Citas ziņas

"Rudens stādu parāde", Bulduros

, 06.09.2007

Jaunākais izdevums

22. septembrī, no plkst. 09:00 līdz 16:00 Bulduros pie Bulduru Dārzkopības vidusskolas notiks "Rudens stādu parāde". Izstāde notiek jau trešo gadu pēc kārtas, un, dalībnieku , kā arī apmeklētāju skaits ar katru gadu paliek kuplāks.

Izstādē jau tradicionāli piedalīsies vadošās kokaudzētavas, tādas kā "Latvijas valsts meži" - "Kalsnavas" un "Strenču" kokaudzētavas un , z.s. "Bērziņi", stādaudzētava "Dimzas", "Blīdenes kokaudzētava", "Zaļenieku kokaudzētava", kokaudzētava "Bulduri", gan daudzi citi lielāki un mazāki stādu audzētāji.

Izstāde organizē Stādu audzētāju biedrība (SAB) sadarbībā ar Bulduru Dārzkopības vidusskolu, un to varēs apmeklēt bez maksas jebkurš interesents.

Tāpat kā Jelgavā notiekošajā "Latvijas stādu parādē" izstādes laikā būs iespējams vienkopus aplūkot ļoti plašu augu sortimentu, dārza inventāru, kā arī citas dārzniecībā noderīgas lietas, un, protams, interesējošās lietas iegādāties.

Bez tam lai pasākums būt jautrāks, dalībniekus, un apmeklētājus uzrunās un izdancinās deju folkloras kopa "Dandari"!

Šogad izstādes ietvaros būs arī tāds ievērības vērts pasākums, kā 'Reto, unikālo augu izsole'. Gandrīz ikvienam, kam augi ir sirdij tuvi, gribās lai dārzā ir kas rets, un nereti pat unikāls, tāpēc šogad izstādes dalībnieki būs sarūpējuši duci augu, kurus parasti pārdošanā neieraudzīsiet. Tie visi būs nopērkami izsolē.

Lai veicinātu jauniešu interesi par stādu audzēšanas nozari, kā arī izglītotu interesentus, Rudens stādu parāde Bulduros, līdzīgi kā Jelgavā, tiek rīkota ciešā sadarbībā ar izglītības iestādi.

Ļoti maz ir tādu cilvēku, kas iegādājušies kādus augus nevēlās kaut vienu iestādīt pašu rokām, tomēr daudziem ir nepieciešams padoms, tāpēc bezmaksas semināri un izsmeļošu konsultāciju iespēja pie stādu audzētāju pārstāvjiem ir neatņemama, gan pavasara, gan rudens izstādes sastāvdaļa.

Maz, ļoti maz ir to, kuri zina, ka augus konteineros var stādīt no sala līdz salam, ka ir augi, kurus pat iesaka stādīt rudenī. Lai gan ar prieku jāatzīst, ka pircēji ar katru gadu tomēr paliek arvien izglītotāki un negodīgam pārdevējam paliek arvien grūtāk "iesmērēt" tam slimu, apkaltušu, vai Latvijas apstākļiem nepiemērotu augu.

Informāciju sagatavoja

SAB biroja vadītājs Andrejs Vītoliņš (Tel: 25951565)

e-pasts [email protected]

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Zem lupas: Latvijas 25 visdārgākās privātmājas un dzīvokļi

Kristīne Jančevska, Lato Lapsa, Baltic Screen, speciāli Db, 31.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas dārgākās privātmājas vērtība vairāk nekā pieckārt pārsniedz kaimiņzemes Lietuvas rekordistes aplēsto cenu, - tā liek secināt pēc profesionālu pašmāju nekustamā īpašuma vērtētāju un kompāniju veiktajām aplēsēm radītais Latvijas 25 dārgāko privātmāju un arī dzīvokļu saraksts.

Šā gada pavasarī Lietuvas žurnāls Veidas, pamatojoties uz nekustamā īpašuma ekspertu datiem, ziņoja, ka dārgākā māja valstī – 6.1 miljonus latu vērts īpašums Viļņas rajona Žverīnā – piederot kosmētikas kompānijas Fragrances International lielākajam akcionāram Benam Gudelim. Viņam ar 4.9 miljonu latu vērtu māju Viļņas centrā sekojot lietuviešu izcelsmes ASV miljardieris Juozs Kazicks.

Tagad izrādās, ka Latvijā vismaz piecas privātmājas ir dārgākas par Lietuvas visdārgāko privātmāju, turklāt dārgākā no tām – Parex bankas vadītāja un līdzīpašnieka Valērija Kargina Villa Adlera Lietuvas rekordu pārspēj vairāk nekā pieckārt.

Lai noskaidrotu Latvijas vērtīgākās privātmājas, virknei profesionālu nekustamo īpašumu vērtētāju pārstāvjiem par aptuveni sešiem desmitiem objektu tika uzdots viens un tas pats jautājums: „Par kādu summu jūs pašlaik ņemtos pārdot konkrēto īpašumu?”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr Jūrmala vēl tikai gatavojas jaunajai tūrisma sezonai, restorāns My life pierāda, ka arī ziema ir bruvīgs gadalaiks, kad var baudīt klusu pastaigu gar jūru vai romantisku divvientulību kādā restorānā.

Bulduros esošā restorāna My life pusdienu zāle veidota ar atsauci uz angļu vieistabu — Bīdermejera sofas, auduma tapetes ar stingtu līniju rakstu un kulišu tipa aizkari. Tiesa, ēdinkartē šis motīvs netiek turpināts un, lai arī restorāns piedāvā iepazīt dažādu tautu kulinārās tradīcijas, mani šoreiz uzrunāja slāvu motīvi.

Lai arī šī nebija ceturtdiena, kad restorānā tiek pasniegta zivju zupa Carskaja uha (8.50 Ls), es izlēmu baudīt vakariņas, kādas savulaik būtu varējis baudīt ja ne gluži cars, tad kāds krievu bajārs — noteikti. Diemžēl, aizjūru delikatesi — kabaču ikrus, kas savulaik tika piesaukti filmā Ivans Vasiljevičs maina profesiju, man neizdevās nogaršot, taču ne mazāk veiksmīgas uzkodas izrādījās Aukstā gaļa (4.20 Ls) un cepti āboli ar vistas aknām (5.20 Ls)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bulduru uzņēmēji sagaida mierīgāku vasaru, nekā ierasts līdz šim. Apgrozījuma mazināšanās Krievijas tūristu sarukuma dēļ ir neizbēgama.

Jūrmalā Bulduru un Vienības prospekta krustojuma tuvumā mājvietu atraduši vairāki restorāni, viena zobārstniecības privātprakse, Latvijas dizainu lietu veikaliņš, kā arī divi skaistumkopšanas saloni. DB uzrunātie uzņēmēji teic, ka šis krustojums Bulduros ir centrālais, jo no tā ceļš ved uz pludmali, kas atrodas vien aptuveni 100 metru attālumā. Bulduros atšķirībā no rosīgās Jomas ielas Majoros visbiežāk apgrozoties tie, kas šeit dzīvo, kā arī ārvalstu pilsoņi, visvairāk no Krievijas, kuri iegādājušies īpašumus. Klasisko atpūtnieki no Rīgas vai citām tuvējām pilsētām Bulduros esot mazāk nekā citviet Jūrmalā. Iespējams, tādēļ, ka Bulduru prospektā ielu malās ir samērā maz vietu, kur novietot automašīnu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalā atzīmē Alberta Kronenberga 120. gadadienu ar Sprunguļmuižas gadatirgu

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 8. septembrī, no plkst. 13:00 Jūrmalā, Bulduros, Muižas ielā Jūrmalas teātris ar Jūrmalas domes atbalstu aicina uz svētkiem "Albertam Kronenbergam - 120. Sprunguļmuižas gadatirgus Bulduros", savukārt plkst. 17:00 - Dailes teātra aktiera Pētera Liepiņa monoizrāde A.Kronenberga "Jērādiņa" turpat Bulduros.

Sprunguļmuižas gadatirgus ar rudens veltēm un kārumiem, linu izstrādājumiem būs svētki visai ģimenei. Tirdziniekus un pircējus gaidīs neticami notikumi kopā ar mājas peli Skribu - Skrabu, kaķi Miku, zaķeni Madi un āpsi Čiku, būs dziesmas, dejas un rotaļas, runājošas lelles, dzīvnieciņi un bērnu atrakcijas, konkurss par Alberta Kronenberga daiļradi un, protams, balvas.

Lielajā Sprunguļmuižas gadatirgū varēs iepirkties, ielūkoties Raganas ķēķī, noskatīties muzikālo uzvedumu "Mazais ganiņš", piedalīties mākslinieka Jāņa Anmaņa "Kronenberga darbnīcā", vērot Latvijas labāko cirka mākslinieku priekšnesumus, priecāties par Rīgas Zooloģiskā dārza zvēriņiem, kā arī izbaudīt atrakciju "Baltā Kaza" un "Labirints" pārsteigumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto stāsts

Lielāko būvnieku dzīvojamo māju portfelī ekskluzivitātes piesitiens

Zanda Zablovska, 08.01.2014

Midtown Apartments

Daudzdzīvokļu dzīvojamā māja

Atrodas: Hospitāļu ielā Rīgā
Attīstītājs: YIT Celtniecība
Plānotās investīcijas: 5,5 milj. eiro

Avots: yitgroup-com.prod.uoma.fi

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lielākie būvnieki šogad plāno pabeigt dažādu dzīvojamo ēku būvniecību, savukārt biroju segmentā jorpojām klusums .

Tiesa gan, aktivitāte ir manāma arī vairākos atšķirīgos segmentos, piemēram, februārī ekspluatācijā plānots nodot SIA Getliņi EKO siltumnīcas 2.kārtu. To būvē Arčers, un projektēšanas un būvniecības izmaksas lēstas 3,56 miljonu eiro (2,5 miljonu latu) apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Tāpat jau janvārī ekspluatācijā paredzēts nodot beramkravu termināli Riga Bulk Terminal, ko par aptuveni 20 miljoniem eiro būvē LNK Industries, taču galvenokārt būvnieku pasūtījumu portfelī dominē dzīvojamās un atpūtas ēkas Rīgā un Jūrmalā.

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka pērn deviņos mēnešos, salīdzinot ar 2012. gada deviņiem mēnešiem, ēku būvniecības apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 4,9%. Pieaugums dzīvojamo māju būvniecībā veidoja 71,7%, bet administratīvo ēku būvniecībā – 71,4%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalā, Bulduros interesentiem durvis vēris pirmais pilnībā rekonstruētais nams topošajā tā sauktajā wellness rezidencē Muižas nami.

Jūrmalā, Bulduros, Muižas ielā 19 top dzīvojamais komplekss Muižas nami, kas sastāv no trim namiem, kur divas ēkas ir restaurēti koka arhitektūras pieminekļi, bet viena ēka - mūsdienīgas arhitektūras paraugs, kas sintēzē ar seno koka arhitektūru veido mūsdienīgu dzīves vidi.

Muižas namu rezidencēs tiek piedāvāti 20 apartamenti platībā no 57 līdz 126 kvadrātmetriem, cenā 3630 EUR/m².

Projektu realizē tā īpašnieks – uzņēmums Inbalans Group, kurš projektā investējis ap 4 miljoniem eiro, partnerībā ar ekskluzīvo īpašumu tirgotāju Baltic Sotheby`s International Realty.

Rezidenču būvuzņēmējs ir SIA Casa Construction. Plānots, ka Muižas nami projekts tiks pabeigts 2016.gada oktobrī - novembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sprunguļmuižas gadatirgus laikā būs satiksmes ierobežojumi

, 06.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 8. septembrī, no plkst. 13:00 Jūrmalā, Bulduros, Muižas ielā norisināsies Jūrmalas teātra un Jūrmalas pilsētas domes organizētie svētki - "Albertam Kronenbergam - 120. Sprunguļmuižas gadatirgus Bulduros", kuru laikā tiks noteikti satiksmes ierobežojumi.

Lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un netraucētu svētku norisi, tiks noteikti satiksmes ierobežojumi pasākuma norises vietā un tuvējā apkārtnē.

Satiksmes ierobežojumi tiks noteikti Muižas ielā posmā no Kuldīgas ielas līdz Brīvības ielai, kā arī Jelgavas ielas posmā no Jasmīnu ielas līdz Dārzkopības ielai (krustojums pie Jūrmalas teātra). Šajā pilsētas rajonā tiks izvietotas pagaidu ceļa zīmes un Jūrmalas pilsētas Pašvaldības policija sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas Policijas pārvaldi nepieciešamības gadījumā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā pārvietos neatļautās vietās atstātos transportlīdzekļus.

Sprunguļmuižas gadatirgus ar rudens veltēm un kārumiem, linu izstrādājumiem būs svētki visai ģimenei. Tirdziniekus un pircējus gaidīs neticami notikumi kopā ar mājas peli Skribu - Skrabu, kaķi Miku, zaķeni Madi un āpsi Čiku, būs dziesmas, dejas un rotaļas, runājošas lelles, dzīvnieciņi un bērnu atrakcijas, konkurss par Alberta Kronenberga daiļradi un, protams, balvas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais pieprasījums īres tirgū Jūrmalā ir pēc mājām un dzīvokļiem, kas atrodas jūras tuvumā. Parasti priekšroka tiek dota 3 līdz 4 istabu īpašumam ap 120m² ar diviem sanitārajiem mezgliem, novērojusi kompānija Arco Real Estate.

Īres maksas Jūrmalā būtiski atšķiras ilgtermiņa (gads un vairāk) un īstermiņa īres gadījumā. Īpašnieki nelabprāt izīrē mājokļus īsiem termiņiem (mēnesis) un vairākiem īrniekiem vasaras periodā. Ja mājoklis tiek īrēts tikai mēnesi, augstākās maksas ir jūlijā, īpaši konkursa Jaunais Vilnis laikā.

Pārējo īpašumu gadījumā ir svarīgi, vai tas atrodas starp jūru un dzelzceļu vai starp dzelzceļu un Lielupi. Pieprasījums pēc privātmājām ir augsts un pārsniedz piedāvājumu. Vasaras sezonā īres maksas privātmājām ir starp 1500 līdz 5000 eiro mēnesī. Mājām Bulduros, Dzintaros un Majoros parasti ir augstākās īres maksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Nesteidzas atļaut zemes transformāciju miljonāra uzņēmuma vajadzībām

Paula Prauliņa, 21.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Žogu apkārt nelikšu un sabiedrībai netīkamas darbības nedarīšu. Citādi kā sabiedriskā ēka šajā vietā nav iespējama,» norāda uzņēmējs, miljonāru sarakstos ierindotais Argods Lūsiņš, kuram piederošajam uzņēmumam SIA Jūrmalas sporta un atpūtas centrs (JSAC) iznomāta zeme Bulduros.

Laikraksts Diena raksta, ka uzņēmums vēlas saņemt atļauju veikt meža zemes transformāciju, savukārt iedzīvotāji uztraucas, vai netiks uzcelts kārtējais žogs ceļā uz jūru.

A.Lūsiņš minējis, ka JSAC ir arī citi īpašumi, piemēram, sporta centrs Concept Lielupē, un ap tiem arī neesot žogu. Iepriekš šajā vietā bijusi tualete un neoficiāla dzīvnieku kapsēta, tāpēc uzņēmums ieguldījis līdzekļus, lai stādītu parkā kokus - esot iestādītas 150 priedes, plānots stādīt vēl tikpat daudz. Starp kokiem būšot koka klājuma takas un soliņi.

Jūrmalas aizsardzības biedrības pārstāvis Guntis Grūba gan brīdina, ka Bulduros ir līdzīgi precedenti, kas beidzas ar privātīpašumu nostiprināšanu un žogu uzcelšanu. Viņaprāt, meža zemes transformācija ir pirmais solis, lai pakāpeniski nonāktu pie zemesgabala privatizācijas. «Šie cilvēki nesteidzas, viņi visu izdara pakāpeniski, bet rezultāts ir tāds, ka tas būs privātīpašums kāpās,» brīdina G. Grūba.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Jūrmalas pilsētas dome izsludina 11 pludmales nogabalu nomas tiesību izsoli

Lelde Petrāne, 04.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas pašvaldība aicina uzņēmējus pieteikties uz jūras pludmales nogabalu nomas tiesību izsoli uz pieciem gadiem ar mērķi – atpūtas iespēju nodrošināšanai, sezonas objektu, piemēram, kafejnīcu, izvietošanai.

Pieteikšanās izsolei – līdz 13. aprīlim, ar izsoles objektiem un noteikumiem var iepazīties Jūrmalas pilsētas tīmekļa vietnē jurmala.lv sadaļā Pašvaldība – Izsoles.

Izsolei tiks piedāvāti 11 pludmales nogabali Bulduros, Majoros, Dubultos, Mellužos, Vaivaros un Kauguros, kur uzņēmēji var izvietot kafejnīcas un sniegt atpūtas pakalpojumus jūrmalniekiem un kūrortpilsētas viesiem. Pludmales nogabaliem ir noteiktas to izmantošanas iespējas atkarībā no to atrašanās vietas. Pieci nogabali Bulduros un Majoros pieejami aktīvās atpūtas zonās, kas nozīmē, ka uzņēmēji tur var veidot sporta un aktīvās atpūtas piedāvājumus un kafejnīcas. Pieejami arī divi pludmales nogabali Majoros un Vaivaros mierīgās atpūtas zonā, kur ļauts izvietot kafejnīcas un piedāvāt atpūtas pakalpojumus, četri nogabali Majoros, Dubultos, Mellužos, Kauguros atrodas neitrālajā zonā, kur arī ļauts izvietot kafejnīcas un piedāvāt atpūtas pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septembrī sērijveida dzīvokļu vidējā cena Rīgas mikrorajonos bija 1200 eiro/m2, kas ir par 2% mazāk nekā augustā, kad tā svārstījās ap 1225 eiro/m2. Aizvien šajā tirgus segmentā dominē liels dzīvokļu piedāvājums, bet mazs pieprasījums. Pārsvarā noslēgto darījumu summa ir par 10% – 15% zemāka nekā nekustamā īpašuma sākotnējā pārdošanas cena.

Pēdējā laikā ir novērojama turīgu pircēju interese par ekskluzīviem 4 - 5 istabu dzīvokļiem Rīgas centrā, kas skaidrojama ar labu izdevību iegādāties nekustamo īpašumu par samērā zemu cenu. Pārsvarā šādu dzīvokļu platība ir virs 120 m2, turklāt to iegādei netiek izmantots bankas kredīts.

Jauno projektu tirgū piedāvājums pamazām sarūk, jo bankas gandrīz nemaz vairs nefinansē jauno mājokļu būvniecību. Vidējā jauno dzīvokļu cena Rīgas mikrorajonos ir ap 1 600 eiro/m2. Šajā cenu segmentā ir gaidāms cenu kritums 5% – 10% robežās.

Dzīvokļu īres tirgū Rīgas mikrorajonos bija vērojams sezonāls pieprasījuma pieaugums – īpaši tuvajā Pārdaugavā, Purvciemā un Teikā. 1-2 istabu dzīvokli varēja noīrēt par 120 – 280 latiem mēnesī, bet 3-4 istabu dzīvokļus par 270 – 400 latiem. Pieprasītāki ir kļuvuši arī dzīvokļi galvaspilsētas centrā, – īres tirgū 1-2 istabu dzīvokļu ikmēneša cena svārstījās no 190 līdz 320 latiem, savukārt 3-4 istabu cena bija 310 līdz 470 lati mēnesī. Kopumā cenas šajā sektorā ir nedaudz sarukušas pieaugušā piedāvājuma dēļ, – tas skaidrojams ar to, ka daudzi dzīvokļu īpašnieki, kas nekustamo īpašumu nevar pārdot, ir spiesti to uz laiku izīrēt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Bankomātiem jauns konkurents – WebMoney

Sanita Igaune, 03.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērnā gada laikā bankomātos «cash in» pieņemta skaidra nauda par 40% vairāk nekā 2009. gadā. Kopā 2010. gadā Latvijas iedzīvotāji naudas iemaksas bankomātos «cash in» nodeva 586,4 milj. Ls, kas ir par 168,3 milj. Ls vairāk nekā 2009. gadā.

Pērn naudas pieņemšanai paredzēto bankomātu skaits no 119 pieauga līdz 130.

Viena no Latvijas bankām – Latvijas Krājbanka – sadarbībā ar SIA ELMI Digital Money radīja papildus iespēju pieņemt skaidru naudu momentālo maksājumu terminālos WebMoney.

Caur WebMoney termināliem kontu papildināšana notiek dienas laikā uzreiz pēc naudas iemaksas. Termināli atrodas Rīgā tirdzniecības tīklu Maxima, IKI, Rimi, Supernetto veikalos, kā arī lielākajos tirdzniecības centros RīgaPlaza, Spice, Alfa, Mols. Ārpus Rīgas WebMoney termināli izvietoti Rīgā (Bulduros un Kauguros), Salaspilī, Ogrē, Jelgavā un Ķekavā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

LDz uzsāk Jūrmalas staciju un peronu modernizāciju

Dienas Bizness, 19.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas dzelzceļš (LDz) sācis būvdarbu sagatavošanas darbus Dzintaru un Babītes stacijās, tādējādi uzsākot vērienīgu Jūrmalas staciju un pasažieru infrastruktūras modernizācijas projektu, informē uzņēmumā.

Šobrīd projekta ietvaros tiek uzsākti sagatavošanās darbi, lai varētu izbūvēt pagaidu platformas un pēc tam uzsāktu pastāvīgo platformu rekonstrukciju, jo būvdarbu laikā pasažieru pārvadājumi pa dzelzceļu netiks pārtraukti.

Stacijās, kurās notiks modernizācijas darbi, iekāpšana vilcienos notiks no pagaidu platformām, kas atradīsies stacijas teritorijā, nedaudz atstatus no līdzšinējām iekāpšanas vietām (pasažieriem aicinājums sekot norādēm uz vietas stacijās). No pagaidu platformām iekāpšana tiks nodrošināta arī personām ar īpašām vajadzībām.

Tuvāko mēnešu laikā pakāpeniski darbi tiks uzsākti arī pārējās Jūrmalas stacijās - Asaros, Bulduros, Dubultos, Lielupē, Majoros, Mellužos, Pumpuros, Slokā, Vaivaros, kā arī Zolitūdē un Imantā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas dome pieņēmusi lēmumu, kas ļauj Remam Karginam piederošajai firmai SIA Adlera turpināt būvniecību Bulduru kāpās līdz pašai pludmalei.

Dome nolēma atļaut SIA Adlera izstrādāt detālplānojumu zemesgabaliem 4.līnija 1A (platība 1858m2), Bulduri 1206, (platība 37390m2), Bulduri 1304. Zemesgabali atrodas Bulduros, krasta kāpās starp 2.līniju un 5.līniju. Teritorija atrodas Rīgas jūras līča krasta kāpu aizsargjoslā un daļēji - Rīgas jūras līča krasta kāpu aizsargjoslas daļā bez apbūves.

Īpašuma tiesības uz zemesgabalu 4.līnija 1A, Jūrmalā, Jūrmalas pilsētas zemesgrāmatas nodalījumā SIA Adlera. Īpašuma tiesības uz zemesgabalu Bulduri 1204 nostiprinātas Latvijas valstij Finanšu ministrijas personā, nomas tiesības uz zemesgabalu 37390 kvadrātmetru platībā nostiprinātas SIA Adlera līdz 2030.gada 25.jūnijam. Zemesgabals Bulduri 1304, Jūrmalā, ir Jūrmalas pašvaldībai piekritīgs zemesgabals, kas nav reģistrēts zemesgrāmatā. Lokālplānojuma izmaksas (355,72 eiro pirms dokumenta izstrādes un tikpat pēc tās, papildus maksājot arī PVN) segs Adlera.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apstiprina Bulduru tirdzniecības centra būvniecības ieceri

Agrita Aune, Db, 16.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc atkārtotas izskatīšanas domes sēdē Jūrmalas deputāti beidzot vienojās atbalstīt SIA Vedrona ierosināto būvniecības ieceri, kas paredz saglabāt arī tirgus funkciju.

Jauno centru būvēs bijušā Bulduru universālveikala un tirgus vietā. Šogad Bulduru tirgum aprit 100 gadi.

Investors SIA Verdona Bulduru tirdzniecības centra būvniecībā plāno ieguldīt 16 miljonus EUR.

Iepriekšējā sēdē domnieki prasīja no investora lielākas garantijas, ka tiks saglabātas esošas tirdzniecības vietas. Būvniecības iecere tagad paredz 25 tirdzniecības vietas ārpus nama un 17 vietas pašā centrā.

DB jau rakstīja, ka nama pirmajā stāvā būs RIMI veikals, aptieka, banka, pasts, kā arī desmit paviljoni ārējai tirdzniecībai no Meža prospekta puses. Arī otrajā stāvā būs veikali un sabiedriskās ēdināšanas vietas. Savukārt mansardstāvā atradīsies biroja telpas un jumta dārzs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saulkrastu nekustamie īpašumi kļūstot par alternatīvu Jūrmalai, uzskata Arco Real Estate. Pirkt vai īrēt īpašumus Saulkrastos izvēlas tie, kas vai nu nespēj maksāt augsto īres maksu Jūrmalā, vai arī tie, kas vēlas klusāku un mierīgāku vidi. Saulkrasti arvien vairāk piesaistot ārzemju tūristu interesi, kļūstot par alternatīvu visai trokšņainajai Jūrmalai.

Tikmēr kompānija Ober Hau Real Estate ziņo, ka stagnācijas periods nekustamo īpašumu tirgū Jūrmalā ir garām. Šā gada pirmajā ceturksnī Jūrmalas Zemesgrāmatas nodaļā reģistrēti vairāk nekā 80 darījumi ar zemēm un ēkām, 130 darījumi ar dzīvokļiem un 50 – ar zemēm. Darījumi notiek visā Jūrmalas teritorijā un par dažādām summām – īpašumi tiek pirkti gan t.s. lētajā, gan ekskluzīvo īpašumu segmentā.

Tuvojoties vasarai, Saulkrastos un to apkārtnē straujāk nekā iepriekšējos gadus aktivizējies īres tirgus. Potenciālie īrnieki galvenokārt ir no NVS valstīm (Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas). Lielākā daļa labiekārtoto māju un vasarnīcu bija izīrētas jau marta beigās, novērojusi Arco Real Estate Saulkrastu filiāles vadītāja Jana Semerikova. Tas gan attiecas tikai uz tiem īpašumiem, kas atrodas jūras tuvumā – līdz vienam km no pludmales. Vietējie iedzīvotāji nespējot maksāt augtās īres maksas, tāpēc izvēlas mājas un vasarnīcas tālāk no jūras vai kāda ezera tuvumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Jūrmalā atklāj mākslas skolas jauno ēku

Lelde Petrāne, 25.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strēlnieku prospektā 30 Dubultos svinīgi atklāta Jūrmalas mākslas skolas jaunā ēka, informēja Jūrmalas pilsētas dome.

«Veicot 1970. gadā būvētās kādreizējās Murjāņu sporta skolas ēkas rekonstrukciju, telpas ir pilnībā pārbūvētas, ēka ieguvusi jaunu, mūsdienīgu izskatu,» norāda Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Līdz šim Jūrmalas mākslas skola atradās Bulduros, Muižas ielā 7, kur telpas skolas vajadzībām un arvien pieaugošajam audzēkņu skaitam bija kļuvušas par šauru. Jauno mācību gadu skola sāks jaunajā ēkā Strēlnieku prospektā 30, kur vēl šajā mācību gadā notiks arī skolas izlaiduma svētki un jauno audzēkņu uzņemšana.

Projekta izstrādātājs - Skonto būve, būvuzņēmējs - Balsts-R un būvuzraugs - Forma 2.

Komentāri

Pievienot komentāru
Lauksaimniecība

Bulduros varētu notikt starptautiskā izstāde Garden Expo 2020

Sandra Dieziņa, 09.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#«Tas būs interesants izaicinājums Bulduriem, Jūrmalai un visai Latvijai.»

Bulduru Dārzkopības vidusskola saņēmusi piedāvājumu rīkot starptautisko Pasaules Dārzkopības izstādi.

Par to Latvijas Dārzkopības konferencē pavēstīja Bulduru Dārzkopības vidusskolas valdes priekšsēdētājs Rafaels Joffe.

Tas būs interesants izaicinājums Bulduriem, Jūrmalai un visai Latvijai, viņš teica.

Šobrīd notiek sarunas ar Jūrmalas domi par šāda pasākuma rīkošanu.

Drīzumā paredzēts pirmais starptautiskais audits, vai šo pasākumu iespējams rīkot Bulduros, teica Joffe. Pēc pirmā audita sekos vēl viens audits un tikai pēc abiem auditiem tiks pieņemts izšķirošais lēmums. Tas mums būtu liels izaicinājums, uzsvēra Bulduru Dārzkopības skolas valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalā pazudušā uzņēmēja līķis bijis noslīcināts dīķī Ikšķiles novadā

LETA, 20.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Policija šonedēļ atradusi pērn Jūrmalā pazudušā uzņēmēja Jakova Dubovicka līķi. Visticamāk, vīrietis ticis noslepkavots un viņa ķermenis pēc tam nogremdēts ūdenstilpē.

Dubovicka mirstīgās atliekas šīs nedēļas vidū uzietas dīķī netālu no kādas privātmājas Ikšķiles novadā. Nogalinātā rokas un kājas bijušas sasietas, bet ķermenim aptīta plēve un piestiprināti ķieģeļi.

Precīzus uzņēmēja nāves iemeslus noteiks tiesu medicīnas eksperti.

Kā ziņots, Dubovickis pazuda 2011.gada 29.decembrī Jūrmalā. Viņš bija izvedis pastaigā suni, bet mājās nepārnāca. Policija izsludināja viņa meklēšanu.

Jūrmalas policijas iecirkņa priekšnieks Andrejs Civjans janvāra sākumā skaidroja, ka sākotnēji saistībā ar uzņēmēja pazušanu netika sākts kriminālprocess, jo civilsieva un bijusī sieva stāstījušas, ka Dubovickim esot problēmas ar sirdi. Jūrmalas policisti kopā ar kinologiem un pazudušā suni pārmeklējuši tuvējā meža apkārtni, bet pēdas nav atraduši. Policisti arī pazudušo izmeklējušies slimnīcās, morgos, bet bez rezultātiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Latvijas dzelzceļš uzsāk būvdarbus Babītes un Dzintaru stacijās

Dienas Bizness, 05.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas dzelzceļš (LDz) 5.jūnijā sācis būvdarbus Dzintaru un Babītes stacijās, tādējādi uzsākot vērienīgu Jūrmalas līnijas dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācijas projektu, informē uzņēmumā.

Darbi sāksies ar celtniecības tehnikas novietošanu būvlaukumā, demontāžas un zemes darbiem, kam sekos jaunu būvkonstrukciju un komunikāciju būvniecība. Lai paspētu pabeigt projektus laikā un mazāk traucētu vilcienu kustībai, darbi notiks gan brīvdienās, gan nakts stundās. Tāpēc LDz aicina iedzīvotājus un pasažierus būt saprotošiem un izturēties ar izpratni pret iespējamām ar būvniecības darbiem saistītām neērtībām.

Būvlaukums tiks norobežots ar žogu, lai neradītu nesankcionētu pasažieru iemaldīšanos būvlaukumā un nodrošinātu pasažieru un vilcienu kustības drošību. LDz aicina uzturēties tikai vietās, kur tas ir atļauts. Lai nodrošinātu pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu no vilciena, Dzintaru un Babītes stacijās ir izbūvētas pagaidu platformas. Tās atrodas stacijas teritorijā, nedaudz atstatus no līdzšinējām iekāpšanas vietām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Jūrmalā izsolīs pludmales nogabalu nomas tiesības pakalpojumu sniegšanai

Dienas Bizness, 01.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas pašvaldība aicina uzņēmējus pieteikties desmit pludmales nogabalu nomas tiesību izsolei uz pieciem gadiem. Nomātajos pludmales nogabalos uzņēmēji varēs izvietot kafejnīcas un sniegt atpūtas pakalpojumus jūrmalniekiem un kūrortpilsētas viesiem, informē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Elita Cepurīte.

Izsolei tiek piedāvāti desmit pludmales nogabali – četri nogabali atrodas Bulduros, divi Dubultos un pa vienam Majoros, Pumpuros, Mellužos un Kauguros. Šajā izsolē piedāvātie nogabali atrodas gan mierīgās, gan aktīvās atpūtas, kā arī neitrālajā zonā. Atkarībā no pludmales zonējuma nogabalos atļauts izvietot kafejnīcas, piedāvāt atpūtas vai aktīvās atpūtas un sporta pakalpojumus.

Plānots, ka izsoles notiks 2018. gada 27. un 28. martā plkst. 11.00 Jūrmalas pilsētas domē. Nomas tiesības tiks izsolītas mutiskā izsolē ar augšupejošu soli, un izsoles sākuma cena ir nomas maksa par vienu kalendāro gadu. Pilna pirmā gada nomas maksa būs jāsamaksā trīs nedēļu laikā no izsoles rezultātu apstiprināšanas. Lai pieteiktos izsolei, ir noteikta drošības nauda 50% apmērā no sākumcenas, izsoles solis ir noteikts 30 % apmērā no sākumcenas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalā taps piemineklis bojāgājušajiem ebrejiem

Agrita Aune, Db, 03.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas domes komitejā apstiprina pieminekļa, kas veltīts 1941. gadā traģiski mirušajiem ebrejiem, uzstādīšanu. Piemineklis izmaksās 26 tūkstošus latu.

„2008.gada 21.oktobrī Jūrmalas pilsētas domes Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejā deputāti vienbalsīgi atbalstīja iepirkumu komisijas konkursa kārtībā izvēlēto tēlnieka Māra Abiļeva autora ideju un darbu izmaksas, kas sasniegs 26 tūkstošus latu,” stāsta Jūrmalas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja Baiba Gailīte.

Piemineklis atradīsies Bulduros, vietā, kur 1938. gadā Latvijas prezidents Kārlis Ulmanis atklāja Bulduru sinagogu, kuru 1941. gadā nodedzināja kopā ar tur esošajiem draudzes locekļiem. Pieminekļa uzstādīšanu ir atbalstījusi Jūrmalas ebreju biedrība, Latvijas ebreju draudžu un kopienu padome un Izraēlas vēstniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par īpašumu īri Jūrmalā šovasar tiek prasīti pat desmiti tūkstoši eiro mēnesī. Nenoliedzami daļa īpašnieku sacerējušies uz naudīgo ārvalstu klientu, vismaz tā šķiet, aplūkojot sludinājumus vairākos portālos.

Jūrmalu un citos piejūras reģionos Rīgas tuvumā privātmāju īpašnieki galvenokārt orientējas uz ārzemniekiem (pārsvarā no austrumiem), piekrīt kompānijas Rent in Riga speciālists Jānis Lipša. Arī vietējie dažkārt ir gatavi maksāt tūkstošus par vasarnīcu, tomēr viņi pārsvarā tad skatoties īpašumu prom no lielām ļaužu masām, kas ir Bulduros, Dzintaros, Majoros.

Taču vasarnīcu īres tirgu veido arī māju daļas, dzīvokļi, istabas. Pēc viņa teiktā, pieprasītākās vietas bez Jūrmalas ir arī Saulkrasti, Vecāķi, Garciems un Carnikava (tieši pēdējos trīs vairāk izvēloties vietējie vasarnieki un mazāk turīgie ārzemnieki).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorānu ķēde «Hesburger», turpinot tīkla paplašināšanu, atvērusi otro restorānu Jūrmalā, Kauguros. Tajā ieguldītās investīcijas sasniegušas 1 miljonu eiro, informē «Hesburger» attīstības direktore Ieva Salmela.

«Par vēl viena restorāna attīstīšanu Jūrmalā bijām domājuši ilgāku periodu. Jūrmala, kas ir stratēģisks punkts Rīgas apkaimē, piesaista ievērojamu klientu plūsmu – gan vietējos iedzīvotājus, tā tūristus visu gadu. Bulduros esošā restorāna apgrozījums katru gadu pieaug, līdz ar to lēmums par otrā restorāna atvēršanu Jūrmalā bija loģisks tīkla attīstības solis», tā I. Salmela par restorāna izveidi Kauguros.

Atklājot «Hesburger» restorānu Kauguros, uzņēmums ir radījis 20 jaunas darba vietas. Uzņēmums atzīst, ka darbaspēka trūkums pakalpojumu nozarē ir jūtams, un ātrā ēdināšana nav izņēmums. Šobrīd lielākā daļa šīs restorāna komandas ir atlasīta, savukārt tuvāko nedēļu laikā paredzēts to nokomplektēt pilnībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalā pēdējā laikā pārdošanā izliktas jaunas viesnīcas, turpinot pērnā gada nogalē aizsākušos tendenci, novērojis Db. Šobrīd pircējus meklē jau septiņas kūrortpilsētas viesnīcas.

Pārdošanā izliktas gan lielas un zināmas viesnīcas, gan nelieli viesu nami, gan arī viesnīcu ēkas, kurām vēl nepieciešama pārbūve. Par to liecina sludinājumi internetā un pie ēkām izliktie plakāti. Paši viesnīcu īpašnieki gan ir nerunīgi un lielākoties Db sniegt komentārus par izveidojušos situāciju nevēlējās.

Kā novērojis Db.lv, pārdošanā izliktas viesnīca Liesma, viesnīca Lielupe, viesu nams Vēju roze, atjaunojamā viesnīca Bulduros, Jasmīnu ielā, viesu nams Liena Majoros, Daina – Mellužos un Zvaigzne - Dubultos. Cenas svārstās no 375 tūkst. eiro līdz pat 18 milj. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru