Jaunākais izdevums

Severstallat apgrozījums šī gada pirmajā pusgadā sasniedzis 102.89 miljonus latu, kas ir par 19.6% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn. Severstallat metālprodukcijas tirdzniecības apjomi pusgadā ir pieauguši par 5%, tai skaitā, Servisa centra ražotās produkcijas tirdzniecības apjoms ir pieaudzis par 18%.

Uzņēmuma neauditētā peļņa 2008. gada pirmajos sešos mēnešos veidoja 6.607 miljonus latu, kas ir par 15.7% vairāk nekā 2007. gada pirmajos sešos mēnešos. Peļņas pieaugums sasniegts ar Servisa centra ražošanas attīstību un metālprodukcijas eksportu uz Austrumeiropu, Rietumeiropu unSkandināviju. Tāpat peļņas palielināšanos ietekmēja Severstallat investīciju darbība.

AS Severstallat tika dibināta 1992. gadā. Šajā laika posmā akciju sabiedrība Severstallat ir kļuvusi par vadošo uzņēmumu Baltijas metālprodukcijas tirgū. Severstallat produkcija tiek veiksmīgi pārdota Baltijas valstu tirgū un eksportēta uz citām valstīm, tai skaitā Poliju, Čehiju, Somiju, Zviedriju un Vāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

AS Severstaļlat pārtop par SIA Severstal Europe

LETA, 01.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Metālapstrādes un metālu vairumtirdzniecības AS Severstaļlat vienīgais akcionārs ir pieņēmis lēmumu par reorganizāciju - uzņēmumam tiek piešķirts jauns nosaukums Severstal Europe un tas tiks pārveidots par sabiedrību ar ierobežoto atbildību (SIA), liecina paziņojums oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Severstaļlat pārstāve Olga Ņesterova biznesa portālam Nozare.lv norādīja, ka jaunais nosaukums Severstal Europe labāk atspoguļo uzņēmuma darbības būtību, jo AS Severstaļlat pamata noieta tirgu veido desmit Eiropas Savienības dalībvalstis.

Severstaļlat ir uz eksportu orientēts uzņēmums, un pēdējo gadu laikā mēs aktīvi paplašinām metāla piegādes uz Skandināvijas, Austrumeiropas un Rietumeiropas valstīm, un arī turpmāk attīstīsim šo virzienu. Severstaļlat ir AAS Severstaļ galvenais pārdošanas kanāls Eiropā, un jaunais nosaukums tikai izceļ mūsu pamatfunkciju. Mēs esam un būsim Latvijas ražošanas un tirdzniecības uzņēmums, Latvijas nodokļu maksātājs un darba devējs, skaidro Severstaļlat valdes priekšsēdētājs Andrejs Aleksejevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Rīgā nekustamo īpašumu ballīte tiešām beigusies

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 25.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ballīte tiešām ir beigusies, un šā gada pirmajā pusgadā Rīgā būtiski sarucis kā lielo nekustamā īpašuma darījumu kopskaits, tā arī tajos figurējošās summas, – to rāda Baltic Screen pētījums par lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem Rīgā šā gada pirmajā pusgadā.

Pagājušā gada pirmajā pusgadā galvaspilsētā notika vismaz 70 nekustamā īpašuma darījumi, kuros katra summa bija virs pusmiljona eiro, otrajā pusgadā, neraugoties uz runām par tuvojošos nozares krīzi, šādu darījumu skaits pat palielinājās līdz 86 – un tas, pat neskaitot darījumus ar dzīvokļiem un nedzīvojamām telpām. Šā gada pirmajā pusgadā šis skaits nu ir sarucis līdz 60.

Vēl straujāk samazinājies īpaši lielo darījumu skaits: protams, nevarēja gadīt tādus megadarījumus kā 103 miljonu latu vērtais Domina Shopping pārdošanas darījums pagājušā gada pirmajā pusgadā, un vienalga: pagājušā gada otrajā pusgadā Rīgā vēl notika vismaz 11 nekustamā īpašuma darījumi par četriem miljoniem latu vai lielāku summu, bet šā gada pirmajā pusgadā ir bijis tikai viens nepilnu desmit miljonu darījums, savukārt nākamais lielākais – jau tikai par 3,5 miljoniem latu. Pagājušā gada pirmajā pusgadā bija 36 darījumi virs miljona latu katrs, otrajā – 51, bet šā gada pirmajā pusgadā – vairs tikai 31.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

2007. gadā visvairāk nopelnījušie 100 Latvijas uzņēmēji

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 10.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gadā Latvijas uzņēmēji vēl ir guvuši pēdējo lielo peļņu, kura pārtrumpojusi par gadu iepriekš sasniegtos rekordus, - tā rāda pagājušā gada beigās Lursoft un Baltic Screen apkopotie Latvijas uzņēmumu 2007. gada peļņas rādītāji.

Pārskats par pēdējiem trim gadiem rāda, ka visveiksmīgākais Latvijas uzņēmējiem ir bijis tieši 2007. gads, kas visdrīzāk var pretendēt uz vistreknākā gada nosaukumu: 2005. gadā desmit uzņēmēji, kuriem piederošajām kapitāldaļām atbilda vislielākā gūtā peļņa, kopā bija sapelnījuši nepilnus 73 miljonus latu, 2006. gadā šī summa bija palielinājusies līdz 100 miljoniem latu, savukārt 2007. gadā, kā rāda nule apkopotie dati, tā pieaugusi vēl par gandrīz desmit miljoniem latu.

Arī lielāko 2007. gada pelnītāju sarakstā pirmās četras vietas ieņem baņķieri – nu jau bijušie Parex bankas akcionāri Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis (kuri peļņas gūšanas laikā vēl bija kredītiestādes īpašnieki, līdz ar ko iekļauti šajā sarakstā) un Aizkraukles bankas īpašnieki Oļegs Fiļs un Ernests Bernis, turklāt saraksta pirmajā desmitniekā ir vēl divi banku akcionāri – Rietumu bankas līdzīpašnieki Leonīds Esterkins un Arkādijs Suharenko.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

To sešu politisko partiju lokomotīvju materiālais stāvoklis, kuras pēc pēdējām aptaujām varētu iekļūt 10. Saeimā, ir ļoti atšķirīgs, bet lielākoties - labs.

Lielākajai daļai ir gan uzkrājumi skaidrā naudā, gan noguldījumi bankās, ir arī lielākas un mazākas parādsaistības, tie līdztekus darbībai politikā ieņem amatu arī privātos uzņēmumos, kuros mēdz būt arī līdzīpašnieki, daudziem pieder vairāki nekustamie īpašumi. Gandrīz visiem, izņemot diviem, ir augstākā izglītība, kas iegūta gan Latvijā, gan ārvalstīs. Tiesa, ir arī izņēmumi - dažiem tomēr nav nedz uzkrājumu, nedz arī kas pieder.

LD/DB apkopotā informācija par partiju lokomotīvēm Rīgā, Vidzemē, Latgalē, Kurzemē un Zemgalē liecina, ka Saskaņas centra lokomotīvju kopējais skaidras un bezskaidras naudas uzkrājumu apjoms ir ap 45,2 tūkst. latu, bet uzņemtas parādsaistības aptuveni par 164,9 tūkst. latu. Vienotības lokomotīvju naudas uzkrājumu apjoms veido aptuveni 288,8 tūkst. latu, bet parādsaistības - ap 84,6 tūkst. latu. Jāpiebilst, ka tās savukārt ir citiem aizdevušas kopumā 147,2 tūkst. latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Severstaļlat pērn nopelna 677 tūkstošus latu

Gunta Kursiša, 13.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Severstaļlat 2012. gadā apgrozīja 120,7 miljonus latu, savukārt peļņa vedioja 677,9 tūkstošus latu, liecina Lursoft dati.

Koncerna, kurā ietilpst Severstaļlat un tā meitas uzņēmumi a/s Latvijas metāls un Severstallat Silesia Sp.z.o.o. kopējais neto apgrozījums bijia 129,1 milj. Ls, bet peļņa – 1,8 milj. Ls. 2012. gadā koncerna uzņēmumu kopējais pārdošanas apjoms sasniedza 299 tūkst. t tērauda produktu.

Koncerna cauruļu ražošanas rūpnīcu un tērauda apstrādes centru ražošanas apjoms pērn sasniedza 138 tūkst. t tērauda produktu. A/s Severstaļlat kopumā saražojis 43 tūkst. t slokšņu, 18 tūkst. t plāno sienu metināmo cauruļu un 30 tūkst. t lokšņu un lentu. Severstallat Silesia Sp.z.o.o. saražoja 47 tūkst. t cauruļu, informē Lursoft.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Severstaļlat saražojis rekordlielu produkcijas apjomu

Žanete Hāka, 06.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada deviņos mēnešos uzņēmuma Severstaļlat konsolidētais pārdošanas apjoms ir pieaudzis par 19% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgā perioda rezultātiem, un uzņēmums saražojis rekordlielu produkcijas apjomu, informē uzņēmums.

Pārskata periodā uzņēmuma Severstaļlat konsolidētais pārdošanas apjoms Baltijas, Skandināvijas un Centrāleiropas valstīs ir palielinājies līdz 272 tūkstošiem tonnu jeb par 19%, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgā perioda rezultātiem. Turklāt uzņēmuma konsolidētais apgrozījums pieaudzis par 13% līdz 206 miljoniem ASV dolāru, bet EBITDA (peļņa pirms nodokļiem, procentu maksājumiem un amortizācijas atskaitījumiem) rādītājs ir sasniedzis 9,7 miljonus ASV dolāru, paaugstinoties par 22% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, kad šis rādītājs sasniedza 7,9 miljonus ASV dolāru.

Šogad metālprodukcijas patēriņā Ziemeļeiropā un Austrumeiropā vērojama stagnācija, bet Polijas, Somijas, Igaunijas tirgos novērojams pat būtisks patēriņa samazinājums, skaidro uzņēmuma pārstāvji. Eiropas tērauda tirgum pašlaik raksturīga nelabvēlīga tirgus konjunktūra - no janvāra līdz jūlijam tērauda produkcijas cenas turpināja kristies un tikai trešajā ceturksnī iestājās nosacīta stabilitāte. Neraugoties uz to, uzņēmums Severstaļlat paaugstināja pārdošanas apjomu un uzlaboja finanšu rādītājus. Rezultāti sasniegti, pakāpeniski un mērķtiecīgi realizējot stratēģiju, kas ir segmentēta pēc reģioniem – katrā ģeogrāfiskajā reģionā kompānija izmanto atšķirīgu pieeju tirgum, stāsta AS Severstaļlat valdes priekšsēdētājs Andrejs Aleksejevs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Metāla tirdzniecības un metālapstrādes a/s Severstaļlat padomē notikušas izmaiņas, to pametot tās līdzšinējiem locekļiem Krievijas Federācijas pilsonim Valērijam Borisovam un Valerijam Igaunim. Tāpat Severstaļlat padomē par tās priekšsēdētāju iecelts Dmitrijs Goroškovs, liecina informācija laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Severstaļlat padomē atkārtoti iecelti Krievijas pilsoņi Sergejs Kuzņecovs un Sergejs Likhopuds. Turpmāk Severstaļlat padomē S. Kuzņecovs pildīs padomes locekļa amata pienākumus līdzšinējo padomes priekšsēdētāja vietnieka amata pienākumu vietā, savukārt S. Likhopuds no padomes locekļa ticis paaugstināts par padomes priekšsēdētāja vietnieku, liecina Latvijas Vēstnesis.

Ieraksts par izmaiņām a/s Severstaļlat padomē veikts 29. martā.

Jau rakstīts, ka pērn a/s Severstaļlat ražošana pārsniedza pirmskrīzes apjomus. 2011. ražošanas apjomi palielinājās par 13%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, un divas reizes pārsniedza 2007. gada apjomus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Īpašumu tirgus ārpus Rīgas un Jūrmalas nesaplok (saraksts)

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 03.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajos sešos mēnešos strauji sarūkot lielo nekustamā īpašuma darījumu skaitam un apjomam gan Rīgā, gan Rīgas rajonā un Jūrmalā, aizvien iespaidīgāk izskatās nekustamā īpašuma tirgus citās lielajās pilsētās, - to uzskatāmi rāda Baltic Screen apkopotie dati par lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem pārējā Latvijā šā gada pirmajā pusgadā, raksta laikraksts Dienas bizness.

Bet, ja Rīgā, Jūrmalā un Rīgas rajonā šā gada pirmajos sešos mēnešos lielo darījumu skaits vairāk vai mazāk strauji saruka, tad ārpus šiem reģioniem pirmajā pusgadā darījumu skaits virs pusmiljona latu ne tikai nav samazinājies, bet pat nedaudz pieaudzis: sešos mēnešos tādi reģistrēti vismaz 19.

Veselos astoņos gadījumos darījuma apmērs pārsniedzis miljonu latu, turklāt lieli pirkumi veikti ne tikai tradicionālajās lielo darījumu pilsētās Ogrē, Liepājā un Daugavpilī, bet arī Tukumā, Valmierā, Kuldīgā, Ventspilī, Saldū, Aizkrauklē, Jēkabpilī, Viļānos, Bauska, Dobelē, Gulbenē un Rēzeknē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Metāla tirdzniecības un metālapstrādes a/s Severstaļlat valdē notikušas izmaiņas – darbu tajā pametis līdzšinējais valdes loceklis Andrejs Golubevs un viņa vietā stājies Oļegs Ņikitinskis, liecina informācija Lursoft.

Darbu uzņēmuma valdē turpina valdes priekšsēdētājs Andrejs Aleksejevs, kā arī valdes locekļi Dmitro Onopričuks un Timurs Judičevs.

Db.lv jau rakstīja, ka šā gada aprīlī notika izmaiņas Severstaļlat padomē, to pametot tās locekļiem Krievijas Federācijas pilsonim Valērijam Borisovam un Valerijam Igaunim. Tāpat Severstaļlat padomē par tās priekšsēdētāju aprīlī tika iecelts Dmitrijs Goroškovs.

Tādējādi patlaban uzņēmuma padomē darbojas Krievijas pilsonis Dmitrijs Goroškovs, (padomes priekšsēdētājs), kā arī Krievijas valstspiederīgie Sergejs Kuzņecovs un Sergejs Likhopuds (padomes locekļi).

Komentāri

Pievienot komentāru
Makroekonomika

Nākamgad valsts pamatbudžetā prioritārajiem pasākumiem piešķirs papildu 146,84 miljonus latu

LETA, 25.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2013.gadā valsts pamatbudžetā prioritārajiem pasākumiem un jaunajām politikas iniciatīvām plānots piešķirt papildu finansējumu 146,84 miljonu latu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Severstaļ plāno metālapstrādē Rīgā investēt 2,5 miljonus

Māris Ķirsons, 07.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Severstaļlat investēs aptuveni 2,5 milj. ASV dolāru tērauda lokšņu griešanas līnijā, kāpinot gan ražošanas, gan eksporta jaudu.

Tā, apmeklējot metāla tirdzniecības un produkcijas ražošanas a/s Severstaļlat ražotni Rīgā, atzina tās īpašnieka a/s Severstaļ ģenerāldirektors Aleksejs Mordašovs. Viņš norādīja, ka līdz šim Rīgā esošajos aktīvos kopš 2001. gada ir investēti aptuveni 50 milj. ASV dolāru.

«Uzskatu, ka efektīvai ražošanai vienmēr būs iespējas atrast tirgus nišas, un arī Severstaļlat rezultāti rāda tieši to pašu, tāpēc iespējama tālākā attīstība,» uzsvēra A. Mordašovs. A/s Severstaļlat patlaban jau strādā cauruļu ražošanas un ruļļu garengriešanas līnijas, kā arī viena ASV ražotā tērauda lokšņu griešanas līnija, kas ļauj veikt augstas precizitātes šķērsgriešanu un garengriešanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Akcīzes ieņēmumi pārsniedz plānoto, PVN ieņēmumi nedaudz atpaliek

Zane Atlāce-Bistere, 31.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan konsolidētajā kopbudžetā šā gada jūnija mēnesī bija 19,3 milj. eiro deficīts, šā gada pirmais pusgads kopbudžetā kopumā noslēgts ar 230,7 milj. eiro pārpalikumu, informē Finanšu ministrijā (FM).

Šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar 2016.gada attiecīgo periodu, pārpalikums konsolidētajā kopbudžetā palielinājās par 44,6 milj. eiro, ko sekmēja straujāks nodokļu ieņēmumu pieaugums. Nodokļu ieņēmumu plāns kopbudžetā pirmajā pusgadā izpildīts 101,5% apmērā un virsplāna ieņēmumi veidoja 55,0 milj. eiro. Vienlaikus FM uzsver, ka ik gadu vēsturiski gada sākumā kopbudžetā veidojas pārpalikums, kas gada nogalē, izdevumiem pieaugot straujāk gan valsts budžetā, gan pašvaldību budžetos, veido finansiālo deficītu. Vispārējās valdības budžeta deficīts 2017.gadam, kas iekļauts Stabilitātes programmā 2017.-2020.gadam, tiek prognozēts 0,8% no IKP apmērā jeb 209,6 milj. eiro (pēc EKS 2010 metodoloģijas).

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Severstaļlat apgrozījums šogad aug par 35%

Māris Ķirsons, 09.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Metāla tirdzniecības un metālapstrādes a/s Severstaļlat šā gada 1. pusgada apgrozījums sasniedza 49,367 milj. Ls, kas salīdzinājumā ar pērnā gada 1. pusgadu ir par 35% vairāk. Savukārt EBITDA rādītājs sasniedza 1,526 milj. Ls, kamēr 2009. gada 1. pusgadā rādītājs bija negatīvs, norādīts uzņēmuma informācijā.

Apgrozījuma palielināšanos veicināja gan produkcijas cenas, gan arī realizācijas apjoma pieaugums. Ziemeļeiropas valstu tirgū karsti velmētā ruļļa vidējā cena 2010. gada pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar attiecīgu 2009. gada periodu palielinājusies gandrīz par 30%. Tai pašā laikā sabiedrības Severstaļlat pārdošanas apjoms naturālā izteiksmē (tonnās) palielinājies par 47%, norādīts uzņēmuma informācijā. Tirdzniecības apjomu pieaugums saistīts ar Severstaļlat eksporta sūtījumu palielināšanos: salīdzinājumā ar 2009. gada pirmo pusgadu pārdošana ārpus Baltijas valstīm palielinājusies 1,5 reizes un sasniedz 64% no sabiedrības kopējā realizācijas apjoma. Pārdošanas daļa Latvijā no kopējā realizācijas apjoma pārskata periodā salīdzinājumā ar 2009. gada pirmo pusgadu ir samazinājusies par 20%; Latvijā šobrīd tiek pārdoti mazāk kā 9% no sabiedrības apjoma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Severstaļlat padomei pievienojas jauna amatperosna

Gunta Kursiša, 07.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nomainot amatā līdzšinējo padomes locekli Sergeju Kuzņecovu (Sergey Kuznetsov), a/s Severstaļlat padomē iecelts Valērijs Valandins (Valeriy Valandin), kurš ir arī a/s Latvijas metāls padomes loceklis, informē Lursoft.

Izmaiņas uzņēmuma padomē reģistrētas 6. jūnijā.

Tādējādi patlaban a/s Severstaļlat padomē darbojas tās priekšsēdētājs Dmitrijs Goroškovs (Dmitry Goroshkov), padomes priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Lihopuds (Sergey Likhopud) un V. Valandins. Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatu ieņem Latvijas valstspiederīgais Andrejs Aleksejevs, kā arī valdes locekļi Timurs Judičevs (Timur Yudichev), Dmitro Onopričuks (Dmytro Onopriichuk) un Oļegs Nikitinkis (Oleg Nikitinskiy), liecina Lursoft dati.

Kādreizējam a/s Severstaļlat padomes loceklim S. Kuzņecovam pieder SIA Invest Capital Group, kas reģistrēta 2008. gadā un nodarbojas ar kokmateriālu un būvmateriālu vairumtirdzniecības starpnieku darbību. Tiesa gan, pēdējos gados uzņēmums pārskatus nav iesniedzis un pēdējais iesniegtais rāda, ka vismaz 2010. gadā tas saimniecisko darbību nav veicis, norāda Lursoft.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Ārpus Rīgas un Jūrmalas vēl iepērkas

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 24.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Citviet Latvijā ārzemnieki pērn gada beigās vēl pirkuši īpašumus. To rāda Baltic Screen apkopotie dati par lielākajiem nekustamo īpašumu darījumiem pagājušā gada otrajā pusgadā. 2006. gada otrajā pusgadā pārējā Latvijā bija notikuši vismaz 14 nekustamā īpašuma darījumi, kuros fiksētā summa bija virs pusmiljona latu.

2007. gada pirmajos sešos mēnešos tādi bijuši 18, un tāds pats bija oficiālo lielo darījumu skaits 2007. gada otrajā pusgadā, turklāt četri no tiem bija pārsnieguši miljonu latu. Pagājušā gada pirmajā pusē bija 19 darījumu virs pusmiljona latu un astoņos gadījumos darījuma apmērs bija pārsniedzis miljonu latu.

Nu burbulis pārsprādzis arī šeit - pagājušā gada otrajā pusē ārpus Rīgas un Jūrmalas fiksēti tikai seši darījumi, kuros zemesgrāmatā ierakstītas summas ir virs pusmiljona latu. Miljona robežu pārsnieguši tikai divi, un Liepājas uzņēmējs Ivars Kesenfelds noskaņojumu raksturo īsi: «Liepājā dzīvokļus pērk 10 reizes mazāk nekā iepriekš. Visi gaida, kad būs par velti. Taču, ja ir kaut kas labs un par labu cenu, tad pērk uzreiz.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā pusgadā kopbudžeta ieņēmumi bija par 380,2 miljoniem eiro jeb 6,4% zemāki nekā pērn attiecīgajā periodā, savukārt kopbudžeta izdevumi veikti par 430,4 miljonu eiro jeb 8,2% lielākā apmērā nekā 2019. gada pirmajā pusgadā, informē Finanšu ministrija.

Kopbudžeta bilance tādējādi šogad pasliktinājusies un kopbudžetā veidojies 131,4 miljonu eiro deficīts, pretstatā 679,2 miljonu eiro pārpalikumam pērn pirmajā pusgadā. Bilances pasliktināšanos ietekmē kopbudžeta nodokļu ieņēmumu plāna neizpilde par 426,6 miljoniem eiro, tāpat arī zemāki ārvalstu finanšu palīdzības ieņēmumi (ĀFP) un izdevumu pieaugums, valdībai ieviešot atbalsta pasākumus COVID-19 seku mazināšanai.

Jāatzīmē, ka valsts budžetā pirmajā pusgadā bija 232,8 miljonu eiro deficīts, kamēr pašvaldību budžetā veidojies 101,4 miljonu eiro pārpalikums.

Kopbudžeta ieņēmumos pirmajā pusgadā saņemti 5,526 miljardi eiro un to zemāku līmeni nekā pērn noteica Covid-19 dēļ ieviestie ierobežojumi un no tiem izrietošie satricinājumi ekonomikā, kā rezultātā kopbudžeta nodokļu ieņēmumi saņemti par 98,8 miljoniem eiro jeb 2,3% zemākā apmērā nekā pērn pirmajā pusgadā un veidoja 4,171 miljardus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Severstaļlat audzē muskuļus

Māris Ķirsons, 67084410, 26.08.2008

A/s Severstaļlat valdes priekšsēdētājs Aleksejs Gogunovs: «Servisa centrā apgrozījums ir būtiski pieaudzis un šā gada I pusgada rezultāti ļauj cerēt, ka tas tikai pieaugs, taču pilnīgi pretēja aina ir vērojama armatūras izstrādājumu ražošanā, ar ko nodarbojas SIA Armatūras servisa centrs.»

Foto: Eva Šavdine

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pateicoties jaunajām tehnoloģiskajām līnijām, a/s Severstaļlat metālapstrādes Servisa centra ienākumi pērn pieauga par 15 milj. Ls jeb 53.6 % salīdzinājumā ar 2006. gadu, raksta laikraksts Dienas bizness.

A. Gogunovs nenoliedz, ka gan pērn, gan šogad tiek ievākta agrāko gadu sētā - investētā - raža. 2006. gadā Servisa centra ienākumi tika palielināti par vairāk nekā 9 milj. Ls, bet pērn - jau 15 milj. Ls. Lai arī sākotnējais Servisa centra ieņēmumu līmenis tika plānots 35 - 36 milj. Ls, sasniegtais rezultāts rāda, ka tas ir pārsniegts par 7 - 8 milj. Ls. «Iespējams, ka situācija un arī rezultāts būtu citāds, ja vairākiem metāliem nebūtu pieaugušas cenas un līdz ar to augušas cenas to izstrādājumiem,» pieļauj A. Gogunovs. Viņš arī norāda, ka šogad metālu cenas ir turpinājušas savu pieaugumu par 15 līdz pat 50 % un ir fiksēts to vēsturiskais maksimums (rēķinot pret vispārējo cenu līmeni), kāds tika sasniegts īsi pirms I pasaules kara. «Zināma artava Servisa centra ienākumos ir attiecināma arī uz cenu pieauguma rēķina,» atzīst A. Gogunovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ar investīcijām stiprina Severstaļlat konkurētspēju

Māris Ķirsons, 14.10.2014

No labās: Severstal Russian Steel divīzijas ģenerāldirektors Sergejs Toropovs, ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis un A/S Severstaļlat valdes priekšsēdētājs Andrejs Aleksejevs

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2,8 milj. eiro investīcijas metāla griešanas līnijas izveidē ļaus a/s Severstaļlat iegūt jaunus klientus Eiropā un elastīgāk reaģēt uz pasūtītāju vēlmēm, otrdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Rīgā uzstādītās ražošanas iekārtas, pēc Severstal Russian Steel divīzijas ģenerāldirektora Sergeja Toropova sacītā, paaugstina Severstaļlat konkurētspēju tirgū. Proti, tās vienlaikus ļauj realizēt produkciju ar augstāku pievienoto vērtību, kas komplektā ar servisu ļauj nodrošināt pat nelielu partiju ātru piegādi. Jaunās līnijas produkcijas potenciālie noieta tirgi ir Ziemeļeiropas, Centrāl- eiropas un Austrumeiropas valstis. Uzņēmums produkciju sekmīgi realizē Skandināvijas valstīs, pakāpeniski tiek palielināti apjomi Vācijā, skaidroja Severstal Russian Steel divīzijas mārketinga un pārdošanas direktors Dmitrijs Goroškovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Pirmajā pusgadā ar zaudējumiem Latvijā strādājušas četras bankas

LETA, 04.09.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā šogad pirmajā pusgadā ar zaudējumiem strādājušas četras bankas, tostarp lielākie zaudējumi bija bankai "Citadele", liecina Finanšu nozares asociācijas apkopotie dati.

2020.gada pirmajā pusgadā bankas "Citadele" zaudējumi bija 30,321 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Tāpat ar zaudējumiem šogad pirmajos sešos mēnešos strādājušas "Industra Bank", "PrivatBank" un "Expobank".

"Industra Bank" zaudējumi šogad pirmajā pusgadā bija 2,879 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, "PrivatBank" zaudējumi veidoja 2,833 miljonus eiro, kas ir četras reizes vairāk nekā 2019.gada pirmajā pusgadā, bet "Expobank" zaudējumi pieauguši par 22,3%, sasniedzot 674 800 eiro.

Vienlaikus lielākā peļņa 2020.gada pirmajā pusgadā starp Latvijas bankām bija "Swedbank" - šogad pirmajā pusgadā "Swedbank" peļņa bija 44,254 miljoni eiro, kas ir par 26,4% mazāk nekā 2019.gada pirmajā pusgadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Jūrmala: nekustamo īpašumu tirgus faktiski pamiris

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 22.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja Rīgā nekustamo īpašumu darījumu jomā vienkārši beigusies ballīte, tad Jūrmalā, izsakoties kūrortpilsētas nekustamo īpašumu kompānijas Vigvam valdes priekšsēdētāja Alekseja Jeļina vārdiem, nenotiek vispār nekas.

To apliecina arī jaunais Baltic Screen pētījums par lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem Jūrmalā šā gada pirmajā pusgadā.

Pazuduši pat krievi

Apkopotā informācija par lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem ir nepielūdzama: 2006. gada otrajā pusgadā Jūrmalā tika reģistrēti 34 darījumi, kuru apmērs bija vismaz 600 tūkstoši latu, pagājušā gada pirmajā pusgadā – tikai 16, otrajā pusgadā – vēl par vienu mazāk, savukārt šā gada pirmajos sešos mēnešos tādi bijuši tikai astoņi. Pat uz pusi mazākas summas robežu aizvadītajā pusgadā pārsnieguši tikai 17 darījumi.

Tāpat kā Rīgā arī Jūrmalā no lielo darījumu arēnas faktiski pazuduši ārzemnieki – turklāt kūrortpilsētā vairs neiepērkas arī naudīgie Krievijas iedzīvotāji, kuri iepriekš lika runāt par krieviem, kuri izpērkot Jūrmalu. «Arī Krievijas iedzīvotāji neko nepērk, jo internetā un žurnālos ir izlasījuši, ka ir krīze. Arī Krievijā nauda sāk izsīkt, vairs nav liekas naudas. Tā ir globāla problēma, krīze nav tikai pie mums, bet arī citur,» saka A. Jeļins, kura uzņēmumam pēdējais ievērojamais darījums bijis pagājušā gada decembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ventspils naftai zaudējumi galvenokārt veidoto uzkrājumu dēļ

Žanete Hāka, 30.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Ventspils nafta un tās meitas sabiedrību konsolidētais neto apgrozījums pirmajā pusgadā sasniedzis 63,58 miljonus latu, liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Koncerna bruto peļņa bija 15,35 miljoni latu, kas ir par 28% vairāk nekā 2012. gada pirmajā pusgadā.

Savukārt koncerna vispārējie un administratīvie izdevumi veidoja 3,8 miljoni latu jeb par 20,5% mazāk nekā tajā pašā pārskata periodā 2012. gadā.

Koncerna konsolidēto apgrozījumu veido ienākumi no kuģniecības biznesa – 28,06 miljoni latu un ienākumi no naftas produktu pārkraušanas, uzglabāšanas un transportēšanas biznesa – 35,51 miljons latu.

AS Ventspils nafta koncerna neto rezultāts pirmajā pusgada tomēr bija negatīvs, galvenokārt dēļ izveidotiem uzkrājumiem 12,96 miljonu latu apmērā zaudējumiem no flotes vērtības samazināšanās, tādējādi sasniedzot konsolidēto neto zaudējumu 7,29 miljonu latu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmajā pusgadā valsts konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi bija 2.5 miljardi latu, izdevumi – 2.95 miljardi latu, tādējādi veidojot finansiālo deficītu 425.15 miljonus latu.

Par to Db.lv informēja Valsts kases preses sekretāre Zane Šneidere. Savukārt, jūnijā valsts konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi bija 440.54 miljoni latu, izdevumi – 527.85 miljoni latu, bet finansiālais deficīts bija 87.31 miljoni latu.

Valsts pamatbudžeta ieņēmumi jūnijā bija 253.09 miljoni latu, izdevumi – 280.90 miljoni latu, bet finansiālais deficīts bija 29.25 miljoni latu. Savukārt šī gada pirmajā pusgadā valsts pamatbudžeta ieņēmumi bija 1.421 miljards latu, izdevumi – 1.765 miljards latu, tādējādi veidojot finansiālo deficītu – 352.45 miljoni latu.

Savukārt valsts speciālā budžeta ieņēmumi jūnijā bija 111.26 miljoni latu, izdevumi – 146.28 miljoni latu, finansiālais deficīts bija 33.57 miljoni latu. Savukārt šī gada pirmajā pusgadā valsts speciālā budžeta ieņēmumi bija 638.65 miljoni latu, izdevumi – 752.69 miljoni latu, tādējādi veidojot finansiālo deficītu – 105.33 miljoni latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas pašvaldība 27. decembrī ārkārtas sēdē apstiprinājusi investīciju programmu no 2014. līdz 2016. gadam, kas paredz, ka šajā laika posmā tiks īstenoti investīciju projekti 106,8 miljonu latu apjomā.

Nākamgad tiek plānotas investīcijas 39,7 miljonu latu apjomā, 2015.gadā - 34 miljonu latu apjomā, bet 2016.gadā - 33 miljonu latu apjomā. Savukārt periodā no 2017. līdz 2020. gadam iezīmētas investīcijas 76 miljonu latu apjomā.

2014. gadā apjomīgākās investīcijas paredzētas Jūrmalas ūdenssaimniecības projekta 2. un 3.kārtas īstenošanai - līdz 2014. gadam šajā projektā ieguldīti 4,84 miljoni latu, nākamgad paredzēti 11,3 miljoni latu, no kuriem 7,4 miljoni būs Eiropas Savienības līdzfinansējums, 3,5 miljoni latu - pašvaldības līdzekļi, bet 295 000 latu - cits finansējums. 2015. gadā ūdenssaimniecības projekta pabeigšanai tiek plānoti vēl 7,9 miljoni latu. Tādējādi kopējās investīcijas ūdens sagatavošanas ietaišu uzlabošanā un ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšanā Jūrmalā sasniegs 24,1 miljonu latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pieaug dzelzceļa transportu pārvadājumi

, 02.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka 2008. gada pirmajā pusgadā ar dzelzceļa transportu pārvadāja 27.8 milj. tonnu kravu, kas ir par 9.3% vairāk nekā 2007. gada pirmajā pusgadā.

2008. gada 1. pusgadā starptautiskajos kravu pārvadājumos ar dzelzceļa transportu pārvadāja 27.0 milj. tonnas kravu – par 9.9 % vairāk nekā 2007. gada 1. pusgadā. 79.2% no starptautiskajiem pārvadājumiem dzelzceļa transportā veidoja pārvadājumi caur ostām. Savukārt iekšzemē ar dzelzceļa transportu pārvadāto kravu apjoms, salīdzinot ar iepriekšējā gada 1. pusgadu, ir samazinājies par 9.7% un veidoja 0.8 milj. tonnas.

2008. gada 1. pusgadā kravu pārvadājumi ar autotransportu ir samazinājušies - tika pārvadātas 26.2 milj. tonnu kravu, kas ir par 3.0 milj. tonnu jeb 10.3 % mazāk nekā iepriekšējā gada 1. pusgadā.

Lielāko daļu (84.3%) no kopējā pārvadāto kravu apjoma transportēja iekšzemē, kur pārvadāja 22.1 milj. t kravu, kas ir par 12.1 % mazāk nekā 2007. gada 1. pusgadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zāļu ražotāja AS Grindeks konsolidētie, provizoriskie finanšu dati liecina, ka 2021. gada pirmajā pusgadā koncerns sasniedzis rekordlielu apgrozījumu un peļņu.

Šajā periodā “Grindeks” koncerna apgrozījums sasniedza 115,6 milj. eiro, kas ir par 21,1 milj. eiro vai 22% vairāk nekā 2020. gada pirmajā pusgadā. 2021. gada pirmajā pusgadā koncerna peļņa bija 19,8 milj. eiro, kas ir par 7 milj. eiro vai 55% vairāk nekā 2020. gada pirmajā pusgadā, informē uzņēmumā.

Rekordlielie peļņas un apgrozījuma rādītāji sasniegti, jo ievērojami audzis pieprasījums pēc koncerna ražotajiem sirds un asinsvadu, centrālās nervu sistēmas, kā arī slimnīcu segmenta medikamentiem, ko piedāvā AS “Grindeks” meitas uzņēmums “Kalceks”.

2021. gada pirmajā pusgadā koncerns saražoto produkciju eksportēja uz 91 valstīm par kopējo summu 109,6 milj. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru