Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Helovīnu vakarā Arēnu Rīga pieskandināja pamatīga motoru rūkoņa, jo tur norisinājās milzu automašīnu šovs Monster X Tour Show, kurā notika gan sacensības, gan paraugdemonstrējumi.

Skatītājiem bija iespējams vērot, kā par monstriem dēvēti milzu auto pārvar šķēršļus, veic dažādus lēcienus, sacenšas savā starpā un demonstrē spēkratu manevrētspēju.

Pasākuma laikā uzstājās arī moto frīstaila meistari Stunt Riders, kas skatītājus priecēja ar gaisa akrobātikas trikiem.

Pirmo Monster Truck spēkratu ar nosaukumu Bigfoot 1974.gadā radīja amerikānis Bobs Čendlers, un pāris gadu laikā tā kļuva par vienu no slavenākajām automašīnām ASV. Drīz vien šim vīram radās sekotāji, kas konstruēja līdzīgas automašīnas, un jau kopš 80.gadu vidus Amerikā norisinās īpašas šo automašīnu sacensības, kas kļuvušas ārkārtīgi iecienītas.

Mūsdienu Monster Truck automašīnas stipri atšķiras no saviem priekštečiem, jo tās ir ātrākas, jaudīgākas un to dizains ir stipri komplicētāks. Katrs auto sver aptuveni astoņas tonnas, un viena tā riepa var būt vairāk nekā 350 kilogramus smaga, taču par spīti lielajam svaram šie spēkrati viegli spēj sasniegt pat 110 kilometrus stundā lielu ātrumu, neskatoties uz to, ka ieskrējienam hallēs vietas nav daudz.

Komentāri

Pievienot komentāru