Suiti māk «iebarot»

Ražošana
2011. gada 22. jūnijs 10:28

Kurzemnieku senajam ēdienam – sklandu rausim - ir cerības iekļūt Eiropas garantēto tradicionālo produktu reģistrā līdzās Mozzarella sieram un Neapoles picai.

Tradicionālo īpatnību produktu grupai ir savs Eiropas Savienības logotips, un ražotāji var saņemt atbalstu par šo produktu ražošanu. Lai iekļūtu prestižajā sarakstā, savas receptes saskaņojuši vairāki sklandu raušu cepēji Kurzemē.

Arī Kurzemes Biznesa inkubatora SIA Suitu maize dibinātāja Ruta Sokolovska pievienojusies šai apvienībai. Viņa sklandu raušus cepusi visu mūžu, bet tagad savu māku ļauj iepazīt tiem, kas apceļo Kurzemi un iegriežas Suitu kultūrvēsturiskajā novadā. Ar suitu raušiem un maizi R. Sokolovska iepazīstina Alsungas centra veikalā un suitu amatnieku biedrības mājvietā Rija, kur piedāvājumā ir arī citu suitu roku darbs.

 

Visu rakstu lasiet laikrakstā Dienas bizness.
Laikraksta abonentiem elektroniskā versija DB arhīvā.

 

Ekonomika

Finanses

Mazais bizness

Tehnoloģijas

Dzīvesstils

Karikatūra