Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienojoties 12 zvejas firmām, izveidots miljonu latu vērts delikatešu ražošanas komplekss Liepājā.

Latvijas Zvejas produktu ražotāju grupa (LZPRG) pabeigusi Eiropas Savienības līdzfinansētā projekta otro kārtu un izveidojusi delikatešu cehu, kurā ražo saldētu mencu fileju. Jaunajai ražotnei LZPRG gada apgrozījumu vajadzētu palielināt aptuveni trīs reizes, lēš LZPRG valdes priekšsēdētājs Igors Markuševskis. Ražotne veido vienu kompleksu ar pērn ekspluatācijā nodoto saldētavu, kurā saldē ne tikai mencas, bet arī brētliņas, reņģes un plekstes (butes). Projektā ieguldīts viens miljons latu – puse saldētavā, puse – delikatešu cehā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Liepājā pērn būvēts pieticīgāk

Vēsma Lēvalde, 02.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā 2011.gadā ekspluatācijā pieņemti 186 būvobjekti, kuru kopējās izmaksas nedaudz pārsniedz 25 miljonus latu.

2010.gadā ekspluatācijā Liepājā pieņēma objektus par 29,2 miljoniem latu, 2009.gadā - par gandrīz 52 miljoniem latu, 2008.gadā - 67,86 milj. Ls, bet 2007.gadā - 42 milj.Ls, liecina pašvaldības informācija.

Pērn izdotas 238 būvatļaujas (tai skaitā 48 fasāžu vienkāršotai renovācijai) Būvatļaujās uzrādītās plānotās kopējās būvniecības izmaksas ap 45,2 miljoniem latu. Akceptēts 671 būvprojekts. Par nozīmīgākajiem būvniecības objektiem pērn pašvaldība uzskata Liepājas ievedceļa - Brīvības ielas rekonstrukciju, kas izmaksājusi vairāk par pieciem miljoniem latu, Stacijas laukuma rekonstrukciju, kas izmaksājusi 0,8 milj. latu, taču objekts nonāca uzmanības centrā ar vairākkārt atlikto nodošanu ekspluatācijā. No pabeigtajiem inženierkomunikāciju objektiem pašvaldība atzīmējusi centralizēto siltumenerģijas pārvades un sadales tīklu rekonstrukciju, vairāk nekā miljonu latu vērto Ģenerāļa Baloža ielas renovāciju un lietus ūdens kanalizācijas novadīšanas sistēmas izbūvi, kā arī augstā un vidējā spiediena sadales gāzes vada rekonstrukciju. Pērn Liepājā uzbūvēti vairāki ražošanas objekti. No ekspluatācijā pieņemtajiem lielākie bija SIA Vido zivju saldētava (ap vienu miljonu latu), Latvijas Zvejas produktu ražotāju grupas (LZPRG) veiktā saldētavas un delikatešu ceha izbūve, beramo vielu izkraušanas un uzglabāšanas mezgls ostā (Liepaja Bulk Terminal), kā arī koģenerācijas stacijas izbūve, ko veica SIA Hidrolats.

Komentāri

Pievienot komentāru