Ražošana

Miljonus investēs jaunā bioetanola rūpnīcā

Sandra Dieziņa, 17.01.2011

Jaunpagasts plus līdzīpašnieks un JP Termināls valdes priekšsēdētājs Donāts Vaitaitis (pa labi( iepazīstina ekonomikas ministru Arti Kamparu ar ražošanas procesu Iecavas spirta rūpnīcā.

Vitālijs Stīpnieks, Dienas mediji

Jaunākais izdevums

Jaunā bioetanola rūpnīcā SIA Jaunpagasts plus īpašnieki gatavi investēt 112 miljonus eiro.

Jaunpagasts plus darbu pie miljoniem vērtā projekta JP Termināls īstenošanas jau sācis un to paredzēts realizēt Rīgas Brīvostas teritorijā tuvāko gadu laikā. Tā kā bankas šobrīd nav gatavas kreditēt tik lielus projektus, uzņēmums lūdzis valsts galvojumu 30 % apjomā no kopējām izmaksām, ko valdība jau akceptējusi. Projekta īstenotāji lēš, ka jaunā rūpnīca būs modernākā Ziemeļeiropā un tās jaudas būs aptuveni 110 miljoni litru bioetanola gadā. Rūpnīcā paredzēts radīt 200 jaunas darbavietas.

Pagaidām gan Jaunpagasts plus līdzīpašnieks un JP Termināls valdes priekšsēdētājs Donāts Vaitaitis detalizētus jaunās rūpnīcas plānus neatklāj, taču uzsver, ka tā būs laba iespēja vietējiem lauksaimniekiem realizēt saražotos graudaugus, kā arī radīt papildus pievienoto vērtību. Pēc veiktajām aplēsēm jaunajai rūpnīcai būs nepieciešami aptuveni 400 tūkstoši tonnu graudaugu gadā, ko uzņēmums būtu gatavs iegādāties par tirgus cenām. Turklāt šobrīd Latvijā neapstrādāto zemju platības ir aptuveni 370 tūkstoši ha, ko JP Termināls projekts ļautu samazināt.

Plašāk lasiet pirmdien Dienas Biznesā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deviņas esošas ražotnes Latvija gatava iznīcināt, lai ieguldītu miljardu nezināmā nākotnē.

Tāds ir Latvijas biodegvielas ražotāju secinājums, iepazīstoties ar Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādāto Enerģētikas stratēģiju līdz 2030. gadam. DB jau vairākkārt rakstīja, ka šī stratēģija paredz turpmāk valsts atbalstu koncentrēt uz ilgtspējības kritērijiem atbilstošu biodegvielu, ar to saprotot otro biodegvielas paaudzi (2G), ko ražotu, piemēram, no koksnes vai salmiem. Latvijas biodegvielas ražotnes pagaidām strādā ar pirmo biodegvielas paaudzi (1G), ko ražo no rapšiem un graudiem.

Ražotāji nenoliedz, ka nākotne pieder 2G, bet pagaidām tās vēl ir daļēji neizpētītas un ļoti dārgas tehnoloģijas, kur investīcijas mērāmas vismaz ar deviņciparu skaitli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Einara Repšes vadībā nodibināta biedrība Latvijas attīstībai, kurā ir arī uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs. Bijušais politiķis E. Repše neizslēdz arī partijas izveidi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Tiesa Norvik bankas veikto MSIA Pope komercķīlas realizāciju atzīst par ļaunprātīgu un spēkā neesošu

Žanete Hāka, 12.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas apgabaltiesa apmierinājusi MSIA Pope VP1 administratora prasību, kurā apstrīdēts darījums, ar kuru AS Norvik Banka, izmantojot komercķīlas tiesību, atsavinājusi savam meitas uzņēmumam SIA NBT Energy maksātnespējīgā uzņēmuma aktīvus 7 miljonu latu apmērā par nepilniem 2,5 miljoniem latu, kā arī uzņēmumam piederošās prasījuma tiesības pret debitoriem atdevusi vispār bez atlīdzības, faktiski izdarot dāvinājumu.

Kā informē uzņēmuma maksātnespējas procesa administrators Elvijs Vēbers, SIA NBT Energy 100% kapitāla daļu īpašniece ir AS Norvik Banka, un uzņēmuma valdē uz darījuma noslēgšanas brīdi darbojās Ģirts Straujums, Donāts Vaitaitis un Ivans Baženovs.

Ar Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijas spriedumu apmierināta administratora prasība. Tiesa atzinusi darījumu, ar kuru pārdota maksātnespējīgā uzņēmuma manta, par spēkā neesošu no noslēgšanas brīža, kā arī AS Norvik Banka un SIA NBT Energy uzlikusi par pienākumu atdot pārdoto mantu MSIA Pope VP1.

Tiesas spriedumā norādīts, ka AS Norvik Banka, pārdodot ieķīlāto mantu, pieļāvusi ļaunu nolūku un arī tās meitas uzņēmums ir piedalījies ļaunprātībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Hokejists Ozoliņš pārtrauc profesionālo sportista karjeru un iestāsies Repšes dibinātajā biedrībā

LETA, 28.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hokejists Sandis Ozoliņš pieņēmis lēmumu noslēgt savu karjeru sportā un iestāties politiķa Einara Repšes dibinātajā biedrībā Latvijas nākotnes forums, šovakar Latvijas Televīzijas raidījumā 1:1 paziņoja hokejists.

Plānots, ka Ozoliņš kļūs par biedrības ģenerālsekretāru.

«Vēlos pateikt paldies saviem vecākiem, ģimenei, treneriem, komandas biedriem un citiem, kas mani atbalstīja hokejista gaitās. Tāpēc ar šo pateicību vēlos paziņot, ka beidzu profesionālās hokejista gaitas. Sportā esmu bijis ilgus gadus un šo darbu esmu veicis ar milzīgu mīlestību un atdevi. Ir pienācis laiks,» sacīja Ozoliņš.

Taču stāstot par saviem nākotnes plāniem Ozoliņš sacīja, ka esot nopietni apdomājis, ko darīt tālāk un pirms kāda laika pieņēmis lēmumu iesaistīties Repšes dibinātajā biedrībā Latvijas nākotnes forums. Esmu gatavs strādāt Latvijā un ar savu turpmāko darbu darīt lietas, kas nestu labumu sabiedrībai kopumā,» piebilda Ozoliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Dombrovskis, Repšem atgriežoties politikā, vēl veiksmi

BNS, 02.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) pozitīvi vērtē sava partijas biedra Einara Repšes lēmumu atgriezties politikā, nodibinot biedrību Latvijas attīstībai.

Dombrovskis piektdien žurnālistiem Briselē sacīja, ka vēl Repšem veiksmi, un norādīja, ka šīs biedrības mērķis ir vērtējams pozitīvi.

«Es pozitīvi vērtēju to, ka Repšes kungs ir nolēmis atgriezties tādā aktīvā sabiedriski politiskajā dzīvē,» viņš teica.

Premjers arī pagaidām nesaskata nekādas problēmas tajā, ka Repše joprojām ir Vienotības biedrs. Kamēr viņa nodibinājums nav pārtapis partijā, jautājums par Repšes izslēgšanu no Vienotības netikšot izskatīts.

«Pašreiz mēs zinām, ka Repšes kungs ir nodibinājis biedrību, un tas nav nekādā pretrunā ar viņa statusu kā "Vienotības" biedram,» paskaidroja Dombrovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūnijā no SIA Jaunpagasts plus ražotnes Iecavā atlaisti vēl daži darbinieki, reģionālajam medijam Bauskas Dzīve apstiprinājusi uzņēmuma pārstāve Una Ulme.

Graudu pārstrādes rūpnīcā šogad ik pa laikam notikusi kāda darbība, taču tā nav regulāra, pastāstījuši pāris vēl nodarbinātie cilvēki, kas vēlējās saglabāt anonimitāti. Jūnija pirmajā pusē nebija izmaksātas algas par maiju, taču īsi pirms Jāņiem ieskaitīta daļa iekavētā atalgojuma, apliecinājuši darbinieki.

U. Ulme Bauskas Dzīvei nav atklājusi atlaisto un vēl atlikušo speciālistu skaitu, taču uzsvērusi – atlaišanas cēlonis ir valsts atbalsta liegšana par bioetanola ražošanu, kas pēdējā desmitgadē bija Jaunpagasta Iecavas rūpnīcas pamatnodarbe. Šim nolūkam pirms dažiem gadiem uzstādītas pilnīgi jaunas iekārtas, kas ar pilnu jaudu īsti nav strādājušas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Biedrības Latvijas attīstībai uzņēmēji neraujas pie varas

Gunta Kursiša, 05.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunās biedrības aktīvistu vidū esošie uzņēmēji Valērijs Belokoņs, Olafs Berķis un citi būšot «jaunas oligarhijas» sākums, jo šie uzņēmēji nevēlas pretendēt uz varu, kā to darīja iepriekšējie par oligarhiem dēvētie politiķi, raidījumā Dienas Rīts pauda viens no jaunās biedrības Latvijas attīstībai dibinātājiem, partijas Vienotība pārstāvis Edgars Jaunups.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ierosināts Jaunpagasts Plus tiesiskās aizsardzības process

Žanete Hāka, 07.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ierosināts SIA Jaunpagasts Plus tiesiskās aizsardzības process, liecina Maksātnespējas datu bāzes informācija.

Jaunpagasts Plus savā iesniegtajā pārskatā ziņo, ka 2013.gadā uzņēmumu finansiāli negatīvi ietekmēja augstās graudu cenas un bioetanola cenu svārstība, līdz ar to uzņēmuma neto apgrozījums samazinājies teju trīs reizes, sastādot 3,547 milj.EUR. 2013. gadu Jaunpagasts Plus pabeidzis ar 1,999 miljonu eiro zaudējumiem. Jāatzīmē, ka šis ir jau trešais gads pēc kārtas, ko uzņēmums noslēdz ar zaudējumiem.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka Jaunpagasts Plus ir vienīgais SIA KER-Klimata un enerģijas risinājumi īpašnieks un līdzīpašnieks SIA JP Termināls. Uzņēmumama valdē darbojas Dace Kovaļevska, Donāts Vaitaitis, kas ieņem valdes priekšsēdētāja amatu un Baltkrievijas pilsonis Anatoli Basenko.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Portāls: Abdulmuslimova aizturēšana iespējams bijusi KNAB brīdinājums uzņēmējam

Gunta Kursiša, 28.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Lai kāda būs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) oficiālā versija notikušajai uzņēmēja Bislana Abdulmuslimova aizturēšanai uz vairākām stundām, jau pašlaik informēti avoti tiesībsargājošās iestādēs izteikuši versijas, ka notikušais, visticamāk, esot bijis kā brīdinājums čečenu izcelsmes uzņēmējam,» ziņo portāls pietiek.com.

Portāls uzskaitījis tā rīcībā nonākušos Latvijas drošības iestāžu un privāto drošības struktūru ziņojumus par uzņēmēja darbības «ēnas pusi».

Pēc pagaidām neapstiprinātas informācijas, pie KNAB vērsies kāds ar degvielas biznesu saistīts miljonārs, dāsns partiju sponsors ar ietekmi politiskajās aprindās, sūdzoties par B. Abdulmuslimova draudiem pārņemt viņa biznesu. Tādēļ KNAB akcija, iespējams, tiešām nav bijusi saistīta ar Latvenergo noplūdes lietu, kā tika ziņots iepriekš, un bijusi vien spēka demonstrācija un brīdinājums B. Abdulmuslimovam, pauž portāls.

Pirms pāris gadiem B. Abdulmuslimovs gribējis ar spēku pārņemt Vienotības sponsora, tagad viena no Einara Repšes, Edgara Jaunupa un Dana Titava biedrības Latvijas attīstībai dibinātāja Ulda Mierkalna mežistrādes biznesu SIA Pata AB. Toreiz «problēma» atrisināta, U. Mierkalnam nolīgstot Mārtiņam Tenbergam piederošo apsardzes firmu TM security, vēsta medijs Šīs nesaskaņas aizsāka čečenu grupējuma un no bijušo Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta virsnieku kodola izveidotās TM security sarežģītās attiecības, kas šā gada februārī rezultējās B. Abdulmuslimova un apsardzes firmas TM security īpašnieka M. Tenberga konfliktu uzbeku nacionālās virtuves restorānā Bruņinieku ielā, turklāt konfliktā bija iesaistīts arī ierocis. Sarunas karstumā B. Abdulmuslimovs izvilcis ieroci un pielicis to pie M. Tenberga galvas, portālam Pietiek.com iepriekš stāstījuši aculiecinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bioetanola ražotājs SIA «Jaunpagasts Plus» mainījis nosaukumu un turpmāk būs pazīstams kā SIA «I.S.D.», ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas 26.septembrī. Uzņēmums arī mainījis savu juridisko adresi no Kalna iela 9 Jaunpagastā, Talsu novadā, uz Baldones ielu 2 Iecavā. Tāpat uzņēmums mainījis darbības veidu, kas šobrīd ir pārējo organisko ķīmisko pamatvielu ražošana.

SIA «I.S.D.» dibināts 1997.gadā, uzņēmuma pamatdarbības veids ir bioetanola un tā blakus produkta - spirta un alkoholisko dzērienu ražošana. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir SIA «BioAkcept», bet tā patiesā labuma guvēji ir Donāts Vaitaitis un Jānis Bērziņš.

2017.gadā SIA «I.S.D.» apgrozījums bija 9,666 miljoni eiro, bet uzņēmuma zaudējumi bija 423 tūkstoši eiro. Tas pērn nodarbināja 90 darbiniekus un tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā veidoja 215 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gadu pēc biedrības "Latvijas attīstībai" izveidošanas tās viens no dibinātājiem Einars Repše (V) paziņo par savu gatavību atgriezties politiskajā dzīvē - šā gada otrajā pusē varētu tapt jauna partija, šovakar ziņo LTV1 raidījums "de facto".

Tādēļ kādreizējās partijas "Jaunais laiks" viens no dibinātājiem kļūs par savu līdzgaitnieku sāncensi 2014.gada 4.oktobrī plānotajās 12.Saeimas vēlēšanās.

Kopā ar Repši biedrībā darbojas Rīgas domes deputāts Edgars Jaunups (V), Nebanku kreditētāju asociācijas vadītāja Baiba Fromane (V), kā arī bijušie "Vienotības" atbalstītāji - miljonāri Valērijs Belokoņs, Donāts Vaitaitis un Olafs Berķis.

Pagaidām ne Repše, ne Jaunups no partijas "Vienotība" neplāno izstāties, taču arī aktīvu darbību jau labu laiku viņi partijā ir pārtraukuši.

"Vienotība" nācās atvadīties arī no reklāmista Aināra Ščipčinska, kurš iepriekš rūpējās par priekšvēlēšanu kampaņām. Tagad Ščipčinskis gādā par Repšes tēla veidošanu. Savukārt miljonāru atbalsts biedrībai atņēmis "Vienotībai" dāsnus ziedojumus. "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars neslēpj, ka "naudas ir daudzas reizes mazāk, bet mēs kā partija esam spējīgi dzīvot un mēs virzāmies uz priekšu". Finansiāli veiksmīgāk būtu, ja biedrība iekļautos "Vienotībā". Taču neviena no pusēm to nevēlas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Politiķiem, gluži tāpat kā uzņēmējiem, ir nepieciešams starta kapitāls savu ideju realizēšanai.»

Tā uzskata SIA Jaunpagasts Plus kontrolpaketes īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Donāts Vaitaitis, kurš pirms šīm Saeimas vēlēšanām ziedojis maksimāli atļauto summu – 18 tūkst. Ls – Pilsoniskajai savienībai, ZZS, Jaunajam laikam un partiju apvienībai Par labu Latviju (PLL). Ar ziedotiem 72 tūkst. Ls viņš kļuvis par dāsnāko politiķu atbalstītāju šobrīd. Līdz šim politiskos spēkus spirta rūpnieks nav finansiāli balstījis.

«Krīzes laikā mērķis gan uzņēmējiem, gan politiķiem ir viens – pēc iespējas ātrāk atjaunot valsts ekonomisko augšupeju. Taču to nevar panākt viens politiskais spēks. Šī krīze liek mums apvienoties viena mērķa labā, tādēļ es ziedoju vairākām vadošajām politiskām partijām. Tās ir partijas, kuras gadu gaitā savu varēšanu pierādījušas ar reāliem darbiem, un mācoties no savām kļūdām, tagad spēs rīkoties ātri un pārdomāti,» domā uzņēmējs. Viņš arī cer, ka viņa atbalstītie politiķi «ne tikai savās priekšvēlēšanu programmās, bet arī reālajā darbā pierādīs, ka ir orientēti uz vietējo ražotāju-uzņēmēju, un saprot, ka tieši vietējie uzņēmēji palīdzēs tikt galā ar krīzes radītajām sekām. Man ir būtiski, lai politiķi pirmkārt uzklausa vietējo uzņēmēju, nevis mēģina izpatikt investoriem, ļaujot mūsu naudai aizplūst no Latvijas. Man ir svarīgi, lai nauda paliek Latvijā, un lai Latvijas uzņēmējs būtu spējīgs konkurēt aiz mūsu valsts robežām. Tas savukārt palīdzēs risināt samilzušās sociālās problēmas un veicinās valsts kopējo ekonomisko augšupeju.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Jaunpagasts plus valdi pametis Kaspars Fogelmanis

Žanete Hāka, 27.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmaiņas reģistrētas SIA Jaunpagasts plus valdē un dalībnieku sarakstā, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma valdi pametis tās līdzšinējais loceklis Kaspars Fogelmanis. K. Fogelmanis amatu uzņēmuma valdē ieņēma kopš 2005.gada, kā arī savulaik bijis viens no uzņēmuma kapitāldaļu turētājiem.

Pēc Lursoft sniegtajām ziņām, K. Fogelmanis kādreiz darbojies gan SIA Jaunpagasts plus, gan SIA JP Termināls, SIA Rīgas jūras osta Voleri valdēs, taču patlaban viņa vārds nav atrodams nevienā no Latvijā reģistrēto uzņēmumu valdēm, padomēm vai dalībnieku sarakstiem.

Patlaban SIA Jaunpagasts plus valde strādā trīs amatpersonu sastāvā. Valdes priekšsēdētāja krēslu uzņēmumā ieņem Donāts Vaitaitis, bet valdes locekļu amatus – Dace Kovaļevska un Anatoli Basenko.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Degvielas tirgotājs East-West Transit maina īpašniekus un valdi

Gunta Kursiša, 22.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mainījušies viena no Latvijas lielākā degvielas un kurināmā vairumtirgotājiem East-West Transit īpašnieki, kā arī uzņēmuma valde, liecina jaunākā informācija Lursoft.

SIA East-West Transit dalībnieku sarakstu ir pametis Kiprā reģistrētais uzņēmums Lagare Limited, kā arī Andis Jansons. Līdz šim Lagare Limited piederēja 30% uzņēmuma, bet A. Jansonam – 20%. Uzņēmuma 25,18% piederēja Donātam Vaitaitim un 24,82% - Ivo Vasiļevskim. Patlaban abi uzņēmēji ir kļuvuši par vienīgajiem East-West Transit dalībniekiem, un kopš 21. septembra D. Vaitaitim pieder 20%, bet I. Vasiļevskim – 80% kompānijas.

Līdz ar īpašnieku maiņu notikušas izmaiņas arī East-West Transit valdē. 80% uzņēmuma kapitāldaļu īpašnieks I. Vasiļevskis ir kļuvis par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju, savukārt D. Vaitaitis uzņēmuma valdi ir pametis, un tai ir pievienojies jauns valdes loceklis Sergejs Petrovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lielāko komercķīlu devusi AS Olainfarm

Žanete Hāka, 30.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā lielāko komercķīlu reģistrējis farmācijas uzņēmums AS Olainfarm, liecina Lursoft dati.

Ķīlas devējs bijusi SIA Traumu aptieka un AS Olainfarm, kā parādnieku reģistrējot AS Olainfarm. Kopējā ķīlas vērtība ir 13,2 miljoni latu, un to ņēmusi SEB banka.

Otra lielākā komercķīla reģistrēta uz SIA Rīgas centrālais termināls vārda. Tās maksimālā prasību nodrošinājuma summa ir 11,9 miljoni latu, un ķīlu ņēmusi AS Swedbank.

Komercķīlu 10,4 miljonu latu vērtībā devusi SIA Daugavpils ūdens. Ķīlas ņēmējs bijusi AS Swedbank.

Aizvadītajā nedēļā komercķīlu, kuras maksimālā prasību nodrošinājuma summa ir 3,2 miljoni latu, reģistrējusi SIA EfTen Jelgava. Ķīlu ņēmusi AS SEB banka.

Savukārt komercķīlu 2,3 miljonu latu apmērā devusi AS Dzintars. Tās ņēmēja bijusi AS Latvijas pasta banka. Komercķīlu 1,4 miljonu latu vērtībā devis miljonārs Donāts Vaitaitis, kā parādnieku reģistrējot SIA East West Transit, un to ņēmusi AS Citadele banka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

East-West Transit pamet padomes locekļi

Jānis Rancāns, 30.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no Latvijas lielākā degvielas un kurināmā vairumtirgotājiem East-West Transit padomi pametis priekšsēdētājs Andrejs Laško, padomes priekšsēdētāja vietniece Dace Kovaļevska un padomes locekle Ilze Zosule, liecina pieejamā informācija Lursoft.

Db.lv jau vēstīja, ka septembrī nomainījās East-West Transit īpašnieki, kā arī uzņēmuma valde. Lielākās daļas (80%) uzņēmuma kapitāldaļu īpašnieks Ivo Vasiļevskis kļuva par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju, savukārt Donāts Vaitaitis uzņēmuma valdi pameta, un tai pievienojās jauns valdes loceklis Sergejs Petrovs.

Tāpat SIA East-West Transit dalībnieku sarakstu pameta Kiprā reģistrētais uzņēmums Lagare Limited, kā arī Andis Jansons. Līdz šim Lagare Limited piederēja 30% uzņēmuma, bet A. Jansonam – 20%. Uzņēmuma 25,18% piederēja Donātam Vaitaitim un 24,82% - Ivo Vasiļevskim. Patlaban abi uzņēmēji ir kļuvuši par vienīgajiem East-West Transit dalībniekiem, un kopš 21. septembra D. Vaitaitim pieder 20%, bet I. Vasiļevskim – 80% kompānijas.

Komentāri

Pievienot komentāru