Pārtika

Aldaris stiprinās pozīcijas importa alus segmentā

Sandra Dieziņa, 03.10.2011

Jaunākais izdevums

http://www.db.lv/uploads/ck/images/Clipboard01(400).jpg

Aldaris līdz gada beigām plāno pārdot 140 000 litru Baltika №3 Classic šķirnes alus.

Alus Baltika №3 Classic 10 gadus pēc kārtas Krievijā bijis līderis alus kategorijā un kopumā tam ir vairāk nekā 30 starptautiski un nacionāli apbalvojumi.

A/s Aldaris izpilddirektors Tomass Panteli uzskata, ka šis alus ļaus vēl vairāk nostiprināt Baltikas pozīcijas kā populārākajam importa alus zīmolam Latvijā.

Baltikas zīmols šobrīd ir visiecienītākais importa alus Latvijā, aizņemot aptuveni 16% no visa importa alus tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lielākā alus darītava Aldaris pērno gadu pabeidza ar 32,2 miljonu Ls apgrozījumu un 1,11 miljonu Ls peļņu.

Gadu iepriekš Aldaris apgrozīja 27,31 miljonu Ls un tā peļņa bija 1,43 miljoni Ls. Kompānijas sniegtā informācija liecina, ka 2010. gadā Aldaris saglabājis vadošā alus ražotāja statusu, kopumā pārdodot 85,5 milj. litru dzērienu, kas ir par 6,9 milj. litru jeb 9% vairāk nekā 2009. gadā. Uzņēmums par 74% ir kāpinājis eksporta apjomu, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

A/s Aldaris valdes priekšsēdētāja Ināra Šure norāda, ka aizvadītais gads uzņēmumam bijis veiksmīgs. Aldara galvenais uzdevums 2010. gadā bija nostabilizēt un padarīt efektīvāku kompānijas darbību pēc smagā 2009. gada, kas arī izdevies. Aldaris īstenojis optimizācijas plānu, kas nodrošināja rentablu kompānijas darbību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aldaris turpinās atbalstīt Dinamo

Lelde Petrāne, 16.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alus darītava Aldaris un hokeja klubs Dinamo Rīga pagarinājuši sadarbības līgumu.

«Šobrīd hokeja līdzjutēju vidū ir izveidojusies ļoti cieša saikne ar Aldari. Mums ir svarīgi ieklausīties savos patērētājos, tādēļ loģisks solis bija līguma pagarināšana ar populāro hokeja klubu Dinamo Rīga,» norāda A/s Aldaris valdes priekšsēdētājs Tomass Kure Jakobsens (Thomas Kure Jakobsen).

«Aldaris ir viens no mūsu ilggadējiem atbalstītājiem, un mēs esam ļoti priecīgi, ka varam turpināt līdzšinējo sadarbību, jo hokejs un alus ir divas ļoti cieši saistītas lietas,» norāda a/s Dinamo Rīga valdes loceklis Zigmārs Priede.

Šogad Aldaris veicis hokeja cienītāju aptauju, lai noskaidrotu fanu viedokli par Aldara sponsorēšanas politiku, tostarp ilggadējo atbalstu Latvijas hokejam. 73% aptaujāto atzinuši, ka pirmā asociācija, kas rodas, domājot par hokeju, ir tieši Aldara zīmols.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Bijušais Aldara izpilddirektors Panteli pamet arī uzņēmuma valdi

Gunta Kursiša, 29.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alus darītāvas Aldaris valdes locekļa amatu pametis Dānijas pilsonis Tomass Panteli (Thomas Panteli), kurš šā gada februārī pameta arī kompānijas izpilddirekotra amatu.

T. Panteli vietā stājies dānis Tomass Kure Jakobsens (Thomas Kure Jakobsen), kurš līdz šim ilgus gadus darbojies Aldara īpašnieka Carlsberg Grupas saistītajos uzņēmumos. T. K. Jakobsens februārī nomainīja T. Panteli arī a/s Aldaris izpilddirektora amatā.

Ieraksts par izmaiņām a/s Aldaris amatpersonu sastāvā veikts šā gada 26. martā.

A/s Aldaris valdes priekšsēdētāja ir Ināra Šure.

Jau vēstīts, ka T. K. Jakobsens strādā Carlsberg grupā 15 gadus. Līdz 2008. gadam jaunais a/s Aldaris valdes loceklis bija atbildīgs par Carlsberg produktu pieejamību vairāk kā simts eksporta tirgos, kuros Carlsberg Grupai nav savu alus darītavu. Kopš 2008. gada T. K. Jakobsens ieņēma izpilddirektora amatu Carlsberg uzņēmumos Horvātijā un Ungārijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alus darītava «Aldaris» ir pārdevusi visas tam piederošās Tvaika ielas 44 teritorijas īpašumtiesības nekustamo īpašumu attīstītājam «LV property», liecina informācija Zemesgrāmatā.

Saskaņā ar Zemesgrāmatā pieejamo informāciju zemes gabalā atrodas «Aldara» ēkas un būves, kā arī telekomunikācijas, «Latvenergo» filiālei «Rīgas elektrotīkli» piederoši transformatora punkti, kabeļu tīkli 192 kvadrātmetru platībā, «Rīgas ūdens» saimniecisko notekūdeņu kanalizācijas maģistrālais vads un «Rīgas siltums» siltuma tīkli. Šī nekustama īpašuma pārdošanas summa ir 349 556 eiro.

Savukārt otru īpašumu Tvaika ielā 44 «Aldaris» ir pārdevis par 1 223 444 eiro. Tas sastāv no vienas divstāvīgas rūpniecības ēkas ar jumta izbūvi, kura ir saistīta ar zemes gabalu 58472 kvadrātmetru platībā, kā arī administratīvās ēkas, beztaras alus izliešanas ceha, caurlaides ēkas, svaru mājas, patvertnes, betona žoga, metāla žoga, rūpniecības ēkas, tehnoloģiskā korpusa, sadzīves korpusa, kioska ēkas, darbnīcas, noliktavas, alus izliešanas ceha, transformatora ēkas, garāžas, kantora ēkas, vairākām ūdens tvertnēm un artēziskajām akām, kā arī pagalma izbūvēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Aldara valdē ievēlēts Uģis Mihņevičs

Žanete Hāka, 07.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmaiņas valdes sastāvā reģistrētas alus ražotājam AS Aldaris, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma valdes locekļa amatā iecelts Uģis Mihņevičs, līdz ar to AS Aldaris valde turpmāk atkal darbosies trīs amatpersonu sastāvā. AS Aldaris valdes priekšsēdētāja amatu kopš 2012.gada 25.oktobra ieņem Veli Pekka Tennila, savukārt valdes locekļa pienākumus kopš 2013.gada 11.jūnija pilda Priits Einmanns.

Lursoft informācija liecina, ka U. Mihņevičs jau iepriekš guvis pieredzi, strādājot lielu uzņēmumu vadošajos amatos, jo laika posmā no 2008.gada 22.janvāra līdz 2009.gada 5.maijam jaunieceltais AS Aldaris valdes loceklis ieņēmis arī valdes locekļa amatu AS Gutta.

AS Aldaris mājas lapā pieejamās ziņas rāda, ka U. Mihņevičs alus ražotāja pārdošanas komandai pievienojies 2012.gada vidū un kopumā ir uzkrājis jau vairāk nekā 16 gadu pieredzi pārdošanas darbā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Papildināta - Aldaris atlaidīs strādājošos un alu ražos ārpus Latvijas

Sandra Dieziņa, Māris Ķirsons, 05.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no lielākajiem alus darītājiem a/s Aldaris plāno optimizēt ražošanu un atlaist daļu strādājošo. Aldara alu PET un stikla pudelēs nākotnē, visticamāk, ražos ārpus Latvijas.

Papildināta ar Aldara komentāru no 3. rindkopas

Carlsberg grupā ietilpstošais a/s Aldaris no 2014. gada Latvijā, iespējams, pārtrauks alus ražošanu PET un stikla pudelēs, kas turpmāk tiks ražoti ārpus Latvijas, līdz ar to darbinieku skaits Latvijas ražotnē pakāpeniski tiks samazināts aptuveni par trešdaļu no 200 strādājošajiem, liecina DB rīcībā esošā informācija no neoficiāliem, bet drošiem avotiem. Šāda lēmuma pamatā – ievērojamie zaudējumi, kas pērn sasniedza 2,79 miljonus Ls, kā arī realizācijas apjomu samazināšanās, liecina DB rīcībā esošā informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Aldaris sadarbībā ar Klimata pārmaiņu finanšu instrumentu (KPFI) ieguldīs gandrīz 550 tūkstošus latu energoefektivitātes palielināšanā, tostarp arī malšanas iecirkņa un vārītavas rekonstrukcijā, Db.lv stāstīja a/s Aldaris sabiedrisko attiecību speciālists Oskars Fīrmanis.

Projekta Energoefektivitātes pasākumi a/s Aldaris divas kārtas jau ir noslēgušās, un pēc aktīvākās alus sezonas noslēgšanās a/s Aldaris plāno realizēt alus darītavas energefektivitātes paaugstināšanas projekta trešo, vērienīgāko kārtu un rekonstruēt malšanas iecirkņus un vārītavu. Kopā trijās projekta daļās tiks ieguldīti gandrīz 550 tūkstoši latu. Projekta īstenošanas rezultātā samazināsies ražotnes oglekļa dioksīda izmešu skaits. Alus darītava plāno pabeigt rekonstrukciju līdz šī gada beigām vai nākamā gada sākumam, informēja a/s Aldaris pārstāvis.

«Šobrīd ir noslēgusies aktīvā alus darīšanas sezona, tāpēc vārītavas un malšanas iecirkņu rekonstrukciju plānojam veikt pēc iespējas ātrāk,» Db.lv stāstīja O. Fīrmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alus darītavas a/s Aldaris bijusī valdes priekssēdētāja Ināra Šure turpinās darbu uzņēmuma padomes priekšsēdētājas amatā, liecina informācija Lursoft. Tāpat uzņēmuma padomē darbu uzsākuši vairāki jauni padomes locekļi.

Patlaban a/s Aldaris padomē darbojas tās priekšsēdētājs padomes loceklis Holms Jensens Sorens (Holm Jensen Soren). Viņš uzņēmuma padomē darbojies arī iepriekš – līdz šā gada 11. jūnijam un vēlreiz padomē apstiprināts 29. jūnijā. Darbu a/s Aldaris padomē jūnija sākumā pametis dānis Fišers Bjornskovs (Fischer Bjornskov), Lietuvas iedzīvotāji Tomass Kučinskas (Tomas Kučinskas) un Anti Nīninens (Antti Niininen), kā arī zviedrs Peterss Lars Nilsons (Peter Lars Nilsson). Viņu vietā padomes locekļu amatā iecelts dānis Jokums Mads Kofods (Jokum Mads Kofod), soms Peka Veli Tenila (Pekka Veli Tennila), bet padomes priekšsēdētāja vietnieces amatā – Ināra Šure, kas iepriekš darbojās uzņēmuma valdes priekšsēdētājas amatā. I. Šure uzņēmumā strādā 30 gadus, savukārt uzņēmuma valdes priekšsēdētājas amatā bija kopš 2004. gada, nomainot toreizējo uzņēmuma vadītāju Vitāliju Gavrilovu. Jūnija sākumā, pametot valdes priekšsēdētājas amatu, viņa norādīja, ka arī turpmākā viņas darbība būs saistīta ar Carlsberg grupu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Aldaris gadu noslēdzis ar zaudējumiem; ekonomikas augšupeju uzņēmums nejūt

Gunta Kursiša, 23.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Aldaris pērno finanšu gadu noslēdzis ar 2,79 miljoniem latu zaudējumiem, un kompānijas vadība skaidro, ka Latvijas makroekonomisko rādītāju uzlabošanās nav veicinājusi nozares pelnītspēju – Latvijas tirgū samazinājies alus patēriņš un mainīgs pieprasījums vērojams arī eksporta tirgos.

Kopējais alus pārdošanas apjoms a/s Aldaris pērn bija 822,7 tūkst. hektolitru, kas ir par 123,6 tūkst. hektolitru mazāk nekā 2011. gadā. Kopumā uzņēmums 2012. gadā apgrozīja 25,6 miljonus latu, kas ir par 8% mazāk nekā iepriekšējā gadā. Savukārt zaudējumi pērn, salīdzinot ar 2011. gadu, ir auguši par aptuveni 1,9 miljoniem latu.

Pērn Aldaris uzsāka 20 dažādu jaunu produktu tirdzniecību. Tāpat uzņēmums, neņemot vērā pārdošanas apjomu kritumu, investējis ražošanas modernizācijā. Db.lv jau rakstīja, ka, ieguldot vairākus miljonus eiro, Aldaris plāno atjaunot vēsturisko alus darītavu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Aldarim jauns izpilddirektors

Sandra Dieziņa, 23.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par alus darītavas Aldaris izpilddirektoru kļuvis Tomass Kure Jakobsens (Thomas Kure Jacobsen), kurš ilgus gadus darbojies Aldara īpašnieka Carlsberg Grupas saistītajos uzņēmumos.

T.K.Jakobsens strādājis Carlsberg Grupā 15 gadus, informē a/s Aldaris komunikāciju direktore Laura Krastiņa. Līdz 2008.gadam T.K.Jakobsens bija atbildīgas par Carlsberg produktu pieejamību vairāk kā 100 eksporta tirgos, kuros Carlsberg Grupai nav savu alus darītavu. Kopš 2008. gada T.K.Jakobsens ir strādājis par izpilddirektoru Carlsberg uzņēmumos Horvātijā un Ungārijā. «Man vienmēr ir patikuši jauni izaicinājumi, tāpēc esmu pagodināts, ka kļuvu par Latvijas alus tirgus līdera izpilddirektoru. Esmu pārliecināts, ka pieredze, ko esmu guvis ilgus gadus strādājot alus nozarē Aldarim palīdzēs vēl vairāk nostiprināt pozīcijas alus segmentā, kā arī palielināt mūsu pārstāvniecību bezalkoholisko dzērienu nozarē,» norāda T.K.Jakobsens.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Somersby ir Carlsberg Grupas vadošais sidrs un tā brūvēšana notiek Carlsberg Grupas ietvaros. Latvijā pārdotais sidrs, pēc Carlsberg receptūras, tiek brūvēts Igaunijā,» biznesa portālam db.lv, vaicāta, vai šī jaunā produkta ražošana notiek mūsu valstī, atklāja AS Aldaris komunikāciju direktore Laura Krastiņa.

Kā rakstīts, alus darītava Aldaris sākusi piedāvāt jaunu Premium klases sidru Somersby ar ābolu un bumbieru garšu. Plānots, ka gada laikā tiks pārdoti aptuveni 500 tūkstoši litru šī sidra.

Kā vēsta ražotājs, Somersby sidra gatavošanā tiek izmantoti svaigi bumbieri un fermentēta ābolu sula. Atbildot uz jautājumu, vai sidra ražošanai nepieciešamie augļi tiek iepirkti arī Latvijā, L. Krastiņa norādīja, ka «visi produktu izejvielu iepirkumi Carlsberg Grupā notiek centralizēti, rūpīgi izvērtējot kvalitāti un arī cenu». «Pārsvarā izejvielas tiek iepirktas dažādās Eiropas valstīs. Diemžēl Latvijā izejvielas netiek iepirktas, jo vietējie ražotāji nespēj piegādāt produkciju nepieciešamajā vairumā,» informēja Aldara pārstāve.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savulaik lielākā Latvijas alus darītava a/s Aldaris pērn novembrī ieguvusi mazās alus darītavas statusu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sniegtā informācija.

«2016.gadā Latvijas alus darītavās saražoti 73,9 miljoni litru alus, no tā lielākā daļa – 89% nodoti patēriņam Latvijā. Latvijā ir trīs «lielās» alus darītavas - Cēsu Alus, Cido Grupa un Tērvetes alus, bet pārējiem alus darītājiem Latvijā, tajā skaitā Aldarim, piešķirts mazās alus darītavas statuss, kas dod tiesības par pirmajiem kalendārā gada laikā saražotajiem vienu miljonu litriem maksāt tikai pusi no valstī noteiktās akcīzes nodokļa likmes alum,» informē VID.

Šobrīd Latvijas alus tirgus tendence ir ražot mazāk, bet attīstīt dažādas garšas un eksperimentēt ar jaunām receptēm, norāda uzņēmumā Aldaris, kas pērn ierindojies devītajā vietā lielāko alus ražotāju topā. Šādu stratēģiju savā attīstībā ievēro arī a/s Aldaris, stāsta uzņēmuma mārketinga vadītāja Inga Berkoviča. Pagājušajā gadā ievērojami pieaudzis premium un craft segmenta klāsts, gan Aldara, gan kopējā tirgus sortimentā. Salīdzinot ar 2015.gadu, Aldara ražotā Mežpils pārdošanas apjomi 2016.gadā pieauguši par +93%, kas lieliski raksturojot patreizējo tirgus situāciju. Un, skatoties tikai pirmos 2017.gada 4 mēnešus, Mežpils pārdošanas apjomi, salīdzinot ar 2016.gadu auguši vēl par 8%, pat vēl nesākoties alus sezonai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Aldaris laiž klajā Ziemas alu

Sandra Dieziņa, 30.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alus darītava Aldaris ieguldījusi 30 tūkstošus eiro jauna tumšā Ziemas alus izveidē.

A/s Aldaris pilnveidojis savu Tradicionālo kolekciju un blakus esošajām Aldaris Dūmaku, Aldaris Muižnieku un Aldaris Kviešu alus šķirnēm patērētājiem tiek piedāvāts jauns premium klases tumšais alus Aldaris Ziemas.

Šo produktu patērētājiem piedāvās tikai ziemas mēnešos, turpinot pirms četriem gadiem iesākto tradīciju. Latvijā ziemas alus tradīcijas aizsākušās nesen, bet Eiropā šāda alus pirmsākumi meklējami jau vikingu laikos, kad to brūvēja par godu ziemas saulgriežiem, turklāt tas bija stiprāks par tradicionālo alu un to mēdza dzert karstu, lai aukstajās ziemās sasildītos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Aldaris par 75 tūkstošiem rada Saimnieku alu

Lelde Petrāne, 10.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aldaris radījis jaunu alus šķirni - Saimnieku alus, kas papildinās Aldara Tradicionālo kolekciju.

Turpmāk Tradicionālajā kolekcijā tikšot iekļauts arī Aldaris Luksus, kas ieguvis jaunu vizuālo tēlu.

Aldaris Saimnieku alus esot klasisks saldenas garšas alus. Alum esot sava īpaša garšas buķete, kas panākta, pievienojot karameļu iesalu un aromātiskos apiņus. Tādējādi alum ir saldena garša un tikai šim alum raksturīgs karameļu tonis. Šis alus ir viegls (4.2%) un maz gāzēts.

Aldara Tradicionālo kolekciju turpmāk veidos Dūmaku, Muižnieku, Luksus un Saimnieku ali.

Saimnieku alus ieviešanā Aldaris ir investējis aptuveni 75 tūkstošus latu, bet kopumā uzņēmums Aldara Tradicionālajā kolekcijā ir ieguldījis 275 tūkstošus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Aldarim jauna padomes locekle

Žanete Hāka, 09.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veiktas izmaiņas AS Aldaris padomē, liecina Lursoft dati.

Termiņš pagarināts vairākām uzņēmuma padomes amatpersonām, tostarp Larsam Lēmanam, Inārai Šurei un Tomasam Panteli, taču Mada Jokuma Kofoda vietā stājusies Anna Sofija Levisa, kura turpmāk pildīs AS Aldaris padomes locekles pienākumus.

Jau ziņots, ka 2012.gadā AS Aldaris apgrozījis kopumā 25,604 milj.Ls, gadu noslēdzot ar 2,797 milj.Ls zaudējumiem. Pērn uzņēmumā bijuši nodarbināti 307 darbinieki.

Db.lv jau rakstīja, ka jūnijā tika mainīta Aldara valde. Darbu AS Aldaris valdē uzsācis Prīts Einmans, kuram, kā liecina Lursoft pieejamie dati, šis ir pirmais amats kādā no Latvijā reģistrētajiem uzņēmumiem. Tādejādi tagad AS Aldaris valde darbojas trīs personu sastāvā – valdes priekšsēdētāja vietu ieņem Veli Pekka Tennila, bet valdes locekļu – Pārsla Baško un P. Einmans.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

Kā top?: Baltijas lāgers alus darītavā Aldaris

Žanete Hāka, 22.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ieskatīties uzņēmuma Aldaris alus darītavā, kur tiek ražots alus Baltijas lāgers.

Alus darītava Aldaris dibināta 1865.gadā, un aizvien atrodas savā vēsturiskajā vietā. 2013. gada nogalē alus darītava mainīja darbības stratēģiju, kas paredz vairāk koncentrēties uz craft alus šķirņu brūvēšanu un attīstību.

Pēdējos gados alus darītava savā attīstībā investējusi 5 miljonus eiro, tostarp atjaunojot vēsturisko alus darītavu un atsākot tajā alus brūvēšanu, kā arī izveidojot Baltijā modernāko alus muzeju - Aldaris alus darbnīca, kuru pirmajā pastāvēšanās gadā apmeklējuši 18 tūkstoši alus cienītāju.

Aizvadītāja gada laikā Aldara craft alus pārdošanas apjoms stikla pudelēs palielinājies par 49%, bet restorānu un bāru segmentā par 25%. Aldaris ir izvirzījis mērķi trīs gadu periodā iekarot vismaz 30% no craft alus segmenta, kas šobrīd aizņem jau gandrīz 20% no visa Latvijas alus tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Aldaris iegulda jaunā sidrā

Sandra Dieziņa, 30.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lielākā alus darītava Aldaris investējusi vairāk nekā 35,5 tūkstošus eiro jaunu sidru Kiss ieviešanai tirgū.

Aldaris patērētājiem piedāvās sidrus Kiss ar bumbieru, upeņu un tumšo plūmju garšu, kuri pircējiem būs pieejami no 1. jūlija.

Gada laikā Aldaris plāno sasniegt aptuveni 15% sidra tirgus daļu. Līdz šim Aldaris patērētājiem piedāvāja tikai sidru Kiss Premium dry un izlejamo sidru Kiss. Pēc tirgus analīzes, kompānija ir nolēmusi ieviest sidru ar jaunām garšām un patērētājiem pieejamākos iepakojumos.

A/s Aldaris izpilddirektors Tomass Panteli norāda, ka Latvijā ir zemākais sidra patēriņš uz vienu iedzīvotāju Baltijas valstīs, kas gandrīz divas reizes atpaliek no sidra patēriņa Igaunijā un gandrīz trīs reizes no Lietuvas. Kompānija saredz, ka Latvijā šajā tirgū vēl ir izaugsmes iespējas un šis noteikti ir pirmais nopietnais solis, lai kļūtu par nopietnu spēlētāju sidra tirgū Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar 1. oktobrī alus darītavai Aldaris būs jauns izpilddirektors Veli Pekka Tennila, kurš vienlaicīgi pildīs arī Carlsberg Baltic izpilddirektora pienākumus. Tādējādi Latvija kļūs par centrālo vietu, no kuras tiks koordinēti un vadīti arī Carlsberg Grupas uzņēmumi Igaunijā (Saku) un Lietuvā (Svyturys Uteno Alus), informē a/s Aldaris komunikāciju direktore Laura Krastiņa.

Kā norāda Krastiņa, līdzšinējais Aldara izpilddirektors Tomass Kure Jakobsenes nodod savas funkcijas jaunajam vadītājam, jo ir pabeidzis viņam uzticētos uzdevumus - izveidot jaunu uzņēmuma stratēģiju un struktūru, sagatavojot uzņēmumu turpmākai izaugsmei.

«Baltijas valstu tirgus man ir ļoti labi zināms, jo šajās valstīs strādāju četrus gadus. Pēdējā gada laikā esam smagi strādājuši, lai izveidotu jaunu uzņēmumu stratēģiju un struktūru, un šobrīd Carlsberg Grupas alus darītavas Baltijā ir sakārtotas tā, lai tās uzsāktu jaunu attīstības ceļu. Šīs pārmaiņas bija svarīgas, jo ekonomiskā krīze bija atstājusi zināmu ietekmi uz uzņēmumu darbību un bija nepieciešams pārstrukturizēt darbu, lai varētu veiksmīgi strādāt ilgtermiņā. Domāju, ka padarītā darba augļus mēs varēsim baudīt tuvāko pāris gadu laikā,» norāda jaunais a/s Aldaris izpilddirektors Veli Pekka Tennila.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alus darītava AS Aldaris šogad ražošanas uzlabošanā, loģistikā un jaunos produktos plāno ieguldīt divus miljonus eiro, intervijā aģentūrai LETA sacīja kompānijas valdes loceklis Artūrs Ilziņš.

Viņš piebilda, ka investīcijas plānotas 18-22 projektu realizācijā, kuri saistīti ar ražošanu, loģistiku, jauniem produktiem un esošo telpu uzlabošanu.

Investīcijas būs saistītas ar ražošanas efektivitātes uzlabošanu, jaudas palielināšanu. Nebūs tā, ka griezīsim lentīti un atklāsim kaut ko jaunu. Nav mums viena liela investīciju projekta, bet ir vairāki mazāki, bet nebūt ne mazāk svarīgi," sacīja Ilziņš.

Viņš arī uzsvēra, ka Aldarim ir svarīga darbinieku drošība, produktu drošība un efektivitāte. Balstoties uz šiem trim pīlāriem, kompānija izvēlas, kur investēt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Aldaris sola skaidrību par atlaišanām līdz oktobra vidum; arodbiedrības atgādina solījumus

Nozare.lv, 05.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skaidrība par izmaiņām uzņēmuma struktūrā un darbinieku iespējamu atlaišanu būs oktobra vidū, pēc AS Aldaris vadības un arodbiedrības tikšanās atzina abu pušu pārstāvji.

Kā norādīja Aldaris komunikāciju direktore Laura Krastiņa, vadība izklāstījusi savu redzējumu par uzņēmuma attīstību, kā arī uzklausīja darbinieku viedokli un vienojās par turpmākajiem darbības soļiem un tikšanās laikiem.

«Plānojam, ka konsultācijas par darbiniekiem labvēlīgāko risinājumu tiks pieņemts, vēlākais, līdz oktobra vidum, kad varēsim sniegt konkrētākas ziņas par izmaiņām uzņēmuma organizatoriskajā struktūrā,» sacīja Krastiņa.

Viņa apliecināja, ka darbiniekiem, kurus varētu skart atlaišana sakarā ar ražošanas sašaurināšanu, plānots līdzās esošajām likuma prasībām piedāvāt plašu finansiālo un sociālo atbalstu, jaunas darba iespējas citos Carlsberg grupas un vietējos ražošanas uzņēmumos, kā arī papildu apmācību un darbā iekārtošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aldara alus darītava saņēmusi jaunās alus brūvēšanas iekārtas, kas nepieciešamas ekskluzīvo alus šķirņu darīšanai. Paredzams, ka brūvēšana alus darītavā sāksies martā. Jaunajās iekārtās investēti 1,3 miljoni eiro, liecina uzņēmuma sniegtā informācija.

Aldara vēsturiskajā alus darītavā alu pildīs 0,5l un 0,33l tilpuma stikla pudelēs, kā arī mucās. Brūvēšanas un pildīšanas procesā lielākoties izmantos roku darbu. Uz vēsturisko alus brūzi pārceļos arī iecienītākās līdzšinējās Aldara alus šķirnes.

Ekskluzīvo alus šķirņu brūvēšanā Aldaris iecerējis izmantot Latvijas alus iesalu. Šobrīd Aldaris gaida pirmo Latvijas iesala izmēģinājuma partiju, lai pārliecinātos par kvalitāti. Pēdējos gados Latvijas alus nozarei nebija iespējas izmantot vietējās izejvielas, jo šeit nebija iesalnīcas. Tagad drīzumā darbu sāks Latraps iesalnīca.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alus darītavai Aldaris iecelts jauns valdes priekšsēdētājs Veli Peka Tenila (Veli Pekka Tennila), kurš līdz šim uzņēmumā pildīja padomes locekļa pienākumus, liecina informācija Luroft.

Tādējādi pašlaik Aldara valdē darbojas jaunievēlētais priekšsēdētājs, Somijas pilsonis V. P. Tenila un līdzšinējais valdes loceklis Ģirts Vildavs.

Līdzšinējais a/s Aldaris valdes priekšsēdētājs Tomass Kure Jakobsens (Thomas Kure Jakobsen) amata pienākumus beidza pildīt šā gada 12. oktobrī. Viņš valdes priekšsēdētāja amatā tika iecelts šā gada marta beigās. Pirms tam valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pildīja Ināra Šure, kura tagad darbojas Aldara padomē kā tās locekle.

Tāpat a/s Aldara padomē darbojas Dānijas pilsoņi Sorens Holms Jensens (Soren Holm Jensen) un Mads Jokums Kofods (Mads Jokum Kofod).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šīs nedēļas sākumā notikušas izmaiņas alus ražotājas a/s Aldaris padomē, līdzšinējam padomes priekšsēdētājam pametot amatu un viņa vietā stājoties jaunam, kā arī padomei pievienojoties jaunam padomes loceklim, liecina jaunākā informācija Lursoft.

Darbu a/s Aldaris padomē 10. decembrī pametis tās līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Sorens Holms Jensens (Soren Holm Jensen), savukārt viņa vietā stājies Lēmans Larss (Lehman Lars). Tāpat padomi papildinājis jauns loceklis – Tomass Panteli (Thomas Panteli), kurš iepriekš, līdz šā gada martam, pildīja a/s Aldaris valdes locekļa amata pienākumus.

Darbu alus darītavas padomē turpina tās priekšsēdētāja vietniece Ināra Šure, kura līdz šā gada vasarai pildīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājas amata pienākumus, kā arī padomes loceklis Mads Jokums Kofods (Mads Jokum Kofod).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Ar jaunu iepakojumu Aldaris cer palielināt apjomus

Sandra Dieziņa, 03.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

http://www.db.lv/uploads/ck/images/Clipboard02(360).jpg

Carlsberg Grupa jaunajās tehnoloģijās Baltijā ir investējusi aptuveni 600 000 eiro, nodrošinot visām Carlsberg Grupas Baltijas valstu kompānijām, arī Aldarim, iespēju pildīt alu jaunajā iepakojumā, informē kompānijas sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis.

A/s Aldaris galvenais aldaris Valdis Čunka norāda - neraugoties uz to, ka Latvijā strauji attīstās skārdeņu segments, PET iepakojums arvien dominē vietējā alus tirgū un tas alus darītājiem liek pievērst uzmanību šī iepakojuma veida attīstībai.

2011. gadā tika pārdoti vairāk nekā 6 milj. litru Aldaris Pilzenes alus, bet šogad plānots šo apjomu palielināt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Muzeju naktī varēs apmeklēt Aldari

Gunta Kursiša, 08.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Muzeju naktī alus darītavas durvis vērs vaļā a/s Aldaris. Tas ir pirmais privātā sektora uzņēmums, kas piedalīsies Muzeju nakts pasākumos.

Muzeju nakts ietvaros apmeklētāji varēs iepazīties ar alus brūvešanu un tās tradīcijām un vēsturi, teikts a/s Aldaris paziņojumā.

«Gidi pastāstīs nedzirdētus stāstus par alus darīšanas vēsturi un kultūru Latvijā. Tāpat lielākajiem viesiem, kas būs sasnieguši atļauto vecumu, būs iespēja nobaudīt miestiņu un kopā ar mazākajiem viesiem uzdziedāt dziesmas un vienkārši jauki pavadīt laiku,» stāsta a/s Aldaris galvenais alus darītājs Valdis Čunka. «Daudzi nemaz nezina, ka, piemēram, Aldarī esot bijis īpašs alus meistars - burvis, kas pārbaudīja, cik labi tiek brūvēts alus. Viņš ieradās lakādas kurpēs, baltos cimdos un ar katliņu galvā. Ar cimdu pārbaudīja, cik tīri ir alus kubli. Tad radies teiciens: «Nu būs alus biezs kā cimds». Savukārt, ja viņš nolika savu katliņu blakus alus kublam, tad tika teikts, ka alum jābūt stipram kā vīra galvai,» stāsta aldaris V. Čunka.

Komentāri

Pievienot komentāru