Citas ziņas

Par KNAB mērķi varētu kļūt Šlesers, Lembergs un Šķēle

Jānis Rancāns, 16.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dažādās informētās aprindās atkal esot uzvirmojušas jaunas runas par gaidāmajām Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) operācijām.

Šoreiz KNAB mērķis varētu būt Šlesera reformu partijas līderis Ainārs Šlesers, kurš vienīgais nolēmis kandidēt ārkārtas vēlēšanās, vēsta vieni avoti. Tomēr citi avoti norāda, ka represijas skaršot Aivaru Lembergu un, iespējams, arī Andri Šķēli, raksta laikraksts Neatkarīgā.

Jaunas kratīšanas, aizturēšanas vai drošības līdzekļu piemērošana tikšot veitka šī gada 20. maijā sāktā kriminālprocesa ietvaros, kas dažkārt tiek saukts par «oligarhu lietu».

No laikraksta rīcībā esošās informācijas izriet, ka operācijai vajadzēja sākties jau 12. augustā, bet organizatori to bija spiesti atlikt tehnisku iemeslu dēļ. Represīvo kriminālprocesuālo darbību veikšanai nepieciešama izmeklēšanas tiesneša sankcija, tomēr Centra rajona tiesas priekšsēdētāja palīgs Kaspars Sadauskis Neatkarīgo informēja, ka «laika posmā no 8. augusta līdz šim brīdim (pirmdienas pusdienlaikam) Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā nav ticis saņemts un izskatīts neviens KNAB ierosinājums par procesuālo piespiedu līdzekļu piemērošanu». Tas gan neizslēdz varbūtību, ka sankcijas varētu būt saņemtas jau pirms 8. augusta.

Jau ziņots, ka KNAB maijā veica kratīšanu vairākos uzņēmumos un valsts iestādēs. Kratīšana veikta Ventspils un Rīgas domēs, brīvostas pārvaldē, Ventspils mēra Aivara Lemberga ģimenei piederošajā īpašumā Puzē, Mediju namā un citviet.

Kā vēlāk paziņoja KNAB, kopumā lietā iesaistītas 11 personas, tajā skaitā sešas amatpersonas. Lietā figurēja 26 komercsabiedrības, izteikti pieci lūgumi pēc ārvalstu palīdzības. Lietas izmeklēšanas laikā esot veiktas 42 kratīšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru