Ražošana

Šveices mašīnbūves koncerns koncentrē ražošanu Ventspilī

Vēsma Lēvalde, 28.06.2011

Jaunākais izdevums

Komunālo automašīnu ražotāja SIA Bucher Schoerling Baltic 1. jūlijā Ventspilī atklās jaunu ražotni, kas ir jau otrā uzņēmuma rūpnīca Ventspilī.

Abas ražotnes ir tehnoloģiski saistītas. Kopā tajās nodarbināti vairāk nekā 100 cilvēki. Jaunā ražotne uzbūvēta ar ES struktūrfondu atbalstu programmā Augstas pievienotās vērtības investīcijas. Projektā ieguldīti Ventspilī aptuveni 3,6 miljoni latu.

No jauna uzbūvēta ne vien ražošanas ēka 2754 m2 platībā, ieguldīts arī iekārtās – izveidota ražošanas līnija metināšanai, montāžai un produkcijas testēšanai, uzstādītas metālapstrādes (lāzergriešana, locīšana, velšana un mehāniskā apstrāde) un virsmas apstrādes (ar smilšu strūklu, slapjās lakošanas kabīnes, pulverkrāsošana) iekārtas, kā arī nepieciešamās programmatūras.

Ventspilī izvietotā SIA Bucher Schoerling Baltic ir Šveices koncerna Bucher Industries AG meitas uzņēmums. Bucher Industries AG ir viens no lielākajiem ielu un lidostu tīrāmo komunālo mašīnu ražotājiem pasaulē ar noieta tirgiem Eiropā, ASV, Austrālijā un Āzijā. Bucher Industries AG apgrozījums sasniedz 1,2 miljardus eiro gadā, tas nodarbina ap 7000 darbinieku visā pasaulē.

2003.gada nogalē Šveices koncerna Bucher Industries AG pārstāvji pirmo reizi ieradās Latvijā. Pateicoties veiksmīgai sadarbībai starp Ventspils Brīvostas pārvaldi, Ventspils pilsētas domi un Vācijas Tautsaimniecības pārstāvniecību Latvijā, uzņēmums kā piemērotu vietu ražošanas paplašināšanai izvēlējās Ventspili. Ventspils brīvosta piedāvāja uzbūvēt un iznomāt uzņēmuma darbībai nepieciešamās ražošanas platības, lēmuma iemeslu atceras uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Niklauss Hūzers.

Lai saglabātu konkurētspēju ekonomiskās krīzes apstākļos, uzņēmumam bija jāveic optimizācija un jāsāk jaunās paaudzes ielu tīrāmo mašīnu ražošana. Aprēķini liecināja, ka kāda no esošajām ražotnēm jāslēdz un viss jākoncentrē vienā vietā. Pēc rūpīgas izvērtēšanas un ņemot vērā iepriekšējo sadarbību ar Ventspils brīvostu un pašvaldību, Bucher Industries AG vadība pieņēma stratēģisku lēmumu – turpināt attīstību Ventspilī.

Foto: Ventspils Brīvostas pārvalde

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Šveices koncerns neizslēdz iespēju uz Ventspili pārvietot vēl kādu ražotni

Vēsma Lēvalde, 04.07.2011

Jaunajā ražotnē ir pilns ražošanas cikls - no detaļām līdz gatavām automašīnām.

Foto: Vēsma Lēvalde

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvāko trīs līdz piecu gadu laikā nav izslēgts, ka Šveices mašīnbūves koncerns Bucher Industries AG izlems par ražošanas tālāku paplašināšanu Latvijā, preses konferencē Ventspilī teica Bucher Municipal prezidents Mihaels Hēzermans (Michael Haesermann).

M. Hēzermans atzinīgi novērtēja valsts un pašvaldības atbalstu jaunās Bucher Schoerling ražotnes tapšanā Ventspilī, taču norādīja, ka veiktās investīcijas ir liels solis ražotnei un potenciālā jauda ir jāapgūst, pirms domāt par tālākiem plāniem.

Db.lv jau rakstīja, ka komunālo automašīnu ražotāja SIA Bucher Schoerling Baltic 1. jūlijā Ventspilī atklāja jaunu ražotni, kas ir jau otrā uzņēmuma rūpnīca Ventspilī. Abas ražotnes ir tehnoloģiski saistītas, jo, pārceļot daļu ražošanas no Vācijas, Latvijā izveidots pilns ražošanas cikls. Kopā abās rūpnīcās nodarbināti vairāk nekā 100 cilvēki. Jaunā ražotne uzbūvēta ar ES struktūrfondu atbalstu programmā Augstas pievienotās vērtības investīcijas. Projektā Ventspilī ieguldīti aptuveni 3,6 miljoni latu, no kriem 1,4 miljoni latu ir ES atbalsts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Šveices mašīnbūvētājs iesakņojies Ventspilī

vĒSMA lĒVALDE, 29.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Bucher Schoerling Baltic iegādājies iepriekš nomāto ražotni, lai optimizētu finanšu plūsmu un plānotu attīstību.

«Protams, tās ir investīcijas, taču vienlaikus samazinām ikmēneša naudas plūsmu, kas ļauj plānot tālāku apbūvi,» lēmumu pamato SIA Bucher Schoerling Baltic valdes priekšsēdētāja vietnieks, loģistikas un montāžas nodaļu vadītājs Mikus Brakanskis. Lai gan jauno rūpnīcu Šveices kapitāla mašīnbūves uzņēmums Ventspilī atklāja jau 2011.gadā, telpas, tāpat kā vecajā ražotnē, tika nomātas no brīvostas pārvaldes. 2012.gada novembrī uzņēmuma vadība parakstīja līgumu un nostiprināja īpašumtiesības uz gandrīz 3000 m2 plašo ražotni un teritoriju. Ik gadus attīstībai budžetā tiek paredzēts pusmiljons – miljons latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas kapitāla SIA Hydraulik Bauteile Baltic apsteidz savu dibinātāju un gatavojas celt ražotni, lai elastīgāk reaģētu uz tirgus pieprasījumu.

SIA Hydraulik Bauteile Baltic ir Vācijas uzņēmuma Hydraulik Bauteile GmbH saistītais uzņēmums, kas Ventspilī darbību uzsāka 2008.gadā. Mērķis bija piegādāt hidrauliskās detaļas ilggadējam sadarbības partnerim SIA Bucher Schoerling Baltic. Iegūstot plašāku noieta tirgu, tika nolemts vairumtirdzniecību papildināt ar mazumtirdzniecību un montāžu. 2012. gadā tika iecerēta jauna ražošanas ēkas būvniecība, tomēr dažādu apstākļu dēļ būvniecību sāks šoruden. Šobrīd uzņēmums gaida būvatļauju jaunās ražotnes celtniecībai Ventspilī.

Pagaidām Hydraulik Bauteile Baltic strādā nomātās telpās vienā no Ventspils rūpniecības zonām. Tā lielākais klients jo- projām ir komunālo mašīnu ražotājs Bucher Schoerling Baltic, taču pakāpeniski Latvijā ir iegūti arī citi klienti. Sākumā tika tirgoti hidrauliskie savienojumi un to rezerves daļas. 2010. gadā iegādāta prese, lai savienojumu montāžu veiktu paši, stāsta Hydraulik Bauteile Baltic pārdošanas vadītājs Alfrēds Grieze. Paplašinot produktu klāstu, uzņēmums pievērsās mazumtirdzniecībai, tika atrasts noieta tirgus arī ārpus Latvijas, un tagad jau ir stabils eksports uz Vāciju. «Jaunās ražotnes būvniecība tiek plānota galvenokārt Vācijas tirgum,» norāda A. Grieze.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Hidraulisko savienojumu ražotājs svin rūpnīcas spāru svētkus

Vēsma Lēvalde, 22.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hidraulisko savienojumu ražošanas un tirdzniecības SIA Hydraulic Bauteile Baltic jaunās ražotnes būvniecība Ventspilī tuvojas noslēgumam.

22.oktobrī Ventspilī svin topošās rūpnīcas spāru svētkus. Objekts būve notiek no Ventspils brīvostas pārvaldes nomātā zemesgabalā Ventspilī, Rūpniecības ielā. Rūpnīca paredzēta hidraulisko savienojumu daļu – hidraulisko cauruļu un šļūteņu savienojumu sērijveida ražošanai.

DB rakstīja, ka pagaidām Hydraulik Bauteile Baltic strādā nomātās telpās vienā no Ventspils rūpniecības zonām. Tā lielākais klients ir komunālo mašīnu ražotājs Bucher Schoerling Baltic, taču pakāpeniski Latvijā ir iegūti arī citi klienti. Sākumā tika tirgoti hidrauliskie savienojumi un to rezerves daļas. 2010. gadā uzņēmums iegādājās presi, lai savienojumu montāžu veiktu paši, iepriekš DB informēja Hydraulik Bauteile Baltic pārdošanas vadītājs Alfrēds Grieze. Paplašinot produktu klāstu, uzņēmums pievērsās mazumtirdzniecībai, tika atrasts noieta tirgus arī ārpus Latvijas, un tagad jau ir stabils eksports uz Vāciju. Jaunās ražotnes būvniecība tiek plānota galvenokārt Vācijas tirgum.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ventspilī ražos hidraulisko savienojumu daļas

Vēsma Lēvalde, 15.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Hydraulic Bauteile Baltic 2013.gada sākumā Ventspilī plāno uzsākt hidraulisko savienojumu daļu – hidraulisko cauruļu un cauruļvadu savienojumu sērijveida ražošanu jaunā rūpnīcā. Ventspils brīvostas pārvalde ražošanas ēkas būvniecībai iznomājusi zemes gabalu Ventspilī, Rūpniecības ielā 24.

SIA Hydraulic Bauteile Baltic Ventspilī darbību uzsāka 2008.gadā, lai piegādātu hidrauliskās detaļas sadarbības partnerim SIA Bucher Schoerling Baltic. Šobrīd uzņēmums strādā nomātās telpās. Ņemot vērā veiksmīgo darbību Ventspilī, uzņēmums vēlas paplašināt savu darbību un uzsākt hidraulisko savienojumu daļu – hidraulisko cauruļu un šļūteņu savienojumu sērijveida ražošanu.

Ražošanas ēkas būvniecībai izvēlētais zemes gabals Ventspilī ir aptuveni 8050m2 platībā. Uzņēmums plāno būvēt ap 1000m2 lielu ražošanas ēku ar biroja telpām un telpām saražotās produkcijas tirdzniecībai un ražošanas telpām. Ražošanas vajadzībām tiks iegādātas griešanas, presēšanas, virpošanas iekārtas, noliktavas aprīkojums, pacēlāji un cits darbībai nepieciešamais aprīkojums. Projektu plānots finansēt no uzņēmuma un no kredītiestādēm piesaistītiem līdzekļiem. Šīs ražošanas ēkas projekta realizāciju paredzēts veikt līdz 2013.gada sākumam, bet nākotnē uzņēmums apsver iespēju vēl paplašināt savu darbību, būvējot vēl vienu ražošanas ēku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nīderlandes vēstniecība aicinās nīderlandiešus ieguldīt Ventspilī

Vēsma Lēvalde, 22.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīves kvalitāte Ventspilī, kultūras pieejamība un brīvās ekonomiskās zonas priekšrocības var būtiski ietekmēt potenciālo investoru lēmumu, vizītes laikā Ventspilī atzinis Nīderlandes Karalistes vēstnieka Latvijā vietnieks Kornēlijs Grēnvalds (Cornelis J.Groenevald).

Vēstniecības pārstāvji apmeklēja Ventspili, lai iepazītu investīciju vidi un noskaidrotu, kāpēc ārvalstu uzņēmumi izvēlas atvērt pārstāvniecības šajā pilsētā un vai tas varētu interesēt nīderlandiešus. Nīderlandes vēstniecības pārstāvji tikās ar SIA Bucher Schoerling Baltic valdes priekšsēdētāju Niklausu Hūzeru, kā arī ar Ventspils Augsto tehnoloģiju parka uzņēmumiem. «Uzņēmējam, īpaši darbības sākumposmā, ir ļoti svarīgi, ja ir iespēja neveikt lielus ieguldījumus, piemēram, ražošanas ēku būvniecībā, bet tās ilgtermiņā nomāt,» savu izvēli strādāt Ventspilī pamatojis N. Hūzers. Uzņēmēji uzsvēruši arī brīvās ekonomiskās zonas nodokļu atlaižu priekšrocības. Viesi jautāja par darbaspēka resursu Ventspilī, jo citās pilsētās tieši šis faktors ir nozīmīgākais – kvalificētus darbiniekus atrast ir grūti. Ventspils brīvostas pārvaldes mārketinga un attīstības nodaļas vadītājs Igors Udodovs pastāstīja, ka augstskolas izglītības programmas vērstas tieši uz to, lai šādu problēmu Ventspilī nebūtu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas kompānijas UralVagonZavod 20 milj. eiro vērtā dzelzceļa kravas vagonu ražotne reanimēs smagās mašīnbūves nozari Latvijā, kā arī veicinās Latvijas-Krievijas ekonomisku sadarbību

Tieši tādēļ Jelgavā topošās a/s UVZ Baltija rūpnīcas simboliskās kapsulas ielikšanā piedalījās Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš un Krievijas rūpniecības un tirdzniecības ministrs Deniss Manturovs.

Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Vilnis Rantiņš uzsver, ka iecerētā ražotne Latvijā radīs jaunu smagās mašīnbūves jomu – dzelzceļa kravas vagonu ražošanu, kāda nav bijusi, un vienlaikus papildinās transportlīdzekļu ražotāju rindas līdzās a/s Rīgas kuģu būvētava, a/s Amo Plant, SIA Bucher Schoerling Baltic u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ventspilī sāk būvēt jaunu metālapstrādes rūpnīcu

Vēsma Lēvalde, 04.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspilī sākti būvdarbi vietā, kur ar ES līdzfinansējumu taps jauna SIA Malmar Sheet Metal ražotne.

Jaunā rūpnīca būs blakus tikko svinīgi atklātajai Šveices kapitāla mašīnbūves rūpnīcai Bucher Schoerling Baltic, jo abas rūpnīcas sadarbojas. Pagaidām Malmar Sheet Metal strādā nomātās telpās, bet iegūts apjomīgs pasūtījums, izkonkurējot lielu rūpnīcu Zviedrijā, un tas liek domāt par jaudas palielināšanu, kā arī krāsošanas līnijas izveidi Ventspilī, Db.lv uzzināja Ventspils brīvostas pārvaldē. Konkursā par tiesībām būvēt rūpnīcu pērn decembrī uzvarēja SIA Ostas celtnieks, kas apņēmās ražotni uzbūvēt par 1,565 miljoniem latu.

Malmar Sheet Metal Latvijā darbojas kopš 2006. gada. Uzņēmuma produkcija - kravas automašīnu detaļas - pārsvarā tiek eksportēta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Turpinās diskutēt par ostu pārvaldību

Vēsma Lēvalde, 13.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

14. martā vizītē Ventspilī un Liepājā ieradīsies satiksmes ministrs Aivis Ronis un Saeimas frakciju deleģētie pārstāvji, lai turpinātu diskusiju par ostu pārvaldības modeli Latvijā.

Delegācija vizīti Ventspilī sāks ar Ventspils brīvostas teritorijas apskati, bet 11.00 sāksies sanāksme Ventspils brīvostas pārvaldē. Pēcpusdienā delegācija dosies uz Liepāju. UZ tikšanos ar ostu vadību dosies satiksmes ministrs Aivis Ronis, Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss, Saeimas deputāts Dzintars Zaķis (Vienotības pārstāvis), Saeimas deputāts, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis (ZRP pārstāvis), Saeimas deputāts, Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Klāvs Olšteins (neatkarīgo deputātu grupas pārstāvis), Saeimas deputāts Uldis Augulis (ZZS pārstāvis), Saeimas deputāts Ivars Zariņš (Saskaņas centra pārstāvis), Kultūras ministres biroja vadītājs Valters Bolēvics (Nacionālās apvienības pārstāvis) un Satiksmes ministra biroja vadītājs Aivis Freidenfelds. Sanāksmē Ventspils brīvostas pārvaldē piedalīsies arī Ventspils brīvostas valdes locekļi. Delegācija apmeklēs arī brīvostas rūpniecisko zonu un uzņēmumu Bucher Schoerling Baltic.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventspils brīvostā nākamgad plāno ieguldīt 26 miljonus latu

Vēsma Lēvalde, 29.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā 26 miljoni latu jeb 61% no Ventspils brīvostas pārvaldes nākamā gada budžeta izdevumiem plānoti Investīciju programmas īstenošanai.

Ventspils brīvostas valdes sēdē apstiprinātā budžeta izdevumu prioritātes noteiktas atbilstoši stratēģiskajiem mērķiem – nostiprināt esošās ostas pozīcijas šķidro un beramkravu jomā, piesaistīt jaunus pakalpojumus un attīstīt rūpniecību, kā arī, lai pilnveidotu starptautiskā transporta tīkla TNT prasībām atbilstošu ostas infrastruktūru.

2013.gadā turpināsies Kohēzijas fonda projekta Sauskravu termināļa būvniecība īstenošana. Projekts paredz sauskravu termināļa būvniecību Ventas kreisajā krastā Ventspils brīvostas teritorijā starp Apvedtiltu un Ventas tiltu. Tiks izbūvēta piestātne, kraujlaukumi ar inženiertīkliem, kā arī rekonstruēts esošais un būvēti jauni dzelzceļa sliežu ceļi. Būvdarbi uzsākti 2012.gada jūlijā un tos plānots pabeigt līdz 2013.gada oktobra beigām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Visčaklāk Ventspils budžetu pildījusi SIA Ventspils nafta termināls

Vēsma Lēvalde, 30.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielāko nodokļu maksātājs un nozares Transports un uzglabāšana nodokļu maksātāju līderis Ventspils pilsētas pašvaldības budžetā 2012.gadā ir bijusi SIA Ventspils nafta termināls.

Ventspils ostas uzņēmums pilsētas budžetu papildinājis par vairāk nekā 729 tūkstošiem latu, liecina pilsētas domes apkopotie dati.

Ventspils pilsētas pašvaldības budžetā iemaksāto nodokļu summu veido iedzīvotāju ienākumu nodoklis, nekustamā īpašuma nodoklis par ēkām un būvēm un nekustamā īpašuma nodoklis par zemi.

Ventspils pilsētas dome lielāko nodokļu maksātājus 29.maijā apbalvoja deviņās nominācijās. Katras nominācijas uzvarētājs tradicionāli saņem Ventspils pilsētas domes Atzinības rakstu un mākslinieces Martas Krastas izgatavoto balvu.

Otrajā vietā nomaksāto nodokļu ziņā ir SIA Ostas celtnieks, pārstāv būvniekus (398 597 latu); no apstrādes rūpniecības līderis ir mašīnbūves uzņēmums Bucher Schoerling Baltic. Veselības un sociālās aprūpes nozarē lielāko nodokļu maksātāja ir SIA Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca (404 018 latu); a/s Diāna pārstāv tirgotājus (205 088 latu); nekustamo īpašumu jomā lielākos nodokļus maksājusi pašvaldības SIA Ventspils nekustamie īpašumi (149 664 latu); no izmitināšanas un ēdināšanas uzņēmumiem vadošā ir SIA Diāna-Bistro (41 993 latu); lauksaimnieku, mežsaimnieku un zivsaimnieku vidū lielākais devums ir no ir SIA Zvejnieku kompānija Grifs (63 705 latu). Tradicionāli balvu saņēmusi arī SIA Ventas Balss, kas pārstāv nozari Informācijas un komunikācijas pakalpojumi (51908 latu).

Komentāri

Pievienot komentāru