Ražošana

Smiltenes Impex reģistrē 1,25 milj. Ls ķīlu

Gunta Kursiša, 14.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kokrūpniecības uzņēmums SIA Smiltenes Impex šonedēļ reģistrējis jaunu komercķīlu 1,25 milj. Ls apmērā, liecina informācija Lursoft.

Smiltenes Impex, kas nodarbojas ar skuju koku sugu – egļu un priežu – zāģbaļķu un zāģmateriālu iepirkšanu un augstas pievienotās vērtības koksnes izstrādājumu ražošanu eksportam, komercķīlu devusi a/s DNB Bank.

Pērn Smiltenes Impex investēja ievērojamus līdzekļus uzņēmuma attīstībā. Tika iegādāta apaļkoku elektroniskā 3D uzmērīšanas iekārta, kā arī ieviesta kokmateriālu plūsmas uzskaites procesu atomatizācijas sistēma, teikts uzņēmuma vadības ziņojumā.

Uzņēmuma apgrozījums 2011. gadā veidoja 7,724 milj. Ls, kas, salīdzinājumā ar 2010. gadu, ir 21% pieaugums. Pērn uzņēmums nopelnīja 188,8 tūkst. Ls, savukārt iepriekšējā pārskata gadā pelņa bija 130,7 tūkst. Ls.

Uzņēmums pilnībā pieder SIA Lemeko Impex, un Smiltenes Impex valdes priekšsēdētāja amatā darbojas Voldemārs Cirišs, bet valdes locekļa amatu ieņem Lameko Impex valdes priekšsēdētājs Andris Veide. A. Veide ieņem augstus amatus arī SIA Silva Services and Logistics un SIA EGA Birojs, kā arī ir 67% kapitāldaļu īpašnieks uzņēmumā EGA Birojs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Uzņēmēji Smiltenē - ļoti optimistiski

Kārlis Vasulis, speciāli DB, 04.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vietējie uzņēmēji Smiltenē ļoti atzinīgi izsakās par uzņēmējdarbības vides attīstības līmeni un sūdzas vien par brīvā laika un darbaroku trūkumu

Uzņēmēji Smiltenē ir ļoti optimistiski, dažkārt pat neraugoties uz problēmām to pārstāvētajās nozarēs. Viņi ar lepnumu stāsta, ka pilsēta jau vēsturiski ir bijusi tirdzniecības centrs, iedzīvotāji ir aktīvi, un kā liela priekšrocība Smiltenei tiek piedēvēts tās ģeogrāfiskais novietojums. Atsevišķi uzņēmēji Smiltenē mudina pašvaldību vairāk domāt par esošās infrastruktūras kapacitātes palielināšanu, kas būtu nepieciešama lielākai uzņēmējdarbības attīstīšanai, bet komersanti vienbalsīgi uzsver darbaspēka pieejamības problēmu.

Viens no lielākajiem uzņēmumiem Smiltenes novadā ir kokapstrādes uzņēmums SIA Smiltene Impex, kurš kopā ar SIA Lameko Impex un SIA Silva Services veido Vācijas uzņēmuma grupu Latvijā. Vērtējot uzņēmējdarbības attīstību novadā, uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Voldemārs Ciršs uzsver, ka novads ir viens no pozitīvajiem piemēriem un veiksmīgajiem reģioniem Latvijā. «Smiltene tiešām attīstās, un tas notiek, tostarp pateicoties lielajai kokapstrādes uzņēmumu koncentrācijai,» viņš teic.

Komentāri

Pievienot komentāru