Citas ziņas

Apbalvoti Latvijas labākie fotogrāfi

, 30.11.2007

Jaunākais izdevums

''Fotogrāfija ir patiesība,'' - tā fotogrāfiju raksturojis viens no cita vizuālās mākslas žanra - kino 20.gadsimta slavenākajiem meistariem Žans Liks Godārs. Šie vārdi izvēlēti kā vadmotīvs Latvijas Fotogrāfijas gada balvas ceremonijai, kurā šogad tika apbalvoti starptautiskās žūrijas noteiktie Latvijas labākie fotogrāfi kopā astoņās nominācijās. Par nozīmīgākās Gada balvas nominācijas – Gaismas balvas laureātu šogad kļuva fotogrāfs un pedagogs Andrejs Grants, informēja konkursa organizatori.

Lai veidotu Latvijas kultūras dzīvē jaunu ilgtermiņa tradīciju, Latvijas Fotogrāfijas gada balva, ko organizē nekustamo īpašumu uzņēmums Latio sadarbībā ar Kultūras ministriju, šogad tiek rīkota jau otro reizi. Balstoties uz ekspertu žūrijas vērtējumu, tajā tiks godināti gan atzīti fotogrāfijas meistari, gan jaunie fotogrāfijas jomas talanti. Par Latvijas Fotogrāfijas gada balvas 2007 laureātiem kļuvuši:

Īpašo balvu kategorijā:

·Gaismas balva un prēmija Ls 3500 apmērā piešķirta fotogrāfam un pedagogam Andrejam Grantam.

·Gada fotogrāfijas izstāde - balva un prēmija Ls 2500 apmērā piešķirta biedrībai Orbīta par Romana Korovina izstādi Right In The Middle

·Gada fotoalbums vai grāmata par fotogrāfju – balva un prēmija Ls 2500 apmērā piešķirta biedrībai Biba un māsas par Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas 2006 katalogu.

·Gada preses fotogrāfija – žūrija pieņēma lēmumu šajā jaunizveidotajā kategorijā piešķirt divas balvas, vienlīdzīgi sadalot prēmiju fondu

-Balva un prēmija Ls 1250 apmērā Ilmāram Znotiņam par fotogrāfiju sēriju Gaismas spēles;

-Balva un prēmija Ls 1250 apmērā Jānim Mednim par fotogrāfiju sēriju Latgales pamestie lauki pierobežā.

Vispārējo balvu kategorijā:

1) Gada mūsdienu mākslas fotogrāfija

-1.vieta un prēmija Ls 1500 apmērā piešķirta Uldim Daugaviņam par fotogrāfiju sēriju Jaunums*;

-2.vieta un prēmija Ls 1000 apmērā piešķirta Ārim Kundziņam par sēriju Domugaita;

-3.vieta un prēmija Ls 500 apmērā piešķirta Aivim Šmulderam par sēriju Jumti un ainavas.

2) Gada dokumentālā fotogrāfija

-1.vieta un prēmija Ls 1500 apmērā piešķirta Leonīdam Tugaļevam par sēriju Rabarbera laiks;

-2.vieta un prēmija Ls 1000 apmērā piešķirta Jānim Piparam/F64 par sēriju Ražots Žlobinā;

-3.vieta un prēmija Ls 500 apmērā piešķirta Kasparam Kraftam/F64 par sēriju Ugunsgrēks Alsungas pansionātā.

3) Gada dizaina un reklāmas fotogrāfija (komerciālā fotogrāfija)

-1.vieta un prēmija Ls 1500 apmērā piešķirta Mārim Ločmelim par sēriju Radīts, lai pārspētu cerības;

-2.vieta un prēmija Ls 1000 apmērā piešķirta Ivetai Vaivodei par sēriju Mare&Rols tērpu kolekcijas modes ilustrācijas;

-3.vieta un prēmija Ls 500 apmērā piešķirta Mārim Zemgalietim par sēriju Vizuālais noformējums lielveikala maizes un gaļas nodaļām.

Skatītāju balva, kuras laureātu nosaka skatītāju balsojums, un prēmija Ls 1500 apmērā šogad piešķirta Mārtiņam Cīrulim par fotogrāfiju Kristīne.

Latvijas Fotogrāfijas gada balvas laureātu veikumu var skatīt un novērtēt ikviens interesents izstādē, kura no 23.novembra līdz 16.decembrim tiek eksponēta Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) paziņojis 2020.gada 15 lielākos godprātīgos nodokļu maksātājus Latvijas reģionos.

Katrā no pieciem Latvijas reģioniem VID apbalvojis vienu uzņēmumu lielo, vienu - vidējo un vienu - mazo uzņēmumu kategorijā.

Zemgales reģionā apbalvoti: SIA "Dobeles Eko" (mazo nodokļu maksātāju grupā), Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "LATRAPS" (vidējo nodokļu maksātāju grupā) un AS "VIRŠI-A" (lielo nodokļu maksātāju grupā).

Kurzemes reģionā apbalvoti: SIA "VK Tranzīts" (mazo nodokļu maksātāju grupā), SIA "Dzelzsbetons MB" (vidējo nodokļu maksātāju grupā) un AS "UPB" (lielo nodokļu maksātāju grupā).

Latgales reģionā apbalvoti: AS "Rēzeknes dzirnavnieks" (mazo nodokļu maksātāju grupā), SIA "Light Guide Optics International" (vidējo nodokļu maksātāju grupā) un AS "LATVIJAS MAIZNIEKS" (lielo nodokļu maksātāju grupā).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Honorārs par skaisto mirkļu ķeršanu - simtos

Linda Zalāne, 13.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā kāzu fotogrāfu saime ir plaša, līdz ar to kāziniekiem ir iespēja izvēlēties to, kas šķiet viņu garam tuvs un par kura darbu spēj samaksāt honorāru

Darba kāzu fotogrāfiem nudien ir daudz no maija līdz septembrim, jo lielākā daļa vēlas apprecēties gada siltajos mēnešos. Kāzu fotogrāfs un viens no Latvijas kāzu fotogrāfu asociācijas dibinātājiem Mārcis Baltskars teic, ka pēdējos gados Latvijā ir palielinājies fotogrāfu skaits, kuri specializējušies tieši kāzu bildēšanā. Šā pakalpojuma izmantotāji savukārt novērtē profesionāļu darbu. Ir radusies izpratne, ka kāzās ir jāatvēl laiks foto uzņemšanai, pretējā gadījumā skaistās atmiņas bildēs izpaliks. Cilvēki arī saprot, ka par šo pakalpojumu attiecīgi ir arī jāmaksā, jo darbs ir laikietilpīgs. Tas sākas brīdī, kad pāris uzrunā fotogrāfu, noslēdz līgumu. Kāzu fotogrāfs ar padomiem piedalās arī kāzu organizēšanā. Piemēram, iesaka siltā vasaras sestdienā labāk turēties tālāk no Siguldas tilta apmeklēšanas, jo tur priekšā būs jau pūlis citu jaunlaulāto. «Ir arī bijuši kuriozi, ka pāris agrā pavasarī noskatījis svinību vietu šķietami klusā pludmalē pie jūras, bet vasarā, kad notiek kāzas, tur ir atpūtnieki, kas nekautrējas arī pienākt tuvāk un novērot kāzu ceremoniju. Rezultātā daudzās bildēs redzami ne vien sapostie kāzu viesi, bet arī peldkostīmos tērpti ļaudis,» smejot atminas M. Baltskars.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pasaules Preses Fotokonkursa izcilākie darbi

Lelde Petrāne, 17.02.2014

Pasaules Preses Fotokonkursa absolūtais uzvarētājs: Signāls. Āfrikas migranti paceļ savus tālruņus, mēģinot uztvert lētu signālu no Somālijas - niecīgu saikni ar radiniekiem ārzemēs.

worldpressphoto.org

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

57. ikgadējā Pasaules Preses Fotokonkursa starptautiskā žūrija paziņojusi uzvarētājus deviņās prestižā konkursa kategorijās.

Kā ierasts, konkursam savus darbus bija iesnieguši profesionāli preses fotogrāfi, fotožurnālisti un dokumentālie fotogrāfi no visas pasaules. Līdz janvāra vidum, kad noslēdzās fotogrāfiju iesniegšanas termiņš, 98 671 bildi bija iesnieguši 5754 fotogrāfi no 132 valstīm.

Galerijā aplūkojami uzvarējušie darbi pa kategorijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Zaudējot ABLV Bank, mēs zaudējam labākos

Sandris Točs, speciāli DB, 14.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Tieši Gaida Bērziņa laikā tika uzbūvēta šī «administratoru pūlu» sistēma, radās šīs administratoru apvienības, kas garantēja, ka parādnieks var tikt pie «pareizā» administratora, kas akceptēs kaut kādas «kreisās» ārpusbilances saistības, kas palielinās kopējo parādu un līdz ar to samazinās bankas iespējas saņemt atpakaļ savu naudu,» saka AS West Kredit valdes priekšsēdētājs Sergejs Maļikovs

Pēc notikušās advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības no visām pusēm tagad dzirdam stāstus, kas sākas apmēram tā «advokātu aprindās visi sen jau zināja». Varbūt jūs arī varat pastāstīt, ko «visi sen jau zina» jūsu aprindās?

Pastāstīšu kaut ko tādu, ko jūs neatradīsiet ne Google, ne Delfi, ne pietiek.com. Kreditēšanas nozarē darbojos apmēram no 1998.gada. Bet kāpēc es ar to vispār sāku nodarboties? Tāpēc, ka es pirms tam lielu naudu pazaudēju Capital Bank. Krievijas 1998.gada krīze skāra arī vairākas Latvijas bankas – bankrotēja Rīgas komercbanka un arī Capital Bank, kas atradās Brīvības ielā. Tad es pazaudēju 1 miljonu dolāru, kas tolaik bija ļoti daudz un arī tagad nav maz. Un zināt, kas bija bankas administrators? Jūs gan jau tajā laikā noteikti nebijāt dzirdējuši pat tādus vārdus kā «administrācija» un «likvidācija». Bankas likvidators tātad bija Ilmārs Krūms. Un zināt, kas viņam palīdzēja, skraidīja un pienesa papīrus? Gaidis Bērziņš un Lauris Liepa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

FOTO: Noskaidroti 30 labākie Latvijas restorāni

Žanete Hāka, 14.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieaicinot šefpavāru žūriju no ārvalstīm, trešo gadu pēc kārtas noskaidroti labākie restorāni Latvijā.

Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2015 nosaka atbilstoši starptautiskajai praksei – vispirms interneta aptaujā vietējie žurnālisti, gardēži un restorānu jomas eksperti nobalsoja par viņuprāt labākajiem restorāniem, katru no tiem izvērtējot, piešķirot punktus par ēdienu, dzērieniem, apkalpošanu un atmosfēru. Pēc iegūto rezultātu apkopošanas pie darba ķērās starptautiska žūrija, kuru šogad veidoja 14 pieredzējuši profesionāļi no Vācijas, Zviedrijas, Igaunijas, Dānijas, Šveices, Somijas un Norvēģijas, informē konkursa organizētāji.

Apmeklējot restorānus, žūrija katram no tiem individuāli piešķīra punktus. Maksimālais punktu skaits, ko restorāns varēja iegūt, bija 200 punkti - 80 punktus par ēdienu; 50 punktus par apkalpošanu; 40 punktus par dzērieniem un 30 punktus par atmosfēru restorānā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Vērtēs, kuros Latvijas restorānos tiek gatavoti labākie deserti

Žanete Hāka, 21.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šis ir jau trešais gads, kad pavārmākslas konkursa Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2016 ietvaros tiks izvērtēts un noteikts, kurā no pašmāju restorāniem tiek gatavoti labākie deserti Latvijā.

Saldos ēdienus vērtē augstākā līmeņa eksperti – ar Michelin zvaigznēm godalgoti šefpavāri no dažādām Eiropas valstīm. Iepriekšējos divos gados Latvijas labākā deserta nominācijā uzvarēja restorāns Vincents.

«Konditoram restorānā ir ļoti liela loma, jo deserts ir maltītes kulminācija, bez kuras neviena restorāna apmeklējums nebūs pilnvērtīgs. Tomēr konditori nereti paliek šefpavāra ēnā, tādēļ, lai uzslavētu un izceltu desertu meistaru sniegumu, ir ieviesta labāko desertu nominācija, kas tiek piešķirta par visaugstāk novērtētajiem restorāna desertiem,» stāsta Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2016 organizators Normunds Norenbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dienas Mediju žurnālisti un fotogrāfi gūst atzinību

Indra Lazdiņa, 28.04.2010

Gunta Sloga (no kreisās), Kristiāns Putniņš, Uldis Briedis, Aivars Liepiņš un Lāsma Vaivare.

Kristaps Kalns

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Žurnālistu savienības balvai Profesionālākais žurnālists 2009 tika nominēti un balvas saņēma gan žurnālisti, gan fotogrāfi no SIA Dienas Mediji.

Gada balvu žurnālistikā 2009 saņēma fotogrāfs Uldis Briedis (Diena), taču kā labākie preses fotogrāfi pērn nominēti arī Kristians Putniņš (Diena) un Aivars Liepiņš (Diena.). Savukārt par labāko žurnālistu IT un jauno tehnoloģiju jomā tika atzīts Jānis Vēveris (Lietišķā Diena).

Starp labākajiem žurnālistiem ekonomikā (V. Gurova vārdā nosauktā balva) nominēta arī Lāsma Vaivare (Dienas Bizness), bet par ievērojamu ieguldījumu preses brīvības veicināšanā 2009. gadā balvu saņēma Dienas bijusī korespondente Gunta Sloga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SIA Jānis Roze piedāvā fotoalbumu par gandrīz simts latiem

, 28.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Jānis Roze grāmatnīcās iespējams iegādāties ierobežotā tirāžā izdoto fotoalbumu Magnum Magnum, kas atzīmē slavenās fotogrāfu apvienības Magnum Photos 60 radošo gadu jubileju, informēja SIA Jānis Roze Reklāmas un mārketinga projektu vadītājs Jānis Pinkulis.

1947. gadā četri pazīstami fotogrāfi izveidoja apvienību Magnum Photos, kuras pārstāvji ar fotogrāfijas palīdzību iemūžinājuši sava laika cilvēkus, kultūras, notikumus un problēmas.

Šogad organizācija atzīmē savu 60 gadu jubileju un par godu šim notikumam izdots fotoalbums. Tajā ir vairāk nekā 400 fotogrāfiju un to autori ir 20. gadsimta labākie fotogrāfi – kopumā grāmatā ir 69 fotogrāfijas meistaru darbi. Daudzi izpelnījušies atzinību visā pasaulē, piemēram, Anrī Kartjē-Bresons, Roberts Kapa, Marks Ribo, Verners Bišofs, taču ir arī mūsdienu meistari – Martins Parrs, Sjūzena Meiselasa, Aleks Sots, Donavans Vailijs un daudzi citi.

Grāmatā ir katra fotogrāfa seši darbi, kuras izvēlējies cits fotogrāfs, pierakstot arī savus komentārus par mākslinieku un viņa fotogrāfijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pasniegs Vernera fon Sīmensa balvu

, 23.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Š.g. 25.oktobrī tiks pasniegta gadskārtējā Vernera fon Sīmensa Izcilības balva labākajiem maģistra un promocijas (doktora) darbiem eksaktajās zinātnēs, informēja SIA Siemens Mārketinga nodaļa. Izcilākos darbus Latvijas tautsaimniecībai svarīgās nozarēs jau astoto gadu apbalvo Siemens SIA sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti un Latvijas Universitāti.

Š.g. 25.oktobrī ar Vernera fon Sīmensa Izcilības balvu (Werner von Siemens Excellence Award) tiks apbalvoti trīs labākie maģistra darbu autori un promocijas darba izstrādātājs. Balvas mērķis ir atbalstīt Latvijas labākos eksakto zinātņu studentus tādās valsts ekonomikai nozīmīgās jomās kā enerģētika un elektrotehnika, telekomunikācijas, informācijas tehnoloģijas un medicīnas inženierija.

Siemens SIA izpilddirektors Guntis Stafeckis: ''Skatoties nākotnē, mūsu valsts attīstība tiek saistīta tieši ar dažādu zinātņu izaugsmi un jaunajiem talantiem. Latvijas lielākā vērtība būs tās konkurētspēja pasaulē ar intelektuālo potenciālu, jaunām idejām un progresīviem risinājumiem. Tādēļ Siemens SIA, atbalstot Latvijas zinātņu izaugsmi, jau astoto gadu novērtē jauno zinātnieku sasniegumus ar Vernera fon Sīmensa Izcilības balvu.''

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien un rīt jau ceturto gadu notiek Baltijas arhitektūras augstskolu labāko diplomandu konkurss BAUA Awards 16, apkopojot izcilākos studentu darbus bakalaura un maģistra studiju programmās no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas arhitektūras augstskolām

Sadarbībā ar konkursa atbalstītājiem Samsung un virtuālo tehnoloģiju uzņēmumu Vividly pirmo reizi pasākuma vēsturē šogad apmeklētājiem un žūrijai studentu darbus būs iespējams izpētīt un vērot arī virtuālā tūrē, aicinot aizdomāties par digitālās arhitektūras un virtuālās realitātes potenciālo ietekmi uz arhitektūras nozari, digitālo modeļu attēlošanu, izstrādi un darbu ar klientu.

No Latvijas universitātēm izvirzīti trīs darbi - Cēsu alus brūža rekonstrukcija (Rīgas Tehniskās universitātes studentes Andras Odumānes maģistra darbs), Laikmetīgā māksla kā jauna publiskā telpa (Rīgas Tehniskās universitātes studenta Denisa Maruhļenko bakalaura darbs) un Telpiskās attīstības piedāvājums Jēkabpils vecpilsētas laukumam (Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas studentes Zanes Teseļskas bakalaura darbs).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena pārstrādes grupa Food Union godinājusi labākos ražotņu AS Rīgas piena kombināts, AS Valmieras piens un SIA Rīgas piensaimnieks svaigpiena piegādātājus 2015.gadā. Zemnieki tika godināti par ievērojamiem panākumiem savu saimniecību ražošanas efektivitātes uzlabošanā un attīstībā, kā arī par pienesumu Latvijas piensaimniecības attīstībai kopumā. Pasākums pulcēja 300 zemniekus no visas Latvijas.

Kopumā septiņās nominācijās – Par nozīmīgu ieguldījumu piensaimniecības attīstībā Latvijā, Par efektīvu saimniekošanu un un kvalitatīvu svaigpiena ražošanu, Par lielāko svaigpiena daudzuma piegādi, Par veiksmīgu sadarbību un aktīvu iesaisti piensaimniecības veicināšanā, Par ilglaicīgu un lojālu sadarbību, Par centību un nominācijā Latvijas piensaimniecības patrioti – Food Union apbalvoja 31 piena piegādātāju no visas Latvijas.

Nominācijā Par nozīmīgu ieguldījumu piensaimniecības attīstībā Latvijā apbalvojumus saņēma SIA Kalnāji īpašnieks Vladislavs Butāns Tukuma novadā, SIA Agro-Kaķenieki īpašnieks Vasilijs Pravdivecs Dobeles novadā, SIA Pampāļi īpašnieks Jānis Vaļko Saldus novadā, A/S LIS Latgale īpašniece Valentīna Sarkane no Viļānu novada un J. Gierkena Z/S īpašnieks Juris Gierkens no Krimuldas novada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zatlers grib ieviest ordeni dāmām

, 10.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā savu kompetenci valsts apbalvojumu lietās, kā arī, pamatojoties uz Latvijas Republikas Satversmes 47.pantu, Valsts prezidents Valdis Zatlers ierosina Latvijas Republikas Saeimai izvērtēt iespēju veikt grozījumus Valsts apbalvojumu likumā, informēja Prezidenta preses dienests.

Savā pamatojumā Valsts prezidenta norāda:

''1. Latvijas valsts apbalvojumu nēsāšanas noteikumi ir vienoti gan dāmām, gan kungiem. Savukārt starptautiskā ordeņu nēsāšanas prakse liecina par atšķirībām ordeņu nēsāšanā abu dzimumu pārstāvjiem, it sevišķi augstākās – otrās šķiras un trešās šķiras apbalvojumiem, kas nēsājami ap kaklu.

Saskaņā ar starptautiskā protokola normām un vispārpieņemtajām tradīcijām, valsts apbalvojumi tiek nēsāti svētkos un svinīgos gadījumos pie svētku vai vakara tērpa. Kungiem ap kaklu nēsājamie ordeņi tiek apsieti zem virskreklu apkakles.

Tā kā dāmu svētku tērpi ir garās vakarkleitas, tad ordeņu nēsāšana ap kaklu sievietēm rada praktiskas dabas problēmas. Jāatzīmē, ka arī starptautiskajā praksē nav pieņemta valsts apbalvojumu nēsāšana, apsienot tos līdzīgi kaklarotai vai kopā ar kaklarotu tieši ap kaklu. Daudzu Eiropas Savienības valstu, tai skaitā arī Igaunijas normatīvajos aktos ir iestrādātas normas, paredzot dažu šķiru valsts apbalvojumu pielāgošanu to nēsāšanai pie dāmu apģērbiem, atbilstoši ordeņa nēsāšanas prasībām un tradīcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svinīgā attālinātā ceremonijā apbalvoti aptaujas "TOP darba devējs" labākie un populārākie aizvadītā gada darba devēji, pie kuriem darba ņēmēji visvairāk vēlētos strādāt, informē CV-Online Latvia.

Pirmo reizi aptaujas vēsturē tika noteikti labākie darba devēji arī salīdzinoši jaunā un strauji augošā biznesa nozarē – starptautisko biznesa pakalpojumu sektorā.

Kopumā "TOP darba devējs 2020" sarakstā ir vērojamas vairākas izmaiņas salīdzinoši ar iepriekšējiem gadiem, piemēram, vislielākais unikālo uzņēmumu skaits, ko respondenti norādījuši, visvairāk jaunu uzņēmumu sarakstā, kas iekļuvuši TOP 50, tāpat arī būtiski, ka vairākiem uzņēmumiem šogad iegūto vietu noteica vien pāris balsu pārsvars.

"Vērtējot pagājušā gada rezultātus, secinām, ka uzņēmumi, kas centušies rast radošus risinājumus, lai pielāgotos krīzes situācijai, un ir mērķtiecīgi rūpējušies par iekšējās kultūras saglabāšanu uzņēmumā, ir saņēmuši augstāku novērtējumu. Par spīti neprognozējamajai situācijai un atšķirībā no finanšu krīzes, šoreiz darba devēju vidū vērojām centienus pēc iespējas saglabāt līdzšinējo darbavietu skaitu un darbinieku atalgojuma līmeni, kas pozitīvi ietekmēja šo darba devēju pozīcijas.Turklāt, laikā, kad satiekamies retāk un ilgstoši strādājam attālinātā darba režīmā, vislielākā nozīme ir atbalstam, sadarbībai un citiem cilvēciskajiem faktoriem. Šis laiks uzskatāmi parāda darba devēja vērtības un rūpes par darbiniekiem. Uzņēmumi, kuru vērtības ir balstītas sadarbībā, atbalstā un izpalīdzībā, un kas tās veiksmīgi iedzīvina darbinieku ikdienas rutīnās, tiek vērtēti augstāk", "TOP darba devējs 2020" rezultātus komentē Aivis Brodiņš, CV-Online Latvia vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Latvijā radīts rīks palīdz organizēt britu fotogrāfu darbu

Anda Asere, 07.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc atgriešanās no StartupSauna akseleratora Somijā Mewo maina konceptu un turpmāk piedāvās ne tikai kāzu, bet universālu fotogrāfu rezervācijas sistēmu.

Sākotnējā SIA Mewo iecerētā biznesa niša bijusi šaurāka – kāzu fotogrāfija. «Ir daudz fotogrāfu, konkurence ir sīva. Sākotnēji bijām izvēlējušies kāzu nišu, jo tā ir joma, kur ir svarīgi atrast īsto speciālistu, nevar nokļūdīties – kāzas parasti ir vienu reizi mūžā. Lai atrastu kāzu fotogrāfu, ir jāvelta ilgs laiks. Mana paziņa organizēja kāzas un domāja, ka fotogrāfi ir viegli atrodami, atstāja šo uzdevumu uz pēdējo brīdi. Tad izrādījās, ka visi labie fotogrāfi ir aizrunāti jau gadu vai divus iepriekš. Apzvanīja visus un beigās vienu atrada, bet viņš ieradās piedzēries. Smieklīgs un vienlaikus skumjš stāsts,» teic Jānis Graubiņš, SIA Mewo līdzīpašnieks. Turklāt fotogrāfa klients šādos gadījumos ir neaizsargāts, jo, piemēram, Lielbritānijā ir pieņemts veikt priekšapmaksu. Tāpēc Mewo savā portālā apkopo fotogrāfus. Tur pēc datumiem, vietas un cenas var atrast knipsētājus, izpētīt viņu bildes, saprast, kurš labāk patīk, izlasīt atsauksmes, salīdzināt ar citiem. «Ja gadās kas neparedzēts, darbojas trešo pušu aizsardzības mehānisms – mēs aizturam naudu, kamēr fotogrāfijas ir piegādātas un viss kārtībā, līdzīgi kā to dara virtuālais vispasaules mājokļu iznomāšanas pakalpojumu sniedzējs Airbnb,» turpina Jānis. Viņš uzsver, ka fotogrāfs ir ieguvējs, jo viņam nevajag koncentrēties uz pārdošanu, klientiem, bet tikai uz darbu, sava pakalpojuma sniegšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbalstot jaunās BITES priekšapmaksas kartes BiFri prezentēšanu, kopš 3. aprīļa seši jauni fotogrāfi piedalījās akcijā, kuras mērķis bija izveidot garāko jebkad Rīgas ielās izveidoto portretu sienu. Siena tika izvietota parkā blakus Raiņa ielai Brīvības piemineklim.

Jaunie fotogrāfi ir izvietojuši vairāk nekā 1000 dažādu cilvēku fotogrāfijas. Cilvēki tika arī aicināti augšupielādēt savas fotogrāfijas lapā www.bifri.lv. 13 projekta dienās internetā tika augšupielādētas 2465 fotogrāfijas. Katra fotogrāfija tika papildināta ar vārdu, kas visvairāk iedvesmo šo personu. No 220 dažādiem vārdiem vispopulārākie 5 ir:

1. smaidi

2. dzīvo

3. lido

4. smejies

5. dejo

Tiek plānots izveidot līdzīgas sienas citās Latvijas pilsētās.

picturegallery.fe52330d-6041-4be5-8561-6986857a25d7

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas muzejā zelta drudzis

Agrita Aune, Db, 14.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien Jūrmalas muzejā atklāj starptautisku fotogrāfiju izstādi ZELTS& DRUDZIS. Savus darbus izstāda vairāk nekā 20 autoru no Krievijas, Izraēlas, Uzbekijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Igaunijas, Latvijas.

No pašmāju autoriem savus darbus izstādīs Uldis Briedis, Uldis Balga, Leonīds Tugaļevs, Valdis Brauns, Viesturs Links, Varis Sants, Armands Grundmanis, Gundega Deģe, Harijs Zemītis u.c. autori. Izstādi organizē fotostudija Fotomobilizācija sadarbībā ar fotoklubu Rīga un fotoklubu Shutter. lv.

„Šī ir mūsdienu fotogrāfijas izstāde, kur fotogrāfi rāda ne tikai apkārtējās pasaules skaistumu, bet arī piedalās pasaules notikumos, tos atspoguļojot. Tas nekas, ka foto ir it kā sastingusi izpausme, fotogrāfi cenšas parādīt arī procesus un norisi telpā un laikā. Izstādē noteiktu vietu ieņem gan radošs foto, gan dokumentāls materiāls. Visus darbus apvieno ideja – Zelts &drudzis,” skaidro izstādes kurators Harijs Zemītis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēl Rīgas transporta pieturās apskatāma izstāde Objekts: Rīga kustībā.

Turpinot arhitektu biroja Sarma & Norde rīkoto Rīgas dokumentēšanas ikgadējo fotoakciju un ievadot Muzeju nakts nedēļu, no šodienas līdz svētdienai, 17. maijam divdesmit piecās sabiedriskā transporta pieturvietās Rīgā būs redzami tramvaji, trolejbusi, gājēju pārejas, krustojumi un pasažieri — fotoizstāde Objekts: Rīga kustībā — fotogrāfu un arhitektu stāsts par kustību pilsētā.

Pagājušā gada maijā fotoakcijas Objekts: Rīga kustībā laikā trīsdesmit pieci fotogrāfi un arhitekti (fotogrāfi darbojās melnbaltajā, bet arhitekti — krāsainajā foto tehnikā) dokumentēja kustību Rīgā – gājējus, pieturas, krustojumus, tramvajus, trolejbusus un cilvēku izjūtas, pārvietojoties pilsētā – ejot pa ielu, braucot tramvajā vai sēžot sastrēgumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien tika aizvadīts Latvijas tūrisma forums, kurā nozares pārstāvji atskatījās uz aizvadīto gadu un iezīmēja mērķus nākošajam gadam. Tiešsaistes pasākumu organizēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), un tajā tika apbalvoti arī konkursa "Jaunais tūrisma produkts 2020" uzvarētāji un labākie studentu zinātniski pētniecisko darbu autori tūrisma nozarē, informē LIAA.

"Tūrisma nozarei šis gads bija ļoti sarežģīts, bet ir notikušas arī pozitīvas lietas. Pieauga interese par vietējo tūrismu, tapuši jauni tūrisma produkti un meklēti risinājumi, kā strādāt pandēmijas apstākļos. Jau šobrīd ir skaidrs, ka, atveroties tūrisma iespējām, nozares pārstāvjiem būs jāskrien daudz un ātri. Ieguvēji būs tie, kas pēc ceļošanas ierobežojumu atcelšanas, spēs ātrāk noreaģēt, tādēļ mums jābūt gataviem un jau šobrīd jāiezīmē, risinājumi dažādām situācijām," tā, atklājot forumu, dalībniekus uzrunāja LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Ar LIAA starpniecību tūrisma nozares uzņēmumu atbalstam krīzes seku mazināšanai šogad ir novirzīti 19,4 miljoni eiro. Lielākā daļa no šiem līdzekļiem jau izmaksāta algu subsīdijās 826 tūrisma nozares uzņēmumu, bet šobrīd ir atvērta pieteikšanās viesnīcu operacionālo izmaksu programmā, kuras kopējais finansējums ir 4,8 miljoni eiro. Ekonomikas ministrija turpina darbu arī pie īpašas vaučeru programmas viesnīcām, kuras varēs cilvēkiem nodrošināt pašizolācijas pakalpojumus ar valsts atbalstu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Riga Food medaļas saņem labākie pārtikas produkti

Sandra Dieziņa, 04.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Riga Food 2013 izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos šogad noskaidroti labākie kvasa un iesala dzērieni, medus un piena produkti, un trešdien izstādes atklāšanā konkursu uzvarētāji tika apbalvoti Riga Food medaļām.

Biedrība Alus brālība un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 ar Zemkopības ministrijas atbalstu pirmoreiz rīkoja Baltijas valstīs ražotā kvasa un iesala dzērienu konkursu. Kvasu kategorijā Riga Food zelta medaļu un 1. vietu ieguva SIA Ilgezeem ražotais Porter kvass, sudraba medaļu un 2. vietu – SIA Piebalgas alus ražotais Piebalgas oriģinālais kvass, savukārt bronzas medaļu un 3. vietu – UAB Vilniaus alus ražotais dabīgi raudzētais kvass Retro. Savukārt kvasa (iesala) dzērienu kategorijā Riga Food zelta medaļu un 1. vietu ieguva SIA Bauskas alus ražotais iesala dzēriens Veselība, sudraba medaļu un 2. vietu – SIA Ilgezeem ražotais Iļģuciema oriģinālais iesala dzēriens, bronzas medaļu un 3. vietu – SIA Bauskas alus ražotais iesala dzēriens Porteris. Konkursa specbalvu un vienu tonnu iesala kvasa ražošanai saņēma a/s Cēsu alus ražotais Ulmaņlaiku kvass.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta ar FOTO - Nasdaq paziņo Baltic Market Awards 2016 uzvarētājus

Žanete Hāka, 27.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Video tiešraides ceremonijā, ko vienlaicīgi vadīja Nasdaq Baltijas biržas Tallinā, Rīgā un Viļņā, paziņoti un apbalvoti 2016. gada Baltic Market Awards uzvarētāji.

Pirmo reizi tika apbalvoti arī Baltijas Parāda vērtspapīru emitenti ar labākajām investoru attiecībām.

Jau ceturto gadu pēc kārtas Igaunijas lielākais ūdensapgādes uzņēmums Tallinna Vesi tika atzīts par uzvarētāju 2016. gadā augstākajā nominācijā Labākās investoru attiecības Baltijas valstīs.

Ņemot vērā ievērojamo Baltijas Parāda vērtspapīru tirgus attīstību, pirmo reizi vērtējamo uzņēmumu sarakstā tika iekļauti arī parāda vērtspapīru emitenti. Latvijas enerģētikas uzņēmums Latvenergo kļuva par pirmo valsts akciju sabiedrību, kas tika izvirzīta balvai nominācijā Labākās investoru attiecības Baltijas Parāda vērtspapīru tirgū un ieguva 1. vietu. Lai atzīmētu šo notikumu, Nasdaq prezidente Adena Frīdmana uzaicināja Latvenergo svinīgi iezvanīt tirdzniecības sesijas zvanu Nasdaq MarketSite studijā Ņujorkas Taimskvērā, ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Mūsas trasē Eiropas autokrosa čempionāts

, 19.05.2009

Bauskā piecpadsmit stiprākajiem Eiropas D-1 divīzijas braucējiem stāsies pretī arī divi labākie latviešu autokrosisti – Jānis Bogdanovičs ar Ford Focus (attēlā) un Aldis Zēbergs ar Toyota Corolla.

Z. Zālmanis, Nikon

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

23. un 24. maijā Mūsas trasē, Bauskā norisināsies FIA Eiropas Autokrosa čempionāta 3. posms, kuram pieteicies rekordliels dalībnieku skaits – 76 dalībnieki no 15 valstīm, starp tiem būs 13 dalībnieki, kuri pirmo reizi sacentīsies Mūsas trasē.

Šim sacensībām ir pieteikušies visi šī brīža stiprākie Eiropas autokrosa meistari, kas nozīmē, ka cīņa būs spraiga.

Bauskā piecpadsmit stiprākajiem Eiropas D-1 divīzijas braucējiem stāsies pretī arī divi labākie latviešu autokrosisti – Jānis Bogdanovičs ar Ford Focus un Aldis Zēbergs ar Toyota Corolla, kuri pirms šī čempionāta posma ir kārtīgi sagatavojuši tehniku un gatavojas pierādīt eiropiešiem kuri ir trases saimnieki.

Divīzijā D-3 uz starta deviņpadsmit sportisti. Tajā par turpināsies jau iepriekšējos divos čempionāta posmos aizsākusies cīņa, kurā šobrīd veiksmīgākais ir vācietis Deniss Engels, kura kontā ir 35 punkti. Latviju šajā klasē pārstāvēs Aleksejs Jaluņins, kurš pēdējo piecpadsmit gadu laikā nav laidis garām nevienu Eiropas čempionāta posmu, kas notiek Mūsas trasē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītas izglītības organizācijas “Junior Achievement Latvia” un “Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras” organizētās Jauno uzņēmēju dienas 2022, kurās noskaidroti Latvijas labākie skolēnu mācību uzņēmumi (SMU) un uzņēmējdarbības izglītības pedagogi valstī.

Tiesības pārstāvēt valsti Eiropas labāko mācību uzņēmumu konkursā šovasar izcīnījis SMU “ThreeCube”. Skolēni radījuši ar 3D printeri drukājamas dažādu rotaļu tēlu figūras. Tās kopā ar aplikāciju “C-app” ļaus sākumskolas vecuma bērniem saistošā veidā apgūt dažādus mācību priekšmetus, piemēram, matemātiku, angļu valodu vai latviešu valodu.

Uzņēmumu izveidojuši četri skolēni no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas un konkursā uzņēmums saņēma arī titulu “Latvijas labākais tehnoloģiju SMU”. Šo titulu piešķir labākajam “Junior Achievement Latvia” un “Printful” SMU tehnoloģiju un inovāciju programmas dalībniekam, kas programmas ietvaros radījis dzīvotspējīgāko tehnoloģijās balstīto produktu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Organizācija "European Best Destinations" (Eiropas labākie galamērķi - EDB) publicējusi ikgadējo sarakstu ar 20 aktuālākajām tūristu apmeklējuma vietām, kas izraudzītas starp vairāk nekā 500 citiem ceļotāju galamērķiem un ieguvušas 2024.gada labāko Eiropas galamērķu goda nosaukumu.

Starp 20 šī gada labākajiem tūrisma galamērķiem, kuru sarakstu publicējusi arī žurnāla "Forbes" tīmekļa vietne, ierindojusies arī Rīga.

Šī gada labākie tūrisma galamērķi izraudzīti, pamatojoties uz vairāk nekā miljonu ceļotāju balsojumu 172 valstīs.

Ar rekordlielu balsu skaitu pirmajā vietā izvirzījusies Marvelja Spānijas dienvidos, kuru par sava šī gada atvaļinājuma vietu izraudzījuši īpaši liels skaits amerikāņu un britu, norāda EBD.

Marveljai seko Monako, Malta, Ženēva un Batumi Gruzijā.

Savukārt sestajā vietā ierindojusies Rīga, kas atzīta par ideālu galamērķi neilgai atpūtai cilvēcīga mēroga pilsētā. Kā apgalvo EDB, Rīgā cauru gadu notiek dažādi kultūras pasākumi un iespējams baudīt iepirkšanos, gastronomiju, dabu, mākslu un jūgendstila arhitektūru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāls Forbes apkopojis sarakstu ar desmit labākajiem SPA kūrortiem Eiropā.

Kā labāko SPA kūrortu Forbes nominējis Capri Palace Hotel & Spa, kas atrodas Itālijā.

Labākie SPA kūrorti Eiropā

1. Capri Palace Hotel & Spa, Itālija (www.capripalace.com);

2. Spaciomm, Spānija (www.hotelomm.es);

3. Cinq Mondes Spa, Šveice (www.brp.ch);

4. Vigilius Mountain Resort & Spa, Itālija (www.vigilius.it);

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja esi izsalcis un nav laika gatavot pašam, tad jāmeklē, kur iespējams garšīgi un ekonomiski izdevīgi ieturēties ārpus mājas. Burgeri Rīgā kļuvuši par vienu no populārākajām patērētāju izvēlēm, bet kur meklēt pašu labāko, garšīgāko un cenas ziņā draudzīgāko piedāvājumu? To palīdz atrast restorānu ceļvedis Meniu.lv.

Kā radās burgeri?

Burgeri restorānu ēdienkartēs pieejami dažādās variācijās, taču pasaulē populārākie ir divi - hamburgers un čīzburgers jeb siera burgers. Abu pārdošanas apjomi ir milzīgi, pateicoties ātro ēdināšanas restorānu ķēžu darbībai un ekonomiskajai cenai. Populāri ir arī dubultie burgeri - ar dubultu gaļu, dubultu sieru, dubultu jebko. Barbekjū burgeri un vistas gaļas burgeri arī ir iecienīti patērētāju vidū, tāpat kā asie un veģetārie. Zināms, ka katrai burgeru vietai ir savs populārākais burgeris un tikai sava, neviena nedota recepte. Lai noteiktu labāko burgeru, ir jādodas un jāmēģina, jo tikai tā būs iespējams noteikt savas top vietas, kuras varēsi ieteikt citiem, piemēram, ne tikai draugiem, bet arī sociālajos tīklos.

Komentāri

Pievienot komentāru