Citas ziņas

Saknītis tuvu bankrotam, sieva – joprojām optimiste

, 30.09.2008

Jaunākais izdevums

Bijušā miljonāra un lielākā zemes īpašnieka Gata Saknīša parāds Rietumu bankai ir vismaz 12.46 miljoni latu.

Ģimenes īpašumi, kas piederēja G. Saknītim , viņa sievai Evijai un tuviniekiem, pa daļām tiek izpārdoti izsolē. Neraugoties uz to, G. Saknīša sieva nezaudē optimismu.

Jāatgādina, ka augustā izsolē nokļuva desmitiem G. Saknīša nekustamo īpašumu, bet pagājušās nedēļas nogalē zem izsoles āmura nokļuva arī sievas Evijas Ādažos esošie nekustamie īpašumi, bet oktobrī un novembrī gaidāmas G. Saknīša un viņa vecāku īpašumu izsoles, raksta Privātā dzīve.

„Es esmu optimiste. Lai vai kā – es neskumstu naudas vai kādu mantu trūkuma dēļ. Dzīvē ir daudz kā skaista, ko nemaz nevar nopirkt par naudu,” tā situāciju komentē E. Saknīte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesa liek Gatim Saknītim maksāt Eurobalt Junipro 280,7 tūkstošus latu

BNS, 24.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augstākā tiesa kā apelācijas instance ceturtdien daļēji apmierināja uzņēmuma Eurobalt Junipro prasību pret Gati Saknīti, piedzenot no uzņēmēja 280,7 tūkstošus latu, aģentūru BNS informēja tiesas preses sekretāre Baiba Kataja.

Viņa sacīja, ka tiesa nosprieda piedzīt no Saknīša par labu Eurobalt Junipro aizdevuma atmaksai 186,7 tūkstošus latu, līgumsodu - 85,1 tūkstoti latu, kā arī likumiskos procentus - 8,9 tūkstošus latu.

Pārējā daļā prasība tika noraidīta.

Spriedumu var pārsūdzēt kasācijas kārtībā 30 dienu laikā no 8.aprīļa, kad būs pieejams pilns sprieduma teksts.

Jau vēstīts, ka Eurobalt Junipro prasīja piedzīt no Saknīša kopumā 691 tūkstoti latu.

Apelācijas instancei strīds bija jāvērtē vēlreiz, jo pērn 24.februārī Senāts atcēla iepriekšējās instances tiesas spriedumu, ar kuru noraidīta Eurobalt Junipro prasība un lieta tika nodota izskatīšanai no jauna.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

43 gadu vecumā miris uzņēmējs Gatis Saknītis, kurš savulaik bija iekļauts Latvijas miljonāru sarakstā un bijis lielākais zemes īpašnieks Latvijā, liecina portāla Kasjauns.lv rīcībā esošā informācija.

Saknītis bija pazīstams kā uzņēmumu GS Nekustamie īpašumi, Saknīša īpašumi, Aģentūra GS īpašnieks. 2007.gadā laikrakstā Dienas Bizness minēts, ka 2006.gadā Saknītis bijis Latvijas lielākais zemes īpašnieks.

Uzņēmējam ir piederējuši 4253 hektāri zemes, bet jau gadu vēlāk uzņēmējam piederēja vairs tikai 628 hektāri zemes, jo būtisku daļu savu īpašumu Saknītis pārdeva Mihailam Uļmanam. Savukārt 2008.gadā Saknītis bija iekļauts Dienas Biznesa veidotajā 1000 Latvijas miljonāru sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no kādreiz lielākajiem privātās zemes īpašniekiem Gatis Saknītis tomēr nav attiesājis vienu no saviem nekustamajiem īpašumiem Sāri-1.

Augstākās tiesas Civillietu tiesu palāta ir noraidījusi viņa prasību, kurā viņš lūdza atzīt par spēkā neesošu šī īpašuma izsoli. Savukārt 2007.gadā Rīgas apgabaltiesa atzina šo izsoli par spēkā neesošu, taču apelācijas sūdzību par šo tiesas lēmumu iesniedza SIA Siguldas pļavas un SIA Matiņu pļavas.

No nākamā gada 4.janvāra 17.decembrī paziņoto spriedumu 30 dienu laikā būs iespējams pārsūdzēt, Db paskaidroja tiesas pārstāve Rasma Zvejniece.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Saknīša lietā iesaistītais policists bijis apsūdzēts izspiešanā

Vēsma Lēvalde, Db, 13.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas rajona tiesā skatītā lieta, kurā vienu no Latvijas lielākajiem zemes īpašniekiem Gati Saknīti apsūdz kukuļdošanā policistam, ieguvusi negaidītu pavērsienu, raksta laikraksts Telegraf.

Jau vēstīts, ka uzņēmējam Gatim Saknītim izvirzīta apsūdzība kukuļdošanā. Autovadītājs G. Saknītis, lai policists viņam nerakstītu administratīvo protokolu, devis kukuli 40 latu apmērā. Gadījums noticis 2008. gada janvārī. Policija apturēja Saknīša auto Toyota Land Cruiser uz Rīgas – Ainažu šosejas.

Tiesā ticis uzrādīts oficiāls paziņojums par spriedumu ceļu policistiem, kuri apsūdzēti kukuļa izspiešanā. Policisti atzīts par vainīgu 200 latu liela kukuļa izspiešanā no apturēta autovadītāja 2008. gadā. Kā laikrakstam norādījis G. Saknīša advokāts Jurijs Močuļskis, starp šiem policistiem bijis arī Saknīša lietā iesaistītais policists.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atļauj piedzīt miljonus latu no Saknīša

Irēna Zandere, Db, 09.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa atļāvusi Rietumu bankai piedzīt parādu no uzņēmēja Gata Saknīša.

Uzņēmējs Gatis SaknītisTiesas izsniegtais izpildraksts ļauj izpildīt jau pavasarī Latvijas Komercbanku asociācijas šķīrējtiesas nospriesto: no G. Saknīša, viņa ģimenes locekļiem un ar viņiem saistītajiem uzņēmumiem NGE, Aģentūra GS un GS Nekustamie Īpašumi piedzenams parāds pavisam 12.4 milj. apmērā. Kā Db uzzināja tiesā, tās izsniegtajā izpildrakstā kā piedzenamā summa norādīti 12.4 milj. Ls.

Tāpat tiesa neapmierināja Rietumu bankas lūgumu par tiesību atzīšanu saņemt procentus – 0.2% dienā no nesamaksātā parāda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

G. Saknīša parādu neatzīst

Jānis Lasmanis, Db, 09.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savulaik lielāko zemes īpašnieku Gati Saknīti vajājošās likstas mazliet pierimušas, Augstākā Tiesa noraidījusi prasību pret viņu par 691 161 latu piedziņu.

Eurobalt Junipro aizpērn Rīgas apgabaltiesā iesniegtajā prasības pieteikumā norādīts, ka Gatis Saknītis no sava iepriekšējā advokāta Viktora Tihonova aizņēmies naudu un izrakstījis piecas parādzīmes. V. Tihonovs parādzīmes cedējis uzņēmumam Eurobalt Junipro.

G. Saknītis iesniedza pretprasību, lūdzot parādzīmes atzīt par spēkā neesošām. Eurobalt Junipro pārstāvis iepriekš pauda viedokli, ka aizdevuma līguma rakstveida formas trūkums nenozīmē, ka aizdevums nav noticis. Savukārt G. Saknītis noliedza, ka aizņēmies no V. Tihonova naudu, un norādīja, ka parādzīmes ir kā apsolījums maksāt advokātam honorāru pēc juridisko pakalpojumu saņemšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No uzņēmēja Gata Saknīša maksātnespējīgā uzņēmuma SIA GS Nekustamie īpašumi tā kreditori kopumā vēlas atgūt 58.78 miljonus latu.

Kopumā uzņēmumam pieder 18 īpašumi ar kopējo platību aptuveni 500 hektāri un tiks rīkota īpašumu izsole, bet prognozējams, ka iegūtā summa nespēs nosegt pieprasīto summu, Db pastāstīja uzņēmuma administrators Ervīns Polis.

Izsole plānota nākamā gada sākumā. Viņš arī norādīja, ka lielāko pieprasījumu pieteicis uzņēmējs Mihails Uļmans, kopumā 39 miljonu latu apmērā.

G.Saknītis līdz šim nav nodevis viņam visu uzņēmuma dokumentāciju un Polis vērsies Valsts policijā ar iesniegumu, kurā lūdzis sākt kriminālprocesu pret uzņēmēju par maksātnespējas procesa kavēšanu, savukārt policija atteikusi rosināt kriminālprocesu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nauma Nadeždina grāmatas domātas brīvām dvēselēm. Šis rakstnieks ļaujas iekšējās pasaules balsij un pasaka skaļi to, ko viņa sirds tāpat jau zina. Dzīves līkloči, kuros kā maldugunis iedegas karjera čekas skolā un katoļu baznīcā, mietpilsoniska idille ar sievu, bērniem, māju un biznesu, izmetuši Naumu patstāvīgu atziņu krastā.

Vai viegli dzīvot apzinātu dzīvi?

Nav viegli, toties interesanti gan. Dzīve vispār nav vienkārša, tiklīdz tajā kaut ko sāc saprast, vienlaikus atskārsti, cik tā patiesībā ir sarežģīta. Nākotne slēpjas mūsu pagātnē, viss sākas ar piedzimšanu – bērns virzās uz priekšu pa nospraustu, izvēlētu ceļu. Bet tikai paaugoties mēs saprotam, kāpēc bija vajadzīga šī pieredze, jo tā veido mūsu dzīvi. Viss, kas ar mums notiek, paliek apziņā. Es pa īstam kļuvu pieaudzis un sāku dzīvot apzinātu dzīvi pirms gadiem pieciem, lai gan apziņas uzplaiksnījumi gadījās arī agrāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavas tiesā šodien pirmajā izsolē pārdots uzņēmējam Gatim Saknītim piederošs īpašums Roņi Jelgavas rajona Sidrabenes pagastā, Db pastāstīja zvērināta tiesu izpildītāja Indra Andrejeva.

Gatis SaknītisDarījuma summu un īpašuma pircēju viņa gan neatklāja. Īpašumu veido divi zemesgabali, kuru kopējā platība ir 62. hektāri. Īpašuma novērtējums ir 72 900 latu.

Kā iepriekš ziņoja Db.lv, izsolē pērn rudenī bija grūtības pārdot uzņēmēja Gata Saknīša sievai Evijai piederošo automašīnu 2006. gada Bentley Continental GT, kuras novērtējums ir 100 000 latu.

Db.lv arī ziņoja, ka bijušajam lielākajam privātajam zemes īpašniekam valstī G. Saknītim izdevies iekļūt lielāko valsts nodokļu parādnieku sarakstā gan kā privātpersonai, gan kā GS Nekustamie Īpašumi pietuvinātai personai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gata Saknīša parādi sasnieguši 50 miljonus

Pēteris Riekstiņš, speciāli Db.lv, 11.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušā miljonāra Gata Saksīša firmas Aģentūra GS kopējais parāds sasniedzis 50 miljonus latu.

Rīgas apgabaltiesa 9. februārī apmierināja SIA Aģentūra GS administratora Alfa Buķeļa prasību no savulaik par Latvijas lielāko zemes īpašnieku atzītā Gata Saknīša piedzīt 4,7 miljonu latu zaudējumus, kas uzņēmumam radušies saistībā ar noslēgto līgumu nepildīšanu, raksta laikraksts Telegraf.

Aģentūra GS līdzīgi kā citas Gata Saknīša firmas nodarbojās ar nekustamā īpašuma tirdzniecību.

Alfs Buķelis laikrakstam Telegraf: «Kad tiesas spriedums stāsies spēkā, uzņēmuma kreditori mēģinās atgūt naudu. Bet diez vai viņiem tas izdosies, jo kreditori jau agrāk ir iesnieguši līdzīgas prasības, piemēram, Rietumu banka, tā, kā nedomāju, ka no Saknīša vēl kaut ko var paņemt.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Daugavpils gribējusi pirkt tramvajus no teju bankrotējuša Krievijas uzņēmuma

Dienas Bizness, 16.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpils gribējusi iepirkt tramvajus no Krievijas firmas Vagonmash, kas izrādās ir tuvu bankrotam un ar milzu parādiem.

Pērn decembrī Daugavpils domes izsludinātajā konkursā par jaunu tramvaju iegādi uzvarēja Sanktpēterburgas uzņēmums Vagonmash, kas, kā vēlāk noskaidrojās, ir tuvu bankrotam, ziņo TV3 raidījums Nekā Personīga.

Daugavpils domei piederošā a/s Tramvaju uzņēmums pagājušā gadā izlēma par ES piešķirtajiem aptuveni 10 miljoniem latu nomainīt 6 kilometrus garu sliežu ceļa posmu un iepirkt 12 jaunus tramvajus.

Tramvaju iepirkumam pieteicās piecas firmas. Finālam kvalificējās trīs - Baltkrievijas un Rumānijas kopuzņēmums Carpat Belaz Service, Sanktpēterburgas rūpnīca Vagonmash un vietējā Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dailes teātrī 24. septembrī notiks jaunās sezonas pirmā pirmizrāde uz Lielās skatuves – Reja Kūnija komēdija Ja mana sieva uzzinās..., ko iestudē Dž.Dž.Džilindžers. Izrāde nav paredzēta īgņām un intelektuāļiem.

Rejs Kūnijs izliekot nemitīgas lamatas saviem personāžiem. Neprātīgais pārpratumu karuselis griežas arvien ātrāk, un nekas nav tāds, kā izskatās. Intrigas augstākajā un ne tik augstā sabiedrībā, prātam neaptveramas notikumu šarādes, pārpratumu kaskādes un farsa situāciju lavīna gāžas pār publiku. Tie esot azarta, fantāzijas un asprātības svētki.

Luga Ja mana sieva uzzinās... saņēmusi prestižo Lorensa Olivjē balvu kā labākā 1991. gada komēdija.

Galveno lomu jauniestudējumā atveidos Andris Bērziņš. Pārējās lomas uzticētas Artim Robežniekam (Džordžs), Elīnai Dzelmei (Džeina), Pēterim Liepiņam (Pārvaldnieks), Intaram Rešetinam (Antons Pušmucāns), Laurim Subatniekam (Ronijs), Vitai Vārpiņai (Pamela), Marīnai Janaus (Istabene), Kristīnei Belickai (Gledisa) un Aldim Siliņam (Ķermenis).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV nosaka sankcijas virknei Krievijas oligarhu un viņu ģimenēm par atbalstu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, neskatoties uz viņa brutālo iebrukumu Ukrainā, ceturtdien paziņoja Baltais nams.

Vašingtona paziņoja, ka vēršas pret Krievija eliti un viņu ģimeņu locekļiem, kas "padarījuši sevi bagātu uz krievu tautas rēķina, un daži ir pacēluši savu ģimeņu locekļus augstos amatos".

"Citi sēž Krievijas lielāko kompāniju augšā un ir atbildīgi par resursu sniegšanu, kas vajadzīgi Putina iebrukuma Ukrainā atbalstīšanai," paziņoja Baltais nams.

"Šīs personas un viņu ģimeņu locekļi tiks nogrieztas no ASV finanšu sistēmas, viņu aktīvi ASV tiks iesaldēti un viņu īpašumi bloķēti no izmantošanas," pavēstīja Baltais nams.

ASV un valdības visā pasaulē strādās pie tā, lai identificētu un iesaldētu Krievijas elites un ģimeņu locekļu aktīvus - jahtas, luksusa dzīvokļus, naudu un citus labumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Papildināta - ASV sankcijām pakļauts arī LatRosTrans pastarpinātā līdzīpašnieka vadītājs

LETA, 04.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV noteiktajām sankcijām pret Krievijas oligarhiem pakļauts arī Latvijā reģistrētā naftas transportēšanas uzņēmuma "LatRosTrans" pastarpinātā līdzīpašnieka "Transņeft" vadītājs Nikolajs Tokarevs.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "LatRosTrans" ir divi īpašnieki - 66% daļu pieder AS "Latvijas kuģniecība", bet 34% - AS "Transņefteprodukt". "Transņefteprodukt" ir meitaskompānija Krievijā reģistrētajai "Transņeft", kuras vadītājs ir ASV pilnībā bloķējošām sankcijām pakļautais Tokarevs. Tāpat pret Tokarevu sankcijas ir noteikusi Eiropas Savienība, paredzot aizliegumu iebraukt un visu aktīvu iesaldēšanu.

Advokāts Agris Bitāns aģentūrai LETA sacīja, ka pašreiz noteiktās sankcijas uzņēmumam juridiski problēmas nerada.

Vienlaikus viņš pauda, ka sankcijas izmainīs uzņēmuma darbību, tāpat, kā visus biznesus, kas strādā ar Krievijas tirgu.

"LatRosTrans" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 15,496 miljoni eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2020.gadā bija 5,37 miljoni eiro, kas ir par 37,5% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma zaudējumi sasniedza 2,24 miljonus eiro pretēji peļņai gadu iepriekš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Japānā valdīs «citplanētietis»

Madara Fridrihsone, Db, 03.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais Japānas premjers Jukio Hatajama jau ticis pie palamas citplanētietis, savukārt viņa sieva Mijuki Hatajama apgalvo, ka esot paviesojusies uz Venēras, vēsta Reuters.

Grāmatā «Dīvainās lietas, ko esmu piedzīvojusi» 66 gadus vecā M. Hatajama raksta, ka ceļojums uz Venēru esot «noticis» pirms 20 gadiem un pēc pamošanās viņa par šo ceļojumu pastāstījusi arī savam toreizējam vīram, kurš pieļāvis, ka sieva ceļojumu nosapņojusi.

J. Hatajama, kurš nule kā kļuvis par Japānas premjerministru, palamu citplanētietis izpelnījies savu acu dēļ.

Pagaidām nav zināms, vai J. Hatajamas bijusī dzīvesbiedre ceļojumos ar NLO ir tikusies arī ar citiem politiķiem no Zemes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī intervija ar ļoti augstu Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonu pirms diviem gadiem bijusi publicēta avīzē Astoņkājis un pārpublicēta DB ar portāla pietiek.com atļauju

Ar ko īsti cilvēki Finanšu policijā «pelna»?

Pirmkārt, ar noplūdēm. Ja agrāk arī bija noplūde informācijai par gaidāmajām Finanšu policijas darbībām lielajās lietās, tad ne daudz. Kādus 10–20% nevarēja nokontrolēt. Bet tagad viņam ir gandrīz 100% noplūde. Šajos divos gados faktiski 99% no tā, ko Finanšu policijā sauc par realizācijām, kuras ir pasākumi un akcijas, ir iepriekšēja noplūde. Un noplūde ir konkrēti tām personām, pie kā šie pasākumi tiek plānoti. Noplūžu nav tur, kur darbinieki paši pa kluso ir uztaisījuši realizāciju, neko nesakot vadībai. Viņi paši pa kluso vienojas sestdien, ka pirmdien brauc uz darbu un katrs brauc uz objektu. Tās divas šāda veida realizācijas, kas bija pagājušajā gadā, tās nav nopludinātas. Bet pārējās visas ir. Nu, normāli tas ir? Un tas viss notiek pie Kaminska, bet Podiņš plāno, kā paaugstināt viņu amatā. Nu, normāli cilvēki?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lielākais zemes privātīpašnieks Gatis Saknītis ar sievu Eviju noslēdzis laulību līgumu.

Kā trešdien, 9. jūlijā ziņo Apollo.lv, laulību līgumā rakstīts „katra laulātā atsevišķa manta ir kustama, nekustama manta, kā arī mantiskas un nemantiskas tiesības un pienākumi, ko katrs laulātais ir ieguvis un iegūs uz sava vārda laulības laikā, pirms un pēc šā laulības līguma noslēgšanas, kā arī visa tā kustama, nekustama manta, kā arī mantiskas un nemantiskas tiesības un pienākumi, kas laulātajiem piederējušas pirms laulības, kā arī cita manta saskaņā ar Civillikuma 91. pantu.”

Līgums par laulāto mantas šķirtību noslēgts vairāk nekā 16 gadus pēc laulībām, tāpēc acīmredzams, ka Saknīšu noslēgtais laulību līgums sastādīts ar mērķi glābt īpašumus no neskaitāmajiem kreditoriem. Pats G. Saknītis norāda, ka līgums noslēgts, lai sakārtotu attiecības. Tiesa viņa laulātā draudzene ir stipri atklātāka :”Tas ir darīts, lai pasargātu manus un manu bērnu īpašumus no Gata kreditoriem. Mazliet novēlots solis, jo dažiem īpašumiem jau ir uzlikti aresti un hipotēkas.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Saknīša advokāts: kukulis no klienta izprovocēts

Elīna Pankovska, Db, 24.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiesā ir pārsūdzēts spriedums, ar kuru uzņēmējam, kādreiz vienam no lielākajiem zemes īpašniekiem Latvijā Gatim Saknītim par kukuļdošanu policistam tika piespriesti divi gadi nosacīti.

Rīgas rajona tiesas spriedumu, kurš tika paziņots oktobrī, ir pārsūdzējis Saknīša advokāts Juris Močuļskis jaunākais, kurš norādījis, ka Saknītis ceļu policistam ir devis naudu, tomēr uz šādu rīcību viņš esot tīši izprovocēts un kukulis esot izspiests.

Apelācijas sūdzība tiesā tika saņemta 19.novembrī

G. Saknītis par ātruma ierobežojumu neievērošanu tika aizturēts 2007.gada 4.janvārī. Tiesas gaitā atklājās, ka G. Saknīša aizturēšana bijusi speciāli organizēta valsts policijas operācija, kuras realizācijai tika izmantota arī videokamera. VP norāda, ka apdzīvotā vietā – Baltezerā uzņēmējs ar savu mašīnu braucis par 17 kilometriem ātrāk nekā tas atļauts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas apgabaltiesa daļēji apmierinājusi AS Rietumu banka prasību pret kādreiz vienu no lielākajiem privātās zemes īpašniekiem Gati Saknīti un viņa sievu Eviju Saknīti par viņu laulību līgumu atzīšanu par spēkā neesošu, DB uzzināja tiesā.

Tiesa nolēma, ka automašīna Bentley Continental, kas pieder E.Saknītei, atzīstama par kopīgu abu laulāto mantu, savukārt automašīna Porsche Cayenne un cita kustamā manta, tai skaitā dārglietas, līdz vienam miljonam latu atzīstama par šķirtu.

Spriedumā arī teikts, ka prasības nodrošinājums atceļams, izņemot daļā par automašīnu Bentley. Pilns spriedums tiesā būs pieejams 9.jūlijā, kad to 20 dienu laikā varēs pārsūdzēt likumā noteiktajā kārtībā.

Savā prasībā banka bija lūgusi atzīt par spēkā neesošu laulības līgumu daļā par kustamās mantas šķirtību, kas esot jāatzīst par laulāto kopmantu, bet prasības nodrošināšanai tiesa apķīlāja Saknīša sievai piederošās automašīnas Porsche Cayenne un Bentley Continental. Savukārt par aptuveni vienu miljonu latu tika apķīlāta kustamā manta, kas atradās G. Saknīša deklarētajā dzīvesvietā, kā arī citās vietās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesa atstāj bez izskatīšanas Saknīša sūdzību saistībā ar VID papildus uzrēķinātajiem nodokļiem

BNS, 28.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Administratīvā rajona tiesa ceturtdien atstāja bez izskatīšanas Gata Saknīša pieteikumu par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) lēmumu par nodokļu uzrēķinu, aģentūru BNS informēja tiesā.

Šāds lēmums pieņemts, jo Saknīša pārstāvis atkārtoti uz sēdi nebija ieradies, turklāt nebija arī lūgts lietu izskatīt bez viņa piedalīšanās.

Tiesas lēmumu var pārsūdzēt 10 dienu laikā Administratīvajā apgabaltiesā.

Saknītis apstrīdējis VID izdoto administratīvo aktu, kas paredz, ka uzņēmējam ir papildus jāsamaksā ienākuma nodoklis - 276,4 tūkstoši latu, soda nauda - 414,6 tūkstoši latu, kā arī nokavējuma nauda - 119 tūkstoši latu.

2008.gada 14.oktobrī tiesa nolēma neapturēt VID lēmuma izpildi attiecībā uz Saknīša nodokļu parādu 276,4 tūkstošu latu apmērā. Vienlaikus lēmuma izpilde tika apturēta daļā par Saknītim uzrēķināto soda naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Saknīša kukuļa lieta atlikta

, 08.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krimināllietas, kurā kādreiz viens no lielākajiem zemes īpašniekiem Latvijā Gatis Saknītis apsūdzēts par 40 latu kukuļa došanu ceļu policistam, izskatīšana tiesā atlikta līdz oktobrim.

Tieša Db.lv uzzināja, ka lietas izskatīšana atlikta, jo uz tiesas sēdi nav varējusi ierasties tiesas piesēdētāja.

G. Saknītis par ātruma ierobežojumu neievērošanu tika aizturēts 2007.gada 4.janvārī. Tiesas gaitā atklājās, ka G. Saknīša aizturēšana bijusi speciāli organizēta valsts policijas operācija, kuras realizācijai tika izmantota arī videokamera. VP norāda, ka apdzīvotā vietā – Baltezerā uzņēmējs ar savu mašīnu braucis par 17 kilometriem ātrāk nekā tas atļauts.

Sākotnēji uzņēmējs policijas darbiniekam devis 20 latus, taču, kad tie atdoti atpakaļ, summu dubultojis. Pēc tam uzņēmējs tika aizturēts.

G. Saknīša aizstāvība gan noliedz, ka uzņēmējs būtu devis kukuli. Tiek apšaubīts arī fakts, ka radara ierīcē fiksētais ātrums 67 kilometri stundā ir attiecināms uz G. Saknīša vadīto auto.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Princis Alvalīds bin Talals (Alwaleed bin Talal) tiek uzskatīts par bagātāko cilvēku Saūda Arābijā un vienu no bagātākajiem arī visā pasaulē.

Tomēr pēc Forbes jaunākā pasaulē bagātāko cilvēku saraksta publicēšanas izcēlies strīds par to, cik tieši bagāts ir princis.

Pats Alvalīds uzskata, ka viņam pieder 29,6 miljardi ASV dolāru, kamēr Forbes nepiekrīt un viņa bagātību lēš 20 miljardu ASV dolāru apmērā, līdz ar to viņu atzīstot par 26. bagātāko cilvēku pasaulē. Par šādu novērtējumu princis esot dziļi aizvainots un atteicies no jebkādas turpmākas sadarbības ar Forbes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Narkologi prognozē, ka šogad alkohola patēriņš nedaudz kritīsies, tomēr pacientu skaitam ar alkohola psihozēm Psihiatrijas un narkoloģijas centrā esot tendence nedaudz pieaugt un simptomi nereti liecinot, ka ticis lietots kreisais dzeramais. Kāpēc vidējais latvietis dzer un vai turpinās to darīt arī šogad, jautājam Straupes narkoloģiskās slimnīcas ārstam narkologam Edmundam Rudzītim.

picturegallery.03d1176f-8478-4228-a856-09d1bf78fa9a

Tiem, kas, par laimi, vēl nezina no savas personiskās prakses – Straupes Rudzītis nekad nenoņem melnās saulesbrilles. "Tas tāds triks, lai paliktu saviem klientiem atmiņā. Mani neatcerēsies, bet brilles gan. Viens mans kolēģis Maskavā nopirka veselu kaudzi briļļu un plēsa stiklus tik ilgi, kamēr dabūja plīsumu vienai lēcai precīzi pa vidu!" viņš reiz stāstīja par savu firmas zīmi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī sieva Karla Bruni-Sarkozī tiesas ceļā no Francijas vietējā apģērbu un aksesuāru ražotāja Pardon piedzinusi 40 000 eiro par to, ka uzņēmums ražoja un pārdeva somas ar K. Bruni-Sarkozī kailfoto uz tām, ziņo aģentūra Reuters.

Db.lv jau ziņoja, ka Francijas pirmā lēdija Karla Bruni-Sarkozī iesūdzējusi tiesā Francijas apģērbu un aksesuāru ražotāju Pardon, kurš uz savām saražotajām somām drukājis virsū vēl nesen plašu ievērību ieguvušo K. Bruni kailfoto, kuru izsoļu nama Christie's rīkotā izsolē par 91 000 ASV dolāru pārdeva fotogrāfs Mišels Komte (Michel Comte).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par to, kādi steidzami risinājumi nepieciešami, lai nodrošinātu nepieciešamo skaitu autobusu šoferu, lai nenonāktu situācijā, ka nav kam vadīt pasažieru autobusus, Guntara Gūtes saruna ar Liepājas autobusu parka (LAP) valdes locekli Annu Valteri.

Šobrīd joprojām novērojamas lielākas vai mazākas, tomēr problēmas autobusu pasažieru pārvadājumu jomā – kam trūkst šoferu, kam pat attiecīgu autobusu. Tostarp jūlijā diezgan lielas grūtības piedzīvoja arī jūsu uzņēmums. Kas ir galvenie faktori, kas rada šo situāciju?

Ja runājam konkrēti par jaunajām lotēm kā tādām – daļā no tām pārvadātāji darbu uzsāka pagājušajā un šajā gadā, tagad ir paziņoti konkursa rezultāti atlikušajās lotēs, kur pārvadājumi jāuzsāk nākamajos gados. Nenoliedzami, tie, kuri ir gudrāki, gatavojoties uzsākt darbu jaunajās lotēs, mācīsies no visu mūsu kļūdām. Bet runājot par mūsu pieredzi – gatavojoties Ogres/Aizkraukles lotes izpildes uzsākšanai, bija jāpaveic ļoti liels darbs, kas sastāvēja no vairākiem lieliem blokiem, tostarp nokomplektēt attiecīgām prasībām atbilstošus autobusus. Mēs laicīgi iegādājāmies pilnīgi jaunu floti.

Komentāri

Pievienot komentāru