Ražošana

Noslēgusies apvienošanās Baltijas komerctransporta nozarē

Žanete Hāka, 03.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 2. janvārī noslēgusies vērienīga reorganizācija, kurā notikusi trīs Baltijas komerctransporta remonta, apkopes un rezerves daļu tirdzniecības uzņēmumu pārrobežu apvienošanās, informē PwC.

Reorganizācijas rezultātā, ko veica zvērinātu advokātu birojs PricewaterhouseCoopers Legal (PwC Legal), Latvijas sabiedrībai - SIA Latina Baltics, kā iegūstošajai sabiedrībai, pievienojušās BPW GROUP uzņēmumam piederošās Igaunijas sabiedrība - Gokart OÜ un Lietuvas sabiedrība - UAB Romasta group.

SIA Latina Baltics valdes priekšsēdētājs Eduards Staveckis ir pārliecināts, ka veiktā reorganizācija sekmēs ne tikai uzņēmuma konkurētspēju, bet arī garantēs vienotu pasaules līmeņa pakalpojumu kvalitāti Baltijas tirgū.

PwC Legal vadošais partneris un zvērināts advokāts Jānis Lagzdiņš atzīst, ka šī reorganizācija ir labs tirgus un nozares biznesa attīstības piemērs, kad darījuma rezultātā ieguvēji ir visi.

Darījums ir nozīmīgs, jo bija nepieciešams salāgot vairāku valstu dažādās normatīvo aktu prasības, kas mums izdevās, pateicoties tam, ka PwC Legal strādā juristi no visas pasaules, turklāt procesa gaitā bija jāspēj nodrošināt netraucētu reorganizācijā iesaistīto sabiedrību darbību. Svarīgi, ka šādos pārrobežu darījumos iesaistīto speciālistu komanda strādā vienoti visās valstīs, uzver advokāts.

Pēc šī darījuma aktīva komercdarbība tiek saglabāta visās Baltijas valstīs, izveidojot SIA Latina Baltics filiāles Lietuvā un Igaunijā.

Viens no vadošajiem tirgus dalībniekiem pasaulē kravas transportlīdzekļu rezerves daļu jomā, BPW GROUP uzņēmums BPW Kraatz Finance Oy iegādājās SIA Latina 2016. gada 26. janvārī. Tādējādi uzņēmums Latina (šobrīd SIA Latina Baltics) kļuva par BPW GROUP uzņēmumu.

BPW GROUP ir viens no vadošajiem globālajiem spēlētājiem kravas transportlīdzekļu rezerves daļu tirgū. Grupas BPW GROUP konsolidētais apgrozījums ir 1,5 miljardi Eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru