Ražošana

Šonedēļ plāno izsolīt 33,33% North Hub Services kapitāldaļu

LETA, 19.10.2015

Jaunākais izdevums

Piektdien, 23.oktobrī, plānota likvidējamās AS Latvijas Krājbanka meitasuzņēmumiem piederošo 33,33% lidostas virszemes pakalpojumu sniedzēja uzņēmuma SIA North Hub Services kapitāldaļu izsole.

Iepriekš izsole bija plānota oktobra sākumā, taču toreiz tā tika atcelta, jo bija nepieciešams noskaidrot un precizēt papildus iegūto informāciju, aģentūru LETA iepriekš informēja Latvijas Krājbankas administratora SIA KPMG Baltics sabiedrisko attiecību pārstāvis Oskars Fīrmanis. Interesi par kapitāldaļu izsoli bija izrādījuši divi dalībnieki.

Privātā izsolē tiks pārdotas bankas meitasuzņēmumiem SIA Atlantijas biroji un SIA Baltijas aviācijas sistēmas piederošās 7038 North Hub Services daļas, kas veido 33,33% no North Hub Services pamatkapitāla. Daļu izsoles sākumcena ir 280 000 eiro.

Izsole notiks 23.oktobrī plkst.11 Rīgā, Ganību dambī 17A. Pretendentiem līdz izsoles dienai jāieskaita pirkuma nodrošinājums 28 000 eiro.

Uzņēmums North Hub Services tika dibināts 2009.gadā. Uzņēmums nodrošina kuģu virszemes apkalpošanas pamatpakalpojumus un lidmašīnu atledošanas pakalpojumus. Uzņēmums gūst ienākumus arī no virszemes apkalpošanas tehnikas nomas un citu pakalpojumu sniegšanas.

North Hub Services darbojas ar Havas Europe zīmolu.

Firmas.lv informācija rāda, ka North Hub Services pērn strādāja ar 5,94 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 313 256 eiro zaudējumus.

Pagājušā gada vadības ziņojumā skaidrots, ka uzņēmums aktīvi strādā ar mērķi palielināt tirgus daļu, tāpēc 2014.gadā uzņēmums nespēja ar pamatdarbības ieņēmumiem pilnībā segt izdevumus. Uzņēmuma finanšu rezultātus negatīvi ietekmēja arī aviosabiedrības airBaltic reisu samazinājums salīdzinājumā ar plānoto.

Turpmākajos gados plānots piesaistīt jaunus klientus, kas veic vai plāno sākt pasažieru aviopārvadājumus lidostā Rīga.

2014.gadā uzņēmums vidēji nodarbināja 289 darbiniekus.

Pērn uzņēmuma meitassabiedrība Havas Germany GmBH attīstīja savu darbību lielākajās Vācijas lidostās.

LETA jau ziņoja, ka 2011.gada decembrī North Hub Services notika īpašnieku dalījuma maiņa. Turcijas uzņēmums Havaalanlari Yer Hizmetleri Anonim Sirketi, kas bāzējas Turcijas Ataturka lidostā, palielināja savas daļas uzņēmumā no 50% līdz 66,67%, tādējādi otra partnera Baltijas Aviācijas sistēmas rīcībā palika 33,33% akciju.

Uzņēmums Atlantijas biroji ir Latvijas Krājbankas meitassabiedrība. Savukārt Baltijas aviācijas sistēmu vienīgais īpašnieks ir Atlantijas biroji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekārojamākais darba devējs Latvijā jau piekto gadu ir AS Latvenergo, liecina darba portāla cvmarket.lv veiktā aptauja.

Šogad, salīdzinot ar 2015. gadu, topa augšgalā ir divi jaunpienācēji - mazumtirdzniecības veikalu tīkls SIA Rimi Latvia un banka AS Swedbank kas no savas pozīcijas izstūmuši komunikāciju uzņēmumu SIA Lattelecom. Tas no trešās vietas noslīdējis uz ceturto.

2016. gadā, salīdzinot ar 2015. gadu, iekārojamāko darba devēju topā ienākuši arī tādi uzņēmumi kā būvmateriālu un mājas preču mazumtirdzniecības veikalu tīkls SIA DEPO DIY, telekomunikāciju uzņēmums SIA Bite Latvija, VID Rīgas reģionālā iestāde, elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs AS Sadales tīkls, IT un spēļu ārpakalpojumu sniedzējs SIA Evolution Latvia (Evolution Gaming), kā arī kokapstrādes uzņēmums AS Latvijas finieris.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Satiksmes ministrijas (SM) Aviācijas departamenta direktora pienākumus no šā gada 1.aprīļa pildīs biedrības “Latvijas Aviācijas asociācija” valdes loceklis Artūrs Kokars, informē SM.

Satiksmes ministrijas rīkotajā atklātajā konkursā uz Aviācijas departamenta direktora amatu pieteicās 10 kandidāti. Augstāko novērtējumu atbilstoši vērtēšanas kritērijiem saņēma A.Kokars.

“Pēdējais gads aviācijas nozarei ir bijis ļoti izaicinošs, un viens no svarīgākajiem uzdevumiem ir pozīciju atgūšana un konkurētspējas stiprināšana Baltijā un Eiropā. Esam gandarīti, ka nozares stratēģijas attīstību un departamenta vadību varam uzticēt augstas raudzes speciālistam, kuram ir visaptverošas zināšanas un stratēģiskās vadības pieredze aviācijas jomā,” komentē SM valsts sekretāres vietnieks Dins Merirands.

A.Kokaram ir vairāk nekā 20 gadu ilga pieredze darbā vadošos amatos aviācijas un ar aviāciju saistītās nozarēs. Kopš 2016. gada viņš ir biedrības “Latvijas Aviācijas asociācija” valdes loceklis, pirms tam septiņus gadus bijis VAS Starptautiskā lidosta “ Rīga” valdes priekšsēdētāja padomnieks, kā arī loģistikas, iepirkumu un tehniskā departamenta direktors SIA “North Hub Services”, valdes priekšsēdētājs VAS “Latvijas Gaisa satiksme”, valdes priekšsēdētājs SIA “Ventspils lidosta”. Artūram Kokaram ir sociālo zinātņu maģistra grāds tiesībās un finansēs, kas 2015. gadā iegūts Rīgas Juridiskajā augstskolā, un profesionālais maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā, kas 2003. gadā iegūts Ventspils augstskolā.

Komentāri

Pievienot komentāru