Ražošana

EcoHeat Technologies uzstāda modulāro šķeldas katlumāju Laucienes pansionātam

Db.lv, 27.03.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas modulāro katlumāju ražotājs SIA EcoHeat Technologies ir pabeidzis un nodevis ekspluatācijā jaunu modulāro katlumāju Laucienes pansionātam.

Projekta pasūtītājs ir SIA Talsu Namsaimnieks un kopējās investīcijas projektā ir 624 265 eiro. Kopējā modulārās katlu iekārtas jauda ir 800 Kw. Līdztekus katlu mājai ir izbūvēta arī kurināmā – šķeldas – novietne. EcoHeat Technologies modulārās katlumājas ir pilnībā Latvijā izstrādāts un ražots risinājums.

Jaunā katlumāja ļaus Talsu Namsaimniekam būtiski samazināt enerģijas izdevumus un nodrošināt kurināmā izejvielas elastību, jo šķelda ir Latvijas vietējais enerģijas avots, ko iespējams iegādāties no dažādiem ražotājiem brīvā tirgū par konkurences situācijā noteiktu labāko cenu.

“Mēs esam pārliecināti, ka šķeldas katlumājas ir izdevīga alternatīva Latvijas enerģētikas portfelī, jo tās spēj nodrošināt gan zemākas izmaksas, gan stiprināt enerģētisko neatkarību, jo šķelda nav jāiepērk ārvalstīs. Projektu īstenojām tikai sešu mēnešu laikā no līguma noslēgšanas – tātad tikai pusgada laikā veicām projektēšanu, būvdarbus un pašu katlumājas moduļu ražošanu. Mūsu uzņēmumā ar saviem spēkiem tiek saražots ap 95% no visām vajadzīgajām iekārtām, kas ļauj būtiski samazināt projekta īstenošanas laiku, jo varam paralēli gan veikt būvdarbus, gan ražot iekārtu. Pati moduļu katlumājas montāža prasa tikai 2 nedēļas,” stāsta Sandis Gromovs, SIA EcoHeat Technologies valdes loceklis.

“Mēs redzam no pieredzes, ka daudzi Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) apstiprināti Eiropas fondu projekti ir tikuši atcelti, jo nav bijis pārliecības, ka tos ir iespējams īstenot noteiktos, īsos termiņos. Šis Laucienes piemērs parāda, ka modulāro katlumāju risinājumu var ieviest patiesi ātri un efektīvi,” turpina S. Gromovs.

Jaunās katlumājas operatori to uzrauga un regulē attālināti, bet kontroles ierīces uzrāda temperatūras, spiediena, skābekļa daudzuma un kurināmā bunkura pildījuma vērtības. Degšanas vadība ir automatizēta, pēc ieprogrammētā kurināmā tiek pielāgota vadība visiem jaudas režīmiem.

Moduļu tipa konteineri tiek piegādāti objektā pilnībā aprīkoti ar visu nepieciešamo aprīkojumu. Nepieciešamības gadījumā konteinertipa iekārtas ir iespējams pārvietot uz citu vietu.

SIA EcoHeat Technologies ir Latvijā, Jelgavā bāzēts metālapstrādes un enerģētikas uzņēmums, kas ražo, uzstāda un apkalpo katlumājas Baltijas un Skandināvijas valstīs.

Uzņēmums līdz šim īstenojis jau vairāk kā 25 modulāro katlumāju projektus uzņēmumiem un pašvaldībām, un vairāk kā 90 citi projekti enerģētikā. SIA EcoHeat Technologies apgrozījums gadā pārsniedz 5 miljonus eiro un uzņēmums nodarbina vairāk kā 50 darbiniekus.

Komentāri

Pievienot komentāru