Jaunākais izdevums

Banka Citadele un Latvijas sterilo zāļu ražotājs SIA PharmIdea ir vienojušies par 3,55 miljonu eiro finansējumu jaunas ražotnes būvniecībai.

No tiem 1,79 miljoni eiro ir ilgtermiņa kredīts telpu un inženiersistēmu būvniecībai, savukārt 1,76 miljoni eiro ir bankas garantija Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) avansa maksājumam tehnoloģisko iekārtu iegādei, informē AS Citadele banka.

«Sadarbība ar uzņēmumiem un atbalsts ražošanai ir viena no bankas Citadele prioritātēm, turklāt PharmIdea darbība apliecina, ka Latvijā varam ražot un eksportēt produktus ar augstu pievienoto vērtību. Novērtējām arī šī uzņēmuma jau paveikto un starptautisko spēku, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras sniegto atbalstu. Jau tagad PharmIdea ražošana notiek augstā līmenī, tādēļ esam gandarīti, ka saņemtais kredīts un garantiju līnija uzņēmumu padarīs starptautiski vēl konkurētspējīgāku,» uzsver Citadeles lielo uzņēmumu apkalpošanas vadītājs Māris Macijevskis.

«Ražošanas paplašināšanas investīciju projekts ir likumsakarīgs turpinājums PharmIdea jaunu produktu izstrādes programmai, kas ilga četrus gadus. Mēs plānojam eksportēt jaunos produktus uz 58 valstīm, četros pasaules reģionos – Eiropas Savienības valstīm, Jordāniju, Tunisiju, Maroku, Saūda Arābiju, Vjetnamu, Taizemi, Dienvidkoreju, Krieviju, Kanādu, Brazīliju, Čīli u.c. Līdz nākamā gada beig ām ražotnes paplašināšanā ieguldīsim sešus miljonus eiro, kas ļaus mums palielināt ražošanas jaudu līdz vienam miljonam sterilo flakonu gadā un nodrošināt plānoto produkcijas eksportu,» norāda SIA PharmIdea valdes loceklis Vitālijs Skrīvelis.

SIA PharmIdea ražošanas paplašināšanas projekts tika uzsākts 2013. gada decembrī ERAF līdzfinansētās programmas Augstas pievienotās vērtības investīcijas ietvaros.

PharmIdea galvenie darbības virzieni ir hospitālo, ginekoloģisko un pretvēža medikamentu sterilo zāļu formu izstrāde, ražošana un pārdošana. Uzņēmuma galvenie eksporta reģioni ir Eiropas Savienība, Tuvie Austrumi, Krievija un citas NVS valstis; nākotnes plānos ietilpst produktu reģistrācija Dienvidamerikā, DA Āzijā, Kanād ā un Meksikā. PharmIdea produktu portfelī ir četri produkti, savukārt izstrādes stadijā ir vēl pieci produkti. Ar pašreizējo jaudu uzņēmums gadā saražo 200 000 sterilo flakonu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Farmaceitiskā kompānija PharmIdea nepārtraukta darba nodrošināšanai – zāļu izejvielu, iepakojuma iegādei, transporta izdevumiem un savlaicīgai nodokļu nomaksai - no bankas Citadele saņēmusi finansējumu 600 000 eiro apmērā.

2020. gadā PharmIdea apgrozījums bijis 8 miljoni eiro, 2023. gadā tas plānots jau divas reizes lielāks, kā arī drīzumā iecerēts ieviest jaunus produktus.

PharmIdea ir strauji augoša farmaceitiskā kompānija, kas nodarbojas ar pašu izstrādātu sterilo zāļu formu ražošanu, ko eksportē uz 35 valstīm visā pasaulē, tā apliecinot, ka farmaceitiskā industrija Latvijā ir ļoti augstā līmenī. Uzņēmums zāles pārdod Eiropas Savienības dalībvalstīs, Tuvajos Austrumos, Āzijā, Krievijā, Neatkarīgo Valstu Sadraudzības valstīs, Centrālamerikā u.c. Pandēmijas dēļ gatavās produkcijas transportēšanas ceļš kopš 2020. gada 3. ceturkšņa kļuvis laikietilpīgāks, zāles galamērķi sasniedz lēnāk, palielinās ceļa izmaksas. Piemēram, laikā, kad starptautiskajiem pārvadājumiem slēgta robeža ar Krieviju, zāles vispirms vajadzējis sūtīt uz Stambulu Turcijā, un tikai tad ar lidmašīnu tās transportētas uz Maskavu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Iziet auditu produkcijas eksportam uz Ķīnu

Kristīne Stepiņa, 13.11.2017

SIA PharmIdea valdes loceklis Vitālijs Skrīvelis



Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA PharmIdea nemitīgi paplašina eksporta valstu skaitu; šobrīd tiek kārtotas nepieciešamās formalitātes, lai sāktu produkcijas realizāciju Ķīnā, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Līdz ar jaunās ražotnes darbības sākšanu, kurā tika investēti pieci miljoni eiro, SIA PharmIdea ražošanas jauda sasniegusi vienu miljonu sterilo zāļu flakonu gadā, kas ļauj būtiski palielināt produkcijas eksporta apjomus un apgrozījumu. Uzņēmums pretendē uz Latvijas Investīcijas un attīstības aģentūras Eksporta un inovācijas balvu 2017 Eksportstpējīgākais komersants mazo komercsabiedrību grupā.

SIA PharmIdea ir Latvijā vienīgā sterilo zāļu formu ražotne, kas nodrošina Labas ražošanas prakses standartiem atbilstošus ģenēriskos medikamentus. Teju visu produkciju uzņēmums eksportē, Latvijā paliek vien neliels daudzums sterilo zāļu formu. Šobrīd SIA PharmIdea ir sadarbība ar 72 pasaules valstīm, bet sterilo zāļu formas tiek eksportētas uz 24 valstīm – Turciju, Krieviju, Izraēlu, Nīderlandi, Vāciju, Franciju, Šveici, Somiju, Norvēģiju, Zviedriju u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Latvijas uzņēmumi ar valsts atbalstu vēlas uzbūvēt rūpnīcu vakcīnu ražošanai

LETA, 10.03.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trīs Latvijas farmaceitiskie uzņēmumi - AS "Olainfarm", AS "Grindeks" un SIA "Pharmidea" - ar valsts atbalstu vēlas uzbūvēt rūpnīcu vakcīnu pret Covid-19 ražošanai, trešdien Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēdē atklāja Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētājs un "Pharmidea" līdzīpašnieks Vitālijs Skrīvelis.

Pēc viņa paustā, Covid-19 ierobežojumu dēļ sabremzēta Latvijas tautsaimniecība, kas gan darīts, lai nepārslogotu slimnīcas. Taču, skatoties uz priekšu, pandēmija var atkārtoties, un "būtu noteikti gudri un svarīgi sagatavoties laikus".

"Vakcinācijas ziņā mēs, salīdzinot ar pārējām Eiropas valstīm, esam astē, jo mums vienkārši trūkst šo vakcīnu. Trīs Latvijas vadošie uzņēmumi "Grindex", "Olainfarm" un "Pharmidea" izteikuši priekšlikumu Ekonomikas ministrijai, ka īstenībā pienācis laiks, lai nākamajos piecos gados Latvijā uzceltu industriālo laboratoriju un arī rūpnīcu, kas būtu spējīga ražot vakcīnas te uz vietas ar iepirkto tehnoloģiju," skaidroja Skrīvelis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Darbību sāks jaunā PharmIdea ražotne

Kristīne Stepiņa, 18.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2016. gada nogalē Olaines industriālajā parkā Nordic Industrial Park darbību sāks jaunā SIA PharmIdea ražotne, kuras izveidē tiek investēti aptuveni 6 miljoni eiro, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Līdz ar jaunās ražotnes darbības sākšanu, SIA PharmIdea ražošanas jauda sasniegs vienu miljonu sterilo zāļu flakonu gadā, kas ļaus ievērojami palielināt produkcijas eksporta apjomus un uzņēmuma darbinieku skaitu.

Ražošanas paplašināšanas investīciju projekts ir likumsakarīgs turpinājums uzņēmuma jaunu produktu izstrādes programmai, kas iesākās 2009. gadā un turpinās arī tagad, norāda SIA PharmIdea valdes loceklis Vitālijs Skrīvelis.

Visu rakstu Plāno pieckāršot zāļu ražošanu lasiet 18. februāra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Papildināta - Ieguldot 60 tūkstošus eiro, Lotos Pharma atver pārstāvniecību Lietuvā

Db.lv, 17.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas farmācijas zīmols Lotos Pharma atvēris pārstāvniecību Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Lietuvas pārstāvniecībā strādās 5 darbinieki, un investīcijas pārstāvniecības atvēršanā un darbības nodrošināšanā ir 60 000 eiro.

Jaunatvērtā zīmola pārstāvniecība ļaus efektīvāk izplatīt un pārdot Latvijā ražotos farmācijas produktus Lietuvas aptiekās, kāpinot produktu pārdošanas apjomus. Plānots, ka jau nākamgad kopējie Lotos Pharma produktu pārdošanas apjomi Lietuvā pārsniegs 1 miljonu eiro apgrozījumu.

Līdz šim populārākie Lotos Pharma eksporta produkti Lietuvā ir AteroLip®, Hepasan® Forte, Sinunorm® un Good Sleep. Lai sasniegtu eksporta mērķus, atverot pārstāvniecību, Lietuvas tirgū tiek ieviest arī jauns produkts AteroLip® 5D.

Zīmola Lotos Pharma vadītājs Kaspars Ivanovs: «Lotos Pharma pārstāvniecības atvēršana Lietuvā ir tikai viens solis kompānijas attīstības plānos, taču tas ļaus nozīmīgi kāpināt Latvijā ražoto farmācijas produktu pārdošanas apjomus, kas līdz šim sasniedza apmēram 500 000 eiro gadā. Lietuva bija pirmais uzņēmuma eksporta tirgus, kas tika apgūts 2013.gadā, tāpēc ir tikai likumsakarīgi, ka pirmā uzņēmuma pārstāvniecība ir atvērta tieši šeit. Mēs Lietuvu uztveram tāpat kā mūsu mājas tirgu, kurā jāiegūst pacientu un medicīnas profesionāļu uzticība ar jauniem risinājumiem, kas ir efektīvāki un inovatīvāki par tirgū jau esošajiem produktiem.Turklāt šobrīd Lietuvas farmācijas tirgū Latvijas produktiem ir laba reputācija. Tie tiek novērtēti kā efektīvi un inovatīvi ārstniecības produkti ar lielu tirgus potenciālu gan pacientu, gan medicīnas profesionāļu vidū. Piemēram, Grindeks, Olainfarm, LMP, Pharmidea produkti tiek augstu vērtēti arī mūsu kaimiņtirgū, ļaujot pozitīvi ietekmē arī mūsu kaimiņzemes cilvēku attieksmi pret citiem Latvijas farmācijas produktiem.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Vitenbergs: Latvijai ir potenciāls uzsākt vakcīnu ražošanu

Db.lv, 15.03.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs šodien attālinātās tikšanās laikā ar Eiropas Komisijas iekšējā tirgus komisāru Tjerī Bretonu pārrunāja vakcīnu ražošanas iespējas Latvijā. Tikšanās laikā Vitenbergs norādīja, ka atbalsta Eiropas Savienības (ES) mērķi apvienot spēkus Covid -19 vakcīnu ražošanā, un apliecināja Latvijas gatavību iesaistīties šajā procesā.

"Latvija ir gatava uzsākt Covid-19 vakcīnu ražošanu. Mums ir gadu desmitiem attīstītas farmācijas tradīcijas, augsta kompetence un atbilstoša infrastruktūra. Iesaistot Latvijas biomedicīnas nozari, Latvijas zinātnieku potenciālu un mūsu farmācijas nozares milžu kompetenci, esam gatavi nākotnē uzsākt ne tikai Covid 19, bet arī citu vakcīnu ražošanu," uzsvēra J. Vitenbergs

Apņemšanos iesaistīties vakcīnu ražošanā jau ir pauduši lielākie Latvijas medikamentu ražotāji - JSC "Grindeks", JSC "Olainfarm" un "Pharmidea", kas ir gatavi attīstīt Covid-19 vakcīnu ražošanu, pamatojoties uz biotehnoloģijām un gēnu terapijas tehnoloģijām attiecībā uz visu vakcīnu veidiem. Potenciāli ir paredzama arī citu ieinteresēto pušu iesaistīšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūnija beigās seši Latvijas biomedicīnas nozares dalībnieki piedalījās izstādē "Arab Health 2021", kura norisinājās Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) Dubaijā. Šī izstāde savā ziņā ievadīja vienu no šī gada lielākajiem globālajiem notikumiem EXPO 2020, informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

Oficiāli izstāde tiks atklāta 1. oktobrī un turpināsies līdz 31. martam, bet jau šobrīd notiek vairāki pasākumi, kuros uzņēmēji var prezentēt sevi plašai auditorijai.

"Kopējie rezultāti aizvadītajai izstādei vērtējami kā ļoti labi, jo Latvijas uzņēmējiem izdevās uzrunāt plašu kontaktu loku un noslēgt vairākus sadarbības līgumus. Viens no veiksmes faktoriem bija tas, ka šī bija hibrīdizstāde, kura digitālā formātā sākās jau mēnesi pirms klātienes pasākuma. Tādā veidā bija iespēja ērti vienoties ar potenciāliem sadarbības partneriem par klātienes tikšanos. Pandēmijas ietekmē klātienes Izstādes apmeklētāju skaits gan bija par aptuveni trešdaļu mazāks nekā ierasts, bet apmeklētāji bija daudz motivētāki, un Latvijas uzņēmumiem izdevās uzrunāt no 50 līdz pat 270 potenciālos klientus, kas vērtējams kā labs rezultāts," stāsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecības vadītāja Apvienotajos Arābu Emirātos Inga Ulmane.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zāļu ražotāja AS "Olainfarm" patlaban nesaskata izdevīgumu kļūt par vakcīnu līgumražotāju, lai gan izpēte par iespējamo vakcīnas rūpnīcas projektu tiek turpināta, sacīja "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Jānis Buks.

Viņš uzsvēra, ka "Olainfarm" vakcīnu ražotnes projekts ir dzīvs, un uzņēmumā joprojām tiek analizēti šī projekta potenciālie ieguvumi un negatīvie aspekti.

Jautāts, vai šī analīze tiek veikta kopā ar citiem Latvijas farmācijas uzņēmumiem, Buks atbildēja noliedzoši, piebilstot, ka "Olainfarm" pašlaik vairāk fokusējas uz darbu uzņēmuma iekšienē.

"Ja mums būtu jākļūst tikai par vakcīnu līgumražotāju, kas vienkārši izpilda "Pfizer" vai "AstraZeneca" pasūtījumu, tad tas mums nav izdevīgi un interesanti. Pašlaik mēs skatāmies plašāk un vērtējam savas iespējas arī citos segmentos, piemēram, biotehnoloģiju segmentā. Protams, tas ir daudzu gadu process, tas ir projekts uz sešiem astoņiem gadiem, bet tā ir nākotne," teica Buks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Kritizē CFLA nespēju ieviest inovāciju un digitālās transformācijas programmas

Db.lv, 20.04.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astoņu eksportspējīgo nozaru kompetences centru un vairāk nekā 100 uzņēmumu un organizāciju pārstāvji nosūtījuši atklātu vēstuli premjeram un ministriem par Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) nespēju ieviest inovāciju un digitālās transformācijas programmas.

Parakstītāji uzskata, ka inovāciju un digitālās transformācijas finansējums ir izšķiroši svarīgs ekonomikas izaugsmei un sabiedrības labklājībai, un tam ir nepieciešama pušu savstarpēja uzticēšanās. Uzņēmēji zaudē uzticību ES fondu atbalsta programmām, ja CFLA tās administrē atbilstoši pašreizējās vadības stilam un uzstādījumiem: "Mēs kā nodokļu maksātāji no CFLA sagaidām komandu, kas par prioritāti izvirza principu “konsultē vispirms”, ievieš risku pārvaldības sistēmu un izmanto ES noteikumus kā ietvaru programmu veidošanai un ieviešanai, neapdraudot Latvijas tēlu un ekonomisko attīstību".

Šīs vēstules parakstītāji aicina mainīt CFLA un Finanšu ministrijas atbildīgās amatpersonas, jo CFLA ar pašreizējo vadību nespēj efektīvi īstenot inovāciju un digitālās transformācijas atbalsta programmas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Eiropas straujāk augošo uzņēmumu sarakstā arī 161 Latvijas uzņēmums

Anda Asere, 25.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāls Inc. publicējis Eiropā straujāk augošo uzņēmumu sarakstu Inc. 5000 Europe. Sarakstā iekļuvis arī 161 Latvijas uzņēmums.

Sarakstā tiek iekļauti privātie uzņēmumi ar straujāk augošajiem ieņēmumiem trīs gadu periodā.

Otrajā vietā šajā sarakstā iekļauts Latvijas uzņēmums Creamfinance - patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniedzējs, kas Latvijā pārstāv tādus zīmolus kā CreditOn.lv un Ladyloan.lv. Šobrīd Creamfinance darbojas sešās valstīs un nodarbina 200 darbiniekus.

2015. gadā kompānija ir palielinājusi ieņēmumus divas reizes, sasniedzot 25 miljonus eiro. 2016. gada aprīlī Creamfinance plāno uzsākt darbību Dānijā, tādejādi atverot sev pieeju Skandināvijas tirgum. Vienlaicīgi uzņēmums veic izpētes darbus Dienvidamerikas valstīs un plāno paplašināt IT komandu DACH reģionā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Vitālijs Skrīvelis: Nauda tiek tērēta dzīvokļiem un automašīnām, nevis investēta veselībā

Kristīne Stepiņa, 23.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Domāju, ka cilvēki līdz galam nespēj novērtēt veselības nozīmi. Viņi ir gatavi daudz vairāk tērēt dzīvokļiem un automašīnām, nevis investēt savā veselībā un veikt nepieciešamās preventīvās darbības,» intervijā laikrakstam Dienas Bizness saka SIA PharmIdea, Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmumu asociācijas valdes priekšsēdētājs Vitālijs Skrīvelis.

«Veselīga dzīves veida pamatā ir ēšana, fiziskās aktivitātes, sevis izglītošana un trenēšana, lai varētu tikt galā ar ikdienas stresu. Visas sensācijas veido negatīvā informācija. Ja pieņem, ka informācijas lauks ir baseins, mēs katru dienu peldam cauri baseinam, kas ir pilns ar mēsliem. Tāpēc ir jāspēj atbrīvoties no dienas laikā uzkrātās negatīvās informācijas, no stresa, kas beigās rezultējas psihosomātiskajās slimībās, kuņģa čūlā vai paaugstinātā asinsspiedienā. Attīstītajās pasaules valstīs cilvēki daudz vairāk pievērš uzmanību ne tikai savai veselībai, bet arī sevis sakārtošanai ikdienā. Tāpēc viņi ir veselīgāki, dzīvo ilgāk. Arī vēzis tur visbiežāk ir hroniska slimība, šie slimnieki strādā un dzīvo pilnvērtīgu dzīvi,» skaidro V. Skrīvelis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Uzzini, kuri uzņēmumi tikuši konkursa Eksporta un inovācijas balva 2017 otrajā kārtā!

Lelde Petrāne, 11.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas rīkotā konkursa «Eksporta un inovācijas balva 2017» četrās kategorijās iesniegti 107 pieteikumi no uzņēmumiem visā Latvijā. Noslēgusies konkursa pirmās kārtas rezultātu apkopošana un izvērtēšana, un konkursa 2. kārtai ir izvirzīti 30 uzņēmumi.

Saskaņā ar konkursa nolikumu iesniegto pieteikumu izvērtēšana notiek divās kārtās. Konkursa pirmajā kārtā tika izvērtēti dalībnieku pieteikumi, un žūrijas komisija izvirzīja dalībai konkursa otrajā kārtā visvairāk punktus ieguvušos pretendentus katrā kategorijā. Otrā kārta ietver uzņēmumu apmeklējumus un konkursam pieteikto produktu vai pakalpojumu prezentācijas, kā arī intervijas ar uzņēmējiem.

Konkursa kategorijā «Eksportspējīgākais komersants» lielo un vidējo komercsabiedrību grupā, apkopojot un izvērtējot 1. kārtas rezultātus, 2. kārtā izvirzīti sekojoši uzņēmumi:

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

FOTO: Nosaukti Latvijas izcilākie eksporta zīmoli

Dienas Bizness, 23.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eksporta atbalsta iniciatīva The Red Jackets nosaukusi 20 izcilākos un veiksmīgākos Latvijas eksporta zīmolus un 10 uzlecošās eksporta zvaigznes. Pasākumā svinīgi atklāta arī Latvijas eksporta izcilnieku digitālā platforma, kas interaktīvā veidā stāstīs par 100 veiksmīgiem eksporta uzņēmumiem, to klātbūtni un sasniegumiem pasaules tirgos.

Red Jackets titulu šogad saņēma 20 eksporta izcilnieki, kas nes Latvijas vārdu pasaulē: Biznesa augstskola «Turība», D8 Corporation, EKJU, Elko Grupa, Krassky, Kreiss, LATRAPS koop.sabiedrība, Latvijas Piens, Latvijas Universitāte, Nordtext, Peruza, Pharmidea, Printful, Skonto Prefab, Tenapors, TestDevLab, Troll Smiltene, Twino, X Infotech, Z-Light. Sarkanās žaketes saņēma arī četri no iepriekšējos gados Rising Stars titulu ieguvušajiem uzņēmumiem, kuri dažu gadu laikā ir strauji auguši, pārsniedzot 1 miljona eiro eksporta apgrozījuma slieksni: Pure Chocolate, Vizulo, Brain Games un Infogr.am. Rising Stars tituls un simboliskās sarkanās vestītes tika pasniegtas desmit uzlecošajām eksporta zvaigznēm un daudzsološiem uzņēmumiem: Anatomy Next, Art Fairs Service, CakeHR, Edurio, Ette-Tete, Mintos, Nordigen, One Wolf, PlayGineering Systems un Sonarworks. Zīmīgi, ka 8 no 10 titulētajiem uzņēmumiem darbojas IT nozarē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

FOTO: Konkursa «Eksporta un inovācijas balva 2017» laureāti

Lelde Petrāne, 08.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paziņoti Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) sadarbībā ar Ekonomikas ministriju rīkotā konkursa «Eksporta un inovācijas balva 2017» laureāti.

Konkursa mērķis ir paust atzinību un godināt Latvijas komersantus, kas sasnieguši labus rezultātus, gan radot jaunus un eksportspējīgus produktus, gan nodrošinot vietējo tirgu ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem. Latvijas uzņēmumus, kas sasnieguši labus rezultātus konkurētspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē, sveica konkursa patrons, Valsts Prezidents Raimonds Vējonis.

Konkursa «Eksporta un inovācijas balva 2017» laureāti:

Eksporta čempions

Latraps, Lpks

«Eksportspējīgākais komersants» lielo/ vidējo komercsabiedrību grupā

Komentāri

Pievienot komentāru