Ražošana

Modes skatē Ogres trikotāža iepazīstina ar jauno kolekciju

Dienas Bizness, 20.09.2012

Jaunākais izdevums

Šodien festivāla Woolfest, ko rīko OT Ogres trikotāža kopā ar saviem sadarbības partneriem, ievadpasākuma laikā notika modes skate, kurā varēja iepazīties ar trim trikotāžas kolekcijām, kas tapušas uzņēmuma ražotnē Ogrē.

Skatē bija apskatāma OT Ogres trikotāžas rudens-ziemas pamatkolekcija, modes mākslinieces Natālijas Jansones ekskluzīvi OT Ogres trikotāžai radīto vīriešu apģērbu kolekcija Tabaka un modes mākslinieces Irīnas Košakovas ekskluzīvi OT Ogres trikotāžai radīto sieviešu apģērbu kolekcija Veltījums pilsētniecei.

Modes skates septembrī un oktobrī notiks arī Rīgas tirdzniecības centros.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ogres trikotāžai parādā arī pazīstami zīmoli

Vēsma Lēvalde, 02.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušā lielražotāja Ogres trikotāža maksātnespējas iemesls ir debitoru parādi, tostarp parādā palikuši arī pazīstamu zīmolu turētāji .

Paredzama gadiem ilga tiesvedība ar ārzemju debitoriem, prognozē SIA Ogres trikotāža maksātnespējas administrators Edgars Karelis. Viens no lielākajiem nozares ražotājiem un eksportētājiem, kas restrukturizācijas rezultātā bija sadalīts divos uzņēmumos – SIA Ogres trikotāža (Ogrē) un SIA Ogres trikotāža D (Daugavpilī) –, ražošanu pārtrauca jau pērn decembra beigās. Par spīti tam, ka šā uzņēmuma noieta tirgus bija rietumu, ne austrumu virzienā, maksātnespējas process sākts gan Ogres, gan Daugavpils uzņēmumā.

Rietumnieki nemaksā

No darba Ogrē administratoram nācies atbrīvot aptuveni 250 darbinieku. Daugavpils uzņēmumā administrators atbrīvojis 39 cilvēkus. «Ražotne ir pilnībā saglabāta, bet darbs pārtraukts 2013. gada decembrī, jo ir izveidojušās lielas sadarbības partneru parādsaistības pret Ogres trikotāžu – pārsvarā ārzemju debitori,» situāciju skaidro SIA Ogres trikotāža maksātnespējas procesa administrators Edgars Karelis. Maksājumu kavēšana sākusies ilgi pirms Ukrainas un Krievijas krīzes, noieta tirgus daļa uz šīm valstīm nebija būtiska. Ogres uzņēmumā ir palicis ievērojams produkcijas atlikums, lielākā tā daļa ir saražota pēc pasūtījuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ogres trikotāžai pasludina maksātnespējas procesu

Žanete Hāka, 07.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Ogres trikotāža pasludināts maksātnespējas process, liecina informācija Makstātnespējas reģistrā.

Par uzņēmuma maksātnespējas administratoru iecelts Edgars Karelis. Kreditori savas prasības pret uzņēmumu var pieteikt viena mēneša laikā.

Laikraksts Dienas Bizness jau rakstīja, ka pērnā gada sākumā viena no lielākajiem tekstilrūpniecības uzņēmumiem Latvijā – Ogres trikotāža – kontrolpaketi ieguvusi SIA Monald.

SIA Monald ieguvusi 74,95% kapitāla daļu, kas līdz šim piederēja Natālijai Petkevičai.

SIA Ogres trikotāža 2011.gada novembrī tika apvienota ar komunālo pakalpojumu sniedzēju SIA KP Tehnoloģija, kuras nosaukums pēc tam tika mainīts uz Ogres trikotāža. Līdz ar to šajā gadā bija divi apgrozījuma cipari – pašas Ogres trikotāžas 11 mēnešu apgrozījums (6,22 milj.Ls) un pievienotā uzņēmuma gada apgrozījums – 1,47 milj. Ls. Kopīgā peļņa bijusi 825,1 tūkst.Ls. Reorganizācijas rezultātā tika pārstrukturēta darbība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ogres trikotāža TAP jāīsteno divos gados

Žanete Hāka, 17.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres rajona tiesa pasludinājusi SIA Ogres trikotāža tiesiskās aizsardzības plāna (TAP) procedūru, liecina informācija Lursoft.

Uzņēmumam TAP jāīsteno divu gadu laikā.

SIA Ogres trikotāža TAP tika ierosināts jūlija sākumā, bet oktobra sākumā iecelts administrators.

Db.lv jau rakstīja, ka viena no lielākajiem tekstilrūpniecības uzņēmumiem Latvijā SIA Ogres trikotāža kontrolpaketi gada sākumā ieguvusi SIA Monald.

SIA Monald ieguvusi 74,95% kapitāla daļu, kas līdz tam piederēja Natālijai Petkevičai.

Kā liecina Lursoft dati, SIA Ogres trikotāža pamatkapitāls ir 522 tūkstoši latu. Pērn kompānijas apgrozījums bija 5,5 miljoni latu, bet zaudējumi – 74 tūkstoši latu. Uzņēmumā strādāja 325 darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ražošanas milzim Ogres trikotāža mainās īpašnieki

Vēsma Lēvalde, 19.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no lielākajiem tekstilrūpniecības uzņēmumiem Latvijā SIA Ogres trikotāža kontrolpaketi ieguvusi SIA Monald.

SIA Monald ieguvusi 74,95% kapitāla daļu, kas līdz šim piederēja Natālijai Petkevičai. Līdz ar to patlaban SIA Ogres trikotāža dalībnieku sarakstu veido SIA Monald (74,95%), Daugavpilī dislocētais Latvijas – Krievijas kopuzņēmums SIA Teks.LV (25%) un Mihails Uļmans (0,05%). Savukārt SIA Monald īpašnieki ir Mihails Uļmans (35,19%), Aleksandrs Plotkins (41,91%) un Biomins Kajems (22,90%), liecina Lursoft informācija. SIA Monald ir reģistrēta 2003.gadā kā komercdarbības un vadībzinību konsultāciju firma. Tās īpašnieki ilgus gadus ir saistīti ar daudznozaru holdingu Mono. Amatu no 15.februāra atstājis arī Ogres trikotāžas vadītājs Aivars Veiss, viņa pienākumus pilda Irina Kiseļova, kura iepriekš bija saistīta ar SIA Aurora Baltika.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ierosina SIA Ogres trikotāža D tiesiskās aizsardzības procesu

Gunta Kursiša, 20.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ierosināts SIA Ogres Trikotāža D tiesiskās aizsardzības process (TAP) - uzņēmumam divu mēnešu laikā no TAP lietas ierosināšanas dienas tiesā jāiesniedz likumā noteiktā kārtībā saskaņots tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāns, informē Lursoft.

2011. gadā kompānijas apgrozījums bija 4,958 milj. Ls, bet peļņa pēc nodokļiu nomaksas – 8,624 tūkst. Ls. 2011. gadā SIA Ogres trikotāža D strādāja 214 darbinieki.

SIA Ogres Trikotāža D dibināta 2000. gadā, un uzņēmuma dalībnieki ir SIA Monald, Iļja Guzoss un Daugavpilī dislocētais Latvijas – Krievijas kopuzņēmumam SIA Teks.lv. SIA Monald īpašnieki ir Mihails Uļmans (35,19%), Aleksandrs Plotkins (41,91%) un Biomins Kajems (22,90%), liecina Lursoft informācija. Uzņēmuma SIA Ogres Trikotāža D vienīgais valdes loceklis ir I. Guzoss.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, veikalā OT Ogres Trikotāža 10. maijā norisinājās modes skate COTTON SUMMER (Kokvilnas vasara).

Tajā tika prezentēta vasaras tērpu kolekcija no kokvilnas trikotāžas, ko modes māksliniece Irīna Košakova radījusi ekskluzīvi zīmolam OT Ogres Trikotāža.

«Jaunajā kolekcijā mēs uzskatāmi parādam, ka Ogres Trikotāžu mūsdienās ir maldīgi saistīt tikai ar siltu pusvilnas apģērbu aukstam rudens un ziemas laikam,» sacīja kompānijas valdes priekšsēdētāja Margarita Jeršova.

OT Ogres Trikotāžai šī jau ir otrā sezona, kurā uzņēmums veiksmīgi sadarbojas ar dizaineri I.Košakovu.

Modes māksliniece Irīna Košakova iedvesmu kolekcijas veidošanai smēlusies, atceroties to sajūtu, kas rodas, atpūšoties kurortā - savā sapņu kurortā. Tad esot vajadzīgs viegls, maigs un mīksts ietērps.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

OT Ogres Trikotāža salonveikals Vecrīgā

Lelde Petrāne, 20.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zīmols OT Ogres Trikotāža turpina paplašināt savu firmas veikalu tīklu. 19.jūlijā, Rīgā, Vāgnera ielā 8, durvis vēra 16. kompānijas salonveikals.

Veikala izveidē kompānija investējusi 30 tūkstošus eiro.

«Pēdējos divos gados esam ieguvuši savu uzticamo, mūsu zīmolam lojālo pircēju, kurš katru sezonu izvēlas OT Ogres Trikotāža apģērbus,» pirms jaunā veikala atvēršanas sacīja SIA OT Stils – zīmola OT Ogres Trikotāža oficiālā pārstāvja - valdes priekšsēdētāja Margarita Jeršova. «Turklāt sākot ar šo veikalu, mūsu kompānija uzsāk veidot pilnīgi jaunu firmas veikalu konceptu,» viņa piebilda.

Viņa atzīmēja, ka starp pastāvīgajiem pircējiem ir gan Latvijas iedzīvotāji, gan tūristi no ārvalstīm – Krievijas, Ukrainas, Vācijas, Skandināvijas valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien sākas 18. Rīgas modes nedēļa. Tās laikā savas 2013./2014. gada rudens/ziemas sezonas kolekcijas prezentēs Latvijas vadošie dizaineri un zīmoli - Natālija Jansone, Žanete Auziņa, Anna LED, Aleksandrs Pavlovs, Katya Katya Shehurina un NARCISS.

Modes nedēļas debitanti – Alexandra Westfal, Irina Skladnova un Nóló. Riga Fashion Week skašu programma tiks papildināta ar ārzemju modes mākslinieku kolekciju prezentācijām – Lietuvas dizaineres Ievas Daugirdaites, Igaunijas modes zīmola Pohjanheimo, Baltkrievijas zīmola lena tsokalenk un zīmola COMEFORBREAKFAST no Itālijas skatēm.

Jaunā modes dizainere no Lietuvas Ieva Daugirdaite ir Viļņas Dizaina koledžas absolvente. Viņas kolekcija sastāv no trenčiem, kleitām, svārkiem un žaketēm. Dizainere, veidojot tērpus, daudz izmanto kažokādas, matētu un spīdošu ādu.

Jau zināms Latvijas modes interesentiem Igaunijas zīmols Pohjanheimo atkal piedalīsies Rīgas modes nedēļā. Jaunās kolekcijas tērpi ir veltīti luksusa stilam ikdienas dzīvē. Pohjanheimo zīmola filozofija ir balstīta uz skandināvu minimālismu ar akcentu uz detaļām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres trikotāža, Latvijas modes zīmols Narciss un Perwoll radījuši jaunu sieviešu apģērbu kolekciju, ko paši nodēvējuši par «kapsulkolekciju».

Kolekcijā, ko radījusi dizainere Alise Trautmane, ir 12 tērpi, un tā tiks pārdota Ogres Trikotāžas veikalos. Tērpu krāsas - koši sarkanais, melnais, baltais un dažādu toņu zilais - atbilst katram no apģērbu kopšanas līnijas Perwoll Brilliant produktiem.

Kolekcija «Perwoll Brilliant Colors by Narciss» tika prezentēta Riga Fashion Week ietvaros, 24. martā.

Ogres Trikotāža apģērbus eksportē, un Latvijā tiek pārdoti vien ap 10 procentiem ražojumu. Kopš likvidēta Ogres Trikotāžas vērptuve, izejvielas tiek ievestas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 24. oktobrī tika atklāta 27. Rīgas modes nedēļa, kas līdz 28. oktobrim pulcēs vienkopus starptautisko modes sabiedrību.

Riga Fashion Week (RFW) laikā gaidāmas ne tikai Latvijas dizaineru modes skates, bet arī vairāki radoši un izglītojoši pasākumi, kas tiek organizēti, lai Rīgā svinētu modi un mākslu.

Šoruden RFW programma ietvers tādu Latvijas dizaineru modes skates kā Anna Led, Atis Artemjevs, Dace Bahmann, Katya Katya, Natalija Jansone, Nóló, One Wolf, Talented, KULT, AntiStar, Bulichev, QooQoo, Aristocrat Kids un Paade Mode, kā arī ārvalstu dizaineru skates: BIRYUKOV(Krievija), Lena Lumelsky(Beļģija), DiLiborio(Itālija) un Diana Arno(Igaunija).

27. Rīgas modes nedēļas ietvaros tiek plānoti vairāki radoši pasākumi, viens no tiem – ievērojamajam modes namam Christian Dior veltītas izstādes «Dior» atklāšana Modes muzejā, Grēcinieku ielā 24.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadīta Baltijas modes federācijas organizētā 24. Rīgas modes nedēļa.

Riga Fashion Week atklāšanas pasākuma laikā notika Sanktpēterburgas modes dizainera Stasa Lopatkina skate un tika pasniegtas Latvijas modes balvas par 2015. gadu. Kopā šogad Modes balvas tika pasniegtas sešās profesionālajās nominācijās. Par gada debiju modes jomā tika atzīts zīmols Deeply Personal, kura dizainere Elīna Vanaga saņēma speciālo balvu no Itālijas dizaina institūta Instituto Europeo di Design – apmācību augstskolas vasaras kursos.

Par gada kreatīvāko modes skati starp M-Couture un INCH2 žūrija izvēlējās zīmola M-Couture skati RFW 2015. gada rudenī Rīgas Biržā. Oriģinālākais pagājušajā gadā izdotā dzīves stila un modes žurnāla vāks ir žurnāla Pastaiga septembra numura vāks, bet veikals ar interesantāko koncepciju, kurš tika atvērts 2015. gadā, – zīmola Amoralle veikals Brīvības ielā 33 (izcīnot uzvaru konkurencē pret zīmola One Wolf veikalu-studiju Lāčplēša ielā 10).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ sākusies 28. Rīgas modes nedēļa, kas līdz 23. martam Rīgā pulcēs starptautisko modes sabiedrību.

Nedēļas laikā gaidāmas ne tikai Latvijas un ārvalstu dizaineru modes skates, bet arī vairāki citi pasākumi – gan profesionāli, gan radoši un arī izglītojoši, kas tiek organizēti, lai šo nedēļu pavadītu godinot modi un tās jaunākās tendences.

Šajā pavasarī Rīgas modes nedēļa iesākusies ar ikgadējo Latvijas Modes un stila gada balvas pasniegšanas ceremoniju.

Sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju Baltijas modes federācija organizēja bezmaksas lekciju par jaunāko tehnoloģiju izmantošanu modes biznesā «Fashion Coin un Blockchain kā jauna modes sistēma», kura bija paredzēta modes dizaineriem un blogeriem, kā arī citiem interesentiem. Lekciju vadīja blockchain un modes industrijas speciālisti no Ukrainas un ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pērn gandrīz puse no darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem izmaksāti Liepājas metalurgā strādājošajiem

LETA, 10.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn lielākās summas no darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem izmaksātas MAS "Liepājas metalurgs" 1833 darbinieku prasījumu apmierināšanai 1 248 076 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Maksātnespējas administrācijas direktora vietniece Baiba Banga.

2014.gadā Maksātnespējas administrācija segusi maksātnespējīgo uzņēmumu darbinieku prasījumus kopumā 2 663 441 eiro apmērā.

2014.gadā Maksātnespējas administrācija no darbinieku prasījumu garantiju fonda ir izmaksājusi naudas līdzekļus 2 663 441 eiro apmērā 111 maksātnespējīgo uzņēmumu 3590 darbinieku prasījumu segšanai. Vidējā viena darbinieka prasījumu segšanai piešķirtā summa 2014.gadā bija 742 eiro.

Lielākās summas izmaksātas arī MSIA "Plus punkts" 339 darbinieku prasījumiem - 348 550 eiro, MSIA "Ogres trikotāža" 236 darbinieku prasījumiem - 168 148 eiro, MSIA "Krāsainie lējumi" 100 darbinieku prasījumiem - 140 531 eiro, MSIA "Ogres trikotāža D" 69 darbinieku prasījumiem - 51 995 eiro, kā arī MAS "Ķekavas broileri" 54 darbinieku prasījumiem - 48 746 eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Palielinājušies OT Stils zaudējumi

Žanete Hāka, 26.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trikotāžas apģērbu ražotāja SIA Ogres trikotāža un zeķu izstrādājumu ražotāja SIA Aurora Baltika produkcijas izplatītāja SIA OT Stils apgrozījums gada laikā samazinājies par 26,53%, līdz 1,046 miljoniem eiro, liecina Lursoft dati.

Pieauguši arī uzņēmuma zaudējumi - līdz 428,665 tūkstošiem eiro pēc nodokļu nomaksas.

Plānojot turpmāko attīstību, SIA OT Stils vadība paredz pilnveidot un attīstīt uzņēmuma darbību, palielinot preču pārdošanas apjomus. Iecertēts arī attīstīt iesākto OT Outlet konceptu, kas dod iespēju pircējiem iegādāties preces par zemākām cenām, kā arī meklēt iespējas preču pārdošanai ārpus Latvijas robežām.

SIA OT Stils reģistrēts 2003.gada vasarā un pieder SIA Monald un SIA Teks .LV. Abiem uzņēmumiem kopīgi vēl bez SIA OT Stils pieder arī SIA Ogres Trikotāža D, SIA Rodex Pro un SIA Aurora Baltika.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Jauno modes dizaineru konkursa MERINGUE mērķis šogad - raisīt pārdomas

Lelde Petrāne, 07.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Novembra pēdējā nedēļā trešo reizi norisināsies jauno modes dizaineru konkurss «MERINGUE».

Šogad konkurss tiek rīkots kā divu organizāciju – biedrības «Latvijas Modes palāta» un LKA Latvijas Kultūras koledžas sadarbības projekts.

No konkursam iesūtītajiem 20 pieteikumiem finālam ir kvalificējušās vienpadsmit kolekcijas, kuru autori ir Latvijas Mākslas akadēmijas, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas un Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas jaunie dizaineri.

Konkursa kolekcijas vērtēs starptautiska žūrija, kuras priekšsēdētāja būs modes žurnāliste un Milānas Jaunās mākslas akadēmijas (New Academy of Fine Arts) profesore Ļuba Popova. Modes skatē tiks demonstrēta arī konkursa «MERINGUE» vēstneses, modes dizaineres Laimas Jurčas kolekcija «Illuminated», kas radīta cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kā arī modes dizaineres Ivetas Vecmanes jaunākā kolekcija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LMA studente uzvar Fashion Future for Hong Kong 2016 dizaina konkursā

Zane Atlāce - Bistere, 15.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Dizaina nodaļas Modes mākslas apakšnozares diplomande Evija Šaitere ir ieguvusi Čempiona balvu starptautiskā Fashion Future for Hong Kong 2016 modes dizaina konkursā, kuru rīko Honkongas Politehniskā universitāte (The Hong Kong Polytechnic University), informē LMA.

Konkursā Evija sacentās ar studentiem no tādām pasaules līmeņa augstskolām kā Londonas Central Saint Martins, Parīzes Institut Français de la Mode u.c.

«Starp pārstāvētajām 17 modes kolekcijām starptautiskajā modes dizaina konkursā Fashion Future for Hong Kong 2016 iegūtā atzinība par labāko dizaina kolekciju Pret-a-Porter (gatavs valkāšanai) bija ļoti negaidīts pārsteigums. Redzot milzīgo konkurenci no visas pasaules, nepārspējamos darbus un lielo ieguldījumu tajos, sapratu, ka jāizbauda modes skate, jāpriecājas par dalību konkursā kā par neatsveramu pieredzi. Konkursā piedalījos ar kolekciju Backbone - četriem apģērbu komplektiem. Ļoti augstu vērtēju šo atzinību, un tā man ir motivācija turpināt darboties un realizēt iecerēto. Izsaku pateicību mecenātes Ināras Teterevas atbalstam, kā arī Valsts kultūrkapitāla fondam,» saka Evija Šaitere.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

No PVN reģistra izslēdz Ogres Trikotāžu

Žanete Hāka, 12.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests pieņēmis lēmumu par Ogres Trikotāžas izslēgšanu no PVN reģistra, liecina Lursoft dati. Jāatzīmē, ka jau šā gada 7. februārī Ogres Trikotāžai ir ierosināts maksātnespējas process.

Pēdējais gada pārskats, ko iesniedza Ogres Trikotāža, ir par 2012. gadu. Tajā redzams, ka uzņēmums gadu noslēdza ar zaudējumiem 104,8 tūkstošu eiro apmērā, apgrozot 7,885 miljonus eiro.

Ogres Trikotāžas kapitāldaļas savā starpā šobrīd dala SIA Baložu Ligzdas un SIA Baldones 1 īpašniece Natālija Petkeviča, SIA Teks.lv un Mihails Uļmans, kas ir SIA Idealuks, SIA VNT un SIA Ziedu Pilsēta īpašnieks un vēl 15 citu uzņēmumu līdzīpašnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Aristocrat Kids modeles Gabrielas dzīvesstāsts un karjera

Monta Glumane, 05.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājniecei Gabrielai Cēlājai ir tikai seši gadi, bet viņa kā bērnu modes zīmola «Aristocrat Kids» modele jau piedalījusies «Rīgas Fashion Week» un Milānas modes nedēļā.

Ar bērnu modes zīmolu «Aristocrat Kids» Gabriela uzsāka sadarbību pirms diviem gadiem. «Viņai ļoti patika skaistas kleitas un fotografēties. Es redzēju, kā viņa mēģina kombinēt apģērbu un ka tas viņai ir interesanti. Sekoju līdzi «Aristocrat Kids» aktivitātēm un pamanīju, ka viņi izsludina pieteikšanos uz fotosesiju. Pieteicāmies un Gabriela tika uz lielā kataloga pavasaris – vasara 2017 fotosesiju,» stāsta Gabrielas mamma Elīna Cēlāja.

Šobrīd Gabriela sadarbojas ar «Aristocrat Kids», bet šovasar piedalījusies arī peldkostīmu un pludmales apģērbu zīmola «Slow beachwear» modes skatē un kolekcijas mammām un meitām jeb «Mini Me» peldkostīmu fotosesijā. Gada laikā mazā liepājniece piedalās divās modes skatēs, kā arī divas reizes gadā «Aristocrat Kids» rīko jauno apģērbu līniju fotosesijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

FOTO: Mode ienāk Rīgas Centrāltirgū

Laura Mazbērziņa, 27.03.2019

Šonedēļ sākusies Riga Fashion Week (RFW). Tālāk galerijā var apskatīt pirmās dienas spilgtākos mirkļus.

Zīmols Public Makes Image.

Foto: Mark Litvyakov

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālajā Gastro Tirgū atklāta 30. Rīgas modes nedēļa ar divu pašmāju ielu modes zīmolu skatēm.

Centrālajā Gastro Tirgū, vienā no Rīgas Centrāltirgus paviljoniem, apmēram 500 viesiem prezentētas divu pašmāju ielu modes zīmolu Public Makes Image un BLCV by Bulichev jaunākās kolekcijas. Rīgas modes nedēļas organizatori šo vietu zīmīgi izvēlējās, lai atspoguļotu modes pasaules kā tādas un Latvijas modes zīmolu dažādo spektru.

Modes nedēļas turpinājumā Riga Fashion Week (RFW) programma ietver tādu Latvijas dizaineru modes skates kā Natalija Jansone, One Wolf, Narciss by Alise Trautmane, Katya Katya London, Amoralle, Blcv by Bulichev, Public Makes Image, Bergs Privé, Anna Led, Baiba Ladiga, Iveta Vecmane. Tradicionāli Rīgas modes nedēļu papildinās arī bērnu modes skate no Aristocrat Kids, Zaza Couture un Rock and Mouse. 30. Rīgas modes nedēļas ietvaros piedalīsies Latvijas publikai jau zināmi ārvalstu dizaineri no trīs valstīm: Diana Arno no Igaunijas, Morfosis no Itālijas un Agnė Kuzmickaitė no Lietuvas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkšanās centrā Sky&More notika Latvijas modes mākslinieka Dāvida sieviešu apģērbu kolekcijas skate sezonai rudens/ziema 2012./13.

Modes skatē tika izrādīta daļa no Dāvida veidotās kolekcijas nākamajai rudens/ziemas sezonai, kas sastāv gan no ikdienā valkājamiem praktiskiem un izaicinošiem tērpu modeļiem, gan arī no izsmalcinātiem vakara tērpiem.

Ikdienas tērpu kolekcijā dominēja tumši zilā krāsa kopā ar dažādu nokrāsu zelta toņiem, savukārt vakartērpu kolekcija sastāvēja no garām kleitām šampanieša krāsā. Kolekcijas pamatkrāsas papildināja oranži, dzelteni un zelta akcenti.

Izmantotie materiāli: zīds, šifons, kašmirs, adījumi, džinss, dabīgās ādas un kažokādas.

Modes skati mākslinieks veltīja mīlestības tēmai, un skates režija tika veidota ar skandināvisku askētismu vintage noskaņās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Riga Fashion Week 2017 kā inovāciju etalons

Alans Amrons, amerikāņu izgudrotājs, 40 patentu turētājs, DB viesautors*, sagatavoja Annija Apsīte, 07.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izgudrošana un būšana inovatīviem attiecas ne tikai uz jauniem produktiem un pakalpojumiem jau ierastās un pašsaprotamās industrijās.

Lai būtu soli priekšā pasaulei, jebkuru lietu izgudrotājiem un dizaineriem jābūt radošiem un inovatīviem. Lai spētu noturēt savu ietekmi, ikvienam jābūt inovatīvam un radošam. Jābūt progresīvi domājošam un galu galā - progresīvam savā rīcībā. Modes dizaineri noteikti ir vieni no viedākajiem un talantīgākajiem, kuriem ir skaidra vīzija par mūsdienu pasauli. Viņi spēj ne tikai izgudrot inovatīva izskata un stila drēbes, bet tās vienlaikus rada arī funkcionāli pareizas no dizaina, materiāla un krāsu aspektiem. Atšķirībā no produktu izgudrošanas citās jomās, modes pasaulē izgudrotāji jeb dizaineri ir pamanīti un kļūst par stilīguma, mūsdienīguma un funkcionalitātes paraugiem. Visbiežāk jauno izgudrojumu krāsa, materiāls un stils nav tas, kas nosaka jaunā produkta veiksmi vai neveiksmi, ieejot pasaules tirgū. Savukārt modes pasaulē krāsa, materiāls (audums) un stils (izskats), kopā savienojot, veido kombināciju, kas nosaka to, vai jaunais dizains atradīs vietu tirgū. Sava zīmola aizsargāšana (tāpat kā veiksmīgi izstrādāta dizaina aizsargāšana) ir ārkārtīgi būtiska. Preču zīmju reģistrēšana (un mazo burtiņu TM pievienošana pie sava zīmola nosaukuma), kā arī patenta reģistrēšana ir atslēga, kā aizsargāt sev piederošo izgudrojumu. Var droši teikt, ka neviens nevēlētos redzēt konkurentu nopelnām no paša radītajām veiksmīgajām biznesa idejām, kuras jums ļāvušas nopelnīt naudu un kuras ar jūsu pūlēm ir iepazīstinātas ar pasauli. Gribu atgādināt, ka preču zīmes un patenta reģistrēšana nav dārga un ir ļoti rekomendējama.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Ogres trikotāža nodarbina ap 500 cilvēkiem un ir lielākais darba devējs Ogrē. Uzņēmums gan gribētu darboties trīs reizes jaudīgāk, bet apkārtnē vairāk darbaroku atrast neizdodas.

Novada domē norāda, ka strādāt gribētājus sameklēt varētu, ja vien darba apstākļi un samaksa būtu atbilstoši, raksta laikraksts Diena. Cehā darinātās jaciņas adītājas un šuvējas pašas nevar atļauties nopirkt veikalā. Viņas saņemot nedaudz virs minimālās algas. «Cik tad jaciņa maksātu, ja cilvēkam algā maksātu 400 latu?,» sarunā ar laikrakstu saka uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss.

Ogres trikotāžas īpašnieki – holdingkompānija Mono, kas pieder vairākiem ASV pilsoņiem, jau sākuši meklēt darbiniekus ārvalstīs. Lai gan viesstrādniekam pēc likumdošanas būtu jāmaksā 450 latu mēnesī, tomēr uzņēmums meklē viesstrādniekus austrumu pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

FOTO: modes skate bijušajā tekstilrūpnīcā Rīgas manufaktūra

Lelde Petrāne, 07.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušajā tekstilrūpnīcā «Rīgas manufaktūra» 90-to gadu gaisotnē norisinājās ikgadējā Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentu modes skate, kurā tika demonstrētas 19 spilgtākās Dizaina nodaļas Modes mākslas apakšnozares studentu kolekcijas.

2018. gads LMA modes katedrai ir īpašs, jo tiek atzīmēti 25 gadi, kopš Latvijā ir pieejama profesionāla augstākā izglītība modes dizaina jomā.

Kolekcijas tika demonstrētas rūpnīcas angārā. Kā centrālie scenogrāfijas elementi plašās telpas piepildīja senatnīgas mucas, kabeļi un starmešu gaismu spēles, kas aizveda gadu desmitus tālā pagātnē.

LMA modes skatē savas kolekcijas sievietēm un vīriešiem demonstrēja modes dizaina bakalaura un maģistra programmu studenti: Laura Valtera, Anna Elizabete Kasparsone, Ieva Kupcāne, Elīna Grīnberga, Baiba Tamane, Marta Laima Mielava, Elīna Baltace, Una Bērziņa, Sanita Kapeika, Dita Enikova, Romija Štāle, Ksenija Belca-Beslere, Anita Leina, Monta Petersone, Evija Šaitere, Arvis Kantiševs, Anna Gulbe, Karina Krista Līkanse un Laima Jurča.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

FOTO: Ieskats pasaules žilbinošākajā un dārgākajā apakšveļas šovā

Zane Atlāce - Bistere, 13.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc vairāku gadu pārtraukuma Amerikas Savienotajās Valstīs uz brīdi bija nolaidušies slavenie Victoria`s Secret eņģeļi, žilbinošā šovā Ņujorkā demonstrējot jaunāko apakšveļas kolekciju.

Iepriekš šovs norisinājās Londonā, Parīzē un citviet. Šī gada modes skates centrālais objekts – dārgakmeņu krūšturis - bija aptuveni miljonu ASV dolāru vērtais krūšturis, kas veidots no 2100 Swarovski dimantiem. Krūštura tapšana ilga 930 stundas. Unikālo darinājumu prezentēja Viktorijas eņģelis Elza Hoska.

Victoria`s Secret modes skatē piedalījās pasaules slavenākās modeles, tostarp, māsas - Bella un Džidži Hadidas, Adriana Lima, Kendala Dženere, Teilore Hila, Vinnija Hārlova un citas. Tiesa brazīliešu izcelsmes modelei Adrianai Limai šī skate bija pēdējā – nespējot valdīt asaras, viņa šova laikā paziņoja par aiziešanu no tā. A.Lima bija Viktorijas eņģelis gandrīz 20 gadus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Latvijas studenti cenšas ielauzties apģērbu dizaina pasaulē ar kolekcijām Did someone famous die? un Trust stupid, be stupid

Gunta Kursiša, 30.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ikgadējā Latvijas Mākslas Akadēmijas (LMA) modes skatē Pagalms vienuviet bija redzamas 24 modes mākslas apakšnozares studentu radītās tērpu kolekcijas, tostarp tādas kā Did someone famous die? un Trust stupid, be stupid.

«Pagalms apzīmē dalīta īpašuma platformu, kurā satiekas kaimiņi, kā arī zonu, kurā var nonākt tiešā kontaktā ar dabu. Tā ir vieta, kurā nonāk viesi pirms ieiešanas māja,» modes skates scenogrāfisko vēstījumu skaidroja LMA pirmā kursa studente un galvenā scenogrāfe Alise Šaburova.

Skates sākumā bija vērojams par provokatīvu nodēvēts priekšnesums, kura laikā no skatuves vidū iebūvētās dubļu bedres pamazām izlauzās puskaili cilvēki, 12 minūšu garumā atainojot «augšanas» rituālu. Tālāko modes skates programmu veidoja jauno dizaineru veikumu parāde, kuras ietvaros varēja vērot ikdienā valkājamu apģērbu kolekcijas, gan arī avangarda mākslasdarbus.

Komentāri

Pievienot komentāru