«Ārvalstu pētnieku izteikumi par Latvijas uzņēmumu ražoto produkciju nav vērtējami citādi kā nomelnošana, kas ne tikai maldina patērētājus un tādējādi kropļo tirgu, bet arī rada aizdomas par ārvalstu konkurentu interešu lobiju mūsu valstī,» norāda Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētājs Didzis Šmits.
Viņš skaidro, ka Latvijas pārtikas uzņēmumu ražotā produkcija atbilst visām Eiropas Savienības likumdošanā noteiktajām prasībām. Savukārt veidam, kā tiekot pasniegta sagrozīta informācija neesot nekādas saiknes ar objektīvo situāciju, nemaz nerunājot par zinātni.
«Sirds un asinsvadu slimību kā nāves cēloņu izplatība Dānijā un Ziemeļvalstīs kopumā ir ievērojami augstāka nekā Latvijā, līdz ar to dāņu profesors var droši doties atpakaļ uz savu dzimteni un rezultatīvi strādāt tur,» piebilst D.Šmits.
Arī NP Foods Kvalitātes daļas vadītāja Vēsma Smilga norāda, ka Dānijas profesora Stēna Stendera izteikums ir izskanējis kā fakts, tomēr pēc NP Foods teorētiskajiem aprēķiniem viena vafeļu Selga paciņa satur 4% transtaukskābju, kas Eiropas Savienībā ir pieļaujams apjoms, pareizāk sakot, neesot nekādu noteikumu, cik daudz transtaukskābju drīkst būt pārtikā.
Savukārt Diena raksta, ka tuvāko nedēļu laikā Latvijas iedzīvotāji no dāņu profesora Stēna Stendera, visticamāk, vēl dzirdēs par transtaukskābju saturu Latvijas un ārvalstu ražotāju pārtikas produktos. Jāatgādina, ka dāņu profesors atklājis, ka Selga vafelēm ir augsts transtaukskābju saturs. Vienas vafeļu paciņas kaitīgumu viņš pielīdzināja desmit dienā izsmēķētām cigaretēm.