Pārtika

Abdulmuslimovs pametisDaugavpils gaļas kombināta valdes priekšsēdētāja amatu

Gunta Kursiša, 14.05.2014

Jaunākais izdevums

Gaļas pārstrādes uzņēmuma SIA Daugavpils gaļas kombināts valdes priekšsēdētāja amatu pametis čečenu izcelsmes Latvijas uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma valde turpina darboties divu amatpersonu sastāvā. Valdes priekšsēdētājas amatā darbojas uzņēmuma 50% kapitāldaļu īpašniece Julita Burova, bet valdes locekļa amata pienākumus pilda otrs līdzīpašnieks (atlikušo 50% uzņēmuma kapitāldaļu īpašnieks) Mairis Trupavnieks.

Izmaiņas reģistrētas 13. maijā.

B. Abdulmuslimovs turpina ieņemt amatus piecos citos uzņēmumos, tostarp SIA Rēzeknes gaļas kombināts un a/s Ventspils zivju konservu kombināts, kā arī ir vairāku uzņēmumu kapitāldaļu turētājs.

2013. gadā SIA Daugavpils gaļas kombināts apgrozīja 4,8 miljonus latu, bet peļņa veidoja 92 tūkstošus latu. Uzņēmumā strādāja vidēji 86 darbinieki.

SIA Daugavpils gaļas kombināts reģistrēts 2010. gadā, un tā pamatkapitāls ir divi tūkstoši eiro.

Uzņēmums kopš 2010. gada iekļauts Bislana Abdulmuslimova vadītajā kompānijā SIA AB Holding, kurā ir arī a/s Ventspils zivju konservu kombināts, SIA GoAdventure, SIA RGK Security, SIA A.R. BCC, SIA Baltic Metal Company, SIA Bars Security Inkasso, SIA Baltic Wood Company un SIA Rēzeknes gaļas kombināts.

AB Holding dibināts 2011. gada 10. martā, un tā pamatdarbības pamatdarbības nozare ir gaļas, zivju un piena produkcijas ražošana. 2013. gada 31. janvārī uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs palielināja dalību uzņēmumā līdz 100%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncerns AB holdings turpmāk paplašinās lauksaimniecības un pārtikas biznesu, pievēršoties arī aitu audzēšanai, tādējādi apgādājot ar izejvielu gaļas pārstrādes uzņēmumus Rēzeknē un Daugavpilī, biznesa portālam Nozare.lv atzina holdinga īpašnieks Bislans Abdulmuslimovs.

Viņš gan neatklāja investīciju apmēru ganāmpulkā, norādot, ka šķirnes dzīvnieki iepirkti Eiropas Savienībā.

«Šovasar Eiropā esmu iepircis 1000 aitas un aunus, kuri tiks audzēti kādā saimniecībā Latgales pusē. Gribu pārliecināties, vai konkrētās šķirnes dzīvnieki būs piemēroti Latvijas klimatam, neslimos un dos ģenētiski augstvērtīgus pēcnācējus. Plānojam izvērst augstvērtīgu gaļas dzīvnieku ražošanu ar mērķi apgādāt Rēzeknes un Daugavpils gaļas kombinātus ar izcilu izejvielu kūpinājumu ražošanā,» sacīja uzņēmējs.

Viņš arī atzina, ka holdinga uzņēmumiem ir būtiski apstrādāt pašiem savu izejvielu, jo šogad plānota paplašināšanās specifiskos eksporta tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Uzņēmējs: Ja nevēlies piepūlēties dzimtenes un bērnu dēļ, tu esi slikts politiķis

Žanete Hāka, 13.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AB Holding dibinātājs un Rēzeknes un Daugavpils gaļas pārstrādes un zivju pārstrādes rūpnīcu līdzīpašnieks Bislans Abdulmuslimovs intervijā Delovoj vesti norāda, ka netic kolektīvajām atlīdzību prasībām, tādēļ pats plāno pieprasīt kompensācijas par zaudējumiem.

Pirms pusgada Abdulmuslimovs lika likmes uz Krievijas tirgu – viņa produkcija tika tirgota veikalos Maskavā, Sanktpēterburgā, Smoļenskā un Pleskavā, taču tagad gaļas tirdzniecība ir pakļauta Krievijas noteiktajam embargo.

«Mēs bijām pirmajās vietās, skatoties pēc gaļas pārstrādes izstrādājumu eksporta no Latvijas uz Krieviju,» viņš saka. Citu Latvijas ražotāju eksports uz šo valsti bija daudz pieticīgāks. Ja aizliegums attieksies arī uz šprotēm, tiks apstādināta 99% no uzņēmuma zivju apstrādes darbības, stāsta uzņēmējs, kurš skaidro, ka zina, kādēļ pagaidām šprotes nav iekļautas aizliegumā. Pēc viņa domām, Krievija skatījusies, ka to imports no ES valstīm nav lielāks par 0,1% no kopējā apjoma. Tādēļ – kāda jēga ko aizliegt, ka tas ne īpaši spēcīgi kaitē Eiropai, retoriski vaicā uzņēmējs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Uzņēmējs Abdulmuslimovs pievēršas sukāžu biznesam

LETA, 16.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējam Bislanam Abdulmuslimovam piederošais AB Holding iegādājies Latvijas inovatīvo sukāžu ražotājas SIA RicBerry 50% daļu no uzņēmuma līdzīpašnieces, operdziedātājas Ievas Viļumas, informēja uzņēmumā.

Darījuma summu puses neatklāj.

Uzņēmuma ikdienas vadību pēc iegādes kopīgi īstenos Abdulmuslimovs un uzņēmuma līdzīpašniece - operdziedātāja Ieva Viļuma.

«Mans mērķis ir izveidot RicBerry par pasaules mēroga eko saldumu ražotāju, kura kapitalizācija nākamajos piecos gados pārsniegs šodien holdingā iekļautos uzņēmumus. Holdingam sadarbība ar šo Latvijas uzņēmumu ir laba iespēja ieiet Rietumvalstu slēgtajos pārtikas tirgos, pārsteidzot tos ar eko inovāciju Made in Latvia,» norādījis Abdulmuslimovs.

Tāpat viņš norādīja, ka šī nebūs holdinga pēdējā investīcija šogad.

«Atšķirībā no vairuma darījumu Latvijā mēs sadarbībai izvēlējāmies tādu modeli, kur jaunie dibinātāji varētu komfortabli turpināt inovācijas un paaugstināt zīmola potenciālu. Apvienojoties, nevis pārdodoties skandināvu milžiem, varam vairot Latvijas pārtikas meistaru tradīcijas, saglabājot darbvietas un pozicionējot Rīgu kā eko pārtikas lielpilsētu,» norāda uzņēmējs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaļas ražotāji pērn audzējuši apgrozījumu, šogad bažas par konkurences saasināšanos

«2014.gads izskatās izaicinošs, ko nosaka galvenokārt situācija ārējos tirgos. No vienas puses, graudu cenas ir samazinājušās, no otras – situācija ar cūkgaļas un cūkgaļas produktu eksporta aizliegumu no ES uz Krieviju var izraisīt konkurences saasināšanos, tādā veidā mazinot tirgus spēlētāju peļņu,» situāciju tirgū komentē a/s Rīgas miesnieks vadītājs Janeks Kalbins.

Viņa viedoklim gan oponē a/s Rēzeknes gaļas kombināts līdz īpašnieks Guntis Piteronoks, sakot, ka termiski apstrādātu gaļas produkciju drīkst vest uz Krieviju un aizliegums nekādā veidā neietekmē Rēzeknes gaļas kombinātu.

Apgrozījums aug

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Mainījusies Ventspils zivju konservu kombināta vadība

Žanete Hāka, 31.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par zivju pārstrādātāja AS «Ventspils zivju konservu kombināts» vienīgo valdes locekli iecelts Renārs Konstantinovs, kurš arī reģistrēts kā uzņēmuma patiesā labuma guvējs, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Līdz šim AS «Ventspils zivju konservu kombināts» vienīgais valdes loceklis bija Ivo Stanne, savukārt uzņēmuma patiesā labuma guvējs nebija reģistrēts.

Tāpat mainīta uzņēmuma padome. No amatiem atbrīvoti padomes priekšsēdētājs Bislans Abdulmuslimovs, padomes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Endele, kā arī padomes loceklis Valerijs Onja.

AS «Ventspils zivju konservu kombināts» padomē iecelti Andris Feldmanis un Raimonds Geislers (abi ieņem padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu), Valdis Marķitāns iecelts par padomes locekli, savukārt Juris Ziemelis ir vienīgais no līdzšinējiem padomes locekļiem, kas atkārtoti apstiprināts savā amatā.

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas 29.maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Reverta par 13,8 miljoniem eiro pārdevusi savā valdījumā esošo Skonto kompleksu futbola kluba Skonto prezidenta amatu šonedēļ pametušā Vladimira Koļesiņičenko firmai SSA.

Kā informēja Reverta Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja Marita Ozoliņa, interesi par Skonto kompleksu iegādi izrādīja vairāki investori. Pēc rūpīgas izvērtēšanas par izdevīgāko atzīts SIA SSA piedāvājums. Šā gada 15.jūlijā darījums, tostarp naudas pārskaitījums, tika pilnībā pabeigts. Atgūtie naudas līdzekļi jau tuvākajā laikā tiks atmaksāti Valsts kasei.

Ozoliņa atgādina, ka savulaik AS Parex banka izsniegtā kredīta mērķis bija Skonto stadiona iegāde un attīstība. Ilgstošu kredītsaistību nepildīšanas dēļ 2011.gadā objektu pārņēma lielākais nodrošinātais kreditors – AS Reverta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas ražotājs Rāmkalni saņēmis Zelta medaļu Maskavā notiekošajā starptautiskajā pārtikas un dzērienu izstādē ProdExpo par produktu Sukāžu Asorti.

Rāmkalni izstādē piedalās ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu, piedaloties LIAA organizētajā nacionālajā stendā.

Rāmkalnu īpašnieks Viktors Grūtups stāsta, ka izstādes laikā tika nodibināti vairāki kontakti ar interesentiem no Krievijas un citām valstīm.

Rāmkalnu produktu grozā ir sukādes, pastilas, sīrupi un sulas, kā arī jaunumi - dabīgās limonādes un sukādes šokolādē. Tiek ražoti arī pelmeņi, saldējums, kūpinājumi, konditorejas un kulinārijas izstrādājumi.

ProdExpo ir lielākā Krievijas un Austrumeiropas pārtikas un dzērienu izstāde, kura Maskavā norisinās jau 23. Reizi. Izstāde norisinājās no š.g. 8.februāra līdz 12.februārim. Šogad izstāde izvietota vairāk nekā 100 000 kv. m ar apmēram 2 000 dalībniekiem no 65 valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Daugavpils gaļas kombināts par 152,9 tūkstošiem eiro iegādāsies gaļas maļamo mašīnu

Žanete Hāka, 23.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies SIA Daugavpils gaļas kombināts izsludinātais iepirkums par gaļas maļamās mašīnas iegādi, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Konkursā saņemti četru pretendentu pieteikumi, un par uzvarētāju atzīta SIA UB Food Tehc, kuras piedāvātā līgumcena ir 152,9 tūkstoši eiro.

Iepirkums tiek īstenots ar Lauku atbalsta dienesta finansējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Domenikss uzvar CSDD iepirkumu konkursā

Lelde Petrāne, 22.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) papildinās savu autoparku ar jaunu Mercedes-Benz automašīnu, kas īpaši pielāgota transportlīdzekļu tehniskās kontroles nodrošināšanai uz ceļiem. Iepirkumu konkursā uzvaru guvis uzņēmums SIA Domenikss, ar kuru noslēgta vienošanās par automašīnas iegādi 39 950 eiro vērtībā.

SIA Domenikss piedāvājums CSDD iepirkumu konkursam ir atzīts par saimnieciski visizdevīgāko un atbilstošāko izvirzītajām prasībām. Piegādes līgums paredz vienas plašlietojuma automobiļa vienības piegādi, pārbūvi, saskaņošanu un reģistrāciju.

Pēdējā gada laikā SIA Domenikss konkursa ietvaros nodrošinājis transportlīdzekļus vai sniedzis tehniskās apkopes un remonta pakalpojumus: AS Liepājas autobusu parks, SIA Daugavpils Gaļas kombināts, valsts centrālā banka Latvijas Banka, pilnsabiedrība Rīgas mikroautobusu satiksme, Dobeles novada pašvaldība, Latvijas Republikas Saeima, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un Valsts robežsardze.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Latvijas pārtikas ražotāji meklē sadarbības partnerus Zviedrijā un Somijā

Lelde Petrāne, 02.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maijā un jūnijā Pārtikas produktu kvalitātes klastera uzņēmumu pārstāvji viesojās Zviedrijā un Somijā, lai tiktos ar potenciālajiem sadarbības partneriem. Kopumā Latvijas pārtikas ražotāji abās valstīs tikās ar gandrīz 80 tirgotājiem, kuriem prezentēja savu produkciju. Kā pēc vizītes atzina uzņēmēji, visticamāk, jau tuvākajā laikā varētu tikt noslēgti arī pirmie sadarbības līgumi par produkcijas eksportu.

No Latvijas uz Zviedriju un Somiju devās tādas kompānijas kā Daugavpils gaļas kombināts, Maiznīca Flora, Brīvais Vilnis, Vinnis un Garšu Fabrika, kā arī Rīgas dzirnavnieks, pārstāvot dažādas pārtikas rūpniecības apakšnozares Latvijā.

Pārtikas produktu kvalitātes klastera attīstības vadītāja Ligita Turnere stāstīja: «Šīs bija ļoti vērtīgas vizītes, jo mūsu uzņēmēji tikās ar lielākajiem Somijas un Zviedrijas vairumtirgotājiem, kā arī mazumtirdzniecības tīklu pārstāvjiem. Kā atzina paši uzņēmēji, iespējas iekļūt šajos Ziemeļvalstu tirgos ir un tuvāko pāris gadu laikā eksporta apjoms varētu palielināties par 25%-30%. Ir cerība, ka jau šā gada beigās uz Somiju varētu tikt nogādātas pirmās kravas ar Latvijas uzņēmumu ražojumiem, kas tika prezentēti tikšanās laikā.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paredzams, trešdien, 30. jūnijā Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas valdes sēdē izskatīs pirmpirkuma tiesības uz "Liepājas metalurga" nekustamās mantas - zeme un ēkas iegādi Liepājas SEZ vajadzībām.

Principā tas nozīmē darījuma starp valsti un turku investoriem izgāšanu, jo pārdošanas darījums noslēgts gan par kustamo, gan nekustamo mantu.

Darījuma fons

Šā gada 30. aprīlī SIA "FeLM", kas procesā pārstāv Latvijas valsts intereses, noslēdza līgumu par bijušā "Liepājas metalurga" elektrotēraudkausēšanas kompleksa kustamās un nekustamās mantas iegādi un izteica gatavību uzsākt darbību teritorijā, iepriekš pauda Turcijas uzņēmuma "Aslanli Metalurji" pārstāvji. Ir pilnībā izpildītas finanšu saistības atbilstoši līgumam. Proti, ir iemaksāta nauda un izteikta gatavība investēt 200 miljonus piecu gadu laikā. Investori pavasarī bija noslēguši rūpnīcas inventarizāciju kopīgi ar SIA "FeLM" un īpašums ir gatavs nodošanai. Tik tālu viss ir skaisti, atliek vien Liepājas SEZ pirmpirkuma tiesības uz zemi, kuras var izmantot un viss liecina, ka tās tiks izmantotas. Plašāk par darījumu db.lv rakstīja iepriekš.

Komentāri

Pievienot komentāru