Ražošana

Metālapstrādes a/s Kurzemes atslēga-1 savu ietekmi palielina vācieši

Vēsma Lēvalde, 06.09.2011

Jaunākais izdevums

Vācijas uzņēmums SCI AG ir ieguvis 7.52% no a/s Kurzemes atslēga-1 akciju kapitāla, liecina akciju sabiedrības paziņojums Nasdaq OMX biržā.

DB rakstīja, ka a/s Kurzemes atslēga- 1 cer pēc divu gadu zaudējumiem šogad atgriezties pie peļņas. Uzņēmums vēlas arī mainīt ārvalstu un vietējā tirgus noieta proporciju par labu eksportam, kā arī palielināt pakalpojumu sadaļu saimnieciskajā darbībā un panākt lielāku iekārtu noslogojumu, kāpinot ražošanas apjomu. Ap 89% - 90% no Kurzemes atslēga-1 ražojumiem ir atslēgas. Top arī dažādi metāla kalumi, mēbeļu furnitūra - viens no pasūtītājiem ir starptautiskais mēbeļu koncerns IKEA.

Uzņēmums sniedz pakalpojumus citiem metālražotājiem, kam nav savas krāsošanas, cinkošanas vai hromēšanas līnijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Kurzemes atslēga 1 izsniegusi galvojumu Aizputes atslēgas kredītlīnijai

Žanete Hāka, 03.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar galvojuma izsniegšanu SIA Aizputes atslēgas kredītlīnijai, AS Kurzemes atslēga 1 reģistrēta hipotēka (ķīlas tiesības) 106,6 tūkstošu latu vērtībā par labu AS DNB bankai.

Kā liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga, par komercķīlas priekšmetu kalpo nekustamais īpašums. Ķīlu paredzēts dzēst gada laikā.

SIA Aizputes atslēgas realizē Lauku atbalsta dienesta projektu Štanču un presformu ražotnes izveide un iegādājas augstas precizitātes CNC darbgaldu Fanuc Robodrill. Projekta mērķis ir ražot štances un presformas AS Kurzemes atslēga 1. Iesaistoties šādā projektā, AS Kurzemes atslēga 1 varēs operatīvāk un ātrāk reaģēt uz konjuktūras maiņām un saņemt nepieciešamo aprīkojumu jaunu izstrādājumu ražošanai, skaidro uzņēmuma pārstāvji.

Db.lv jau rakstīja, ka Vācijas kompānija SCI AG palielinājusi sev piederošo Kurzemes atslēga-1 akciju īpatsvaru līdz 20%. Tādējādi tagad kompānijai pieder 183,67 tūkstoši Kurzemes atslēga-1 akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Vācijas uzņēmums SCI AG pārdevis savas Kurzemes atslēga 1 akcijas

Žanete Hāka, 11.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas kompānija SCI AG pārdevusi sev piederošās uzņēmuma Kurzemes atslēga 1 akcijas, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Uzņēmumam piederēja 21,4% vērtspapīru. Atsevišķā paziņojumā biržā tiek ziņots, ka 32,38% AS Kurzemes atslēga 1 akciju ieguvis Vācijas pilsonis Olivers Viederholds.

Informācija biržā liecina, ka lielākais AS Kurzemes atslēga 1 akcionārs ir AS Kurzemes atslēga, kurai pieder 48,36% akciju.

Kurzemes atslēga 1 akcijas tiek kotētas Baltijas Otrajā sarakstā. Kopš gada sākuma AS Kurzemes atslēga 1 akcijas cena ir pieaugusi par 37,47% un patlaban viens vērtspapīrs maksā 0,89 eiro. Šajā gadā ar akcijām notikuši 7 tūkstoši darījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Metālapstrādes uzņēmuma "Kurzemes atslēga 1" akcionāru ārkārtas sapulcē piektdien nolemts izbeigt uzņēmuma darbību, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Akcionāri nolēma, ka uzņēmuma likvidāciju veic valdes priekšsēdētājs Pēteris Frīdenbergs.

Uzņēmuma kreditoru prasījumu pieteikšanās termiņš ir 2021.gada 30.aprīlis.

Ņemot vērā likvidācijas procesa sākšanu, akcionāri nolēma atcelt no padomes tās locekļus Irēnu Burvi, Ilgvaru Jurjāni, Daigu Lankovsku, Rolandu Līvmani un Guntaru Stekjāni.

Akcionāri arī nolēma pilnvarot advokātu biroju "Cobalt", zvērinātu advokāti Mariju Berdovu un juristu Vadimu Zviceviču, katru atsevišķi, kārtot visus jautājumus, kas saistīti ar sapulcē pieņemto lēmumu reģistrāciju Uzņēmumu reģistra Komercreģistrā

Uzņēmums ražo atslēgu un būvapkalumu izstrādājumus, mēbeļu furnitūru, metāla kalumus, būvkonstrukcijas, tehnoloģisko aprīkojumu, sniedz cinkošanas pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Vācijas kompānija palielina savu ietekmi Kurzemes atslēga-1

Žanete Hāka, 03.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas kompānija SCI AG palielinājusi sev piederošo Kurzemes atslēga-1 akciju īpatsvaru līdz 15,09%, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

SCI AG īpašumā tagad ir 138,5 tūkstoši uzņēmuma akciju. Kā liecina informācija biržā, pērnā gada oktobra beigās SCI AG bija otrs lielākais Kurzemes atslēga-1 akcionārs, kuram piederēja 13,4% akciju. Lielākais akcionārs ir AS Kurzemes atslēga, kuram pieder 48,36% akciju.

Kurzemes atslēga-1 neto apgrozījums šā gada pirmajā ceturksnī bija 366 tūkstoši latu, kas, salīdzinot ar pagājušā gada pirmo ceturksni, ir par 9,5% vairāk. Uzņēmums gada sākumā strādājis ar zaudējumiem 13 tūkstošu latu apmērā.

Viena Kurzemes atslēga-1 akcija biržā maksā 0,335 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Vācu kompānija audzē ietekmi Kurzemes atslēga-1

Žanete Hāka, 27.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas kompānija SCI AG palielinājusi sev piederošo Kurzemes atslēga-1 akciju īpatsvaru līdz 20%, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Tādējādi tagad kompānijai pieder 183,67 tūkstoši Kurzemes atslēga-1 akciju.

Kā liecina informācija biržā, kompānijas lielākais akcionārs ir AS Kurzemes atslēga, kam pieder 48,36% uzņēmuma akciju. Savukārt 9,5% akciju pieder Rolandam Līvmanim.

Patlaban Kurzemes atslēga-1 akcija biržā maksā 0,5 latus.

Db.lv jau rakstīja, ka februāra beigās Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēmusi izteikt brīdinājumu SCI AG par Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumu. FKTK rīcībā nonākusi informācija, ka kompānijas AG SCI nozīmīgas līdzdalības apmērs AS Kurzemes atslēga 1 pamatkapitālā ir sasniedzis 15%, kad, saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likumu, akcionāram ir pienākums sniegt paziņojumu par nozīmīgas līdzdalības iegūšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Kurzemes atslēga 1 akcionārs saņem FKTK brīdinājumu

Žanete Hāka, 28.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēmusi izteikt brīdinājumu Vācijā reģistrētājai kompānijai SCI AG par Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumu, liecina FKTK paziņojums.

FKTK rīcībā nonākusi informācija, ka kompānijas AG SCI nozīmīgas līdzdalības apmērs AS Kurzemes atslēga 1' pamatkapitālā ir sasniedzis 15%, kad, saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likumu, akcionāram ir pienākums sniegt paziņojumu par nozīmīgas līdzdalības iegūšanu.

Ņemot vērā, ka par notikušajām izmaiņām nozīmīgas līdzdalības apjomā akcionārs ir paziņojis ar kavēšanos, to izdarot tikai pēc FKTK rakstiskā atgādinājuma, FKTK padome pieņēma lēmumu izteikt kompānijai brīdinājumu par Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumu.

Kā liecina informācija NASDAQ OMX Riga, lielākais Kurzemes atslēga 1 akcionārs ir AS Kurzemes atslēga, kurai pieder 48,36% uzņēmuma akciju, savukārt kompānijai SCI AG pieder 18,46% Kurzemes atslēga 1 akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rublis spiež domāt par darba ražību

Vēsma Lēvalde, 21.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NVS tirgus krīze rosina a/s Kurzemes atslēga 1 plānot investīcijas ražošanas efektivitātē, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Metāla furnitūras rūpnīcas Kurzemes atslēga 1 (KA 1) akcionāri šogad dividendes no 2014. gada peļņas neplāno maksāt, bet atstāt peļņu nesadalītu, liecina biržai Nasdaq Riga iesniegtie akcionāru sapulces lēmumu projekti. «Mums jādomā, kā uzlabot darba ražību, efektivitāti,» iespējamo peļņas izlietojumu komentē a/s Kurzemes atslēga 1 valdes priekšsēdētājs Pēteris Frīdenbergs.

Lai gan pērn, pretēji 2013. gadam, Kurzemes atslēga 1 strādāja ar peļņu, apgrozījums ir bijis par 28,7 tūkst. (1,4%) mazāks. Par 0,3% samazinājies arī eksporta apjoms. Galvenie uzņēmuma eksporta tirgi ir Lietuva, Uzbekistāna un Beliza. Līdz ar Krievijas rubļa kursa straujo samazināšanos krities pieprasījums NVS, skaidro P. Frīdenbergs. Pērn uzņēmums pievērsies jauna veida produkcijas izgatavošanai – atslēgas metāla durvīm. «Tas bija Uzbekistānas pasūtījums, ar ko saistījām lielas cerības. Diemžēl rublis parāva līdzi arī uzbeku summu,» stāsta valdes priekšsēdētājs. Pagaidām nav skaidrs, vai piepildīsies cerības uz ilgtermiņa sadarbību ar uzbekiem, taču situācija ir nedaudz uzlabojusies, jo rubļa kurss ir stabilizējies, lēš uzņēmējs. Tiesa, NVS tirgū tagad nākas konkurēt ar Krievijas ražotājiem, kas sākuši piedāvāt līdzīgu produkciju. Jau vairākus gadus uzņēmuma vadība pūlas mainīt tirgus sadali par labu eksportam, tomēr līdz šim tas nav izdevies, atzīst P. Frīdenbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Kurzemes Atslēga 1 zaudējumi 12 tūkstošu latu apmērā

Jānis Šķupelis, 31.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Kurzemes Atslēga 1 šā gada pirmajā ceturksnī strādājusi ar 11,9 tūkst. latu lieliem zaudējumiem, liecina uzņēmuma finanšu atskaite NASDAQ OMX Riga biržā.

Jāpiebilst, ka šie zaudējumi ir par 9% mazāki nekā attiecīgajā periodā pērn.

Neiepriecina arī uzņēmuma apgrozījuma dinamika – tas šā gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn sarucis par 10,1% līdz 329,3 tūkst Ls.

«Eksports 2013.gada trīs mēnešos pieaudzis par 5,6%,diemžēl kritusies realizācija Latvijas tirgū. Valde uzskata, ka rentablas darbības nodrošināšanai turpmāk stingri jākontrolē izmaksu līmenis un jāpanāk izmaksu samazināšana, kā arī jāmeklē jauni noieta tirgi,» teikts uzņēmuma valdes paziņojumā biržai.

Uzņēmums informē, 52,5% no saražotās Kurzemes Atslēga 1 produkcijas tiekot realizēts ārzemēs. Savukārt vidējais uzņēmumā strādājošo skaits 1.ceturksnī bijis 104 cilvēki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Nasdaq apvieno centrālos vērtspapīru depozitārijus Baltijā

Žanete Hāka, 18.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nasdaq šodien paziņoja par Latvijas, Igaunijas un Lietuvas centrālo vērtspapīru depozitāriju pārrobežu apvienošanos, kļūstot par vienu licencētu centrālo vērtspapīru depozitāriju Nasdaq CSD Societas Europaea (Nasdaq CSD). informē biržas pārstāvji.

Apvienotais Nasdaq CSD ir pirmais centrālais vērtspapīru depozitārijs Eiropā, kas ir ieguvis licenci atbilstoši Centrālo vērtspapīru depozitāriju regulai (CSDR). Šī ir pirmā reize, kad Eiropas līmenī ir ieviests tiesiskais regulējums centrālajiem vērtspapīru depozitārijiem, kas nosaka vienotus principus atļaujas saņemšanai, pakalpojumu sniegšanai un centrālo vērtspapīru depozitāriju uzraudzībai. Pēc pārrobežu apvienošanās no šodienas Nasdaq CSD pievienojās Eiropas TAREGT2 vērtspapīriem (T2S) norēķinu platformai, kas ir nozīmīgs Eiropas Centrālās bankas finanšu tirgus infrastruktūras projekts. T2S platforma ļauj integrētā vidē nodrošināt efektīvus un standartizētus vērtspapīru un naudas pārrobežu norēķinu pakalpojumus Eiropas centrālajiem vērtspapīru depozitārijiem un to klientiem. Nasdaq CSD galvenais birojs atrodas Latvijā ar filiālēm Igaunijā un Lietuvā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nasdaq biržai jauna vadība Baltijā un Ziemeļvalstīs fiksētā ienākuma vērtspapīru tirgus un pēc-tirdzniecības (Post-trade jeb vērtspapīru uzskaites, norēķinu, klīringa un citi pakalpojumi) jomā, informē biržas pārstāvji.

Arminta Saladžienė (Arminta Saladžiene), līdzšinējā Nasdaq Baltijas tirgus vadītāja, pārņems Nasdaq vērtspapīru pakalpojumu vadību (Nasdaq Securities Services). Savā jaunajā amatā viņa uzraudzīs regulētos tirgus, nodrošinot vērtspapīru pēc-tirdzniecības pakalpojumus klientiem Ziemeļvalstīs un Baltijā, kā arī biržas pakalpojumus klientiem Islandē un Baltijā. Tāpat Arminta tiek virzīta regulētās finanšu iestādes Zviedrijā Broker Services AB padomes priekšsēdētājas amatam, un vienlaikus Arminta turpinās vadīt Baltijas biržu un centrālo vērtspapīru depozitāriju padomes (sagaidāms regulatora lēmums).

«Pēc-tirdzniecības jeb vērtspapīru uzskaites un norēķinu joma Eiropā pašlaik piedzīvo būtiskas pārmaiņas. To veicina gan izmaiņas uzraudzības jomā, gan tehnoloģiju attīstība. Esmu priecīga par šo iespēju strādāt pie stratēģiskām iniciatīvām, attīstot Nasdaq Vērtspapīru norēķinu biznesa virzienu,» komentē Arminta Saladžiene. «Esmu vadījusi Nasdaq Baltijas tirgu pēdējos piecus gadus, un mans darbs ietvēra arī Nasdaq tehnoloģiju un uzņēmējdarbības atbalsta kompetenču centra vadību Viļņā. Esmu gatava turpināt strādāt kopā ar mūsu talantīgo komandu, lai vēl vairāk stiprinātu vērtspapīru norēķinu un biržas pakalpojumu piedāvājumu mūsu klientiem Ziemeļvalstīs un Baltijā.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2011.gada 9 mēnešos metāla furnitūras ražotājas a/s Kurzemes atslēga 1 realizācijas apjoms pieaudzis par 31% pret attiecīgo periodu pērn un sasniedzis 1.2 milj. latu.

Uzņēmumam audzis arī durvju slēdzeņu eksports uz Uzbekiju un Lietuvu, liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Rīgas biržā. Kopumā tiek eksportēts 44% no pamatprodukcijas. Uzņēmuma valde uzskata, ka attīstītībai nepieciešama peļņa ap 100 tūkst. latu gadā, tāpēc tuvākajos gados jāpanāk realizācijas apjoma pieaugums līdz 2 - 3 milj. latu. DB rakstīja, ka a/s Kurzemes atslēga- 1 cer pēc divu gadu zaudējumiem šogad atgriezties pie peļņas. Uzņēmums vēlas arī mainīt ārvalstu un vietējā tirgus noieta proporciju par labu eksportam, kā arī palielināt pakalpojumu sadaļu saimnieciskajā darbībā un panākt lielāku iekārtu noslogojumu, kāpinot ražošanas apjomu. Ap 89% - 90% no Kurzemes atslēga-1 ražojumiem ir atslēgas. Top arī dažādi metāla kalumi, mēbeļu furnitūra - viens no pasūtītājiem ir starptautiskais mēbeļu koncerns IKEA. Uzņēmumam ir Latvijas un Vācijas akcionāri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Nasdaq" konsolidēs savus centrālo vērtspapīru depozitārijus Eiropā ar galveno mītni Latvijā, liecina pieejamā informācija. Proti, "Nasdaq" šodien paziņoja par "Nasdaq CSD Iceland" apvienošanos ar "Nasdaq CSD SE". Apvienotā uzņēmuma "Nasdaq CSD SE" galvenais birojs atradīšoties Latvijā, bet filiāles - Igaunijā, Lietuvā un Islandē.

Tādējādi "Nasdaq CSD" uzturēs četras vērtspapīru norēķinu sistēmas: Latvijas, Igaunijas, Islandes un Lietuvas. Katra no tām darbosies zem savas nacionālās jurisdikcijas. "Nasdaq CSD" ar operācijām saistītie procesi būs centralizēti, savukārt klientu apkalpošana tiks nodrošināta visās četrās valstīs tāpat kā līdz šim.

Pēc apvienošanās Islandes filiālei būšot iespējas izmantot "Nasdaq CSD" vērtspapīru norēķinu platformu un tiešās saiknes ar citiem vērtspapīru depozitārijiem Eiropā. Vērtspapīru norēķinu platformas ieviešanu Islandes tirgos pilnībā paredzēts veikt š.g. 15. jūnijā. Tāpat "Nasdaq CSD" ir piešķirtas pilnvaras sniegt pakalpojumus Islandes vērtspapīru tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Apbalvo labākos Baltijas biržu uzņēmumus

Žanete Hāka, 22.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien sumināti Nasdaq Baltic biržās kotētie uzņēmumi par labākajām investoru attiecībām 2014.gadā.

Apbalvošanas ceremonija notika jau devīto gadu pēc kārtas un norisinājās vienlaicīgi Rīgā, Viļņā un Tallinā ar video tilta starpniecību.

Igaunijas ūdensapgādes uzņēmums Tallinna Vesi atzīts par uzvarētāju galvenajā nominācijā Labākās investoru attiecības Baltijas valstīs jau otro gadu pēc kārtas.

Lietuvas valsts uzņēmums Klaipėdos nafta ieguva 1.vietu nominācijā Lielākais progress gada laikā un saņēma Nasdaq grupas valdes priekšsēdētāja Boba Greifelda uzaicinājumu svinīgi iezvanīt tirdzniecības sesijas atvēršanas zvanu Nasdaq MarketSite studijā - Ņujorkas Taimskvērā.

«Lai uzņēmums mūsdienās būtu ienesīgs, ar investoru un finansējuma piesaisti izaugsmei vien nepietiek – arvien robustākais finanšu tirgus regulējums diktē nepieciešamību parādīt godīgu, atklātu un pastāvīgu dialogu ar investoriem un saprātīgu korporatīvās pārvaldības praksi,» sacīja Arminta Saladžienė, Nasdaq Baltic vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nasdaq (NASDAQ: NDAQ) šodien paziņoja balvas «Nasdaq Baltic Awards 2019» uzvarētājus, godinot labākos Nasdaq Baltijas biržu uzņēmumus atklātības, labas pārvaldības un investoru attiecību izcilības jomā, izceļot aktīvāko un nozīmīgāko biržas biedru sniegumu.

Pirmo reizi tika atzīmēti arī spilgtākie notikumi kapitāla tirgū Baltijā un citu tirgus dalībnieku devums Baltijas kapitāla tirgus ilgtspējīgā attīstībā.

Balvas sešās nominācijās un viena speciālbalva tika piešķirtas Baltijas biržu un Nasdaq CSD organizētajā tiešraides ceremonijā vienlaikus Tallinā, Rīgā un Viļņā. Atzīmējot īpašo notikumu, Nasdaq prezidente Adena Friedmana uzaicināja Nasdaq Baltijas biržās kotētos uzņēmumus LHV Group, MADARA Cosmetics un Lietuvos Energija vienlaikus svinīgi iezvanīt tirdzniecības sesijas zvanu Nasdaq MarketSite, Ņujorkas Taimskvērā, ASV.

«Patiess prieks sveikt divgades Nasdaq Baltic Awards pirmos laureātus. Uzvarētāji ar savu spožo sniegumu labas pārvaldības, atklātības un investoru attiecību jomās kombinācijā ar akciju cenas pieaugumu biržā, ir uzstādījuši augstu latiņu visiem regulētā un alternatīvā First North tirgus emitentiem, kas savukārt iedvesmo un vairo investoru uzticību ilgtspējīgiem ieguldījumiem un ekonomiskajai izaugsmei kopumā,» gandarījumu pauda Indars Aščuks, Nasdaq Baltijas tirgu vadītājs. «Mēs vēlamies pateikties visiem kapitāla tirgus ekosistēmas dalībniekiem, sabiedrotajiem un partneriem par lielo ieguldījumu investīciju kultūras veicināšanā Baltijā, padarot reģionu pievilcīgāku investīciju piesaistei.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Nasdaq Baltijas biržas ievieš Ārvalstu akciju tirdzniecības sarakstu

Db.lv, 06.12.2021

"Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja un "Nasdaq" Baltijas tirgus vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Nasdaq" Baltijas biržas ievieš jaunu pakalpojumu - "First North" Ārvalstu akciju tirdzniecības sarakstu, teikts biržas paziņojumā.

Jaunais pakalpojums ļauj investoriem tirgot akcijas, kas kotētas citos Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) regulētos tirgos vai tiek tirgotas daudzpusējās tirdzniecības sistēmās.

"Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja un "Nasdaq" Baltijas tirgus vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne skaidro, ka jaunais pakalpojums ievērojami paplašinās akciju tirdzniecības un investīciju iespējas Baltijas reģionā.

Sākot ar pirmdienu, 6.decembri, divu Polijas tirgū kotēto uzņēmumu - "City Service" un "AB Inter RAO Lietuva" - akciju tirdzniecība tiks sākta "First North" Ārvalstu akciju tirdzniecības sarakstā.

"First North" Ārvalstu akciju tirdzniecības saraksts ir daudzpusēja tirdzniecības sistēma bez regulēta tirgus statusa, kurā birža nodrošina akciju tirdzniecību. Tirdzniecības sākšana "First North" Ārvalstu akciju tirdzniecības sarakstā nav uzskatāma par akciju kotāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālais tehnoloģiju uzņēmums, kas apkalpo kapitāla tirgus un citas nozares, Nasdaq paziņo par Lienes Dubavas iecelšanu Nasdaq RIGA valdes priekšsēdētājas amatā. Liene Dubava aizstāj Daigu Auziņu-Melalksni, kura turpinās karjeru ārpus Nasdaq kā padomes locekle.

Daiga Auziņa-Melalksne, kura šobrīd ir Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja, paziņoja par savu nodomu atstāt Nasdaq septembra beigās, lai turpinātu padomes locekļa karjeru. Daiga vada Nasdaq Riga kopš 2005. gada un Baltijas biržas kopš 2012. gada. Daiga ir vadījusi Tallinas, Rīgas un Viļņas biržu integrāciju kopējā Nasdaq Baltija tirgū un aktīvi popularizējusi priekšrocības, ko sniedz attīstīts kapitāla tirgus Latvijā un Baltijā. Daiga ir piedalījusies Eiropas Komisijas Augsta līmeņa forumā par kapitāla tirgu savienību, sniedzot ieguldījumu ES Kapitāla tirgu savienības rīcības plāna izstrādē.

Savu karjeru Nasdaq Riga Liene aizsāka 2003. gadā kā Emitentu attiecību speciāliste. 2006. gadā viņa pārņēma Tirdzniecības vadītājas pienākumus un 2007. gadā pievienojās Nasdaq Riga valdei. Kopš 2012. gada Liene Dubava ir atbildīga par Nasdaq Baltija biržā kotētajiem uzņēmumiem. Liene ir devusi lielu ieguldījumu Latvijas un Baltijas vērtspapīru tirgus attīstībā, viņa ir bijusi atbildīga par korporatīvās pārvaldības un investoru attiecību uzlabošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

NASDAQ OMX Riga pārdēvē par Nasdaq Riga

Žanete Hāka, 01.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar oktobri NASDAQ OMX Group pāriet uz jaunu zīmolu Nasdaq, informē biržas pārstāvji.

Zīmola maiņa tiek veikta ar mērķi precīzāk atspoguļot Nasdaq grupas globālo stratēģiju. Līdz ar to arī Baltijas biržas turpmāk izmantos jauno zīmolu Nasdaq Riga, Nasdaq Tallinn un Nasdaq Vilnius.

Pēc zīmola maiņas Nasdaq grupas meitassabiedrību juridiskie nosaukumi netiks mainīti. Tas nozīmē, ka attiecīgais juridiskais nosaukums Latvijā, Igaunijā un Lietuvā vēl aizvien būs NASDAQ OMX Riga, AS, NASDAQ OMX Tallinn AS un AB NASDAQ OMX Vilnius. Tāpat indeksu un tirgus datu produktu nosaukumos joprojām tiks izmantota arī OMX nosaukuma daļa.

Šobrīd Nasdaq grupa darbojas sešos kontinentos, nodrošinot tehnoloģijas vairāk nekā 80 biržās 50 valstīs, piedāvājot globālajiem klientiem plašu produktu un pakalpojumu klāstu. Nasdaq ir attīstījies par diversificētu globālu koncernu ar nozīmīgu klātbūtni vietējos tirgos, pozicionējoties četros darbības virzienos – Tech, Trade, Intel un List, kas attiecīgi apzīmē tehnoloģijas, vērtspapīru tirdzniecību, tirgus informāciju un emitentu pakalpojumus. Nasdaq grupas biržās kotējas vairāk nekā 3400 kompānijas, kuru kopējā tirgus kapitalizācija pārsniedz 8.5 triljonus ASV dolāru. Vairāk nekā 10 tūkstoši korporatīvo klientu izmanto Nasdaq risinājumus un konsultāciju pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kurzemes atslēgu 1 vadīs Agris Kārkliņš

Žanete Hāka, 03.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Kurzemes atslēga 1 mainīts valdes sastāvs, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Kompānija saņēmusi valdes priekšsēdētāja Pētera Frīdenberga iesniegumu par amata atstāšanu.

AS Kurzemes atslēga 1 valdes priekšsēdētāja amatā ievēlēts SIA Auto Cardan valdes loceklis Agris Kārkliņš, bet valdes locekles amatā – SIA Auto Cardan ekonomiste Ieva Niedoliņa. Darbu valdē turpina valdes loceklis Aldis Ozols.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

NASDAQ OMX Riga padomē veiktas izmaiņas

Gunta Kursiša, 20.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notikušas izmaiņas vērtspapīru biržas a/s NASDAQ OMX Riga padomē – tā padomes priekšsēdētāja amata pienākumus beidzis pildīt Somijas pilsonis Henriks Elfvings, liecina informācija laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Ieraksts par izmaiņām amatpersonu sastāvā veikts šā gada 17. janvārī.

Biržas padomē turpina darboties Swedbank Markets administratīvais vadītājs Latvijā Renārs Lūsis, SEB bankas Finanšu tirgus pārvaldes vadītājs Jānis Doniņš, Katarīna Hovimaira un padomes priekšsēdētāja vietnieks Teuvo Rossi.

NASDAQ OMX Riga valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pilda Daiga Auziņa-Melalksne, biržas valdē darbojas arī Liene Dubava un Indars Aščuks.

NASDAQ OMX Riga lielākais īpašnieks ir NASDAQ OMX grupā ietilpstošais Somijas NASDAQ OMX Nordic Oy, kam pieder 92,98% akciju.7,02% akciju pieder a/s Rietumu banka. Biržai NASDAQ OMX Riga pieder 100% Latvijas Centrālā depozitārija akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Ieviešot tiešo saikni starp Nasdaq CSD un Clearstream, padara vienkāršāku piekļuvi Baltijas biržām

Žanete Hāka, 02.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2. decembra ir nodibinātas korespondējošās attiecības starp Nasdaq CSD un Vācijas centrālo vērtspapīru depozitāriju (CSD) Clearstream Banking AG.

Abu depozitāriju tiešā sadarbība atvieglos pārrobežu norēķinus Eiropas vienotajā vērtspapīru norēķinu platformā TARGET2-Vērtspapīriem (T2S), nodrošinot ārvalstu investoriem vienkāršāku un efektīvāku piekļuvi Baltijas vērtspapīru tirgum.

Clearstream klientiem tiks nodrošināts vienots piekļuves punkts vērtspapīriem, kas emitēti Nasdaq CSD, darbojoties no savas mītnes valsts. Tas sekmēs ieguldījumus Baltijas vērtspapīru tirgū un to likviditāti, un ļaus norēķināties par Baltijas vērtspapīriem centrālajā bankā, kā arī sniegs jaunus tehniskās piekļuves risinājumus ar saskaņotiem standartiem.

“Tiešās korespondējošās attiecības starp abiem depozitārijiem ir nozīmīgs pienesums vienkāršākai piekļuvei pārrobežu vērtspapīru darījumu norēķiniem Baltijā, reaģējot uz klientu pieprasījumu augošajā tirgū. Starptautiskajiem investoriem tas paver plašu logu uz kapitāla tirgu Baltijā, veicinot investīcijas reģionā,” saka Indars Aščuks, Nasdaq CSD valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ievietot sludinājumu internetā, lai pārdotu vai izīrētu nekustamo īpašumu, šodien māk teju katrs. Jautājums: vai šādi iespējams gūt maksimālo ienākumus no pārdošanas un izīrēšanas? Vai populārākie sludinājumu portāli ļauj spriest par nekustamā īpašuma tirgus patieso piedāvājumu, cenām un apjomu? Atbilde uz abiem jautājumiem lielākoties ir – nē.

SIA “PILAT REAL ESTATE” izveidotājs un valdes priekšsēdētājs Miks Jaunzems norāda, ka publiskajos sludinājumu portālos redzamais ir tikai daļa no īstā piedāvājuma un pieprasījuma, un visbiežāk patiesās nekustamo īpašumu pērles un izdevīgākie pārdošanas darījumi jāmeklē datu bāzēs, kas publiski nav pieejamas un ko izmanto nekustamo īpašumu aģentūras līdztekus to publiski redzamajiem piedāvājumiem.

Uzņēmums jau astoņus gadus aktīvi darbojas nekustamo īpašumu tirgū, piedāvājot pilnu pakalpojumu klāstu darījumos ar nekustamiem īpašumiem gan Liepājā un Kurzemes reģionā, gan Rīgā un tās apkaimē. “Esam lielākā nekustamo īpašumu aģentūra Liepājā gan pēc aģentu, gan objektu skaita, pakalpojumu klāsta un tirdzniecības teritorijas lieluma.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Cobalt kļūst par Nasdaq First North sertificēto konsultantu

Db.lv, 23.02.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2022. gada 23. februāra zvērinātu advokātu birojs Cobalt kļuvis par sertificēto konsultantu Nasdaq First North tirgū Latvijā.

Sertificētā konsultanta statusa iegūšana ļauj Cobalt konsultēt uzņēmumus ar ambīcijām ienākt First North tirgū Latvijā. Sertificētā konsultanta uzdevums ir sniegt atbalstu uzņēmumam sagatavošanās procesā, kā arī sniegt nepieciešamo atbalstu un konsultācijas pēc iekļaušanas First North tirgū.

“Kapitāla piesaistes pievilcība caur biržu uzņēmēju redzējumā būtiski pieaug, un tas nozīmē, ka profesionāla padomdevēja atbalsts uzņēmumiem IPO ceļā uz biržu būs nozīmīgs veiksmes faktors,” uzsvēra Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne. “Sveicam Cobalt ar pievienošanos Nasdaq First North sertificēto konsultantu saimei, un novēlam panākumus, sniedzot atbalstu Latvijas avangarda uzņēmumiem izaugsmes kapitāla piesaistīšanā.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Nasdaq Riga biržas attīstība 20 gadu laikā

Žanete Hāka, 03.09.2015

1993.gada 12.jūlijs

Rīgas Fondu biržas dibināšanas diena. Dibināšanā piedalās četras Latvijas komercbankas - Latvijas Depozītu banka, Zemes banka, Vācijas- Latvijas banka un Centra banka. Pirmais biržas prezidents bija Kārlis Cerbulis.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājuši 20 gadi, kopš dibināta Rīgas birža, un tās nosaukums patlaban ir Nasdaq Riga.

Patlaban vērtspapīru birža Nasdaq Riga ir vienīgais licencētais regulētā vērtspapīru tirgus organizētājs Latvijā un tās galvenais uzdevums ir nodrošināt vērtspapīru tirdzniecību, kā arī gādāt, lai tirgus būtu caurspīdīgs.

Birža saved kopā ieguldītājus, kuriem ir brīvi līdzekļi, uzņēmumus, kuri vēlas piesaistīt papildus kapitālu un biržas biedrus - bankas un brokeru sabiedrības, kuri darbojas kā starpnieki ieguldītāju vārdā un izpilda vērtspapīru rīkojumus, izmantojot elektronisku tirdzniecības sistēmu.

Biržā Nasdaq Riga kotētos vērtspapīrus var pirkt vai pārdot tikai ar Nasdaq Riga biedru - licencētu banku vai brokeru sabiedrību - starpniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS «Nasdaq Riga» biržas valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne pārapstiprināta savā līdzšinējā amatā, savukārt līdzšinējais AS «Nasdaq Riga» valdes loceklis Indars Aščuks neturpinās ieņemt amatu, kurā darbojies kopš 2004.gada, liecina Nasdaq informācija.

Biržas valdes locekle Liene Dubava atkārtoti apstiprināta savā līdzšinējā amatā. Daiga Auziņa-Melalksne ieņem biržas valdes priekšsēdētājas amatu kopš 2005.gada, pirms tam viņa bija arī valdes locekle, bet Liene Dubava ir valdes locekle kopš 2007.gada.

I. Aščuks gan joprojām ir SE «Nasdaq CSD», reģionālā centrālā vērtspapīru depozitārija Baltijā, valdes priekšsēdētājs.

AS «Nasdaq Riga» ir vienīgais licencētais regulētā vērtspapīru tirgus organizētājs Latvijā. Tā nodrošina vērtspapīru tirdzniecību, kā arī gādā, lai tirgus būtu atklāts un caurspīdīgs, lai visiem ieguldītājiem tirgus informācija būtu vienādi pieejama.

AS «Nasdaq Riga» dibināta 1993.gadā kā AS «Rīgas Fondu Birža». Tās pamatkapitāls ir 1 013 745 eiro un lielākais akcionārs ar 92.98% akciju ir «Nasdaq» grupā ietilpstošais uzņēmums «Nasdaq Nordic", bet 7,02% akciju pieder AS «Rietumu Banka».

Komentāri

Pievienot komentāru