Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Metrobusu līnijas Dzelzavas ielas posmā no Jorģa Zemitāna tilta līdz Juglas ielai būvprojekta izstrādi veiks piegādātāju apvienība SIA "Vertex projekti" un SIA "BRD projekts", informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Projektēšana jāveic 15 mēnešu laikā no līguma parakstīšanas. Būvprojekta izmaksas plānotas 2 755 062 eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

Projekts ir daļa no Eiropas Atveseļošanās un noturības mehānisma plānā iekļautās Rīgas metropoles transporta sistēmas zaļināšanas reformas aktivitātēm, kas īstenojama līdz 2026.gada otrajam ceturksnim.

Īstenojot projektu, galvenais rīdzinieku ieguvums būs ātrs un no autosatiksmes neatkarīgs sabiedriskais transports vienā no pilsētas lielākajām artērijām - Dzelzavas ielā, veidojot nodalītu infrastruktūru ap sešu kilometru garā posmā starp Zemitāna tiltu un līnijas galapunktu Juglas ielā pie tirdzniecības centriem "Ikea" un "Sāga".

Pa nodalīto brauktuvi, piešķirot luksoforu prioritāti, plānots organizēt visu sabiedrisko transportu Dzelzavas ielā, bet uz jauno galapunktu Juglas ielā plānots pagarināts 23. trolejbusa maršruts no Centrālās stacijas.

Projekts uzlabos sabiedrisko transportu Purvciemā - apkaimē ar lielāko iedzīvotāju skaitu Rīgā - un nodrošinās jaunu savienojumu uz strauji augošo Dreiliņu apkaimi. Savukārt Zemitānu stacijā iecerēts, ka pasažieri varēs arī ērti pārsēsties uz jaunajiem, bieži kursējošajiem elektrovilcieniem un īsā laikā nokļūt Pārdaugavā, tostarp pat Bolderājā.

Vienlaicīgi projekta gaitā tiks izbūvēts neizbūvētais Dzelzavas ielas posms. Ielas garumā tiks sakārtotas ietves un krustojumi, pieturvietu labiekārtojums, izbūvēti kvalitatīvi veloceļi un jaunas gājēju pārejas. Paredzēta iespēja perspektīvā pielāgot izbūvēto infrastruktūru tramvaja satiksmei.

Plānojot jauno "metrobusa" līniju, liela uzmanība tiks veltīta mūsdienīga sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai un pievilcīgai pilsētvidei, piešķirot jaunus vaibstus Purvciema apkaimei. Projektu realizācija paredzēta trīs kārtās.

Pirmajā kārtā paredzēta metrobusa līnijas būvniecība Dzelzavas ielā no Zemitāna tilta līdz tirdzniecības centriem "Ikea" un "Sāga" Juglas ielā.

Otrā kārta - saistītā pārbūve Ieriķu ielai no Zemitāna tilta līdz Vaidavas ielai un Vaidavas ielai no Ieriķu ielas līdz Dzelzavas ielai, paredzot ielas pārbūvi un veloceļu izbūvi.

Savukārt trešajā kārtā plānota saistītā pārbūve Juglas ielai no Dreiliņu apļa līdz Dzelzavas ielai, paredzot otrās brauktuves izbūvi.

SIA "Vertex projekti" reģistrēta 2006.gadā. Uzņēmuma īpašnieki ir Oskars Koemecs un Jānis Vasaraudzis.

Uzņēmums 2021.gadā strādāja ar 770 000 eiro apgrozījumu un 54 570 eiro peļņu.

Savukārt SIA "BRD projekts" reģistrēta 2004.gadā. Uzņēmuma īpašnieki ir Jānis Bidzāns, Raimonds Zarumba un Gundars Dilba.

Uzņēmums laika posmā no 2021.gada 1.novembra līdz 2022.gada 31.oktobrim strādāja ar 1,18 miljonu eiro apgrozījumu un 77 300 eiro peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru