Tirdzniecība un pakalpojumi

Stoller pērn nopelnījis 647 tūkstošus eiro

Gunta Kursiša, 28.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības uzņēmums Stoller pērno gadu noslēdzis ar apgrozījuma un peļņas kāpumu. Aizvadītajā gada, salīdzinot ar 2013. gadu, uzņēmuma apgrozījums audzis par 20,7%, sasniedzot 20 milj. eiro (14 milj. Ls), savukārt peņa pakāpusies par 11,7% - līdz 647 tūkst. eiro (454,8 tūkst. Ls), liecina Lursoft dati.

Starp 2013. gada nozīmīgākajiem sasniegumiem SIA Stoller vadība min tirdzniecības un servisa centra celtniecības pabeigšanuJēkabpilī. Tā izveidei SIA Stoller piesaistījis ilgtermiņa aizdevumu no mātes uzņēmuma 490 tūkst. eiro apmērā.

SIA Stoller nodarbojas ar profesionālo instrumentu, darbarīku, servisa aprīkojuma, lauksaimniecības un meža tehnikas u.c. profesionālās tehnikas un piederumu tirdzniecību. Šī gada novembrī uzņēmums atzīmēs savu divdesmito dzimšanas dienu. SIA Stoller pamatkapitāls ir 700 tūkst. Ls, un uzņēmumā 2013. gadā vidēji nodarbināti 88 cilvēki. Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Igaunijas pilsonis Indreks Lillends (Indrek Lillend).

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Tirdzniecībā kritums, serviss zeļ

Uldis Andersons, 27.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvtehnikas tirgus šogad sarucis teju uz pusi, uzņēmēji to saista ar ģeopolitisko situāciju reģionā, kā arī ar ES fondu sadales periodu maiņu, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Tiesa, samazinoties jaunas tehnikas tirdzniecības apjomam, ir palielinājusies aktivitāte citos būvtehnikas tirgus segmentos – pieprasītāki kļuvuši būvtehnikas servisa pakalpojumi, tāpat augšupejošas tendences uzrāda būvtehnikas nomas tirgus.

Pārejošs pesimisms

Kā skaidro Gunārs Pētersons, Konekesko Latvija produktu grupas vadītājs, kopumā pēc 2012. gadā piedzīvotā uzvaras gājiena tirgus ir sācis bremzēties, un šogad jau vērojams tirgus kritums gandrīz uz pusi. Viņš piebilst, ka joprojām ļoti niecīgs apjoms saglabājoties ceļu būves tehnikas segmentā, kurā Konekesko Latvija pārstāv Atlas Copco (agrāk – Dynapac) zīmolu. Tai pašā laikā veiksmīgs šis gads ir bijis tehnikas nomas nišā – noma šogad ejot «uz urrā».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saredzot potenciālu tepat Baltijas tirgū, Igaunijas Mecro AS šobrīd koncentrējas uz veikalu tīkla paplašināšanu Lietuvā un Latvijā

«Mecro AS ir privāta kompānija, kas darbojas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, bet biznesu sākām Igaunijā un kompānija joprojām pieder igauņiem,» stāsta Prīts Prints (Priit Prints), Mecro AS valdes priekšsēdētājs. Uzņēmum pamatdarbība ir instrumentu, smērvielu un aprīkojuma mazumtirdzniecība un vairumtirdzniecība, celtniecības mašīnu un aprīkojuma tirdzniecība, kā arī tehniskā apkope. Uzņēmumam ir meitaskompānijas SIA Stoller Latvijā un UAB Mecro Technikonas Lietuvā, kas vada veikalu ķēdi Stokker. Igaunijā uzņēmumu grupā ir arī kokapstrādes tehnoloģisko risinājumu tirdzniecības un pēcaprūpes kompānija Nava, lauksaimniecības tehnikas tirgotājs Stokker Agri un Stokker Finance, kas nodrošina finansēšanu mazumtirdzniecībā. Šobrīd Mecro grupas uzņēmumos ietilpst 27 veikali, no kuriem 14 atrodas Igaunijā.

Komentāri

Pievienot komentāru