Tirdzniecība un pakalpojumi

ASV prezidenta vizīte Latvijā neietekmēs tirdzniecības centra Mols darbību

Ainars Sedlenieks [email protected], 03.05.2005

Jaunākais izdevums

Latvijas valsts drošības dienestu noteiktie ierobežojumi ASV prezidenta Džordža Buša un viņa pavadītāju vizītes laikā būtiski neietekmēs tirdzniecības centra Mols darbību, domājams – būs vēl lielāks apmeklētāju skaits saistībā ar ierobežoto piekļuvi tirdzniecības vietām centrā. Tirdzniecības centra Mols direktore Zita Siliņa uzskata: “Augsto amatpersonu ierašanās Latvijā ir liels pagodinājums un arī notikums, kas noteikti saistās ar visaugstākās drošības pasākumu organizēšanu. Tā kā esam ārpus noteiktās ierobežotās drošības zonas un tomēr atrodamies pietiekami tuvu centram, plānojam lielāku klientu pieplūdumu un jau gatavojamies tam.” Kā katru nedēļas nogali, arī 7. un 8.maijā bērnus un jauniešus gaidīs jautrā Mola Ollija, aicinot kopīgi svinēt un mācīties svinēt Mātes dienu. Savukārt viesiem hokeja mīļiem visu nedēļu ir iespēja skatīties Latvijas izlases cīņas hokeja laukumā uz abiem lielajiem ekrāniem, sevišķi, ASV prezidenta vizītes laikā, kad Vecrīgas krodziņos iespēja kopīgi just līdz mūsu hokeja komandai būs ierobežota un baudīt alu ar ievērojamu atlaidi visās t/c Mols kafejnīcās. Tā kā Vecrīga, kas ir vispopulārākā Rīgas izklaides teritorija gan iedzīvotājiem, gan viesiem, šajā nedēļas nogalē tiks daļēji slēgta un aktivitātes nenotiks, iespējams - pieaugs interese par citām alternatīvām atpūtas, izklaides un iepirkšanās vietām, piemēram Krasta iela. Tirdzniecības centrā Mols ir vairākas kafejnīcas, restorāni un citas apmeklētāju ļoti iecienītas atpūtas vietas, piemēram, “Čili Pica”, kaukāziešu – indiešu restorāns “Thali”, kafejnīcas “Double Coffee”, “Coffee Nation”, “Theatre Lounge”, “Sala”, kā arī ķīniešu virtuve kafejnīcā “Gan Bei”. “Plānojam t/c Mols apmeklētāju pieaugumu pat līdz 10% šajā nedēļas nogalē, īpaši jauniešus. Tirdzniecības centri jau sen vairs nav tikai iepirkšanās megapoles, bet labas brīvā laika pavadīšanas vietas, kur būt kopā gan ar ģimeni, gan draugiem un pat tikties ar biznesa partneriem kopīgās lietišķajās pusdienās,” domā Zita Siliņa. Šobrīd t/c Mols ir 130 tirdzniecības vietas ar kopējo tirdzniecības platību ~ 29 000 m2 un daudzstāvu autostāvvieta 19 000 m2 platībā. Tirdzniecības centru Mols pārvalda Latvijas un Norvēģijas kopuzņēmums SIA Linstow Center Management.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Valsts prezidents apšauba Kariņa lidojumu ar privātajām lidmašīnām samērīgumu

LETA, 27.11.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča ieskatā bijušā premjera, pašreizējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) lidojumi ar privātajām lidmašīnām varētu nebūt samērīgi un ekonomiski izdevīgi.

Rinkēvičs intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" piekrita, ka Covid-19 laikā un dažādu neplānotu vizīšu dēļ politiķiem būtu jābūt iespējai izmantot speciālos reisus. Taču viņš ir bažīgs par to, vai tas nav kļuvis par tādu praksi, kur vairs netiek vērtēts samērīgums un lētākās iespējas.

"Šeit jāsaka, ka informācija, ar ko iepazīstamies, rāda, ka, visticamāk, tā nav bijis un varēja lidot arī ar komercreisiem," sacīja Valsts prezidents.

Viņš arī uzskata, ka Kariņa komunikācija par šo situāciju nav bijusi ļoti veiksmīga, uzsverot, ka sabiedrībai minētais ir jāskaidro. Arī Valsts kancelejas skaidrojumi neesot pietiekami. Rinkēviča ieskatā Valsts kontroles iesaiste procesa izvērtēšanā varētu būt veiksmīga, saprotot, vai procesā ievērots samērīgums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Par Tirdzniecības centra Mols vienīgo īpašnieci kļuvusi ar Mego partnera līdzīpašnieku saistīta kompānija

LETA, 18.12.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par SIA "Tirdzniecības centrs "Mols"" vienīgo īpašnieci kļuvusi kompānija SIA "F 8", liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

"F 8" īpašnieki vienādās daļās ir Kristīne Šulika-Meleša un Mihails Šuliks. Kompānija "F 8" reģistrēta 2015.gada beigās, un tās pamatkapitāls ir 3800 eiro. 2022.gadā kompānijas "F 8" apgrozījums bija 91 855 eiro, bet tās zaudējumi bija 877 560 eiro.

Šuliks ir arī pārtikas vairumtirgotāja SIA "Baltstor", kas ir veikalu "Mego" un "Vesko" partneris, viens no patiesajiem labuma guvējiem. Šuliks ir vienīgais AS "Magnons" īpašnieks, kurai "Baltstor" kapitālā pieder 61,98%. "Baltstor" 2022.gadā strādāja ar 49,242 miljonu eiro apgrozījumu un guva 349 641 eiro peļņu.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka Šuliks līdz 2008.gada martam bija arī 23,46% kapitāldaļu īpašnieks SIA "Mono" un 23,46% kapitāldaļu īpašnieks SIA "Monald".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 15.oktobrī, aprit 100 dienas kopš Valdis Zatlers Saeimā deva Valsts prezidenta zvērestu.

Līdz ar pirmo amatā stāšanās dienu, Valsts prezidents ir pildījis visus ar Satversmi uzliktos pienākumus, akcentē Prezidenta Preses dienests:

-reprezentējis valsti, pārstāvot Latviju starptautiskajās organizācijās, darba vizītēs apmeklējot tuvākās kaimiņvalstis, tiekoties ar ārvalstu amatpersonām, akreditējot ārvalstu vēstniekus, izsniedzot akreditācijas vēstules Latvijas vēstniekiem ārvalstīs;

-pildot Latvijas valsts bruņotā spēka augstākā vadoņa pienākumus, apmeklējis Latvijas armijas kareivjus viņu dienesta vietās Latvijā un Latvijas lielākajā starptautiskajā misijā Afganistānā;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Regulējums, kas noteica lielo tirdzniecības centru darbības ierobežojumus Covid-19 pandēmijas apstākļos, neatbilst valsts pamatlikumam, atzinusi Satversmes tiesa (ST).

Lieta rakstveida procesā tika izskatīta pirms mēneša. Tā tika ierosināta pēc SIA "Eften Domina" ("Domina"), SIA "Jysk Linnen’n Furniture" ("Jysk") un SIA "VRPB" pieteikumiem. Uzņēmumi ST bija vērsušies atsevišķi, tomēr ST lēma lietas apvienot.

Uzņēmumi lūdza ST pārbaudīt Ministru kabineta (MK) noteikumu "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" 24.18 punkta atbilstību Satversmes 91.panta pirmajam teikumam, kā arī 105.panta pirmajam un trešajam teikumam.

MK noteikumi paredzēja, ka tirdzniecības centrā, kura kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir lielāka par 7000 kvadrātmetriem, darbojas tikai veikali, kuros tirgo pārtiku ne mazāk kā 70% apmērā no preču sortimenta, veikali, kuros tirgo higiēnas preces ne mazāk kā 70% apmērā no preču sortimenta, kā arī aptiekas, optikas preču veikali, dzīvnieku barības veikali, ziedu veikali, grāmatnīcas, preses tirdzniecības vietas, kā arī datoru, to perifēro iekārtu un programmatūras, kā arī telekomunikācijas iekārtu veikali.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ikviens spēcīgs un stratēģiski labi plānots tirdzniecības centrs Rīgā plāno agrāk vai vēlāk paplašināties, tai skaitā arī Domina Shopping, intervijā biznesa portālam Db.lv stāsta tā valdes loceklis Allans Remmelkors (Allan Remmelkoor). Viņš atzīst, ka arvien pieaug ārvalstu zīmolu interese par Latvijas tirgu, - vairāki slaveni zīmoli, kā, piemēram, Peek & Kloppenburg, C&A un nākotnē arī H&M varētu atvērt veikalus Latvijā.

Autore: Lelde Petrāne, Db.lv žurnāliste.

Kāds tirdzniecības centram Domina Shopping bija pagājušais gads?

Raugoties kopumā, pagājušais gads mums bija ļoti veiksmīgs. Tas noteikti bija labākais gads, kāds ir bijis mūsu vēsturē. Turklāt tas bija arī interesants gads, jo mēs atvērām vairākus jaunus veikalus, starp kuriem bija arī vairāki ļoti atpazīstami zīmoli, piemēram, Marks & Spencer, New Yorker. Tie bija pirmie šo tirdzniecības ķēžu veikali Rīgā un arī visā Baltijas tirgū. Gads bija interesants, jo tirdzniecības centram bija jāiziet cauri arī nopietnām pārmaiņām - mēs nomainījām hipermārketa operatoru no Maxima uz Prisma. Domina Shopping vairāk nekā četrus mēnešus darbojās bez hipermārketa, kas noteikti bija kritisks moments, tomēr galu galā mēs varam teikt, ka šis periods bija pat veiksmīgs. Laikā, kad hipermārkets bija slēgts, cilvēki pievērsa lielāku uzmanību galeriju veikaliem, kā rezultātā šo veikalu apgrozījums pieauga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vākta informācija par sociālajām garantijām Zatleram un dzīvesbiedrei

Lelde Petrāne, 06.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gada sākumā, vēl vairākus mēnešus pirms prezidenta vēlēšanām, Latvijas vēstniecības Eiropā saņēmušas Valsts prezidenta kancelejas uzdevumu noskaidrot, kāda šajās valstīs ir prakse attiecībā uz sociālo garantiju piešķiršanu prezidenta laulātajam un eksprezidentam.

Atsevišķi diplomāti šo interesi uztvēruši kontekstā ar gaidāmajām prezidenta vēlēšanām un Valda Zatlera un viņa laulātās draudzenes Lilitas Zatleres vēlmi pamatot sev sociālo garantiju piešķiršanu nepārvēlēšanas gadījumā, vēsta portāls pietiek.com.

Portāla rīcībā esošā informācija liecinot, ka Zatlera kanceleja apsvērusi virzīt grozījumus likumā, lai uz Lilitu Zatleri attiektos tādas pašas dāsnas garantijas kā uz kaimiņvalsts Igaunijas pirmo lēdiju.

Valsts prezidenta kancelejas uzdevums caur Ārlietu ministriju (ĀM) izsūtīts Latvijas vēstniecībām Austrijā, Čehijā, Francijā, Grieķijā, Igaunijā, Īrijā, Itālijā, Lietuvā, Polijā, Portugālē, Slovēnijā, Somijā, Ungārijā un Vācijā. ĀM vēstule, ko parakstījis ministrijas politiskais direktors Andris Razāns, Par Valsts prezidenta sociālajām garantijām un laulātā statusu vēstniecībām izsūtīta 2011. gada 25. janvārī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savu 35 gadu vecumā Edgars Rinkēvičs ir piedzīvojis spožu karjeru – ilgu laiku sabijis Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra amatā, bet brīdī, kad pie viņa viesojās Numurs, viņš tieši septiņas dienas pildīja Valsts prezidenta kancelejas vadītāja pienākumus.

Vieni viņu dēvē par pelēko kardinālu, otri uzskata, ka tieši viņa spēkos ir padarīt Valsts prezidenta politiku un izturēšanos respektējamāku un pat agresīvāku, trešie – baidās tikt atlaisti no darba. Pašam Edgaram Rinkēvičam viedoklis ir skaidrs — diez vai Latvija ir gatava tautas vēlētam prezidentam, turklāt nekas slikts nenotiktu, ja augstākā valsts amatpersona nebūt nebūtu bezpartijiska.

picturegallery.ffb901e3-fe0d-4afd-b588-27a1d38512f9

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centra «Mols» īpašnieka, apsaimniekotāja un attīstītāja SIA «Tirdzniecības centrs »Mols«» valdē iecelti četri jauni valdes locekļi un viens valdes loceklis uzņēmumu atstājis, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Turpmāk SIA «Tirdzniecības centrs Mols» valdē darbosies Rolf Rudiger Dany, Patrick Huisman, Gemma Nandita Kataky un Steven Jacob Poelman. Uzņēmuma valdē tāpat kā līdz šim turpina darboties arī valdes locekļi Patrick Francis van Dooyeweert un Elmar Marguerite Theodorus Schoonbrood.

Lai gan SIA «Tirdzniecības centrs Mols» valdē darbojas seši valdes locekļi, tam nav valdes priekšsēdētāja.

Savukārt valdes locekļa amatu atstājis Jean-Francois Pascal Emmanuel Bossy, kurš šo pozīciju ieņēma kopš 2016.gada februāra.

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas 20.februārī.

SIA «Tirdzniecības centrs Mols» reģistrēts 2001.gadā, un tā vienīgais īpašnieks kopš 2016.gada ir Norvēģijas uzņēmums «AMD Holding AS». 2017.gadā SIA «Tirdzniecības centrs Mols» apgrozījums bija 4,578 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 1,648 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 29. aprīlī notiks tradicionālais motosezonas atklāšanas pasākums, kur vairāki tūkstoši motobraucēju, moto entuziastu un motosporta līdzjutēju pulcēsies pie t/c Mols.

No plkst. 10.00 pie t/c Mols uz pirmo tradicionālo braucienu pulcēsies motobraucēju gan no Latvijas, gan ārvalstīm.

Plkst. 13.00 parādes brauciens norisināsies no t/c Mols pa Rīgas ielām līdz 11. novembra krastmalai, kur tiks finišēts ap plkst. 13.45.

Motosezonas atklāšana pie t/c Mols notiek ceturto gadu. Pasākums ir paredzēts visiem interesentiem un norisinās bez maksas.

T/c Mols apmeklētājiem automašīnu novietošanai būs atvērts daudzstāvu stāvvietas 1. un 2. stāvs. Āra stāvvieta būs slēgta automašīnu novietošanai līdz plkst. 14.00.

Tirdzniecības centrs Mols 1998. gadā tika atklāts kā viens no pirmajiem tirdzniecības centriem Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Tirdzniecības centru apgrozījumu veicina inflācija

, 02.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada 1.ceturksnī Linstow Center Management (LCM) apsaimniekotajos tirdzniecības centros (TC) Latvijā - Alfa, Mols, Origo, Dole apmeklētāji pirkumiem tērējuši par 19% jeb 8,0 miljoniem latu vairāk nekā pērn. Kopumā Alfa, Mols, Origo un Dole apgrozījums šajā laika posmā sasniedza 51,4 miljonus latu.

"Šī gada pirmo mēnešu dati liecina, ka straujš apgrozījuma pieaugums LCM apsaimniekotajos TC ir bijis gan tām preču grupām, kuras būtiskāk ietekmē Latvijas inflācijas rādītāja straujo pieaugumu - apaviem un apģērbiem, gan arī pārējām preču grupām. Tā piemēram, LCM TC ieņēmumi no apavu tirdzniecības pieauguši par 37%, savukārt apģērbiem pieaugums bijis 26%.

Tā kā pirkumu skaits nav audzis tikpat strauji, tas liek secināt, ka daļa apgrozījuma pieauguma ir izveidojusies uz preču cenas pieauguma (t.i. inflācijas) rēķina. Īpaši izteikti tas vērojams tādām preču grupām, kā pārtikai un ēdināšanas sektoram. Otrs būtisks faktors, kas ietekmējis apgrozījuma pieaugumu, ir vidējās pirkuma vērtības palielināšanās - pircēji izvēlas iegādāties aizvien dārgākas preces, kā arī iepērk, piemēram, produktus ilgākam laika periodam," skaidroja LCM tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par SIA "Tirdzniecības centrs "Mols"" vienīgo īpašnieku, kā arī par daudznozaru uzņēmuma SIA "Mono" līdzīpašnieku kļuvis uzņēmējs Mihails Šuliks, liecina "Firmas.lv" informācija.

Šuliks kopš pagājušā gada nogales ir SIA "F 8", kura 2023.gada decembrī kļuva par "Tirdzniecības centrs "Mols"" īpašnieci, vienīgais dalībnieks. Iepriekš "F 8" vienādās daļās piederēja Šulikam un Kristīnei Šulikai-Melešai. Attiecīgās izmaiņas iegrāmatotas 2023.gada 22.decembrī.

Vienlaikus Šuliks pagājušā gada nogalē kļuvis arī par "Mono" vienu no īpašniekiem - "Mono" kapitālā Šulikam šobrīd pieder 20,94%. Attiecīgi ASV pilsonis Aleksandrs Plotkins samazinājis līdzdalību "Mono" kapitālā no 32,67% līdz 23,46%, bet Biomins Kajems samazinājis līdzdalību no 17,9% līdz 6,17%.

Savukārt Mihailam Uļmanam "Mono" kapitālā joprojām pieder 49,43%. Ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 2022.gada 30.maija lēmumu ir piemērots arests Uļmana mantai - "Mono" 1 235 746 kapitāldaļām, lai nodrošinātu procesuālo izdevumu, cietušajam nodarītā kaitējuma kompensācijas piedziņu un arī iespējamo mantas konfiskāciju kā papildsodu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Jysk un The Pier būs arī Molā

Ingrīda Drazdovska, 24.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā Mols aprīlī durvis vērs divi mājsaimniecības preču veikali Jysk un The Pier.

Jysk Molā būs desmitais veikals, bet The Pier – otrais, informē Mola apsaimniekotājs Linstow Center Management. Jauno veikalu iekārtošana noritēs no janvāra vidus līdz aprīļa sākumam, saglabājot pircējiem netraucētu iespēju apmeklēt t/c Mols, kā līdz šim.

Jysk tirdzniecības telpas būs 1360 m2, bet The Pier – 452 m2. Jysk sola ienākt ar jaunu interjera koncepciju, saglabājot savu pozīciju kā pirmā pircēja izvēle mājas labiekārtošanā.

Šobrīd mazumtirdzniecības sektorā ir vērojama stabilizācija, kas pozitīvi ietekmē tirdzniecības centru nozari, raksturo Mārcis Budļevskis, SIA Linstow Center Management Iznomāšanas un attīstības direktors. Apgrozījuma pieaugums pēdējo sešu mēnešu laikā Galactico tirdzniecības centros, tostarp t/c Mols, ir devis pozitīvu impulsu arī nomniekiem, kuri aktīvāk sākuši domāt par esošo telpu paplašināšanu vai jaunu atvēršanu, viņš saka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Finanšu tirgus sāk domāt par Baidena uzvaru

Jānis Šķupelis, 07.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šis gads pasaulē pagaidām padevies vētrains, tomēr nozīmīgākajos akciju tirgos kopš pavasara zemākajiem punktiem ir vērojama strauja cenu atveseļošanās. Nākotnē cenu virziens lielā mērā gan joprojām ir neskaidrs.

Interesanti vēl tas, ka pamazām uzmanība tiek pievērsta novembrī gaidāmajām ASV vēlēšanām. Pašreizējā ASV prezidenta Donalda Trampa režīms, neskatoties uz reizēm visai neierastu viņa komunikāciju, akcijām bijis labvēlīgs. Kopš 2016. gada novembra ASV akciju Standard & Poor's 500 indeksa vērtība ir palēkusies par 45%. Faktiski jāsecina, ka akciju pieaugums spējāku pauzi paņēma vien šogad, par ko lielā mērā atbildīga bija globālās pandēmijas atnākšana (tiesa gan, akciju vērtību kritums gandrīz par 20% tika piedzīvots arī 2018. gada beigās).

Demokrātu triumfs?

Lai nu kā - šobrīd ASV sabiedrības aptaujas liecina par augošo Demokrātu partijas ASV prezidenta kandidāta Džo Baidena popularitāti. Tādējādi arī finanšu tirgus sācis nopietnāk vērtēt to, ko tiem varētu nozīmēt varas maiņa Baltajā namā. Piemēram, "Financial Times" šā mēneša sākuma izcēla "RealClearPolitic" aptauju, kuras rezultāti nu liecina, ka Baidena uzvarai šajās vēlēšanās ir gandrīz 60% liela iespējamība. Tiek klāstīts - šīs ASV prezidenta vēlēšanās drīzāk ir referendums par Trampa atrašanos šajā amatā, kur pietiekami daudzi gatavi savu balsi atdot jebkuram citam kandidātam (lai tikai tas nebūtu Tramps). Šobrīd Tramps saskaras ar lielu kritiku gan par to, kāda bijusi viņa atbilde uz Covid-19 uzliesmojumu ASV, gan par reakciju uz rasu nemieriem šajā valstī. Tāpat Trampam nebūt nelīdz pandēmijas bezdarba pieaugums un ekonomikas kritums. Vēlētāji parasti varas politiķus šādos laikos (recesijas apstākļos) neatalgo.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Galactico tirdzniecības centru apgrozījums pērn audzis par 4%

Dienas Bizness, 28.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Linstow Center Management apsaimniekotajos Galactico tirdzniecības centros Alfa, Mols, Dole, Origo un Galerija Centrs kopējais apgrozījums 2014. gadā, salīdzinot ar 2013. gada rādītājiem, pieaudzis par 4%, informē kompānijā.

«Īpaši augstus rādītājus 2014. gadā uzrādījuši tirdzniecības parks Alfa, kura apgrozījums ir pieaudzis par +7%. Līdzīgus rezultātus uzrāda arī tirdzniecības centrs Mols, kura apgrozījums pieaudzis par +6%,» komentē Linstow Center Management Tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska.

Galactico tirdzniecības centros, 2014. gadā pircēju skaits salīdzinājumā ar 2013. gadu vidēji starp visiem tirdzniecības centriem ir palicis nemainīgs. Daži tirdzniecības centri tomēr uzrāda arī nelielu pirkumu skaita pieaugumu.

2014. gadā par +5% ir pieaugusi veiktā vidējā pirkuma summa salīdzinājumā ar 2013 gadu. Vislabākos rādītājus vidēji par vienu pirkumu uzrāda tirdzniecības parks Alfa, kur vidējais pirkums pieaudzis par +6%, kam seko tirdzniecības centrs Origo ar +5% pieaugumu, un Galerija Centrs, Mols un Dole ar +3% pieaugumu vidējā pirkuma summai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Dārgākais pirkums - sporta apģērbs par 12 tūkstošiem

, 12.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrs Mols veicis aptauju, lai noskaidrotu dārgāko pirkumu, neparastāko pirkumu, pārsteidzošāko pirkumu un jaukāko pirkumu, tādējādi cerot iedvesmot pircējus dāvanu iegādei. Kā visjaukākie pirkumi atzīti apzeltīts čehu kristāla mini knupītis kā vīra dāvana sievai, gaidot pirmo mazuli, un zelta zivtiņa mīļajam kaķītim.

Visdārgāko pirkumu Molā veikusi organizācija, kas gandrīz 12 tūkstošu latu vērtībā iegādājusies sporta tērpus - īsās sporta formas un apavus, Db.lv pastāstīja tirdzniecības centra pārstāve Elija Krauze.

Savukārt kāda Mola pastāvīgā kliente vienā no tirdzniecības centra veikaliem iegādājusies Murphy&Nye apģērbus un aksesuārus, par pirkumu samaksājot 1534,57 Ls. No šī pirkuma dārdzības ziņā daudz neatpaliek kakadu papagailis ar būri, kas pircējam izmaksājis 1500 Ls.

997 latus ir izmaksājusi viena no dārgākajām rotaļlietām – mašīna, kas strādā ar degvielu (metanolu) un var sasniegt ātrumu 60km/h.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zatlerā neredz biznesa lobiju

Madara Fridrihsone, [email protected], 7084402, 24.05.2007

«Bizness savas intereses var aizstāvēt caur valdību — tas ir viens no mehānismiem, kā to var darīt. Otrs iespējamais mehānisms ir oficiālās valsts vizītes. Ne jau Valsts prezidents ir biznesmenis,» norāda V. Zatlers.

Foto: Eva Šavdine, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmēji koalīcijas virzīto prezidenta kandidātu Valdi Zatleru uzskata par cienījamu, tomēr apšaubot, vai viņš būs ietekmīgs politiķis. Aptaujātie arī neslēpj, ka viņos neizpratni radījis veids, kādā valdošā koalīcija vienojusies par kopīgu Valsts prezidenta amata kandidātu.

Šaubās par ievēlēšanu

Ģimenes ārsts Andris Lasmanis stāsta, ka viņu ziņa par V. Zatlera izvirzīšanu Valsts prezidenta amatam iepriecējusi. "Es viņu pazīstu jau kopš studiju gadiem, kad viņš bija mans students. Tomēr nedaudz šaubos, vai viņu ievēlēs, jo, cik pazīstu V. Zatleru, viņš nav cilvēks, kas ļaus ar sevi manipulēt un mūsu politiķiem tas varētu nepatikt. Protams, V. Zatleram nav politiskās pieredzes, bet viņam ir liela organizatoriskā darba pieredze un, kā jau ārstam, arī labs kontakts ar cilvēkiem," tā A. Lasmanis.

Krietni skarbākās domās ir viesnīcu īpašniece Mairita Solima: "V. Zatlers ir ļoti cienīts gan ārstu, gan pacientu vidū. Taču viņa izvirzīšana man atgādina padomju laikus, kad tika izvirzīts viens kandidāts - kāds Brežņevs vai Andropovs un visiem kā tādiem auniem nācās viņu atbalstīt. Viena konkrēta kandidāta - V. Zatlera apspriešana, manuprāt, ir izlikšanās, ka mēs te spēlējam demokrātiju. Personiski man ļoti gribētos uzzināt, ar kādiem noteikumiem V. Zatlers ir pēkšņi, tik aizmuguriski izvirzīts."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Saeimas atlaišanas procesa juridiskā analīze

Valsts prezidenta juridiskā padomniece Dr.iur Inese Lībiņa-Egner, 30.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

1. Valsts prezidenta rīkojums par Saeimas atlaišanu

1) Satversmes 48.pants nosaka, ka Valsts Prezidentam ir tiesība ierosināt Saeimas atlaišanu. Pēc tam izdarāma tautas nobalsošana. Satversmē nav noteikti termiņa ierobežojumi Valsts prezidenta tiesībām saistībā ar tuvojošamies Valsts prezidenta, Saeimas vai citām vēlēšanām. Valsts prezidents ir pilntiesīgs, t.i., viņam ir visas Satversmē noteiktās kompetences, līdz savu pilnvaru termiņa pēdējai dienai. Amata pildīšanas termiņa beigu tuvums neietekmē viņa kompetences apjomu.

2) Valsts prezidents pieņem lēmumu rosināt Saeimas atlaišanu nevis patstāvīgu lēmumu atlaist Saeimu. Lēmumu par Saeimas atlaišanu pieņem tauta tautas nobalsošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Galactico tirdzniecības centri apgrozījuši par 0.2% mazāk

Madara Laicāne, Db, 16.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn Linstow Center Management (LCM) apsaimniekotie Galactico tirdzniecības centri Galerija Centrs, Mols, Origo, Dole un tirdzniecības parks Alfa uzrādījuši 0.2 % apgrozījuma kritumu salīdzinot ar 2007. gada apgrozījuma datiem.

Kopumā LCM tirdzniecības centrus apmeklējuši 73.6 miljoni pircēju veicot pirkumus par 280.1 miljoniem latu. Pagājušā gada decembrī Linstow Center Management apsaimniekotajos t/c apgrozījums kopā sasniedza 29.3 miljonus latu, kas ir 10% no kopējā pērnā gada apgrozījuma. Visaugstāko apgrozījumu uzrādīja tirdzniecības parks Alfa – 106.5 miljonu latu. Apmeklētāju skaits decembrī bija 6.05 miljoni.

«Kopumā vērtējot visu Galactico alianses tirdzniecības centru rezultātus 2008.gadā, kā arī ņemot vērā to, ka valstī valda daudz pesimistiskāka ekonomiskā situācija nekā pirms gada, jāsecina, ka 2008.gads ir bijis veiksmīgs,» norādīja LCM tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska. Pērnā gada apgrozījums visos centros kopā esot sasniedzis gandrīz 2007.gada līmeni, kas ir labs rādītājs. «Protams, jāatzīmē arī fakts, ka 2008.gada beigās apgrozījuma pieauguma tempi bija būtiski zemāki salīdzinot ar gada sākumu,» tā E. Majevska.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) Valsts prezidenta amatam nolēmusi virzīt ilggadējā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) kandidatūru, šodien preses konferencē paziņoja JV pārstāvji.

JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis informēja, ka JV šodien ir oficiāli pieteikusi Rinkēviča kandidatūru. Līdz ar JV iepriekš atbalstītā kandidāta, pašreizējā Valsts prezidenta Egila Levita lēmumu nekandidēt partiju apvienības Saeimas frakcija pārrunāja, vai paši ir gatavi izvirzīt savu kandidātu, un pieņēma lēmumu virzīt Rinkēviču.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) izteica pateicību Valsts prezidentam Levitam par viņa darbību sabiedrības, Latvijas labā. Tā kā Levits trešdien paziņoja, ka nekandidēs uz Valsts prezidenta amatu, tad JV "ļoti īsā laikā un ļoti lielā vienprātībā" nonāca pie lēmuma par ārlietu ministra Rinkēviča izvirzīšanu Valsts prezidenta amatam, sacīja valdības vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nosacījumi ceļošanai uz ASV

, 23.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārlietu ministrija ir sagatavojusi tuvāku informāciju par ceļošanu uz ASV, kā arī biežāk uzdotos jautājumus saistībā ar Elektroniskās ceļošanas atļaujas sistēmu (Electronic System for Travel Authorization - ESTA).

Ko nozīmē bezvīzu režīms ar ASV?

Tas nozīmē, ka tūrisma vai biznesa nolūkos Latvijas pilsoņi, kas saņēmuši biometrisko pasi un ESTA apstiprinājumu, var doties uz ASV bez vīzas.

Kā var pieteikties ESTAi uz ASV?

ESTA ir interneta tīmekļa sistēma. Lai pieteiktos ESTA atļaujai, ir jāieiet https://esta.MRB.dhs.gov/. Tālāk jāseko instrukcijām, lai atbildētu uz visiem nepieciešamajiem jautājumiem.

Vai ESTA jāsaņem katram ceļotājam individuāli?

Katram Latvijas pilsonim, dodoties uz ASV biznesa vai tūrisma nolūkos ASV bezvīzu programmas ietvaros pirms došanās ceļā būs jāsaņem elektroniska ceļošanas atļauja ESTA sistēmā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā MOLS augusta sākumā atvērts pirmais franču sporta zīmola OXBOW veikals ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā.

Saskaņā ar tirdzniecības centra MOLS sniegto informāciju OXBOW dibināts 1985.gadā Francijā.

Veikala platība tirdzniecības centrā MOLS ir 70 kvadrātmetri.

Tirdzniecības centrs MOLS ir viens no pieciem Linstow Center Management grupas tirdzniecības centriem. Grupā ietilpst arī t/p Alfa, Galerija Centrs, t/c Origo un t/c Dole.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima ir pilntiesīga un var vēlēt prezidentu līdz Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) nav pasludinājusi referenduma rezultātus par Saeimas atlaišanu.

«Laikā no atlaišanas ierosināšanas līdz tautas nobalsošanai Saeima ir pilntiesīga. Saeima turpina Valsts prezidenta vēlēšanas procedūru,» žurnālistiem svētdien norādīja prezidenta padomniece Inese Lībiņa - Egner.

«Satversme viennozīmīgi gan no sava burta, gan no gara paredz, ka laikā no prezidenta rīkojuma līdz tautas nobalsošanai Saeima ir pilntiesīga visā savā darbības apjomā. Saeima turpina visu savu kompetences jautājumu risināšanu, tajā skaitā, ja šajā laika posmā Saeimas kompetencē ir lemt par jauna Valsts prezidenta ievēlēšanu, tad šāda kompetence Saeimai arī ir,» skaidroja padomniece.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Par prezidenta pagaidu rezidenci varētu kļūt Melngalvju nams

Lelde Petrāne, 24.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidenta kanceleja sadarbībā ar SIA Rīgas Nami ir konceptuāli izvērtējusi iespēju Rīgas pils remonta laikā kā Valsts prezidenta pagaidu rezidenci Rīgā nomāt Rīgas Nami pārvaldījumā esošo Melngalvju namu.

Patlaban vēl nav veikti detalizēti aprēķini un noskaidrota nepieciešamā platība, bet ir izvērtēta teorētiska iespēja Melngalvju namā strādāt Valsts prezidenta kancelejai.

Atšķirībā no ASV bijušās vēstniecības telpām, kas no Valsts nekustamo īpašumu aģentūras (VNĪA) pārvaldījumā esošajiem objektiem tika piedāvāts Valsts prezidenta pagaidu rezidencei un bez ievērojama remonta nav lietojama, Melngalvju namā nav nepieciešami būtiski kapitālieguldījumi un laiks, lai veiktu priekšdarbus telpu pielāgošanai. Otrkārt, nomājot telpas Melngalvju namā, Valsts prezidenta kancelejai papildus nebūtu jāmaksā par reprezentācijas telpu nomu valsts vizīšu svinīgajiem pasākumiem, kas ievērojami ekonomētu budžeta līdzekļus. Šajā gadā vien tiek plānotas vairākas ienākošās valsts vizītes, un tā kā Rīgas pils ierobežotais telpu daudzums liedz iespēju valsts vizītēs pilī organizēt visus svinīgos pasākumus, Valsts prezidenta kancelejai jau vairākus gadus nākas īrēt papildus telpas gan valsts vizītēm, gan citiem plašāk apmeklētiem Valsts prezidenta pasākumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Eksperts: Pārceļot pareizticīgo baznīcas patriarha Kirila vizīti, prezidents apliecinājis ticību «labajam Putinam»

LETA, 03.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rosinot pārcelt Krievijas pareizticīgās baznīcas galvas patriarha Kirila vizīti Latvijā uz rudeni, Latvijas prezidents Andris Bērziņš pierādījis, ka «dziļi sirdī tic labajam Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam» un tam, ka viņš līdz rudenim būs mainījis savu politisko un militāro stratēģiju, šādu uzskatu pauž Latvijas Universitātes (LU) politiskās komunikācijas profesors Ojārs Skudra.

Skudra norādīja, ka ar patriarha Kirila vizīti saistīti vairāki faktori, par kuriem nav skaidra Bērziņa nostāja. Krievijā baznīca ir vienota ar valsti, turklāt tā nav distancējusies no Krimas aneksijas, atzīmēja eksperts. Patriarhs Kirils iepriekš arī paudis, ka eiropeiskās vērtības viņam nav pieņemamas, un šāda Kirila pozīcija liek vaicāt, kādi ir Krievijas pareizticīgās baznīcas mērķi Latvijā.

Tāpat nav skaidrs, kad īsti rudenī notiktu pārceltā vizīte - pirms vai pēc Saeimas vēlēšanām. «Prezidentam jādefinē sava pozīcija, citādi sabiedrības aicinājumā paustās bažas par Bērziņa atbilstību prezidenta amatam nav kliedētas,» sacīja Skudra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Galactico tirdzniecības centros šogad tērēts vairāk

Ingrīda Drazdovska, 24.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Galactico tirdzniecības centru Alfa, Mols, Dole, Origo un Galerija Centrs kopējais apgrozījums šī gada pirmajos trijos mēnešos ir pieaudzis par 10%, salīdzinot ar pagājušo gadu, informē tirdzniecības centru apsaimniekotājs Linstow Center Management.

Šajā laikā ir palielinājies arī pirkumu un apmeklētāju skaits, kā arī vidējā pirkumu summa.

Augstus rādītājus šī gada pirmajos trijos mēnešos uzrādījis t/c Mols, kura apgrozījums ir pieaudzis vairāk nekā par 12%, līdzīgus rezultātus uzrāda arī Alfa un Galerija Centrs, kuru apgrozījums pieaudzis par 11%. Ņemot vērā, ka emigrācijas dēļ iedzīvotāju skaitam Rīgā un Rīgas reģionā ir tendence samazināties, ir vērojama esošo klientu pirktspējas palielināšanās. To veicina pozitīva ekonomikas izaugsme, kā arī bezdarba līmeņa samazināšanās, raksturo Linstow Center Management Tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska.

Komentāri

Pievienot komentāru