Jaunākais izdevums

Krievijas miljardiera Romāna Abramoviča jahta Eclipse kļuvusi par pašu lielāko, krāšņāko un dārgāko privāto kuģi pasaulē, ziņo dv.ee.

Jahta ir būvēta pēc slavenā dizainera Filipa Starka projekta un tās kopējais garums ir 557 pēdas. R. Abramovičam šī jahta izmaksājusi no 400 līdz 800 milj. eiro. Precīza summa nav zināma, kaut esot informācija, ka tā maksājusi 580 milj. dolāru.

Uz jahtas atrodas helihopters un angārs, militārā pretraķešu aizsardzības sistēma, ložu necauršaujamie stikli, savukārt apkārt galvenajai kajītei ir gredzens no bruņu tērauda. Ir arī mini zemūdene, kas var ienirt 50 metru dziļumā.

Kopumā uz jahtas ir 11 luksus kajītes, kas paredzētas 24 viesiem, divi baseini, kinoteātris un diskotēka. Savukārt jahtas ciemiņus apkalpos 70 cilvēku liela komanda. Eclipse uzturēšana gadā izmaksā 25 līdz 30 milj. eiro. Futbola kluba Čelsija īpašnieka personīgajā «flotē» ir vēl četras jahtas.

Savukārt The Wall Street Journal norādījis, ka pasaules recesija ir devusi triecienu pa vidusslāņa jahtu tirgu, bet jahtu bums starp miljardieriem nav apstājies. Pagājušajā gadā par 20% pieaudzis to jahtu pasūtījumu skaits, kuru garums pārsniedz 250 pēdas, ziņo žurnāls Showboats International.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas valdība trešdien atļāva Toda Bolija investoru grupai pārņemt Anglijas premjerlīgas futbola klubu Londonas "Chelsea", ka pieder sankciju sarakstā iekļautajam Krievijas oligarham Romanam Abramovičam.

Lielbritānijas Digitālā, kultūras, mediju un sporta departamenta valsts sekretāre Nadīne Dorīsa paziņoja, ka otrdien vēlu vakarā ļāvusi notikt darījumam, kuru apstiprinājusi arī Anglijas premjerlīga.

"Esam gandarīti, ka darījuma rezultātā Romans Abramovičs vai kāds cits sankcijām pakļautais negūs nekādu peļņu," norāda Dorīsa. "Ņemot vērā sankcijas, ko piemērojām tiem, kas ir saistīti ar [Krievijas prezidentu Vladimiru] Putinu un asiņaino iebrukumu Ukrainā, kluba ilgtermiņa nākotni var nodrošināt tikai jauna īpašnieka vadībā."

Jau ziņots, ka investoru grupa Beisbola augstākās līgas (MLB) kluba Losandželosas "Dodgers" līdzīpašnieka Toda Bolija vadībā iegādāsies Londonas "Chelsea" futbola klubu par 4,97 miljardiem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Abramoviča superjahta piestājusi Manhetenas centrā

Gunta Kursiša, 15.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievu miljardiera Romāna Abramoviča Eclipse, kas ir atzīta par pasaules lielāko privāto jahtu, ceturtdien bija redzama «klusi un lēni» slīdam pa Hudzona upi, līdz tā piestāja netālu no Manhetenas centra, sašķobot R. Abramoviča noslēpumainā bagātnieka tēlu, vēsta Business Insider.

Paredzams, ka jahtas parādīšanās Ņujorkas centrā izraisīs virkni spekulāciju par tās īpašnieku. «Redzēt Eclipse piestājam Manhetenas centra piestātnē ir tas pats, kas redzēt zilo vali, plunčājoties Hudzona upē ziemas spelgonī,» raksta medijs, skaidrojot, ka Krievijas miljardieris R. Abramovičs ir slavens ar savu nelabvēlīgo attieksmi pret publicitāti un izvairīšanos no nonākšanas sabiedrības redzeslokā. Līdz šim Eclipse kuģojusi vietās, kur apgrozās tikai citi miljardieri, piemēram, Monako, Kannās u. tml., savukārt, Eclipse parādoties Manhetenā, miljoniem cilvēku un pulka mediju kompāniju «acu priekšā», noslēpumainais R. Abramovičs gluži vai aicinājis pēc uzmanības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Tiesa atzīst, ka Berezovskim nav tiesību uz Abramoviča miljoniem

Gunta Kursiša, 31.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas oligarhs Boriss Berezovskis tiesā zaudējis Čelsijas futbola kluba īpašniekam Romānam Abramovičam, vēsta BBC.

R. Abramovičs Londonas tiesā noliedza, ka ir bijis B. Berezovska biznesa partneris, savukārt tiesā B. Berezovskis centās pierādīt, ka futbola kluba Čelsijs īpašnieks ir viņu nodevis. B. Berezovskis prasīja savu daļu no 13 miljardiem ASV dolāru, ko R. Abramovičs 2005. gadā guva no Sibneft pārdošanas Gazprom. Prasība Londonas Augstajā tiesā iesniegta jau 2007. gadā.

B. Berezovskis norādīja, ka ticis pārkāpts kontrakts, un pieprasīja trīs miljardus Lielbritānijas mārciņu zaudējumu segšanai. Tāpat viņš norādīja, ka R. Abramovičs esot lauzis solījumu saistībā ar Krievijas alumīnija kompāniju. Savukārt R. Abramovičs norādīja, ka B. Berezovskim tika samaksāts miljoniem mārciņu par «politiskā krusttēva» jeb «jumta» pakalpojumiem, tomēr viņš nekad nav bijis magnāta biznesa partneris, tādēļ B. Berezovska prasītās akcijas uzņēmumā viņam nekad nav piederējušas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Abramovičs šveiciešu miljardierim piedāvā iegādāties Chelsea

LETA--PA Media/DPA, 02.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šveices miljardieris Hansjorgs Vīss saņēmis piedāvājumu no krievu oligarha Romana Abramoviča iegādāties Anglijas premjerlīgas futbola klubu Londonas "Chelsea".

"Abramovičs cenšas pārdot visas savas villas Anglijā, un ātri grib tikt vaļā arī "Chelsea"," Šveices laikrakstam "Blick" atklājis 86 gadus vecais Vīss. "Es un vēl trīs cilvēki esam saņēmuši piedāvājumu nopirkt "Chelsea" no Abramaviča."

Kā norāda šveiciešu miljardieris, viņš apsvērs iespējamo darījumu kopā ar citiem partneriem, ja summa nepārsniegs divus miljardus mārciņu (2,4 miljardus eiro), taču apgalvoja, ka viens pats klubu nepirkšot.

"Man jānogaida četras vai piecas dienas," piebilda Viss. "Abramovičs pagaidām prasa pārāk daudz."

"Jūs jau zināt, ka "Chelsea" viņam ir parādā divus miljardus [mārciņu], tikai viņiem nav naudas," piebilst šveicietis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Abramoviča jahta ierodas Turcijā, glābjoties no Eiropas sankcijām

LETA--UKRAINSKA PRAVDA, 22.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas miljardiera Romana Abramoviča jahta "Solaris" pirmdien ieradās Bodrumas ostā Turcijā, glābjoties no Eiropas noteiktajām sankcijām, ziņoja Turcijas mediji.

139 metrus garā un 26 metrus platā jahta ieradās no Melnkalnes ostas pilsētas Tivatas. Nebija zināms, vai pats Abramovičs bija uz šīs jahtas.

Abramovičs, pret kuru Eiropas Savienība un Lielbritānija pēdējās nedēļās noteica sankcijas Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ, ir nosūtījis jahtu uz Turciju, lai izvairītos no tās aresta Eiropā.

Kad jahta tuvojās Bodrumai, 11 cilvēku grupa tur ieradās ar laivu un sāka bloķēt jahtas pietauvošanos. Turcijas krasta apsardze paziņoja, ka šī blokāde ir nelikumīga, un piespieda to izbeigt.

Vēlāk kļuva zināms, ka jahtas pietauvošanos bloķēja ukraiņu bērnu un jauniešu burāšanas komanda no Odesas.

Ukrainas Melnās jūras jahtkluba direktors Alberts Kabakovs paziņoja, ka starp jahtas bloķētājiem bija bērni 10 līdz 18 gadu vecumā, kas ieradušies Turcijā uz sacensībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievu miljardieris Romans Abramovičs iesniedzis Eiropas Savienības (ES) Vispārējā tiesā sūdzību pret Eiropadomi par sankcijām, kas viņam piemērotas par saistību ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā ES martā iekļāva Abramoviču to personu sarakstā, kam iesaldēti līdzekļi un aizliegts ieceļot ES.

Eiropadomes amatpersonas un ES tiesa nekomentēja Abramoviča sūdzību.

Avens un Fridmans ES tiesā apstrīdējuši pret viņiem vērstās sankcijas 

Eiropas Savienības (ES) tiesa saņēmusi izskatīšanai miljardiera Pjotra Avena un viņa biznesa...

Lielbritānijas piemēroto sankciju dēļ Abramovičs bija spiests pārdot Anglijas premjerlīgas futbola klubu Londonas "Chelsea".

Darījums par "Chelsea" pārdošanu tika pabeigts pirmdien. Futbola klubs pārdots Toda Bolija vadītajai investoru grupai par 4,25 miljardiem sterliņu mārciņu (4,99 miljardi eiro), kas ir lielākā summa, kāda jebkad samaksāta par sporta komandu.

Eiropas Komisija (EK) pavēstīja, ka Portugāles varasiestādes apstiprinājušas, ka Abramovičs vai ar viņu saistītās organizācijas nav guvušas labumu no kluba pārdošanas, un nauda, kas iegūta no darījuma, tiks novirzīta humānajai palīdzībai Ukrainā. Abramovičam ir Portugāles pilsonība.

"Tas seko ciešai sadarbībai starp Eiropas Komisiju, Portugāli un Apvienoto Karalisti, kuras mērķis ir nodrošināt, lai pārdošana pilnībā atbilstu ES sankciju tiesību aktiem," teikts EK paziņojumā ziņu aģentūrai AP. "ES sankciju efektīva ieviešana un izpilde ir Komisijas prioritāte," norādīts paziņojumā.

Piemērojot sankcijas Abramovičam, ES martā norādīja, ka viņam bijusi priviliģēta piekļuve Putinam un viņš saglabājis ļoti labas attiecības ar prezidentu, kas savukārt palīdzējis Abramovičam paturēt savu bagātību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Laikraksts: Abramovičs tomēr ieradīšoties Latvijā

Elīna Pankovska, 26.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursa Jaunais vilnis organizatori apstiprinot, ka pie viņiem ieradīsies miljardieris un Chelsea futbola kluba īpašnieks Romans Abramovičs, raksta Telegraf. Tomēr šādas baumas klīda arī pagājušajā gadā.

«Jā, šajā gadā mēs gaidām R.Abramoviču,» laikrakstam norādīja konkursa ģenerāldirektors Aleksandrs Rumjancevs. Taču sīkāk par miljardiera iespējamo vizīti Latvijā viņš neko neatklāj. Vien piebildis, ka šogad Jauno vilni apmeklēšot daudz vairāk pazīstamu personu nekā iepriekšējā gadā.

Pirmās baumas, saistībā ar iespējamo oligarhu salidojumu, radās tad, kad Latvijas teritoriālajos ūdeņos parādījusies jahta Le Grand Bleu, kas pieder R.Abramoviča biznesa partnerim Jevgēnijam Švidleram. Līdz ar to no sākuma bijusi informācija, ka ieradies pats futbola kluba Chelsea īpašnieks, taču vēlāk šādas ziņas tika noliegtas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas miljardiera Romāna Abramoviča jahta Pelorus, kas Rīgā ieradās otrdien, 27. jūlijā, pietauvojusies Rīgas pasažieru ostā, kur tā apskatāma arī patlaban.

Nav gan zināms, vai uz jahtas atrodas arī pats R. Abramovičs, taču iepriekš preses konferencē konkursa Jaunais vilnis organizatori lēsa, ka miljardieris varētu Latvijā ierasties 29.jūlijā.

Jahtu Pelorus, kas ir 16. lielāka jahta pasaulē, Krievijas miljardieris par 129 miljoniem ASV dolāru 2004. gadā iegādājās no Saūda Arābijas šeiha Modhasana. Pelorus ir 115 metrus gara. To darbina divi 5 500 zirga spēku dzinēji, ar kuru palīdzību jahta spēj attīstīt ātrumu līdz 19 mezgliem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Navaļnijs aicina Rietumus sankciju sarakstos iekļaut Abramoviču un Usmanovu

LETA--RBC, 12.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rietumiem sankciju sarakstos būtu jāiekļauj vēl vairāki desmiti Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam lojālo lielo uzņēmēju, arī Romāns Abramovičs un Ališers Usmanovs, intervijā laikrakstam Financial Times sacīja Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs.

«Jūs varat iekļaut sankciju sarakstā aptuveni tūkstoti cilvēku, kuriem būs liegts iebraukt rietumvalstīs, bet jums ir jāsit pa tiem, kas nodarbojas ar kara propagandu, tās finansēšanu, īsto kara partiju,» uzsvēra politiķis.

Izsakoties par Putinu, Navaļnijs norādīja - «tagad mēs esam atskārtuši, ka viņš veido dinastijas pārvaldi».

«Tikai Krievijas sankciju komplekti, kas būs vērsti pret visiem šiem «klaniem», kuri palīdz Putinam kontrolēt Krievijas bagātības, spēs kaut ko mainīt.»

«Ja Abramovičs, Usmanovs un viņu ģimenes nespēs nokļūt savās rezidencēs Londonā vai Šveicē, viss būs citādi,» uzsvēra politiķis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Krievijas oligarhs Deripaska Londonas tiesā cīnīsies par miljardu ASV dolāru

Gunta Kursiša, 09.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas magnāts Oļegs Deripaska Londonas Augstākajā tiesā tiesāsies par 13,2% daļu pasaules lielākajā alumīnija ražotājā Rusal.

Lietu pret O. Deripasku ierosināja Mihails Černijs (Michael Cherney), kurš apgalvo, ka ir bijis O. Deripaska biznesa partneris un O. Deripaska viņam parādā 13,2% daļu kompānijā Rusal, kas ir vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru vērtas. O. Deripaska to kategoriski noliedz, ziņo BBC.

O. Deripaska un M. Černijs iepazinās deviņdesmitajos gados, kad saskaņā ar M. Černija teikto viņš ievērojis O. Deripaska uzņēmējdarbības spējas un uzticēja viņam dažas no savām biznesa interesēm. Tāpat M. Černijs apgalvo, ka viņš 2001. gadā Londonā parakstīja dokumentu, kā arī slēdza mutisku vienošanos par dalību kompānijā Rusal.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas miljardieris Romans Abramovičs Jauno gadu nolēmis sagaidīt savā 58 miljonu britu mārciņu vērtajā īpašumā Karību jūras salā Sentbārtā. Vakara galvenā muzikālā izklaide Abramoviča ballītē būs ASV grupas Red Hot Chilli Peppers uzstāšanās.

Abramovičs savai Jaungada ballītei esot atvēlējis piecus miljonus ASV dolāru, vēsta Daily Telegraph.

Krievijas miljardieris, kuram pieder arī Čelsijas futbola klubs, arī iepriekš rīkojis grandiozas Jaungada svinības. Piemēram, 2009. gadā Abramoviča ballītē uzstājās tādi mākslinieki kā Prince, Bejonse Noulza (Beyonce Knowles) un Gvena Stefani (Gwen Stefani).

Pasaulē zināmā grupa Red Hot Chilli Peppers 2012. gada vasarā uzstāsies arī Lietuvā un Igaunijā. Paredzēts, ka 28. jūlijā grupas koncerts notiks Lietuvas pilsētā Kauņā, bet 30. jūlijā – Tallinā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV arestēts biznesmenis Romāns Abramovičs, ziņo Krievijas televīzijas RBC, tomēr uzņēmēja pārstāvji to noliedz.

Paziņojumā R. Abramoviča pārstāvis uzsvēris, ka uzņēmējs ir ASV, bet nav arestēts. No FBI, kuri, iespējams, aizturējuši uzņēmēju, pagaidām businessinsider.com nav izdevies gūt ne apstiprinājumu, ne noliegumu.

Tāpat pagaidām nav zināms, vai R. Abramoviča aizturēšana ir saistībā ar Krievijas oligarha Borisa Berezovska nāves apstākļu izmeklēšanu.

Anglijas premjerlīgas kluba Chelsea īpašnieka vārds pēdējo dienu laikā ziņās daudz izskanējis pēc oligarha Borisa Berezovska nāves. R. Abramovičs esot pirms neilga laika sakāvis B.Berezovski vienā no dārgākajām tiesvedībām Lielbritānijas vēsturē.

Db.lv jau ziņoja, ka 2012. gada vasarā Berezovskis Londonā zaudēja tiesā lietā, kurā tas no Krievijas miljardiera Romāna Abramoviča vēlējās piedzīt vairāk nekā piecus miljardus dolāru lielu kompensāciju. Tiesensis noraidīja virkni Berezovska apsūdzību, vienlaikus norādot, ka viņš nav ticams liecinieks. Par šo tiesas prāvu viņam nācās maksāt advokātiem vairākus desmitus miljonus dolāru. Pēc zaudējuma Berezovskis ātri izbeidza vēl vairākas citas tiesvedības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Lielbritānija nosaka sankcijas septiņiem Krievijas oligarhiem, arī Abramovičam

LETA--AFP, 10.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas valdība ceturtdien noteikusi sankcijas septiņiem Krievijas oligarhiem, arī Romanam Abramovičam, kam tiek iesaldēti aktīvi un noteikts ceļošanas aizliegums.

Sankcijas noteiktas vienam no vadošajiem Krievijas rūpniekiem Oļegam Deripaskam, "Rosņeftj" vadītājam Igoram Sečinam, "Gazprom" vadītājam Aleksejam Milleram, pavēstīja valdība.

Londonā jau vairākas nedēļas skanēja minējumi, vai sankcijām Kremlim tuvajiem Krievijas miljardieriem tiks pakļauts arī Abramovičs.

Pagājušajā nedēļā Abramovičs pavēstīja, ka pārdod Lielbritānijas futbola klubu "Chelsea", taču gaidāms, ka sankciju dēļ šis process kavēsies.

Lielbritānijas valdība lēš, ka Abramoviča aktīvu vērtība ir 9,4 miljardi sterliņu mārciņu (11,1 miljards eiro), vienlaikus norādot, ka mazinās sankciju ietekmi uz "Chelsea", lai ļautu klubam turpināt darbību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Daudzmiljardu «jumta» sāga Londonā

Didzis Meļķis, 18.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā posmā iegājusi tiesvedība Londonā, kurā Boriss Berezovskis prasa savu daļu no 13 miljardiem dolāru, ko Romāns Abramovičs 2005. gadā dabūja par Sibneftj pārdošanu Gazprom. Šodien turpinās B. Berezovska jurista Lorensa Rabinoviča noslēguma runa, un līdz nedēļas beigām gaidāms tiesneses lēmums.

Abi Krievijas mežonīgā kapitālisma un privatizācijas laikmetā 1990. gadu vidū par miljardieriem kļuvušie kungi ir saķērušies jau labu laiku. Prasība Londonas Augstajā tiesā iesniegta jau 2007. gadā. Pati episkā prāva gan izvērsusies tikai kopš pērnā oktobra sākuma, un oligarhu dzīves niansēm, ko pušu juristi velk laukā kā no prasītāja, tā atbildētāja, ir pastāvīgā britu un krievu publikas intereses epicentrā.

Abi vīri pēc dažiem kritērijiem tiešām šķiet džentlmeņi. Piemēram, nevienam no viņiem ne apsūdzībai, ne aizstāvībai tiesai nav uzrādāmi dokumenti – daudzmiljardu darījumi notikuši uz norunas un uzticības pamata. Tas arī viens no iemesliem, ka lieta tiek skatīta Londonā, jo britu likumi par vienlīdz saistošu uzskata kā rakstisku tā mutisku vienošanos. Protams, otro konstatēt ir salīdzinoši grūtāk. Sevišķi darījumos, kur blefošana varētu būt ietverta to pašā būtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas miljardieris Romāns Abramovičs ir gatavs vērsties tiesā pret Īriju, ja tas valdība īstenos banku sistēmas glābšanas plānu uz investoru rēķina.

Pēc investoru kompānijas Millhouse LLC pārstāvja vārdiem, R.Abramovičs jūtas piekrāpts, raksta gzt.ru.

Kā ziņo laikraksts The Daily Telegraph, Millhouse LLC izplatījis brīdinājumu, kurā teikts, ka Īrijas varas iestādes saskarsies ar nopietnām reputācijas problēmām, ja pieņems likumprojektu par valsts banku sistēmas glābšanu. No paziņojuma izriet, ka Millhouse ir norūpējies par Īrijas banku obligāciju vērtības krišanos un īpaši sapīcis par likumprojektu, kas prasa investoriem, kuri ieguldījuši bankās, apmaksāt daļu no to parādiem.

Aso R.Abramoviča reakciju izsauca projekts par banku glābšanu no recesijas, kuru piedāvājusi Īrijas finanšu ministrs Braians Lenihans. Īrijas varas iestādes nespējot novērst divu lielāko valsts finanšu iestāžu bankrotu, proti, INBS un Anglo Irish Bank. Tam nepieciešami 50 miljrd. eiro. Ja šī summa tiks samaksāta no valsts budžeta, tad tā deficīts noslīdēs līdz 32% no IKP.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas miljardieris Romāns Abramovičs par 19.5 miljoniem ASV dolāru iegādājies mājokli Holivudā. Krievijas otrs bagātākais iedzīvotājs māju nopircis ar 11% atlaidi, ziņo Wall Street Journal.

A. Abramoviča jaunajā mājoklī, kura sākotnējā cena bija 21.9 miljoni dolāru, ir sešas guļamistabas, astoņas vannasistabas, kā arī baseins, biljarda istaba, kinoteātris un pat vīna pagrabs.

Abramovičam pieder īpašumi arī Aspenā (ASV), Londonā, kā arī vēl viens īpašums Francijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdienas, 16. augusta, rītā Liepājas jahtu ostā piestājusi jahta Viva Le Vie, kas ir lielākā, kāda jebkad pietauvojusies Liepājas jahtu ostā.

Aptuveni simts miljonu eiro vērtā jahta reģistrēta Kaimanu salās, tās īpašnieks ir firma Vive La Vie. Db.lv Liepājas Jahtu centrā uzzināja, ka jahtas komandā ir 13 cilvēki, kuru vidū ir arī viens latvietis. Komandas kapteinis ir vācietis.

Jahta Liepājā ieradusies no Rīgas un plāno uzkavēties šeit aptuveni 10 dienas. Pēc tam tā dosies uz Polijas ostu Gdaņsku.

Jahta būvēta 2008.gadā Vācijas kuģu būvētavā Lurssen Yachts. Viva Le Vie garums ir aptuveni 60 metri, bet platums – 11 metri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aiz strīdiem ap miljardiera Burlakova mantojumu vīd Krievijā ietekmīga, sankcijām pakļauta persona

Comments.ua, 25.07.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aiz skandāla ap Krievijas miljardiera Oļega Burlakova mantojuma dalīšanu, iespējams, stāv kāda ar Krievijas augstāko varas ešelonu saistīta un sankcijām pakļauta persona, ziņo Ukrainas medijs “comments.ua”.

Tas varētu būt viens no iemesliem, kādēļ Maskavas tiesa neeksistējošam Veras un Nikolaja Kazakovu fondam par labu it kā rakstīto testamentu atzina par īstu.

Tiek lēsts, ka Oļega Burlakova atstātais mantojums ir no 650 miljoniem līdz 1,5 miljardiem ASV dolāru liels. Saskaņā ar likumu, puse no Burlakova īpašuma pieder viņa sievai Ludmilai kā neatraidāmai mantiniecei, savukārt otra puse, tajā skaitā arī aptuveni 220 miljonu ASV dolāru vērtā 106 metrus garā trīsmastu buru jahta “Melnā Pērle”, ietilpst mantojuma masā.

Šī jahta vēl 2018.gadā aizdomīgu darījumu rezultātā nonāca Kazakovu kontrolētās Kipras kompānijas “Silver Angel Yachting Limited” īpašumā, un pēc Melnkalnes tiesas lēmuma par visu uz tās esošo mākslas darbu inventarizāciju tika pretlikumīgi izvesta no Tivatas ostas Melnkalnē. “Comments.ua” ziņo, ka jahta 29.jūnijā esot redzēta Duresas ostā Albānijā, turklāt šoziem, kad jahta atradās pie Karību salām, uz tās klāja esot manīta Krievijas politiskajai elitei pietuvināta un sankcijām pakļauta persona.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Krājbankas jahta pārdota par 583 tūkstošiem latu

Žanete Hāka, 17.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par maksātnespējīgās AS Latvijas Krājbanka tērauda motorjahtu The Highlander saņemti 583 tūkstoši latu, informēja bankas administratora KPMG Baltics pārstāvis Oskars Fīrmanis.

14. augustā notika jahtas izsole, kurā piedalījās divi pretendenti, un nauda par to bija jāpārskaita mēneša laikā.

Izsoles sākumcena bija 530,28 tūkstoši latu.

Db.lv jau rakstīja, ka neoficiāla informācija liecina, ka šī jahta piederēja Vladimiram Antonovam.

Šobrīd jahta atrodas krastā «Ocean Marine Yacht Center» Portsmutā, Virdžinijā un nedarbojas. Jahta būvēta 1967. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsolē ar sākumcenu 62,4 tūkstošu latu apjomā izlikta bokserim Antonam Berjozinam piederoša uzņēmuma jahta.

Jahta pieder uzņēmumam SIA Jūras Tehnoloģijas, kas pieder bokserim Antonam Berjozinam. Uzņēmuma valdē darbojas Latvijas Boksa federācijas viceprezidents Vadims Berjozins.

Motorjahta Moppet of cowes pirmā izsole notiks 21. augustā. Visiem, kas vēlas piedalīties izsolē, līdz izsoles dienai tiesu izpildītājam Jānim Stepanovam jāiemaksā summa 10% apjomā no jahtas novērtējuma summas. Tāpat līdz izoles dienai visas personām, kurām uz īpašumu ir tiesības un kas vēlas nepieļaut tā pārdošanu izsolē, jāpiesaka savas prasības, liecina informācija Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes interneta vietnē.

SIA Jūras Tehnoloģijas ir SIA Swedbank Līzings parādniece.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pārdota Krājbankas jahta

Žanete Hāka, 14.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien izsolē pārdota maksātnespējīgās AS Latvijas Krājbanka 1967. gadā būvētā motorjahta, informēja bankas administratora KPMG Baltics pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Izsolē piedalījās divi pretendenti un viens no tiem iegādājās tērauda motorjahtu The Highlander, kas būvēta 1967.gadā.

Izsoles sākumcena bija 530,28 tūkstoši latu, taču jahta pārdota par lielāku summu nekā sākumcena. Precīzu summu, par kādu pretendents iegādājās motorjahtu, publiskosim tiklīdz kontā tiks pārskaitīta nauda un darījums reāli būs noticis, norādīja O. Fīrmanis.

Db.lv jau rakstīja, ka neoficiāla informācija liecina, ka šī jahta piederēja Vladimiram Antonovam.

Šobrīd jahta atrodas krastā «Ocean Marine Yacht Center» Portsmutā, Virdžinijā un nedarbojas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālija piektdien paziņoja, ka ir konfiscējusi jahtu, kas pieder Krievijas oligarham Aleksejam Mordašovam, kurš tiek uzskatīts par prezidentam Vladimiram Putinam tuvu cilvēku un ir pakļauts Eiropas Savienības (ES) sankcijām.

"Itālijas policija nupat konficēja jahtu "Lady M" - 65 miljonus eiro vērtu kuģi, kas pieder Aleksejam Aleksandrovičam Mordašovam un atrodas Ligūrijas reģiona Imperijas pilsētā - atbilstoši pašreizējām ES sankcijām," tviterī paziņoja Itālijas premjerministra Mario Dragi mediju padomnieks Ferdinando Džuljano.

Tērauda magnātam Mordašovam pieder grupa "Severstaļ". Viņš ir viens no ultrabagātajiem un ietekmīgajiem Krievijas pilsoņiem, pret kuriem noteiktas ES sankcijas viņu tuvības Kremlim dēļ.

Papildināta - Severstaļ aptur eksportu uz ES valstīm 

Krievijas tērauda kompānija "Severstaļ" pilnībā pārtraukusi tērauda produkcijas eksportu uz Eiropas...

Kopš 24.februārī sākās Krievijas atklāts iebrukums Ukrainā, ES ir nolēmusi iesaldēt ar to saistīto Krievijas oligarhu aktīvus un aizliegt viņiem iebraukt ES.

Mordašovs pirmdien paziņoja, ka distancējas no Krievijas kara Ukrainā. "Man nav pilnīgi nekāda sakara ar pašreizējo ģeopolitisko saspīlējumu, un es nesaprotu, kāpēc ES noteikusi sankcijas pret mani," sacīja magnāts.

Itālijas mediji ir ziņojuši, ka Sanremo pilsētā tika konfiscēta jahta "Lena", kas pieder miljardierim Genadijam Timčenko, kurš ir privātās investīciju grupas "Volga Group" dibinātājs un īpašnieks, kā arī bijušais preču tirdzniecības grupas "Gunvor Group" līdzīpašnieks.

Pirmā jahta, kas konfiscēta ES sankciju rezultātā, bija "Amore Vero", kas ceturtdien tika konfiscēta Francijas ostas pilsētā Lasjotā. Šī jahta pieder uzņēmumam, kas saistīts ar Krievijas naftas milža "Rosņeftj" vadītāju Igoru Sečinu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Instagram atklāj, kāda ir deviņpadsmitgadīgās miljardiera Romāna Abramoviča meitas dzīve

Dienas Bizness, 27.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Romāns Abramovičs dzīvo apskaužamu dzīvi. Krievijas oligarhs ieņem 133. pozīciju Forbes Pasaules miljardieru sarakstā, un viņa bagātība tiek lēsta 9,5 miljardu ASV dolāru apmērā.

R. Abramovičam, kā raksta Business Insider, ir dažas «lieliskas rotaļlietas», piemēram, 1 miljardu dolāru vērta superjahta. Tādēļ nav pārsteigums, ka viņa 19 gadus vecā meita Soņa, viens no pieciem bērniem, kurus viņš radījis kopā ar bijušo sievu Irīnu, arī dzīvo visai vieglu dzīvi.

Soņai ir Instagram konts, kur viņa pastāvīgi publicē fotogrāfijas, kas raksturo viņas dzīvi - māja Anglijas laukos, zirgu stallis un ceļojumi. Daļa no fotogrāfijām aplūkojama raksta galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tērauda magnāts Vladimirs Lisins kļuvis par Krievijas bagātāko cilvēku, ziņo AFP, norādot, ka pēdējais gads, neraugoties uz finanšu krīzi, visiem šīs valsts lielākajiem oligarhiem bijis veiksmīgs.

V. Lisina, kurš ir vadošā tērauda ražotāja Novolipetsk Steel īpašnieks, turība pieaugusi līdz 18,8 miljardiem dolāru no 7,7 miljardiem dolāru 2009.gadā, liecina 2010.gada bagātāko saraksts, ko izveidojis Krievijas žurnāls Finans.

Tādējādi V. Lisinam izdevies pārspēt iepriekšējo šī saraksta līderi - miljardieri, Onexim investīciju fonda īpašnieku Mihailu Prokhorovu.

Viņš ar 17,85 miljardu dolāru turību, kas pieaugusi no 14,1 miljarda iepriekšējā gadā, ieņem otro vietu.

Trešajā bagātāko saraksta vietā atrodas Chelsea futbola kluba īpašnieks Romans Abramovičs, kurš var lepoties ar 17,0 miljardu dolāru bagātību, kas pieaugusi no 13,9 miljardiem iepriekšējā gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru