Jaunākais izdevums

Piena pārstrādes uzņēmums SIA Daudznozaru kompānija «Daugava» (Daugava) gatavojas ražot doktordesu, cīsiņus, kā arī sulas, biznesa portālam Nozare.lv sacīja uzņēmuma saimnieks Aigars Vaivars.

«Finiša taisnē ir darbs ar Daugavas desu produktu līnijas palaišanu, kas ir jau pāris gadus lolota iecere. Ekskluzīvi tikai Daugavas veikaliem tiks ražotas augstas kvalitātes Doktordesa, cīsiņi un žāvētā desa. Tie būs tādi ražojumi, kas celti galdā pirms 20 gadiem un kas tiešām ir tikai no gaļas un augstvērtīgām garšvielām, nevis sintētikas. Patlaban Daugavas pārtikas tehnologi izstrādā receptūru,» sacīja A. Vaivars, gan neprecizējot projekta finansiālos apmērus un sadarbības partnerus desu ražošanā, aizbildinoties ar komercnoslēpumu.

A. Vaivars norādīja, ka Daugava patlaban strādā, lai apgūtu Eiropas Savienības fondus un attīstītu sulu ražošanu, tomēr tas ir vēl tālākas nākotnes projekts.

Patlaban Daugava ražo dažāda veida piena produktus, maizes un konditorejas izstrādājumus.

Jautāts, kā attīstās lietu virzība saistībā ar tiesvedību ar a/s Swedbank, A. Vaivars sacīja, ka «tiesvedības saskaņā ar mierizlīgumu tiks apturētas. Daugava ir atgriezusies pie sava pamatdarba - produktu ražošanas atbilstoši savām prioritātēm - veselīgi, dabiski un augstvērtīgi produkti no dabīgā piena un kvalitatīvām izejvielām».

Kā ziņots, sakarā ar panākto mierizlīgumu 2. augustā tika atcelta Zemgales apgabaltiesas 10. jūnijā izsludinātā Daugavas veikala, ēdnīcas un fermas izsole. Kā Nozare.lv norādīja Swedbank Komunikācijas vadītājs Ivars Svilāns, banka ir gandarīta, ka sarunu rezultātā ir izdevies atrast vienošanos ar Daugava vadību.

Šī gada 14. janvārī Swedbank pieprasīja Daugavai atmaksāt aizdevuma līdzekļus 1,17 miljonu latu apjomā, uzlika vairākus apgrūtinājumus Daugavas un Piena un maizes nama «Daugava» aktīviem, kā arī apķīlāja saistīto personu naudas līdzekļus un mantu. Savukārt kompānijas pārstāvji norādījuši, ka Swedbank demonstrē finanšu terorismu un neierobežotu varu, pieprasot atmaksāt aizdevuma līdzekļus, neraugoties uz pildītajām saistībām.

Daugava 19. janvārī saņēma Swedbank izsūtīto paziņojumu par komercķīlas tiesību izlietošanu, kurā teikts, ka bankai ir tiesības pārdot ieķīlāto mantu par brīvu cenu bez tiesas starpniecības un izsoles rīkošanas, ja 30 dienu laikā pēc paziņojuma iesniegšanas Komercķīlu reģistra turētājam nav izpildītas ar komercķīlu nodrošinātās saistības jeb atmaksāta visa kredīta summa. Uzņēmuma vēlme bijusi panākt, lai šis lēmums tiktu pārskatīts un tiktu saglabāts apmēram 20 miljonu eiro (14 miljoni latu) vērtais bizness.

Daugava 2009.gadu noslēdza ar 542 748 latu zaudējumiem, lai gan vēl 2008.gadā uzņēmums strādāja ar 242 466 latu peļņu, liecina Lursoft informācija.

Daugavas apgrozījums 2009.gadā bija samazinājies par 14,1% - no 1,9 miljoniem latu 2008.gadā līdz 1,64 miljoniem latu. Iepriekš biznesa portālam Nozare.lv uzņēmuma īpašnieks A. Vaivars 2009.gadu raksturoja kā ļoti smagu daudzo pārmaiņu dēļ.

Daugavas apgrozījums 2010.gadā bijis 1,91 miljons latu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA Lursoft informācija. Savukārt Daugavas peļņa 2010.gadā bijusi 50 199 lati.

Lursoft dati liecina, ka no 28. janvāra Daugavas īpašniece ir Sindija Vaivare, kura ieguvusi īpašumā visas Daugavas daļas 1,6 miljonu latu vērtībā.

Tikmēr 4. jūlijā par Daugavai piederošā mazumtirdzniecības tīkla SIA Piena un maizes nams «Daugava» kapitāldaļu vienīgo īpašnieku kļuvis Vasilijs Lukevičs, liecina Lursoft dati.

No pagājušā gada 13. maija līdz šā gada 4. jūlijam uzņēmuma īpašniece bija Baiba Batraga.

Mazumtirdzniecības uzņēmuma īpašnieki iepriekš mainījušies vairākkārt. Sākotnēji uzņēmums uz pusēm piederēja A. Vaivaram un Sigitai Pētersonei, taču 2009. gada martā uzņēmums pilnībā pārgāja Sindijas Vaivares īpašumā. 2009. gada oktobrī mazumtirdzniecības tīklu Daugava atkal iegādājās A. Vaivars. Dažus mēnešus vēlāk, 2010. gada 7. janvārī, A. Vaivars visas kapitāldaļas pārdeva Silvestram Vaivaram, kurš tās pēc četriem mēnešiem pārdeva B. Batragai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

DK Daugava gatava palielināt pamatkapitālu par miljonu

Sandra Dieziņa, 28.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudznozaru kompānija Daugava varētu palielināt savu pamatkapitālu par vienu miljonu latu, ieguldot tajā savas preču zīmes.

Pēc DK Daugava pasūtījuma aģentūra TRIA ROBIT veikusi preču zīmju, kuras tiek izmantotas DK Daugava produkcijas ražošanai, vērtējumu - zīmolu esošā tirgus vērtība ir noteikta 1 068 142 latu apmērā. «Esam veikuši preču zīmju novērtēšanu (kuras DK Daugava ir tiesīga lietot), lai beidzot saprastu paši un pierādītu bankai, cik patiesībā ir vērta kompānija DK Daugava. Ja preču zīmju vērtība vien sasniedz 1 068 142 latu, tad ir loģiski jāsecina, ka viss bizness kopumā nevar maksāt nieka pāris simtus tūkstošu latus, kā to iepriekš it kā bija novērtējusi banka. Būtisks ir fakts, ka zīmola vērtība ir noteikta, ņemot vērā jau esošos apgrūtinājumus,» saka DK Daugava valdes priekšsēdētājs Aigars Vaivars.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank bažas par vērtīgāko daudznozaru kompānijas DK Daugava (Daugava) aktīvu nobēdzināšanu bijušas patiesas, norādīja bankas komunikāciju vadītājs Ivars Svilāns, komentējot uzņēmuma vadītāja Aigara Vaivara paustos apgalvojumus saistībā ar tiesvedību pret Daugavu.

Vaivars šodien apgalvoja, ka banka nevēlas atzīt savas kļūdas, tāpēc novilcinot laiku, lai atrastu juridiskas iespējas pasliktināt Daugavas pozīciju tiesvedības procesā. «Veicām preču zīmju novērtēšanu, lai saprastu paši un pierādītu bankai, cik patiesībā ir vērta kompānija Daugava. Ja preču zīmju vērtība vien pārsniedz vienu miljonu latu, tad jāsecina, ka viss bizness kopumā nevar maksāt vien pāris simtus tūkstošu latu, kā to iepriekš novērtējusi banka,» akcentēja Vaivars.

«Tas tikai vēlreiz apliecina, ka bankas bažas par vērtīgāko aktīvu nobēdzināšanu bija patiesas. Vērtību iznešanu ārpus kompānijas un tad ierosinājumu tās atlikt atpakaļ nodēvēt par risinājumu ir demagoģiski. Mēs, protams, esam priecīgi, ka otra puse beidzot ir izrādījusi kādu aktivitāti, un ceram, ka tā beidzot būs konstruktīva un atbildīga. Diemžēl mēs to nesekmīgi gaidām jau vairāk nekā gadu. Tā vietā ir bijusi tikai aktivitāte plašsaziņas līdzekļos,» situāciju novērtēja Svilāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena pārstrādes uzņēmums SIA Daudznozaru kompānija Daugava (Daugava) un AS Swedbank pēc deviņus mēnešus ilga konflikta panācis oficiālu mierizlīgumu, atklāj uzņēmuma saimnieks Aigars Vaivars.

«Konstruktīvu pārrunu rezultātā esam panākuši abpusēji izdevīgu vienošanos, noslēdzot vienošanos pie esošā aizdevuma līguma, oficiāli nostiprinot sadarbību un pilnībā izbeidzot turpat gadu ilgušo konfliktu. Attiecīgi arī visās trīs tiesvedībās tiks iesniegti izlīgumi. Tas nozīmē, ka uzņēmums turpinās darbu un attīstīsies,» sacīja Vaivars.

Uzņēmējs uzsvēra, ka «Latvijai kašķi nav vajadzīgi ne politikā, ne biznesā, un cerams, ka arī valstī beidzot sāksies racionāls darba process».

Jautāts par uzņēmuma nākotnes plāniem, Vaivars sacīja, ka tuvāko mēnešu laikā Daugava sāks tirgot arī desas un cīsiņus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena pārstrādes uzņēmums DK Daugava, kā arī zīmols Daugava ir pārdots un nonācis ukraiņu investoru īpašumā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Kā norāda informācijas avots, ukraiņiem pārdota piena pārstrādes rūpnīca, maizes ceptuve Sērene, liellopu ferma Birzes, kā arī piena produktu zīmols Daugava.

Uzņēmuma līdzīpašnieks Aigars Vaivars no komentāriem pagaidām atturējās.

Kā ziņots, Vaivars jau šā gada februārī atzina - tā kā piena produktu ražošana savulaik perspektīvajam Krievijas tirgum vairs nav aktuāla, par 1,5 miljoniem eiro uzņēmuma DK Daugava akcionāri piedāvā iegādei piena pārstrādes rūpnīcu Sērenē, kurai ir arī Krievijas tirgum derīgais produkcijas sertifikāts.

DK Daugavas akcionāri piedāvā pārdošanā piena pārstrādes rūpnīcu par cenu, kādu rūpnīcai izmaksāja piena pirmapstrādes Tetra Pak aparātu cehs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Daugavu izliek pārdošanā par 6,75 miljoniem eiro, dāvanā - šautuve

Sandra Dieziņa, 31.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudznozaru kompānija (DK) Daugava piedāvā tirdzniecības tīkliem iegādāties 50 % uzņēmuma akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena un maizes produktu ražotājas SIA DK Daugava (Daugava) darbība Krievijas krīzes dēļ ir pilnībā apstājusies, tikmēr līdzīpašnieks Aigars Vaivars pārdod savā īpašumā esošās fermas un maizes cepšanas biznesu, turpmāk pievēršoties citai jomai - lauksaimniecības tehnikas pakalpojumu iznomāšanai.

Vaivars informē, ka tiek pārdotas viņa īpašumā esošās liellopu fermas Birzes, kā arī maizes ceptuve Sērene. Fermu komplekss ar 400 liellopiem tiek pārdots par 875 000 eiro, savukārt ceptuve - par 485 000 eiro.

«Tas ir labs sākums kādam, kas vēlēsies nodarboties ar šo lietu, jo īstenībā būtu jāiegulda četri, pieci miljoni, bet šajā gadījumā piedāvājums ir ļoti labs. Turklāt īpašumi nav apgrūtināti ne ar kredītiem, ne citām saistībām,» sacīja Vaivars.

«Patiesībā lauksaimniecība man nekad nav bijusi ļoti tuva, tomēr 20 gadus šo biznesu vadīju. Tagad gribu radikāli mainīt darbības jomu, turpmāk sniegšu lauksaimniecības tehnikas pakalpojumus. Tehnika joprojām ir ļoti laba, un jau ir pasūtījumi,» atzina uzņēmējs. Jautāts par pircēju interesi, viņš norādīja, ka tā esot liela.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

DK Daugava bijušais šefs pārsēžas traktorā

Raivis Bahšteins, 09.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar lauksaimniecību saistītā biznesā esmu vairāk nekā 25 gadus, esmu nomaksājis miljoniem eiro darba algās, miljoniem nodokļos, miljonus kredītiestādēm. Bet kur ir mani miljoni?

To DB intervijā vaicā zīmola Daugava izveidotājs Aigars Vaivars.

Ražošana nenotiek, visi cilvēki atlaisti. Šādi mediji interpretējuši jūsu biznesa situāciju. Kas tieši tiek pārdots un kāpēc?

Informācija ir izskanējusi nepareizi. DK Daugava pieder tikai piena pārstrādes rūpnīca. Rūpnīca savukārt pieder diviem īpašniekiem – viens ir Vaivars Aigars, kuram pieder 30%, otrs – divi Krievijas pilsoņi kopā ar Krievijas uzņēmumu Gogol-Mogol, viņiem kopā ir 70%. No Krievijas puses DK Daugavas darbība de iure ir pilnībā apturēta jau no rudens, kopš ieviesa embargo, jo tirgus pilnībā apstājās. Esmu arī izstājies no DK Daugava valdes, jo nevēlējos uzņemties saistības, kas varētu rasties pārējo īpašnieku darbības rezultātā. Mana firma Agrofirma Daugava ir noslēgusi līgumu ar piena rūpnīcu par tās izmantošanu, kur Agrofirma Daugava ir izvietojusi savu struktūrvienību un turpina ražot ar tiem strādniekiem, ko krievi atlaida, bet es pieņēmu atpakaļ. Viņi turpina strādāt tajā pašā rūpnīcā un ražo to pašu produkciju. Arī maizi turpinām cept.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Aigars Vaivars pamet Daugavas valdes priekšsēdētāja amatu

Gunta Kursiša, 22.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Daudznozaru kompānija Daugava valdes priekšēdētāja amatu pametis viens no uzņēmuma līdzīpašniekiem Aigars Vaivars, liecina Lursoft dati.

Viņa vietā valdes priekšsēdētāja amatā stājies Krievijas pilsonis Stepans Mkhitarijans (Stepan Mkhitarian), kuram pieder 0,78% SIA Daudznozaru kompānija Daugava daļu.

Pērnā gada aprīlī par SIA Daudznozaru kompānija Daugava līdzīpašnieku kļuvis Krievijas piena pārstrādes uzņēmums Gogol-Mogol DVA. Savukārt 2013. gada augustā Gogol-Mogol DVA un Aigaram Vaivaram uzņēmuma dalībnieku sarakstā pievienojās arī Stepans Mkhitarians un Vladimirs Sigarevs. Katram no jaunpienācējiem pieder 0,78% uzņēmuma daļu, savukārt Aigaram Vaivaram pieder 30% uzņēmuma kapitāldaļu, bet Gogol-Mogol DVA – 68,43% uzņēmuma daļu, liecina Lursoft dati.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena pārstrādes uzņēmums SIA Daudznozaru kompānija Daugava un a/s Swedbank panācis izlīgumu, tāpēc nenotiks 1.augustā plānotā nekustamo īpašumu izsole, DB apstiprināja uzņēmuma advokāts Armands Jaunzars.

Viņš arī piebilda, ka DK Daugava un Swedbank nākšot klajā ar kopīgu paziņojumu. DB jau rakstīja, ka šā gada jūnija beigās Zemgales apgabaltiesa izsludināja piena pārstrādes uzņēmuma veikala, ēdnīcas un fermas izsoli.

Izsolāmās fermas Birzes sākumcena bija noteikta 125,7 tūkst. Ls, savukārt otra īpašuma - Gāle, kur ietilpst ēdnīca un veikals, - sākumcena bija 79,8 tūkst. Ls. Abi īpašumi atrodas Jaunjelgavas novada Sērenes pagastā un to īpašnieks ir Aigars Vaivars.

Jāatgādina arī, ka Rīgas apgabaltiesa jūnijā atcēla DK Daugava valdes priekšsēdētāja A.Vaivara prasību lietā pret Swedbank par ķīlas tiesību izlietošanas apstrīdēšanu, līdz ar to bankai bija iespējas pārdot A.Vaivara īpašumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Abdulmuslimova holdings iegādājas pusi DK Daugavas

Sandra Dieziņa, 02.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bislana Abdulmuslimova vadītais AB Holding kļūst par 50% daļu īpašnieku uzņēmumā DK Daugava.

Komentāri

Pievienot komentāru
Vide

Riepu pārstrādātājs E Daugava gatavs uzņemt Starta ielā Rīgā uzkrātās riepas

LETA, 14.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piesaistot sadarbības partneri no ārvalstīm, vides uzņēmums SIA E Daugava ir gatavs uzņemt un pārstrādāt SIA Riepu bloki Starta ielā Rīgā uzkrātās riepas, aģentūru LETA informēja E Daugava izpilddirektors Arnis Jumītis.

E Daugava rīcībā nav precīzas informācijas, cik daudz nolietoto riepu uzkrājusi SIA Riepu bloki, taču, atsaucoties uz publiski izskanējušu informāciju, Jumītis pauda, ka tās ir aptuveni 1000 tonnas. E Daugava ir gatava pārstrādāt šādu riepu apjomu, iesaistot pārstrādē ārvalstu partneri.

«SIA E Daugava nolietoto riepu pārstrādi veic pirolīzes iekārtā, kas ir vienīgā šāda veida iekārta Latvijā. Atbilstoši saņemtās atļaujas nosacījumiem, pašreiz gadā pirolīzes iekārtā atļauts pārstrādāt līdz 1500 tonnu nolietoto riepu,» informēja Jumītis, skaidrojot, ka uzņēmums drīkst veikt arī riepu smalcināšanu - līdz 4500 tonnām gadā. Uzņēmuma teritorijā atļauts uzglabāt līdz 6000 tonnām nolietoto riepu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudznozaru kompānijas DK Daugava daļēja pārdošana uzņēmēja Bislana Abdulmuslimova vadītajai kompānijai AB Holding vietējo piena tirgu neietekmēs, atzina aptaujātie nozares uzņēmēji.

«Daugava ir pārāk mazs spēlētājs, lai sašūpotu tirgu. Šis darījums pierāda likumsakarību, ko vienmēr esmu akcentējis, proti, kapitāla kustība Latvijas tirgū nav izbēgama. Nav svarīgi, no kurienes nāk investors, bet svarīga ir viņa vēlme uzņēmumu noturēt un attīstīt. Turklāt katrs īpašnieks ar savu īpašumu var darīt, ko grib,» norādīja Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības vadītājs Jānis Šolks.

Arī piena pārstādes rūpnīcas Latvijas Piens līdzīpašnieks Uldis Krievārs sacīja, ka izmaiņas tirgū vismaz pagaidām nav gaidāmas.

«Daugavas pārdošana konkurenci tirgū nemainīs. Viņu produkti ir specifiski un neaizņem lielu tirgus daļu. Ļoti labi, ka Daugavas zīmols saglabāsies, produkti veikalā būs un pircēji necietīs,» norādīja Krievārs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Olympic Casino Latvia (OCL) ir vēris durvis kazino telpām pieczvaigžņu viesnīcā Grand Hotel Kempinski Riga, kā arī spēļu zālei un sporta bāram viesnīcā Radisson Blu Daugava.

Līdz ar jūlijā atvērtajām izklaides vietām, OCL izklaides pakalpojumus sniedz jau trīs Rīgas viesnīcās.

Jūnijā OCL ziņoja par Shangri La tīklā esošā SL Casino Riga (SIA Storm Latvia) aktīvu iegādi viesnīcas Grand Hotel Kempinski Riga telpās. Tas uzskatāms par vienu no vērienīgākajiem pēdējo gadu darījumiem Latvijas azartspēļu un izklaides industrijā. Kazino telpās būs atrodami 10 spēļu galdi, kā arī 24 spēļu automāti.

“Šā gada pavasarī OCL izdevās noslēgt darījumu ar SIA Storm Latvia, pārņemot uzņēmuma aktīvus, kas, pateicoties nelielajam nolietojumam, joprojām ir teicamā stāvoklī. Grand Hotel Kempinski Riga viesnīcā esošais kazino ir daļa no mūsu ilgtermiņa stratēģijas, kurā starp daudziem uzsvariem izceļas divi, proti, skaidrot un iepazīstināt sabiedrību ar kazino kultūru, koriģējot gadu gaitā nostiprinājušos aizspriedumus, kā arī pakāpeniski sagatavoties regulējuma izmaiņām, kas pēc pusotra gada ierobežos spēļu zāļu un kazino darbību Rīgas vēsturiskajā centrā, izņemot četru un piecu zvaigžņu viesnīcās. Ir paveikts liels darbs, pielāgojot telpas, infrastruktūru un procedūras atbilstoši šā brīža epidemioloģiskās drošības prasībām un OCL standartiem, lai rīdzinieki un pilsētas viesi varētu droši izbaudīt pasaules līmeņa kazino izklaidi tepat pie mums Rīgā,” par jauno OCL kazino un iecerēm skaidro kompānijas valdes priekšsēdētājs Gints Pakārklis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Daugavas potenciāls aktīvās atpūtas biznesa īstenošanai - neizmantots

Linda Zalāne, 22.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavas potenciāls aktīvas atpūtas nodrošināšanā uz ūdens Rīgā nav pilnībā izmantots.

Šovasar Rīgas iedzīvotājiem un viesiem tiks paplašināts aktīvās atpūtas piedāvājums Daugavā – pa upi varēs braukt ar SUP jeb sērfa dēļiem, kur braucējs izmanto garu airi, lai tiktu uz priekšu, bet Pārdaugavas pusē pie Vanšu tilta ūdenī plānots izveidot piepūšamo atrakciju trasi. DB uzrunātie uzņēmēji atzīst, ka aktīvās atpūtas iespējas pēdējos gados kļūst daudzveidīgākas, bet piedāvājums varētu būt vēl plašāks. Patlaban Daugavā iespējams braukt ar veikbordu, lidot ar turbīndēli vai doties vairāku kilometru izbraucienā ar laivām, bet pilsētas kanālos atpūtnieki var izvēlēties kaut ko rāmāku – braukt ar katamarānu vai doties pilsētas apskates tūrē ar koka kuģīti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Applūdušas vairāku upju palienes; ūdens līmenis upēs turpinās paaugstināties

Žanete Hāka, 16.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā diennaktī upēs turpināja celties ūdens līmenis, un paredzams, ka tas turpināsies palielināties, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Daugavā pie Veļižas ūdens līmenis pieaudzis par 73 cm, bet Daugavā Baltkrievijas teritorijā ūdens līmeņa paaugstināšanās intensitāte nedaudz samazinās un posmā no Suražas līdz Verhņedvinskai ūdens līmenis paaugstinājās par 53 - 171 centimetriem.

Daugavā Latvijas teritorijā straujākā ūdens līmeņa paaugstināšanās aizvadītajā diennaktī novērota posmā no Daugavpils līdz Jersikai, kur ūdens līmenis paaugstinājās par 95 - 196 centimetriem. Arī citās Latgales upēs turpinās ūdens līmeņa paaugstināšanās: Rēzeknē pie Griškāniem, Dubnā posmā no Višķiem līdz Sīļiem un Laucesā pie Lenderņas par 15 - 24 cm diennaktī. Savukārt Ošā pie Kūleniekiem, Pededzē pie Litenes, Lielajā Juglā pie Zaķiem un Aiviekstē posmā no Lubānas līdz Aiviekstes HES par 30 - 54 centimetriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Daugavā pie Daugavpils ūdens pārsniedz kritisko septiņu metru atzīmi; sāk applūst zemākās vietas

LETA, 17.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paceļoties līdz 7,06 metriem, ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils pārsniedzis kritisko septiņu metru atzīmi, pilsētā sākušas applūst zemākās vietas.

Kā vienas no patlaban apdraudētākajām vietām Daugavpils pilsētas domes civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskuls min mazdārziņus Nometņu ielas rajonā un Grīvas kapus.

Straujā ūdens līmeņa celšanās Daugavā pie Daugavpils ir saistīta ar ledus sastrēgumu, kas Daugavā izveidojies pie Vaikuļāniem Daugavpils novada Līksnas pagastā, skaidroja Ruskuls.

Daugavpils novada domes izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts, komentējot situāciju Vaikuļānos, atzīst, ka ledus sastrēgums pamazām sāk skaloties un ir cerības, ka tuvākajā laikā tas tiks pārrauts. Situāciju gan sarežģījot tas, ka Daugava lejpus Nīcgales joprojām nav atbrīvojusies no ledus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Daugavas īpašniekam jauna kompānija

Sandra Dieziņa, 23.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudznozaru kompānijas (DK) Daugava saimnieks Aigars Vaivars nodibinājis jaunu uzņēmumu SIA Daugava – 1.

Kā liecina komercreģistra dati, SIA Daugava – 1 reģistrēta 16. jūlijā un tās valdes priekšsēdētājs ir Aigars Vaivars. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 Ls un tas reģistrēts Jaunjelgavas novada Sērenes pagastā.

Aigars Vaivars pagaidām neatklāj, kāds būs jaunās kompānijas darbības veids, solot par to paziņot pēc tam, kad būs detalizētāka skaidrība. Jāatgādina, ka DK Daugava nodarbojas ar piena produktu, maizes un konditorejas izstrādājumu ražošanu un tirdzniecību. Pērn rudenī DK Daugava sāka gaļas produktu realizāciju, taču šogad maijā A. Vaivars pārtrauca sadarbību ar SIA Ozolmežu delikateses Siguldā, kas ražoja gaļas produktus pēc Daugavas pasūtījuma, savu rīcību pamatojot ar līguma nepildīšanu. Pagaidām vēl neesot rasts jauns sadarbības partneris, lai gan sadarbības «vēlmes ir daudziem», pauda A. Vaivars.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Daugavas veikali pārtrauc izmantot klientu kartes

Sandra Dieziņa, 05.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudznozaru kompānija Daugava vairs neizmantos klientu kartes, liecina uzņēmuma sniegtā informācija.

Likvidējot karšu sistēmu, cenas produkcijai paliek tādas pašas, kādas bija klienta kartēm. «Mūsu patērētāju gaidu pētījums liecina, ka 91% pircēju atlaižu karti aizmirst mājās un nākas maksāt pilnu cenu par pirkumu vai arī pārdevējām nākas iegaumēt tūkstošiem pastāvīgo pircēju sejas, tāpēc no 1.jūnija nolemts no apgrozības izņemt klientu kartes. Klientu karti jūnijā var atgriezt visos veikalos Daugava, saņemot 1 Ls atlaidi pirkumam. Karšu sistēmas vietā tiek ieviesta efektīva atlaižu stratēģija, kas attieksies uz katru pircēju. Mēs negribam kategorizēt cilvēkus šķirās, jo visi, kas iepērkas mūsu veikalos, tāpat ir mūsu klienti,» uzsver Aigars Vaivars, DK Daugava saimnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Futbola spēļu sarunāšanas lietā aizturēti astoņi cilvēki

LETA, 24.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas izmeklētajā lietā par futbola spēļu rezultātu manipulāciju mantkārīgos nolūkos aizturēti astoņi cilvēki, piektdien preses konferencē pavēstīja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

«Aizturētas divas amatpersonas no kluba un divi spēlētāji, bet pārējie četri ir organizators un cilvēki, kuri viņus atbalstīja,» teica Grišins. «Šajā organizācijā bija izveidojies lomu sadalījums - gan uzpirktie cilvēki, gan tādi, kas atbalstīja finanšu plūsmas. Esam guvuši apstiprinājumu, ka nenomaksātie nodokļi varētu būt mērojami vairāku simtu tūkstošu eiro apmērā, līdz ar to varat iedomāties organizācijas apgrozījumu.»

Kā izteicās Grišins, apsūdzētajiem inkriminēta krāpšana lielā apjomā organizētā grupā un tiek izskatīti arī pierādījumi par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VSIA Kultūras un sporta centrs Daugavas stadions (stadions Daugava) ir izstrādājusi jaunu vizuālo identitāti, kas atspoguļošot stadiona nacionālo nozīmi sporta un kultūras jomās.

Saskaņā ar 9. februārī Ministru kabinetā pieņemto stadiona Daugava un Grīziņkalna revitalizācijas stratēģiju, stadions līdz 2022. gadam tiks pilnībā atjaunots un pārveidots, izbūvējot jaunus sporta objektus un atjaunojot jau esošās būves.

«Esam uzsākuši nozīmīgu un jaunu posmu stadiona Daugava attīstībā un tādēļ arī ieviešam jaunu stadiona vizuālo identitāti, kas labāk atspoguļos pilnībā atjaunotā stadiona nacionālo, funkcionāli plašo nozīmi gan Latvijas sporta, gan kultūras dzīvē. Stadiona jaunā identitāte ir sakņota vēsturiskā izcelsmē un komunicē stadiona nacionālās nozīmes vēstījumu, kura vērtības ir ilgtermiņa stabilitāte un pamatīgums, kā arī sportiskā gara un Latvijas kultūras unikalitātes sintēze,» saka Elmārs Martinsons, stadiona Daugava valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Papildināta - DK Daugava nepievienosies AB Holding

Lelde Petrāne, Jānis Rancāns, 13.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA DK Daugava šorīt izplatījusi paziņojumu, kurā norāda, ka spēku apvienošana ar Bislana Abdulmuslimova vadīto AB Holding nenotiks.

Potenciālajiem sadarbības partneriem radušies neparedzēti apstākļi, kuru rezultātā AB Holding vēlējās mainīt norēķinu noteikumus.«Tādas atkāpes no norunas man nebija pieņemamas,» pauž Aigars Vaivars, DK Daugava saimnieks, kura īpašumā joprojām ir 100% uzņēmuma daļu.

Tikmēr AB Holding norāda, ka lēmumu par kapitāldaļu iegādes apturēšanu spiests pieņemt, jo Latvijas Satversmes aizsardzības biroja (SAB) uzdevumā pret vairākām holdinga amatpersonām tikušas veiktas represīvas darbības, nopietni apgrūtinot uzņēmuma darbu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

DK Daugava pilnībā norēķinās ar kreditoru

Sandra Dieziņa, 15.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investora piesaiste DK Daugava ļāvusi norēķināties ar Swedbank.

Krievijas uzņēmums Gogol-Mogol DVA kļuvis par 40,31% daudznozaru kompānijas Daugava līdzīpašnieku, bet pārējās daļas joprojām paliek uzņēmuma saimnieka Aigara Vaivara pārziņā, liecina Lursoft dati.

Aigars Vaivars DB skaidro, ka darījuma summa ir 1,8 miljoni eiro un tas pilnībā ļāvis norēķināties ar kreditoru - Swedbank. Jāatgādina, ka Daugavai iepriekš radās nesaprašanās ar Swedbank, kas pieprasīja uzņēmumam pirms laika atmaksāt visu ņemto kredītu.

Investora piesaiste Daugavas piena produkcijai ļāvusi samazināt cenas par 20 %, bet maizei – līdz pat 30 %. A. Vaivars skaidro, ka turpmāk Daugava nodarbosies tikai ar ražošanu, bet Krievijas kompānija produkciju realizēs. Gogol-Mogol DVA specializācija ir piena produktu izplatīšana Krievijas tirgū. Lursoft rīcībā esošā informācija liecina, ka Gogol-Mogol DVA ir Krievijas uzņēmums, kurš pašreiz nav saistīts ar citiem Latvijā reģistrētiem komersantiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Papildināta - VUGD pagaidām daudz izsaukumu saistībā ar plūdiem nesaņem

Žanete Hāka, 15.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagaidām saņēmis vien atsevišķus izsaukumus uz applūdušām teritorijām, informēja dienesta pārstāvji.

Neraugoties uz to, ka patlaban Ogres upē ceļas ūdens līmenis, pagaidām jauni izsaukumi nav saņemti. Viens izsaukums šorīt saņemts Jelgavā, kur applūdusi kāda māja un cilvēki no tās netiek ārā.

Kā informēja VUGD pārstāvji, svētdien tika saņemta informācija no Dobeles slimnīcas, kur pagrabstāvā un lifta šahtā paaugstinājies ūdens līmenis. Glābēji kopā ar Dobeles pašvaldības komunālā dienesta pārstāvjiem veikuši ūdens atsūknēšanu. Ūdens ieplūšana slimnīcas saimniecības telpās notika, jo ziemā, šķūrējot sniegu, bija aizbērta drenāža un kūstošais sniegs nevarēja aizplūst pa kanalizācijas akām, un tāpēc uzkrājās slimnīcas pagrabstāvā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Ūdens līmenis Daugavā pazeminājies; situācija Pļaviņās kļuvusi mierīga

LETA, 14.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban ūdens līmenis Daugavā ir pazeminājies un situācija Pļaviņās kopumā kļuvusi mierīga, aģentūrai LETA pastāstīja Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde (Jēkabpils reģionālā partija).

Žilde sacīja, ka pusstundu pēcpusdienā bija vērojama ledus kustība, kas radīja bažas par ūdens līmeņa kāpumu Daugavā, taču tagad tas ir samazinājies zem kritiskās robežas un ledus upē nekustas.

Viņa papildināja, ka arī mazajā pietekupē ūdens ir atkāpies.

Tomēr domes priekšsēdētāja uzsvēra, ka atbildīgie dienesti arvien darbojas pastiprinātā gatavībā un situācija tiek pastiprināti vērota.

Jau vēstīts, ka otrdienas pēcpusdienā izkustējās ledus sastrēgums Daugavā lejpus Jēkabpils, kas izraisīja ūdens līmeņa celšanos Pļaviņās.

Pļaviņās plkst.15 ūdens līmenis Daugavā bija 10,65 metri - desmit centimetrus zemāks nekā piecos no rīta, - bet jau pēc pusstundas tas paaugstinājās līdz 10,87 metriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Izsludina piena pārstrādes uzņēmuma Daugava nekustamo īpašumu izsoli

NOZARE.LV, 28.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemgales apgabaltiesa izsludinājusi piena pārstrādes uzņēmuma SIA Daudznozaru kompānija Daugava veikala, ēdnīcas un fermas izsoli, informēja AS Swedbanka pārstāvji.

Izsole notiks 1.augustā. Izsolāmās fermas Birzes sākumcena ir 125 700 lati, savukārt otra īpašuma - Gāle, kur ietilpst ēdnīca un veikals, - sākumcena ir 79 800 lati. Abi īpašumi atrodas Jaunjelgavas novada Sērenes pagastā un to īpašnieks ir Aigars Vaivars.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa 10.jūnijā atcēla Daugava valdes priekšsēdētāja Vaivara prasību lietā pret AS Swedbank par ķīlas tiesību izlietošanas apstrīdēšanu, līdz ar to bankai ir iespējas pārdot Vaivara īpašumus.

Kā norādīja Swedbank preses sekretāre Kristīne Jakubovska, pēc pēdējās bankas tikšanās ar Vaivaru «ir sasniegta sākotnējā vienošanās par abpusēji pieņemamu risinājumu un ir cerība, ka konstruktīvs rezultāts pēc vairākus mēnešus ilgstošām sarunām tiks sasniegts».

Komentāri

Pievienot komentāru