Tirdzniecība un pakalpojumi

PTAC gumijas cilpas Loom Bands atzīst par drošām

Žanete Hāka, 11.11.2014

Jaunākais izdevums

Ņemot vērā gumijas cilpu (Loom Bands) rotu veidošanas lielo popularitāti bērnu vidū, kā arī citu Eiropas Savienības dalībvalstu bažas par šo preču drošumu, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) oktobra beigās izņēma trīs šo preču paraugus testēšanai.

Ekspertīzes rezultāti liecina, ka testētie paraugi ir droši, informē PTAC. Centrs ir izņēmis arī vienu piekariņu modeli, kuram testēšana vēl nav pabeigta.

Ekspertīzes rezultātā neatbilstības drošuma prasībām attiecībā uz pieļaujamo ftalātu koncentrāciju netika konstatētas.

Eiropas Savienības ātrās ziņošanas sistēmas par bīstamajām precēm RAPEX ietvaros saņemta informācija par četriem gumijas cilpu (Loom Band) piekariņu modeļiem, kuru sastāvā konstatētais ftalātu daudzums pārsniedz pieļaujamo. Par neatbilstošiem gumijas cilpu (Loom Band) modeļiem līdz šim informācija nav saņemta.

PTAC norāda, ka gumijas cilpas (Loom bands) un to piekariņi ir rotaļlietas, kuru atbilstība ražotājam ir jānovērtē, to apliecinot ar CE zīmi, aicinām patērētājus pievērst tam uzmanību un izvēlēties atbilstošas preces.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta veikals Darit.lv piedāvā dažādus rokdarbu materiālus, sagataves, instrumentus un citus izstrādājumus radošām aktivitātēm. Darit.lv klienti var pasūtīt interesējošo preci no bāzes, t.i., par zemāku cenu un mazākā daudzumā. Uzņēmums atzīst, ka tādējādi uzņemas risku saistībā ar pārpalikumiem, bet, pateicoties dažādiem darbības veidiem, materiāli tiek izmantoti, gatavojot dāvanas un organizējot meistarklases interesentiem.

Veikala moto ir „Darīt un dāvināt” – sniegt iespēju iegādāties visu nepieciešamo rokām darinātām precēm.

Darit.lv produkcijas klāstā ir padomāts arī par mācību procesā nepieciešamajiem materiāliem, piemēram, dažādu dziju kamoli, koka kociņi, sausie augi, spalvas u.tml. Tas viss tiek piedāvāts nelielos daudzumos bērnu rokdarbiem bērnudārzos un mājturības stundām skolās.

Šobrīd uzņēmums uzmanību pievērš jau ilgāku laiku zināmām un populārām gumijām ASV, Kanādā un Rietumeiropā – Rainbow Loom bands. Tās ir nelielas dažādu krāsu un formu gumijas un speciāli rāmji, ar kuru palīdzību var taisīt aproces, piekariņus, mobilo telefonu makus, leļļu kleitas u.tml.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajā nedēļā piedzīvojusi preču trūkumu, Asja Sirova iemācās piedāvāt to, ko pircēji vēlas, un pietiekamā apjomā

Projektā Biznesa eskalators rokdarbu piederumu veikalam darit.lv finansiāli esot veicies labāk, nekā tā vadītāja Asja Sirova bija gaidījusi. Sākumā preces tika izpirktas strauji, jo viņa nebija plānojusi tik lielu pieprasījumu. «Šai laikā esmu atklājusi, kas cilvēkiem ir vajadzīgs, un to arī piedāvāju, tai skaitā tādas lietas, kādu nav citos veikalos,» viņa teic. «Šī bija laba pieredze. Mums gāja labi,» viņa saka. Uzņēmēja sapratusi, ka labprāt vēlētos savu veikaliņu tirdzniecības centrā, varbūt pat tikai nelielu stendu. «Agrāk domāju, ka tas varētu būt atsevišķs veikaliņš kaut kur centrā, bet tagad domāju, ka tam jābūt tieši tirdzniecības centrā. Man pietiktu ar nelielu stendiņu, ja būtu tāda iespēja,» saka A. Sirova.

Komentāri

Pievienot komentāru