Ražošana

Tērvetes Al plāno investēt vismaz trīs miljonus eiro iesala ražotnes izveidē

LETA, 07.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alus ražotājs <i>Tērvetes Al</i> plāno būvēt iesala ražotni un iegādāties attiecīgas iekārtas, ieguldot vismaz trīs miljonus eiro, pastāstīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Valters Paškausks.

«Šobrīd mēs paši izaudzējam graudus, bet to pārstrādā citas kompānijas gan Latvijā, gan Lietuvā. Ceļam iesala ražotni, lai paši nodrošinātu pilnu ražošanas procesu. Tāpat mums ir būtiska kvalitāte - ja paši kontrolējam procesu, attiecīgi, uzraugām arī kvalitāti. Mums ir svarīgi, lai produkts būtu pats labākais,» teica kompānijas valdes priekšsēdētājs.

Vienlaikus Paškausks piebilda, ka gandrīz pusi saražotā iesala plānots realizēt citām alus darītavām Latvijā.

Tāpat viņš pieļāva, ka nākotnē uzņēmums, iespējams, saražoto iesalu varētu izmantot kvasa ražošanai. «Kvasa ražošanā mēs šobrīd neizmantojām iesalu, bet iesala ekstraktu, kura pamatā ir rudzu-miežu iesals. (..) Iespējams, nākotnē visu vārīsim paši un ražosim iesala ekstraktu,» sacīja Paškausks.

Tērvetes Al valdes priekšsēdētājs arī pastāstīja, ka pagājušajā gadā kompānijas alus realizācijas apmēri palielinās par 7%, bet šogad plānots pieaugums par 2%.

Viņš norādīja, ka arī pērn kompānija īstenoja vairākus investīciju projektus. Tajā skaitā ieguldīja vienu miljonu eiro attīrīšanas iekārtās un nepilnu pusmiljonu eiro, lai sāktu būvēt taras un izejvielu noliktavu.

Paškausks arī piebilda, ka šobrīd iesala ražotnes būvniecībai un iekārtu piegādei ir izsludināts iepirkumu konkurss. Investīciju projekta īstenošanai plānots piesaistīt Eiropas Lauksaimniecības Fonda lauku attīstībai (ELFLA) līdzfinansējumu Lauku attīstības programmas (LAP) 2014-2020.gadam pasākuma Investīcijas materiālajos aktīvos apakšpasākuma Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē ietvaros. Projektu iecerēts īstenot līdz 2018.gada 31.decembrim. Konkursā pretendenti var pieteikties līdz 12.aprīlim.

Aģentūrai LETA jau vēstīja, ka Tērvetes Al 2015.gadā strādāja ar 8,694 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 31,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 46,7% un sasniedza 751 543 eiro. Uzņēmuma 2016.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

Tērvetes Al ir reģistrēta 2011.gadā, un tā pamatkapitāls ir 35 550 eiro. Pēc Firmas.lv datiem, uzņēmums pilnībā pieder Ingai Paškauskai, taču tā kā kompānija ir akciju sabiedrība - tai nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par dalībniekiem, līdz ar to informācija par uzņēmuma īpašniekiem var neatbilst patiesībai.

Komentāri

Pievienot komentāru