantu pārstāvis Kirovs Lipmans (a/s Liepājas Metalurgs padomes loceklis) un Liepājas pilsētas domes pārstāvis Andris Ozols (Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors). Par Ekonomikas ministrijas pārstāvi Andri Liepiņu (Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks) tiks lemts vēlāk.

Darbu LSEZ valdē turpinās arī pārējie četri LSEZ valdes locekļi, kuriem pilnvaras ir spēkā: Liepājas pilsētas domes pārstāvis Gunārs Ansiņš (Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks), Liepājas komersantu pārstāvis Jānis Vilnītis (a/s Liepājas papīrs valdes priekšsēdētājs), Satiksmes ministrijas pārstāvis Anrijs Matīss (Satiksmes ministrijas valsts sekretārs) un Finanšu ministrijas pārstāve Sanita Bajāre (Finanšu ministrijas valsts sekretāre).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Liepājas papīrs uzstādījusi jaunas iekārtas, kam būtiski jāuzlabo ražošanas efektivitāte, otrdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Jaunās iekārtas Xeikon 3000 ļauj izgatavot digitālās etiķetes, kas var būt uzlīmes, iepakojums vai termobiļete. Turklāt digitālā druka nodrošina plašu materiālu izmantošanu un pēcapstrādes iespējas. «Ātra izgatavošana, mazas tirāžas, personalizācija, aizsardzība un drošība, augsta drukas kvalitāte,» digitālās produkcijas priekšrocības uzskaita a/s Liepājas papīrs valdes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis.

Jaunās iekārtas uzstādītas 2014. gada beigās, šobrīd norit to testēšana un tehnoloģijas apgūšana.

Pirmā uz jaunajām iekārtām izdrukātā etiķete bijusi Ķekavas putnu gaļas produkcijai. Taču šā gada beigās, lēš uzņēmuma vadītājs, jāsāk atgūt ieguldījumi. Iekārtas sniedz iespēju ražot produkciju gan pārtikas un dzērienu industrijai, personalizējot atsevišķas produktu grupas līdzīgi kā veikalos esošās kokakolas pudeles ar vārdiem, gan zāļu ražotājiem, ietverot aizsardzību pret viltojumiem, termobiļetes ar drošības garantiju. Pirmie pasūtījumi jau top. Ražošanas apgrozījums šogad uz jaunās produkcijas rēķina kāps nedaudz – procenta robežās, nākotnē tie būs aptuveni 5%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kā top? Uzņēmuma Liepājas papīrs etiķetes un uzlīmes

Monta Glumane, 03.05.2018

Akciju sabiedrība «Liepājas papīrs» tika nodibināta 1993. gadā, bet šī uzņēmuma darbības vēsture ir krietni senāka.

Foto:Dainis Ģelzis

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā ceturtdienā biznesa portāls db.lv viesojas AS «Liepājas papīrs», vērojot, kā poligrāfijas uzņēmumā tiek ražotas etiķetes un uzlīmes.

Akciju sabiedrība «Liepājas papīrs» ir viens no vadošajiem poligrāfijas nozares ražotājiem Baltijas valstīs. Uzņēmuma pamatdarbības virziens ir dažādu uzlīmju un etiķešu druka, kas ietver pilnu pakalpojumu servisu - dizaina izstrādi un maketēšanu, filmu un iespiedformu izgatavošanu, apdrukāta materiāla pēcapstrādi, produkcijas piegādi klientam.

Šajā gadā uzņēmums neplāno būtiski palielināt apjomu. Galvenais uzdevums būs Krievijas eksporta daļu pārnest uz Vāciju, Dāniju un Skandināvijas valstīm.

«Mūsu eksporta Krievijas daļu mēs esam strauji samazinājuši, atstājot to aptuveni 10% apmērā. Viss šis eksporta apjoms šobrīd tiek aktīvi pārnests uz Eiropu. Tāda ir uzņēmuma stratēģija, jo Krievija ir ļoti sarežģīta - muita, valūtas maiņa, Krievijas rublis,» stāsta «Liepājas papīrs» pārdošanas direktors Artūrs Gabaliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kirovs Lipmans pametīs Liepājas SEZ valdi

Vēsma Lēvalde, 12.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Kirovs Lipmans Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) valdei iesniedzis atlūgumu.

To Db.lv apstiprināja Liepājas SEZ pārvaldē. Ar pašu uzņēmēju Db.lv sazināties neizdevās, iespējams, tāpēc, ka viņš patlaban neatrodoties Latvijā. Liepājas SEZ pārvaldnieks Guntars Krieviņš par atlūguma iemesliem minēja uzņēmēja Kirova Lipmana aizņemtību vairākos lielos projektos ārpus Liepājas.

LSEZ valdē līdz šim darbojās Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, Liepājas komersantu pārstāvis Aloizs Norkus (a/s LPB padomes loceklis), a/s Liepājas Metalurgs un a/s Grindeks padomes loceklis Kirovs Lipmans, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš, a/s Liepājas papīrs valdes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis, kā arī Ekonomikas, Satiksmes un Finanšu ministrijas pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nelielie uzņēmumi lepojas ar savu piederību Latvijai

Gunta Kursiša, 22.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vietējo pircēju uzmanību, kā arī ārvalstu patērētāju interesi iespējams piesaistīt, pareizi izceļot Latvijas labākās kvalitātes, turklāt vietējie veikalā labprātāk iegādājas Latvijas produktus, šādu viedokli pauž Sabiedrisko procesu izpētes un žurnālistikas centra aptaujātie uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iespējamās ES ekonomiskās sankcijas pret Baltkrieviju varētu iecirst ap 4 līdz 5% no IKP lielu robu, kā arī radīt papildus bezdarbu un mazākus nodokļu ieņēmumus valsts budžetā, šodien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Tādu iespējamo ainu zīmē Latvijas - Baltkrievijas Ekonomisko sakaru veicināšanas biedrības valdes priekšsēdētājs Alfrēds Čepānis. Vakar intervijā Latvijas Radio Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis atzina, ka Latvijas uzņēmējiem, visticamāk, ir jāsāk gatavoties varbūtējiem eksporta un importa aizliegumiem no Baltkrievijas. A.Čepānis cer, ka tomēr ekonomiskās sankcijas netiks ieviestas, jo par tādām jau bijušas arī runas agrāk, tomēr tās tā arī līdz šim nav iedzīvinātas.

Aptaujātie uzņēmēji atzīst, ka sankcijas sāpīgi ietekmēs ne tikai Latvijas ražotājus, kas piegādā savas preces Baltkrievijas partneriem un arī tiem, kuri no šīs valsts importē preces, bet jo īpaši ietekmēs tranzītbiznesu. Pēc a/s Latvijas dzelzceļš datiem Baltkrievijas izcelsmes kravas 2011. gadā veidoja 21,3%, bet 2010. g. - 18,2% no kopējā pārvadāto kravu koapjoma. A/s Liepājas papīrs ES iniciētās sankcijas pret Baltkrieviju var ietekmēt ļoti negatīvi, atzīst a/s Liepājas papīrs un Baltkrievijas uzņēmuma NTS Poligrafija līdzīpašnieks Jānis Vilnītis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Liepājas papīrs paplašina uzņēmumu Baltkrievijā

Vēsma Lēvalde, 26.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Liepājas papīrs meitasuzņēmuma NTS Poligrafija izcilais starts Baltkrievijā rosinājis plānot Gomeļas uzņēmuma paplašināšanu.

Lai gan uzņēmums nostrādājis tikai trīs mēnešus, tā ražošanas jaudas jau augušas par 20%, bet peļņa ir aptuveni 10% no ražošanas apgrozījuma. Tas pārspēj prognozes, jo sākotnēji bija plānots, ka uzņēmums ar peļņu varētu strādāt tikai pēc gada, DB atzina a/s Liepājas papīrs finanšu direktors Normunds Jansons. Tāpēc akciju sabiedrība plāno vēl daļu ražošanas pārcelt uz Gomeļu, kā arī paaugstināt baltkrievu uzņēmuma darbinieku kvalifikāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kariņš: attiecībās ar Baltkrieviju jālieto gan «burkāns», gan «pātaga»

Jānis Rancāns, 15.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltkrievijā pozitīvas pārmaiņas iespējams panākt nevis samazinot, bet gan veicinot ekonomisko sadarbību ar šo valsti, uzskata Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš (Vienotība).

Parlamenta plenārsesijā Strasbūrā, debatējot par situāciju Balkrievijā, viņš aicināja nepieļaut Eiropas Savienības (ES) sankciju paplašināšanu ekonomikas virzienā, kas veicinās Baltkrievijas nonākšanu Krievijas ietekmē.

«Krievijā demokrātiskās izpausmes pēdējos gados ir samazinājušās. Ja mēs vēlamies Baltkrieviju pietuvināt Eiropai nevis Krievijai, mums ir jārīkojas ļoti uzmanīgi un gudri, lietojot gan «burkānu», gan «pātagu», uzrunājot Parlamenta deputātus, uzsvēra K. Kariņš.

K. Kariņš norādīja, ka caur ekonomisko sadarbību iespējams panākt to, ka daļa Baltkrievijas iedzīvotāju kļūst turīgāki. «Mēs redzam, ka gan Ziemeļāfrikā, gan Krievijā tieši vidusšķira ir tā, kas pieprasa demokrātiskas pārmaiņas. Tam jābūt mūsu «burkānam»,» sacīja Eiropas parlamenta deputāts. Savukārt kā «pātaga» būtu izmantojamas politiskās sankcijas, kas uztur prasību, lai valdība ievērotu cilvēktiesības, uzskata K. Kariņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Liepājas papīrs svinīgi atklāj rūpnīcu Baltkrievijā

Vēsma Lēvalde, 05.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gomeļas apgabalā 1.decembrī oficiāli atklāts a/s Liepājas papīrs un baltkrievu kopuzņēmumus NTS Poligrafija.

Uzņēmums gan strādā jau vairākus mēnešus un nesis arī nelielu peļņu. «Ar marķējumu Ražots Baltkrievijā paveras iespēja realizēt produkciju ne tikai Baltkrievijā, bet arī vienotās muitas ūnijas valstīs - Krievijā un Kazahstānā, kas ir 200 miljonu iedzīvotāju liels tirgus,» jau iepriekš DB norādīja a/s Liepājas papīrs prezidents Jānis Vilnītis. Standarta produkcijas iekārtas, ko tagad Baltkrievijā apkalpo 15 darbinieki, iepriekš Latvijā nesa zaudējumus. Nākamgad uz Gomeļu plānots pārvest arī iespiedformu ražošanas iekārtas. Baltkrievijā gūto peļņu uzņēmējs plāno ieguldīt augstākas sarežģītības iekārtās Latvijas uzņēmumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Grīnvalds: Ierēdniecība savas attieksmes dēļ rada nelabvēlīgu augsni biznesam

Zane Atlāce - Bistere, 07.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas konkurētspējas galvenais kavējošais apstāklis ir nodokļu politikas trūkums un augstie darba spēka nodokļi, ko nepieciešams mazināt, lai biznesa vide un valsts ekonomika kopumā attīstītos, secināts biznesa foruma diskusijā Izaicinājumi biznesa vidē, kas piektdien notika Tukumā.

Pasākumu rīkoja Latvijā lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Tukuma novada Dome sadarbībā ar banku Citadele un A/S Liepājas papīrs.

Domnīcas Certus valdes loceklis Juris Grīnvalds prezentācijā skaidroja, ka pašreiz jādomā par to, kā palielināt nodokļu ieņēmumus nevis tos ceļot, bet gan motivējot uzņēmējus maksāt nodokļus. Paneļdiskusijas dalībnieki pauda viedokli, ka vispirms nepieciešams mazināt birokrātijas slogu, kā arī skaidrot gan sabiedrībai, gan uzņēmējiem, kur tiek tērēta viņu samaksātā nodokļu nauda, jo citādi trūkst vēlmes «atbalstīt » valsts budžetu. Pašreiz izveidojusies situācija, kad ierēdniecība savas attieksmes dēļ rada nelabvēlīgu augsni biznesam, tāpēc, mainot pieeju, Latvija var panākt daudz lielāku ekonomikas izrāvienu nevis stagnēt, kā tas ir pašreiz.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Liepājā sašaurinās politiskais spektrs (galerijā - atskats uz vēlēšanu nakti)

Vēsma Lēvalde, 02.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunajā domē Liepājā būs pārstāvētas tikai trīs partijas – līdz šim valdošā Liepājas partija, Reformu partija un Saskaņas centrs, liecina provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Septiņas vietas domē būs Liepājas partijai, piecas – Reformu partijai, bet trīs – politisko partiju apvienībai Saskaņas centrs. Līdz šim domē bija pārstāvētas septiņas partijas vai vēlēšanu saraksti. Līdz ar to vietu domē saglabājuši astoņi deputāti – Gunārs Ansiņš, Helvijs Valcis, Silva Golde, Uldis Sesks, Valdis Skujiņš, Jānis Vilnītis, Naums Vorobeičiks un Romāns Miloslavskis, bet vietu domē zaudēs septiņi līdzšinējie deputāti – Guntars Krieviņš, Irēna Opšteine, Sergejs Dikterjovs, Ivars Ķervis, Ivars Kesenfelds, Stīns Lorenss un Elita Kosaka. Viņu vietā stāsies Māris Ceirulis, Vilnis Vitkovskis, Atis Deksnis, Ģirts Kronbergs, Laila Atiķe, Linda Matisone un Jurijs Hadarovičs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas SEZ valdē būs izmaiņas

Dienas Bizness, 11.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Plānots izmaiņas Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) valdē, liecina Liepājas domes lēmums.

Liepājas SEZ valdē AS Liepājas Papīrs valdes priekšsēdētāju Jāni Vilnīti nomainīs Liepājas SEZ SIA Terrabalt valdes loceklis Āris Ozoliņš.

Par izmaiņām Liepājas SEZ valdē vēl jālemj Ministru kabinetam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Liepājas uzņēmums gatavojas pamperu ražošanai «ar teju kosmiskām tehnoloģijām»

LETA, 16.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas higiēnas preču ražošanas uzņēmums iCotton plāno 2018.-2019.gadā sākt vienreizējo ekopamperu ražošanu no pilnīgi jauna veida uzsūcošā materiāla, kāds līdz šim Eiropā nav ticis izmantots, «ar teju kosmiskām tehnoloģijām, intervijā pavēstīja iCotton izpilddirektors Sergejs Binkovskis.

Patlaban uzņēmuma sortimentā ir vienreizējie palagi, bet drīzumā tiek plānots sākt bērnu vienreizējo pamperu ražošanu, izmantojot jaunas metodes un jaunu uzsūcošo materiālu, kāds šobrīd tiek izmantots vienīgi Japānā , bet nesen sāka ražot arī Ķīnā, skaidroja uzņēmējs.

«Tas ir pilnīgi jauns absorbents, kāda Eiropā pagaidām nav. Galvenās jebkura absorbenta konkurētspējai svarīgās īpašības - tam ir labi jāuzsūc, arī jāattur nepatīkamās smakas, kā arī tam ir jābūt labi pārstrādājamam pēc izlietošanas,» norādīja uzņēmuma pārstāvis.

«Jaunajam materiālam visas šīs īpašības ir augstā līmenī. Kas attiecas uz pārstrādi, tad pamperi ir biodegradējami. Tas ir, tie ir ekopamperi - tendence, kas gūst arvien lielāku popularitāti,»viņš piebilda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

Liepājas koģenerācijas stacijai iebetonē pamatus

Vēsma Lēvalde, 02.03.2012

SIA Liepājas enerģija valdes priekšsēdētājs Anatolijs Suškovs, Liepājas mērs Uldis Sesks, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts - kapsulas iebetonēšana jaunās biokoģenerācijas stacijas pamatos.

Foto: Vēsma Lēvalde, Dienas Mediji

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Cerams, ka Liepājai beidzot izdosies pavilkt uz leju tarifu statistikā,» Liepājas mēram Uldim Seskam pēc kapsulas iebetonēšanas biokoģenerācijas stacijas pamatos sacīja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, ar to norādīdams uz faktu, ka pašreiz Liepājā ir viens no augstākajiem siltumenerģijas tarifiem valstī.

Pretī viņš saņēma Liepājas mēra solījumu «tuvoties Rīgas tarifam».

Arī publiskajā uzrunā ministrs izteica cerību, ka Liepājas jaunā biokoģenerācijas stacija sildīs ne tikai liepājnieku mājokļus, bet, izmantojot vietējo kurināmo, arī Latvijas ekonomiku.

D. Pavļuts piektdien reģionālās vizītes laikā Liepājā piedalījās jaunās biokoģenerācijas stacijas pamatakmens ielikšanā. Ar šķeldu kurināmo staciju ekspluatācijā plānots nodot rudenī pirms jaunās apkures sezonas.

Projekta izmaksas ir aptuveni 7,4 miljoni latu, tai skaitā Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalsts ir 2,2 miljoni latu. Plānots, ka jaunā stacija ļaus samazināt siltumenerģijas tarifu par aptuveni 7%. Jaunā biokoģenerācijas stacija gadā saražos 60 tūkstošus megavatstundu (MWh) siltumenerģijas, kā arī 12 tūkstošus MWh elektroenerģijas.

Komentāri

Pievienot komentāru