Jaunākais izdevums

A/s Rīgas Piena kombināts pamatkapitāls palielināts par 14,9 miljoniem eiro.

Tik lielu finansējumu uzņēmumā ieguldījis piesaistītais finanšu investors, par miljardieri atzītais Andrejs Bezhmeļņickis no Krievijas. Tas ir ievērojams investīciju apjoms un rets gadījums Latvijas piena nozarē un valsts ekonomikā, Db atzina a/s Rīgas Piena kombināts (RPK) pārstāve Irēna Bērziņa. Paredzēts, ka investīcijas tiks ieguldītas gan jaunu iekārtu iegādē, gan piena ražošanā un ganāmpulku palielināšanā.

RPK valdes loceklis Jānis Ceičs sarunā ar Db atzina, ka piesaistītais finansējums «ir ļoti lieli finanšu resursi un sekmēs RPK attīstību piena un siera, kā arī saldējuma segmentos». Soli pa solim kompānija plāno attīstīt šos trīs virzienus, lai nostiprinātu savas pozīcijas ne tikai Latvijā un Baltijā, bet arī attīstītu eksportu. Lai šo procesu padarītu auglīgāku, šobrīd tiek izstrādāta stratēģija ne tikai tuvākajiem mēnešiem un gadam, bet nākamajiem trim – pieciem gadiem. «Piesaistot tik lielus resursus, mums atveras daudzas durvis ne tikai vietējā tirgū, bet arī citās valstīs,» uzsver J. Ceičs.

Db jau vēstīja - RPK piesaistījis finanšu investoru - uzņēmēju Andreju Bezhmeļņicki, kas daudzus gadus veiksmīgi darbojies piena nozares biznesā Krievijā, NVS valstīs un starptautiskajos tirgos. Akcionāru sadalījumu RPK pēc finanšu investora piesaistes neatklāja. Saskaņā ar medijos publicēto, A. Bezhmeļņickis strādājis Krievijas uzņēmumā Unimilk par ģenerāldirektoru un pēc Unimilk apvienošanās ar franču piena produktu ražotājgigantu Danone A. Bezhmeļņickis kļuvis par apvienotā uzņēmuma direktoru padomes priekšsēdētāju.

Plašāk lasiet ceturtdien Dienas Biznesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Rīgas Piena kombināts piesaista investoru

Sandra Dieziņa, 31.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rīgas Piena kombināts (RPK) piesaistījis finanšu investoru uzņēmuma tālākai attīstībai.

Pēc ceturtdien notikušās akcionāru sapulces RPK sabiedrisko attiecību vadītāja Irēna Bērziņa informē, ka RPK piesaistīts finansu investors – uzņēmējs Andrejs Bezhmeļņickis, kas daudzus gadus veiksmīgi darbojies piena nozares biznesā Krievijā, NVS valstīs un starptautiskajos tirgos. Šobrīd uzņēmumā rezervētas akcijas, kas tiks pārdalītas pēc finanšu ieguldījuma uzņēmuma attīstībā.

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad RPK valde pagājušā gada nogalē vērsās pie padomes ar lūgumu piesaistīt uzņēmumam papildus finansu resursus, kas nepieciešami ražošanas attīstībai, lai uzņēmums spētu izvērst eksporta darbību Krievijas un NVS valstu tirgos. RPK padome nolēma attīstībai piesaistīt banku finansējumu un privāto kapitālu. RPK ir vairāk kā 600 akcionāru, tai skaitā uzņēmumi, pašvaldības, uzņēmuma darbinieki un zemnieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Rīgas Piena kombināts par 8,5 miljoniem palielinājis pamatkapitālu un mainījis valdi

Gunta Kursiša, 27.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no lielākajiem Latvijas pārtikas nozares uzņēmumiem a/s Rīgas Piena kombināts (RPK) palielinājis savu pamatkapitālu par 8,561 miljoniem latu – pašlaik RPK pamatkapitāls veido vairāk nekā 13,299 miljonus latu, turklāt notikušas izmaiņas arī uzņēmuma valdē – tajā ieceltas četri Krievijas pilsoņi, liecina informācija laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Uzņēmuma valdē patlaban ieceltas četri Krievijas Federācijas pilsoņi – uzņēmuma valdi pārstāvēs miljardieris Sergejs Beshmeļņickis, Konstantīns Docenko, Ivans Losevs un Ivans Uvarovs.

DB jau rakstīja, ka RPK savu pamatkapitālu palielinājis jau maijā, kad piena pārstrādes uzņēmumā investēja A. Beshmeļņickis. Ieguldītie līdzekļi tika novirzīti jaunu iekārtu iegādē, piena ražošanā un ganāmpulku palielināšanā, stāstīja RPK pārstāve Irēna Bērziņa.

A. Beshmeļņickis jau daudzus gadus veiksmīgi darbojies piena nozares biznesā Krievijā, NVS valstīs un starptautiskajos tirgos. Kā rakstīts, RPK pieņēma lēmumu par investora piesaisti pēc tam, kad RPK valde pērnā gada nogalē vērsās padomē ar lūgumu piesaistīt uzņēmumam papildus līdzekļus. Uzņēmumā tika rezervētas akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Food Union trīs jaunās piena produktu ražotnēs jau investējis 30 miljonus eiro

Nozare.lv, 13.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais apvienotais piena pārstrādes uzņēmums Food Union trīs jaunās piena produktu ražotnēs kopš pagājušā gada jau investējis 30 miljonus eiro (21 miljonu latu), šodien preses konferencē sacīja apvienotā uzņēmuma lielākais akcionārs Andrejs Beshmeļņickis.

Jau ziņots, ka AS Rīgas piena kombināts (RPK) un AS Valmieras piens jaunais apvienotais uzņēmums turpmāk strādās ar nosaukumu Food Union.

Food Union uz RPK bāzes izveidojis trīs jaunas ražotnes. Saldējuma ražotne, kurā investēti 12 miljoni eiro (8,4 miljoni latu), savu darbu sākusi jau 15.aprīlī. Savukārt sviesta ražotnē un krēmsiera ražotnē investēti 18 miljoni eiro (12,6 miljoni latu), ražotnēm jau iegādātas iekārtas, notiek produkcijas eksperimentālā ražošana, bet jūlijā vai augustā tiks sākta produkcijas ražošana tirgum.

Beshmeļņickis norādīja, ka produkcija jaunajās ražotnēs tiks ražota gan vietējam tirgum, gan arī eksportam, galvenokārt uz Krieviju. Viņš piebilda, ka jaunā saldējuma ražotne ir modernākā ne tikai Baltijas reģionā, bet arī Krievijā un NVS valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iespējamā divu piena pārstrādes flagmaņu Rīgas piena kombināta (RPK) un Valmieras piena (VP) apvienošana nozarē izraisījusi pretrunīgu reakciju.

Daļa uzņēmumu pauž bažas, ka piens tiks nosmelts Krievijas vajadzībām un tādējādi pašmājās tas kļūs dārgāks. Tajā pašā laikā nozares koncentrēšanās tiek gaidīta jau sen, tas palīdzētu kļūt stiprākiem eksporta tirgos, un par piena deficītu jābīstas neesot, šodien vēsta laikraksts Diena.

Pirms kāda laika par RPK akcionāru kļuva Krievijas uzņēmējs Andrejs Bezhmeļņickis, kurš ir īpašnieks arī Krievijas lielākajā piena pārstrādes kompānijā Junimilk, kura savukārt apvienojusies ar franču gigantu Danone. VP savukārt pastarpināti pieder ekspolitiķa Andra Šķēles sievai un meitām. Lai ar pirms kāda laika izskanēja ziņa, ka uzņēmums esot pārdots, akcionāri to noliedza.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Rīgas piena kombināts investē 100 tūkstošus eiro saldējumā

Sandra Dieziņa, 17.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais saldējuma ražotājs Latvijā A/S Rīgas piena kombināts (RPK) papildinājis zīmola Ekselence sortimentu.

Jaunais Ekselence saldējums piedāvā jaunu 350 ml kārbiņu iepakojumu ar plastmasas karotīti zem vāciņa. RPK ieviesis divas jaunas Ekselences garšas. Kopumā jaunā saldējuma veida Ekselence ar karotīti ražotnes tehnoloģiskajās iekārtās un modernizācijā ieguldīti 100 tūkstoši eiro.

RPK pārstāve Irēna Bērziņa vēsta, ka zīmols Ekselence guvis plašu popularitāti un ir visiecienītākais, pazīstamākais un pirktākais zīmols Ģimenes saldējumu kategorijā Latvijas pircēju vidū. Pirms pusgada ieviesto Ekselence de luxe marcipāna saldējumu ar mandelēm un šokolādes pārlējumu The Nielsen Company atzinusi par vienu no trim labākajiem 2010.gadā ieviestajiem jaunajiem produktiem piena kategorijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas piena kombināts un Valmieras piens apvienojas Food Union

Nozare.lv, 13.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rīgas piena kombināts (RPK) un AS Valmieras piens jaunais apvienotais uzņēmums turpmāk strādās ar nosaukumu Food Union, šodien preses konferencē paziņoja uzņēmuma vadība.

Kā ziņots, Konkurences padome (KP) 9.maijā atļāvusi RPK un AS Valmieras piens apvienošanos, piemērojot vairākus nosacījumus, kas ļaus aizsargāt zemnieku, kā arī mazāko tirgotāju intereses. Noteikumi saistoši līdz 2015.gada 31.martam, savukārt apvienošanās jāpabeidz pusgada laikā.

Jau iepriekš apvienotā RPK un Valmieras piena uzņēmuma lielākais akcionārs Andrejs Beshmeļņickis atzina, ka pēc apvienošanās izveidosies koncerns, kas kļūs par «čempionu ar lielu eksporta potenciālu».

«Plānojam izveidot lielāko uzņēmumu nozarē, kas kļūs par sava veida čempionu ar lielu eksporta potenciālu, un tas ir izdevīgi visiem. Īstenosim plašu un mērķtiecīgu investīciju programmu. Uzņēmumu vadībai jāizstrādā apvienošanās plāns, lai, gadam beidzoties, būtu viens uzņēmums, un attiecīgi jau tagad jādomā par izmaksu samazināšanu,» sacīja Beshmeļņickis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Rīgas piena kombināts finanšu gadu noslēdz ar zaudējumiem

Sandra Dieziņa, 06.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rīgas piena kombināts (RPK) aizvadīto finanšu gadu pabeidzis ar 57 miljonu latu apgrozījumu un 1,49 miljonu latu zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Rīgas Piena kombināts reģistrējis 10 milj. Ls komercķīlu

Gunta Kursiša, 08.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rīgas Piena kombināts (RPK) reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir desmit miljoni Ls, liecina Lursoft dati.

Ķīlas devēja – RPK – pārstāvji ir uzņēmuma valdes locekle Svetlana Cimmere un RPK valdes priekšsēdētājs Raimonds Misa. Ķīlas ņēmējs ir a/s DNB banka, ko pārstāvēja Jānis Gainišelis un Jānis Teteris.

Jau vēstīts, ka RPK apvienojies ar a/s Valmieras piens, izveidojot uzņēmumu ar nosaukumu Food Union. Food Union kopš pagājušā gada trīs jaunās piena produktu ražotnēs jau investējis 30 miljonus eiro jeb aptuveni 21 miljonu Ls. Tādējādi uz RPK bāzes izveidotas trīs jaunas ražotnes – saldējuma ražotne, kurā investēti 12 milj. eiro jeb aptuveni 8,4 milj. Ls, sviesta un krēmsiera ražotne, kurā investēti 18 milj. eiro (12,6 milj. Ls).

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

KP: Rīgas piena kombināta un Valmieras piena apvienošanās nav radījusi negatīvas sekas

Gunta Kursiša, 28.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rīgas piena kombināts (RPK) un a/s Valmieras piens (VP) apvienošanās nav izraisījusi negatīvas sekas svaigpiena iepirkuma un piena produktu realizācijas tirgos, secinājusi Konkurences padome (KP).

Šā gada nogalē Konkurences padome (KP) noslēdza tirgus uzraudzību, kuras ietvaros pārbaudīja, vai pēc apvienošanās RPK un VP ievēro tiem piemērotos saistošos noteikumus, kā arī vērtēja apvienošanās ietekmi uz piena nozari. Pārbaudot piena kombinātu noslēgtos līgumus ar zemnieku saimniecībām, KP secināja, ka RPK un VP kopumā izpilda tiem noteiktos saistošos noteikumus par piegādātāju savlaicīgu brīdināšanu par līguma laušanu.

Līgumos iekļautie principi attiecībā uz svaigpiena iepirkšanas kritērijiem un bāzes cenām zemniekiem pamatā ir vienādi un RPK un VP svaigpiena iepirkuma cenas 2013. gadā, salīdzinot ar 2012. gadu, pieaugušas, secinājusi KP.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Latvijas pienrūpniekiem medaļas Maskavā

Sandra Dieziņa, 15.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maskavā notikušajā Prodexpo 2011 izstādē Latvijas produkts - Trikātas siera Sniega bumbas ar papriku ieguvis sudraba medaļu starptautiskā konkursā Labākais produkts 2011.

Konkursu organizēja Krievijas Federācijas Lauksaimniecības ministrija. Kā atzīst uzņēmuma vadītājs Raimonds Freimanis, Krievijas patērētāji ir novērtējuši Latvijas piena produktus un šobrīd mērķis ir nostiprināt savas pozīcijas eksportā. Izstādē Prodexpo 2011 uzņēmuma mērķis bija iegūt padziļinātu pieredzi un paplašināt sadarbības partneru loku.

Izstādes laikā galvenokārt notika sarunas ar Trikātas siera esošajiem partneriem par sadarbību un turpmāko pārdošanas koncepciju 2011.gadam, kā arī tika apspiestas iespējas par atsevišķu jaunu produktu izstrādi Krievijas tirgum. Turklāt šobrīd jau norit sarunas par līguma slēgšanu par Trikātas siera bioloģiskās produkcijas eksportu. Prodexpo izstādē Trikātas siers piedalījās jau otro reizi. Pērn dalība izstādē un jaunu sadarbības partneru iegūšana palīdzējusi uzņēmumam sākt veiksmīgu produkcijas eksportu uz Krieviju. Trikātas siers investējis vairāk kā 150 tūkstošus eiro iekārtu un iepakojuma modernizācijā, kā arī eksporta atļaujas saņemšanai uz Krieviju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attēli uz 100 mililitru saldējuma Ekselence iepakojuma būtiski atšķiras no saldējuma faktiskā izskata, tādējādi ražotāja īstenotā komercprakse ir maldinoša un negodīga, secinājis Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC). Savukārt Rīgas piena kombināts (RPK) izskatīs iespēju apstrīdēt PTAC lēmumu.

[Paildināta ar pēdējo rindkopu]

Centrs izpētījis četrus AS Rīgas piena kombināts (RPK) ražotos Ekselence saldējumus - Valrieksti&Brownie, Šokolāde no Javas salas, Šokolāde&lazdu rieksti un Rīgas melnais balzams&brownie. Centrs secinājis, ka uz iepakojuma veidā, kas ir fotogrāfija vai atgādina fotogrāfiju, attēlots saldējums, kas pilnībā atšķiras no saldējuma, kas atrodas iepakojumā.

Faktiski saldējums vizuāli neatšķiras no citiem tirdzniecībā esošajiem saldējumiem, kuru ārējo kārtu veido šokolāde vai citas vielas un kuru saturēšanai saldējumā ievietots kociņš. Saldējums zem šokolādes kārtas ir viendabīga masa (kurā redzama citu sastāvdaļu esamība), nevis kārtains, kā redzams attēlā uz iepakojuma, norāda PTAC.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

RPK vadītāja Driksna atstāj amatu

Sandra Dieziņa, 19.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā lielākā piena pārstrādes uzņēmuma a/s Rīgas Piena kombināts (RPK) valdes priekšsēdētāja Ināra Driksna atstājusi amatu.

RPK pārstāve Irēna Bērziņa DB atzina, ka I. Driksna kopš pirmdienas uzņēmumā vairs nestrādā. Darba attiecību pārtraukšanas iemesli plašāk netiek komentēti. I. Driksnas vietā uzņēmumu vadīs līdzšinējais loģistikas daļas vadītājs Raimonds Misa.

Uzņēmuma paziņojums liecina, ka R. Misas ieguldījums būs īpaši nozīmīgs As Rīgas piena kombināts un a/s Valmieras piens uzņēmuma apvienošanās procesā, kas notiks pēc visu nepieciešamo atļauju saņemšanas. Apvienošanās mērķis ir izveidot konkurētspējīgāku piena nozares uzņēmumu, kura mērķis ir ne tikai attīstīt piedāvājumu Latvijā, bet arī stiprināt Latvijas piena produkcijas eksportu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunizveidotā uzņēmuma Food Union jaunā saldējuma zīmola Nu Fruit ražošanā ieguldīti 8.4 miljoni. latu.

«Ražošanas līnijās un saldētavās ieguldīti 8,4 miljoni latu. Ar šo līniju stundā var izgatavot 18 000 saldējumu uz kociņa, kur augļu sulas glazūras ātrai izveidei tiek izmantots šķidrais slāpeklis. Savukārt ar citu līniju var radīt 7200saldējumu uz kociņa ar augļu un ogu gabaliņiem. Šādai ražošanas līnijai nav līdzīgu Eiropā, sacīja Rīgas piena kombināta (RPK) un AS Valmieras piena apvienotā koncerna Food Union saldējumu kategorijas direktors Dmitrijs Dokins

Patlaban uzņēmums strādā pie vairāk nekā 30 zīmolu saldējumu uzlabošanas un jaunu zīmolu ieviešanas, lai nākamā gada vasaras sezonā palielinātu pārdošanas apjomu un paplašinātu eksporta tirgu Krievijā un NVS valstīs, vēsta nozare.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nespējot konkurēt ar augstajām piena iepirkuma cenām eksporta tirgos, Food Union pārtraucis siera ražošanu.

Nozares eksperti gan atzīst, ka šā lēmuma pamatā ir vietējā siera tirgus līdera akcionāru lēmumi, taču tirgu tas būtiski neietekmēšot. Tagad Food Union grupā ietilpstošais Rīgas Piena kombināts (RPK) siera rūpnīcu atklāja 2006. gada vasarā, kad rūpnīcas celtniecībā tika investēti 5.5 milj. Ls, no kuriem 1.2 milj. Ls bija ES fondu finansējums. Fabrikas maksimālā jauda bija 15 t siera dienā, ap 80 % no saražotā uzņēmums plānoja eksportēt. Pēc siera ražotnes ekspluatācijā tik nodota sūkalu rūpnīca, kas pārstrādāja pēc siera ražošanas radušās sūkalas - pārstrādājot 180 tūkstošus tonnu sūkalu gadā varēja iegūt 9 tūkstošus tonnu gatavā produkta. Šopavasar Food Union paziņoja, ka uzņēmuma stratēģiskā prioritāte ir saldējuma ražošana gan pašmāju, gan eksporta tirgiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena produktu ražotāja a/s Rīgas piena kombināts (RPK) valdei pievienojušies jauni valdes locekļi – Sergejs Kuzins un Harijs Panke, liecina Lursoft dati.

Izmaiņas RPK valdē notikušas 17. oktobrī.

Jau rakstīts, ka šā gada septembrī RPK valdei pievienojās Svetlana Cimmere un Dmitrijs Zernovs. Tāpat darbu uzņēmuma vadībā turpina Andrejs Beskhmeļņickis, Sergejs Beskhmeļņickis, Konstantīts Docenko, Dmitrijs Sokins, Ivans Losevs, Jānis Sausnīti, Ivans Uvarovs un valdes priekšsēdētājs Raimonds Misa.

Uzņēmuma padomē patlaban darbojas trīs locekļi – Natālija Križanovskaja, Atis Sausnītis, kurš reiz ieņēmis arī RPK valdes priekšsēdētāja amatu, kā arī Ivars Strautiņš.

Jau vēstīts, ka šā gada jūnijā Konkurences padome atļāvusi a/s Rīgas piena kombināts un a/s Valmieras piens apvienošanos vienā uzņēmumā. Jaunizveidotais uzņēmums turpina darbu ar nosaukumu Food Union.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau tuvākajos gados Latvija labvēlīgo nosacījumu dēļ varētu kļūt par Eiropas piena fermu līdzīgi kā Jaunzēlandi pazīst kā pasaules fermu, prognozēja a/s Rīgas piena kombināts (RPK) valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

«Tā ir koncerna Food Union akcionāru un padomes vēlme un mana kā valdes priekšsēdētāja atbildība uzņēmumā - veicināt svaigpiena ražošanu un palikšanu Latvijā. Latvijā ir ideāli klimatiskie apstākļi un pietiekami daudz lauksaimniecības zemes, lai šo mērķi varētu īstenot,» sacīja N. Staņēvičs.

Viņš arī atzina, ka koncerna kapacitāte saražot gatavās produkcijas apjomus patlaban ir daudz lielāka nekā piena apjoms, ko Latvijas zemnieki spēj piegādāt.

«Skaidrs, ka Latvijas saimniecību kapacitāte ne tuvu nav sasniegta. Igaunija noteikusi mērķi saražot gadā vienu miljonu tonnu piena, kas ir par 30% vairāk nekā patlaban. Neredzu šķēršļus, kāpēc arī mūsu zemnieki nevarētu panākt līdzīgu izrāvienu. Izšķirošais šeit ir saimniecību darba rezultāts. Tas savukārt sākas ar cilvēku uzņēmību, izglītību, darba efektivitāti. Esam gatavi dalīties ar zemniekiem zināšanās pasaules pieredzē, kā palielināt ražību, radot priekšnosacījumus straujai saimniecību attīstībai. Pilnībā skaidrs, ka RPK kapacitāte saražot gatavās produkcijas apjomus ir daudz lielāka nekā piena apjoms, ko Latvijas zemnieki spēj piegādāt,» atzina uzņēmējs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Piena kombināta valdes locekļa amatu atstājis Jānis Ceičs.

Lielākā piena pārstrādes uzņēmuma Latvijā a/s Rīgas Piena kombināts (RPK) bijušais valdes loceklis amatu atstājis pēc nesaskaņām ar jauno īpašnieku pārstāvjiem, liecina DB rīcībā esošā informācija. Pats J. Ceičs nevēlējās plaši komentēt savas aiziešanas iemeslus, vien norādīja, ka jauno investoru skatījums uz Latvijas tirgu ir ļoti atšķirīgs, pat radikāls.

RPK pārstāve Irēna Bērziņa DB apstiprināja, ka Ceičs amatu atstājis, jo viņam bijuši jauni izaicinājumi. Plašāk uzņēmuma pārstāve notikušo nekomentē.

Jāatgādina, ka RPK šā gada sākumā iegādājās par miljardieri dēvētais Krievijas uzņēmējs Andrejs Bezhmeļņickis. Maijā uzņēmuma pamatkapitāls tika palielināts par aptuveni 11 miljoniem Ls un, kā vēlāk informēja kompānijas vadība, investīcijas ieguldīs vairākās jaunās iekārtās, kas ļaus audzēt ražošanas un eksporta apjomus. Pašlaik uzņēmumā notiek restrukturizācijas procesi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Konkurences uzraugs vētīs lielāko pienrūpnieku iespējamo darījumu

Sandra Dieziņa, 26.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome vērtēs iespējamo Valmieras piena un Rīgas piena kombināta akciju apmaiņu.

Abi kombināti a/s Valmieras piens un a/s Rīgas piena kombināts (RPK) ir vieni no lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem Latvijā, kuru kopējie pārstrādes apjomi pērn bija ap 192,5 tūkstoši t piena jeb 40 % no pērn pārstrādei iepirktā piena apjoma.

Iespēju, ka divi Latvijas lielie piena pārstrādes uzņēmumi - ekspremjera Andra Šķēles ģimenei piederošā Valmieras piena un Krievijas miljardiera Andreja Beshmeļņicka kontrolē esošā Rīgas piena kombināta (RPK) – apvienojoties varētu apmainīties ar akcijām, publiski paudis viens no RPK akcionāriem un padomes locekļiem Ivars Strautiņš.

Konkurences padomes (KP) pārstāve Inita Kabanova norādīja, ka KP sekos līdzi situācijas attīstībai un līdzko būs zināmas precīzākas darījuma detaļas, varēs lemt par turpmāko rīcību. Tomēr, pirms darījums ir noticis, izvērtēt, vai darījumam saskaņā ar Konkurences likumu ir nepieciešama KP atļauja, ir pašu uzņēmumu pienākums, viņa uzsvēra. Tādējādi, ja KP saņems minēto uzņēmumu ziņojumu par apvienošanos, tas tiks izvērtēts parastajā kārtībā un iestāde lems par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem, kas novērš apvienošanās negatīvo ietekmi uz konkurenci. Savukārt, ja darījums tiks veikts bez ziņošanas KP un tas atbildīs Konkurences likumā noteiktajiem kritērijiem, pēc kuriem nosaka, vai darījumam nepieciešama KP atļauja, padome varēs vērtēt notikušo apvienošanos pēc savas iniciatīvas, skaidroja KP pārstāve.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas saldējuma tirgus dalībnieki sezonu sākuši ar investīcijām un ambicioziem mērķiem.

Latvijas saldējuma tirgus līderis a/s Rīgas Piena kombināts (RPK) jau paziņojis par jaunu produktu ieviešanu un jaunumus sagādājuši arī citi nozares spēlētāji. RPK, ieguldot 100 tūkstošus eiro, papildinājis Ekselences produktu sortimentu un tuvākajās dienās sola vēl vienu jaunumu. RPK valdes loceklis Jānis Ceičs klāsta, ka RPK šogad izvirzījis ambiciozu mērķi palielināt saldējuma realizāciju ne mazāk par 10 %, salīdzinot ar pagājušo gadu. Pagaidām šie plāni esot optimistiski un viss būšot atkarīgs no vasaras mēnešiem.

Nākotnē RPK raugās uz saldējuma eksportu. «Esam maza valsts un mums ir grūti augt un Baltijas valstīs nākas konkurēt ar citiem tirgus dalībniekiem. Ir vēl brīvas nišas, kurās varētu startēt,» viņš norāda, piebilstot, ka Austrumu tirgus uz Latviju raugās kā tīru, sakārtotu valsti, kas var piegādāt dabisku produktu ar labu servisu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rīgas piena kombināts (RPK) zemniecei Aijai Miezītei Bārbeles pagasta Dzintariņos dāvinās slaukšanas aparātu, jo līdz šim zemniece savas 12 govis divas reizes dienā slaukusi ar rokām.

Vidējais izslaukums no vienas govs šajā saimniecībā gadā sasniedz vidēji 6,3 tūkstošus tonnas un piena kvotas regulāri tiek pārpildītas. Piena kvalitāte ir laba, jo govis tiek barotas ar augstvērtīgu barību, informē RPK pārstāve Irēna Bērziņa. Aija Miezīte ar kombinātu sadarbojas daudzus gadus, kopš tika slēgts Bauskas piena kombināts, sadarbība ir stabila un abpusēji izdevīga.

RPK, apsekojot zemnieku saimniecības, konstatējis, ka dažās zemnieki savas govis, kas kopskaitā ir vairāk kā desmit, joprojām slauc ar rokām, tāpēc jau pagājušā gada decembrī tika lemts par slaukšanas aparātu dāvināšanu. Pagājušā gada decembrī pie jauna slaukšanas aparāta tika zemniece Valentīna Čekstere, kas slauca 11 govis ar rokām. Zemniece atzīst, ka, pateicoties Rīgas piena kombināta dāvanai ganāmpulku varēs palielināt līdz 25 piena devējām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nozares pārzinātāji iesaka eksportētājiem nelikt visas olas vienā grozā un sadalīt riskus eksportā uz Muitas ūnijas valstīm - Krieviju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Darbs pie Muitas ūnijas ir nopietns, liecina Lauksaimniecības Tirgus veicināšanas centra (LTVC) rīcībā esošā informācija. Ūnijas pamatā ir ideja balstīties uz katras valsts stiprajām pusēm, katrai specializējoties gan savstarpējā tirdzniecībā, gan pasaules tirgos, skaidro LTVC vadītāja Ingūna Gulbe.

Piemēram, Krievija par mērķi izvirzījusi nodrošināt 2020. gadā gaļas ražošanu līdz 600 tūkstoš tonnām, Baltkrievijas ziņā atstāts piens un piena produkti, bet Kazahstāna eksportē augļus, dārzeņus, zivis un citas preces. Savstarpējā specializācija jau šobrīd ir redzama, piemēram, Krievijas tirgū par nopietnu spēlētāju kļūst Baltkrievija, kas atstāj ietekmi arī uz Latvijas ražotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rīgas Piena kombināts (RPK) valdei pievienojusies jauni valdes locekļi - Svetlana Cimmere un Dmitrijs Zernovs, liecina informācija Lursoft.

Viņi valdes sastāvu papildina, sākot no 3. septembra. Dati Lursoft liecina, ka šā gada sākumā RPK valdi pametis Viesturs Neimanis, bet šā gada jūnijā – Ints Poškus. Tādējādi patlaban valdē darbu turpina valdes loceklis Andrejs Beshmeļņickis, kurš šo amatu ieņem kopš šā gada 11. maija, Sergejs Beshmeļņickis, Ivans Losevs, Ivans Uvarovs un Konstantīns Docenko, kuri visi valdes locekļa amatā darbojas kopš 2011. gada 21. septembra, Dmitrijs Dokins, kurš uzņēmuma valdei pievienojies pērnā gada dembra otrajā pusē, darbu valdē turpina arī Jānis Sausnītis, kurš valdē darbojas jau ilgus gadus, kā arī valdes priekšsēdētājs Raimonds Misa, kurš uzņēmumu vada kopš 2009. gada maija, liecina Lursoft dati.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Rīgas piena kombināts paplašina ražošanu

Sandra Dieziņa, 05.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas piena kombināta (RPK) apgrozījums šogad pirmajā pusgadā sasniedzis 28, 9 miljonus latu, kas ir par 16% lielāks salīdzinājumā ar pagājušo gadu.

Par to liecina akcionāru pilnsapulcē apstiprinātie 2011.gada pirmā pusgada rezultāti. Pārskata gada neto peļņa ir 327 tūkst. latu. Kompānija informē, ka šobrīd Latvijas lielākajā piena pārstrādes uzņēmumā RPK notiek pārmaiņas, kas paver jaunas attīstības iespējas. «Šoruden mēs sākam ļoti plašu uzņēmuma rekonstrukciju. Darbus plānojam pabeigt nākamā gada maijā, un pēc tam ražotnē būs modernas iekārtas, būs gan pašreizējie, gan pavisam jauni produkti. Intensīvi strādājam pie tādiem jaunajiem produktiem, kādus patlaban Latvijā neražo un kurus plānojam eksportēt. Rīgas piena kombināta rekonstrukcijas rezultātā tā jauda pieaugs divkārt,» nākotnes ieceres atklāj uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Ināra Driksna. Šie plāni paver arī iespējas radīt jaunas darba vietas, jau pašreiz darbā pieņemti 27 jauni speciālisti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Pienu un sieru uz Krieviju eksportē būtiski vairāk

Sandra Dieziņa, 25.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā a/s Rīgas Piena kombināts (RPK) eksportu uz Krievijas Federāciju palielinājis par 73 %.

Kā liecina RPK sniegtā informācija, naudas izteiksmē eksports palielinājies vēl vairāk - par 90 %. Visvairāk audzis piena eksports - par 3044 %, bet siera – par 136 %, savukārt skābā krējuma eksports sarucis par 82,5 %.

RPK valdes loceklis Jānis Ceičs norāda, ka šogad eksporta apjomi uz Krieviju turpina pieaugt un paredzams ap 30 % kāpums pret 2010. gadu. Uz Krieviju uzsākts svaigo produktu ar īsu uzglabāšanas termiņu eksports – biojogurtu, biezpiena, kefīra. Kopējais RPK eksports pērn ir palielinājies par 37%. Pavisam kompānija eksportē uz 20 valstīm, tostarp Krievija ir lielākais eksporta tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Medijs: RPK investors Beshmeļņickis raugās uz lielāko Igaunijas piena nozares uzņēmumu

Gunta Kursiša, 21.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas piena kombināta (RPK) piesaistītais investors un viens no Krievijas turīgākajiem cilvēkiem Andrejs Beshmeļņickis ir ieinteresēts investēt Igaunijas piena pārstrādes kompānijās un varētu iegādāties Igaunijas lielāko nozares uzņēmumu Tere, citējot Igaunijas biznesa laikrakstā Äripäev pausto, raksta BBN.

Pašlaik piena pārstrādes kompānija Tere pieder uzņēmējam Oliveram Krūdam (Oliver Kruuda). Līdzšinējais Tere īpašnieks neapstiprina izskanējušās spekulācijas par A. Beshmeļņicka interesi iegādāties kompāniju, citi piena nozares uzņēmēji apstiprina, ka Krievijas investori aktīvi vēro notiekošo Igaunijā.

Piena nozares uzņēmuma E-Piim izpilddirektors Jānus Murakas (Jaanus Murakas) atzīst, ka pašlaik bieži izskan spekulācijas, ka Krievijas uzņēmēji gatavojas pārņemt Igaunijas piena ražotājus. Komentējot baumas par Tere pārņemšanu, viņš atgādina, ka Igaunijas lielākais piena pārstrādes uzņēmums ar pārtraukumiem tiek izsludināts pārdošanai jau labu laiku. Viņš norāda, ka grūti prognozēt, vai Krievijas investoru ienākšana Igaunijas piena pārstrādes nozarē būtu labs vai slikts pavērsiens.

Komentāri

Pievienot komentāru