Belēvičs: jādomā, ko liekam mutē

Pārtika
2011. gada 29. jūnijs 12:03

Aptieku biznesā pazīstamais uzņēmējs Guntis Belēvičs attīsta bioloģiskās pārtikas ražošanu un aicina glābt Latviju ēdot.   

«Mums vajadzētu visiem domāt, ko liekam mutē un ko ēdam. Ja katrs cilvēks no rīta apēstu tikai 5 g, tas ir vienu karotīti medus, tas dienā būtu desmit tonnas un ja to reizinām ar 365 dienām gadā - tas ir precīzi divas reizes vairāk, nekā Latvija saražo labākajos gados. Bet mums iestāsta, ka jāēd lētais ķīniešu medus, kas ir lielveikalos. Un industrija ar reklāmu mums iestāsta, ka ēst slikti, neveselīgi ir pareizi, jo tas ir lēti. Tie ir vislielākie maldi un to ir grūti dabūt no cilvēku galvām ārā. Cilvēks ir ar mieru pirkt lētu štruntu un no tā pārēsties. Latvietis svārstās no pārēšanās uz diētu, no diētas uz pārēšanos, diētai tiek tērētas milzu naudas. Glābsim Latviju ēdot, domāsim, ko ēdam!» aicina uzņēmējs. Viņš ir pārliecināts, ka arī bērniem vajadzētu skolā mācīt, kā izaudzēt pārtiku, kā to pārstrādāt un kā pagatavot veselīgu maltīti, jo cilvēkbērnam jāmāca ēst veselīgi.

Savu rūpi par notiekošo pārtikas industrijā uzņēmējs neslēpj, aicinot pircējus rūpīgi domāt par produktu izvēli. «Mēs Latvijā apēdām ar dioksīnu saindēto cūkgaļu, Francijā to nepieņēma. Franči uz robežas nolika kontroli un teica – jūs drīkstēsiet ievest, bet katrai cūkai jāpaliek uz robežas līdz iztaisa analīzes, kas ilgst nedēļu un maksā 300 eiro. Visas mašīnas pagriezās atpakaļ un atbrauca uz Latviju. Gaļas cenas nokritās tik ļoti, ka tie mūsu zemnieki, kas audzē cūkas, ir bankrota priekšā,» sašutumu neslēpj Zemitānu saimnieks. Jautāju, uz kurieni tad ejam? Uz apzinātu sevis iznīcināšanu, jo nedomājam līdzi, ko darām, nemākam sevi aizsargāt, tā viņš. Turklāt esot nepareizi teikt – mēs, vainīgie jāsāk saukt vārdos.

Plašāk lasiet Lietišķajā Dienā.

Ekonomika

Finanses

Mazais bizness

Tehnoloģijas

Dzīvesstils

Karikatūra