Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena pārstrādes uzņēmums AS Valmieras piens esot pārdots kādam krievu investoram, savukārt darbinieki esot lūgti neizplatīt informāciju par notikušo, kā arī atlaišanas gadījumā solītas kompensācijas.

Iespējams, investors varētu būt Aleksandrs Bezhmeļņickis, kurš šī gada martā iegādājās AS Rīgas piena kombināts akcijas un kurš darbojies piena nozares biznesā Krievijā, NVS valstīs un starptautiskajos tirgos, liecina biznesa portāla Nozare.lv rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Valmieras piena valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis sacīja, ka nav informēts par notikušo darījumu. «Neesmu akcionārs, tādēļ jautājumu nekomentēšu. Savulaik teicu, ka strādāšu uzņēmumā, kamēr tas tiks pārdots. Tā kā es vēl te sēžu, izmaiņas nav notikušas.»

Uzņēmuma akcionāru pārstāvis Juris Pētersons jau 5.septembrī norādīja, ka par uzņēmumu pastiprinātu interesi izrādījuši vairāki investori.

«Sarunas par ieguldījuma veikšanu, investīciju pirkumiem un pārdošanu ir regulāras, un patlaban par Valmieras pienu ir pastiprināta interese no vairākiem potenciālajiem ieguldītājiem. Patlaban nevaram apstiprināt, ka investoru interese noteikti iegūs darījuma formu,» sacīja Pētersons, piebilstot, ka pirms gala vienošanās panākšanas detalizētāki komentāri netiek sniegti.

Kā sacīja Pētersons, Privāto aktīvu pārvalde ir finanšu investīciju kompānija, kura savus līdzekļus investē atsevišķos, savstarpēji nodalītos projektos, un arī "Valmieras piens" ir viens no tiem.

«Katra no investīcijām, arī Valmieras piens, ir pieejama kā investīciju objekts gan vietējiem, gan arī ārzemju investoriem,» norādīja Pētersons.

Valmieras piens ražo pilnu piena produktu klāstu - pienu, biezpienu, sieru, sviestu, krējumu, skābpiena produktus, kā arī dehidrētos piena produktus.

2010.gadā Valmieras piena apgrozījums bija 29,6 miljoni latu, kas ir par 9% vairāk nekā 2010.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 27,24 miljonus latu. Valmieras piena zaudējumi pērn bija 885 000 latu pret 108 167 latu peļņu 2009.gadā.

Valmieras piena akciju kontrolpakete pieder SIA Inpo 7, tā īpašniece ir Privāto aktīvu pārvalde (PAP), savukārt PAP īpašniece ir SIA Sabiedrība privātajiem ieguldījumiem (SPI). Pērn SPI īpašnieku sarakstā notika izmaiņas - 10% kapitāldaļu no ekspremjera Andra Šķēles biznesa partnera Edgara Šķendera pārņēmusi cita viņa partnera - finansista Harija Krongorna - dzīvesbiedre Iveta Smilga-Krongorne.

Līdz ar to patlaban SPI, kas pārvalda investīcijas dažādos projektos, pieder Šķēles dzīvesbiedrei Kristiānai Lībanei-Šķēlei - 30%, meitām Madarai Šķēlei - 25% un Anetei Šķēlei-Pētersonei - 25%, Šķenderim - 10% un Smilgai-Krongornei - 10%.

Db.lv jau ziņoja, ka Valmieras piens pagājušā gadā sasniedzis 29,96 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 10% vairāk nekā 2009.gadā, taču pretstatā 110 tūkstošu latu peļņai 2009. gadā, uzņēmums pērn strādājis ar 885 tūkstošu latu lieliem zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru