Ražošana

Rēzeknes SEZ uzņēmumos trīskāršojies investīciju apjoms

Elīna Pankovska, 13.05.2011

Jaunākais izdevums

Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (RSEZ) kapitālsabiedrībās veikto investīciju apjoms pagājušajā gadā ir trīskāršojies, salīdzinot ar 2009. gada rādītājiem, sasniedzot gandrīz 10 milj. Ls.

Pērn RSEZ komercsabiedrībās investēti 9,85 milj. Ls, savukārt 2009.gadā - 3,2 milj.Ls. Lielākās investīcijas 2010.gadā veicis Carbon Neutral Bio Fuel RSEZ SIA, kas Rēzeknē izveidoja koka granulu ražotni.

Pašvaldību kopīgās iestādes Rēzeknes Speciālā ekonomiskā zona apkopotā informācija liecina, ka RSEZ komercsabiedrībās par 40% palielinājušies arī eksporta apjomi. Pagājušajā gadā produkcija eksportēta par 7,5 milj. Ls.

Salīdzinājumā ar 2009.gada rādītājiem par 35% palielinājies arī RSEZ kapitālsabiedrību apgrozījums. Kopējais RSEZ kapitālsabiedrību apgrozījums 2010.gadā bija Ls 23,5 milj. Ls, salīdzinoši 2009.gadā - 17, 4 milj. Ls.

RSEZ komercsabiedrības statuss patlaban piešķirts 15 uzņēmējsabiedrībām, tostarp lielākās no tām ir kokapstrādes uzņēmums RSEZ SIA Verems, koka granulu ražotne New Fuel RSEZ SIA, metinātu nerūsējošā tērauda un citu niķeļa sakausējumu cauruļu ražošanas uzņēmums RSEZ RIGAMET SIA, alus ražošanas uzņēmums RSEZ SIA DFD, graudu uzglabāšanas, pirmapstrādes un brīvās muitas zonas uzņēmums RSEZ a/s Rēzeknes Dzirnavnieks un tekstilrūpniecības uzņēmums RSEZ SIA Magistr-Fiskevegn Group. MFG.

Rēzeknes speciālā ekonomiskā zona tika izveidota 1997.gadā ar mērķi veicināt tirdzniecību, attīstīt rūpniecību un satiksmi, kā arī preču eksportu un importu caur Latviju, piesaistot ieguldījumus ražošanas un infrastruktūras attīstībai un jaunu darba vietu radīšanai.

RSEZ reģistrētās komercsabiedrības var saņemt gan tiešās nodokļu atlaides, gan arī netiešo nodokļu atvieglojumus, veidojot RSEZ teritorijā brīvās zonas, kā arī veicot ieguldījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rēzeknes SEZ gada uzņēmumi: LEAX Rēzekne un Rēzeknes dzirnavnieks

Dienas Bizness, 24.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (RSEZ) komercsabiedrību gada balvas konkursā par 2014. gada darbības rezultātiem Gada uzņēmuma apbalvojums piešķirts divām RSEZ komercsabiedrībām - metālapstrādes uzņēmumam SIA LEAX un uzņēmumam Rēzeknes Dzirnavnieks, informē RSEZ pārstāve Skaidrīte Baltace.

Pašvaldību kopīgās iestādes Rēzeknes speciālās ekonomiskas zonas pārvalde RSEZ komercsabiedrību gada balvas mērķis ir atzinīgi novērtēt un godināt sekmīgākos komersantus, izvērtējot uzņēmumu iepriekšējā gada darbības rezultātus, t.sk. veiktās investīcijas ražošanas uzlabošanā, saražotās, arī eksportētās produkcijas apjomu, nomaksāto nodokļu apjomu, utt. Uzņēmumi tiek vērtēti lielo/vidējo un mazo komercsabiedrību grupās.

Metālapstrādes uzņēmumam SIA LEAX Rēzekne RSEZ apbalvojumi piešķirti nominācijās Lielākais eksportētājs, Gada inovācijas, Lielākais nodokļu maksātājs, Gada investīcijas, Straujāk augošais uzņēmums, Gada ražotājs. LEAX Rēzekne pārstāv vienu no LEAX Group metālapstrādes uzņēmumiem Latvijā un Zviedrijā, otra ražotne Latvijā darbojas Rīgas reģiona Babītē. 2014. gadā LEAX Rēzekne apgrozījums bija 11,13 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas uzņēmums ieguldīs trīs miljonus saplākšņu ceha attīstībā

Gunta Kursiša, 27.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) SIA Verems noslēdzis vairāk nekā 3,1 milj. Ls apjomīgu iepirkumu, kas paredz dažādu iekārtu piegādi un uzstādīšanu Verems rūpnīcas lielformāta saplākšņu cehā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Paredzēts, ka Rēzeknes novada uzņēmumam iepirkuma ietvaros tiks piegādāta un uzstādīta saplākšņu laminēšanas prese un saplākšņu piezāģēšanas zāģis. Izsludinātajā konkursā savu piedāvājumu iesniedza tikai viens pretendents, kas arī kļuva par uzvarētāju – Rīgā bāzētā SIA Castor Construction.

Kā liecina informācija Lursoft, Castor Construction nodarbojas ar citur neklasificētu inženierbūvniecību, būvniecības projektu izstrādāšanu un dzīvojamo un nedzīvojamo ēku būvniecību. Uzņēmums dibināts 2007. gadā.

Vērtējot pēc 2010. gada apgrozījuma, Verems bija 297. lielākais Latvijas uzņēmums. 2010. gadā Verems apgrozīja 12,55 milj. Ls un nopelnīja 240 tūkst. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Testa režīmā sākusi darbu NewFuels jaunā ražotne

LETA, 26.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Testa režīmā sākusi darbu kokskaidu granulu ražotāja - Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (RSEZ) SIA NewFuels jaunā ražotne, aģentūrai LETA pastāstīja RSEZ SIA NewFuels valdes loceklis Matīss Paegle.

Pakāpeniski kāpinot jaudu, jau decembrī jaunajā ražotnē plānots sasniegt plānoto ražošanas apjomu, tādējādi divkāršojot uzņēmumā saražotās produkcijas apjomu.

«Ja līdz šim uzņēmums gadā ražoja 120 000 tonnu kokskaidu granulu, tad pēc jaunās ražotnes nodošanas ekspluatācijā šis skaitlis dubultosies, sasniedzot 240 000 tonnu gadā. Tādējādi RSEZ SIA NewFuels kļūs par ceturto lielāko kokskaidu granulu ražotāju Eiropā,» skaidroja Paegle.

Jaunā ražošanas līnija būs spējīga ražot ne tikai industriālās kokskaidu granulas, bet arī kokskaidu granulas mājsaimniecībām.

Līdz ar jaunās kokskaidu granulu ražotnes izveidi un koģenerācijas stacijas nodošanu ekspluatācijā šī gada augustā strādājošo skaits uzņēmumā no 35 pieaudzis līdz 50 cilvēkiem. Pastarpināti no uzņēmuma darbības labumu gūst arī vietējie uzņēmēji, kuri piegādā izejmateriālus, ražotnes darbībai nepieciešamās iekārtas, kā arī veic saimnieciska rakstura pakalpojumus un tehnisko apkalpošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Latvijas Finiera" vadība pieņēmusi lēmumu uzsākt vērienīgu koncernā ietilpstošā RSEZ SIA "Verems" paplašināšanas projektu Rēzeknes novadā, informē uzņēmums.

Tā ietvaros tiks dubultota rūpnīcas līdzšinējā bērza saplākšņa ražošanas jauda, attīstīti augstas pievienotās vērtības produkti un radītas darba vietas aptuveni 70 cilvēkiem. Paredzētais investīciju apjoms pārsniedz 67 miljonus eiro un ir vērtējams kā pēdējo gadu lielākais privātā kapitāla ieguldījums Latgales reģionā.

Projektu plānots īstenot līdz 2024. gada beigām, un tas ietver būtisku ražošanas telpu paplašināšanu 16 500 m2 platībā, simboliski turpinot tieši Rēzeknē pirms vairāk nekā 15 gadiem uzsākto "Latvijas Finiera" praksi industriālās ēkas būvēt no koka konstrukcijām. Tā RSEZ SIA "Verems" ražošanas ēkas ar vairāk nekā 2,8 hektāriem "zem jumta" kļūs par lielāko koka industriālo būvi Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Apbalvoti labākie darba devēji Latgalē

Dienas Bizness, 17.06.2013

No kreisās: VEREMS RSEZ SIA valdes priekšsēdētājs Jānis Staris, LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone, SIA LEAX Rēzekne RSEZ uzņēmuma vadītājs Gints Jačuks

Foto: LDDK

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par labākajiem darba devējiem Latgales reģionā atzīti Rēzeknes Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) uzņēmumi Verems un LEAX Rēzekne, vēsta Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK).

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kā top?: Kokskaidu granulas uzņēmumā NewFuels RSEZ

Žanete Hāka, 19.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties Rēzeknes uzņēmuma SIA NewFuels RSEZ darbībā un aplūkot, kā tiek ražotas kokskaidu granulas.

SIA NewFuels RSEZ darbojas Rēzeknē kopš 2010.gada, stāsta kompānijas valdes loceklis Matīss Paegle. Vispirms tika izveidota viena kokskaidu granulu ražotne, bet 2015.gadā jaudas ir dubultotas un šobrīd uzstādītā kompānijas ražošanas jauda ir vairāk nekā 240 tūkstoši tonnu gadā.

Kopā ar saistīto uzņēmumu SIA Atmosclear CHP, kas ir uzbūvējis 3,2 MW biomasas koģenerācijas staciju, Rēzeknes Speciālajā Ekonomiskajā Zonā ir investēti 35 miljoni eiro, kas ir ārzemju tiešās investīcijas.

M. Paegle informē, ka 100% produkcijas tiek eksportēta Eiropas lielākajām energokompānijām. Kompānija radījusi aptuveni 50 jaunu darba vietu, bet ņemot vērā, ka NewFuels ir viens no lielākajiem koksnes iepircējiem reģionā un gadā patērē 500 tūkstošus m3 koka, jaunu darba vietu skaits saistītajos sektoros Latgalē ir lielāks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rēzekne godina uzņēmumus, kas ieguldījuši pilsētas uzplaukumā

Jānis Rancāns, 15.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rēzeknē godināti labākie uzņēmumi, kas sasnieguši lielākos panākumus sava biznesa attīstībā, tādējādi veicinot nozīmīgu ieguldījumu pilsētas uzplaukumā un tās iedzīvotāju labklājības paaugstināšanā.

Uzņēmumi godināti un saņēmuši domes pateicības rakstus sešās nominācijās – lielākais iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājs – SIA Rēzeknes gaļas kombināts; lielākais eksportētājs – NewFuels RSEZ SIA; veiksmīgs un eksportspējīgs uzņēmums – SIA Baltiks East; būvniecības uzņēmums ar lielāko apgrozījuma pieaugumu – pilnsabiedrība Latgales būve; kravu pārvadātājs ar lielāko apgrozījuma pieaugumu – SIA Aleksarts; veiksmīgs starts un klientiem draudzīgs uzņēmums – SIA Kraģītis, informē Rēzeknes pilsētas domes.

Labāko noteikšanai tikuši izmantoti statistikas dati (apgrozījums, nodokļu maksājumu summa, investīciju apjomos, darba vietu skaits, utt.). Šogad pirmo reizi bijusi arī tā saucamā «tautas» nominācija, kad rēzekniešiem bijusi iespēja nosaukt labāko «Pilsēta popularizētāju», par tādu kļuvis SIA Rēzeknes gaļas kombināts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Investīcijas ļāvušas būtiski palielināt ražošanas jaudu

Linda Zalāne, 29.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas SIA NewFuels pēdējos divos gados veiktās investīcijas ļāvušas palielināt ražošanas jaudu divas reizes

Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (RSEZ) SIA NewFuels ražo kokskaidu granulas – ekoloģiski tīru un ekonomiski izdevīgu enerģijas avotu, ražošanā izmantojot mežrūpniecības atkritumus. Nolūkā kāpināt ražošanas jaudu un ražīgumu uzņēmums pēdējos divos gados veicis ievērojamas investīcijas – 2016. gadā vairāk nekā desmit milj. eiro apmērā, bet šogad ieguldījumu apjoms ir vairāk nekā milj. eiro.

«Uzņēmuma apgrozījums 2016. gadā bija 21 milj. eiro, bet šo gadu prognozējam noslēgt ar 24,2 milj. eiro lielu apgrozījumu. Līdz 2018. gada beigām plānojam palielināt ražošanas jaudu par 15%,» atklāj RSEZ SIA NewFuels valdes priekšsēdētājs Romāns Vdovičenko (Roman Vdovychenko). Granulu ražošanas uzņēmums pēc neto apgrozījuma 2016. gadā ierindojās Latvijas lielāko uzņēmumu top 500 sarakstā, tas ir viens no lielākajiem ražotājiem Latgalē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gatavojoties jaunajai graudaugu sezonai, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) kapitālsabiedrība Baltic Transshipment Center (BTC) uzsākusi jaunas noliktavas būvniecību, plānojot investēt aptuveni trīs miljonus eiro.

Investīcijas ir vērstas uz vietējo graudu plūsmas palielināšanu. Noliktavu plānots nodot ekspluatācijā šā gada 1. augustā, informē LSEZ.

BTC ir viena no vecākajam Liepājas speciālās ekonomiskās zonas kapitālsabiedrībām, kas savu uzņēmējdarbību uzsāka 1999. gadā, izbūvējot pirmo terminālu Karostas kanālam pieguļošajā teritorijā.

Šobrīd ir uzsākta jaunas noliktavas būvniecība 5400 m2 platībā, papildinot jau esošo noliktavu platību, kas ir 12 000 m2.

LSEZ SIA “BTC” pieder "Scandagra Group", kas ir Zviedrijas kooperatīva "Lantmännen" un Dānijas kooperatīva "DLG" kopuzņēmums. "Lantmännen" un "DLG" katram pieder 50% "Scandagra Group" akciju . Tāpat "Scandagra Group" ietilpst tādi uzņēmumi kā "Scandagra Estonia", "Scandagra Lithuania", "Scandagra Latvia", RSEZ A/S "Rēzeknes dzirnavnieks".

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Labākie uzņēmumi vides jomā saņem Zaļās izcilības balvas

Dienas Bizness, 10.12.2015

SIA "ZAAO" valdes priekšsēdētājs Aivars Sirmais (no labās), Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Inga Koļegova un "Zaļās izcilības balvas" laureāta uzņēmuma jurists Edgars Atlācis

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai godinātu labākos uzņēmumus vides jomā, no šī gada Valsts vides dienests (VVD) ieviesis apbalvojumu Zaļās izcilības balva. Augstāko vērtējumu saņēmusi atkritumu apsaimniekotāja SIA Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija (ZAAO), informē VVD pārstāve Jūlija Ņikitina.

ZAAO saņēma 14 punktus, kas ir maksimālais iespējamais novērtējums.

13 punktu novērtējumu saņēma tādi uzņēmumi kā SIA AGA, SIA Cemex, AS Latvijas Gāze Inčukalna pazemes gāzes krātuve un AS Valmieras stikla šķiedra.

12 punkti piešķirti uzņēmumiem SIA Avoti SWF, SIA Intergaz, AS Latvenergo par Tec - 1 un Tec - 2 darbību, SIA Rubate Metal, SIA Ulbroka, AS Latvijas Finieris meitasuzņēmumam RSEZ SIA Verems, SIA Vika Wood un SIA Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca Ventspilī.

11 punktus saņēmuši tādi uzņēmumi kā SIA Baltimar VT, SIA Daugavpils ūdens, SIA EuroMaint Rail, SIA HGF Rīga, SIA Neste Latvija par divu automātisko degvielas uzpildes staciju darbību Ventspilī, RSEZ AS Rēzeknes dzirnavnieks un AS Rīgas siltums par visu desmit siltumcentrāļu un katlumāju darbību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: 7 miljonus eiro vērtā rūpniecības kompleksa būvniecība Rēzeknē

Zane Atlāce - Bistere, 14.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar mērķi izveidot uzņēmējdarbību veicinošu infrastruktūru, Rēzeknē turpinās jauna rūpniecības kompleksa būvniecība. Projekta izmaksas ir 6,86 miljoni eiro.

Rūpniecības kompleksa kopējā platība būs 6784 m2. Ražošanas korpuss ar administratīvo – sadzīves korpusu (138×48,70 m platībā) ir paredzēts metāla karkasa konstrukcijās ar jumtu nesošām metāla sijām. Ēkas ārsienas veidotas no sendvičtipa paneļiem, tie sastāv no divām krāsota tērauda loksnēm, kurām pa vidu ir siltumizolācijas materiāls. Dienvidaustrumu daļā paredzēts divstāvu birojs ar darba telpām 65 darbiniekiem. Biroja pirmajā stāvā plānotas arī strādnieku sadzīves telpas – ģērbtuves ar dušām 200 strādniekiem un ēdamzāle, liecina pašvaldības sniegtā informācija.

Ēkā paredzēts atgūt enerģiju, izmantojot ventilācijas sistēmu agregātus ar rotācijas tipa rekuperatoriem, kuru efektivitāte siltuma atgūšanai sasniedz vairāk kā 73%, kas atbilst perspektīvām Eko Dizaina – 2018 normu prasībām. Šādi iegūto siltuma enerģiju paredzēts izmantot ventilācijas sistēmu patērējamo siltuma slodžu atbalstam, tā samazinot siltuma patēriņu no ēkas katlumājas.

Komentāri

Pievienot komentāru