Citas ziņas

Ārsti, kuri neslēgs līgumu ar VOAVA, visticamāk, praksi slēgs

, 23.12.2008

Jaunākais izdevums

Lielākajai daļai ģimenes ārstu pēc nedēļas beigsies termiņš līgumiem par valsts apmaksāto pakalpojumu sniegšanu, taču jaunas līgumattiecības mediķi uzņemas nelabprāt, ziņo Diena.

Atbilstoši valdības noteikumiem jaunie līgumi jāslēdz mēneša laikā pēc valsts budžeta izsludināšanas (budžeta grozījumi tika pieņemti 11.decembrī). Tā kā nav skaidrības, kādas nākamajā gadā būs izmaiņas attiecībā uz pacientu iemaksām un atsevišķiem ģimenes prakses izdevumiem, Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas biedri ārkārtas sapulcē atbalstījuši pagaidu variantu — līguma slēgšanu uz trim mēnešiem.

Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra (VOAVA), ar ko ārstiem jāslēdz līgumi, trīs mēnešu termiņu negrasās piedāvāt un par to ir informējusi Veselības ministriju. "Tas apgrūtinātu sistēmu," skaidro VM Komunikācijas departamenta direktore Egita Pole. VOAVA piedāvā līgumus noslēgt vismaz uz gadu.

Tie ārsti, kuri nolems vispār neslēgt līgumu, visticamāk, praksi slēgs vai atvērs privātpraksi. Šobrīd VOAVA rīcībā nav informācijas, ka kāds no ģimenes ārstiem, kurš šobrīd ir līgumattiecības ar aģentūru, plānotu slēgt savu praksi, Dienai informē VOAVA Sabiedrisko attiecību departamenta vadītājs Toms Noviks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielākā daļa ģimenes ārstu tomēr parakstījuši līgumus ar VOAVA

Sanita Igaune, Db, 09.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līgumus ar Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūru (VOAVA) varētu neparakstīt tikai daži desmiti ģimenes ārsti, šo ārstu pacientiem par vīzīti tad būs jāmaksā tirgus cena, vai arī jāmeklē sev cits ģimenes ārsts, kuru skaits Latvijā tā jau esot nepietiekams, tā šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide.

S.Veide arī norādīja, ka lielākā daļa ģimenes ārstu tomēr ir parakstījuši līgumu ar aģentūru uz gadu, jo no VOAVA bijis ultimāts to darīt, pretējā gadījumā, konkrēto ārstu pacienti nesaņemtu valsts garantijas uz aprūpi.

Jau vēstīts, ka pērnā gada nogalē Ģimenes ārstu asociācijas prezidente bija norādījusi, ja līdz 2008.gada beigām netiks atrisinātas primārās veselības aprūpes sistēmas problēmas Latvijā, ģimenes ārsti ar VOAVA līgumus par turpmāko sadarbību varētu neslēgt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar valsts svētku pasākumiem

, 13.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (turpmāk tekstā NBS) iesniegumu, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts jaunatnes iniciatīvu centra iesniegumu, Rīgas domes Komunālā departamenta iesniegumiem, Rīgas domes Kultūras departamenta iesniegumiem, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes iesniegumu, kā arī ņemot vērā Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta iesniegumu, ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums par satiksmes ierobežojumiem valsts svētkos.

Rīkojumā ņemts vērā, ka Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svētku ietvaros Rīgā notiks: no 14. līdz 18.novembrim gaismas festivāls Staro Rīga; 14.novembrī no plkst.13.00 Rīgas domes Komunālā departamenta rīkots pasākums Meža kapos pie J. Čakstes pieminekļa; 14.novembrī no plkst.10.00 līdz plkst.20.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots pasākums bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13; 15.novembrī no plkst.10.00 līdz plkst.20.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots pasākums bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13; 17.novembrī no plkst.18.30 līdz plkst.21.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots svētku koncerts Latvijas Nacionālajā operā, Aspazijas bulvārī 3; 17.novembrī plkst.21.00 NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājums 11.Novembra krastmalā; 18.novembrī: plkst.11.00 ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa; plkst.14.00 NBS vienību militārā parāde 11. Novembra krastmalā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veselības ministrs Ivars Eglītis Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras (VOAVA) direktorei Lūcijai Akermanei izteicis mutisku aizrādījumu par prēmiju izmaksāšanu VOAVA darbiniekiem laikā, kad valstī ir samilzušas ekonomiskas problēmas, raksta Diena.

Atgādinām, ka VOAVA darbiniekiem par 2008.gada pirmo pusgadu izmaksātas prēmijas 234 tūkstošu latu apmērā.

I. Eglītis bija sašutis par rīkojumu izmaksāt šādas prēmijas, savukārt L. Akermane skaidrojusi, ka prēmijas piešķirtas saskaņā ar noteiktiem kritērijiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas mediķi sašutuši par nogriezto finansējumu ambulatorajiem izmeklējumiem

Vēsma Lēvalde, Db, 14.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas domes Veselības aprūpes komisijas rīcībā esošie dati liecina, ka kvotu samazinājums speciālistu izmeklējumiem Liepājā ir par 40 % un vairāk, kamēr citos valsts reģionos tas samazināts tikai par 20 %.

Liepājas mediķi un Liepājas dome nosūtījuši vēstuli VOAVA ( Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras) Kurzemes nodaļas vadītājai Dzintrai Eglītei. Vēstulē pausts aicinājums pārskatīt piešķirtās kvotas ambulatoriem izmeklējumiem Liepājā pirmajam ceturksnim un sniegt paskaidrojumus par tā sadalījumu.

Liepājas domes Veselības aprūpes komisijā, apspriežot jautājumu par valsts finansējumu liepājnieku ambulatorajai aprūpei, pilsētas mediķu pārstāvji pauduši neizpratni par VOAVA Kurzemes nodaļas slimokases nepiešķirto finansējumu vairākām.

liepājniekiem vitāli svarīgām veselības aprūpes vajadzībām – dežūrārsta uzturēšanai, speciālistu izmeklējumiem, rentgenoloģisko izmeklējumu veikšanai tuberkulozes slimniekiem. Db jau rakstīja, ka Liepājā kopš 5. janvāra vairs nav dežūrārsta, kurš pieņēma iedzīvotājus darba dienu vakaros un brīvdienās, jo VOAVA nav pagarinājusi līgumu par ārsta prakses uzturēšanu Jaunliepājas primārās veselības aprūpes centrā. Tāpēc domes Sabiedrības veselības daļa un Veselības aprūpes komisija nosūtītajā vēstulē VOAVA Kurzemes nodaļas vadītājai Dzintrai Eglītei, kuras kompetencē ir sadalīt valsts piešķirto finansējumu, lūgts sniegt skaidrojumu par radušos situāciju. Vēstulē lūgts pārskatīt dežūrārsta kvotu 2008. gada apmērā, kad šim mērķim bija piešķirts Ls 8000.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

18. novembrī Rīgā gaidāmi satiksmes ierobežojumi, slēgs 11. novembra krastmalu

Lelde Petrāne, 16.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienas svinību pasākumiem 18. novembrī pilsētā ieviesīs satiksmes ierobežojumus.

No 17. novembra plkst. 18.00 līdz 18. novembrim plkst. 23.00 slēgs transportlīdzekļu satiksmi 11. novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai. Daļēji satiksmes ierobežojumi 11. novembra krastmalā tiks ieviesti jau no 17. novembra rīta. Savukārt transportlīdzekļiem apstāties un stāvēt minētajā šajā ielas posmā būs liegts no 16. novembra plkst. 20.00.

No 17.novembra plkst. 18.00 līdz 18.novembra plkst. 23.00 slēgs transportlīdzekļu satiksmi Poļu gātē un Bīskapa gātē, posmā no 11.novembra krastmalas līdz ielai, kas atrodas paralēli 11.novembra krastmalai.

18.novembrī no plkst. 18.00 līdz plkst. 19.15 slēgs transportlīdzekļu satiksmi:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Receptes izrakstīšana nav vērtējama kā vienkārša «čatošana ar e-vidi».

Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācija rosina veikt grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos, nosakot pacientiem līdzmaksājumu 1,42 eiro apmērā par receptes izrakstīšanu, jo arī tā vērtējama kā vizīte pie ārsta, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē sacīja parlamenta deputāte un Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas prezidente Līga Kozlovska (ZZS).

E-veselības ieviešana paver iespējas medikamentu receptes iegūt attālināti, pacientam vienkārši sazvanot sava ārsta praksi un neapmeklējot viņu klātienē. Sociālajos tīklos iedzīvotāji jau ir pauduši prieku par šo aspektu, to novērtējot kā vienu no e-veselības sistēmas ieguvumiem. Savukārt ārsti šādi var zaudēt pacienta maksājumu, kas iedzīvotājiem jāveic, ikreiz apmeklējot ģimenes ārstu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baiba Rozentāle uzdevusi pārtraukt Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras VOAVA veiktās ārstniecības iestāžu kontroles un līdz 7.augustam iesniegt iestādes reorganizācijas plānu un jauno struktūru.

Tādējādi tikšot paātrināta VOAVA reorganizācija, sola B. Rozentāle. «Šajā slimnīcām kritiskajā situācijā primārais ir pacientu ārstniecība, tādēļ ārstniecības iestādēm ir nopietni jākoncentrējas tikai un vienīgi līdzekļu plānošanai, lai nodrošinātu neatliekamo palīdzību. Jebkādas birokrātiskas procedūras un kontroles šajā brīdī jāpārtrauc. VOAVA galvenais uzdevums ir pamatoti un precīzi saplānot katras iestādes finansējumu, bet ar uzraudzību nodarbosies tikai viena institūcija – Veselības inspekcija,» tā B. Rozentāle.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģionu slimnīcām rezidenti ir jāuzrunā jau pašā studiju sākumā. Ārstu un medmāsu piesaistē ļoti svarīga ir nemateriālā motivācija – cik sakārtota ir darba vide un darba procesi ārstniecības iestādē

To DB rīkotajā apaļā galda diskusijā par personālvadību veselības aprūpē, kas notiek sadarbībā ar holdingu Repharm, uzsvēra tā dalībnieki: Veselības ministrijas valsts sekretāres vietniece un Austrumu slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egita Pole, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekle Arta Biruma, Liepājas reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Egons Striks, holdinga Repharm personāla vadības direktore Baiba Pedraudze, Rīgas Stradiņa universitātes Tālākizglītības fakultātes dekāne Ilze Grope un personāla vadītāja farmācijas uzņēmumos Edīte Kalniņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11 ģimenes ārsti nosūtījuši vēstuli premjeram, politiķiem un medijiem, aicinot pievērst uzmanību lētākiem medicīnas laboratoriju pakalpojumiem, kam valsts nepievērš uzmanību.

Medicīnisko analīžu uzņēmums SIA IDC Latvia, kam pieder ar modernām iekārtām aprīkota laboratorija, ir gatava nodrošināt valstij krīzes situācijai atbilstošas cenas plaša spektra medicīnas laboratorijas pakalpojumiem. Taču valsts nav ieinteresēta pat uzsākt sarunu procedūru ar kompāniju, līdz ar to turpinot iepirkt līdzvērtīgus pakalpojumus par nesamērīgi augstākām cenām, teikts vēstulē. Valstij būtu iespēja ietaupīt līdz pat vairākiem miljoniem latu gadā, taču tā gadiem ilgi nav neko darījusi, lai tas notiktu. Vienīgais arguments no VOAVA (tagad VNC – Veselības Norēķinu Centrs) puses ir formālas atrunas par ierasto atlases procedūru pārskatīt līgumu reizi divos gados. Uzskatām, ka tik smagas krīzes apstākļos ar birokrātiskām atrunām nepietiek, nepieciešams taupīt – it īpaši, ja runa ir par tiešām lieliem ietaupījumiem, raksta mediķi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai sagatavotos valsts svētku pasākumiem, Rīgā šodien noteikti satiksmes ierobežojumi, informēja pašvaldībā.

Šovakar slēgs satiksmi 11.novembra krastmalas un Eksporta ielas posmā.

No plkst.16 līdz sestdienas, 18.novembra, plkst.18 transportlīdzekļu satiksmi slēgs 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, kā arī Eksporta ielas posmā no Elizabetes ielas līdz 11.novembra krastmalai.

Savukārt no plkst.21 līdz NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājuma beigām nepieciešamības gadījumā transportlīdzekļu satiksmi slēgs Ģenerāla Radziņa krastmalā un Krasta ielas posmā no Jēzusbaznīcas ielas līdz apgriešanās vietai pie tirdzniecības centra "Mols".

Šodien no plkst.8 līdz 16 transportlīdzekļu satiksmi ierobežos un nepieciešamības gadījumā slēgs 11.novembra krastmalā, labajā malējā braukšanas joslā, 150 metru garā posmā no Miesnieku ielas virzienā uz Poļu gāti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Uzņēmējiem aktīvāk jāiesaistās jauniešu izglītošanā

Armanda Vilciņa, 16.05.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prakses iespēju sniegšana studentiem, uzņēmumiem ir lielisks veids, lai atrastu nākotnes talantus, norāda Sandra Daukšiene, Philip Morris Baltic cilvēku un kultūras menedžere.

Raugoties no uzņēmuma perspektīvas, efektīvākas ir ilgāka termiņa prakses – tās ir jēgpilnākas gan studentam, gan uzņēmumam, jo tad praktikants var ne tikai virspusēji iepazīties ar darbu organizācijā, bet arī izmēģināt praktiskākas lietas, teic S.Daukšiene. Mūsuprāt, prakses laikā jauniešiem jāgūst reāla izpratne un priekšstati par to, kā uzņēmums darbojas, kā arī kāda ir katras konkrētās profesijas specifika, atzīmē S.Daukšiene, piebilstot, ka vienlaikus uzņēmumiem ir arī jāapzinās, ka prakses vietu nodrošināšana ir viņu iespēja tuvākajā nākotnē piesaistīt kvalitatīvus un motivētus darbiniekus. Faktiski jau prakses laikā lielā mērā var redzēt, kurš no praktikantiem būs piemērots, bet kurš uzņēmumam īsti nederēs, norāda Philip Morris Baltic cilvēku un kultūras menedžere.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Ārstus nedrīkst padarīt par datu ievades operatoriem

Rūta Kesnere, 09.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attālināta ārstēšana noteikti ir attīstāms virziens, kam gan vēl nepieciešamas izmaiņas normatīvajos aktos

To uzsver Dienas Biznesa un holdinga Repharm rīkotā apaļā galda, kas veltīts e-veselībai, dalībnieki: Nacionālā Veselības dienesta direktores vietniece informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos Linda Freimane, holdinga Repharm ģenerāldirektors Dins Šmits, ģimenes ārste Aija Šnikvalde, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Informācijas tehnoloģiju infrastruktūras daļas vadītājs Kārlis Bētiņš, uzņēmuma Lattelecom Korporatīvo klientu dienesta vadītājs Jānis Kirilka un SIA Mobilly izpilddirektors Ģirts Slaviņš.

Diskusiju sākšu ar aktualitāti. Latvijas ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA) vēl joprojām uztur spēkā prasību, ka e-veselības sistēmas, kas attiecas uz e-receptēm un e-darba nespējas lapām, ieviešana ir jāatliek, jo sistēma vēl nav tik gatava, lai ārsti ar to varētu strādāt. Turklāt LĢĀA īpaši uzsver, ka nav pret e-veselības lietošanu kā tādu, bet iebilst pret negatavo sistēmu. Kāda ir Nacionālā veselības dienesta nostāja?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Magnalysis" strādā pie diagnostisko attēlu rekonstrukcijas, analīzes un uzglabāšanas tehnoloģijas, kas ļaus pat par 50% samazināt magnētiskās rezonanses izmeklējumu rezultātu iegūšanai nepieciešamo laiku.

"Radiologi saskaras ar vairākām problēmām – slimnīcu IT sistēmas ir novecojušas un rīki, ko ārsti izmanto, neatbilst mūsdienu prasībām. Ārsti pēta un apraksta izmeklējumu attēlus atsevišķos datoros – vienā skatās bildes, bet citā tās apraksta. Man nešķiet pareizi, ka profesionāļiem šādi jātērē savs laiks. Mēs esam atraduši nišu, kur varam piedāvāt viedo risinājumu, lai palīdzētu radiologiem ikdienas darbā – mūsu platforma iecerēta kā vienots radioloģijas portāls, kur ārstiem būtu iespēja apskatīt radioloģisko izmeklējumu bildes un aprakstīt tās vienā sistēmā, kā arī veikt piezīmes ar balsi" stāsta Ņikita Stepanovs, medicīnas tehnoloģiju jaunuzņēmuma "Magnalysis" vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Par vārdu un darbu (ne)saskaņu

Ilgvars Ķipēns, [email protected], 22.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī jau gadu arvien vairāk politiķu runā par ekonomikas sildīšanu un atbalstu uzņēmējdarbībai, reālajā ikdienas darbā nākas saskarties nevis ar pretimnākšanu un sapratni, bet gan jauniem šķēršļiem.

Kompānijām, kas Latvijas tirgū strādā jau ilgstoši un paguvušas nostabilizēties, šāda attieksme ir ierasta lieta, taču tiem, kas biznesu šeit uzsākuši nesen, droši vien ir liels un negaidīts pārsteigums. Savukārt uzņēmumiem, kuriem apgrozījums ir neliels, valsts pieņemtie lēmumi var kļūt liktenīgi un novest līdz pat bankrotam.

Privāto uzņēmumu darbību apgrūtinošs var kļūt lēmums, ja tiks realizēts Veselības obligātās apdrošināšanas aģentūras (VOAVA) ierosinājums līdz 60 dienām pagarināt rēķinu apmaksu aptiekām par kompensējamajiem medikamentiem. Tas nozīmē, ka privātajiem uzņēmumiem, kas šajā gadījumā ir aptiekas, jāuzņemas daļēja valsts finansēšana, kas brīdī, kad ekonomiskā situācija ir nelabvēlīga, un katrs apgrozībā esošais lats svarīgs, ir absolūti neizprotama.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veselības ministrija (VM) un tās aģentūras telpu īrei katru mēnesi tērē vidēji 73 tūkst. latu. Vislielākais finansējums telpu īrei atvēlēts Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūrai (VOAVA) – vidēji 25 tūkst. latu mēnesī, raksta nra.lv.

VM budžeta izlietojuma dati liecina, ka VOAVA pēc valsts budžeta grozījumiem jūnijā telpu īrei iedalīti 346 300 latu gadā jeb vidēji 25 tūkstoši latu mēnesī. Pati ministrija par telpām Brīvības ielā 72 ik mēnesi īrei atliek 309 tūkst. latu gadā.

Veselības inspekcijas vajadzībām tiek nomāta platība par 111.4 tūkst. latu gadā jeb vairāk nekā 9 000 latu mēnesī. Pieticīgāk tiek maksāts par Zāļu cenu aģentūras telpu īri – 55 3000 latu gadā, Sabiedrības veselības aģentūras telpu īri – 31 800 latu gadā, Zāļu valsts aģentūras telpām, kas arī ir vistālāk no centra, – 15 000 latu gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pazemoti un bez skaidrības par nākotni

Guna Gleizde, Līga Ribkinska, Db, 15.11.2009

Latvijā trūkst 400 dažādu ārstu un 4500 medmāsu. Šobrīd ir reģistrēti ap pusotra

tūkstoša bezdarbnieku ar medicīnas izglītību, kam būtu nepieciešama pārkvalificēšanās. FOTO: DIENAS ARHĪVS

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veselī­bas aprūpes sistē­mas pamatu draud izļodzīt attīs­tības un plānošanas trūkums nozarē. Ilgus gadus Latvijā strādājušie ārsti, jūtoties nenovērtēti un pat pazemoti, nolemj doties uz citām valstīm, bet topošie ārsti līdz pat mācību beigām nevar būt droši, vai varēs strādāt sevis izvēlētajā profesijā.

Negrasās pārkvalificēt

Saskaņā ar Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) datiem, Latvijā trūkst aptuveni 400 dažādu specialitāšu ārstu un 4500 medmāsu. Šobrīd ir reģistrēts aptuveni pusotrs tūkstotis bezdarbnieku ar dažādu līmeņu medicīnas izglītību, kam būtu nepieciešama pārkvalificēšanās, tomēr Veselības ministrija neuzskata, ka šis uzdevums atbilst tās funkcijām, publiskā diskusijā sacīja veselības ministre Baiba Rozentāle. Turklāt šādai pārapmācībai ir arī pretestība no pašu mediķu puses, proti, no ģimenes ārstiem, kuru skaits valstī nav pietiekams, bet kuri nevēloties, lai tiem rastos papildu konkurence.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ierobežos satiksmi Rīgas maratona laikā

, 14.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

17. maijā, kad notiks Nordea Rīgas maratons, tā trases maršrutos tiks ierobežota satiksme.

Rīgas domes izpilddirektora rīkojumā noteikts, ka no 16.maija plkst.17.00 līdz 17.maija plkst.11.00 tiks slēgtas autostāvvietas 11.Novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai.

Policija 17.maijā no pusnakts līdz plkst. 9.00 un no plkst.16.00 līdz 19.00 nepieciešamības gadījumā ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi Grostonas ielā, posmā no J.Daliņa ielas līdz Mālpils ielai. No plkst.2.00 līdz 9.00 un no plkst. 16.00 līdz 19.00 nepieciešamības gadījumā ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi barjeru uzstādīšanai un demontēšanai skrējienu maršrutos. No plkst. 6.30 līdz 11.00 slēgs transportlīdzekļu satiksmi 11.Novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar Lāčplēša dienas pasākumu norisi vairākās Rīgas ielās tiks ierobežota satiksme, tostarp, tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme 11.novembra krastmalā, posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, informēja Rīgas domē.

Krastmala šodien būs slēgta līdz pusnaktij, kā arī līdz plkst.11 būs aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana ielās starp Herdera laukumu un Doma laukumu abās pusēs, kā arī Herdera laukumā un Doma laukumā.

Līdz šodienas pusnaktij tiks arī aizliegts apstāties un stāvēt 11.novembra krastmalas abās pusēs, posmā no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam un 11.novembra krastmalai paralēlajā ielā, kā arī būs liegts apstāties un stāvēt arī Aspazijas bulvāra labajā pusē, posmā no Teātra ielas līdz Kaļķu ielai (parka pusē), un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra labajā pusē, posmā no Kaļķu ielas līdz Smilšu ielai (parka pusē).

Tāpat apstāties un stāvēt šodien no plkst.6 līdz 13.30 būs liegts Aizsaules ielas abās pusēs, Varoņu ielas abās pusēs, posmā no Aizsaules ielas līdz ēkai Varoņu ielā 3A (pie Rīgas Brāļu kapiem) un autostāvvietā pie I Meža kapiem Aizsaules ielā. Bet no plkst.8 līdz 24 šis ierobežojums būs spēkā Valguma ielas posmā no Uzvaras bulvāra līdz Akmeņu ielai un Bāriņu ielas labajā pusē, posmā un virzienā no Uzvaras bulvāra līdz Hermaņa ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attālināto ārstu konsultāciju platformā "DoctorOnline" vēl pirms mēneša notika aptuveni 10 konsultācijas nedēļā, taču šobrīd to skaits dienā pārsniedz 30.

Pēdējo 10 dienu laikā platformā reģistrējušies 200 jauni pacienti un 83 ārsti. Šobrīd "DoctorOnline" ir reģistrēti vairāk nekā 140 ārsti.

"Kopš marta otrās nedēļas ir redzams, ka attālinātas konsultācijas cilvēkiem kļūst vajadzīgākas. Ņemot vērā šī brīža izmaiņas normatīvajos aktos, kas prasa klīnikām samazināt klātienes konsultāciju skaitu, ārsti meklē risinājumus. Katru dienu saņemam jaunus pieteikumus no klīnikām un privāti praktizējošiem ārstiem. Šobrīd strādājam gandrīz 24 stundas diennaktī, lai visu paspētu. Tāpat nemitīgi veicam tehniskos papildinājumus," stāsta Santa Batuhtina-Banga, "DoctorOnline" (SIA "Telemedicine") biznesa attīstības direktore.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Samazina valsts finansējumu Jūrmalas slimnīcai

Agrita Aune, Db, 06.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts obligātās veselības apdrošināšanas valsts aģentūras (VOAVA) finansējums SIA Jūrmalas slimnīca sniegtajiem valsts apmaksātajiem medicīniskajiem pakalpojumiem ir samazināts par 56% mēnesī salīdzinājumā ar 2008.gadu.

Kopš šī gada 1. janvāra slimnīca saņēma jau par 15% mazāku valsts finansējumu mēnesī nekā iepriekšējā gada mēnešos. Ņemot vērā to, ka tik straujš VOAVA finansējuma samazinājums abas reizes notika, brīdinot slimnīcu tikai aptuveni nedēļu iepriekš, nebija iespējams tik ātri reaģēt un pārkārtot līdzekļu izlietojumu, jo , piemēram, lai samazinātu darba samaksu, nepieciešams vismaz mēnesis laika, lai brīdinātu par gaidāmajām izmaiņām.

Tā rezultātā slimnīcai jau uz šo brīdi izveidojušies parādi. „Saskaņā ar MK noteikumiem no 1.marta pacientiem nākas veikt līdzmaksājumu par ārstēšanos stacionārā 12 Ls apjomā līdzšinējo trīs latu vietā. Lai gan šobrīd vēl nav vērojama būtiska pacientu plūsmas samazināšanās, jau tuvākajos mēnešos mums, visticamāk, nāksies izjust pacientu skaita samazināšanos, kas savukārt nozīmē to, ka slimnīca var nesaņemt pilnu VOVA finansējumu,” informē SIA Jūrmalas slimnīca valdes priekšsēdētājs Egons Liepiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ferrari Formula 1 pilota Felipe Masa atveseļošanās norit daudz straujāk nekā cerēts. Ārsti pieļauj iespēju, ka pēc mēneša brazīlietis atkal varēs sēsties pie Ferrari stūres.

Atgādināsim, ka Ungārijas Formula 1 posmā kvalifikācijas sacensību otrajā sesijā pa Masas ķiveri trāpīja metāla atspere, kas bija atlūzusi no Rubensa Barikello vadītās Brawn Grand Prix komandas formulas, un pēc saņemtā trieciena Masa zaudējot samaņu nespēja novaldīt formulu, kas ar apmēram 200 km/h lielu ātrumu ietriecās drošības sienā.

Pēc negadījuma Masa tika nogādāts Budapeštas slimnīcā, kur viņam tika konstatēts galvaskausa lūzums un smadzeņu satricinājums, bet vēlāk tika veikta arī veiksmīga 48 stundu ilga operācija.

Ārsti konstatēja galvaskausa savainojumu tieši virs acs dobuma, un pastāvēja bažas par iespējamiem brazīlieša redzes traucējumiem, taču pēcāk ārsti ar atvieglojumu varēja paziņot, ka redzes nervs un smadzeņu audi nav bojāti. Ārsti arī atzīst, ka tagad brazīliešu pilots atveseļojas ātrāk, nekā tika sākotnēji prognozēts, un viņš jūtas ļoti labi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsludinot akciju Valdība vilcinās, ārsti dara, ģimenes ārsti trešdien, 12.jūlijā uz vienu dienu pārtrauks streiku, LTV raidījumā Rīta panorāma teica Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) valdes loceklis Pauls Princis.

Ar šādu rīcību ģimenes ārsti vēloties pateikties pacientiem par atbalstu laikā, kad valdība vilcinās pieņemt ārstu prasības, skaidro P.Princis.

Šodien valdībā iecerēts panākt vienošanos ar Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociāciju (LLĢĀA) par lauku ģimenes ārstu dalības izbeigšanu streikā.

Ģimenes ārstu streiks tika uzsākts 3.jūlijā un tajā piedalās vairāk nekā 600 ģimenes ārsti. Viņu prasība ir palielināt kapitācijas naudas maksājumu par 30%. Veselības ministrijas piedāvājumam palielināt kapitācijas naudā iekļauto darba algu ārsti nepiekrīt, skaidrojot, ka ģimenes ārsts vienlaikus ir arī prakses vadītājs, tāpēc kapitācijas naudā iekļauti arī dažādi administrācijas izdevumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VK rekomendācija armijā saprasta kā pavēle, uzsākot reiderismam līdzīgas darbības pret uzņēmēju

Jānis Goldbergs, 18.10.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“...lai Aizsardzības ministrijai jebkurā brīdī būtu operatīvi pieejama informācija, kas varētu kalpot par pamatu iespējai atgūt nomas objektu Rīgā, Krustabaznīcas ielā 11, aizsardzības resora vajadzībām, izbeidzot nomas līgumus bez būtiskiem papildu izdevumiem no valsts budžeta”.

Tā skan Valsts kontroles revīzijas ziņojuma Vai īpašumu Rīgā, Krustabaznīcas ielā 11, aizsardzības resors pārvaldījis valsts interesēs? būtiskākā rekomendācija Aizsardzības ministrijai un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

SIA Arsan, kas noslēdzis neapdzīvoto telpu nomas līgumu uz 40 gadiem ar NBS pirms vairāk nekā 20 gadiem, lielākā ķeza ir, ka VK rekomendācija armijā ir uztverta kā nepārprotama pavēle. Uzņēmuma valdes loceklis Endo Lapsa pēc ilgstošas komunikācijas ar Aizsardzības ministriju un NBS sapratis, ka jāvēršas pie civilām amatpersonām pēc taisnības, un uzrakstījis vēstuli premjeram un aizsardzības ministram ar situācijas skaidrojumu, tomēr atbildi turpat divu mēnešu laikā tā arī nav saņēmis. Tikmēr objektā notiek kaut kas, ko var pielīdzināt reiderismam uzņēmējdarbības vidē ar to atšķirību, ka šajā gadījumā to realizē NBS un Aizsardzības ministrija. Dienas Bizness lūdza Endo Lapsu skaidrot situāciju īsāk un tiešāk, nekā tas darīts četru A4 formāta lapaspušu garajā vēstulē premjeram, kuru gan pilnā apmērā pievienojam intervijas noslēgumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Belēvičs vēloties panākt, lai ģimenes ārsti ievēro sev noteiktās kvotas uz valsts apmaksātiem izmeklējumiem

LETA, 07.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ierobežojot privāto veselības aprūpes iestāžu klientu iespējas saņemt valsts apmaksātus izmeklējumus, veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) vēloties panākt vien to, lai ģimenes ārsti ievērotu sev noteiktās izmeklējumu kvotas.

Belēvičs šodien preses brīfingā stāstīja, ka ir ģimenes ārsti, kuri pārsniedz sev piešķirtās kvotas gan par izmeklējumiem, gan par kompensējamiem medikamentiem. Pērn, piemēram, bijis kāds ģimenes ārsts, kurš izrakstījis kompensējamos medikamentus par 220 000 eiro vairāk, nekā viņam piešķirta kvota. Veselības ministrs ar šo ieceri vēlas panākt to, ka tiek ievēroti jau esošie normatīvie akti, proti, jau šobrīd ārsti, ar kuriem Nacionālais veselības dienests nav noslēdzis līgumu, nevar izrakstīt nosūtījumu uz kādām pārbaudēm vai izrakstīt kompensējamos medikamentus. Tomēr šie speciālisti nereti saviem pacientiem iedod «lapiņu», kurā uzrakstīti nepieciešamie izmeklējumi, un tālāk pacients dodas pie sava ģimenes ārsta, kurš viņam iedod nosūtījumu uz šo valsts apmaksāto izmeklējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pašvaldības uztrauc slimnīcu likvidēšana

, 08.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samazinot finansējumu stacionārajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, ir apdraudēta arī rajonu slimnīcu pastāvēšana, uzskata Latvijas Pašvaldību savienība (LPS).

LPS vērš uzmanību, ka Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūrai (VOAVA) ar 13 aprūpes slimnīcām no 1.aprīļa nav vairs līgumu par stacionāro pakalpojumu sniegšanu, un daudzas slimnīcas no VOAVA ir saņēmušas līgumu piedāvājumus ar ievērojamu finansējuma samazinājumu par 49-60%.

Par esošo situāciju un iespējamiem risinājumiem trešdien Veselības ministrijā (VM) notika LPS un VM sarunas.

Veselības ministrs Ivars Eglītis sarunās uzsvēra, ka ir jāattīsta slimnīcām alternatīva veselības aprūpe un ka VM pašlaik top jauns māsterplāns par nopietnu slimnīcu optimizāciju.

Tāpat I.Eglītis atzina, ka Latvijas medicīnai ir viens no augstākajiem standartiem Eiropas Savienībā (ES), kaut arī finansējums ir trešais zemākais ES, informējot, ka 9.aprīlī VM ir paredzētas sarunas ar premjeru Valdi Dombrovski, jo esot jāvienojas par finansējuma samazināšanas robežu, zem kuras sākas tiešs apdraudējums iedzīvotāju veselībai un dzīvībai.

Komentāri

Pievienot komentāru