Ražošana

Rūjienas pienotava par 152,7 tūkstošiem eiro iegādāsies saldējuma fasēšanas iekārtas

Žanete Hāka, 03.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies SIA Rūjienas pienotava izsludinātais iepirkums par saldējuma fasēšanas un iepakošanas iekārtu komplekta iegādi, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Konkursā saņemts viena pretendenta pieteikums, kas arī atzīts par uzvarētāju. Tā rezultātā uzņēmumam iekārtu komplektu piegādās SIA Motodepo par 152,7 tūkstošiem eiro.

Iepirkums tiek veikts ar Lauku atbalsta dienesta finansējuma palīdzību.

Uzņēmums iegādāsies saldējuma desu pildītāju un rotorveida fasēšanas automātu. Iekārtas jāpiegādā līdz nākamā gada decembra beigām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Biznesa maratonists: Cinītis, kas disciplinē vezumu

Raivis Bahšteins, 16.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Rūjienas saldējums koncerna NP Foods paspārnē sāk eksportu uz Ameriku, kā arī nemet plinti Krievijas krūmos, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Šogad rūjienieši laidīs tautās jauna tipa produktu, cerot radīt apvērsumu vietējā saldējuma tirgū.

«Tas ir ļoti jutīgs jautājums – kā sist zem jostasvietas bokserim,» Rūjienas saldējuma vadītājs un līdzīpašnieks Igors Miezis stāsta par sekošanu laikapstākļu prognozēm. «Mēģinu no laika ziņām emocionāli distancēties. Paļauties uz prognozēm un uz to pamata veidot finanšu plūsmas vasarai nav reāli, lai arī pārdošana atšķiras pat reizes piecas aukstā un karstā vasarā,» atklāj uzņēmuma vadītājs.

Spītīga stratēģija

Aptuveni katrs piecpadsmitais Latvijā apēstais saldējums tapis Rūjienā. Pārdošanas rezultāti atkarīgi no tā, cik labvēlīga vienošanās panākta ar tirgū dominējošiem mazumtirdzniecības tīkliem, skaidro I. Miezis. «Optimālā tirgus daļa būtu ap 10%, bet augstāk lēkt nepretendējam, jo strādājam atšķirīgi – esam vienīgā industriālā ražotne Latvijā, kas saldējumu ražo patiešām tikai no piena un krējuma – bez piena tauku aizvietotājiem,» uzsver I. Miezis. Pēdējo desmitgažu tendences liek piena produktos aizstāt piena taukus ar lētākiem – visbiežāk ar vislētāko risinājumu un pārstrādei pateicīgāko – palmu eļļu. «Mums šajā jautājumā nav kompromisu kā citiem ražotājiem,» saka I. Miezis. «Var to uzskatīt par mūsu spītību,» viņš piebilst. Pašizmaksa, produktam pievienojot palmu eļļu, samazinoties divtik.

Komentāri

Pievienot komentāru