Citas ziņas

Tiesa noteikusi amatā atjaunot bijušo Rīgas kuģu būvētavas komercdirektoru

LETA, 24.08.2015

Jaunākais izdevums

Rīgas apgabaltiesa jūlija beigās apmierinājusi bijušā AS Rīgas kuģu būvētava (RKB) komercdirektora Igora Komarova prasību pret uzņēmumu, atzīstot uzteikumu atbrīvot viņu no amata par spēkā neesošu un nosakot Komarovu atjaunot komercdirektora amatā.

Kā aģentūra LETA noskaidroja tiesā, 21.jūlijā tiesa nosprieda Komarova prasību pret RKB apmierināt, 2014.gada 11.jūnija uzteikumu atzīt par spēkā neesošu un attiecīgi atjaunot Komarovu RKB komercdirektora amatā, nosakot sprieduma izpildi šai daļā nekavējoties.

Tāpat tiesa noteica piedzīt no RKB par labu Igoram Komarovam, ieturot likumā noteiktos nodokļus, atlīdzību par darba piespiedu kavējumu no 2014.gada 20.jūnija līdz 2014.gada 19.jūlijam 6843 eiro apmērā un no 2014.gada 20.jūlija līdz 2015.gada 7.jūlijam 78 514 eiro apmērā.

No RKB tiesa arī noteica piedzīt par labu valstij valsts nodevu 2183 eiro apmērā.

Spriedumu var pārsūdzēt Augstākajā tiesā 30 dienu laikā no pilna sprieduma pieejamības dienas. Pilns spriedums tika noformēts 4.augustā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Papildināts - Latvijas tirdzniecības tīkliem piedāvās preču izsniegšanas automātus

Lelde Petrāne, 28.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vislielākos zaudējumus tirdzniecības tīkliem rada neliela izmēra dārgu preču zādzības, tādēļ mazumtirdzniecības tehnoloģisko risinājumu piegādātājs New Vision, kas no septembra ir pazīstams ar jaunu nosaukumu StrongPoint, rosina Latvijas tirgū ieviest jaunu risinājumu zādzību novēršanai veikalos.

(Pievienota 5. rindkopa.)

Latvijas tirdzniecības tīkli varēs savos veikalos lietot preču izsniegšanas automātus Vensafe, kas ir paredzēti neliela izmēra dārgu preču tirdzniecībai.

«Pircēji varēs kasē samaksāt par pirkumu, paņemt čeku un, noskenējot šo čeku, no automāta saņemt preci. Minētais risinājums pilnīgi izslēdz kontaktu ar preci līdz samaksai, tādējādi novēršot zādzību risku,» skaidro StrongPoint Latvijas servisa vadītājs Igors Komarovs.

Šajos preču izsniegšanas automātos var vienlaikus uzglabāt līdz 240 dažādu preču.

Jautāts, kā norisinās sarunas ar mazumtirgotājiem, vai lielie tirdzniecības tīkli izrāda interesi, I. Komarovs biznesa portālam db.lv stāstīja, ka patlaban tiek rīkotas tikšanās ar vietējiem mazumtirgotājiem, taču varot teikt, ka vietējiem tirdzniecības centriem ir interese.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Nolūkā piesaistīt investoru salonus Kolonna pārvaldošā uzņēmuma valdē atgriežas Lasmanis

LETA, 05.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nolūkā piesaistīt investoru SIA Reho, kas pārvalda skaistumkopšanas salonus Kolonna un četras viesnīcas, uzņēmuma valdē atgriezies Jānis Lasmanis, apstiprināja pats Lasmanis.

Izmaiņas Reho valdē reģistrētas 30.martā, kad Lasmanis nomainīja vienīgo uzņēmuma valdes locekli Ģirtu Vidrusku.

Kā liecina Firmas.lv informācija, Lasmanis no 2007.gada 12.februāra līdz 2009.gada 20.novembrim bija Reho padomes priekšsēdētājs, bet laikā no 2010.gada 23.augusta līdz 2011.gada 11.janvārim - valdes loceklis.

Lasmanis skaidro, ka Reho lielākais īpašnieks Krievijas pilsonis Aleksandrs Komarovs ir iecerējis pārdot viņam pastarpināti caur SIA Kirk Investments piederošo 88,01% akciju.

«Esam ar Komarova kungu pazīstami sen. Viņam ir radusies vēlme pārdot savas daļas, savukārt man ir interese atrast investoru, lai palīdzētu Komarovam pārdot viņam piederošās kapitāldaļas. Tāpēc kļuvu par uzņēmuma valdes locekli,» klāsta Lasmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Trīs Atlētika sporta klubu vietā turpmāk būs My Fitness zāles

Zane Atlāce - Bistere, 06.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas fitnesa klubu tirgus dalībnieks Atlētika pārtraucis savu 12 gadu ilgo pastāvēšanu un turpmāk bijušajās Atlētika telpās Rīgā Imantā, Zolitūdē un Barona Centrā sporta klubu pakalpojumus nodrošinās MyFitness, informē uzņēmumā.

Šovasar MyFitness jau ir atvēris divus sporta klubus, un, pievienojot šos trīs klubus, līdz 2017. gada decembrim MyFitness Rīgā kopā būs 11 klubi.

«Nesen veiksmīgi tika parakstīti ilgtermiņa nomas līgumi ar iznomātājiem, kur līdz šim darbojās Atlētika. Mūsu vēlme ir uzlabot MyFitness klubu pieejamību Rīgas rajonos, tāpēc mēs neapstāsimies pie sasniegtā un turpmākajos 2 gados atvērsim vēl vismaz 5 jaunus klubus Rīgā,» skaidro MyFitness Valdes priekšsēdētājs Erkki Torn.

«Novembrī mēs uzsāksim zīmola maiņu un veiksim nepieciešamos uzlabojumus klubos, tādēļ jau no 1. decembra visi trīs klubi sāks darboties ar nosaukumu MyFitness,» stāsta MyFitness Latvia vadītājs Ēriks Nadziņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Dzīvojamais kvartāls Lofts&Rosegold nosvinējis spāru svētkus

Zane Atlāce - Bistere, 11.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strēlnieku ielā topošais dzīvojamais kvartāls Lofts&Rosegold nosvinējis spāru svētkus, informē projekta attīstītāja R.Evolution pārstāve Ilga Gabrāne.

Db.lv jau vēstīja, ka kvartāla izveidē plānots investēt 19 miljonus eiro.

«Uz šo brīdi esam pabeiguši projekta jaunās 7 stāvu daudzdzīvokļu ēkas karkasa betonēšanu. Tuvojas noslēgumam ēkas fasādes pārklāšana ar gāzbetona blokiem, kā arī dzīvokļu starpsienu izbūve. Tūlīt uzsāksim ēkas logu un iekšējo inženiertīklu montāžu, kā arī jumta izbūvi. Jau februāra beigās plānojam sākt fasādes nesošo alumīnija sistēmu un stiklojuma uzstādīšanu. Savukārt 4 stāvu vēsturiskajā ēkā jau pabeigta jumta izbūve, ielikti logi un šobrīd notiek priekšdarbi iekšējo inženiertīklu montāžai,» par līdz šim paveikto un turpmāko būvniecības procesu stāsta pilnsabiedrības «LNK INDUSTRIES Partnership» būvdarbu vadītājs Sergejs Komarovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elites līmeņa hokeja nometnē, kurā nākamajai sezonai tiek sagatavoti NHL hokejisti, šogad izmantoti Latvijā ražotie Hockey Revolution trenažieri, informē uzņēmumā.

Nometne Ice Hockey Pro, ko organizē Pitsburgas Penguins instruktors Maksims Ivanovs, norisinājās no 12. līdz 16. augustam Somijā, un tajā piedalījās tādi NHL spēlētāji kā Leo Komarovs, Aleksandrs Barkovs, brāļi Markuss un Mikaels Granlundi, Jaspers Lindgrēns, Jūliuss Honka, Olivers Kaski un citi. Pats Maksims Ivanovs ir zināms kā viens no labākajiem pasaules slidošanas instruktoriem un viņa trenētā komanda divus gadus ieguvusi Stenlija kausu.

Šī nav pirmā Ice Hockey Pro nometne, kurā izmantoti Hockey Revolution trenažieri - Ivanovs ar tiem strādā arī ikdienā (ar tiem aprīkota Pitsburgas Penguins halle), taču šī gada nometnē ar tiem novadīt nodarbības viņš bija uzaicinājis pašus trenažieru izstrādātājus Jāni Leitānu un Pēteru Suttu.

Komentāri

Pievienot komentāru