Jaunākais izdevums

Kurzemes Biznesa inkubatora Kuldīgas filiāles SIA MGS Factory, kas ražo bērnu koka skrejriteņus, piesaistījis finansējumu darbības paplašināšanai.

Apstiprināts uzņēmuma iesniegtais projekts Lauku atbalsta dienesta programmā Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai. Projekts paredz iegādāties jaunas un modernas iekārtas uzņēmumu produktu ražošanas apjoma palielināšanai.

«Šajā projektā sartējām ar mērķi iegūt finanšu līdzekļus automatizēta CNC koka darbagalda iegādei, kas ļaus nodrošināt gan esošo, gan jaunu produktu masveida ražošanu,» stāsta uzņēmuma īpašnieks Mareks Gipters.

Šobrīd uzņēmums mēnesī vidēji izgatavo 50 skrejriteņus, taču ražošanas līnijas modernizācija ļaus nodrošināt arvien pieaugošo pieprasījumu pēc DIP DAP skrejriteņiem gan Latvijā, gan ārvalstu tirgos, jo ar esošām iekārtām uzņēmums jau šobrīd ir sasniedzis maksimālo ražošanas jaudu. Jaunu iekārtu iegāde nodrošinās vēl augstāku produktu kvalitāti, kā arī taupīs laika resursus, līdz ar to gaidāms arī izmaksu samazinājums uz vienu produkcijas vienību.

Noliktavās jau atrodas jaunais MGS Factory izstrādātais produkts - koka saliekamās rotaļu mājas, kas pārdošanā tiks laistas tuvākajās dienās. Pašlaik uzņēmums aktīvi strādā arī pie pedāļmašīnas prototipa izstrādes, kas veikala plauktos būs pieejama pavasarī.

Ieviešot apstiprināto projektu, MGS Factory produktu ražošana tiks paplašināta tiktāl, lai nodarbinātu papildus trīs darbiniekus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Koka skrejriteņu Dip Dap ražotājs nostiprinās tirgū

Anda Asere, 05.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA MGS Factory nostiprinās tirgū, ražojot koka skrejriteņus un koka mājas bērniem.

SIA MGS Factory konkursā Eksporta un inovācijas balva 2013 savu produktu koka skrejriteni Dip Dap pieteicis kategorijā Rūpnieciskais dizains un Importa aizstājējprodukts. Dizaina autors ir uzņēmuma īpašnieks Mareks Gipters, kurš šo produktu ir izstrādājis no sākuma līdz galam. Kopš 2010. gada, kad tapa pirmais prototips, skrejritenis ir nedaudz mainījies, izgājis sertificēšanas procesu. «Pievienotā vērtība, ko novērtē Latvijā un ārzemēs, ir koka tekstūra, dabīgs materiāls, ko izmantojam savā produktā,» saka Sanita Giptere, SIA MGS Factory pārdošanas un eksporta vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koka rotaļlietas DIP DAP ražo Latvijas uzņēmums MGS FACTORY - jauns uzņēmums, kas dibināts 2010.gadā, bet apņēmības pilns īstenot lielus plānus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skrejriteņu DipDap ražotājs MGS Factory atvēris jaunu ražotni Kuldīgas pievārtē.

Kurzemes biznesa inkubatora uzņēmums stabilu tirgus nišu iekarojis ar koka skrejriteņiem DipDap, kuriem šogad pievienojušās arī moduļu mājas lellēm. Pats uzņēmums no biznesa inkubatora telpām, kur kļuvis par šauru, tikko pārcēlies uz industriālo parku Kuldīgas pievārtē – Rumbas pagasta Miķeļiem.

Ražotne Rumbas pagasta industriālajā parkā papildināta ar trim jaunām iekārtām, kuru iegādei MGS Factory pērn piesaistīja Eiropas Savienības līdzfinansējumu Lauku atbalsta dienesta administrētajā programmā Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai. Septembrī gaidāma vēl viena iekārta, stāsta SIA MGS Factory dibinātājs Mareks Gipters. Projekta summa ir 35 tūkst.Ls, no tiem vairāk nekā puse ir ES līdzfinansējums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Inkubatora uzņēmējiem ražīga izstāde Vācijā

Vēsma Lēvalde, 31.10.2013

Izstādes apmeklētāji esot īpašu interesi izrādījuši par SIA „MGS Factory” ražotajām koka rotaļlietu mājiņām, ar kurām bērni varēja spēlēties turpat izstādē uz vietas.

Avots: Ventspils Augsto tehnoloģiju parks

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāki Kurzemē izvietoto biznesa inkubatoru uzņēmumi vienā no Vācijas lielākajām tirdzniecības izstādēm INFA 2013 sekmīgi pārdevuši saražoto produkciju un ieguvuši nozīmīgus kontaktus eksporta aktivitātēm.

Uzņēmēji atzīst, ka tāpat gūta pieredze starptautiskajā mārketingā.

Uz Hannoveri Vācijā bija devušies Ventspils Augsto tehnoloģiju parka uzņēmumi SIA OT Systems un SIA Ambline, kā arī Kurzemes biznesa inkubatora uzņēmums, koka rotaļlietu ražotājs no Kuldīgas SIA MGS Factory un Liepājas uzņēmums SIA Zibenszeļļi, kas piedāvā drošības risinājumus mājokļiem.

Produkcija un uzņēmumi kopumā izvietoti astoņās lielās zālēs, kuru kopējā platība sasniedz 110 000m2, informē VATP. Trīs no Latvijas uzņēmumiem izvietoti zālē, kas atsevišķi atvēlēta tieši ārzemju ražojumiem un uzņēmumiem. Arī pārējās zāles sadalītas atbilstoši tematikai - bērnu rotaļlietas, ekoprodukcija, Ziemassvētki, elektronika, Vācijas lielākie zīmoli u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta ar foto - Sumina labākos eksportētājus un inovatorus

Anda Asere, 12.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apbalvoti Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotā konkursa Eksporta un inovācijas balva 2013 laureāti.

Latvijas uzņēmumi, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē, balvas sadalīja sešās kategorijās.

Par Eksporta čempionu atzina a/s UPB. UPB galvenie noieta tirgi ir Zviedrija, Norvēģija, Vācija, arī Šveice, Itālija, Somija, Dānija, Islande un Lietuva. Pēdējos divus gadus UPB aktīvi meklē sadarbības partnerus arī muitas ūnijas valstīs – Krievijā un Kazahstānā.

Pirmo vietu kategorijā Eksportspējīgākais komersants lielo un vidējo komercsabiedrību grupā ieguva SIA Valpro, kas ražo metāla kannas, ugunsdzēšamos aparātus un to korpusus. Uzņēmuma eksports veido 94% no apgrozījuma. Otrajā vietā ierindojās a/s Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca, bet trešajā – SIA V.O.V.A.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 17. līdz 19. aprīlim Ķīpsalā notiks izstāde bērniem un vecākiem Bērnu pasaule 2015, informē BT1.

Šogad Bērnu pasaulē stendos apmeklētāji varēs sastapt jau ierastos uzņēmumus, līdz šim izstādē neredzētus, kā arī vairākus nozarē pavisam jaunus un drosmīgus uzņēmumus. Dalībnieki sola daudzu jaunumu pirmizrādes, kā arī speciāli izstādei gatavotu produktu prezentācijas!, atklāj izstādes Bērnu pasaule 2015 vadītāja Aiva Borska.

Izstādē piedalīsies tādi uzņēmumi kā Pepi Rer, Prof Rostuls, Petra.lv, Space Scooter Baltic, GIGI bloks, Jack & Company, Mojo Design, Troll Smiltene, MGS Factory, Baby-Vest Baltic, Be Hebe un citi, kas izstādē prezentēs jaunākos preču modeļus, aktuālās sezonas kolekcijas un arī daudzu pircēju jau iecienītas preces un pakalpojumus. Apmeklētāji varēs ieraudzīt vairāku jaunu zīmolu preces, piemēram, Deepy Sleepy gultas veļu mazuļiem un Gardenia apģērbus topošajām māmiņām, jaunus mīkstos blokus atpūtai un rotaļām no IGLU Soft Blocks, piknika pledus no EKO YS un citus jaunumus. Kopumā izstādē piedalīsies apmēram 150 Latvijas un Baltijas uzņēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Pagaidām par zaļu savam veikalam

Anda Asere, 02.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai piesaistītu lielāku klientu skaitu, jābūt plašākam sortimentam un cenu diapazonam

«Dalība projektā bija iespēja sevi pareklamēt, notestēt šāda veida veikala konceptu tirdzniecības centrā un pārbaudīt, kāda ir mūsu produktu atpazīstamība – par to nevaram sūdzēties. Mēs esam par «zaļu», lai mums pašiem šobrīd būtu šāds stends tirdzniecības centrā. Mēs varētu strādāt pa nullēm, bet tas arī viss,» saka Mareks Gipters, attīstošo bērnu rotaļlietu DipDap (SIA MGS Factory) īpašnieks. (Vairāk par DipDap DB rakstīja 05.08.2013.)

Šī mēneša laikā viņš ir guvis atziņu, ka produkts ir labs, taču, lai potenciāli iekārtotu savu veikalu, jāpaplašina produktu klāsts un cenu amplitūda, lai būtu arī lētāki produkti, piemēram, par desmit latiem. DipDap skrejritenis nav impulsa pirkums – cilvēki katru dienu netērē 50 latus bērniem. Uzņēmums savā stendā piedāvāja arī kartona mēbelītes, kas domātas leļļu mājai, un pārsteidzošā kārtā tās bijušas visai pieprasītas. Tās pērk arī tāpat, ne tikai uzņēmuma ražoto leļļu māju iekārtošanai. «Tas liecina, ka jābūt arī lētākiem produktiem,» secina M. Gipters.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

FOTO,VIDEO: Veikala Lāčuks līdzīpašnieks: Vislabākos pircējus esam zaudējuši

Monta Glumane, 22.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Ar sausām kājām esam veiksmīgi pārdzīvojuši visas krīzes, jo zināms, ka daudziem tas neizdevās. Tas jau ir viens labs darbs, kas ir izdarīts. Rotaļlietu un bērnu preču segmentam šis nemaz nav tik viegls laiks - bērni dzimst daudz mazāk, pieaug konkurence, mūsu tirgū ienāk lielās ārzemju ķēdes un tīkli. Ir ļoti grūti, bet mēs cīnāmies un savu vietu tirgū saglabājam,» biznesa portālam db.lv stāsta rotaļlietu veikalu tīkla «Lāčuks» īpašnieka SIA «Foboss Viens» līdzīpašnieks Aigars Bute.

Nupat izpārdotas vasaras sezonas preces - ļoti daudz velosipēdi, kas veido diezgan lielu uzņēmuma naudas apjomu, kā arī plastmasas rotaļlietas un dažādas āra spēles. Gatavošanās ziemas sezonai notikusi jau laicīgi - lai izvēlēto preci varētu saņemt, tā jāpasūta laikus. Šogad uzņēmums svinēs savu 25 gadu pastāvēšanas jubileju. «Paldies pircējiem, jo bez viņiem mēs nebūtu,» atzīst A.Bute.

2011. gadā uzņēmums plānoja attīstīt eko rotaļlietu ražošanu, taču plāns netika īstenots. «Ik pa laikam ir vēlēšanās uzsākt kaut kādu lietu ražošanā. Bet, ja sāc nopietni ražot, tad ir vajadzīgs pietiekami liels apjoms realizācijai. Latvijas tirgus ir tomēr par mazu. Lai ieietu starptautiskā tirgū, vajadzīgas ļoti lielas investīcijas. Nolēmām, ka nodarbosimies ar to, ko darām,» skaidro A.Bute.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Novembrī noslēdzas t/p Alfa un laikraksta Dienas Bizness rīkotais projekts Biznesa eskalators, kā ietvaros jaunajiem uzņēmējiem tiek dota iespēja vienu mēnesi tirgot savu ražojumu t/p Alfa, gūstot vērtīgu pieredzi par to, kā piesaistīt pircējus, kā arī idejas jau izstrādātā produkta uzlabošanai. Vēl tikai septembrī uzņēmēji aicināti pieteikties dalībai projektā - iespējams tieši jūsu ražojumu oktobrī varēs nopirkt t/p Alfa!

Kopš jūnija Biznesa eskalatorā atrādīti septiņi uzņēmēji ar interesantām un saistošām biznesa idejām. T/p Alfa apmeklētāji iepazina I'M Your Shirt apģērbus, KinLeaves mobilo tālruņu un citu ierīču uzlīmes, A'coat lietusmēteļus, YUTA apģērbus, burbuļtēju, koka rotaļlietas DIP DAP un LatvianArt gleznas no Swarowski kristāliem.

Nepalaid garām iespēju bez maksas vienu mēnesi tirgoties t/p Alfa! Plašāka informācija par projektu, dalības nosacījumiem un pieteikuma anketa šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru