Citas ziņas

Anulētas darbiekārtošanas firmu Luksar un Nitro Motors licences

, 25.06.2007

Jaunākais izdevums

Anulēta SIA Luksar licence Nr.33 un SIA Nitro Motors licence Nr.18 darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanai Lielbritānijā, jo konstatēts, ka firmas nepilda licences saņēmēja pienākumus, kā arī darbojas pretēji klienta likumīgajām interesēm, Db.lv informēja Nodarbinātības valsts aģentūra.

Pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumu Nr.491 Komersantu - darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju licencēšanas un uzraudzības kārtība 34.1. un 34.2. punktu, anulēta SIA Luksar licence Nr.33 un SIA Nitro Motors licence Nr.18 darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanai Lielbritānijā, jo konstatēts, ka SIA Luksar un SIA Nitro Motors nepilda Noteikumos paredzētos licences saņēmēja pienākumus, kā arī darbojas pretēji klienta likumīgajām interesēm.

Par licences saņēmēja pienākumu nepildīšanu un darbību pretēji klienta likumīgajām interesēm 2005.gadā tika anulētas divas licences, bet 2006.gadā - astoņas. Šogad ir anulētas jau septiņas licences.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Anulē vairāku darbiekārtošanas firmu licences

, 19.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada 12. jūlijā Nodarbinātības valsts aģentūras Licencēšanas komisija pieņēma lēmumu anulēt licenci Nr.93 SIA Tito un ko darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanai Lielbritānijā un licences Nr. 95 un Nr.96 SIA Baltijas darba centrs darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanai Lielbritānijā un Latvijas Republikā, Db.lv informēja Nodarbinātības valsts aģentūras Juridiskā departamenta Struktūrfondu un tiesiskā nodrošinājuma nodaļa jurists Rinalds Buškovs.

Nodarbinātības valsts aģentūras Licencēšanas komisijai ir tiesības pieņemt lēmumu par licences anulēšanu, ja licences saņēmējs nav pildījis Noteikumos noteiktos pienākumus, radot būtisku apdraudējumu vai kaitējumu darbiekārtošanas pakalpojumu saņēmēja likumīgajām interesēm. Atbilstoši Noteikumu 24.8.punktam, licences saņēmēja pienākums ir uzturēt darba meklētāju datu bāzi, arī informāciju par darba meklētāju nodarbinātību Latvijā un ārvalstīs, bet Ministru kabineta 2005.gada 5.jūlija noteikumu Nr.491 Komersantu - darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju licencēšanas un uzraudzības kārtība 31.6.punkts nosaka, ka viens no licences saņēmēja pienākumiem ir līdz nākamā ceturkšņa pirmā mēneša divdesmit piektajam datumam iesniegt Aģentūrā pārskatus par darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanu iepriekšējā ceturksnī, kā arī Noteikumu 24.11.punkts nosaka, ka komersantam 10 darbdienu laikā rakstiski jāpaziņo Nodarbinātības valsts aģentūrai par izmaiņām iesniegumā vai tam pievienotajos dokumentos norādītajās ziņās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Anulē četru darbiekārtošanas firmu licences

, 27.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada 25.aprīlī notika Nodarbinātības valsts aģentūras Licencēšanas komisijas sēde, kurā tika pieņemts lēmums anulēt četru darbāiekārtošanas firmu licences, Db.lv informēja aģentūras Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilona Jurševska.

Pamatojoties uz MK noteikumu Komersantu - darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju licencēšanas un uzraudzības kārtība 34.1. un 34.2.punktu, tika anulēta SIA Algarve licence Nr.32 darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanai Lielbritānijā, jo tika konstatēts, ka SIA Algarve nepilda noteikumos paredzētos licences saņēmēja pienākumus, kā arī darbojas pretēji klienta likumīgajām interesēm. Šī gada laikā tika saņemtas piecas pamatotas klientu sūdzības par SIA Algarve sniegtajiem darbiekārtošanas pakalpojumiem Lielbritānijā.

Vēl tika anulētas licences trīs komersantiem - darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzējiem - SIA Balt-land licence Nr.1 darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanai Latvijas Republikā, SIA Olsi Plus licence Nr.102 darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanai Lielbritānijā un SIA E-recrut servis VNV licence Nr.92 darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanai Lielbritānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mainīs darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanas kārtību

, 03.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar mērķi uzlabot komersantu - darbiekārtošanas pakalpojumu licences saņēmēju sniegto pakalpojumu kvalitāti, Labklājības ministrija (LM) pilnveidojusi kritērijus, atbilstoši kuriem ir jādarbojas minēto pakalpojumu sniedzējiem, Db.lv informēja LM Komunikācijas departamenta direktore Lelde Rāfelde.

Tas noteikts Labklājības ministrijas (LM) izstrādātajos noteikumos Komersantu - darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju licencēšanas un uzraudzības kārtība, kas šodien, 3.jūlijā akceptēti valdībā.

Lai atvieglotu komersantu darbu, turpmāk tiem būs nepieciešama tikai viena licence, kas ļaus sniegt darbiekārtošanas pakalpojumus gan Latvijā, gan arī ārzemēs. Līdz šim, iekārtojot darba meklētājus darbā ārzemēs, pakalpojumu sniedzējiem bija nepieciešamas licences par iekārtošanu darbā katrā atsevišķā valstī. Atcelti arī ierobežojumi izsniegto licenču derīguma termiņam.

Lai uzlabotu licences saņēmēju sniegto pakalpojumu ilgtermiņa kvalitāti, papildinātas prasības, kādām visā pakalpojuma sniegšanas laikā jāatbilst pakalpojumu sniedzējiem, t.sk. komersantam ir reģistrēta personu datu apstrādes sistēma, nav nodokļu parādu, nav konstatēti profesionālās darbības pārkāpumi, noteikts ierobežojums saņemt licenci komersantiem, kuru pārvaldes institūciju locekļi ir iepriekš sodīti par tīšiem noziedzīgiem nodarījumiem u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Darbā iekārtotājus licencēs NVA

Madara Fridrihsone, Dienas Bizness, 29.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Licences darbiekārtošanas pakalpojumu veikšanai turpmāk piešķirs, apturēs vai anulēs Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA).

To paredz Labklājības ministrijas izstrādātie grozījumos Ministru kabineta noteikumos «Komersantu – darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju – licencēšanas un uzraudzības kārtība». 29. janvārī grozījumi izsludināti Valsts sekretāru sanāksmē, bet tie vēl jāapstiprina valdībā.

Līdz šim licences darbiekārtošanas pakalpojumu veikšanai izsniedza speciāli šim mērķim izveidota licencēšanas komisija, kuras sastāvā bija pārstāvji no Ārlietu, Labklājības, Iekšlietu ministrijas un Valsts darba inspekcijas.

Noteikumos arī plānots noteikt, ka vienu gadu licenci nevarēs saņemt tie komersanti, kuri ir darbojušies tāda komersanta vārdā, kuriem licence ir anulēta, jo komersants ir radījis

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā ir sagatavoti saistošie noteikumi, kas regulēs taksometru licencēšanas kārtību, paredzot ierobežojumus iebraukšanai Vecrīgā un pārvadātājam nosakot gada nodevu 300 eiro apmērā.

Noteikumi Par vieglo taksometru pārvadājumu licencēšanu un pašvaldības nodevu par vieglo taksometru iebraukšanu īpaša režīma zonā noteiks kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldībā izsniedz speciālās atļaujas jeb licences un licences kartītes pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem Rīgas administratīvajā teritorijā, un prasības, kas jāizpilda, lai saņemtu speciālo licenci un licences kartīti.

Tāpat tie regulēs prasības, kas jāpilda licences darbības laikā, un kārtību, kādā izsniedz un anulē speciālo atļauju vieglo taksometru iebraukšanai īpaša režīma zonā - Vecrīgā, un pašvaldības nodevu par vieglo taksometru iebraukšanu Vecrīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA TC Motors plāno atvērt jaunu autosalonu, divus servisa centrus un virsbūvju remonta un krāsošanas cehu.

Vairāk kā puse no 1200 m² lielajām telpām tiks atvēlētas auto servisa ierīkošanai, kur tiks izveidotas 12 modernas darba vietas. Pārējā telpa tiks atvēlēta noliktavai, kas nodrošinās gandrīz visu rezerves daļu glabāšanu uz vietas. Jaunā servisa atvēršana ļaus apkalpot divreiz lielāku klientu skaitu un samazinās rindas uz servisa pakalpojumiem līdz vienai dienai.

2007. gadu TC Motors uzsāk ar sešiem jauniem modeļiem - Chrysler Sebring, Jeep Wrangler, Jeep Wrangler Unlimited, Jeep Patriot, Dodge Nitro un Dodge Avenger.

"Principā visi šī gada jaunie modeļi ir jau startējuši un esam piepludinājuši tirgu ar svaigiem modeļiem. Avenger, Nitro un Patriot ir pavisam jauni modeļi, kuri Latvijas tirgū ir tikai dažas nedēļas. Iespējams ka kādam no esošajiem modeļiem iznāks jauns facelift (uzlabojumi). Tuvāko divu trīs gadu laika TC Motors paplašināšanās investīciju apjoms sasniegs aptuveni 20 miljonus latu," Db.lv pavēstīja TC Motors pārstāvis Viesturs Kundzins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Brilliance Motors, A/S United Motors filiāle, kas pārstāv BMW un MINI zīmolus Igaunijā, parakstījusi oficiālu importa līgumu ar HSO Motors Europe, pamatojoties uz kuru Brilliance Motors pārstāvēs Brilliance automašīnas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, Db.lv informēja United Motors valdes loceklis Kaljo Karilaid.

A/S United Motors valdes loceklis un izstrādes projektu vadītājs Kaljo Karilaid pastāstīja, ka Brilliance Motors ir filiāle, kas tika izveidota tieši Brilliance zīmola pārstāvēšanai Baltijas valstīs. "Brilliance ir jauna transportlīdzekļu līnija, kas izveidota BMW un ķīniešu sadarbības rezultātā un jau ražo automašīnas Ķīnā kopuzņēmumā ar BMW," informēja Karilaida kungs. "Šim jaunajam zīmolam piemīt milzīgs potenciāls un tieši tādēļ mēs izlēmām par labu pārstāvniecībai arī Baltijas valstīs."

Pēc Karilaida kunga teiktā, SIA Brilliance Motors būs atbildīga par dīleru tīkla izveidi un zīmola imidža veidošanu visās trīs valstīs. Šobrīd Brilliance Motors notiek vadītāja pieņemšanas process, pēc kura tiks uzsāktas jau konkrētākas sarunas ar potenciālajiem dīleriem. "Jau šobrīd ir jūtama interese par potenciālo Brilliance dīleru statusu, bet, kamēr mēs neesam parakstījuši vēl nekādus līgumus, jebkurš interesents ir laipni gaidīts pie sarunu galda kopā ar mums."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SIA TC Motors paplašina savu darbību

, 14.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvākā gada laikā SIA TC Motors plāno atvērt jaunu autosalonu, divus servisa centrus un virsbūvju remonta un krāsošanas cehu.

Lai gan esošais autosalons ir viens no lielākajiem Chrysler, Jeep un Dodge autosaloniem Eiropā, tomēr augošie pārdošanas apjomi veicina uzņēmuma paplašināšanos. SIA TC Motors ir iegādājies apbūves gabalu Jūrmalas šosejas tuvumā, un jau šogad tur tiks uzsākta jaunākajiem ChryslerGroup standartiem atbilstoša Chrysler, Jeep un Dodge autosalona būvniecība. Turpat tiks atvērts arī servisa centrs, kas piedāvās pilnu pakalpojumu klāstu. Līdz ar jaunā autosalona atklāšanu nākamā gada vasarā SIA TC Motors svinēs arī uzņēmuma 10 gadu jubileju.

Turklāt tuvāko trīs mēnešu laikā SIA TC Motors atvērs jaunu Chrysler, Jeep un Dodge servisa centru, kas atbildīs augstākajiem DaimlerChrysler ChryslerGroup kvalitātes standartiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labklājības ministrija (LM) plāno virkni pasākumu, lai mazinātu administratīvo slogu komersantiem darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanas procesā. Tie paredz gan attīstīt un pilnveidot elektronisko pakalpojumu pieejamību komersantiem, gan vienkāršot prasības darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Izsniegta 381 licence komercdarbībai ar akcīzes precēm

Elīna Pankovska, 11.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā ceturksnī ir izsniegta 381 licence un 11 atļaujas komercdarbībai ar akcīzes precēm, DB informēja VID Komunikācijas nodaļa.

Savukārt anulēta ir 301 licence, bet par konstatētajiem normatīvo aktu pārkāpumiem anulētas 94 licences, tai skaitā 52 licences alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai, 30 licences tabakas izstrādājumu mazumtirdzniecībai, piecas licences akcīzes preču noliktavas turētāja darbībai, četras licences alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecībai un trīs – alus mazumtirdzniecībai.

Vairums licenču, proti, 58 anulētas par nodokļu deklarāciju neiesniegšanu noteiktajā termiņā. Kopumā uz 31.martu spēkā bija 9,6 tūkst. licenču darbībām ar akcīzes precēm un 17 sertifikāti par patstāvīgās mazās alus darītavas statusa piešķiršanu.

Visvairāk licences saņemtas alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu mazumtirdzniecībai. Marta beigās spēkā bija 216 licences alus mazumtirdzniecībai, 225 licences akcīzes preču noliktavas turētāja darbībai un 155 licences naftas produktu mazumtirdzniecībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Pilnveido pasažieru pārvadājumu ar taksometriem jomas tiesisko regulējumu

Rūta Lapiņa, 02.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2.novembra Valsts sekretāru sanāksmē pieteikti divi jauni Satiksmes ministrijas izstrādāti noteikumu projekti, kas nosaka kārtību kādā veicami pasažieru komercpārvadājumu ar taksometru un prasības speciālās atļaujas jeb licences saņemšanai un par valsts nodevu par speciālās atļaujas izsniegšanu komercpārvadājumu veikšanai ar autotransportu, informē Satiksmes ministrijas (SM) Sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Greiškalna.

Grozījumi Autopārvadājuma likumā, kas stāsies spēkā 2018.gada 1.martā nosaka, ka licences pasažieru komercpārvadājumiem ar taksometriem turpmāk izsniegs republikas pilsētas domes un plānošanas reģioni. Noteikts, ka plānošanas reģiona izsniegtā licence nedod tiesības veikt pasažieru komercpārvadājumus ar taksometru republikas pilsētas teritorijā un otrādi – republikas pilsētas izsniegtā licence nedod tiesības veikt pasažieru komercpārvadājumus ar taksometru pārējā plānošanas reģiona teritorijā.

Ministrijā skaidro, ka licence dod tiesības nogādāt pasažieri uz jebkuru citu vietu ārpus republikas pilsētas vai pārējās plānošanas reģiona teritorijas, kurā saņemta licence. Noteikumu projekts nosaka prasības plānošanas reģiona un republikas pilsētas speciālās atļaujas saņemšanai, kārtību, kādā veicami pasažieru pārvadājumi ar taksometru, taksometru radītā vides piesārņojuma ierobežojumus un siltumnīcefekta gāzu emisiju apjomu plānošanas reģionos, kā arī Valsts ieņēmumu dienestam sniedzamās informācijas apjomu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 28.septembrī, autodīleris Karlo Motors oficiāli atklāja Citroën autosalonu Mežciemā, Biķernieku ielā 120, tādā veidā paziņojot par turpmāko biznesa attīstības virzienu – automašīnu multibrendu tirdzniecību, akcentu liekot tieši uz Francijas automašīnu modeļiem. Autosalona rebrendingā un remontā ieguldīti aptuveni 200 tūkstoši eiro.

«Mēs sākām strādāt jau augusta beigās, un patlaban autosalonā ir pārstāvēti visi Citroën markas modeļi, tostarp, komerctransports, un mēs piedāvājam arī pilna servisa apkalpošanu Citroën automašīnām,» DB pastāstīja Karlo Motors valdes locekle Solvita Koemeca.

Ar laiku, kad salonā atgriezīsies līzingā ņemtās automašīnas, tajā tiks piedāvāti arī mazlietoti Citroën modeļi. Salonā tiks veikta arī pilna Škoda markas automašīnu servisa apkalpošana.

Karlo Motors pieder arī autosalons Kleistu ielā, kura platība ir 25 tūkstoši m2, un tajā tiek pārdotas Škoda markas automašīnas. Tiesa gan, 1. oktobrī beidzas līgums par Škoda pārdošanu Latvijā, tādēļ dīleris nolēmis pārorientēt darbību uz citu automašīnu tirdzniecību. Servisa apkalpošana gan Škoda, gan Volkswagen marka automašīnām Kleistu ielā aizvien tiks piedāvāta, tāpat arī remonta un krāsošanas pakalpojumi kravas automašīnām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Mūsa Motors Rīga direktoru Andreju Masuli

Lelde Petrāne, 13.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Andrejs Masulis, Mūsa Motors Rīga direktors. «Mūsa Motors Rīga ir viens no vecākajiem autodīleriem Latvijā – strādājam no 1993. gada. Pārstāvam Dacia, Renault un Volvo zīmolus,» par savu uzņēmumu stāsta A. Masulis.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Šajā nozarē nonācu gluži nejauši. Mana pirmā darba vieta bija uzņēmums Interlatvija, kurā mani ievēroja firmas WESS dibinātāji un piedāvāja darbu. Joma ātri iepatikās un nu strādāju autobiznesā jau gandrīz 22 gadus. Savukārt SIA Mūsa Motors Rīga strādāju kopš 1997. gada. Iemesli, kāpēc esmu šeit, galvenokārt ir Mūsā esošā demokrātiskā gaisotne, kolektīvs un uzņēmuma īpašnieku uzticēšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Pilnveidos licencēšanas un uzraudzības kārtību darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzējiem

Žanete Hāka, 04.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pilnveidojot komersantu – darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju – licencēšanas un uzraudzības kārtību, komersantiem, kas nodarbojas ar darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanu, turpmāk būs radīta godīga konkurence, savukārt darba meklētājiem – skaidri saprotama informācija par piedāvātajiem pakalpojumiem.

To paredz otrdien, 4. oktobrī, valdībā apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos Komersantu – darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju – licencēšanas un uzraudzības kārtība, informē Labklājības ministrija.

Turpmāk licences saņēmējam būs pienākums būt sasniedzamam licences saņēmēja darbības vietā, lai Nodarbinātības valsts aģentūra /NVA/ varētu veikt licences saņēmēja pārbaudi tieši uz vietas. Pretējā gadījumā, ja licences saņēmējs atkārtoti nepiedalīsies NVA veiktajās pārbaudēs, tas būs viens no priekšnosacījumiem, kad NVA varēs pieņemt lēmumu par licences anulēšanu.

Paredzēts vienkāršot arī atkārtotas licences izsniegšanas kārtību. Tagad komersants licencē varēs svītrot valstis un darbiekārtošanas pakalpojumu veidus, ja tas vairs nesniedz kādu no tiem konkrētā vietā. NVA, pamatojoties uz licences saņēmēja iesniegumu, licenci izsniegs atkārtoti, kas līdz šim nebija iespējams.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pieņēmis lēmumu par nodrošinājuma līdzekļa piemērošanu Škoda automašīnu tirgotājam Latvijā SIA Karlo Motors. Uzņēmums gan nepiekrīt VID lēmumam un sola to pārsūdzēt.

Kā skaidroja Karlo Motors valdes priekšsēdētājs Aivars Apkalns, VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes Pirmās piedziņas daļa esot veikusi nodokļu uzrēķinu, ko Karlo Motors uzskata par nepamatotu.

«VID, uzskatot, ka mēs piedalāmies lietotu auto pārdošanas shēmā, ir veicis nodokļu uzrēķinu. Kā noskaidroju VID, Karlo Motors esot arī labuma guvējs no dalības kaut kādā shēmā, it kā mēs būtu daļa no kaut kādas nodokļu nemaksāšanas shēmas,» teica Apkalns.

Cik liels ir uzrēķins, Apkalns neatklāja. Viņš sacīja, ka uzņēmums nākamnedēļ pārsūdzēs šo VID lēmumu, kas paredz piemērot aizliegumu komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik elektroautomašīnu ražotājai Tesla Motors izdodas saražot 400 jaunas Model S automašīnas nedēļā. Medijam Wired Tesla Motors atklāj, kā uzņēmumam izdodas saražot vienu elektroautomašīnu trīs dienās.

Lai uzzinātu, kā Tesla Motors izdevies kāpināt savus ražošanas apjomus līdz pašreizējam līmenim, medijs Wired apmeklēja Tesla Motors ražotni Fremontā, Kalifornijas štatā. Uzziniet vairāk, skatoties video!

Iepriekš, šā gada martā Tesla Motors ziņoja, ka lielais Tesla Model S pieprasījums liek novilcināt Model X ražošanu par gadu, taču jūlija sākumā Tesla Motors vadītājs Elons Musks (Elon Musk) pauda, ka ražošanas apjomi pašlaik pārsniedz to apjomu, ko autoražotājs pats sev iepriekš noteicis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Leģendārā amerikāņu zīmola Dodge sportiskākie modeļi Viper, Challenger un Charger Eiropā tiks arī turpmāk pārdoti ar Dodge zīmolu, savukārt tādi modeļi kā Dodge Jorney vai Dodge Nitro, iespējams, drīzumā Eiropā tiks tirgoti ar Fiat zīmotni, vēsta Automotive news.

Atgādināsim, ka Dodge ir daļa no Chrysler Group, kurā 20 % kopš šī gada vasaras pieder itāļu autogigantam Fiat. Šobrīd Fiat koncerns meklē ceļus kā optimizēt un sinerģēt Fiat un Chrysler modeļu klāstu. Fiat-Chrysler vadītājs Serdžio Marhione (Sergio Marchionne) apliecinājis, ka sākot no 2011. gada Dodge Journey un Nitro Eiropā un Latīņamerikā tikšot pārdoti ar Fiat zīmotni. Tostarp Fiat koncernam piederošie Lancia modeļi, izņemot Itāliju, turpmāk Eiropā tiks pārdoti ar Chrysler zīmotni. Lancia Delta un Ypsilon modeļi, kuri veido aptuveni 90 % no Lancia tirdzniecības apjomiem Itālijā pašmāju tirgū joprojām tiks tirgoti ar Lancia zīmolu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV žurnāls BusinessWeek publicējis automašīnu markas, kuras ASV visbiežāk tiek atsauktas, laika posmā sākot no šī gada janvāra.

Absolūtais līderis šajā sarakstā ir Volkswagen New Beetle. Četras mašīnas no piecām tika atsauktas atpakaļ. No ASV ražotājām mašīnām pirmajā pieciniekā iekļuvusi tikai Jeep Liberty.

Mašīnu saraksts, kas šā gada pirmajā pusē tika atsauktas:

1. Volkswagen New Beetle - 1 002 000;

2. Toyota Sequoia - 533 124;

3. Jeep Liberty - 149 605;

4. Nissan Altima - 140 582;

5. Hyundai Tucson - 128 300;

6. Dodge Nitro, Jeep Wrangler - 80 940;

7. Suzuki Forenza, Reno - 75 697;

8. Volkswagen Passat, Passat Wagon - 58 800;

9. Chrysler Sebring, 300, Dodge Caliber, Magnum, Charger, Nitro, Jeep Compass, Liberty, Commander, Grand Cherokee, Wrangler - 50 665;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

E&S Auto maina nosaukumu uz Viking Motors (video)

, 03.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA E&S Auto maina nosaukumu un turpmāk tā sauksies SIA Viking Motors, preses konferencē informēja Viking Motors Padomes priekšsēdētājs Peters Kalli.

"Līdz ar kompānijas nosaukuma maiņu tiek noslēgtas visas darbības, kas ir saistītas ar E&S Auto īpašnieku maiņu," skaidro Peters Kalli. Viņš turpina, sakot, ka kopīgs nosaukums abām radniecīgajām kompānijām turpmāk pavērs arī plašākas iespējas gan klientu apkalpošanas jomā, gan arī biznesa attīstībā.

Turpmāk SIA Viking Motors būs arī vienīgais un oficiālais Cadillac, Corvette un Hummer marku dīleris Latvijā. Savukārt Kia markas automašīnu tirdzniecība tika pārtraukta š.g. 1.martā, saglabājot garantijas servisa pakalpojumu sniegšanu klientiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Šogad licences anulētas jau 61 apsardzes firmai

Elīna Pankovska, 24.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajos piecos mēnešos Valsts policijas licencēšanas komisija anulējusi jau 61 speciālo atļauju (licenci) apsardzes darbības veikšanai. Tas ir ievērojami vairāk nekā pagājušajā gadā, kad visa gada laikā tika anulētas tikai trīs licences. Kā liecina informācija Valsts policijas mājaslapā šobrīd Latvijā darbojas 492 licencēti apsardzes pakalpojumu sniedzēji.

Iemesli, kāpēc licences tiek anulētas ir dažādi, taču visbiežāk par šāda lēmuma pamatu kalpo vairāku pārkāpumu kopums. Biežākie pārkāpumi saistāmi ar licences darbības laikā noteikto prasību neievērošanu, piemēram, kad, neinformējot licencēšanas komisiju un nesaņemot atzinumu, ka uz personām neattiecas likumā noteiktie ierobežojumi, tiek izdarītas izmaiņas valdes sastāvā, netiek veikta obligātā civiltiesiskās atbildības apdrošināšana, norāda policija.

Tāpat nereti uzņēmumi neesot sasniedzami savā juridiskajā adresē, tie nepilda nodokļu saistības vai, sniedzot apsardzes pakalpojumus, nodarbina personas bez apsardzes sertifikātiem, nodarbināto apliecībām, atsevišķos gadījumos arī bez darba līgumiem. Par licences esamību var pārliecināties Valsts policijas mājas lapā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākie ātro kredītu izsniedzēji noliedz vēlmi monopolizēt tirgu

Nozare.lv, 22.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākie ātro kredītu izsniedzēji noliedz vēlmi monopolizēt tirgu, norādot, ka licences apmēru noteikšana ir Ekonomikas ministrijas (EM) ziņā.

Kā biznesa portālam skaidroja SIA SMScredit.lv izpilddirektors Toms Jurjevs, SMScredit ir atbalstījis vispārējo ideju par ātro kredītu nozares licencēšanas nepieciešamību, taču jautājumos par licences maksu un citiem finansiālajiem aspektiem, kas ir saistīti ar licencēšanu, uzņēmums vienmēr ir ieturējis neitrālu pozīciju. «Tas nozīmē, ka mēs neesam ne atbalstījuši, ne protestējuši plānotajai licences maksai un citiem finansiālajiem kritērijiem,» neoficiāli citu nozares pārstāvju izteiktos pārmetumus par vēlmi monopolizēt tirgu noraida Jurjevs.

Arī Open Credit valdes priekšsēdētājs Armands Broks uzsvēra, ka apgalvojumi par to, ka Open Credit grib monopolizēt ātro kredītu tirgu, ir aplami, jo ne jau uzņēmums nāca klajā ar šādām prasībām, bet gan EM.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Baltic Motors tirgos arī Mazdas

, 28.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No š.g. janvāra Baltic Motors ir kļuvis par otro Mazda dīleri Latvijā. Mazda tirdzniecība un servisa pakalpojumi tiek veikti Baltic Motors Autocentrs Lidosta, kas atrodas pa ceļam uz starptautisko lidostu Rīga, Jūrkalnes ielā 100, Db.lv informēja Baltic Motors mārketinga vadītāja Agrita Lapinska.

''Esam likuši stabilus pamatus, lai sīvajā Latvijas auto tirgus konkurencē Mazda automašīnas sasniegtu arvien augstākas pozīcijas. Ar šodienu Mazda klientiem vairs nevajadzēs zaudēt laiku satiksmes sastrēgumos uz Rīgas tiltiem, jo, tagad jauni Mazda automobiļu pārdošanas un servisa pakalpojumi tiek sniegti abos Daugavas krastos. Mēs esam maksimāli pietuvinājuši mūsu biznesu klientu darba un dzīvesvietai,'' Mazda tirdzniecības uzsākšanu komentē Baltic Motors autocentrs Lidosta direktors Egils Zariņš.

Auto centra Baltic Motors Autocentrs Lidosta kopējā platība ir 4614 m², tā 1393 m² atrodas tirdzniecības salons, Mazda tirdzniecības salona platība – 550 m², 1451 m² - automašīnu servisa apkalpošanas zona.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV prezidenta Barakas Obamas izveidotā darba grupa pirmdien (30. martā) noraidīja autoražotāju General Motors un Chrysler iesniegtos restrukturizācijas plānus un brīdināja, ka abām kompānijām var nākties īstenot bankrota procesus, lai samazinātu parādus, ziņo Reuters.

"Mēs diemžēl esam secinājuši, ka neviens no abu kompāniju iesniegtajiem plāniem nav dzīvotspējīgs un tādējādi abu kompāniju lūgtās papildus investīcijas netiks nodrošinātas," paziņoja ASV Baltā nama amatpersona, kurš vēlējās palikt anonīms.

Baltā nama autorūpniecības sektora darba grupa, kuru vada bijušais investīciju baņķieris Stīvs Ratners (Steve Rattner), nolēma kompānijai General Motors nodrošināt finansējumu tikai nākamajām 60 dienām. Jāatzīmē, ka kompānija General Motors ASV valdībai lūdza 30 miljardus USD lielu aizdevumu.

General Motors vadītājs Riks Vagoners (Rick Wagoner), kurš ar Baltā nama darba grupu tikās piektdien, pēc S. Ratnera pieprasījuma svētdien atkāpās no amata. Reuters raksta, ka jau tuvāko mēnešu laikā tiks nomainīti arī vairums citu General Motors direktoru. Jāatzīmē, ka R. Vagoners un General Motors valde jau vairākkārt tika kritizēta par pārāk lēnu kompānijas problēmu risināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Skandi Motors pērn strādājis ar 337 tūkstošu eiro zaudējumiem

Žanete Hāka, 11.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automašīnu «Mitsubishi», «Hyundai» un «Nissan» oficiālais pārstāvis Latvijā SIA «Skandi Motors» 2018. gadā palielinājis apgrozījumu par 2,3% salīdzinājumā ar 2017. gadu, taču atsevišķu negatīvu apstākļu dēļ strādājis ar zaudējumiem, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

SIA «Skandi Motors» apgrozījums pērn sasniedza 40,539 miljonus eiro, bet uzņēmuma zaudējumi bija 337 tūkstoši eiro. «Negatīvais rezultāts nav uzskatāms par kādu būtisku tendenci uzņēmuma darbībā,» sacīts SIA «Skandi Motors» gada pārskatā.

Tajā atzīmēts, ka autotirgotājs 2018. gadā norakstījis būtiskus mārketinga izdevumus, lēnas aprites rezerves daļu krājumu, kā arī vairākas citas izdevumu pozīcijas. SIA «Skandi Motors» apgrozījums, lai arī pieaudzis, nav palielinājies tik strauji kā citus gadus, galvenokārt, dēļ izmaiņām pārstāvēto auto zīmolu modeļu gammā un arvien sīvākas konkurences gandrīz visos autotirgus segmentos.

SIA «Skandi Motors» apgrozījuma izmaiņas Infogram Uz 2019. gadu SIA «Skandi Motors» raugās pozitīvi. Autotirgotājs plāno nostiprināt esošās pozīcijas gan pārdošanas, gan pēcpārdošanas segmentā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Visvairāk pārkāpumu alkoholisko dzērienu aprites jomā

, 26.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopumā 2007.gada deviņos mēnešos akcīzes preču aprites uzraudzības jomā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonas ir veikušas 2730 pārbaudes, pārkāpumi konstatēti 647 gadījumos, pārsvarā alkoholisko dzērienu aprites jomā, informēja VID. Par konstatētajiem pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu iemēroti naudas sodi Ls 65,7 tūkst. apmērā.

2007.gada deviņos mēnešos VID amatpersonas ir izskatījušas un pieņēmušas lēmumus 1047 citu institūciju amatpersonu ierosinātās administratīvo pārkāpumu lietās akcīzes preču aprites jomā. Naudas sodi piemēroti Ls 102,13 tūkst. apmērā.

Veicot kontroles pasākumus naftas produktu aprites jomā, šajā laika posmā ir izņemti 1337 degvielas paraugi un veikta to kvalitātes pārbaude. Četros gadījumos konstatēta kvalitātes prasībām neatbilstoša degviela, piemēroti naudas sodi Ls 3 100 apmērā un konfiscēti 14 464 litri nekvalitatīvās dīzeļdegvielas.

2007.gada deviņos mēnešos akcīzes preču pavaddokumentus VID reģionālo iestāžu amatpersonas ir pārbaudījušas 252 reizes, pārkāpumi konstatēti 18 gadījumos. Par konstatētajiem pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu naudas sods piemērots 10 gadījumos Ls 0,4 tūkst. apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru