Citas ziņas

«Amadeus» un «Net Trans» piedāvā komisijas maksu menedžmenta sistēmu par brīvu

Aivars Mackevics [email protected], 27.10.2004

Jaunākais izdevums

Pēc Amadeus aprēķiniem, tūrisma aģentūras zaudē 18% - 20% no komisijas maksām, kas tām pienāktos no pārdotajiem viesnīcu pakalpojumiem Amadeus sistēmā. Net Trans tūrisma aģentūrām piedāvā efektīvu komisijas maksu iekasēšanas sistēmu, kur Net Trans sadarbībā ar Amadeus darbojas kā starpnieks starp aģentūru un viesnīcu, kā rezultātā komisijas maksas no viesnīcām tiek iekasētas laicīgi, un aģentūrai nav nepieciešams atsevišķi pārraudzīt katras viesnīcas komisijas maksas. Net Trans pakalpojums nodrošina vienotu un regulāru komisijas maksu menedžmentu, palielina saņemto komisijas maksu īpatsvaru, vienkāršo un padara lētāku komisijas maksu iekasēšanu. Net Trans abonentiem ar individuālu paroli pieejama interneta lapa, kurā tie var sekot komisijas maksu plūsmai. Net Trans ir vienīgais šāda veida komisijas maksu menedžmenta pakalpojums, kas pārstāv aģentūru intereses - tas balstās uz informāciju, kas saņemta no Amadeus par katru aģentūras veikto rezervāciju, nevis uz viesnīcu iesniegto informāciju, kā to dara citas komisijas maksu menedžmenta kompānijas. Net Trans tiek piedāvāts aģentūrām, neatkarīgi no to lieluma, darbības reģiona un izmantotās valūtas. Amadeus sadarbībā ar Net Trans tūrisma aģentūrām piedāvā, piesakoties uz Net Trans pakalpojumu līdz šī gada 20.decembrim, saņemt to par brīvu līdz 2005.gada 31.martam. Pakalpojums pieejams arī Latvijas tūrisma firmām. Sīkāka informācija: www.amadeus.com; www.ntrans.com

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

50 lidsabiedrības paraksta līgumu ar «Amadeus»

Aivars Mackevics [email protected], 02.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amadeus, kas ir pasaules līderis ceļojumu un tūrisma industrijas tehnoloģiskajos un izplatīšanas risinājumos, 29.aprīlī Spānijas galvaspilsētā Madridē paziņoja, ka 50 vadošās lidsabiedrības Eiropā, Vidējos austrumos un Āfrikā ir vienojušās sniegt Amadeus lietotājiem zemās cenas, pilnus lidojumu grafikus, pēdējās pieejamās sēdvietas un ar tām saistīto informāciju izplatīšanai caur visiem kanāliem pēc Amadeus pilnīgā satura līguma, ko tā izziņojusi 2004.gada novembrī. Ar šo soli Amadeus ceļojumu aģentiem dod pieeju informācijai par lielāko lidsabiedrību interneta cenām. Turklāt, ceļojumu aģenti tagad var veikt rezervācijas 25 zemo izmaksu pārvadātājiem, ieskaitot Air Tran un Independence Air Amerikas Savienotajās Valstīs, Westjet Kanādā un Air Berlin Vācijā. Amadeus pirmo šāda veida līgumu parakstīja ar British Airways, par kuru tika ziņots 2004.gada februārī, un tas joprojām piegādā nozīmīgu zemo izmaksu lidmašīnu biļešu daļu ceļojumu aģentiem Lielbritānijā. Amadeus vice prezidents Deivids Džouns uzskata, ka piegādāt pareizo informāciju saviem tūrisma aģentūru sadarbības partneriem 217 tirgos visā pasaulē ir būtiski svarīgi Amadeus biznesam. Viņš paziņojis, ka Amadeus turpinās investēt līdzekļus, lai nodrošinātu to, ka Amadeus ir visplašākā veida informācija par tūrisma tirgu - gan interneta cenas, gan īpašās viesnīcas, gan pasaules plašākais kruīzu līniju piedāvājums. 2005.gada pirmajā ceturksnī Amadeus turpināja atbalstīt ceļojumu aģentus 66 000 vietās visā pasaulē. Šajā laika periodā Amadeus pievienojušies šādi uzņēmumi: Lidsabiedrības: 50 lidsabiedrības Eiropā, Vidējos Austrumos un Āfrikā (ieskaitot Air France, CSA Czech Airlines, dba, Iberia, Lufthansa un Norwegian Air Shuttle) ir parakstījušas līgumus par interneta cenu izplatīšanu caur Amadeus. Ceļojumu aģenti caur Amadeus varēs veikt arī rezervācijas 25 zemo izmaksu lidsabiedrībām. Kruīzu līnijas:Amadeus sistēmai pievienojās Thomson Cruise Liens un Clipper Cruises (kas specializējas mazo kuģīšu kruīzos). Automašīnu uzņemumi: Martā Amadeus kļuva par vienīgo globālo datorrezervēšanas sistēmu, kas ir parakstījusi līgumu ar holiday autos, kas ir pasaules vadošais atpūtas automašīnu nomas uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«Amadeus» plāno atpūtas tūrisma tehnoloģiju attīstību

Aivars Mackevics [email protected], 23.05.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amadeus ir apņēmies drīzumā atklāt plānotās atpūtas tūrisma tehnoloģiju iniciatīvas Lielbritānijas ceļojumu aģentiem un tūroperatoriem. Jaunie tehnoloģiju risinājumi brīvā laika sektoram tiks izpausti nākamo mēnešu laikā, tie būs tikai daži no Amadeus plāniem paplašināties attiecīgajā jomā. Šie notikumi seko iepriekš pasludinātam ikgadējam pieaugumam kruīzu braucienu rezervācijās, izmantojot Amadeus, kas noteikta 75% apmērā. Amadeus vēlas nostiprināt savas pozīcijas Lielbritānijas korporatīvajā sektorā, kur pašreizēja tirgus daļa sastāda 25%. Paredzams, ka Amadeus atklās informāciju arī par darījumiem ar avio kompāniju interneta mājas lapām Ķīnā un interneta atbalsta kompānijām Indijā. Jau iepriekš tika ziņots, ka arī vērienīgā online ceļojumu kompānija Expedia ir sākusi izmantot Amadeus sistēmu sākotnēji četrās Eiropas valstīs, kam 2006.gada trešajā ceturksnī pievienosies arī Āzijas – Klusā okeāna reģiona valstis. Līdz 2009.gadam ir pagarināta arī Amadeus vienošanās ar Sabre/Travelocity piederošo Lastminute.com. Amadeus darbības rezultāti pagājušajam gadam parāda, ka 12% no kopējo rezervāciju skaita tika veikts caur interneta ceļojumu aģentūrām vai citiem avio kompāniju interneta resursiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apcietinātajam Krjačekam daļēji piederošais Alkom-Trans regulāri uzvarējis iepirkumos

LETA, 14.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» (RS) iepirkumu krimināllietā apcietinātajam partijas «Gods kalpot Rīgai» biedram, Rīgas domes varas partiju dāsnam sponsoram Aleksandram Krjačekam daļēji piederošais SIA «Alkom-Trans» pēdējo gadu laikā uzvarējis vairākos desmitos pašvaldību un valsts iestāžu iepirkumos, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Piemēram, laika posmā no 2013.gada līdz 2018.gada novembrim «Alkom-Trans» uzvarējis vairāk nekā 30 dažādos pašvaldību un valsts iestāžu iepirkumos, liecina IUB informācija.

Pārsvarā tie ir iepirkumi par autobusu, midibusu vai mikroautobusu piegādi, vai arī iepirkumi par transportlīdzekļu tehnisko apkopi, diagnostiku, remontu un rezerves daļu piegādi. Iepirkumu summas caurmērā bijušas no dažiem desmitiem tūkstošu eiro līdz aptuveni 100 000 eiro.

Pēc līgumcenas lielākais «Alkom-Trans» pēdējo piecu gadu laikā uzvarētais autobusu piegādes iepirkums bijis par autobusu piegādi SIA «VTU Valmiera» vajadzībām 2014.gada jūlijā par līgumcenu 1,632 miljoni eiro, kā arī par autobusu piegādi Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centram, kurā «Alkom-Trans» līgumcenas daļa bija 1,003 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

"hanza.net" uzlabo drošību

Voldemārs Oliņš [email protected], 04.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar mērķi uzlabot Hansabankas interneta bankas drošību turpmāk varēs būt atvērta tikai viena hanza.net sesija, t.i., lietotājs nevarēs lietot hanza.net no vairākiem pārlūku programmu logiem vai arī no vairākiem datoriem vienlaikus, Db.lvinformēja AS "Hansabanka" preses sekretārs Ivars Svilāns. Pievienojoties hanza.net no jauna, iepriekšējā sesija tiks aizvērta. Piemēram, ja klients jau strādā ar internetbanku un vēlas pievienoties hanza.net no jauna, lai atvērtu vēl vienu logu un veiktu paralēlus darbus, drošības nolūkos pirmais atvērtais hanza.net logs tiks aizvērts un parādīsies atbilstošs paziņojums. Savukārt jaunatvērtajā hanza.net logā parādīsies paziņojums par to, ka iepriekšējā atvērtā hanza.net sesija tika pārtraukta. Šāds paziņojums var parādīties arī gadījumos, ja lietotājs nekorekti beidz darbu ar hanza.net. Piemēram, beidz darbu ar hanza.net, nenospiežot lapas augšējā labajā stūrī "Iziet" un pēc īsa brīža vēlas no jauna pievienoties hanza.net. Uzlabojumi palielinās hanza.net lietošanas drošību un pilnībā izslēgs iespējas hanza.net sesijas paralēlai pārtveršanai. Hansabanka uzsver, ka elektroniskie norēķini ir visdrošākais naudas līdzekļu pārvaldes veids. Vienlaikus klientiem jāatceras, ka nekādā gadījumā nedrīkst nodot savas paroles, lietotāja numuru, kodu karti citam lietotājam. Bankas arī nekad neprasa klienta datus ar e-pasta vēstuļu palīdzību. Ja esat saņēmuši šādu vēstuli, tas visdrīzāk ir krāpniecības mēģinājums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«Amadeus» palielina savu akciju daļu interneta ceļojumu portālā «Opodo»

Aivars Mackevics [email protected], 16.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālā ceļojumu rezervēšanas sistēma Amadeus ir palielinājusi savu akciju daļu interneta portālā Opodo. Tagad Amadeus pieder 74,02% no šī interneta ceļojumu portāla, pirms tam bija 55,36%. Amadeus savu daļu Opodo uzņēmumā ir palielinājis ar 64,1 miljonu eiro lielu kapitālu. Vienlaicīgi Amadeus pievienos Opodo arī skandināvu interneta portālu Travellink, kas ir ticis novērtēts ar 16 miljoniem eiro. Daļas palielināšana ir notikusi saistībā ar interneta ceļojumu starpniekfirmas Karavel no Francijas, Quest no Lielbritānijas un Amadeus meitas uzņēmuma Eviaggi.com no Itālijas pārņemšanu. Tikai par Karavel vien Opodo samaksāja 60 miljonus eiro. Vācijas Lufthansa kopā ar lidsabiedrību Air France un Spānijas Iberia pieder vairāk nekā 86 % balsstiesību firmā Amadeus (Air France šobrīd ir 23%, Iberia 18% un Lufthansa 5%). Amadeus kopā ar ASV konkurentu Sabre pieder pie pasaules vadošajiem rezervēšanas uzņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«Amadeus» palielina rezervējumu skaitu

Aivars Mackevics [email protected], 23.11.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļojumu rezervēšanas sistēmas piedāvātājs Amadeus šī gada trešajā ceturksnī ir palielinājies kopējo rezervējumu skaitu par 2%, sasniedzot 108,7 miljonus, salīdzinot ar attiecīgu laika periodu pirms gada. Kopumā šī gada pirmajos deviņos mēnešos rezervējumu skaits, izmantojot Amadeus ir palielinājies par 9,2%, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo laika posmu. Uzņēmuma apgrozījums šajā laikā palielinājās par 5,6%. Turpretī neto peļņa palielinājās par 16,9% attiecībā pret 2003. gada trešo ceturksni, sasniedzot 48,5 miljonus eiro. Kā atzīst Amadeus prezidents José Antonio Tazón, tad visa gada neto peļņa tiek gaidīta 210 miljonu eiro apmērā. Tāpat Amadeus ir iegādājies 35% no viesnīcu tehnisko pakalpojumu piedāvātāja Optims akcijām, kā rezultātā Amadeus tagad pieder 65% šī uzņēmuma akciju. Jāatzīmē, ka Optims ir 12 biroji visā pasaulē, tai skaitā arī Francijā, Vācijā un Spānijā, kopumā ar vairāk par 6 500 klientiem aptuveni 70 valstīs. Galvenā Optims mītne atrodas Singapūrā un ASV. Optims producē IT sistēmas menedžmenta metožu optimizācijai un apgrozījuma uzlabošanai. Tāpat uzņēmums piedāvā saviem tūrisma nozares klientiem trīs sistēmas: īpašuma menedžmenta, ieņēmuma menedžmenta un centrālās rezervēšanas sistēmas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Amadeus Latvija: Jaunu konkurentu parādīšanās tirgū un cīņa par klientu lojalitāti ir ļoti grūta

Db.lv, 04.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA «Amadeus Latvija», kas nodrošina tūrisma industriju ar datorizētu aviobiļešu rezervēšanas sistēmu, apgrozījums pagājušajā gadā bija 2,865 miljoni eiro, kas bija par 4,4% vairāk nekā 2016.gadā, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem samazinājās par 3,7%, salīdzinot ar gadu iepriekš, un 2017.gadā bija 608 tūkstoši eiro.

«Sabiedrībai ir izdevies realizēt biznesa plānā izvirzītos mērķus attiecībā uz rezervāciju skaitu un noturēt tirgus līdera pozīciju šajā nozarē,» uzņēmums norāda gada pārskatā. 2017.gadā uzņēmums ieviesa jaunus produktus un alternatīvas norēķinu iespējas klientiem. SIA «Amadeus Latvija» pagājušajā gadā arī ieguvis vairākus jaunus klientus, kas izvēlējās uzņēmuma sniegtos pakalpojumus.

Uzņēmuma darbinieku skaits pērn nemainījās, un tas nodarbināja septiņus cilvēkus.

Savukārt SIA «Amadeus Latvija» kopējie maksājumi valsts kopbudžetā pieauga par 49,4% un pērn veidoja 511 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien Ministru kabineta komitejas sēdē tika izskatīts Veselības ministrijas izstrādātais noteikumu projekts, kas paredz trans-taukskābju ierobežošanu pārtikas produktos, informē VM.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«Amadeus» pievieno vēl 75 viesnīcas

Aivars Mackevics [email protected], 06.12.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vadošais tehnoloģiju un izplatīšanas risinājumu piegādātājs tūrisma un ceļojumu nozarei Amadeus paziņojis par papildus 75 neatkarīgo viesnīcu pievienošanu Centrālās, Austrumu un Dienvideiropas reģionos. Viesnīcas aptver plašu spektru, sākot no ekonomiskās klases līdz pieczvaigžņu luksuss viesnīcām Bulgārijā, Lietuvā, Krievijā, Čehijā, Horvātijā, Armēnijā, Ungārijā, Rumānijā un Bosnijā. No šīm viesnīcām 50 jau ir iespējams rezervēt, izmantojot Amadeus globālo izplatīšanas sistēmu. Sistēma tiek ieviesta caur Amadeus filiāli Otedis. Tagad šīs neatkarīgās viesnīcas var pārdot savus numurus tieši caur Amadeus 75 000 ceļojumu aģentūru punktiem un 11 000 avio biļešu ofisiem visā pasaulē. Amadeus stratēģijā nozīmīga loma ir neatkarīgo viesnīcu apvienošanai kopējā sistēmā, izmantojot vienkāršus, viegli pielietojamus risinājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«Amadeus» sadarbosies ar «Accesrail»

Aivars Mackevics [email protected], 21.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šī gada 4.aprīļa globālajā datorrezervēšanas sistēma Amadeus, sadarbībā ar Accesrail, uzsāk akciju "Sell the Rail". Akcijas mērķis ir celt tūrisma aģentūru darbinieku zināšanu līmeni par Accesrail piedāvātajām ceļošanas iespējām un veicināt dzelzceļa pakalpojumu pārdošanas apjoma palielināšanos Latvijas tūrisma aģentūru vidū. Tūrisma aģentūru darbinieki būs aicināti meklēt atbildes uz Accesrail sagatavotajiem jautājumiem, kā arī veikt dzelzceļa rezervācijas Amadeus sistēmā. Kampaņas noslēgums, rezultātu apkopošana un apbalvošana notiks novembrī. Uzvarētāji saņems 2 pirmās klases 4 dienu Britrail Flexipass (neierobežotai ceļošanai pa Angliju, Skotiju un Velsu). Sīkāka informācija Amadeus birojā vai pa tālr. 7357600. Kas ir Accesrail?AccessRail ir kā virtuālā lidsabiedrība Amadeus sistēmā, caur ko ceļojumu aģenti var rezervēt dzelzceļa ceļojumus tikpat viegli kā gaisa ceļojumus. AccessRail ir dzelzceļa transporta kompāniju alianse, ko izveidojusi ACP Rail International. Tā dod IATA apstiprinātām ceļojumu aģentūrām lietotājiem draudzīgu metodi dzelzceļa biļešu pārdošanā BritRail, Airport Express, Norwegian State Railways un Swedish Railways u.c. Tātad, AccessRail darbojas kā lidsabiedrība ar savu atsevišķu pārvadātāja kodu, izmantojot tādas pašas rezervēšanas procedūras kā lidsabiedrībām. Avots: Amadeus

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skandināvijas mediju grupai Schibsted piederošais SIA TV Net no interneta projektu kompānijas SIA Nerealitāte nopircis interneta portālu spoki.lv, liecina domēnu reģistra dati.

«Portāls spoki.lv ir vienīgais tāda veida izklaides portāls Latvijā, tā auditorija ir jaunieši, kurus mēs vēlamies radināt izmantot arī ziņu portālu tvnet.lv. spoki.lv paliks tāds, kāds tas ir,» tā sacīja SIA TV Net valdes loceklis Ivars Bauls.

Nozare.lv rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka TV Net par spoki.lv samaksājis summu, kas ir robežās no 100 000 līdz 200 000 latu. Oficiāli darījuma summa netiek atklāta.

Līdzšinējā spoki.lv īpašnieka Nerealitāte valdes priekšsēdētājs un 50% Nerealitātes mātesuzņēmuma SIA NRLT kapitāla daļu īpašnieks Agris Krusts teica, ka portāls pārdots, jo saņemts pirkšanas piedāvājums no TV Net. Taču vaicāts par cenu, Krusts teica, ka to nevarot atklāt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

EK saskaņojusi noteikumu projektu par maksimāli pieļaujamo trans-taukskābju daudzumu pārtikas produktos

Žanete Hāka, 07.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veselības ministrija ir saņēmusi informāciju no Ekonomikas ministrijas, ka Eiropas Komisija nav sniegusi komentārus vai iebildumus par Ministru kabinetu noteikumu projektu Noteikumi par maksimāli pieļaujamo trans-taukskābju daudzumu pārtikas produktos un tas ir uzskatāms par saskaņotu, informē ministrija.

Veselības ministrs Guntis Belēvičs: «Šī ir ļoti nozīmīga Veselības ministrijas uzvara pār neveselīgas pārtikas atbalstītājiem. Šādas izmaiņas dos ļoti būtisku ieguldījumu sabiedrības veselībai ilgtermiņā. Tādu produktu lietošana, kuros ir augsts piesātināto tauku un trans-taukskābju daudzums, ir viens no riska faktoriem sirds un asinsvadu slimībām, vielmaiņas slimībām, tajā skaitā cukura diabētam, un citām neinfekcijas saslimšanām. Saslimstības riska faktoru novēršana samazina izdevumus valstij nākotnē slimību seku novēršanai – cilvēku ārstēšanai, darba nespējas kompensācijai utml. Ir prieks saņemt šādu ziņu par Eiropas Komisijas saskaņojumu tieši Pasaules Veselības dienā, kas šogad veltīta pieaugošajai cukura diabēta izplatībai pasaulē, kam viens no iemesliem ir tieši neveselīgs uzturs.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas transporta un loģistikas kompānija Meiko Trans 2015.gadā loģistikas centra darbību Ķekavā, šodien Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes sēdē informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

LIAA darbu ar Meiko Trans sāka 2012.gadā un sākotnēji bija runa par iespēju atvērt loģistikas centru Latvijā. Tomēr Meiko Trans klienti izlēma par labu loģistikas centram Maskavas reģionā Krievijā.

Pēc Krievijas-Ukrainas konflikta sākšanās un ģeopolitiskās situācijas saasināšanās Meiko Trans slēdza Krievijas projektu atvēra 8000 kvadrātmetrus lielu distribūcijas centru Ķekavā, informēja LIAA.

Sākotnējā posmā Meiko Trans ir izvēlējies savas darbības Latvijā realizēt sadarbībā ar DHL trīspusēja sadarbības līguma ietvaros, taču LIAA ir informēta, ka tuvākajos gados uzņēmums plāno pats uzsākt loģistikas aktivitātes Latvijā.

Informācija Meiko Trans mājaslapā liecina, ka kompānijas bāzes punkts ir Nagojas osta Japānā. Kopumā uzņēmums Japānā operē ar 491 600 kvadrātmetrus lielu noliktavu platību, kā arī 117 200 kvadrātmetriem ārpus Japānas, galvenokārt ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Covid19 pandēmijas laiks devis izrāvienu e-komercijā strādājošajiem uzņēmumiem. Sekojot tirgus pieprasījumam, Rīgas brīvostas teritorijā, Kundziņsalā bāzētajā “TFS Trans” loģistikas centrā šobrīd top jauns e-komercijas projekts – programmatūra, kuras ieviešana turpmāk klientiem palīdzēs ietaupīt uz preču piegāžu laiku un ātrumu.

“Preču apstrādes un līdz ar to arī piegādes laiks e-komercijā ir ļoti būtisks. Dažkārt preces, piemēram, no Amazon Vācijā uz Latviju tiek piegādātas divu dienu laikā, savukārt sūtījumu apmaiņa Rīgas robežās nereti var aizņemt līdz pat septiņām dienām. “TFS Trans” izstrādātā sistēma ļaus paātrināt preču piegādes laikus gan Latvijas, gan Baltijas robežās. Turklāt e-komercijas noliktavas pakalpojumus plānojam piedāvāt ne vien Baltijas e-komersantiem, bet arī lielajiem Āzijas valstu spēlētājiem, kurus interesē Krievijas tirgus. Interese par šāda veida pakalpojumiem mūsu reģionā no austrumiem ir liela,” skaidro “TFS Trans” pārstāvis Mihails Frolovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

«Amadeus» tiek uzņemts «Dow Jones Sustainability» biedru skaitā

Aivars Mackevics [email protected], 29.09.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā datorrezervēšanas sistēma Amadeus uzsākusi sadarbību ar pirmo globāla mēroga dažādu tirgus nozaru indeksu veidotājkompāniju Dow Jones Sustainability, un ir iekļauta gan Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World), gan Dow Jones Sustainability STOXX (DJSI STOXX) biedru skaitā. Amadeus patreiz ir vienīgā globālā ceļojumu datorrezervēšanas sistēmu pārstāvošā kompānija starp pārējiem Dow Jones Sustainability biedriem. Amadeus viceprezidents Džozē Antonio Tacons (Jose Antonio Tazon) uzsvēris, ka piedalīšanās indeksu noteikšanā veicinās kompānijas darbības lielāku atpazīstamību. Gan menedžmenta pārstāvji, gan pārējie darbinieki ir lepni, ka Amadeus patreiz ir pirmā un vienīgā tūrisma nozares ar informācijas tehnoloģijām saistītā kompānija, kas uzņemta starp Dow Jones Sustainability biedriem. Avots: Eiropa.lv

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pieaug caur «Amadeus» veikto viesnīcu rezervāciju skaits

Aivars Mackevics [email protected], 01.12.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālā rezervēšanas sistēma Amadeus paziņojusi, ka, salīdzinot ar 2003.gada septembri, caur Amadeus sistēmu veikto viesnīcu rezervāciju skaits šī gada septembrī palielinājies par 13%. Tiek uzskatīts, ka šo pieaugumu veicinājusi veiksmīgā pielāgošanās jaunajai Amadeus izstrādātajai dinamiskās pieejas („Dynamic Access”) sistēmai, kuru izmanto jau 82 viesnīcu kompānijas, ar sistēmu nodrošinot aptuveni 23 000 savu īpašumu. Iepriekšminētais viesnīcu kompāniju skaits nodrošina 70% no visām Amadeus veiktajām viesnīcu rezervācijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izveidojot starpvalstu optisko kabeļu tīklu «Baltic Net», Tet nostiprinājis pozīcijas interneta infrastruktūras eksportā.

«Baltic Net» šobrīd veido desmit mezgli, savienojot Rīgu ar astoņām Eiropas valstīm. Divos no šiem savienojumiem – ar Viļņu un ar Stokholmu – iespējams nodrošināt 100 gigabaitu sekundē datu pārraides ātrumu.

Tet gada pirmajos astoņos mēnešos investīcijās infrastruktūrā un attīstībā ieguldījis 17,4 miljonus, gada griezumā plānotais apjoms ir 31 miljons eiro.

«Baltic Net» ir tikai viena daļa no apjomīgām investīcijām ātra interneta nodrošināšanā Latvijā un starptautiski, skaidro uzņēmums. Latvija ir kļuvusi par vienu no līderiem Eiropā pēc to interneta pieslēgumu īpatsvara, kas spēj nodrošināt vismaz 100 megabitu sekundē datu pārraides ātrumu.

Pēc FTTH (Fiber to the Home) Council Europe datiem, Latvijā optisko kabeļu pieslēgums pieejams jau 50,2% mājsaimniecību, krietni virs vidējā rādītāja Eiropas Savienībā, kas ir 13.9%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

EK izmeklē, vai aviobiļešu rezervēšanas sistēmas Amadeus un Sabre pārkāpj konkurences noteikumus

LETA, 23.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (EK) piektdien paziņoja, ka sākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai vienošanās starp lidojumu rezervēšanas platformu uzņēmumiem «Amadeus» un «Sabre», no vienas puses, un aviokompānijām un ceļojumu aģentūrām, no otras puses, pārkāpj Eiropas Savienības (ES) konkurences noteikumus, liekot aviokompāniju pasažieriem maksāt augstākas cenas par biļetēm.

«Amadeus» un «Sabre» ir pasaulē vadošie datorizēto rezervācijas sistēmu piegādātāji. Šīs sistēmas apkopo datus par lidojumu grafikiem, sēdvietu pieejamību un biļešu cenām, ļaujot ceļojumu aģentiem un mājaslapām veikt biļešu rezervāciju.

EK izmeklēšanas nolūks ir noskaidrot, vai konkrēti nosacījumi «Amadeus» un «Sabres» līgumos ar aviokompānijām un ceļojumu aģentūrām ierobežo to iespējas izmantot alternatīvus piegādātājus, tādējādi apgrūtinot šo alternatīvo piegādātāju ienākšanu tirgū un palielinot biļešu izplatīšanas izmaksas aviokompānijām, kā rezultātā patērētājiem ir jāmaksā vairāk par aviobiļetēm, teikts EK paziņojumā.

Spānijas «Amadeus» un ASV bāzētais «Sabre» globālajai ceļojumu nozarei nodrošina rezervēšanai nepieciešamo programmatūru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Amadeus paaugstina apgrozījumu

Aivars Mackevics [email protected], 26.04.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļojumu tehnoloģiju uzņēmums Amadeus nostiprina savu vietu tirgū. 2005.gadā uzņēmuma kopējais apgrozījums audzis par 17,6%, sasniedzot 2,4 miljardus eiro. Kopējo rezervēšanu skaits pieaudzis par 4,2%, sasniedzot 473,3 miljonus. Online rezervācijas no visiem piegādātājiem augusi par 34,1% un sastāda 12% no kopējām rezervācijām. Kopskaitā Amadeus ieņem 29,2% tirgus daļas. Avio rezervēšanas ziņā caur ceļojumu aģentūrām Amadeus joprojām ir tirgus līderis. Pērnā gada stūrakmens ir zemo cenu (Low Fare Content) integrēšana lidsabiedrībām. Šis risinājums ceļojumu aģentūrām piedāvā 57 lidsabiedrību zemākos tarifus. Bez tam Amadeus pavairojis viesnīcu skaitu. Kopskaitā tiek piedāvāti 61000 īpašumi, par 4000 vairāk kā iepriekšējā pārskata periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«Amadeus» atbalsta Spānijas tūrisma aģentūras paplašināšanos

Aivars Mackevics [email protected], 21.06.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amadeus un Spānijas ceturtā lielākā tūrisma aģentūra Terminal A informē par sadarbību. Amadeus atbalstīs aģentūras starptautiskos paplašināšanās plānus. Abas puses cer uz veiksmīgu sadarbību starptautiskajā tūrisma tirgū. No šī gada sākuma Terminal A veikto rezervāciju skaits ir divkāršojies, toties aģentūras tirgus ir palielinājies tikai par 8 %. Amadeus un Terminal A uzsāka sadarbību 2005. gada jūlijā. Amadeus ir noslēdzis līdzīgus līgumus ar Spānijas vadošajām tūrisma aģentūrām un gan drīz visām Eiropas nozīmīgākajām online tūrisma aģentūrām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lastminute.com un Amadeus turpina sadarbību

Aivars Mackevics [email protected], 17.11.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amadeus (pasaules līdere ceļošanas un tūrisma industrijas tehnoloģiju un izplatīšanas jautājumos) un Lastminute.com (ceļojuma birojs internetā) ir pagarinājuši savu ilggadējo tehnoloģiju līgumu. Saskaņā ar to GDS piedāvātājs Amadeus arī turpmāk interneta ceļojumu portāla rīcībā nodod Content un rezervācijas tehnoloģiju. Uzņēmumu šā gada laikā pārņēma Amadeus konkurents Sabre, kas ir amerikāņu tūrisma koncerns internetā. Jau tagad Sabre, pēc šī paziņojuma par jauno vienošanos, paziņoja, ka Lastminute.com līdz 2009.gadam gandrīz visu savu biznesu pārkārtos uz Sabre. Jau tagad Lastminute viesnīcu pasūtījumi un Skandināvijas biznesa daļa noritot caur Sabre. Turklāt Sabre norādīja, ka sarunas par līguma pagarināšanu starp Amadeus un Lastminute.com tika sāktas vienu mēnesi pirms pārņemšanas no Sabre puses.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Ministru kabineta iecerēto darbību - Nacionālajai izaugsmei un vienotībai

Mēs esam vienojušies strādāt Latvijas nacionālajai vienotībai un izaugsmei. Veidot Latviju, kuras sabiedrība ir izglītota, vesela, pārtikusi un droša par nākotni. Nostiprināt Latviju kā nacionālu, eiropeisku un demokrātisku valsti, kuru raksturo laba pārvaldība, cilvēktiesību un pamatbrīvību ievērošana, tiesiskums un sociālais atbildīgums, kas ietver arī rūpes par cilvēkresursu atjaunošanu un tautas ataudzi.

Mūsu pienākums ir nostiprināt latviešu valodu, latvisko kultūrtelpu un nacionālo identitāti, vienlaikus esot tolerantiem un rūpējoties par visu Latvijā dzīvojošo tautību kultūras pienesumu, jo daudzveidība ir bagātība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Valdība atbalsta interneta drošības projekta turpinājumu

, 25.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 25. novembrī, Ministru kabinets atbalstīja līdzfinansējuma piešķiršanu Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta plānotajam Eiropas Komisijas (EK) programmas Safer Internet plus projektam Net-Safe Latvia.

Plānotais projekta kopējais budžets divu gadu periodam, ieskaitot EK līdzfinansējumu 75 % apjomā, ir 374 tūkstoši latu, no valsts budžeta nepieciešamais finansējums – 90 tūkstoši latu.

Eiropas Komisija ir atzinīgi novērtējusi e-lietu sekretariāta līdz šim īstenotos projektus Net-Safe un Hotline un atbalsta to turpināšanu, lai nodrošinātu projektu pēctecību un interneta vides drošības uzlabošanu.

Projektā Net-Safe Latvia, kas apvienos abus līdzšinējos projektus, paredzēts turpināt bērnu, jauniešu, skolotāju un vecāku informēšanu un izglītošanu par drošību internetā. Turpinās darboties elektronisko ziņojumu līnija, kas paredz iespēju ziņot par pārkāpumiem internetā, kā arī tiks nodrošināta iespēja zvanīt uz uzticības tālruņa numuru, lai informētu par pārkāpumiem internetā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mācīs uzņēmējus kļūt par Gazelēm

Vēsma Lēvalde, 17.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai sniegtu atbalstu topošajiem uzņēmējiem un nepieciešamās zināšanas, kas īpaši svarīgas sākumposmā starp biznesa ideju un tās realizāciju, darbu sāk projekts Mazās inovatīvās uzņēmējdarbības atbalsta tīkls (SIB Net).

Par to DB informēja viens no projekta dalībniekiem - Ventspils Augsto tehnoloģiju parks (VATP). Projektu Mazās inovatīvās uzņēmējdarbības atbalsta tīkls (SIB Net) ieviesīs ar Igaunijas - Latvijas Pārrobežu sadarbības programmas finansiālo atbalstu. Projekts jau sākts 2010.gada 1.jūnijā un ilgs līdz 2012.gada 31.maijam. Tā kopējais finansējums ir vairāk nekā pusmiljons eiro (561,8 tūkst.). Projekta realizācija notiks Rīgas reģionā, Kurzemes reģionā un Dienvidigaunijā.

SIB Net projekta galvenais mērķis ir atbalsta sniegšana topošiem jauniem, inovatīviem uzņēmumiem ar augstu attīstības potenciālu (perspektīvā tā dēvētās Gazeles), nepieciešamo zināšanu un atbalsta nodrošināšana topošajiem uzņēmējiem, kas svarīga attīstības sākumposma pārvarēšanai no idejas līdz tās realizācijai (tā sauktā Nāves ieleja) starp akadēmisko un izglītojošo jomu un reģionos izvietotajiem biznesa inkubatoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru